פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20476 הודעות
16763 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

06/01/2010 | 15:38 | מאת: דוד

שלום, קוראים לי דוד ואני נער בן 14,מתאמן קבוע בספורט בקבוצת אתלטיקה(ריצות ארוכות).בחודשים האחרונים נכנסתי למצב של תת משקל חמור,לפני התת-משקל שקלתי בערך 50 קילו על מטר 64 ואילו היום אני שוקל 41 קילו על 164 ס"מ. בעקבות התת-משקל חלו אצלי תופעות של תחושת קור תמידית,חולשה עייפות ותשישות,ירידה ביכולת פיזית וכו'. יש לי רצון לעלות במשקל לפחות 4-7 ק"ג על מנת לחזור למצב בריאותי תקין,אך אני פוחד לעלות מהר באחוזי שומן כיוון ובחודשים הללו התזונה שלי הייתה מאוד מצומצמת(בערך 1000 קל' בלבד ליום)ואינני יודע אם זה תקין שפתאום אני יתחיל לאכול 1000 קלוריות רק עד הצהריים,כיוון שדבר זה יביא אותי לעליה חדה בשומן. כמו כן קראתי הרבה בנושא וקראתי גם תפריטים לעליה במשקל לדוגמא-בארוחת הבוקר יש לאכול 4 פרוסות לחם מלא עם 2 כפות חמאת בוטנים,וזה עוד לא כולל ארוחת עשר...האם תפריטים מהסגנון הזה מתאימים לי על מנת לעלות במשקל?אם אגביר את הצריכה הקלוריות שלי לדוגמא ל 2000 קל' ביום(במקום 1000)לא תיגרם עליה לא בריאה במשקל? שאלה נוספת-קראתי גם על כל כל מיני שייקים,או לדוגמא המלצות לאכול בוטנים,שקדים,חמאת בוטנים,גרנולה, לשתות מיצי פירות וכו' לסובלים מתת משקל.-האם המלצות אלו חלות גם עליי והאם זה לא יגרום לי להשמין בצורה לא מבוקרת?יש לציין שאני מעוניין לחזור למשקלי הקודם אך להתמקד בעלייה במסת השריר ולא במסת השומן. שאלה נוספת-האםחילוף החומרים שלי "נדפק" לצמיתות או שהוא יסתדר? תודה רבה ואשמח לתשובה בהקדם האפשרי.

07/01/2010 | 06:51 | מאת: צביקה קורן

דוד שלום, ראשית, חילוף החומרים שלך לא "נדפק" לצמיתות. שנית, אני מציע שתפנה ליעוץ אישי בתזונה בקופת חולים או באופן פרטי. אנחנו לא נותנים יעוץ אישי בפורום. תקרא מה שכתבתי אתמול לטניה שוורץ. בהצלחה צביקה קורן

ובמה זה שווה בדיוק?

06/01/2010 | 10:58 | מאת: צביקה קורן

תשקלי את כף הטחינה ותשקלי 10 שקדים. במאה גרם שקדים יש כ 550 קלוריות במאה גרם טחינה גולמית יש כ 700 קלוריות תעשי את החישוב בעצמך אגב, ישנם הרבה מחשבונים באינטרנט. חבל לבזבז את זמננו היקר בשאלות כאלה.

טחינה ושקדים זה אותו דבר מבחינה תזונתית?

06/01/2010 | 10:41 | מאת: צביקה קורן

אגוזים, שקדים שבבי נבט חיטה סובין שיבולת שועל וסובין אורז דגנים מלאים

07/01/2010 | 10:17 | מאת: דליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי

מקורות במזון: אבוקדו, אורז חום, מולסה, ביצים, אצות ים, כוסמת, גינג'ר, שבולת שועל, ירקות עליים ירוקים, אגוזים, אפונה, פקן, תרד, אורז, דגנים מלאים. בריאות טבעית

06/01/2010 | 00:17 | מאת: פשוט אני

כתבתי שאלה בקשר לתגובה שהגבת לי בהודעה "משקל". כנראה שלא ראית אותה אז אני חוזרת עליה: תודה רבה על התשובה, אבל אני לא מבינה מה הקשר בין חומצות שומן למשקל שמתנדנד בצורה כזו. מלבד זאת, אני אוכלת יוגורט. זה לא נחשב לחלבון?

06/01/2010 | 10:56 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, ההסבר שלי הוא - הירקות מכילים הרבה אשלגן, הם משתנים וגורמים לירידה במשקל. אם תאכלי מאוזן ומגוון, לא יהיו שינויים חריגים. אגב, גם בתקופת המחזור מופיעים שינויים במשקל הגוף. בהצלחה צביקה קורן

05/01/2010 | 20:00 | מאת: טניה שוורץ

שלום אני בת 20 גובה 158 ואני שוקל 46 ק"ג רציתי לדעת אם זה בסדר? ורציתי לדעת איך אני יכולה להשמין למרות שעשיתי בדיקות דם וכל הבדיקות שלי טובות

06/01/2010 | 10:54 | מאת: צביקה קורן

טניה שלום, משקל מעט נמוך מהממוצע. אם את בריאה ומרגישה טוב, תמשיכי בתזונה איכותית ופעילות גופנית. את יכולה להוסיף לתזונה מזונות עתירי אנרגיה כמו: אבוקדו, שקדים, אגוזים, זרעים, לחם מלא, טחינה וכד'. השאלה עלתה רבות בפורום - תעשי חיפוש. בהצלחה צביקה קורן

05/01/2010 | 16:32 | מאת: נוי

איך אתה ממליץ לי לשמור נבטים סיניים שנקנים בחנות בקופסת פלסטיק דקה עם ניילון נצמד מעל , אבל כאשר פותחים ומתחילים לאכול אז יום אחר כך כבר רואים שהנבטים מאבדים מטריותם , אז מה ניתן לעשות כדי שלא יהיו רקובים כל כך מהר? תודה .

06/01/2010 | 10:51 | מאת: צביקה קורן

נוי שלום, האם המקרר שלך חדש ואיכותי? מקררים חדשים שומרים על טריות המזון ללא קשר לאריזה. חוצמזה נבטים מתקלקלים לאחר כמה ימים וצריך לזרוק אותם. בהצלחה צביקה קורן

05/01/2010 | 10:39 | מאת: הילה

שלום, האם בישול(ירקות,תפוחי אדמה) בכלי חרס הוא בריא? לא מזיק? תודה.

06/01/2010 | 10:49 | מאת: צביקה קורן

הילה שלום, השאלה איזה חומרים ואם יש חומרים רעילים בכלי ה"חרס". עופרת למשל נמצאת בכלי קרמיקה שמיובאים מסין וגם בארץ לא כל אחד מקפיד על ניקיון החומר. ממליץ לך לבשל בפיירקס או בנירוסטה. בהצלחה צביקה קורן

05/01/2010 | 01:20 | מאת: לא יוד

שותה מים. האם זה טעות? ואם כן למה? תודה.

05/01/2010 | 05:40 | מאת: טובה בר-שאן

לא יוד שלום יש הטוענים שעדיף לחכות קצת לאחר אוכל ואחר כך לשתות מים כדי לא למהול את אנזים המפרקים את המזון. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/01/2010 | 14:50 | מאת: ח

השתיה לא עושה דה-אקטיבציה לא של אנזימים ולא של מיצי מרה אפשר לשתות מתי שרוצים.

04/01/2010 | 21:19 | מאת: ani

על בטן ריקה? הרי שזה בלי מזון זה אמור לא להספג מה התועלת?

05/01/2010 | 05:37 | מאת: טובה בר-שאן

ani שלום בוודאי ששמן נספג. ונספג טוב. חומצת השומן של שמן זית חשובה מאוד לניקוי הכבד בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

עוד שאלה, האם כף שמן זית על הבוקר ללא תוספת של מזון זה דבר טוב?

05/01/2010 | 05:35 | מאת: טובה בר-שאן

y שלום כוס מים +לימוןסחוט+כף שמן זיית על בטן ריקה בבוקר זה ניפלא לניקוי , מומלץ. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/01/2010 | 13:31 | מאת: ל

האם נכון שחלב גורם לבריחת סידן? מוצרי חלב אכן מכילים אחוז סידן גבוה אך גופנו כמעט שאינו סופג סידן זה, ואף גרוע מכך, גורם לבריחתו המדע קבע שחלב גורם לסידן לברוח? ושבחלב יש סטרואידים, כימיקלים, הורמונים מרובים. לא רצוי לשתות חלב כבוגרים כי זה לא בריא ויש לזה מחיר, חומרים שמתחרים בספיגה זה נכון כל זה?

05/01/2010 | 08:16 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, הנושא שנוי במחלוקת אני לא מסכים עם הקביעות והציטוטים שהבאת. כדאי לראות את התמונה הכוללת ולא להתלהב מספר או ממאמר אחד שקראת. האם נכון שחלב גורם לבריחת סידן? - לא נכון! מוצרי חלב אכן מכילים אחוז סידן גבוה אך גופנו כמעט שאינו סופג סידן זה, ואף גרוע מכך, גורם לבריחתו. - מדוע? לדעתי הקביעה הזאת אינה נכונה ולא הוכחה מחקרית. (בדקתי ואין בחלב יותר זרחן מסידן...) המדע קבע שחלב גורם לסידן לברוח? - איזה מדע? כאמור יש הנושא שנוי במחלוקת. ישנם מחקרים לכאן ולכאן. ושבחלב יש סטרואידים, כימיקלים, הורמונים מרובים. - זה נכון! בחלב יש חומרים כימיים והוא גורם לאלרגיות ולהפרעות עיכול אצל הרבה אנשים. לא רצוי לשתות חלב כבוגרים כי זה לא בריא ויש לזה מחיר, חומרים שמתחרים בספיגה - תלוי מה שותים במקום... חלב עדיף על משקאות אנרגיה, קולה, משקאות "קלים" ותוססים. בחלב יש חלבון, מינרלים וויטמינים. אני ממליץ להימנע מחלב ניגר ומגבינות קשות ולהסתפק ביוגורט עיזים או יוגורט "ביו". לא צריך להיות קיצוני בשום תחום. בהצלחה צביקה קורן זה נכון כל זה

04/01/2010 | 09:48 | מאת: אתי

אילו מיצים[רצוי פירות]יכולים לסייע לי בניקוי הגוף והתרוקנות? כשהייתי שותה בבוקר מיץ מסלק אדום+גזר זה היה עושה פלאים רק שמשום מה הסלק התחיל לגרום לי לבחילות והקאות קשות אז הפסקתי לגמרי. עשב חיטה גם כן גרם לי לבחילות והקאות. יש לי בעיה בהתרוקנות וחשוב לי לטפל בכך.

04/01/2010 | 09:59 | מאת: אתי

אני יותר מתכוונת להתרוקנות וניקוי מעמיק של הגוף בגלל שאני סובלת מעצירויות הייתי רוצה תכשיר שיסייע בניקוי הדפנות לעומק

05/01/2010 | 08:00 | מאת: צביקה קורן

אתי שלום, הנושא של טיפול בעצירות עלה רבות בפורום - תעשי חיפוש על המילה "עצירות" עצירות נגרמת, בדרך כלל, מתזונה לא נכונה וחוסר פעילות גופנית. הטיפול בעצירות צריך להיות על-ידי הכנסת תיקונים בתזונה ולא על ידי לקיחת "תכשירים", משלשלים או "תרופות טבעיות" אחרות. מציע לך לפנות בהקדם ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולא לחפש תרופות פלא. טובה ואני נותנים יעוץ אישי. טיפ: נסי סלק מבושל. בהצלחה צביקה קורן

03/01/2010 | 23:19 | מאת: סיגל אמיר

האם יש העדפה בריאותי בין ציפוי טפלון, קרמי, טיטניום או נירוסטה אל חלד מה המומלץ ביותר מבחינה בריאותית שלא מתפרקים גורמים לא בריאים בחימום תודה

04/01/2010 | 08:40 | מאת: צביקה קורן

סיגל שלום, טפלון לא מומלץ והיו כבר כמה פרסומים על כך. הוא מתבלה מהר וצריך להחליף כשיש חריצים ושחיקה. נירוסוה - טוב. קרמי וטיטניום אני לא מכיר. עדיף לא לטגן בכלל בהצלחה צביקה קורן

03/01/2010 | 19:17 | מאת: שאל

מומלץ? הבנתי שיש בזה הרבה יותר סיבים מכל דבר אחר זה ממותק ללא סוכר ובקשר לדגים, איזה דג הכי מומלץ ?

04/01/2010 | 08:43 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני לא מכיר דגני בוקר "בריאים" ולא יכול להמליץ עליהם. מדובר במוצרים תעשייתיים , עשירים בסוכר, מלח ותוספים. עודף סיבים גם הוא לא רצוי תבדוק טוב בתווית אם זה באמת ללא סוכר. בדרך כלל כשכתוב "ללא סוכר" מוסיפים סוכרים אלכוהוליים (מלטיטול, קסיליטול, סורביטול) או ממתיקים מלאכותיים. זה לא נותן יתרון בריאותי. בהצלחה צביקה קורן

04/01/2010 | 08:46 | מאת: צביקה קורן

אין דבר כזה "הכי מומלץ" או "הכי טוב". כדאי לצרוך דגי ים מסוגים שונים (סלמון, טונה, מקרל, הליבוט, סרדין). לצערי היום רוב דגי הים טעונים בכספית ודגי הבריכות בתרופות והורמונים.

03/01/2010 | 18:01 | מאת: neuo tjr

אפשר לצרוך אומגה 3 דרך שמן פשתן? בכף שמן פשתן יש 8 גרם אומגה 3 וכתוב בויקיפדיה שמסוכן לצרוך מעל 3 גרם אומגה 3 ליום השפעות שליליות כתוצאה מצריכת יתר * דימום מוגבר, במיוחד במינון מעל 3 גרם ביום. * דימום מוחי (נצפה אך ורק במקרים של צריכת יתר קיצונית). * שליטה גליקמית מופחתת אצל חולי סוכרת. אז שמן פשתן זה מסוכן היות ויש בו הרבה מעל 3 גרם אומגה 3?

04/01/2010 | 08:59 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, בכף שמן פשתן אין אומגה 3. בשמן פשתן יש חומצה בשם ALA שהיא חומר מוצא ממנו הגוף מייצר אומגה 3. אין סכנה בצריכת כף שמן פשתן (בתנאי שהוא לא מקולקל), או כף שמן דגים ביום. אנשים הנוטלים תרופות לדילול הדם צריכים להתייעץ עם הרופא המטפל. בהצלחה צביקה

04/01/2010 | 08:59 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, בכף שמן פשתן אין אומגה 3. בשמן פשתן יש חומצה בשם ALA שהיא חומר מוצא ממנו הגוף מייצר אומגה 3. אין סכנה בצריכת כף שמן פשתן (בתנאי שהוא לא מקולקל), או כף שמן דגים ביום. אנשים הנוטלים תרופות לדילול הדם צריכים להתייעץ עם הרופא המטפל. בהצלחה צביקה

או שבעצם לא?

03/01/2010 | 17:51 | מאת: אתי

שמעתי שמאוד מסייע בהתרוקנות זה שתיית 4 כוסות מים בבוקר+ 2 כפות מלח ים גולמי. האם שמעת על כך? זה באמת מסייע?

04/01/2010 | 09:01 | מאת: צביקה קורן

אתי שלום, מלח בכמות שמעל 5 גרם נתרן ביום (כפית שטוחה) זה רעל שגורם בין השאר לשילשול. מציע לך להימנע מה"טיפול" המסוכן הזה. בהצלחה צביקה קורן

03/01/2010 | 15:36 | מאת: pepe

שלום, אני בת 48 עם סרטן שד על רקע הורמונלי בעברי (לפני 6 שנים) ולאחרונה התחלתי לקבל פמרה שהבנתי שמשפיעה לרעה על הכולסטרול, ברצוני לדעת אם אכילה יומית של זרעי פשתן טחונים בעייתית עבורי ואם לא מהי הכמות המומלצת ליום?? בתודה

04/01/2010 | 09:04 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, זרעי פשתן הם מזון איכותי ומועיל וכתבתי על כך כבר כמה פעמים יש בהם כמות קטנה מאד של אסטרוגן, אבל זה לא אמור לסכן אותך. את יכולה לאכול כל יום כף פשתן טחון ביום. חשוב לטחון בבית ולא לקנות מוכן. בהצלחה צביקה קורן

03/01/2010 | 15:26 | מאת: שלי

שלום, 1. איזה מהממתיקים הטבעיים הכי מומלץ? מייפל, סירופ אגבה (אהוב עלי ביותר) סירופ אורז, סילאן, מולסה? 2. אני מאוד אוהבת טחינת שקדים(אוכלת אותה גולמית מבלי לדלל במים) כמה מומלץ לאכול ממנה ביום כדי לשמור על המשקל (יש לציין שאני לא אוכלת שומנים אחרים כמעט ולא אוכלת מוצרי חלב ומעט מאוד מוצרים מהחי) תודה.

04/01/2010 | 09:08 | מאת: צביקה קורן

שלי שלום, 1. איזה מהממתיקים הטבעיים הכי מומלץ? מייפל, סירופ אגבה (אהוב עלי ביותר) סירופ אורז, סילאן, מולסה? - כולם טובם. לכל אחד יתרונות משלו. חשוב לגוון את המזונות ואת הממתיקים. בעיני מולסה ודבש מומלצים. 2. אני מאוד אוהבת טחינת שקדים(אוכלת אותה גולמית מבלי לדלל במים) כמה מומלץ לאכול ממנה ביום כדי לשמור על המשקל (יש לציין שאני לא אוכלת שומנים אחרים כמעט ולא אוכלת מוצרי חלב ומעט מאוד מוצרים מהחי). - חשוב לי שוב להדגיש שלא רצוי "להיתקע" עם סוג מזון אחד, טוב ככל שיהיה. תנסי להוסיף גם שמן זית, טחינה, אבוקדו, שקדים, אגוזים וזרעים. לשאלתך, 1-2 כפות ביום (אם זה באמת השומן היחידי שאת צורכת. בהצלחה צביקה קורן תודה.

03/01/2010 | 10:45 | מאת: אורלי

מה זה כרוב כבוש בשיטה הגרמנית?? בבקשה תשובה.

03/01/2010 | 17:08 | מאת: דליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי

בשיטה הגרמנית כובשים את הכרוב בוקום בלבד ע"י כלי חרס מיוחד ויחודי

06/01/2010 | 20:38 | מאת: לב

החלטתי לאכול 4 אגוזים ביום. עדיף לאכול את זה עם הארוחות? או ביניהם? זה משנה בכלל ?

03/01/2010 | 17:10 | מאת: דליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי

ממלץ מאוד לאכול בערב בלבד וסוג אחדשל אגוז ללא כול חימום

03/01/2010 | 18:01 | מאת: מתי

אגוז מלך, וכמה קלוריות יהיה בזה?

04/01/2010 | 09:11 | מאת: צביקה קורן

מתי שלום, אגוזים, שקדים וזרעים כדאי לאכול עם פירות או ירקות ולא לבד. כפי שכתהבתי לשלי (שורה אחת מעלייך) חשוב מאד לגוון את סוגי האגוזים והשקדים. 3-4 ביום זאת כמות סבירה. בהצלחה צביקה קורן

04/01/2010 | 13:27 | מאת: מתי

אלא עם פירות או ירקות? מה הסיבה? תודה

02/01/2010 | 23:33 | מאת: מוטי

האם החומרים המשמרים ששמים בפירות היבשים מזיקים,ובכלל האם מומלץ לאכול פירות יבשים?

04/01/2010 | 06:27 | מאת: טובה בר-שאן

מוטי שלום חבל לוותר על פירות יבשים לכן עדיף לאכל פירות יבשים אורגנים בהם לא שמים גז גופרית. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/01/2010 | 01:14 | מאת: פשוט אני

הגובה שלי 163 ס"מ. כשאני נשקלת המשקל שלי נע בין 46 ל48. רוב הזמן אני אוכלת מלא ירקות (כ2 קילו ביום) ויוגורט דיאט לפחמימות אני אוכלת סובין חיטה ומדי פעם בראנפלקס. אני גם שותה ממש הרבה (לפחות 3 ליטר ביום). בימים שאני אוכלת ירקות במינון נורמלי ולא שותה כל כך הרבה המשקל שלי יורד ל44-45. באמת הגיוני שהגוף אוגר כל כך הרבה נוזלים?

04/01/2010 | 06:25 | מאת: טובה בר-שאן

פשוט אני שלום כן יתכן מאוד כיוון שאת לא אוכלת מאוזן כלל חסר לך חלבונים וחומצות שומן חיוניות. החשובות כל כך לתהליכי גוף תקינים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/01/2010 | 16:43 | מאת: שוב אני

תודה רבה על התשובה, אבל אני לא מבינה מה הקשר בין חומצות שומן למשקל שמתנדנד בצורה כזו. מלבד זאת, אני אוכלת יוגורט. זה לא נחשב לחלבון?

01/01/2010 | 18:25 | מאת: אומגה

וכמה צריך לאכול כדי לקבל מספיק אומגה 3 ?

04/01/2010 | 06:24 | מאת: טובה בר-שאן

אומגה שלום בדגים, זרעי פשתן טחונים, באגוזי מלך, בשמן קנולה פעמים בשבוע דג סלמון בסביבות 150 גרם יספק את מנת האומגה 3 . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/01/2010 | 10:39 | מאת: דליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי

אומגה 3 בדגים, זרעי פשתה טחונים, באגוזי מלך,בזרעי מרווה הבריאותית לגבי שמן קנולה מאוד לא מומלץ לצרוך אותו בגלל צורת ההפקה שלו שהיא רעילה מאוד לבני האדם כמות הצריכה ליום הוא פונקציה של מישקל הגוף שלך בכמות של כ-20 גרם לקילוגרם משקל גוף הרצוי (ולא המצוי!) ביממה. בבריאות טבעית מדליה ודוד

01/01/2010 | 10:38 | מאת: המשך משאלתי הקודמת

שלום, בשאלתי הקודמת אלייך בנוגע לקל' בסובין חיטה. שאלתי מה המשמעות של 157 קל' ב100 גרם סובין אם הסובין לא נספג במיחא בגוף ואת ענית שהמשמעות היא רק לגבי כמות הקלוריות שיש במזון ולא לגבי הספיגה שלו בגופינו . אני לא ממש הבנתי אותך. האם הכוונה היא שאני יכולה לאכול כמה סובין שארצה בלי לפחד מהוספת קלוריות כי במילא הסובין יוצא מהגוף בלי להספג. זה חשוב לי דעת כחי אני בתהליך הרזיה.

את לא אוכלת 100 גרם סובין ביום, אולי 10 גרם.

31/12/2009 | 21:48 | מאת: בוטנים

יש מלא סוגים של בוטנים, איזה הכי בריא? תודה!

01/01/2010 | 07:00 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, בוטנים זה מזון בעייתי. א. לא רצוי לאכול חי בגלל חומר מסויים שעלול להזיק ב. לא רצוי לאכול קלוי מכיוון שהקלייה הורסת את השמנים הטובים. ג. בוטנים זה אחד המזונות האלרגניים ביותר. ישנם הרבה תחליפים בצורת שקדים, אגוזים וזרעים. בכל מקרה לא מומלץ לאכול קלוי ומלוח. בהצלחה צביקה קורן

01/01/2010 | 15:09 | מאת: בוטנים

באגוז אחד אומרים שיש 30-35 קלוריות בשקד אחד יש בין 7-10 קלוריות ככה ש-3 אגוזים שזה כלום ולא משביע, יוצא 90-105 קלוריות. ו-10 שקדים שזה גם כלום ולא משביע יוצא 70-100 קלוריות. יש דברים פחות משמינים?

31/12/2009 | 20:41 | מאת: חננאלה11

אבאהוא חולה סכרת ,איבד את הראיה ,משתמש עם אינסולין כדורים הוא בן 75 עבר שני אירועים מוחיים בינונים כעת הוא סובל מכפות הרגלים יש לו הרגשה של הזעה כאילו הרגל נימצאת בשלולית מים אך זה לא נכון זאת הרגשה בלבד בעצם הרגלים יבשות כניראה בעיה ניאורולוגית מהסכרת אבקש הסבר לתחחושות האלה ואם מישהוא יודע אם יש לזה טיפולומה הוא

01/01/2010 | 07:01 | מאת: צביקה קורן

חננאלה שלום, השאלה לא כל כך שייכת לפורום הזה. כפי שציינת מדובר כנראה בבעיה עצבית. מציע שתפני לפורום סוכרת או לרופא המטפל. בהצלחה צביקה קורן

31/12/2009 | 20:35 | מאת: חננאלה11

לא הבאנתי לאכול כרוב? מה זה כרוב בשיטה הגרמנית?

01/01/2010 | 07:05 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוד על המילה: "גזים" ותמצאי מספר טיפים. כדאי להימנע מכרוב, כרובית וברוקולי בכל צורה שהיא אם את סובלת מגזים. בהצלחה צביקה קורן

31/12/2009 | 13:39 | מאת: שני

האם מומלץ לאכול נבט חיטה (עם יוגורט למשל) , בהריון? אני בחודש תשיעי והמליצו לי לאכול את נבט החיטה (קניתי בבית טבע נבט חיטה - מעין גרגירים בצבע חום) ואיני יודעת אם כדאי לי להתחיל לאכול את זה דוקא עכשיו בהריון , אני פשוט אף פעם לא אכלתי את זה. תודה

01/01/2010 | 07:09 | מאת: צביקה קורן

שני שלום, נבט חיטה מכיל הרבה ויטמינים ומינרלים ואין בעיה לאכול אותו בתקופת ההריון. הבעיה: אם הוא לא קלוי הוא נוטה להתעפש ואז הוא מזיק. אם הוא קלוי השמן הטוב שבו נהרס, אבל עדיין יש בו כמה ויטמינים והרבה מינרלים. את יכולה לנסות לשתות גם מיץ עשב חיטה (לא בתקופת ההנקה). בהצלחה צביקה קורן

31/12/2009 | 11:23 | מאת: טלי

שלום רב, מזה תקופה (חודשיים) אני נוהגת לאכול בבוקר יוגורט עם 3-5 כפות של סובין סובין חיטה קלויה. בבית טבע נאמר לי שביא נחשדת כמסרטנת ועושה בעיות שונות בקיבה וכן עלולה לגרום לעצירות /חסימה. המליצו לי לעבור לסובין שיבולת שועל. עתה אני משלבת כף חיטה ו2 כפות ש. שועל. שאלתי האם מה שאמרו לי נכון? היתכן שגרמתי לי נזק? מה ההבדל בין הסובין האלו ומה עדיף? בברכה טלי

01/01/2010 | 07:13 | מאת: צביקה קורן

טלי שלום, אני לא ממליץ לצרוך סיבים תזונתיים באופן מלאכותי. כל הסיבים הדרושים לנו(כ 30 גרם ביום) נמצאים במזון טבעי (ירקות, פירות, דגנים מלאים וקיטניות). הוספת סיבים לאורך זמן עלולה לגרום לאובדן ויטמינים ומינראלים. לשאלתך, כל מזון קלוי אינו בריא (גם קפה...) מכיוון שיש בו חומר החשוד כמסרטן (בנזופירן-4). בכל אופן, סובים שיבולת שועל (לא קלוי) עדיף על חיטה מכיוון שיש בו גם סיבים מסיסים וגם בלתי מסיסים. בהצלחה צביקה קורן

31/12/2009 | 09:18 | מאת: אתי

מהם המאכלים שהם פחמימות מורכבות? שומן בלתי רווי? חלבונים? האם יש אתר שבו יהיו רשימות מפורטות?

01/01/2010 | 07:18 | מאת: צביקה קורן

מהם המאכלים שהם פחמימות מורכבות? - אורז, כוסמת, דוחן, קינואה, שיבולת שועל, חיטה, שעורה, שיפון, תפוח אדמה בטטה ועוד. שומן בלתי רווי? שמן זית, שומשום, אבוקדו, טחינה, שקדים, אגוזים ועוד... חלבונים? שקדים, אגוזים, זרעים, קיטניות, בשר, דגים, ביצים, חלב. האם יש אתר שבו יהיו רשימות מפורטות? - בפרק המאמרים באתר שלי תמצאי שני מאמרים הכוללים סקירה של כל אבות המזון ועוד.. http://www.zom.co.il/article.aspx?itemId=33 בהצלחה צביקה קורן

31/12/2009 | 01:37 | מאת: חננאלה11

מה יכול לעזור לי להיפטר מגזים יש לי המון גזים בבטן,בטן רוחשת ומדברת ולחץ בפי הטבעת שאני חושבת שזה יציאה וכשאני הולכת לירותים זה גזים חזקים מאד וזה כל היום כל הזמן

31/12/2009 | 10:45 | מאת: דליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי

חוסר אינזמים במערכות העיכול כרוב כבוש בשיטה הגרמנית הוא המענה היעיל ביותר לאינזמי העיכול בברכת בריאות טבעית

30/12/2009 | 17:27 | מאת: לאונרדו

שלום, אבקש לדעת האם יכול להיות הקשר בין מלח מתחלב E-452 לבין הפרעות במערכת הנשימה. תודה

01/01/2010 | 07:23 | מאת: צביקה קורן

ליאונרדו שלום, לא ידוע לי על קשר כזה. מציע שתעשה בדיקה בגוגל ובספרו של דר' חיים סדובסקי: "לסלק את הקוץ" בהצלחה צביקה קורן

30/12/2009 | 16:23 | מאת: דודי

שלום רב. שאלתי היא אני לא אוכל אוכל שומני בכל זאת השמנתי ב8 ק"ג מה עלי לעשות?

01/01/2010 | 07:26 | מאת: צביקה קורן

דודי שלום, השמנה יכולה לנבוע גם מאכילת מזון עתיר סוכרים וקלוריות. כדאי שתבדוק את צריכת הקלוריות היומית שלך. האם אתה שותה מים ועושה פעילות גופנית סדירה. גם בעיה בבלוטת התריס יכולה לגרום להשמנה. כדאי לךבצע בירור בנושא. בברכה, צביקה קורן

30/12/2009 | 11:35 | מאת: תמר

סובלת מכוליטיס כבר 4 שנים. מתכננת היריון. מה עלי לאכול?

