סבתא רבא שלי מתחילה לדמיין דברים..

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

03/01/2022 | 10:39 | מאת: ע.ד

אהלן, סבתא שלי בת 90+ כבר שבועיים שמדמיינת את בעלה ז"ל, צועקת בלילות, מדמיינת חתולים בתוך הבית, וכו'.. עם המון הזיות..חשבתי אולי יש מצב שמתחיל לה דמנציה? אנחנו עובדי עצות, סבתא בהשגחה כי היא פותחת את הדלת בלילות, מתקשרת למשטרה חושבת שמטיילים לה בבית...

שלום רב. בהרבה מקרים מחלת דמנציה יכולה להתבטא גם בהפרעות פסיכוטיות כמו הפרעות תפישה מדומיינות- הלוצינציות של ראייה או שמיעה וכן אי שקט פנימי והתנהגות לא מאורגנת. כדאי מאוד לעבור הערכה פסיכו-גריאטרית. מאוד חשוב במקרים אלו להשיג השגחה ופיקוח קבועים וצמודים וכן לטפל בתרופות אנטי-פסיכוטיות במנון נמוך כמו רספרידון או סרוקוול. זאת כמובן לאחר הערכה רפואית ובניטור מדויק. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה