בקע מפשעי

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

02/06/2009 | 11:41 | מאת: דנה

שלום ביצעתי בדיקת US מפשעות ואלו הממצעים: משמאל: ניתן לראות לימפאדנופטיה מינ' עד קוטר 6 מ"מ שטחית במפשעה בקע מפשעתי עם התכנסות של פיתולי המעיים בתוך התעלה ללא עדות לנוזל או סימני בקע כלוא. כלי הדם הגדולים הודגמו ללא סטיות מימין : הדגמה של לימפאדנופטיה מפשעתית עד קוטר 1 ס"מ, ללא קליטה פטולוגית, ללא עדות לבקע מפשעתי האם זהו מצב המצריך ניתוח? מה זמן החזרה לפעילות מלאה לאחר ניתוח כזה (אני ספורטאית חובבת ריצה)? תודה רבה ויום טוב

03/06/2009 | 07:01 | מאת:

בקע המכיל לולאת מעי כמתואר ראוי שיטופל בניתוח. לא ברור מדוע הופנית לאולטראסאונד ואין תאור קליני של הבלוטות. יש להתייחס גם לאלה. לאחר הניתוח תוכלי לשוב לכול פעילות בהתאם להנחיית הרופא המטפל ובתלוי לנקיטה הניתוחית.

03/06/2009 | 10:07 | מאת: דנה

תודה על תגובתך, אודה לך אם תוכל להסביר לי מה המשמעות של תאור קליני של הבלוטות