01/01/2010 | 07:28 | מאת: צביקה קורן

תמר שלום, אנחנו לא נותנים יעוץ אישי במסגרת הפורום, במיוחד לא בבעיה מורכבת כמו שלך. מציע שתפני ליעוץ אישי בתזונה טבעית באזור מגורייך. טובה ואני נותנים יעוץ תזונתי בהצלחה צביקה קורן

שלום רב, קניתי מחנות תבלינים תה שמורכב מכל מיני צמחים זה היה במשקל בחנות כך שאין ממש פירוט מה התה מכיל. רציתי רק לדעת מזה מכיל אשמח לקבל ידע..והאם יש הגבלה בשתייה של תה מצמחים מסוג זה תודה.

01/01/2010 | 07:30 | מאת: צביקה קורן

שרונה שלום, אני לא מכיר את התה שקנית חבל שאת קונה מוצר מבלי לדעת מה הרכיבים שלו. גם צמחים יכולים להזיק...! הורדת רמות כולסטרול לא נעשית רק באמצעות צמחים, אלא בגישה הוליסטית הכוללת שיניים בתזונה, פעילות גופנית, תוספים ו.. צמחי מרפא. בהצלחה צביקה קורן

29/12/2009 | 21:20 | מאת: יוסטין

שלום רב, ברצוני לברר 2 שאלות...אני בחורה בריאה בד"כ (במעקב כרגע לבדיקה עם סובלת מתסמונת מעי רגיז...) בנוסף לאחרונה רזיתי ..שוקלת 52 גובהי 167, רוצה לעלות לפחות 2-3 ק"ג...(ככל הנראה כי הפסקתי לקחת גלולות שלקחתי 6 שנים אז רזיתי-האם באמת יש קשר?) שאלותי הן כאלה-- כמה מותר לצרוך אבוקדו ביום?האם יש הגבלה?על מנת לא לעבור על איזה מרכיב שיש בו....האם מותר 2 שלמים? ושום? והאם תוסף תזונה של אומגה 3 נוזלי (חברת NOW) יכול להזיק?האם יש לו תופעות שליליות? קניתי כזה כי יש לי קשיי בליעה...קניתי אותו אחרי שהורי גם יעצו לי על מנת להתחזק ..בנוסף לזה שאינני צורכת כמעט בכלל דגים....והאם מותר לצרוך עם ויטמין C למציצה (כמוסה אחת ליום של 500 למציצה...לתקופת החורף). אשמח לקבל תשובות בהקדם:) תודה והמשך שבוע נפלא

31/12/2009 | 10:51 | מאת: דליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי

כול אדם האוכל תזונה נכונה ועושה פעילת גופנית מתונה לא זקוק לשום תוסף מזון שיכול גם לגרום לנזק עצמי "תזונה מאוזנת/בריאה לאיכות ואריכות חיים באושר " אכלו "קצת מהרבה מינים וסוגים ולא הרבה מקצת מינים וסוגים". אכלו "כל מה שתרצו אבל לא כמה שתרצו" אכול 7 פעמים ביום למניעה שיבוש של תהליכי חילוף החומרים בגוף המזון לא בהכרח צריך להיות טעים ,אבל בהכרח צריך להיות מתאים לתאי הגוף כדי למנועה חימצון -עקה חימצונית- המקור לכול המחלות תזונה מאוזנת/בריאה"- היא תערובת של אבות המזון ,המורכבת מארבע קבוצות המזון: ירקות 25% מומלץ על טריים בלבד פירות 25% העונה מומלץ על טריים בלבד חלבונים 25% ופחמימות, 25% אכול :מהירקות/ופירות- 5 צבעים - 5 טעמים 5 ריחות 5 צורות 5 מירקמים היינו = 25 סוגים מזונות המפעילים את מנגנוני הגנה בגופנו נגד החימצון - כל יום - וזו היא רפואה מונעת - ולא תדעו עוד מחלות בחיים שלכם . עשה גם פעילות גופנית. יש לזכור לאכול "קצת מהרבה מינים וסוגים ולא הרבה מקצת מינים וסוגים".

01/01/2010 | 07:38 | מאת: צביקה קורן

יוסטין שלום, א. יתכן קשר בין הפסקת גלולות ועלייה במשקל. ב. את יכולה לאכול חצי אבוקדו גדול או אחד קטן. מדובר במזון מזין ואיכותי. עם זאת חשוב שתקבלי מזונות עתירי אנרגיה ממקורות נוספים כמו: שקדים, אגוזים, זרעים, חמאת שומשום, לחם מלא ועוד. ג. אפשר לאכול 2-3 שיני שום חיים או ראש שום אפוי / מאודה בתנאי שזה לא גורם לך כאבים בקיבה או הפרעות עיכול אחרות. ד.תוסף תזונה של אומגה 3 נוזלי (חברת NOW) לא אמור להזיק. לא ידוע לי על תופעות שליליות למעט שיהוקים בתקופה הראשונה. ה. כדאי לצרוך ויטמין C כמוסה אחת ליום של 500 (מציצה או בליעה)בכל עונות השנה. בהצלחה צביקה קורן

29/12/2009 | 19:43 | מאת: לירז

ערב טוב. יש לי סוגייה שאני חייב לשאול על מנת לקבל תשובה חד משמעית, לא דו משמעית כמו עד עכשיו. יש לי חסר באנזים G6PD. אציתי לדעת אילו תרופות (אני מתכוון מהפופולריות כמו נורופן, אופטלגין וכיו"ב) אסור לי לנטול. בנוסף, האם מותר לי להשתמש בLIPO 6 X? ידוע לי שאינכם ממליצים, אני רק רוצה לדעת אם אני יכול להשתמש בהם אודה לתשובתכם ערב מקסים

01/01/2010 | 06:04 | מאת: טובה בר-שאן

לירז שלום LIPO 6 X מכיל קפאין וביופירין שאינם משפיעים על G6PD אולם יתכן שפורמולה זו מכילה מרכיבים נוספים .לכן אין לי תשובה בשבילך בטוחה. הכי טוב להתקשר ליצרן ולשאול. בהצלחה בברכה טובה בר- שאן

29/12/2009 | 19:25 | מאת: משה

האם אורגני זה גידול שלא מרוסס בכימיקלים? ומה קורה עם חומרי הדישון? גם הם צריכים להיות אורגניים?

30/12/2009 | 12:10 | מאת: דליה

כול המזון מי החי והצומח הו אורגני יש מרוססים ויש שלא מרוססים בישראל אין שום גידול שהוא לא מרוסס שלו יעבדו הלכם

31/12/2009 | 13:57 | מאת: משה

יש גידולים שלא מרוססים, אלא בחומר אורגני. אבל לא זה מה ששאלתי. שאלתי האם גם הדישון צריך להיות אורגני?

01/01/2010 | 07:41 | מאת: צביקה קורן

משה שלום, מזון אורגני זה מזון שלא מטופל בכימיקלים - לא בדישון ולא בריסוסים למיניהם. בהצלחה צביקה קורן

29/12/2009 | 18:13 | מאת: אוראל

אני בת 49, החלו להופיע אצלי גלי חום, והפסקת מחזור. גלי החום פסקו( לקחתי תוסף של שמן נר הלילה) במקביל, התנפחה לי הבטן כמו של אשה בהריון וגם יש לי גודש בחזה. ( בממוגרפיה, היתה לי התגבשות שפורקה בלחץ, ובאולטסאונד שד, צנורות חלב מורחבות, ללא יצאת חלב, רק גודש פנימי) בבדיקות דם, התגלה במהלך שלקחת שמן נר הלילה פרולקטין בערך 800 ,ירד ל-240, ולאחר שהפסקתי נר הלילה( לא ברור אם זה מקרה) עלה ל-440 ואחר שבוע ל-660 האם ידוע על שמן נר הלילה כמאזן פרולקטין? האם יש משהו נוסף מבחינת תזונה לאיזו ? ברור שאני במעקב רופא, לאחר סי.טי.מוח תקין, בודקים אפשרותץ לM.R.I. בעקבות היסטוריה משפחתית של סרטן השד. אודה לתשובתך בברכה אוראל א. האם יש דרך

01/01/2010 | 05:58 | מאת: טובה בר-שאן

אוראל שלום אכן ידוע שצמח נר הלילה משפיע לטובה על מנפאוזה וכן ידוע כמאזן הורמונלי. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/12/2009 | 17:39 | מאת: לידע כללי

יש מצב כזה שזה מסוכן לבלוע מזון שלם? הרי המזון יצא בשלב כלשהו לא?

01/01/2010 | 05:52 | מאת: טובה בר-שאן

לידע כללי שלום אכן לא בריא לבלוע מזון שלם. א. עלול להתקע בוושת. ב. תהליך הפירוק שלו במע' העיכול לא יהיה יעיל תוצאה גזים, כאבי בטן, צרבת, ותחושה כללית לא טובה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/12/2009 | 16:33 | מאת: עליזה

אני מטופלת בדאליזה מזה כשנה האם אני יכולה לאכול כוסמת היות ולפי עניות דעתי יש בה מעט אשלגן וזרחן- מה שמנוע מחולי דיאליזה אשמח לתשובה וגם כמה יש בכוסמת מהערכים האלה במאה גרם בתודה עליזה

01/01/2010 | 05:50 | מאת: טובה בר-שאן

עליזה שלום בכוסמת מבושלת יש 50 מ"ג אשלגן לכל 100 גרם . לגבי זרחן אין לי אינפורמציה אך יודעת אני שתכולת הזרחן נמוכה . בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

וביוגורט איזה פחמימות יש?

31/12/2009 | 17:25 | מאת: טובה בר-שאן

פחמ שלום בקולה הפחמימות פשוטות. ביוגורט כמעט ואין פחמימות אלא עם כן היוגורט מומתק. בברכת שנה אזרחית חדשה בהצלחה טובה בר- שאן

29/12/2009 | 14:09 | מאת: סיוון

יש לי מס' שאלות בנוגע לסובין: 1- מדוע הורידו מהמדפים בסופרים השונים את סובין ה חיטה? מוכרים רק סובין שיבולת שועל. 2- בסופר חבילה של 200 גר' סובין חיטה עולה 7 שח ובחנות שמוכרת תבלינים וקטניות בשקילה אז 1 קג סובין עולה 7 שח. מדוע? האם מדובר באותו מוצר? האם בסופר זה יותר יקר כי זה ארוז בחבילה של תלמה לעומת בחנות התבלינים ששם זה מגיע בשקילה ולא ארוז ואז זה כאילו פחות יפה, משווק... 3- בסובין חיטה שמוכרים בסופר כתוב 157 קל' ל100 גר'. האם כך הדבר גם בסובין שמוכרים בחנות התבלינים? הרי שם אני לוקחת תסובין משק אז איילך אדע את מס' הקל'? אני מפחדת שזה לא יותר כי אני שומרת על משקל. 4- הבנתי שסובין לא נספג בגוף כי הגוף לא מעקל סיבים. אז האם אני יכולה לאכול סובין ללא חשש מהשמנה כמה שארצה? ואם כן אז מה המשמעות של ה- 157 קל' ל-100 גר'? תודה ואשמח אם תענו לפי הסדר.

31/12/2009 | 17:23 | מאת: טובה בר-שאן

סיוון שלום 1. לגבי שאלה זו ושאלה 2 אולי את צריכה להתקשר לייצרן כיוון שאין לי מושג . 3. סביר להניח שכן. 4. המשמעות היא רק לגבי כמות הקלוריות שיש במזון ולא לגבי הספיגה שלו בגופינו בברכת שנה אזרחית חדשה ובהצלחה טובה בר- שאן טובה בר- שאן

29/12/2009 | 02:22 | מאת: סטודנט

שלום, אני בן 27, צמחוני. רציתי לשאול כיצד והיכן ניתן לעשות בדיקת רגישות למזון והאם אתם חושבים שהיא אמינה. קראתי במספר מקומות שמדובר בבדיקה בעייתית שיעילותה לא הוכחה. אשמח לשמוע את דעתכם ולקבל פרטים. תודה רבה.

29/12/2009 | 06:21 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אכן הנושא שנוי במחלוקת. ישנם כמה מסלולים: - המסלול הרגיל - בדיקות מעבדה רפואיות - בטוח למדי - יש בדיקות קיניסיולוגיות בשיטות שונות - תמצא בחיפוש קצר ברשת. - ישנם אנשים בעלי תפיסה על חושית או מתקשרים שמסוגלים לאבחן כמו שלומית תמיר. שווה בדיקה. - יש בדיקה באמצעות מטוטלת. - ויש בדיקה עצמית על פי תופעות גופניות שונות כמו גזים, פריחה, אלרגיה, הפרעות עיכול ועוד. בהצלחה צביקה קורן

28/12/2009 | 19:42 | מאת: שימי וקנין

האם פלפלים קשים לעיכול ומקשים על יציאה?האם בכלל דברים קשים יותר כמו קרקרים,אפילו חטיפי גרנולה מקשים על היציאה?מה עם חומוס טוב ליציאות או חוסם?ולבסוף האם עמבה טוב למי שיש לו בעיות חומציות או שדוקא מדובר במאכל בריא תודה מראש

29/12/2009 | 06:25 | מאת: צביקה קורן

שימיש שלום, פלפלים, גרנולה, קרקרים, חומוס לא אמורים לגרום להפרעות עיכול לאדם רגיל. אם ישנה רגישות למזון צריך לבדוק ולאבחן. ראה את התשובה שנתתי למעלה לסטודנט. עמבה ומאכלים חריפים לא מומלצים בגישת התזונה הטבעית. מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

28/12/2009 | 18:30 | מאת: דותן

שלום. קראתי הרבה לאחרונה לגבי אוכל אורגני.. ונשארתי עם מספר שאלות פתוחות: 1. האם מזון אורגני בריא יותר? 2. מזון אורגני אמור להיות בריא בהכרח בגלל עצם עובדה שהוא גדל ללא ריסוס? 3. האם מזון אורגני יכול להזיק למערכת העיכול בצורה כלשהי? 4. מדוע יותר ויותר אנשים צורכים מזון אורגני? 5. מהי ההשפעה על ילדים שלומדים מגיל קטן לאכול מזון אורגני ומתחילים להכניס את זה לתפריט היומי כבר מהגן? אשמח לקבל תשובות, תודה :)

29/12/2009 | 06:29 | מאת: צביקה קורן

דותן שלום, 1. האם מזון אורגני בריא יותר? בהחלט כן ולוא רק לאור העובדה שלא מרססים ולא מדשנים אותו בכימיקלים. 2. מזון אורגני אמור להיות בריא בהכרח בגלל עצם עובדה שהוא גדל ללא ריסוס? כן - ראה תשובה למעלה. 3. האם מזון אורגני יכול להזיק למערכת העיכול בצורה כלשהי? - לא! אין סיבה שהוא יזיק. מדובר במזון שגדל כפי שהטבע התכוון. 4. מדוע יותר ויותר אנשים צורכים מזון אורגני? יש יותר מודעות, הבנה וידע בתחום. 5. מהי ההשפעה על ילדים שלומדים מגיל קטן לאכול מזון אורגני ומתחילים להכניס את זה לתפריט היומי כבר מהגן? הם יגדלו להיות מבוגרים בריאים יותר, עם מערכת חיסונית חזקה יותר ופחות מחלות ילדות. בהצלחה צביקה קורן

30/12/2009 | 11:57 | מאת: דליה

אין ביכולתו של האדם לאכול מזון מפלסטיק רק מזון אורגני כול המזונות למאכל הם אורגניים

27/12/2009 | 23:58 | מאת: אתי

יש בחנויות טבע כמו מרובעים חומים כאלה והבנתי שזה סויה אותו מוסיפים למיני מאכלים,האם סויה זו פחמימה?חלבון? והאם טופו זה חלבון נטו?

28/12/2009 | 06:58 | מאת: צביקה קורן

אתי שלום, סויה זאת קיטניה שנחשבת מזון חלבוני. יש בה גם שומן, פחמימות וסיבים תזונתיים. מפולי סויה מפיקים כמה מוצרים: טופו, טמפה, חלב סויה ופתיתי סויה (חלבון מעובד) המכילים יותר חלבון. בהצלחה צביקה קורן

27/12/2009 | 21:37 | מאת: השמנה מבננה

זה לא הרבה, אז למה אומרים שבננה מאוד משמינה?

28/12/2009 | 07:00 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, כדאי שנבין שאין מזון "משמין". צריך לבדוק את סך כל צריכת הקלוריות היומית. רצוי כמובן לשלב בתזונה מזונות שאינם עתירי קלוריות. בננה זה מזון טבעי, בריא ועשיר בויטמינים ומינרלים. חשוב גם לשלב בתזונה היומים שומן איכותי (זית, טחינה, אבוקדו, שקדים וכד') בהצלחה צביקה קורן

27/12/2009 | 18:26 | מאת: ג

האם יש פתרון לתחורים ללא ניתוח?

28/12/2009 | 07:04 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, ניתן לנסות לטפל בטחורים בדרך טבעית לפני שהולכים לניתוח. חשוב לשלב תזונה נכונה, תרגילים ייעודיים וכללי התנהגות בשירותים. כדאי לפנות לייעוץ אישי בנושא זה. בהצלחה צביקה קורן

27/12/2009 | 17:10 | מאת: שאלה לי

מדוע זה? אם בולעים את המזון שהוא שלם אז הוא לא יספק את הויטמינים הדרושים? אז זה לא יהיה שווה כאילו? ומה לגבי מזון כמו קוטג' או אורז, אין מה ללעוס במזון כזה..זה בסדר לבלוע מזון כזה?

28/12/2009 | 07:07 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, הלעיסה מפרקת את המזון פירוק פיזי לחלקים קטנים שמאפשרים למיצי העיכול לפרק את המזון באופן כימי ולאפשר ספיגה בגוף. בנוסף, ברוק יש אנזים (פטיאלין) שמתחיל בפירוק עמילנים (לחם, אורז, תפ"א וכד') ללא לעיסה הויטמינים המינרלים, החלבון, הפחמימות והשומן לא ייספגו בגוף. בהצלחה צביקה קורן