נתוח בקע מפעתי

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

24/07/2009 | 12:44 | מאת: מוצי

שלום רב.לפני חודשים עברתי נתוח בקע מפעתי שהיה גדול מאוד.ועדיין ישנה נפיחות גדולה מאוד באזור שק האשכים מאותו צד של הניתוח מה צריך לעשות כי מבחינה אסטטית זה לא נראה יפה ואפילו בולט לעיין בתודה מראש מוצי

27/07/2009 | 11:30 | מאת:

בבקע גדול המגיע עד לשק האשכים כרוך הניתוח בהפרדת שק הבקע משק האשכים. לפרקים יגרום הדבר להצטברות נוזל- סרומה בשק האשכים. להערכת הממצא ראוי כי תעבור אולטראסאונד של שק האשכים. לעיתים יחליט המנתח להשאיר חלק משק הבקע בשק האשכים ויטפל בו בשיטה הנקראת וויקלמן. מצב זה עלול להתפתח להידרוצלה המחייב ניתוח, בד"כ דרך שק האשכים.