התגברות תסמיני חרדות 3 שבועות לאחר העלאת מינון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

02/01/2022 | 21:11 | מאת: שואל

כסובל מהפרעת חרדה ותסמיני פאניקה ממושכים, הוחל טיפול על ידי פסיכיאטר בלוסטרל 100 מ"ג.הטיפול עזר באופן חלקי ביותר ולא מספק. לפני 3 שבועות המינון הועלה ל-150 מ"ג. באופן פרדוקסלי,העלאת המינון של לוסטרל במקום לגרום להטבה בחרדה (או לפחות לחוסר שינוי לטובה)גורמת להרעה בתחושות החרדה כאשר התסמין הבולט ביותר הוא לחץ חזק בבית החזה בצד השמאלי. עשיתי מגוון בדיקות בתחום הלבבי ונשללה בעיה בלב. האם הבעיה היא בעצם שהתרופה במינון נמוך ואני זקוק למינון גבוה יותר או דווקא להפך? כלומר שהמינון גבוה מידי עבורי? יש טעם לעבור מלוסטרל לציפרלקס?

שלום רב. לעתים בתחילת טיפול בנוגדי דיכאון וחרדה יש התגברות של מתח פנימי וחרדה אשר עוברת עם הזמן יחד עם השיפור בתסמיני דיכאון וחרדה. אתה יכול להיעזר בתרופות להרגעה ממשפחת בנזודיאזפינים באופן זמני כמו לוריואן או קלונקס. ממליץ לך לשקול העלאת מנון לוסטרל ל-200 מ"ג. אם אין שיפור במצב תוך שבועיים עד חודש, התרופה לא יעילה עבורך וכדאי לשקול מעבר לתרופה כמו צפרלקס או פרוקסטין או לחלופין לתרופה כמו ונלפקסין/ויפאקס. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה