פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20472 הודעות
16763 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

11/12/2009 | 12:52 | מאת: קרן

ביתי רגישה לחלב גזר ואבוקדו אני מתקשה למצו מתכונים להכנת ארוחות קלות שאוכל להכין לה ולכל המשפחה שהם ללא החומרים הנ"ל (יש גבול כמה פתיתים ואורז אפשר לאכול) חיפשתי מתכונים באינרנט אבל ללא הצלחה יתירה האם יש מקור טוב שאתה יכול להמליץ עליו? תודה קרן

12/12/2009 | 05:59 | מאת: טובה בר-שאן

קרן שלום להלן לינק לאתר של אלומות לאוכל בריא וטבעי http://www.alummot.co.il/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99_%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%90%D7%95%D7%AA בברכת חג אורים שמח ובהצלחה טובה בר- שאן

11/12/2009 | 06:55 | מאת: אור

שלום יש לי אבנים קטנות 3 אולי בכיס המרה ואני אוכל תזונה נכונה עם סיבים תזונתיים המון זמן אני רזה ושומר על משקל טובהאם זה יכול להשפיע על גידול האבנים או למוסס אותם תזונה טובה ומה הם צמחי מרפא שיכולים לעזור לאבנים להתמוסס? והאם שמן זית עם לימון באמת יכול לעזור לאבנים לצאת מכיס מרה? תודה

12/12/2009 | 06:03 | מאת: טובה בר-שאן

אור שלום אין ספק שתזונה נכונה יכולה מאוד לעזור צמחי מרפא כמו גדילן, כורכום , שן ארי , יכולים מאוד לעזור מיעצת לך לקחת HERBAL DETOX של סולגר ולציטין שימיס את האבנים. בברכת חג אורים שמח בהצלחה טובה בר- שאן

יעזור זה אכן שמן זית כשהוא נלקח באקט טיפול חד פעמי ובמינון הנכון ושינה על צד ימין לאחר מכן.המהדרין ירככו את האבנים קודם לכן ע"י חוקן קפה ומומלץ על כמה ימים של תזונה קלה ונכונה לכבד קודם ביצוע הטיפול.

14/12/2009 | 06:14 | מאת: אור

שלום האם תזונה נכונה בלבד יכולה לעזור להמסת האבנים והאם יש הוכחה שאבני מרה בכיס אכן התמוססו? ומה היא תזונה נכונה? תודה

10/12/2009 | 20:00 | מאת: שני

שלום. בבדיקה נמצא ברזל- 38, המוגלובין-12.6, פריטין-7.36. האם אוכל לשפר את מצבי בעזרת ספירולינה? יש ברשותי כמוסות של 500 מ"ג. כמה ביום עלי לקחת ואיך? תודה מראש

10/12/2009 | 20:07 | מאת: שני

מקריאה כאן אני מבינה שמ-6 קפסולות אקבל רק 3 גרם, מתוך ה-100 הנחוצים... איך לשקם במהירות וביעילות את רמת הברזל? תודה.

10/12/2009 | 19:04 | מאת: מומו

בן 70,משקל 73 ק"ג,גובה 168 ס"מ,בריא,בדרך כלל,עם רגישות מסוימת בקיבה,לירקות טריים כמו(פלפל טרי)שוחה 3 פעמים בשבוע,ללא תרופות קבועות וללא תוספי מזון. מדי פעם אני סובל מהבעייה שציינתי,לא מצאתי מה הסיבה,הפתרון נרות,או חוקן.לאחרונה הרופא נתן לי אגיולקס,הדיאטנים שבקרתי הרכיבו לי כל מיני דיאטות ולא עזר.האם באמת אין פתרון טבעי שיכול לעזור ולפתור את לבעייה,במאה העשרים ואחת.

12/12/2009 | 06:07 | מאת: טובה בר-שאן

מומו שלום אין ספק שצריכה להיות תשובה לבעית העצירות שלך להלן מס' טיפים 1. שתיית הרבה מים 2. לקיחת פרוביוטיקה. 3. לקיחת אנזימי עיכול. 4. שתית מים שהושרו בהם שזיפים או שיבולת שועל במשך הלילה וכ'ו וכ'ו בברכת חג אורים שמח בהצלחה טובה בר- שאן

10/12/2009 | 15:48 | מאת: שושי

שלום רב. אני בשבוע ה 23 להריון. אוכלת מסודר ( לא העלתי את כמות האוכל, למרות ההריון ). פעם ביום אוכלת סלט ירקות, מתשדלת להמנע מקמח לבן על כל צורותיו. לגבי מים - אני שותה המון בלילה, במהלך היום אני דיי שוכחת... אין לי בצקות אבל כבר מרגישה את הנימול בכפות הידיים... לאורך כל היום מרגישה צרבת קלה ולא נעימה בכלל.. מאז ההריון עליתי קרוב ל 10 קילו ואני מרגישה כמו בלון, כולי עגלגלה... משום מה מתחילת ההריון יש לי נשירה בשיער ( אני יודעת שלא אמור להיות ). כל הבדיקות תקינות ואני ממש מרגישה שמדובר בצבירת נוזלים כי זה גם מה שהיה לי בהריון הראשון, הקודם. האם יש משהו שאפשר לעשות בנידן? פשוט משבוע לשבוע אני מרגישה יותר ויותר כבדה, זה ממש לא ייתכן. אודה לעזרתכם, אילנה

12/12/2009 | 06:52 | מאת: טובה בר-שאן

שושי שלום בזמן ההריון הגוף עובר שינויים רבים כתוצאה מהשינויים ההורמונלים וחסרים שנוצרים להם. המלצה חמה שלי לכי לתזונאית טבעית שתבנה אתך תזונה המתאימה להריון ותתן לך תוספים החסרים לך. בברכת חג אורים שמח בהצלחה טובה בר- שאן

09/12/2009 | 20:56 | מאת: יפעת

אני בסוף שבוע שביעי ומרגישה רעב לחלב. הבעיה היא שאני אלרגית ללקטוז אפילו מחלב עיזים. אני משתדלת לאכול אגוזים שונים ושקדים, אוהבת טופו, אצות ואוכלת דגים לפחות פעמים בשבוע. מה עוד אפשר לאכול על מנת שאוכל לוודא שאני אוכלת את הכמות הנדרשת ליום. תודה.

12/12/2009 | 06:56 | מאת: טובה בר-שאן

פעת שלום לפי מה שאת מתארת את אוכלת מצויין חשוב לאכל ירקות, פרות, קטניות כמו חומוס, עדשים ,שעועית ירוקה וצהובה, שעועית מש , דגנים מלאים כמו אורז מלא, קינואה ושמנים טובים כמו שמן זיית וכ'ו. בברכת יג אורים שמח בהצלחה טובה בר- שאן

האם יתרונות שמן זית (כתית מעולה ) נשמרים בתהליך אפיה ממושך בחום גבוה או כמו שכדאי להמנע מטיגון שמן זית ועדיף שמן מזוכך כך גם באפיה יהיה עדיף להשתמש בשמן מזוכך ? תודה מראש .

שרון שלום שמן זיית בטיגון נשרף ומתחמצן . לעומת זאת באפיה עדיין יתרונות שמן הזית נשמרים. בוודאי שעדיף שמן זיית כתית מאשר שמן מזוכך. בברכת חג אורים שמח בהצלחה טובה בר- שאן

25/06/2014 | 21:42 | מאת: מור

לפי בדיקה באתר http://www.eretz-gshur.co.il/articles-in3.asp נראה ששמן זית בטוח לטיגון, למרות שאני מכירה את הדעה הרווחת שהוא מתחמצן יותר מהר משמן קנולה. באתר מראים משהו אחר לגמרי. אודה לדעתך בנושא, מור

09/12/2009 | 13:02 | מאת: מים

לפני הקפה, 4 כוסות מים בבת אחת? והאם זה מזיק לשתות במשך היום 20 כוסות מים?

12/12/2009 | 07:01 | מאת: טובה בר-שאן

מים שלום מדוע להגזים . לפני קפה נפלא לשתות מים אך בשביל מה להציף כל דבר בהגזמה אינו בריא. הגזמה יכולה להביא להרעלת מים. בברכת חג אורים שמח בהצלחה טובה בר- שאן

09/12/2009 | 10:33 | מאת: זברה

(למעשה כמו כל ויטמין סינטטי אחר) ראו: http://news.walla.co.il/?w=//1609448 מה צמחונים/טבעונים יכולים לעשות בנידון ?

12/12/2009 | 07:07 | מאת: טובה בר-שאן

זברה שלום הכל תלוי במינון חוצ מזה אין בכתבה הפנייה למחקרים . בברכת חג אורים שמח בהצלחה טובה בר- שאן

שלום, אני בהריון, שבוע 17, נוטלת כדורי ברזל וחומצה פולית, ידוע לי שלא מומלץ לקחת ביחד עם מוצרי חלב אך בטעות לקחתי את הכדור מיד לאחר ארוחה חלבית. מה ההשפעות של השילוב? האם זה מזיק? תודה

09/12/2009 | 06:56 | מאת: טובה בר-שאן

תהילה שלום אין לך מה לדאוג פשוט הספיגה של הברזל תהיה פחותה יותר. בפעם הבאה אל תקחי את הברזל עם מוצרי חלב עדיף שתקחי עם מיץ תפוזים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/12/2009 | 13:02 | מאת: תהילה

08/12/2009 | 20:22 | מאת: משה

שלום, רציתי לדעת מה דעתך על אומגה 3 ממקור של מרווה מרושתת: http://www.omega-ala.com תודה

10/12/2009 | 10:39 | מאת: דליה

זה מאכל על לבני אדם • מרוות הבריאות מכילים יותר חומרים החיוניים לשמירה על הבריאות ועל תפקודו התקין של גופנו: פי 8 יותר אומגה 3 מדג סלמון מבוית מהאוקיינוס האטלנטי או סלמון בר פי 2 אשלגן מאשר בבנות פי 3 יותר ברזל מאשר בתרד פי 15 מגנזיום מאשר בברוקולי פי 2 סיבים תזונתיים מאשר בסובין פי 6 חלבון מאשר בשעועית פי 4 סלניום מאשר בזרעי פשתן פי 9 זרחן מאשר בחלב מלא פי 6 יותר סידן מאשר בחלב פי 3 יותר אנטיאוקסידנטים מאוכמניות כחולות יותר סיבים תזונתיים מזרעי פשתן יותר חלבונים מסויה

08/12/2009 | 19:52 | מאת: לי

בת 32, נוטלת ציפרלקס לחרדות, מעט לחץ דם נמוך.תזונה דיי מאוזנת. קניתי קומפלקס בי 50 ויש בו גם מגנזיום 50 מ"ג. בנוסף לוקחת גם ויטמין סי 500 (לציין שבשני התוספים ברכיבים מופיע גם מגנזיום ציטראט). האם לא יכול להיווצר לי עודף מגנזיום? (לציין גם ששותה הרבה מים...)

09/12/2009 | 07:00 | מאת: טובה בר-שאן

לי שלום אינני מאמינה שיהיה לך עודף בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

08/12/2009 | 13:17 | מאת: בן נר

נושא צום מלא טיפולי ,כבר קיים המון שנים,מה ההמלצות על סמך המחקרים לטיפול בשלבים ראשונים של דלקת מפרקים ראומטית,האם צום ארוך על בסיס מים בלבד(בפיקוח רפואי ) עשוי לעזור. וכן מדברים הרבה בנושא על מעי דליף כיצד ניתן לאבחן

09/12/2009 | 07:03 | מאת: טובה בר-שאן

בן נר שלום צום יכול מאוד לעזור כיוון שיש הורדה של כל האלרגנים וחיזוק של מע' החיסון. אני פחות מתלהבת לגבי צום מיים שהוא מאוד קיצוני. עדיף לדעתי צום מיצים. לגבי מעי דליף קשה לאבחן. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

לבן נר שלום בנוסף לצום ניתן לישתמש בזון על בפורולה 300 שמנו ניתן להפיק תועלת מרובה למניעה ריפוי והחלמה של דלקות פרקים שימושים עיקריים: בפורמולה 300 אנטי ויראלי אנטי בקטריאלי עשיר מאוד בכלורופיל לחיזוק מערכת החיסון, נוגדי גידולים סרטניים מכול מין וסוג ניקוי הגוף מרעלים וממתכות כבדות, קטילת פרזיטים ותולעים במעיים, תמיכה בזמן הקרנות וכימותרפיה, טיפול בחוסר תאבון אצל ילדים ומבוגרים סיוע בטיפול בבריחת סידן. משמש כאנטיביוטיקה טבעית יעילה ובטוחה ללא כול תופעות לוואי בבריאות טבעית מדליה ודוד

08/12/2009 | 09:24 | מאת: טט

בזמן האחרון הצואה שלי מאוד מוזרה- היא יוצאת כמעט כל פעם שאני בשירותים, היא מאוד בהירה עם כתמים אדומים וירוקים(כנראה ירקות) והיא נראית כמו אוסף עלים. כשאני מורידה את המים נשארים עלים כהים באסלה, כך שאני תמיד צריכה להוריד מים פעמיים. מה זה יכול להיות? יכול להיות שזה נורמאלי?

08/12/2009 | 09:48 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, יתכן ושי בעיה באנזימי העיכול, אבל אולי את פשוט לא לועסת מספיק. נסי להקפיד על לעיסה איטית ויסודית. אם התופעה נמשכת, תתייעצי עם רופא המשפחה. בהצלחה צביקה קורן

08/12/2009 | 15:22 | מאת: טט

אני אוכלת די לאט ומקפידה ללעוס טוב. הבעייה שזה מפריע כי הרבה פעמים, בגלל שזה יוצא בתכיפות כ"כ גבוהה, זה פשוט עושה לי כאבי בטן.

07/12/2009 | 21:54 | מאת: שירן

רציתי לדעת אם ניתן לשלב ג'ינקו בילובה ופוספטידיל סרין יחד עם גלולות למניעת הריון?

08/12/2009 | 09:50 | מאת: צביקה קורן

שירן שלום, ענייני תרופות צריך להפנות לרופא המטפל או לפורום רפואי. ג'נקו בילובה הוא תוסף בעייתי. בהצלחה צביקה קורן

29/12/2009 | 22:43 | מאת: יוסי

מהי הבעיה

07/12/2009 | 17:18 | מאת: ויטמינים

ניאצין ויטמין E ומגנזיום.. בטענה שזה יכול רק להועיל ולא להזיק. זה באמת כזה כדאי?

08/12/2009 | 09:53 | מאת: צביקה קורן

מי זה "המליצו"? אני לא ממליץ לקחת תוספים מבלי לעשות שינוי יסודי בתזונה ובאורח החיים. חשוב שתוספים ינתנו על ידי איש מקצוע ולאחר תישאול יסודי. לקיחת רכיב אחר מקומפלקס B אינה רצויה ועלולה לגרום לחוסר איזון.

07/12/2009 | 14:17 | מאת: מ

גרנולה מוזלי? מה ההבדל בינה לבין לגרנולה שלא מוזלי?

08/12/2009 | 09:54 | מאת: צביקה קורן

מוזלי זה גרנולה לא קלויה. בעני זה עדיף על גרנולה.

07/12/2009 | 13:46 | מאת: שמעון

שלום רב האם שבולת שועל חייבים לבשל, או שניתן לאכול ללא בישול ולהסתפק בהשרייה במים או ביוגורט לצורך ריכוך? תודה, שמעון

08/12/2009 | 09:56 | מאת: צביקה קורן

שמעון שלום, אפשר לאכול ללא בישול, אולם קח בחשבון שמדובר בדגן, (כמו אורז, דוחן וכוסמת) ולכן כדאי לבשל כפי שמבשלים כל דגן אחר. בהצלחה צביקה קורן 054-4258544 בהצלחה צביקה קורן

07/12/2009 | 12:57 | מאת: הדר

בבדיקת דם שעשיתי התגלה חוסר בגלוקוז. אילו מאכלים אני צריכה לשלב בתפריט כדי להעלות את רמת הגלוקוז בדם?

08/12/2009 | 09:58 | מאת: צביקה קורן

הדר שלום, ראשית כדאי שתבררי, יחד עם הרופא המטפל, מה הסיבה לרמה הנמוכה. הכבד והלבלב אחראים לייצור ולאיזון הגלוקוז בדם. לאחר מכן תפני ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

07/12/2009 | 10:17 | מאת: י

האם יש סטטיסטיקה בדוקה המורה על חוסר ב B12 ו/או ערכים תזונתיים אחרים אצל טיבעונים(לא ניזונים מבשר,דגים,חלב,ביצים)? לגבי B12 לדוגמא: על כל מומחה שיבוא ויגיד שחיוני לקבל תוספת B12 מהחי יהיה מומחה אחר שיטען לנזק ממזון מהחי ובהקשר הספציפי: ניוון מערכת העיכול בצורה כזו שהיא לא תוכל לסנטז את הויטמין באופן טיבעי.מה הסטטיסטיקה היבשה אומרת?

08/12/2009 | 10:03 | מאת: צביקה קורן

י שלום, אין ברשותיסטטיסטיקות בנושא, אבל אשמח אם תחפש ותיידע את הגולשים בפורום בנוש זה. העובדות היבשות הן: א. במזון מהצומח אין B12. ב. רוב האנשים לא מסוגלים לייצר B12 באופן עצמאי וחייבים לקבל אותו ממקור חיצוני. ג. חוסר ב B12 עלול לגרום לנזקים בלתי הפיכים למערכת העצבים (פיזיים ונפשיים). מסקנה והמלצה: מי שלא צורך מזון מהחי, טוב יעשה אם יקח כדור B 12 פעם בשבוע. אם כבר יש חוסר (רמה נמוכה בבדיקות מעבדה) יש לקחת בתכיפות רבה יותר. בהצלחה צביקה קורן

07/12/2009 | 10:12 | מאת: רינה

08/12/2009 | 10:05 | מאת: צביקה קורן

רינה שלום, אנחנו לא נותנים תפריטים ומתכונים במסגרת הפורום. את זה צריך לעשות ביעוץ אישי. לא מומלץ לעשות "דיאטה" ללא הדרכה והשגחה. אשמח לעזור לך. בהצלחה צביקה קורן 054-4258544

07/12/2009 | 09:47 | מאת: לנה

מה כדאי לאכול בבוקר אם אין זמן לבשל?

07/12/2009 | 09:48 | מאת: לנה

קפה

08/12/2009 | 10:06 | מאת: צביקה קורן

לנה שלום, אפשר לאכול פירות או ירקות עם שקדים או עם יוגורט. בהצלחה צביקה קורן

06/12/2009 | 22:09 | מאת: לימור

איך מורידים כולסטרול רע ומעלים כולסטרול טוב? אני עושה כל יום פעילות גופנית כשעה לא אוכלת גבינה צהובה. ובכל זאת ערכים של כולסטרול תודה לימור

08/12/2009 | 10:09 | מאת: צביקה קורן

לימור שלום, השאלה עלתה מאות פעמים בפורום - תעשי חיפוש ותקבלי כמה תשובות. לצערי, לפעמים לא ניתן להוריד באמצעות תזונה ופעילות גופנית וצריך טיפול תרופתי. בכל אופן כדאי לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולא לסמוך על תשובות בפורום. בהצלחה צביקה קורן

06/12/2009 | 21:17 | מאת: חלב ומוצריו

האם כל מוצרי החלב למיניהם לא מומלצים לפי התזונה הטבעית או רק חלב נקי ששותים. הכוונה לגבינות מעדנים וכו'. כשאוכלים גבינה -שמבחינת ערך קלורי לדוגמא במשולש מון בלן לייט יש 23 קלוריות וגם גבינה לבנה בערך אותו דבר. מה יותר בריא לצרוך?! האם הגבינות השמנות יותר מסוכנות יותר? או בריאות יותר?

08/12/2009 | 01:48 | מאת: שלי, תזונאית

לפי התזונה הקלינית, המבוססת על אינספור מחקרים מדעיים מכל העולם, מוצרי חלב מומלצים ביותר לצריכה יומית קבועה. הם לא רק ספקים של סידן, אלא גם של זרחן, מגנזיום, פלואוריד ו-ויטמין D. הרכיבים הללו הוגדרו על ידי ארגון הבריאות האמריקני כחיוניים לבניית ותחזוקת העצם. שלא לדבר על היות החלב מקור מעולה לחלבון מן החי. ולשאלתך השנייה - מוצרי החלב שונים זה מזה בתכולת הסידן, המלח והשומן שלהם. לכל אחד מהם יתרונות משלו וחסרונות משלו. בכל מקרה, כל עוד תצרכי כמויות סבירות של גבינה, זה לא באמת משנה כמה היא שמנה. כי אין פה שום כללי אצבע. ויש לזכור שהשומן גם מוסיף לטעם הגבינה וגם מיטיב עם ספיגת הסידן ממנה.

קיים הבדל רב בין סוגי הגבינות ובטח בין מוצרי החלב. לא ניתן להשוות בין חלב עיזים לבין חלב פרה ובטח בין המוצרים שמוכרים לנו בסופר לבין מוצרים טבעים שיודעים את מקורם. מידע רב ונוסף לגבי החלב שאנו שותים אפשר למצוא בקישור. http://www.gvinat-izim.com/question.html

06/12/2009 | 19:29 | מאת: א. כ.

חייל. כבר זמן מה שאני קורא הרבה על שיטות התזונה הטבעית וההגיינה... אמנם יש לי מספר שאלות על השיטות. רוצה מאוד תשובות שיאפשרו לי להתחיל בלי ספקות... 1. הוצג כעובדה: מאז שבני אדם גילו את האש והחלו לאכול בשר, זה הדבר ששינה את מבנה המוח והפך אותנו להומו-סאפיאנס. כלומר, שאם לא היינו אוכלים בשר, לא היינו מתפתחים כמו שהתפתחנו 2. עם כל ההיגיון בשיטה, מה האדם צריך לאכול והנטייה הטבעית שלנו, קשה לי לתפוש שהאדם הצליח להסתכל על אבן ולהפוך אותה לבית, להרגיש רוח ולהשתמת בה וזה טוב אבל כשהוא הפך דברים בטבע ועיבד אותם למאכלים חדשים אז זה לא טוב. ?

06/12/2009 | 15:12 | מאת: אלעד

אילו צמחים כדאי לשתות בתור חליטה לפני האוכל ואילו אחרי לעיכול טוב יותר?או בכלל בתור צמח תבלין כמו מנטה או נענע או שצמחים בתור חליטה יש לשתות רק לפני האוכל? ומה התועלת בכך אם יש?

08/12/2009 | 10:14 | מאת: צביקה קורן

אנחנו לא שותים לפני, בזמן ואחרי האוכל. כדאי לשתות שעה עד שעתיים לפני ואחרי האוכל. יש שפע של צמחים מהם ניתן להכין חליטה טובה ומבריאה כדון: נענע, קמומיל, שומר, מליסה, לואיזה, עשב לימון ועוד. אם ישנה בעיה רפואית, כדאי להתייעץ עם הרבליסט. בהצלחה צביקה קורן

06/12/2009 | 14:25 | מאת: ט.יוסי

שלום רב ברצוני לדעת ,אם מתגנים פלפאל, או שניצל ,האם הטיגון מעלה את רמת הסוכר בדם . אשמח לתשובתך.

08/12/2009 | 10:17 | מאת: צביקה קורן

יוסי שלום, זה לא אמור להעלות את רמת הסוכר, אבל טיגון לא מומלץ בגישת התזונה הטבעית.השמן המטוגן הופך לרעיל. בנוסף, מחקרים אחרונים גילו שבשר מעובד (המבורגר, קבב וכד') מכיל חומרים מסרטינים ומעלים סיכון לסוכרת. בהצלחה צביקה קורן

05/12/2009 | 18:39 | מאת: טובה שלום

מטצערת אם זה לא ממש קשור אבל רציתי לדעת תוך כמה זמן המשקל משתנה לאחר שאוכלים לדוגמה בבת אחת 700 קלוריות השווים למאה גרם או הההפך- כמה זמן אחרי שאכלת או לא המשקל ישתנה?

08/12/2009 | 10:18 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אכילה חד פעמית של מזון עתיר קלוריות לא תגרום לעלייה במשקל. את יכולה לקזז את זה ביום המחרת. בהצלחה צביקה קורן

05/12/2009 | 10:05 | מאת: אהרון

לפני שנה שקלתי 89 ק"ג והיום אני פחות 35 ק"ג ו גם אני הייתי בהרצאות של דוד ברוכים אין עליו ושמעתי שעכשיו יש סופשבוע באילת במלון קיסר ב 14 בינואר ראיתי פרסום בישראכרט . לומדים להבין שאוכל זה בעצם זרמים חשמליים "רגע אחת של נחת שלושים שנה בתחת" לומדים להבין על הסופר אגו על ה "איד" ועל הצורך הקיומי שלנו לאכול חומר שהוא ממש מעניין גם על תזונה אמתית ומה קורה לגוף שאוכלים מה לומדים להבין ולא רק לספור קלוריות חבל שבבתי הספר לא מלמדים תזונה ולא מספרים לנו על המשמעויות של אכילת שומן רויי ושל כל המוצרים המכילים חומרים משמרים בדוגמות "אוכל לחמם ולהגיש" ממש אבל ממש חובה ללמוד על הדבר הבסיסי ביותר מה אנחנו מכניסים לפה שלנו ומה המשעות של כך . מדהים שהכל מתחיל בחשיבה

05/12/2009 | 19:02 | מאת: ליטל

זה ממש נכון הכל אבל הכל מתחיל מהמוח רק הוא שולט במה אנחנו מכניסים לפה איפה נירשמים?

04/12/2009 | 23:27 | מאת: dov

לחם מומלץ {סוכרת 2}

05/12/2009 | 09:53 | מאת: טובה בר-שאן

dov שלום לחולי סכרת מומלץ לחם שיפון 100% ללא תוספת סוכר בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/12/2009 | 22:41 | מאת: לימור

שלום קראתי בהרבה מקומות שלאנשים הסובלים מאקנה מומלץ להפחית במוצרי חלב, וכי חלב פרה מכיל הרבה הורמונים שגוף הפרה מייצר בזמן ההריון, מה שבעצם מחריף את האקנה. מה לגבי חלב עיזים? העז לא מייצרת הורמונים בהריון? האם חלב עיזים יכולים להיות תחליף טוב למי שסובל מאקנה.? תודה, לימור

05/12/2009 | 09:56 | מאת: טובה בר-שאן

לימור שלום בחלב פרה יש גם תוספת של הורמונים ואנטיביוטיקה שהמגדל מזריק לפרות . בעוד שבחלב עיזים זה לא קיים כיוון שלרוב הגידול הוא טבעי. אם את שואלת אותי באקנה הייתי מורידה לגמרי את החלב בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/12/2009 | 03:58 | מאת: יחזקאל

גברת בר-שאן שלום, צר לי, אבל את פשוט מטעה את לימור קשות. שכן אין לדברייך הנחרצים שום בסיס עובדתי. בתור חקלאי ותיק אני יודע טוב מאוד איך הרפתות שלנו עובדות. ויכול להבטיח לך שאף אחד לא מזריק שם לא הורמונים ולא אנטיביוטיקה לפרות. גם בלי קשר לאינטרס של הרפתן לשמור על בריאות הפרות שלו, דעי שמשרדי החקלאות והבריאות אסרו בתוקף את השימוש בהורמונים בחוק לפני 15 שנה. כתוצאה, אף רפתן ושום מחלבה לא ירצו להסתכן בקנסות כספיים שימוטטו אותם כלכלית או בכניסה לשהייה ממושכת בתא המאסר. אז למה להעליל עלילות שווא?

04/12/2009 | 15:49 | מאת: תודה

המומלץ ליום?

05/12/2009 | 09:59 | מאת: טובה בר-שאן

תודה שלום לתת אומגה 3 בתוספים זה תלוי במצב הבריאותי לכן קשה לי לתת לך המלצה. אם את אוכלת פעמים עד שלש בשבוע דג סלמון ואוכלת 5 אגוזי מלך ביום את מספקת לך את הכמות היומית לה את זקוקה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/12/2009 | 11:43 | מאת: מרוין

איזה סוג אומגה-3 יש באגוזי מלך שאת כל כך ממליצה עליהם?

04/12/2009 | 15:28 | מאת: ענבר

שלום רב! אני סובלת מויטיליגו והמליצו לי לקחת תוספת של ויטמין B12. קניתי בבית מרקחת כדורים בשם NERVOBION ותכולתם היא: Vitamin B1- 100mg Vitamin B6- 100mg Vitamin B12- 1mg רציתי לדעת אם כדור אחד ליום אינו מכיל כמות גדולה מדי של ויטמין B12, מאחר שבדקתי את הכמות היומית המומלצת והיא 3 מיקרוגרם ליום. את הכדורים השגתי ללא מרשם רופא. תודה רבה, ענבר.

04/12/2009 | 15:31 | מאת: ענבר

שכחתי לציין שאני צמחונית. תודה.

04/12/2009 | 15:37 | מאת: צביקה קורן

ענבר שלום, זאת אכן כמות גדולה מהדרוש, אבל העודף מופרש בשתן. אחרי כחודש את יכולה לקחת 2-3 פעמים בשבוע (במיוחד אם זה לא שיפר את מצב העור). בהצלחה צביקה קורן

04/12/2009 | 12:19 | מאת: טל

שלום ידוע שבהריון אסור לאכול הרבה כבד.אבל יש לי אנמיה קלה.מה ההמלצה לכמות היומית?וכמה פעמים בשבוע?

04/12/2009 | 15:39 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, אנחנו בפורום "תזונה טבעית", לא ממליצים על אכילת כבד למצבים של "אנמיה קלה" נסי בפורום תזונה קלינית ותקבלי תשובה מוסמכת ומקצועית. בהצלחה צביקה קורן

04/12/2009 | 12:08 | מאת: מורן

לפי אתר בריאות כללית כתוב כי המחקרים החדשים מראים כי ההפרעה לסידן מינורית והיתרונות עולים על חסרונות. כתוב שיש נוגדי חימצון. שזה טוב לאחר פעילות גופנית... מה דעתך האם זה קישקוש ושילמו לכותבת או שזה מחקרים אמיתיים

04/12/2009 | 15:49 | מאת: צביקה קורן

מורן שלום, אני דווקא חושב שהנזק עולה על התועלת...! להלן נזקי השוקולד: א. הוא מכיל מספר חומרים מזיקים: • קפאין - סם ממכר. גורם לשינויים בלחץ הדם, דופק מהיר, יתר חומציות בקיבה, אי שקט, מתח, התרגשות, עצבנות, הפרעות נפשיות, נדודי שינה, עליה בשומני הדם והכולסטרול, בריחת סידן, פגיעה בקליטת ויטמינים ומינרלים (חומר משתן), אצירת נוזלים (אובדן אשלגן). בכמות מופרזת הוא עלול לפגוע בלב ובריריות מע' העיכול. מחקרים גילו כי שתיית 5 כוסות ביום גרמה לכיב קיבה ולהתקפי לב. קפה עלול לגרום לפגמים מולדים בעובר. • חומצה אוכסלית (קיים גם בקפה ובתה) - מפריע לספיגת הסידן ועלול לגרום לאבנים בכליות (רוב האבנים בכליות הן מסוג "אוקסלאט"). • תיאוברמין - נגזרת של קפאין עם השפעות דומות • שומן רווי - מעלה כולסטרול, טריגליצרידים • דימתילקסנטין (DIMETILXANTIN ) - עלול לגרום למשקעים סידניים בשד. בנוסף, השוקולד גורם לאקנה, השמנה, צרבת, עצירות (!!!), מיגרנה, אבנים בכליות, עששת, מחלות לב, גרוד. עכשיו את תחליטי את זה כדאי. בהצלחה צביקה קורן

03/12/2009 | 19:23 | מאת: שולי

שלום לך. הבת שלי סובלת מכאבי גב חזקים . כל פעם כשהיא נקלטת להריון זה לא מחזיק יותר משבועיים. שאלתי אלייך האם תוכל להמליץ לי על איזה שהם ויטמינים לחיזוק הגב וגם לחיזוק הרחם .או כל דבר אחר . תודה רבה לך.

04/12/2009 | 15:51 | מאת: צביקה קורן

שולישלום, אני לא ממלץ לקחת ויטמינים או "תרופות טבעיות" אחרות ללא קבלת יעוץ מקיף ורציני. אני מציע לך להפנות את בתך ליעוץ אישי בתזונה טבעית באזור מגוריה. בהצלחה צביקה קורן

05/12/2009 | 19:36 | מאת: שולי

שלום הבת שלי בת 15 סובלת מנשירת שיער די מסיבית. בבדיקות דם נמצא שהפיריטין נמוך וההמוגלובין 11.2 . האם זה יכול להסביר את הנשירה המסיבית שלה? אם כן איזה מזונות עתירי ברזל אתם ממליצים להוסיף לתפריט היום יומי ובכלל כיצד כדאי לטפל? בנוסף האם כדאי לבדוק כיוונים אחרים/נוספים לנשירת השיער ואו למחסור בפריטין מעבר לתזונה? תודה אורנה

04/12/2009 | 15:54 | מאת: צביקה קורן

אורנה שלום, לנשירת שיער יש סיבות רבות ואחת מהן חוסר ברזל. השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. מזונות מהצומח העשירים בברזל: שומשום, חמאת שומשום,ירקות עליים, פירות יבשים, מולסה, פטרוזיליה, אצות ים, קיטניות. בכל מקרה, אני מציע לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בפורום. בהצלחה צביקה קורן

07/12/2009 | 10:31 | מאת: orna

שלום צביקה. תודה לתשובתך לשאלתי. רציתי לשאול לגבי המחסור בברז ובפריטין האם הוא נובע מתזונה לקויה או שעלולה להיות סיבה אחרת למחסור בפיריטין/ברזל בגוף? בברכה אורנה

02/12/2009 | 23:49 | מאת: יפית

שלום, מזה 7 שנים אני סובלת מנשירת שיער מסיבית+שיעור בפנים. פרופיל הורמונלי תקין לחלוטין כולל בלוטת התריס, לא במנפאוזה, בלוטת יותרת הכליה תקינה. אין מחסורים של ברזל/פריטין/B12. תקופות ארוכות הקפדתי על תזונה נבונה + תוספי רוטס לשיער, ויטמינים, B קומלפקס, דקל ננסי אבל שום שיפור בנשירה ובשיעור. אני שוקלת לטפל באמצעות קוהוש שחור+Q10 או פורמולת R20+R89 של ד"ר רוגווק. על מה הייתם ממליצים, לאיזון ההורמון ? רקע משפחתי - בגברים-התקרחות+הלבנת שיער+בלוטת ערמונית מודלקת ומוגדלת. בנשים - אקנה, וחלקן חלות פולציסטיות. אני לא סבלתי לא מאקנה ולא משחלות פולציסטיות בעברי.ביוץ תקין, מחזור מסודר והריונות תקינים. תודה.

04/12/2009 | 15:57 | מאת: צביקה קורן

יפית שלום, שלוש המלצות: 1. לפנות לרופא עור רציני לבירור הסיבות לנשירה. 2. לבצע בדיקת שיער לאיתור מתכות כבדות ורעילים בגוף או לחילופין חוסר במינרלים. לבצע ניקוי של כמה ימים (צום מיצים). בהצלחה צביקה קורן

06/12/2009 | 13:33 | מאת: יפית

צביקה קורן, א. תודה. ב. אני מנסה להתחמק מדיאטות ניקוי הגוף אבל כנראה שאין ברירה. ג. האם בכל זאת רצוי לקחת במקביל את הפורמולות שדיברתי עליהן ? לצורך איזון היחסים של ההורמונים ביחס ל-dhea-s אשר הבדיקות מראות שהןא ב- 30% מעל למקסימום. בלוטת יותרת הכליה תקינה ואין הפירפלזיה. ד. אני לאחר יעוץ מתמשך אצל אנדוקרינולוגית,שממליצה על גלולות, ורופאי העור טוענים שכנראה מדובר בסטרס ול-dhea-s הם לא מתייחסים, למרות הקשר הדיי ישיר שלו לנשירת שיער עד כדי התקרחות. מהסיבה שהומלץ לי על גלולות חשבתי על טיפול צמחי הורמונאלי, לאיזון היחסים בין הפרוגסטרון והאסטרוגן לבין ה-dhea-s... תודה.

02/12/2009 | 20:52 | מאת: מורן

האם טיגון בשמן זית מסרטן ולא בריא כפי ששמעתי ממקור מסויים? באם כן מה הדרך העדיפה לטיגון? איזה שמן להשתמש? האם שמן הריסוס באמת פחות משמין?

04/12/2009 | 11:20 | מאת: דליה

טיגון לא ממוץ לחלוטין הוא אחד המחוללים לגידולים הסרטניים וחמצון הגוף השמן הטוב ביותר לשימוש הוא שמן הקוקוס בברכת בריאות טבעית מדליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי עצמי

04/12/2009 | 11:55 | מאת: מורן

אך שמן קוקוס הוא שומן רווי הכיצד הוא בריא?!

02/12/2009 | 19:34 | מאת: עדנה

לצביקה שלום, לאחרונה אני שומעת מחברים על כך שדג נסיכת הנילוס איננו בריא בגלל מקורו באיזה שהוא אגם באפריקה) ובמיוחד שהוא חסר ערכים תזונתיים בהשוואה לדגים אחרים. היות ואני אוהבת מאוד דג נסיכת הנילוס רציתי לדעת האם יש אמת בשמועה זו. בברכה עדנה

04/12/2009 | 16:02 | מאת: צביקה קורן

עדנה שלום, אכן כן. הדג הזה נחות מדגים אחרים, אבל הוא מקור טוב לחלבון ולויטמין D למי שאוכל דגים. בהצלחה צביקה קורן

02/12/2009 | 19:21 | מאת: רינה

שלום לצביקה וטובה!! יש לי אפתות בפה שגורמות לי לא לאכול רציתי לדעת אם יש לכם עצה לטיפול בבעיה תודה

04/12/2009 | 16:04 | מאת: צביקה קורן

רינה שלום, אני מציע לך לקנות בחנות טבע שמן אובליפיחה ולמרוח על האפטות בדרך כלל זה עוזר תוך יום. בהצלחה צביקה קורן

02/12/2009 | 18:50 | מאת: קארין21

שלום,יש לי בעיה בעיכול שומנים כמו שקדים ,אגוזים,שמן זית וכמוסות שמן דגים. זה עושה לי נפיחות וגזים שעוברים ברגע שאני מפסיקה לצרוך את המוצרים האלו (אני בת 21 עם תזונה בריאה סה"כ),יש משהו שאפשר לעשות ?

04/12/2009 | 16:05 | מאת: צביקה קורן

קארין שלום, לא כתבת אם את צמחונית או לא. בכל מקרה זאת לא בעיה שפתירה במסגרת הפורום. מציע שתפני בהקדם ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

02/12/2009 | 12:23 | מאת: אריאלה

שלום! האם שתיית חומץ תפוחים מפרקת שומנים שנאגרים בגוף או את השומנים בדם (טריגליצרידים וכולסטרול)?

04/12/2009 | 16:07 | מאת: צביקה קורן

איאלה שלום, רק פעילות גופנית ומאזן קלוריות שלילי "מפרק שומנים". (כדי לפרק שומנים צריך להוציא יותר קלוריות ממה שמכניסים) בהצלחה צביקה קורן

02/12/2009 | 10:41 | מאת: צביקה קורן

בעקבות שאלה שנשאלתי בפורום אחר לגבי מקורו של דג הסלמון הנמכר במרכולים (בריכות או ים), ביקשתי מהשואלת לברר זאת בעצמה, מאחר ולא הייתה לי תשובה טובה. להלן התשובה שקיבלתי: "צביקה שלום, בהצעתך ובעידודך, בררתי לגבי דג סלומון טרי במרכולים. כמובן שזה לא היה פשוט ולקח קצת זמן, העבירו אותי מארגון אחד לשני עד שהגעתי למקום הנכון משרד הבריאות אגף המזון בת"א ושם העבירו אותי לאדם המתאים לענות על שאלתי. אז ככה, אין גידול של דגי סלומון בבריכות בארץ, בכלל. כל דגי הסלומון בארץ מיובאים. כשאני קונה דג סלומון טרי ( לא ארוז מהמקפיא, אלא מדוכן הדגים הטרים) אני יכולה להיות בטוחה שהדג הגיע מנורוגיה. הסלומון הטרי מגיע למרכולים טרי לחלוטין. (אינו עובר הקפאה ולאחר מכן הפשרה). לידיעתך, אני מודה לך על הפוש שנתת לי לברור נושא זה שסקרן אותי מאוד. בברכה, הילה" אני מעודד גולשים נוספים לשתף אותנו במידע תזונתי חשוב שיש ברשותם (לא מידע שיווקי ופרסומי ולא מידע על "תרופות טבעיות" ו"דיאטות פלא"). יום טוב צביקה קורן

