גרגירי החומוס הפכו אפורים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

17/01/2010 | 11:26 | מאת: אחיהוד

שלום ושבוע נפלא, השריתי במים גרגירי חומוס למשך כיום וחצי. לאחר מכן מכיוון שלא הספקתי לבשל אותם הכנסתי אותם למקרר לעוד כיומיים ורק אז בישלתי אותם. שמתי לב שחלק מהגרגירים הפכו אפורים וגם מי הבישול שלהם היו אפורים בסופו של דבר. אבל טעמם ומרקמם היו רגילים. מה פשר התופעה? האם הם ראויים למאכל ככה? תודה

18/01/2010 | 13:26 | מאת: צביקה קורן

אחיהוד שלום, אני הייתי זורק אותם ועושה חדש. טוב שאתה משרה קיטניות. חשוב להחליף את המים כל 8 שעות. האפור זה תחילה של עובש. בהצלחה צביקה קורן

18/01/2010 | 16:22 | מאת: אחיהוד

צביקה, תודה על תשובתך. שמתי לב שגם כשאני משרה קשיו, שהוא גם סוג של קטניה, יותר מדי זמן, הוא נהפך אפור אבל עדיין טוב. מצד שני אם אתה אומר שזה התחלה של עובש, אז זה נורה אדומה. אגב, יש לי שאלה נוספת. מיץ לימון הינו דבר רגיש? אם סחטתי בתחילת שבוע שעבר לימונים והשארתי את המיץ במקרר האם נוטה להתקלקל או שיכול להישמר לאורך זמן רב? אם אורך כמה זמן אתה מעריך? אם אני מוסיף אותו מנות אחרות האם הוא ייטה קלקל אותם יותר מהר או לשמור עליהם? תודה

מנהל פורום תזונה טבעית