ריור מוגבר עקב נטילת תרופה אנטי פסיכוטית

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

20/01/2022 | 11:32 | מאת: אבי

שלום רב. הבן שלי מטופל בזריקה של פלודיקט 37.5מג אחת לשבועיים. בנוסף היה מטופל גם בפרפנאן 16מג ליום. מקבל גם קמדרין 7.5מג ליום(שהוא קצת יותר מוצלח במקרה שלו מהדקינט). תמיד היה לו ריור מוגבר עקב התרופות ועקב כך גם קשה חהבין את הדיבור שלו. לפני כחודשיים הוא הפסיק לנטול פרפנאן(כמובן בעצת הרופא המלווה)ובמקום שהריור יהיה יותר מופחת הוא אפילו הוגבר. מה עוד אפשר לעשות כדי לצמצם את תופעת הריור? תודה.

שלום אבי. ריור אכן יכול להיות תופעת לוואי של טיפול תרופתי אנטי פסיכוטי. ממליץ לשקול הפחתת מינון עם הפסיכיאטר המטפל או החלפת תרופה לתרופה מתקדמת יותר כגון קספליון. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה