דיכאון אחת לכמה שבועות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

12/01/2022 | 21:21 | מאת: אפרת

הי ד"ר, לבני בן ה-16 יש דיכאון אחת לכמה שבועות, מה עושים במקרה כזה? האם יש תרופה שעוזרת נקודתית לאותם יומיים של דכאון? יש לו תור לנוירולג בשבוע הבא לחידוש מרשם לATENT האם נוירולג רשאי לתת תרופה פסיכאטרית או לחילופין, האם יש כדור שמטפל בהפרעת קשב אבל גם יעיל למצב רוח? אודה מאד לתשובתך, אפרת

שלום אפרת. ממליץ מאוד להפנות את הבן ליעוץ נפשי, אפשר גם פסיכולוג בהתחלה. נוירולוג בדרך כלל לא מתעסק עם תרופות פסיכיאטריות. צריך לבדוק כמה מהזמן הבן סובל מדיכאון, מהי חומרת הדיכאון ואם יש הפרעה תפקודית ואובדנות. אין תרופה לדיכאון שאפשר לתת באופן נקודתי אלא רק במנון מתמשך.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה