כאבים מבקע מפסעתי וריקוצלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

17/07/2009 | 13:27 | מאת: שמואל

שלום רב בבקשה אם תתיחס לבעיתי. לפני כחודש התחילו אצלי כאבים באשך שמאל אחרי כשבועים התחילו לי כאבים בגב תתחתון עם הקרנה לרגל שמאל לגבי הגב עשיתי ct ויש לי פריצת דיסק (גם לפני עשר שנים מצאו לי את אותו הדבר)מטופל ע"י אורטופד. במקביל הייהי אצל אורולוג ששלח אותי לעשות בדיקות דם ושתן,אולטרסאוד 1 כליות ודרכי השתן 2 מפסעות והתגלה שיש לי בקע מפסעתי בצד שמאל בגודל 1.8 ס"מ .חזרתי לאורולוג עם הבדיקות והפעם נשלחתי לעשות אולטרסאוד אשכים התשובה היא:גודל ומרקם תקינים זרימת דם עורקית תקינה בשניהם הדגמה תקינה של האפידידימיס משני הצדדים אין עדות להידרוצלה. אשך ימין וריקוצלה בינוני ובאשך שמאל וריקוצלה ניכר מה לעשות עם הבעיות שנפלו עלי. אני כבן51 לא עובד מזה שלושה שבועות חי עם כאבים מכל הכיונים בתודה מראש שמואל

18/07/2009 | 07:56 | מאת:

ווריקוצלה מימין היא תופעה נדירה ומחייבת בירור. האם ביצעת CT פורמאלי של הבטן?