אנטי פסיכוטים במינון נמוך

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

19/01/2022 | 21:49 | מאת: אפי

שלום ד"ר.כסובל מהפרעת חרדה ניסיתי כמה SSRI לאורך שנים וגם ויאפקס ללא תועלת. עקב כך,בעצת פסיכיאטר לקחתי 2.5 מ"ג קלונקס וזה הדבר היחיד שעצר את התקפי הפאניקה משך כמה שנים. כבר שנה שאני תחת מינון קלונקס מופחת יותר של 1.5 מ"ג ולאחרונה ניסיון נוסף לטיפול בסרנדה. למרות הטיפול ש-2 הכדורים שנמשך כחודש וחצי יש עדיין חרדות משמעותיות. האם תוספת אנטי פסיכוטי במינון נמוך היא יעילה למצב כזה ומסלקת את החרדות? מותר לקחת גם כאשר משתמשים בקלונקס 1.5 מ"ג ביום ?(כל ירידה במינון החריפה את החרדה לאחר כ-4 ימים בערך לרמות בלתי נסבלות לכן נתקעתי על מינון 1.5 מ"ג).

שלום אפי. ראשית, לא מומלץ לצרוך קלונקס במינון נמוך לאורך זמן כיוון שמתפתחת התמכרות לצד עמידות של הגוף וחוסר יעילות של התרופה. ממליץ להעלות סרנדה למנון 200 מ"ג ולשקול גם טיפול באנטי פסיכוטיים כגון מודאל, סרוקוול או אריפלי במינון נמוך. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה