כריתת פילונידל סינוס

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

02/07/2009 | 00:25 | מאת: מיכל

אני בת 23 מצפון הארץ. לפני שבועיים וחצי עברתי ניתוח כריתת פילונידל סינוס.. אני מטפלת ביסודיות באיזור באמצעות שטיפות מרובות של מים עם סבון (כמו שאמרו לי לבצע).. האיזור לאט לאט מפסיק לכאוב. קצת קשה לי להאמין שזה כל מה שמצריך כדי שהאיזור יחלים, אמרו לי בפירוש שזה כל מה שאני צריכה לעשות ושמעתי על מגוון מקרים וסיפורים, שכל אחד מהם טופל בדרך שונה. כמו לדוגמא בחורה שנהגה ללכת בתקופת ההחלמה לרופא כירוגי כדי שישאב לה מהמוגלה שמצטברת באיזור. אציין עוד שהייתי במהלך ההחלמה אצל רופא כירוגי עקב כאבים שהיו לי באיזור- הוא הוציא לי מוגלה מהאיזור ולאחר כמה ימים באמת הרגשתי טוב יותר. השאלה שלי היא: האם להמשיך בטיפול העצמאי שלי (השטיפות) או ללכת לביקורות שכאלו? עכשיו אני מרגישה טוב אבל מפחדת שמצטבר לי שם מוגלה ללא ידיעתי והאיזור יתאחה ככה. הרי שידוע כי למקרה יש אפשרות לחזור על עצמו. ועוד שאלה: מתי האיזור אמור להתאחות לגמרי? זה נראה לא אפשרי שחור כזה יסתם מתי שהוא..

03/07/2009 | 11:37 | מאת:

ההחלמה מניתוח כזה אכן ממושכת והטיפול המקומי בשטיפות מים וסבון בד"כ מספיקות. במידה ואת סובל מכאבים קשים מנשוא עלייך לפנות לרופא שניתח אותך.