פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20476 הודעות
16763 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

20/01/2010 | 19:31 | מאת: אייל

כמה זמן אפשר לאחסן מיץ תפוזים שסחטנו במקרר עד שיתקלקל? תודה

21/01/2010 | 09:19 | מאת: צביקה קורן

אייל שלום, באופר עקרוני כדאי לשתות מיצים טריים תוך 20 דקות מהסחיטה. אתה יכול לשמור במקרר כמה ימים שתרצה (עד שזה מתקלקל), אבל זאת איכות אחרת. בהצלחה צביקה קורן

20/01/2010 | 10:49 | מאת: אילנה

שמי אילנה ולאחרונה הומלץ לי לאכול מוצרי חלב מחלב עיזים בלבד. האם זה בריא לאכול מוצרי חלב עיזים בלבד? שאלתי עולה מסיבה שיש שמועות שזה לא בריא במיוחד.

21/01/2010 | 09:20 | מאת: צביקה קורן

אילנה שלום, כל הנושא של מוצרי חלב שנוי במחלוקת והנושא נדון בהרחבה בפורום. את יכולה לבצע חיפוש על המילה "חלב". בכל אופן מוצרי חלב עיזים נחשבים קלים יותר לעיכול. לא כתבת מי המליץ לך ומדוע... בהצלחה צביקה קורן

20/01/2010 | 09:52 | מאת: אחיהוד

צביקה שלום, תודה על תשובתך לגבי החומוס. יש לי שאלה נוספת שאני מתחבט בה בזמן האחרון: האם מיץ לימון הינו דבר רגיש? אם סחטתי בתחילת שבוע שעבר לימונים והשארתי את המיץ במקרר האם נוטה להתקלקל או שיכול להישמר לאורך זמן רב? אם אורך כמה זמן אתה מעריך? אם אני מוסיף אותו מנות אחרות האם הוא ייטה קלקל אותם יותר מהר או לשמור עליהם? אם הוא אכן רגיש כפי שאמרו לי, האם יש דבר אחר בו אוכל להשתמש כחומר משמר טבעי שאפשר להכין ולהוסיף בקלות? תודה ויום נפלא אחיהוד תודה

21/01/2010 | 09:24 | מאת: צביקה קורן

אחיהוד שלום, לא הבנתי את מה אתה רוצה לשמר... מדוע לא לאכול כל יום מזון טרי וטבעי? מיץ לימון הוא חומר אורגני ומתקלקל אחרי כמה ימים. מלח וחומצת לימון הם חומרים משמרים (משתמשים בהם בסלט חומוס ומזונות אחרים), אבל אני לא ממליץ להשתמש בחומרים האלה. אגב, לגבי הקיטניות, כדאי לבשל כמות גדולה, להקפיא במנות קטנות ולהפשיר כשצריך. בהצלחה צביקה קורן בהצלחה צביקה קורן

19/01/2010 | 16:53 | מאת: שרון

שלום, בחודשים האחרונים יש לי רעשים מוזרים שעולים מבית החזה אל הגרון ואני מנסה להבין אם זו תגובה למאכל/משקה מסויים - האם יכול להיות כזה דבר? זה גורם לי לאי נעימות (זה נשמע כמו בטן מקרקרת אבל זה יוצא מהגרון ומרגיש כאילו עולה לי אוויר)

21/01/2010 | 09:25 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, כנראה שזה מגיע ממערכת העיכול העליונה (הקיבה). תפנה לבירור רפואי אצל רופא המשפחה או גסטרואנטרולוג. בהצלחה צביקה קורן

19/01/2010 | 16:06 | מאת: אסף

שלום לכולם. שמי אסף אני עובד כיום במטבח אשר מוציא אוכל לצהרונים מדי יום. הבעיה אשר חוזרת על עצמה היא המילה מעובד לכן שיניתי את התפריט לאוכל בריא וביתי יותר. לצערי הילדים מתקשים להתרגל למצב החדש מה ביכולתי לעשות על מנת לשפר את המצב? ומה ניתן לעשות בנידון. בתודה מראש אסף.

21/01/2010 | 09:37 | מאת: צביקה קורן

אסף שלום, העלית בעיה רצינית, חשובה וקשה לפתרון... הבעיה מתחילה בבית, בחוסר מודעות של ההורים. לצערי, גם משרד החינוך ומשרד הבריאות לא פועלים להגברת המודעות. נסה להוסיף בהדרגה מזון טבעי וביתי. תוסיף "ממתקים" טבעיים. תוסיף דפי הסבר ואולי תסביר בעל פה לילדים על חשיבות המזון הטבעי. בהצלחה צביקה קורן

19/01/2010 | 12:40 | מאת: צמחוני

יש לי גרגרי חרדל גולמי,כלומר ללא עיבוד.האם ניתן לבשלם או רק לטחון אותם?האם בישול קל הופך את חריפותם לנמוכה?האם הוא הורס משהו?

21/01/2010 | 09:39 | מאת: צביקה קורן

לצמחוני שלום, אין לי מידע שיכול להועיל לך. תחפש בגוגל, או תפנה שאלה לטובה. בהצלחה צביקה קורן

שלום, ברצוני לדעת מתי כדאי לקחת את התוסף אצידופלוס? וכמה כדורים ביום? יחד עם הארוחה, או אחרי הארוחה?

עם הארוחה.. תלוי במינון החיידקים .. ישנתם תכשירים עם עד 450 מיליארד חיידקים (VSL#3) ישנם עם 25 מיליארד (ביו25) וישנם "רגילים" עם כ1.5 מיליארד - 2.5 מילארד.. אחד בבוקר ואחד בערב של הרגילים יכול מאוד לסייע (לפחות למחלת קרוהן)

21/01/2010 | 14:24 | מאת: איציק לביא- סאנריידר

כחלק "מעשיית הרושם" החברות השונות מתהדרות במספרים גדולים. אבל לא הגודל (הכמות) היא שקובעת, אלא כמה מהם אכן נספגים בגוף.

19/01/2010 | 15:08 | מאת: צביקה קורן

רחלי שלום, בדרך כלל לוקחים תוספי תזונה עם האוכל. לגבי פרוביוטיקה, יש הממליצים לקחת בין הארוחות כדי למנוע הרס של החיידקים על ידי חומצת הקיבה. בהצלחה צביקה קורן

מה יותר טוב לקחת את הרגילים פעמיים ביום או את הביו-25מיליארד פעם ביום\או פעם בימיים??יש איזה משהו רע ב25מליארד אולי זה מוגזם ומפר את האיזון ?ואם אני בדיוק מסיימת טיפול באנטביוטיקה מטרג'יל מה הטיפול הפרביוטי המומלץ?אם אני אקח פרביוטיקה לחודש ואז אפסיק תיהיה בעיה? אשמח מאוד לתשובה תודה רבה!

18/01/2010 | 23:41 | מאת: ש

אכלתי לפני יומיים חרובים. היום, כ48 שעות לאחר שאכלתי אותם, ראיתי שהגרעינים יצאו בשירותים. הגיוני שהגוף מעכל מזון במשך יומיים שלמים?

19/01/2010 | 15:07 | מאת: צביקה קורן

ש שלום, אצל אדם נורמלי המזון נשאר במערכת העיכול 16 - 36 שעות. ייתכן שהייתה לך עצירות חלקית. אם יש לך לפחות יציאה אחת ביום, לא נראה לי שיש מקום לדאגה. בהצלחה צביקה קורן

18/01/2010 | 19:40 | מאת: דודו

אני בן 13 ויש לי פצעים מחוסר אבץ ואני רוצה להשתמש באבץ פיקולינט אפשר לי בגיל הזה להשתמש בזה ?? תודהלכל העוזרים :)

19/01/2010 | 15:04 | מאת: צביקה קורן

דודו שלום, ראשית כדאי שתבדוק, אם אכן חסר לך אבץ (בדיקות מעבדה בקופ"ח). יכול להיות שאבץ הוא רק חלק מהפתרון ואתה צריך גם להכניס שינויים בתזונה. בהצלחה צביקה קורן

20/01/2010 | 22:11 | מאת: דודו

כותרת ^^

18/01/2010 | 16:29 | מאת: רחל

שלום אני בת 60, קיבלתי היום תוצאות של בדיקות סקר שעשיתי. הבדיקות שלגבי תוצאותיהן יש כוכביות המצביעות על בעיה או לפחות צורך בהמשך בירור הן:wbc - 10/9 % poly 76.1 % lymph 15.4 total bilurubin 1.35 בנוסף כולסטרול גבוה,שאני יודעת על הבעיה 246 שה - ldl 148 ןה - hdl 85 . אודה על הסבר למה הסיבות האפשריות לתוצאות הבדיקות ןאילו בירורים נוספים עלי לבצע. תודה רחל

19/01/2010 | 15:02 | מאת: צביקה קורן

רחל שלום, לגבי ניתוח התוצאות, אני מציע שתפני לפורום רפואי, או לרופא המשפחה. אני לא מטפל בתחום הזה. לאחר קבלת האבחון והיעוץ, אשמח לענות על שאלות ספציפיות באמצעות הפורום, או ביעוץ אישי-פרטי. אגב, השאלה על כולסטרול גבוה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש ותמצאי הרבה חומר. בהצלחה צביקה קורן

18/01/2010 | 15:25 | מאת: שרון

לא הצלחתי למצוא את ההנחיות של משרד הבריאות מ-2005 בנוגע לצריכת הסויה המומלצת .היתכן כי חלו שינויים בהנחיה מאז ? רציתי לדעת גם מה הצריכה המומלצת לגברים בשנות העשרים לחייהם במונחים של גרמים ? ובנוסף עד כמה נכונה (אם בכלל) הטענה כי גברים, ובעיקר כל מי שמנסה לשמור על מסת שריר סבירה ומסת שומן נמוכה,שההורמון אסטרוגן המצוי בסויה ידוע כהורס שריר ומעודד צבירת שומן.

19/01/2010 | 14:56 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, עשיתי קצת עבודת חיפוש עבורך... להלן קישור לדף "ניירות עמדה" של משרד הבריאות: http://www.health.gov.il/pages/default.asp?PageId=1821&catId=241&maincat=33 להלן קישור לדף העמדה בנושא הסויה: http://www.health.gov.il/Download/pages/soya.pdf אדם מבוגר יכול לשתות כוס חלב סיוה ביום או 50 - 80 גרם טופו. אני לא מכיר את הקשר בין צריכת סויה לנזק לשרירים. זאת נראית לי טענה זדונית של המתנגדים לסיוה. כידוע המזון הזה שנוי במחלוקת. אני בעד צריכת סויה ומוצריה!! בצלחה צביקה קורן

18/01/2010 | 14:29 | מאת: לוטוס

האם חימום או בישול קווקר גס מנטרל או מפחית משמעותית חומצה זו?יש הטוענים שהשרייתה בלילה אכן עושה כך.מה נכון?

19/01/2010 | 04:31 | מאת: טובה בר-שאן

לוטוס שלום חימום הקוואקר לא מנטרל את החומצה הפיטית . השריה והנבטה של השיבולת שועל כן גורמת לפירוק חומצה זו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/01/2010 | 06:23 | מאת: טובה בר-שאן

אשי שלום מוצרים פרוביוטים משיגים או בתזונה : יוגורטים, ירקות מוחמצים בבית. או בתוספי תזונה פרוביוטים שניתן לקנות בבתי טבע. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/01/2010 | 17:36 | מאת: דליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי

הכנת כרוב כבוש ביתית ליצור אנזמי עיכול כרוב הכבישה (פרמנטציה) לבריאות האדם אנו מבקשים לציין שבריאות = לחיסון תאי "הכרוב הכבוש הוא קרוב לוודאי אחד המזונות הבריאים ביותר" כך כתב הכומר סבסטיאן ק?נ?ייפ, מומחה לצמחי מרפא ולתזונה, ומאבות הרפואה הנטורופאתית (1821-1897). מדוע ירקות כבושים- חיוניים לתזונה בריאה? התזונאים המובילים, הבכירים, המכירים בחשיבות התזונה הנכונה כיסוד עיקרי בבריאות, מעודדים את צריכת הירקות הכבושים על בסיס יומי. צריכת הירקות הכבושים, המיוצרים בשיטות המסורתיות המוכחות, מעניקה לאדם בן התרבות המודרנית (כולל ילדים), תזונה טבעית, טעימה ובעלת ערך בריאותי עצום. לירקות הכבושים "חיי מדף" ארוכים, טעמם חמצמץ מעודן, והם עשירים בויטמינים, במינרלים, באנזימי עיכול ובחיידקים ידידותיים, החיוניים לבריאות. תודות להתססה זו ניתן להאריך מאד את חיי המדף של הירק, את תכולת הויטמינים, המינרלים, האנזימים, הפיט וכימיקלים הזמינים, את טעמו של הירק שנכבש, ולקבל מוצר שהוא לעיתים בבחינת חומת מגן מפני המחלות השכיחות בחברת המתועשת, זו הצורכת מזון שאינו תואם בריאות אדם. מדוע כדאי להכין ירקות כבושים לבד? שיטת שימור זו של הכרוב (וכלל הירקות) היא היחידה המשמרת את הרכיבים הטבעיים הקיימים בירק הנכבש ויוצרת זמינות של חיידקים טובים. ההתססה הלאקטית משמרת את הירק ובו בזמן משפרת את איכותו, את טעמו, מקלה על תהליך העיכול במעי, מעודדת א?כ?לוס מחדש של המעי בחיידקים ידידותיים, מחזקת את המערכת החיסונית במעי ובגוף, שהם נדבך חשוב ביותר בשמירת הבריאות. מדוע כדאי לכבוש ירקות בכלי חרס כבישת ירקות בכלי החרס היא הכבישה הטובה ביותר, ממש כמו זו שנעשתה לפני מאות שנים בסין ובאירופה. המבנה הייחודי של כלי החרס יוצר את התנאים האידיאליים לתסיסה, ללא מגע עם חמצן, תוך הפעלת לחץ על הירקות התוססים. כלי החרס הייחודי בנויה מח?מ?ר ייחודי, עשיר בצורן. בעקבות חימום החמר לטמפרטורה של 1200 מעלות צלזיוס כלי החרס הופכת לכלי בקשיות אבן. כלי החרס מצופה בזגוגית (ללא עופרת) המונעת בריחת מים בתהליך התססת ירקות. למעוניינים בהזמנת הכלי הדרכה ולימוד לפנות לדליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי עצמי 09-8846105/6 אנזימי עיכול- חיזוק ההגנה הטבעית של הגוף המאמר מצוטט ומובא במלואו ונתבקשנו להוריד את שם הכותב "גזים, עצירות, תחושת נפיחות בבטן, צרבות, עייפות כרונית, כאב ראש, שיעול טורדני: רובנו סובלים מסימפטומים אלה לעיתים, אחרים סובלים מהם לאורך שנים ולא מצליחים להבין מדוע זה קורה וכיצד ניתן לעצור את זה... מהו המכנה המשותף לסימפטומים מציקים אלה? פעמים רבות הסיבה לכך היא מחסור באנזימי עיכול. היום ננסה להבין מהם אנזימי עיכול, לשם מה הם נחוצים לנו וכיצד ניתן למנוע בעיות רפואיות בעזרתם. מהם אנזימים? אנזימים הם חלבונים אשר קיימים כמעט בכל מערכות גופנו ומזרזים פעולות כימיות ביולוגיות שונות, ובמילים אחרות- הם מאפשרים למערכות בגוף לבצע את עבודתן במהירות וביעילות גבוהות יותר. ללא נוכחות אנזימטית תהליכים מסוימים בגוף לא יוכלו להתקיים. אילו סוגי אנזימים קיימים? ניתן לומר כי קיימים 2 סוגי אנזימים: אנזימים מטבוליים- אליהם לא נתייחס כרגע, ואנזימי עיכול- אשר לשמם נתכנסנו כאן. אנזימי עיכול נחוצים כמעט לכל תהליכי עיבוד המזון שנכנס אל גופנו. מערכת העיכול שלנו ,המורכבת מן הפה ועד לפי הטבעת, כוללת איברים רבים ובכל אזור בה מצויים אנזימים שונים בהתאם ל"עבודה" שעליהם לבצע: מזון נכנס אל פינו כחומר מסוים, ותפקיד האנזימים, בין היתר, הוא לפרק את רכיבי המזון- חלבונים, פחמימות ושומנים- לרכיבים בסיסיים. ממש כמו "פועלי בניין"- אנזימי העיכול מקבלים חומרי גלם ומכינים לגוף "אבני בניין" הנחוצים לו לקיום ולתפקוד מקסימלים. מכאן ניתן להסיק שהחשיבות של מערכת אנזימטית מתפקדת ויעילה היא קריטית לעיכול תקין ולבריאות טובה. מניין מגיעים אלינו האנזימים? חלקם מיוצרים ע"י גופנו וחלקם מגיעים אלינו דרך המזון, והריכוז הכמותי שלהם משתנה בהתאם לפרמטרים המובאים בהמשך. ממה יכול לנבוע חסר? בגדול ניתן לומר כי חסר יכול להיות זמני או קבוע, והוא עלול לנבוע מן הגורמים הבאים: חסר גנטי (כלומר מולד/ נטייה גנטית לחסר), חסר שנובע מגיל (ככל שגילנו עולה- כך יכולת גופנו לייצר אנזימים הולכת ופוחתת), וחסר שנובע מתזונה לקויה. מהו חסר באנזימי עיכול הנובע מתזונה לקויה? מזון חי וטרי מגיע מן הטבע כשהוא מכיל מאגר של ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ואנזימים פעילים. חימום ועיבוד מזון גורמים לאיבוד האנזימים: צלייה, אפיה, בישול, טיגון, קרינה ( חימום במיקרו גל)- כל אלה הורסים אנזימים, הם לא עומדים בחום ומתפרקים. ככל שתהליך העיבוד או החימום יהיו ארוכים יותר – כך יכלו עוד ויטמינים, מינרלים ואנזימים מן המזון. כיצד תהליך זה מוביל אותנו אל סימפטומים של עיכול לקוי? המשוואה היא פשוטה: מחסור באנזימי עיכול = עיכול פחות טוב של המזון. וכשהמזון מתעכל פחות טוב, הוא נותר במערכת העיכול מעוכל חלקית בלבד, וכתוצאה מכך מופיעים הסימפטומים שציינו: גזים, עצירות, נפיחות בבטן, צרבות, עייפות, כאב ראש, שיעול טורדני, תופעות אלרגיה, וכן עלולים להיווצר חסרים תזונתיים כמו חסר סידן, חסר ברזל, וכו'. ניתן לראות שיש כאן מעיין "כדור שלג": תזונה לקויה תוביל למחסור באנזימים, שיובילו לעיכול לקוי של מזון, שיוביל לסימפטומים המציקים שציינו... כיצד נעלה את ריכוז אנזימי העיכול בגוף? א. נצרך פחות מזון מעובד: כאמור, רוב פעולות העיבוד והחימום שאנו מכירים משמידים אנזימים טבעיים שבמזון ופוגעים גם באנזימים שמייצר גופנו: קלייה, צלייה, אפייה, טיגון, קרינה, הוספת חומרים משמרים למזון, ריסוס בחומרי הדברה ועוד, כל אלה מאלצים את הגוף לעבוד קשה יותר ועיכולו נעשה ביעילות פחותה. לכן יש לצרוך כמה שפחות מזונות מעובדים. ב.כתוסף: כאשר נוצר חסר, הנובע לרוב מאחת הסיבות המוזכרות לעיל, ניתן לקחת תוסף תזונה המכיל אנזימים המופקים מן הטבע, והם משלימים את מאזן האנזימים החסר בגופנו ולכן מסייעים לריפוי הסימפטומים שציינו. ג.הטיפ החשוב ביותר של היום הוא אכילת מזון חי המכיל אנזימים: פירות וירקות טריים, קטניות מונבטות, דגנים, אגוזים וזרעים, וגם כרוב כבוש העשוי בכלי חרס - כל אלה עשירים באנזימים ולכן יש לצרוך מהם בכל יום. תוספים אמנם עושים עבודה טובה, אך חשוב לזכור כי שום תוסף הניתן בכמוסות אינו יעיל כמו אכילה של המזון כפי שהוא מן הטבע. בטבע אין מרכיב בודד אחד בלבד, אלא סינרגיה של חומרים שמשפיעים אחד על השני ומעצימים זה את עבודתו של זה, לכן תמיד יהיה עדיף לצרוך אנזימים מתזונה נכונה, ובהשאלה: עדיף גם לאכול גמבה אדומה במקום כמוסת ויטמין C, או לאכול דג סלמון במקום לצרוך כמוסת אומגה 3, וכו" המאמר מצוטט ומובא במלואו ונתבקשנו להוריד את שם הכותב פרוביוטיקה: סיוע בהגנה עצמית ההגנה הטבעית של הגוף נלחמת נגד מזיקים פולשים. למאבק בחיידקים מתגייסים המוצרים הפרוביוטיים, שמחזקים את המערכת החיסונית מאת: ד"ר אריאל טננבאום, 23/03/08 משמעות המושג פרוביוטיקה היא אוכלוסיית חיידקים ידידותיים, אשר מתיישבים במערכת העיכול ומסייעים בפירוק תרכובות מזון. חיידקים אלו כוללים מספר זנים מוחמצים, ותורמים להגנה הטבעית של הגוף. פרוביוטיקה מומלצת לשימוש בילדים, אלו חשופים לזיהומים בגן הילדים ובבית הספר. גם במהלך טיפול אנטיביוטי מומלץ לתת לילד פרוביוטיקה כדי לחזק את אוכלוסיות החיידקים הטובים בגופו, אשר יסייעו בקיצור תקופת המחלה ובחיזוק הגוף. החיידקים הפרוביוטיים נצמדים לשכבה מיוחדת במעי שנקראת מוקוזה, ומעניקים אפקט מגן בפני זיהומים הנגרמים מזיהומים ויראליים, כמו רוטה וירוס. הפרוביוטיקה מחזקת שכבת הגנה זו שמסננת פתוגנים ומזיקים מהסביבה החיצונית, כלומר היא יוצרת "ציפוי מגן". כתוצאה מאפקט זה, מומלץ לתת פרוביוטיקה גם לילדים הנוטלים אנטיביוטיקה, לשם צמצום תופעת השלשולים ומניעת התייבשות. ידידותיים לסביבה על מנת להפוך מוצר לפרוביוטי, יש צורך להתסיסו בזנים ספציפיים של חיידקים. מוצר רגיל מותסס גם הוא על-ידי חיידקים, אך כאלו שאינם בעלי תכונות רפואיות. משקה פרוביוטי מכיל מינימום של 10 מיליארד חיידקים ידידותיים מסוג L.Casai, בנוסף לחיידקי המוצר הרגילים. חידקיים אלו מחזקים את מחסום המעיים ומונעים חדירת פתוגנים (מחוללי מחלה) אל זרם הדם. בנוסף, מחקרים הראו מעורבות של חיידקי הפרוביוטיקה בחיזוק ההגנה החיסונית של הגוף, על ידי סיוע לנוגדנים בגופנו במלחמתם כנגד וירוסים וחיידקים. מוצרים הפרוביוטיים המכילים חיידקים ידידותיים אינם מהווים תרופה כלל, אלא כשמם כן הם, מוצרי מזון. החיידקים הידידותיים מסייעים למערכת החיסון לחזק עצמה מפני מחלות, אך אינם מונעים אותן לחלוטין. בנוסף, חשוב לציין שפרוביוטיקה יכולה לסייע בקיצור זמן מחלה והיא אף תורמת בהתמודדות הגוף עם תופעות לוואי וזיהומי משנה, שיכולים להיגרם על ידי השימוש באנטיביוטיקה, אך כאמור, היא אינה מהווה תחליף לתרופה. חיזוק ההגנה במהלך השנים נערכו אלפי מחקרים ונכתבו מאמרים מקצועיים על יעילותה של הפרוביוטיקה במניעת שלשולים ויראליים, יכולת להקל על מקרי אלרגיה כמו דלקות אף ועוד. בנוסף, עשרות מחקרים ברחבי העולם מגבים את הקביעה כי צריכת מוצרים פרוביוטיים, המכילים את החיידק L. casai מסייעים לחיזוק ההגנה הטבעית של הגוף. כשאומרים ההגנה הטבעית של הגוף, הכוונה היא למערכת בגופנו המטפלת בחיידקים מזיקים ווירוסים. המעיים הם מערכת הגנה עצמאית הנקראת בשפה מקצועית "מחסום המעיים" ונלחמת נגד מזיקים הפולשים לגופנו. העובדה ש-70% מכלל התאים של המערכת החיסונית האנושית נמצאים במעיים, הופכת את הגנת המעי ליעילה במיוחד. ד"ר אריאל טננבאום, מחלקת ילדים בהדסה הר הצופים. פרוביוטיקה: כוח עזר לגוף הטיפול בפרוביוטיקה הוכח כיעיל במאבק במחלות הנוגעות למערכת העיכול. כל המנגנונים להבנת שיטת הפעולה של הפרוביוטיקה מאת: ד"ר עדי להט-צוק, 26/11/08 פרוביוטיקה הינה מיקרואורגניזמים חיים אשר תורמים לבריאות הנשא שלהם כאשר הם ניתנים במינון מתאים. כיום נמצאים בשימוש הרפואה מספר רב של מיקרואורגניזמים כאלו למטרות רבות. הנפוצים ביתר בשימוש הם: מינים שונים של החיידק לקטובצילוס (Lactobacillus), מינים של החיידק ביפידובקטריום (Bifidobacterium), סקרומיצס בולרדי (Saccharomyces Boulardi), וכן סוגי שמרים שונים. הטיפול בפרוביוטיקה בשנים האחרונות הולך וגובר השימוש בפרוביוטיקה במחלות שונות, אשר רובן קשורות למעי או למערכת החיסון. בתחום הגסטרואנטרולוגיה הספרות הרפואית תומכת במתן טיפול פרוביוטי בשלשול הנגרם בעקבות טיפול אנטיביוטי וכמניעה להתפתחות השלשול, כחלק מהטיפול בשלשול זיהומי חריף, כטיפול ב-IBS (תסמונת המעי הרגיש) וכחלק מהטיפול בחיידק הליקובקטר פילורי (Hhelicobacter Pylori). כמו-כן, הטיפול מתאים כאשר ישנן מחלות דלקתיות של המעי (IBD). בתחומים רפואיים אחרים טיפול פרוביוטי הוכח כיעיל במקרים של אטופיק דרמטיטיס (Atopic Dermatitis) וזיהומים במערכת הנשימה העליונה. ישנם מספר מנגנונים אפשריים להבנת שיטת הפעולה של הפרוביוטיקה. לרוב, מדובר בשילוב של מספר שיטות. כאשר מדובר במניעה וטיפול בזיהומים במערכת העיכול, כנראה שתחרות ישירה בין הפרוביוטיקה לחיידקים הפתוגנים בשילוב עם השפעה על מערכת החיסון של המעי תורמת לאפקט. בנוסף, הפרוביוטיקה הוכחה כמורידה את חדירות המעי ואת הפרשת החומרים מעוררי הדלקת מהמעי. רמת האורגניזמים להשגת יעילות מרבית, על האורגניזמים להיות עמידים לחומצה ולמרה על מנת לשרוד את המעבר דרך מערכת העיכול העליונה. רוב סוגי הפרוביוטיקה אינם מתיישבים ברירית המעי הגס לזמן ארוך, ולכן על מנת לשמור על רמה יעילה של אורגניזמים יש לקחת את הטיפול באופן סדיר. ישנן מעט מאד תופעות לוואי לטיפול. תתכן נפיחות ואי נוחות בטנית קלה, אשר חולפת מעצמה לאחר הפסקת הטיפול. בחולים מדוכאי מערכת חיסון בצורה קשה או הסובלים מתסמונת המעי הקצר, תוארו מקרים של זיהומים סיסטמיים שהתפתחו בעקבות הטיפול. אי לכך לחולים אלו אסור לקבל טיפול פרוביוטי. אין תיאורי מקרה של זיהומים במקרים אחרים. כמו-כן, אין דיווחים לגבי השפעה על תרופות אחרות אותן נוטל החולה. ככלל, ככל שמינון האורגניזם גבוה יותר, כך התוצאות טובות יותר. אין עדות לכך שמינון גבוה אינו בטוח. הפרוביוטיקה ניתנת כקפסולה, אבקה, כדורים, נוזל או כחלק ממזון. הכמות הנדרשת לטיפול שונה בין סוגי האורגניזמים השונים והמחלות השונות. ד"ר עדי להט-צוק היא רופאה בכירה במכון הגסטרואנטרולוגי - דרכי העיכול והכבד, המרכז הרפואי שיבא, תל השומר.

17/01/2010 | 22:50 | מאת: עידן

אשמח לדעת מהי דעתכם לגבי שיטת תזונה לפי סוג הדם האם היא טובה באופן כללי או רק למצבים מסויימים?

18/01/2010 | 06:24 | מאת: טובה בר-שאן

עידן שלום דיאטת סוגי הדם מתאימה במצבים מסויימים כמו כל דיאטה ולכל אדם יש להתאים את הדיאטה המתאימה לו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/01/2010 | 21:09 | מאת: חסוי!

שלום לך טובה.. אני ירדתי 12 קילו עכשיו הגובה שלי 1.60 עוד כמה נשאר לי לרדת את חושבת אני שוקל עכשיו 69.4 והייתי שוקל 80.8 קיצר תעני מהר בקשה אשמח לתשובה מהירה@

18/01/2010 | 06:28 | מאת: טובה בר-שאן

חסוי שלום החישוב נעשה לפי המשקל לחלק לגובה בריבוע . אם התוצאה נעה בין 19-25 אז אתה לא צריך לרדת יותר . על פניו נראה לי שאתה בסדר. בברכה ובהצלחה ישר כוח טובה בר- שאן

17/01/2010 | 21:02 | מאת: עומר

שלום, למיטב הבנתי אבקת אפייה וסודה לשתייה שניהם כימיקלים, שניהם מזיקים. שאלתי היא קודם כל האם יש תחליף טבעי? כלומר האם ניתן להכין עוגיות שהן לא בלוק ללא אבקת אפייה? (בלחם כמובן יש שמרים - השאלה היא לגבי עוגיות) דבר שני - מדוע ישנם מאכלים אורגניים המאושרים ע"י אגריאור ומכילים אבקת אפייה? תודה, עומר.

18/01/2010 | 13:39 | מאת: צביקה קורן

עומר שלום, סודה לשתייה ואבקת אפייה הם סוג של מלחים. אני מסכים איתך שכדאי להימנע מצריכתם. אני מופתע שאתה מתפלא שניתן למצוא בחנויות טבע מוצרים לא ראויים לאכילה. בהצלחה צביקה קורן

17/01/2010 | 15:46 | מאת: יולי

שלום קניתי במקרה אומגה 3 בעל עוצמה כפולה, רמת השומנים בדם תקינות. האם מינון זה יכול להזיק, ואם כן, יש אפשרות לקחת פעם ביומיים? תודה

18/01/2010 | 13:36 | מאת: צביקה קורן

יולי שלום, זה לא יכול להזיק. כפי שהצעת אפשר לקחת פעם ביומיים, (או פעם בשבוע, או בכלל לא, אם את מקבלת אומגה 3 מהמזון). בהצלחה צביקה קורן

17/01/2010 | 15:20 | מאת: רביב

שלום, שמעתי, שאחרי שחותכים ירקות לסלט, אין טעם לאכול את הסלט אחרי יותר מכמה שעות. האם זה נכון? כמה זמן אחרי חיתוך הירקות עוד יש טעם לאכול אותו? תודה רביב

18/01/2010 | 13:35 | מאת: צביקה קורן

רביב שלום, אם אתה כבר רוצה להיות "אדוק" וצדיק, לא כדאי בכלל לחתוך את הירקות לסלט, אלא לאכול את הירק השלם... כל מגע עם סכין מתכתי "מקלקל" את הירק. כמובן שאני לא ממליץ להיות כלכך קיצוני. הסלט ראוי לאכילה גם אחרי כמה שעות ויש "טעם" לאכול אותו (בתוספת לימון, שמן זית ופטרוזיליה). בהצלחה צביקה קורן

17/01/2010 | 14:12 | מאת: מירי

באיזה חלק של היום מומלץ לשתות רוויון? בבוקר (על קיבה ריקה)או בערב?

18/01/2010 | 13:30 | מאת: צביקה קורן

מירי שלום, אפשר לשתות בכל שעות היום. רצוי עם ירקות או פירות. בהצלחה צביקה קורן

17/01/2010 | 13:43 | מאת: אריקה

אני סובל מחומציות יתר - הומלץ לי לקחת תרופה ושמה ,אומיז" האם אתם צכירים אותה ומה היא עושה וכן למשך כמה זמן כדאי לקחת אותה ?

18/01/2010 | 13:29 | מאת: צביקה קורן

אריקה שלום, אנחנו לא עוסקים בפורום הזה בתרופות. אני מציע שתפני את השאלה לפורום רפואי. בכל אופן, חומציות יתר נגרמת בדרך כלל מתזונה לא נכונה. מדוע לקחת תרופות אם אפשר לתקן את המצב באמצעות התזונה ולא להיזדקק לתרופות. מציע שתפני לייעוץ אישי בתזונה טבעית בהקדם האפשרי. בהצלחה צביקה קורן

17/01/2010 | 11:26 | מאת: אחיהוד

שלום ושבוע נפלא, השריתי במים גרגירי חומוס למשך כיום וחצי. לאחר מכן מכיוון שלא הספקתי לבשל אותם הכנסתי אותם למקרר לעוד כיומיים ורק אז בישלתי אותם. שמתי לב שחלק מהגרגירים הפכו אפורים וגם מי הבישול שלהם היו אפורים בסופו של דבר. אבל טעמם ומרקמם היו רגילים. מה פשר התופעה? האם הם ראויים למאכל ככה? תודה

18/01/2010 | 13:26 | מאת: צביקה קורן

אחיהוד שלום, אני הייתי זורק אותם ועושה חדש. טוב שאתה משרה קיטניות. חשוב להחליף את המים כל 8 שעות. האפור זה תחילה של עובש. בהצלחה צביקה קורן

18/01/2010 | 16:22 | מאת: אחיהוד

צביקה, תודה על תשובתך. שמתי לב שגם כשאני משרה קשיו, שהוא גם סוג של קטניה, יותר מדי זמן, הוא נהפך אפור אבל עדיין טוב. מצד שני אם אתה אומר שזה התחלה של עובש, אז זה נורה אדומה. אגב, יש לי שאלה נוספת. מיץ לימון הינו דבר רגיש? אם סחטתי בתחילת שבוע שעבר לימונים והשארתי את המיץ במקרר האם נוטה להתקלקל או שיכול להישמר לאורך זמן רב? אם אורך כמה זמן אתה מעריך? אם אני מוסיף אותו מנות אחרות האם הוא ייטה קלקל אותם יותר מהר או לשמור עליהם? תודה

16/01/2010 | 23:38 | מאת: אתי

המליצו לי על דייסת קוואקר בבוקר, 3 כפות+1 כוס חלב 1%+דבש וקינמון, זה בכדי שתהיינה לי יציאות טובות. האם זה אכן מומלץ?ומה קורה בחינה קלורית?כי אני בדיאטה

17/01/2010 | 06:36 | מאת: צביקה קורן

אתי שלום, הכל בסדר, אבל תעשי את זה בלי חלב פרה ועם שיבולת שועל גסה ולא "אינסטנט". אפשר להשתמש במים, או בחלב אורז, סויה. את הדבש מוסיפים לצלחת ולא מבשלים אותו. אפשר להוסיף מעט שורש ג'ינג'ר. בהצלחה צביקה קורן

18/01/2010 | 09:10 | מאת: אתי

האם הקוואקר הגס מתבשל במהירות כמו האינסטנט? וכמה מנה כזו [צלחת],שווה מבחינה קלורית?

16/01/2010 | 10:15 | מאת: יפעת

בזמן האחרון הבטן שלי מאוד נפוחה בעיקר אחרי מוצרי חלב אם אני אוכלת קורנפלקס אז בד"כ יש מעין יציאה נוזלית כיצד אוכל לבדוק זאת? והאם כל מוצרי החלב אסורים עלי? מהם התחליפים פרט לסויה שאני לא אוהבת.

17/01/2010 | 06:33 | מאת: צביקה קורן

יפעת שלום, יש בדיקות מעבדה לנושא - תפני לרופא בקופ"ח. עם זאת, את יכולה פשוט להפסיק לאכול מוצרי חלב למשך 3 שבועות ואם הבעיה נעלמת להמשיך כך ולנסות להוסיף רק יוגורט עיזים. תחליפי חלב אפשריים: חלב אורז, חלב שיבולת שועל, או תחליב שקדים או שומשום שעושים לבד בבית. בכל מקרה אכילת "דגני בוקר" אינה מומלצת בעיני. כדאי שתפני ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

15/01/2010 | 18:05 | מאת: משה

שנים שאני מתאמן רץ ולאחרונה גם שוחה , נמנעתי מסוכרים לגמריי בידיעה שזה משמין ופשוט כל 3 שעות הייתי אוכל לחמניה עם קצת חלבון חוץ מארוחת הצהריים שכללה יותר חלבון לאחרונה הגעתי למצב שאין לי אנרגיה יש לי הפרעות שינה קשות לאחר אימון אני לא מתאושש לדוגמא אתמול רצתי 4 קמ אכלתי 4 לחמניות מקמח מלא ואחרי 3 שעות הייתי עוד חיוור מבולבל ראיה מטושטשת (כמו חולה סוכרת) ורק שאכלתי בר שוקולד התאוששתי והצבע חזר לי לפנים (הפרי היחיד שאני אוכל הוא תמר ואפילו 5 לא מאוששים אותי) ניסיתי גם מיץ תפוזים אחרי ריצה כנראה שאין בו מספיק סוכר , בדיקות הסוכר שלי תקינות גם העמסת סוכר

17/01/2010 | 06:29 | מאת: צביקה קורן

משה שלום, הנתונים שמסרת לא מאפשרים לי לחוות דעה. אני לא יודע בן כמה אתה, מה אתה אוכל והאם יש מחלות ברקע. אני מציע שתפנה ליעוץ אישי בתזונה טבעית שיכולל תישאול יסודי וקביעת תפריט המתאים לך. אגב, האם אתה אוכל משהו לפני הריצה? חשוב לאכול משהו עמילני קל כמו בננה בשלה, כמה תמרים, חטיף אנרגיה, או פרוסת לחם עם דבש. בהצלחה צביקה קורן

15/01/2010 | 15:15 | מאת: בורוקו

17/01/2010 | 06:24 | מאת: צביקה קורן

כדאי ורצוי שיהיה צעיר ומגידול אורגני. אם אין בעונה - אוכלים נבטים של ברוקולי

14/01/2010 | 23:21 | מאת: הילה

שלום רב, אני בת 28 ומזה כמספר שנים אני סובלת מכולסטרול גבוה (ככל הנראה תורשתי) בבדיקות הדם עלו הערכים הבאים: cholesterol- 249 cholesterol ldl- 180 cholesterol hdl- 45 triglycerides- 119 התחלתי לקחת את הכמוסות פיטו-גארד, ויש לי מס שאלות: א) האם במקביל ןבנוסף ניתן לקחת כמוסות אומגה 3 (אומגין) ב) מצוין על האריזה כי צריכת המוצר תיעשה בדיאטה מאוזנת- האם קיים סיכון כלשהו בבליעת הכמוסות ללא דיאטה? או שפשוט היעילות פוחתת? ג) האם כמוסה אחד בלבד מספיקה או שמא יש לצרוך 2 כמוסות בהתאם להוראות? אשמח לתשובה, בברכה

15/01/2010 | 07:18 | מאת: טובה בר-שאן

הילה שלום 1. חשוב שתיקחי אומגה 3 . 2. מחייב שתעשי דיאטה העשירה בסיבים עם הורדה של מוצרים מהחי . ללא דיאטה האפקט של הכמוסה יהיה נמוך מאוד. עצתי החמה לך ללכת לדיאטנית קלינית טבעית שתבנה לך תוכנית למצבך אל תשחקי במצב זה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/01/2010 | 07:24 | מאת: צביקה קורן

הילה שלום, השאלה בנושא כולסטרול עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש לשאלותייך לגבי כמוסות פיטו-גארד: א) האם במקביל ןבנוסף ניתן לקחת כמוסות אומגה 3 (אומגין). - בהחלט כן. ב) מצוין על האריזה כי צריכת המוצר תיעשה בדיאטה מאוזנת- האם קיים סיכון כלשהו בבליעת הכמוסות ללא דיאטה? או שפשוט היעילות פוחתת? - אין הכוונה ל"דיאטת הרזייה", אלא לתזונה מאוזנת וזאת מומלץ לעשות בכל מקרה, עוד לפני שלוקחים "תרופות" - טבעיות או רפואיות. ג) האם כמוסה אחד בלבד מספיקה או שמא יש לצרוך 2 כמוסות בהתאם להוראות? - אני לא עוסק ב"מינונים" - אם אחרי חודשיים זה לא יועיל, תעלי ל 2 כדורים. אם אחרי 4 חודשים זה לא יועיל, תתייעצי עם הרופא המטפל לגבי לקיחת תרופה להורדת הכולסטרול. לצערי תזונה נכונה מועילה רק באופן חלקי ורק אצל חלק מהאנשים. בכל מקרה אני ממליץ לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית בהצלחה צביקה קורן

הילה שלום בפיטו-גארד יש 710 מ"ג של אומגה 3 מתוכם 650 מג של DHA ו EPA ניתן לשלב את פיטו-גארד ביחד עם אומגה 3 אולם במרבית המקרים אין צורך.

http://www.stips.co.il/tip/2089/%D7%90%D7%99%D7%9A_%D7%9C%D7%94%D7%9B%D7%99%D7%9F_%D7%99%D7%95%D7%92%D7%95%D7%A8%D7%98.htm בתודה מראש

15/01/2010 | 07:25 | מאת: צביקה קורן

אם יש לך שאלה, תשאלי כאן ואולי אוכל לענות.

15/01/2010 | 11:07 | מאת: דליה

חלב ומוצריו הם לא תזונת האדם

14/01/2010 | 15:42 | מאת: אקו

שמתי לב שבאינטרנט יש הרבה טבלאות מזון שבהן אחת קובעת שחרוב,לדוגמא הוא בסיסי בעוד אחרות קובעות שהוא חומצי.כך הדבר לגבי מזונות אחרים כמובן.האם חרוב הוא בסיסי?האם יש טבלה מהימנה שאפשר לסמוך עליה?

15/01/2010 | 07:18 | מאת: צביקה קורן

אקו שלום, למה כל כך חשוב לך אם החרוב בסיסי או חומצי? רוב הירקות והפירות (למעט שזיפים ועגבניות) הם בסיסיים. אם אתה ניזון ממזון טבעי ואיכותי אין לך מה לדאוג לחומציות או בסיסיות. אגב, בסיסיות יתר אינה רצויה ועלולה לפגוע באיכות העיכול בקיבה ובספיגת ויטמינים ומינרלים. באופן כללי אני ממליץ לא להיות יותר מדי "אדוק" ואובססיבי בקשר למזון. בהצלחה צביקה קורן

15/01/2010 | 09:45 | מאת: אקו

התברר לי שהוא 5-5.5 בלבד למרות שאני צמחוני אדוק.אורולוג לא מייחס לזה חשיבות אבל לי זה סימן לא טוב למחלה כלשהי.האם דגנים וקטניות בסיסים או חומציים?

טריים שרק עכשיו נקטפו?

שי שלום, עלים טריים עדיפים. הם יותר בעלי יכולת השפעה רבה יותר ולכן צריך כמות קטנה יותר. בהצלחה צביקה קורן

תודה

15/01/2010 | 07:28 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, לצערי הדגים הזולים הם לא תמיד המומלים. חלקם מלאים במים ובכימיקלים. לגבי המחיר - תברר בחנות דגים או בסופר. לגבי האיכות - כדאי לקנות דגי ים של מים עמוקים. בהצלחה צביקה קורן

13/01/2010 | 19:47 | מאת: ליאת

אני במשקל עודף של 20 קילו רכשתי תכדורים קסניקל והם לא עוזרים לי להפסיק או להמשיל השתמשתי 10 ימים

15/01/2010 | 07:10 | מאת: צביקה קורן

ליאת שלום, אני לא מעודד שימוש בכדורים רפואיים, או "טבעיים" להרזייה. תופעות הלוואי רבות ובסופו של דבר עולים במשקל. הרזייה אמיתית, נכונה ומתמשכת מושגת רק באמצעות רכישת הרגלי אכילה נכונים בשילוב פעילות גופנית נמרצת. בהצלחה צביקה קורן

13/01/2010 | 19:00 | מאת: שרי

האם אכילת חצי רימון כל יום עוזרת לשיפור עור הפנים בגלל הנוגדי חימצון? תודה

15/01/2010 | 07:07 | מאת: צביקה קורן

שרי שלום, בהחלט כן! ברימון יש ויטמינים, מינרלים, נוגדי חימצון וחומרים מכווצים שמשפרים ומבריאים את עור הפנים. כמובן שלרימון יתרונות בריאותיים נוספים עליהם דובר רבות. בהצלחה צביקה קורן

13/01/2010 | 17:05 | מאת: ל

למה לא שמים בחלב את השומן הטוב שחיוני?

15/01/2010 | 07:05 | מאת: צביקה קורן

ל שלום, החלב מגיע עם שומן שהפרה "שמה" בתוכו. אנחנו לא "שמים" שמן בחלב ואני מקווה שלא שמים בו דברים נוספים. השומן בחלב הוא בעיקר שומן רווי, אבל בכל שומן מהחי יש גם כמות קטנה של שומן בלתי רווי. בהצלחה צביקה קורן

באיזה מזון יש הכי הרבה מגנזיום?

15/01/2010 | 07:02 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, מגנזיום יש באגוזים, שקדים, זרעים, ירקות ופירות. תזונה טבעית ומאוזנת והימנעות ממזון קלוקל* תספק את הכמות הדרושה. * מזון קלוקל הוא מזון הגורם, בין השאר, להפרעה בספיגה ולהפרשה מוגברת של מינרלים מהגוף (לדוגמה: קפאין, קקאו, סוכרים פשוטים, קמח לבן, אלכוהול) בהצלחה צביקה קורן

13/01/2010 | 14:23 | מאת: ש

לפי וויקיפדיה אחד מתופעות הלוואי בצריכת b12 מרוכז היא היווצרות קרישי דם: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%95%D7%99%D7%98%D7%9E%D7%99%D7%9F_B12#.D7.AA.D7.95.D7.A4.D7.A2.D7.95.D7.AA_.D7.9C.D7.95.D7.90.D7.99_.D7.95.D7.96.D7.94.D7.99.D7.A8.D7.95.D7.AA_.D7.94.D7.A0.D7.93.D7.A8.D7.A9.D7.AA_.D7.91.D7.9E.D7.A7.D7.A8.D7.99.D7.9D_.D7.9E.D7.99.D7.95.D7.97.D7.93.D7.99.D7.9D מה מומלץ לטיבעוני חולה לב או אם נטיה תורשתית למחלת לב ?

15/01/2010 | 06:59 | מאת: צביקה קורן

לטבעוני שלום, א. מומלץ לבדוק אם חסר. ב. לקחת כדור רק פעם או פעמיים בשבוע. ג. אם אתה חולה לב אתה בטח לוקח מדלל דם כלשהו שמונע את הסכנה לקרישיות יתר. בהצלחה צביקה קורן

13/01/2010 | 10:00 | מאת: דנדי108

שלום, יש לי תפריט לתזונה טבעית ובו אני אמורה לאכול בבוקר דיסת שיבולת שועל מבושלת במים ולהוסיף לה סילאן. לצערי אני לא מצליחה לאכול זאת, התחליף לכך הוא לחם ללא שמרים וללא סוכר אותו קשה להשיג באזור מגוריי. האם תוכלו לייעץ לי על תחליף אחר לבוקר? יום נעים, דנדי

13/01/2010 | 10:17 | מאת: דליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי

פרות העונה על הבוקר להתחיל אם החמצים ולסיים באכילת תמרים לחם זה לא מזון טבעי

13/01/2010 | 10:42 | מאת: dandi

מה הכוונה בלהתחיל עם החמצים?

15/01/2010 | 06:56 | מאת: צביקה קורן

דנדי שלום, את יכולה לאכול ירקות עם חלבון כלשהו (שקדים, אגוזים, זרעים, יוגורט, ביצה קשה) או פירות עם חלבון. גם את הדייסה אפשר לעשות בצורה אחרת שתהיה לך טעימה. כדאי לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בפורום. בהצלחה צביקה קורן

17/01/2010 | 08:02 | מאת: דנדי

תודה צביקה :) היכן אני יכולה למצוא תזונאית טבעית באזור נהריה? ניסיתח דרך האינטרנט ולא ממש מצאתי. יש לך הכוונה? שבוע נפלא דנדי

12/01/2010 | 18:40 | מאת: אלון

האם בתפוחי אדמה יש סיבים תזונתיים??

15/01/2010 | 06:54 | מאת: צביקה קורן

אלון שלום, תפוח אדמה טרי ואורגני האפוי או מבושל בקליפתו הינו מזון בריא ומועיל, המכיל מינרלים ויטמינים וסיבים תזונתיים. בהצלחה צביקה קורן

אני בת 29 ויש לי הודף משקל גבוהה 10 קילו. ניסיתי מס דיאטות בעבר ולא כולכך עבד. שמעתי כי יש דבר שכזה דיאטת אצות רציתי לדעת האם הדבר נכון? איני יכולה לעשות כושר גופני מכיוון שאני סובלת מכאביי שרירים ברגלים שייקח לכאב זמן לחלוף. ובנוסף אני מתחתנת בקרוב ואני ממש רוצה להראות קצת יותר טוב

15/01/2010 | 06:52 | מאת: צביקה קורן

לאורחת שלום, בדיאטת אצות משתמשים באצות ים בשימוש פנימי וחיצוני. עקב תכולת היוד הגבוהה היא אמורה להגביר את חילוף החומרים. ה"דיאטה" הזאת לא מתאימה לכל אחד ובכלל אני מתנגד לדיאטות הרזייה ודיאטות בזק הגורמות להשמנה. בהצלחה צביקה קורן

12/01/2010 | 09:46 | מאת: מסטיק

עם לעיסת גרגרי חיטה מלאה טרום נבוטה נוצר בפה מעין מסטיק,בדרך כלל לקראת סוף מנת החיטה.האם זהו תוצר של פעילות אנזימטית פחותה של מרכיבי הרוק? מה מכיל המסטיק הזה והאם לבלוע אותו או להשליכו ? בתודה מראש

15/01/2010 | 06:49 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, ה"מסטיק" הוא שילוב של העמילן הסיבים וחומרים נוספים שנמצאים בגרגר. אפשר להמשיך ללעוס ואז לבלוע. בהצלחה צביקה קורן

11/01/2010 | 14:17 | מאת: משה

רציתי לדעת אם תורמוס בריא ולא יכול להזיק לשום דבר(אני בתקופת אימונים בחדר כושר ואני צריך לאכול דברים שהם בריאים ולא סתם ג'אנק פוד שיכול לפגוע לי באימון). אני חיפשתי מידע באינטרנט ולא מצאתי עליו שום דבר. אני אשמח אם תעני\תענה לי. תודה רבה:)

12/01/2010 | 09:34 | מאת: צביקה קורן

משה שלום, חבל שלא חיפשת בפורום הזה... ענינו על השאלה הזאת כמה פעמים... (למעשה אין כמעט שאלה שלא נענתה בעבר...). בכל אופן לשאלתך, התורמוס שייך למשפחת הקיטניות, הוא מזון חלבוני שאינו עשיר בקלוריות. ב 100 גרם תורמוס מבושל יש כ 120 קלוריות. הוא לא מזיק, הוא אפילו מועיל. חשוב להשרות לפני הבישול חשוב לגוון ולאכול גם קיטניות אחרות. בהצלחה צביקה קורן

11/01/2010 | 12:52 | מאת: דויד

ואם לא האם בדעתך לכתוב בעתיד ספר למען נוכל להשכיל וללמוד מידיעותיך הרבות והמעילות ?

12/01/2010 | 09:29 | מאת: צביקה קורן

דוד שלום, טרם כתבתי ספר, אבל זה בהחלט בתכנון. הפנייה שלך עודדה אותי ונתנה לי רעיון לכתיבת ספר תכליתי וענייני שיכלול תשובות לשאלות בנושא תזונה טבעית ואורח חיים בריא (עם פחות ציטוט של "מחקרים", מעט תיאוריות והרבה מידע שימושי). בהצלחה צביקה קורן

11/01/2010 | 01:38 | מאת: שרון

באחת מתשובותיך בפורום כתבת כי סלניום הוא נדיר במזונות הצמחיים (וכי במולסה יש כמות ניכרת ) ואמנם ראיתי שבאגוזים ובמיוחד באגוזי ברזיל גם יש כמות מאד ניכרת . מה דעתך בעניין ? TIA.

11/01/2010 | 12:39 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, אכן באגוזי ברזיל ובמיוחד בקליפה יש סלניום. מנה יומית מומלצת - 1-2 אגוזים עם הקליפה. בהצלחה צביקה קורן

10/01/2010 | 23:32 | מאת: סובלת

שלום, לאחרונה אני סובלת מאוד מגזים.מזה כ-3 חודשים איני שותה חלב,אוכלת כף קוטג ויוגורט פרוביוטי ביום.המליצו לי להוסיף גם תוסף תזונה פרוביוטי. התופעה מעיקה בעיקר משעות אחה"צ(אחרי ארוחה)ולא ממש משנה מה אכלתי. המצב קשה ואנינמנעת מלשהות בחברה. אנא עזרתכם!

11/01/2010 | 12:41 | מאת: צביקה קורן

לסובלת שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש על המילה "גזים" ותמצאי טיפים רבים. אם לא סבלת מגזים בעבר, חשוב לבדוק אם זה קשור לשינוי תזונתי, תרופות שהתחלת לקחת, מחלה, או סיבה אחרת. בהצלחה צביקה קורן

29/01/2010 | 12:28 | מאת: חן

סבלתי מאותה בעיה ומצאתי פתרון טבעי ובריא ואפילו יותר אפקטיבי מכדורים נגד גזים: כפית זרעי שומר- פשוט ללעוס טוב טוב עד שכול השמנים בזרעים יוצאים ואז לבלוע- נכון שבהתחלה זה קצת לא נעים אבל זה עובד כמו קסם וזה מאוד בריא לגוף!

10/01/2010 | 16:40 | מאת: מיטל

טובה שלום , הייתי בהרצאה לגבי אומגה 3 החדש שיצא לשוק ומופק משמן המרווה . ראשית רציתי לשמוע את דעתך לגבי המוצר אם את מכירה ושאלה נוספת יש לי לגבי משהו שנאמר בהרצאה . נאמר שאין בעיה לצרוך רק את אומגה 3 זה כי הכבד יסנתז את ה-ALA עפ"י צרכיו ל-DHA ן-EPA . בהנחה שאין בעיה אנזימתית האם הדבר נכון ? האם ניתן להפסיק לצרוך דגים? איך יודעים אגב אם יש בעיה הקשורה באנזימים בהקשר זה . בתודה , סטודנטית לשעבר , מיטל

19/01/2010 | 04:28 | מאת: טובה בר-שאן

מיטל שלום ההפיכה של ALA לEPA מתרחשת באחוזים נמוכים בכבד כאשר הבעיה האנזימתית קשורה לתחרות עם אומגה 6 כיוון שפועלים אותם אנזימים במסלולים שונים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/01/2010 | 09:31 | מאת: נועה

בעיתון של שבת פורסמה דייאטת ד"ר מייזלס וצוין שיש מכשיר שממיס שומנים ללא כאב וללא תופעות לוואי וכן מצר הקפים. האם שמעתם על זה משהו? האם יש אמת בפרסום? מה האמת? אשמח לקבל תשובתכם כי זה נראה לי יותר מידי קל כדי שיהיה אכן כך. ( עד כה ידעתי שאין ניסים בהרזייה...)

10/01/2010 | 12:22 | מאת: טובה בר-שאן

נועה שלום אין לי מושג לגבי המכשיר הממיס שומנים לגבי הדיאטה ידוע לי שהיא דיאטה היפוגליקנית הנותנת מזונות שלא מעלים מהר את הסוכר בדם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/02/2011 | 10:22 | מאת: סקפטית

הצלחת לברר משהו עליהם?

10/01/2010 | 07:06 | מאת: KEREN

רציתי לדעת קניתי את המוצר ממישהי ורק התחלתי כמה אפשר להוריד בחודש ואם כפית אחת מספיקה בדרך כלל ותוך כמה זמן מרגישים שובע ? אני שמה כפית שטוחה בתוך בקבוק של 400 מערבבת איך שאני קמה בבוקר האם זה בסדר ?

10/01/2010 | 12:18 | מאת: טובה בר-שאן

KEREN שלום מצטערת שאין לי תשובה לתת לך אני ממש לא מאמינה בתרופות כסח אילו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/01/2010 | 10:51 | מאת: עידן

שלום רב רציתי לדעת האם קוקוס (גולמי) מסווג כחלבון או שומן ע"פ שיטת צירופי מזון? כלומר, האם ניתן לאכול קוקוס עם עמילן וכו.. תודה!

09/01/2010 | 13:27 | מאת: צביקה קורן

עידן שלום, אגוז הקוקוס נחשב חלבון שומני. אם אתה מקפיד על צירופי מזון, אפשר לאכול אותו עם ירקות ופירות. בהצלחה צביקה קורן

08/01/2010 | 18:10 | מאת: נטלי

שלום, אני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס (חוסר בהורמון התיאוריד). בדיקת דם מראה (7.7)T4 נמוך, (18.6)TSH גבוהה. האם קיים טיפול טבעי ללא תרופות בבעיה? תודה מראש.

09/01/2010 | 10:14 | מאת: נעמי

ברפואה טבעית (לפי שיטת ד"ר שלטון) מחזירים את הבלוטה לאיזון ותיפקוד תקין על-ידי הנחיות לתזונה בריאה (בכיוון הצמחוני-טבעי) ואורח-חיים בריא. מומלץ להתחיל בכך לפני שמתחילים לקחת את התרופה שרושמים הרופאים לבעיה זו - אלטרוקסין, שאותה יש צורך לקחת כל יום, לתמיד. התרופה אמנם מאזנת באופן מלאכותי את תיפקוד הבלוטה, אבל אינה מטפלת בגורם לבעיה, ועלולה לגרום נזק למערכות גוף אחרות. יש מקרים בהם היא גורמת לעליה במשקל.

09/01/2010 | 13:32 | מאת: צביקה קורן

נטלי שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש ותמצאי כמה עצות. כפי שנעמי ציינה ניתן ל נ ס ו ת לטפל בצורה טבעית, אבל אם זה לא עוזר חשוב מ א ד לקחת את ה"תרופה" שהיא בעצם הורמון מלאכותי (ולא שום דבר אחר). אחרי שמאזנים את הכמות של האלטרוקסין, א י ן בדרך כלל תופעות לוואי. השמנה לא נגרמת בגלל ההורמון אלא בגלל תת פעילות של בלוטת התריס. בהצלחה צביקה קורן

09/01/2010 | 15:01 | מאת: ורדה אפרת - נטורופתית

גם אני בדיעה שלפני שמתחילים לקחת תרופה רצוי למצות את האפשרויות באיזון הבלוטה בצורה טבעית.

09/01/2010 | 18:51 | מאת: צביקה קורן

ורדה שלום, על פי הנחיות הנהלת האתר, אין לשווק ולפרסם מוצרים או טיפולים במסגרת הפורום. לכך ישנם ערוצים בתשלום. עם זאת, אשמח אם תמשיכי לענות לגולשים ולתרום מהידע שלך. בברכה, צביקה קורן - מנהל הפורום

17/01/2010 | 13:25 | מאת: נירה

עלי לציין כי אני טיפלתי בתת פעילות בלוטת התריס בטיפול טבעי.. כך ששווה לנסות לפני לקיחת תרופב

06/01/2010 | 20:59 | מאת: יעקב

שלום! קיבלתי מנטורופת ברפואה משלימה בהקשר להורדת משקל. מדובר ב1X3 טבליות. אני רוצה לדעת מדוע קיבלתי את זה?

07/01/2010 | 06:45 | מאת: צביקה קורן

לא כתבת...

כל טבליה - ולא משנה מה המרכיבים שלה - אינה מטפלת בגורם לעליה במשקל, ולא מלמדת אותך על תזונה בריאה, שעשויה לגרום לירידה במשקל, ובהמשך - לשמירה על המשקל החדש. יש טבליות שעלולות להזיק לבריאות.

06/01/2010 | 20:33 | מאת: לב

בס"ד אומרים שברזל מעכב ספיגת סידן. בטחינה יש ברזל וסידן האם יש ספיגת סידן. תודה

07/01/2010 | 06:47 | מאת: צביקה קורן

לב שלום, ספיגת הסידן לא מלאה בגלל נוכחות של חומצה אוכסלית. בהצלחה צביקה קורן