04/12/2009 | 11:28 | מאת: דליה

כול דגי הסלמון הטרי מנורוגיה המגעים לשווקים הם דגים שהופשרו ושלא יעבדו עלכם הדבר בדוק

02/12/2009 | 09:47 | מאת: אסתר

נאמר לי על ידי הרופא לא לאכול מצליבים עקב תת פעילות חריפה של בלוטת התריס.זה לא שאני לא גונבת כרוב אבל................?לא לאכול בטנים חרדל מצליבים וסויה חד משמעית!נכון או לא נכון? תודה ויום טוב

02/12/2009 | 10:53 | מאת: צביקה קורן

אסתר שלום, לא תמצאי כאן בפורום מישהו שיסתור את דברי הרופא שלך. הוא מכיר אותך וכדאי שתמלאי את הוראותיו. (הפעם הוא גם צודק!) בהצלחה צביקה קורן

02/12/2009 | 11:47 | מאת: אסתר

אם כך אצטרך להמשיך לגנוב את הכרוב האהוב שלי......................לפחות אנחם את עצמי כרגיל שאם הוא הורס את האלטרוקסין הוא עוזר לסכרת...נו שויין-גנבת הכרוב תמשיך בפעולה! תודה ענקית על המענה המיידי והברור. יום מבורך-אסתר

02/12/2009 | 06:15 | מאת: י

שילוב של שעועית ירוקה/צהובה מוקפאת עם דגנים כולל בתוכו חלבון מלא? אני שואל לנוכח העובדה שאחוז החלבון בשעועית כזו הוא 1.7 - 1.8 בלבד .

02/12/2009 | 10:52 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, זה שילוב אפשרי. מדובר בירק ולא בקיטניה יבשה שבה ריכוז החלבון יכול להגיע מ 10% עד 15% בהצלחה צביקה

01/12/2009 | 19:27 | מאת: מורן לוי

שלום אני עשיתי התקן מירנה ורציתי לדעת האם יש לו השפעה לגבי פיצוענים בפנים האם בעקבות כך יתרבו הפצעונים בפנים כתוצאה מההתקן ואם אפשר לקחת תרופת רקוטן לאקנה אשמח אם תשיבי לשאלתי תודה ויום טוב

02/12/2009 | 05:25 | מאת: טובה בר-שאן

מורן שלום במירנה יש שיחרור קטן של הורמונים לדעתי הפצעונים אפילו יעלמו לך. גבי רקוטן אני לא ממליצה עדיף טיפול טבעי הכולל תזונה נכונה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/12/2009 | 12:54 | מאת: הדר

בוקר אור, אשמח לקבל המלצה על ספרי תזונת תינוקות, כמויות,איך לשמור, מה כדאי לתת ואיך. תודה רבה יום טוב הדר

01/12/2009 | 11:49 | מאת: אילנה

שתי שאלות: יש לי חוסר בויטמין D בדיקת דם מראה רמה 20 . מלבד טיפות כתרופה יש דרך אחרת??בת 49 עוסקת בספורט, חשופה לשמש ולמרות זאת - חוסר שיבולת שועל-מה הכמות המומלצת ביום?ומה הערך הקלורי בכמות הנדרשת ליום. האם אכילה עם יוגורט שומרת על הערך התזונתי?האם אפשר לקלות אותה במחבת ועדיין לשמור על הערך התזונתי (כמובן ללא שמן)-תודה

02/12/2009 | 05:22 | מאת: טובה בר-שאן

אילנה שלום אל תשכחי שאת כנראה גם שמה מסנני קרינה כאשר את יוצאת אחוצה. ויטמין D יש גם בדגים , חמאה וכ"' ערך קלורי של קוואקר לא מבושל הוא 388 קלוריות ל100 גרם את צריכה עד 2 כפות ביום. עדיף כמובן לא לקלות על המחבת אין בעיה עם יוגורט. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/11/2009 | 21:39 | מאת: מורן

1. איזה חלב עדיף סויה רגיל או סויה עמיד לדוגמא של אלפרו. 2. מה הכמות המומלצת ליום של חלב? 3. מה הכמות המומלצת לקקאו? האם תחליף קקאו עדיף מבחינה בריאותית? האם חלב סויה וקקאו אורגנים עדיפים על חלב רגיל וקקאו רגיל?

01/12/2009 | 06:19 | מאת: צביקה קורן

מורן שלום, ראשית, כדאי שתדעי ששילוב של קקאו עם כל מזון עתיר סידן אינו רצוי. בקקאו יש חומצה אוקסלית שמונעת ספיגה של סידן בגוף. בנוסף יש בו קפאין ותיאוברמין שגורמים להפרשה מוגברת של סידן בשתן. כדאי להימנע מקקאו ומוצריו - הנזק עולה על התועלת. 1. איזה חלב עדיף סויה רגיל או סויה עמיד לדוגמא של אלפרו. - אין לי העדפה למוצר זה או אחר של חלב עמיד. חלב "עמיד" נחות מחלב רגיל הנשמר במקרר מכיוון שהוסיפו לו חומרים כימיים שעושים אותו "עמיד". 2. מה הכמות המומלצת ליום של חלב? - כוס אחת 3. מה הכמות המומלצת לקקאו? - ראי תשובתי למעלה האם תחליף קקאו עדיף מבחינה בריאותית? - חיובי. אבקת חרובים עדיפה על קקאו האם חלב סויה וקקאו אורגנים עדיפים על חלב רגיל וקקאו רגיל? - חלב סויה - עדיף אורגני. קקאו - עדיף להימנע! בהצלחה צביקה קורן

01/12/2009 | 23:04 | מאת: מורן

האם כמות של ליטר חלב סויה ביום היא מסוכנת? רציתי לדעת האם חלב סויה דיאט פחות בריא מרגיל כמו שידוע על שאר מוצרי דיאט למיניהם בשוק. ועוד שאלה איך חלב סויה ומוצריו עמידים ללא חומרים משמרים. (כמו למשל אלפרו.) וחלק ממוצרי הסויה לא עמידים. (כמו חלב סויה של תנובה. ומעדני משק צוריאל למיניהם)