הפרעת חרדה /פאניקה - משמעויות של תוספת פרפאנן

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

09/01/2022 | 23:06 | מאת: רון

אני סובל מהפרעת חרדה ופאניקה אשר מגוון SSRI ו-SNRI לא עוזרים משך שנים רבות של ניסיונות. גם תוספת אריפליי 2.5- 5 מ"ג לא עזרה והסבל הוא יום-יומי וקשה. שמעתי שתוספת כדור פרפאנן במינון נמוך יכול מאוד להרגיע חרדה חזקה אך החשש הגדול שלי הוא שעם לקיחת כדור כזה, לא אצליח להמשיך לעבוד כי אהיה רדום כל היום (אני עובד פיזית במחסן ונדרש לעירנות נמרצות וריכוז)פוחד להפוך "לזומבי" במיוחד שמדובר בכדור שהוא במקור נועד לטפל במחלות נפש פסיכוטיות ואני רק סובל מהפרעת חרדה. אשמח לתשובת הרופא.

שלום רון. תרופות אנטי פסיכוטיות במינון נמוך יכולות להיות יעילות בטיפול בהפרעות חרדה כתוספת לנוגדי דיכאון וחרדה. פרפנאן זו תרופה אנטי פסיכוטית ותיקה מדור ראשון. ניתן להשתמש בפרפנאן 4 מ"ג כתוספת לטיפול במתן בשעות הערב. יכול מאוד לעזור לחרדה וכן לשיפור השינה. מינון גבוה יותר כרוך בתופעות לוואי לא נעימות ואינו מומלץ במקרה זה. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה