סינוס פילונידלי תעלה ארוכה

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

19/08/2009 | 00:47 | מאת: דב

שלום רב, מזה כמה שנים שאני סובל מסינוס פילונידלי שרק כאשר הוא החמיר והציק ביותר פניתי לרופא. זה קרה לפני כחודשיים. הרופא ביצע חתך באיזור הנפוח שטף ואיפשר למוגלה לצאת החוצה. הוא אמר לבוא בעוד כחודש למעקב על מנת לשקול ניתוח. הוא כתב שיהייתה מורסה 5-6 ס"מ מעל ה SACRUM ויש נקב של כ - 3-4 מ"מ בקוו האמצע דיסטאלי למורסה. מאז החתך שהוא ביצע, הפצע לא הגליד, אמנם הוא לא נפוח כמו שהיה אבל מפריש הפרשות בקביעות ולפעמים מגורה וכואב. קבעתי תור לעוד כחודש למרפאה כירורגית, אך שאלתי האם זה לא דחוף, ואין סכנה בפצע הפתוח שלא מפסיק להפריש? מדוע בעצם זה לא נסגר? שאלה שניה: המורסה נראית לי מאוד רחוקה מהנקב, האם זה אומר שהתעלה גדלה מאוד והניתוח יהיה הרבה יותר מורכב? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה
23/08/2009 | 12:58 | מאת:

הדחיה אינה משמעותית. לגבי המרחקים- הכירורג יתגבר על הבעיה בניתוח.