לטובה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

10/01/2010 | 16:40 | מאת: מיטל

טובה שלום , הייתי בהרצאה לגבי אומגה 3 החדש שיצא לשוק ומופק משמן המרווה . ראשית רציתי לשמוע את דעתך לגבי המוצר אם את מכירה ושאלה נוספת יש לי לגבי משהו שנאמר בהרצאה . נאמר שאין בעיה לצרוך רק את אומגה 3 זה כי הכבד יסנתז את ה-ALA עפ"י צרכיו ל-DHA ן-EPA . בהנחה שאין בעיה אנזימתית האם הדבר נכון ? האם ניתן להפסיק לצרוך דגים? איך יודעים אגב אם יש בעיה הקשורה באנזימים בהקשר זה . בתודה , סטודנטית לשעבר , מיטל

19/01/2010 | 04:28 | מאת: טובה בר-שאן

מיטל שלום ההפיכה של ALA לEPA מתרחשת באחוזים נמוכים בכבד כאשר הבעיה האנזימתית קשורה לתחרות עם אומגה 6 כיוון שפועלים אותם אנזימים במסלולים שונים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית