הרניה-רשת בלפרסקופיה.

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

16/07/2009 | 20:07 | מאת: ishai

שלום רב, יש לי בקע מפשעתי בצד אחד, ובבדיקה נמסר לי שיש לי גם התחלה של בקע בצד השני. האם בנתוח לפרסקופי דו-צדדי, עצם הנחת הרשת משני הצדדים מהווה בעיה וסבוך במקרה שיש צורך בנתוח או טפול בערמונית או כל אבר אחר שבאזור בעתיד ? ואותה השאלה לגבי רשת המונחת בחתך, האם זה מהוה בעיה במקרה של צורך בנתוח ערמונית\אבר כשלהוא באזור ? בתודה מראש ובכבוד רב. ישי.

18/07/2009 | 07:58 | מאת:

הרשת המותקנת בלפרוסקופיה חוצה את קוו האמצע אלא אם המנתח מתכנן להתקין שתי רשתות נפרדות. בניתוח פתוח מותקנות שתי רשתות כך שקוו האמצע חופשי. בעבר הועלה השגות לגבי תיקון רשת דו צדדי בלפרוסקופיה במידה ומותקנת רשת אחת מצד לצד.