תת פעילות בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

08/01/2010 | 18:10 | מאת: נטלי

שלום, אני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס (חוסר בהורמון התיאוריד). בדיקת דם מראה (7.7)T4 נמוך, (18.6)TSH גבוהה. האם קיים טיפול טבעי ללא תרופות בבעיה? תודה מראש.

09/01/2010 | 10:14 | מאת: נעמי

ברפואה טבעית (לפי שיטת ד"ר שלטון) מחזירים את הבלוטה לאיזון ותיפקוד תקין על-ידי הנחיות לתזונה בריאה (בכיוון הצמחוני-טבעי) ואורח-חיים בריא. מומלץ להתחיל בכך לפני שמתחילים לקחת את התרופה שרושמים הרופאים לבעיה זו - אלטרוקסין, שאותה יש צורך לקחת כל יום, לתמיד. התרופה אמנם מאזנת באופן מלאכותי את תיפקוד הבלוטה, אבל אינה מטפלת בגורם לבעיה, ועלולה לגרום נזק למערכות גוף אחרות. יש מקרים בהם היא גורמת לעליה במשקל.

09/01/2010 | 13:32 | מאת: צביקה קורן

נטלי שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש ותמצאי כמה עצות. כפי שנעמי ציינה ניתן ל נ ס ו ת לטפל בצורה טבעית, אבל אם זה לא עוזר חשוב מ א ד לקחת את ה"תרופה" שהיא בעצם הורמון מלאכותי (ולא שום דבר אחר). אחרי שמאזנים את הכמות של האלטרוקסין, א י ן בדרך כלל תופעות לוואי. השמנה לא נגרמת בגלל ההורמון אלא בגלל תת פעילות של בלוטת התריס. בהצלחה צביקה קורן

09/01/2010 | 15:01 | מאת: ורדה אפרת - נטורופתית

גם אני בדיעה שלפני שמתחילים לקחת תרופה רצוי למצות את האפשרויות באיזון הבלוטה בצורה טבעית.

09/01/2010 | 18:51 | מאת: צביקה קורן

ורדה שלום, על פי הנחיות הנהלת האתר, אין לשווק ולפרסם מוצרים או טיפולים במסגרת הפורום. לכך ישנם ערוצים בתשלום. עם זאת, אשמח אם תמשיכי לענות לגולשים ולתרום מהידע שלך. בברכה, צביקה קורן - מנהל הפורום

17/01/2010 | 13:25 | מאת: נירה

עלי לציין כי אני טיפלתי בתת פעילות בלוטת התריס בטיפול טבעי.. כך ששווה לנסות לפני לקיחת תרופב

מנהל פורום תזונה טבעית