איזה טיפולים מלבד כימו והקרנות נמצאים בשימוש?

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

09/04/2013 | 14:18 | מאת: אני

אבא שלי סיים טיפול בכימו מסוג קרבופלטין עם אטופוסיד (6 טיפולים סהכ) וסדרה של 30 הקרנות לבית החזה, לאחר שנמצא גידול מסוג תאים קטנים בבית החזה שלו,ללא גרורות. עקב דלקת ריאות הוא אושפז מיד בסוף סדרת ההקרנות ונעשה לו סיטי (רגיל). תוצאות הסיטי מראות על שיפור קל בגודל הגידול, אם כי ייתכן ויש ממצאים של גידול חדש שטרם נראה בבדיקות הסיטי הקודמות. אילו טיפולים נוספים ניתן לתת על מנת לטפל בגידול, שכרגע עדיין נמצא באופן מקומי וללא גרורות, לפני שהסרטן יתפשט? קראתי שישנם טיפולים ביולוגיים וטיפולים עי הורמונים, כגון אוקסיטוצין ועוד. אשמח לשמוע מה מציעה היום הרפואה למי שהטיפול לא עזר עד כה. יש לציין שהאונקולוג המטפל אמר לחכות חודשיים, אך מבחינתנו חודשיים ללא טיפול משמעו גזר דין לאבי, שכן מדובר בגידול אלים המתפשט במהירות. אשמח לשמוע על מחקרים המתקיימים בתחום המחלה של אבי, והאם יש מחקרים מתאימים שניתן להצטרף אליהם? המידע ברשת רב ומבלבל... תודה וסליחה על אורכה של ההודעה.

18/04/2013 | 12:42 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום לך יש עוד טיפולים אבל הייתי מציעה לחכות. גם דלקת ריאות יכולה להיראות כמו גידול וכך גם שינויים בעקבות הקרנה. לפי מה שאתה כותב הרושם אינו חד משמעי לגידול פעיל. בקיצור - סבלנות. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה