כדאיות הניתוח - פילונידל סינוס

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

02/07/2009 | 17:40 | מאת: דנה

שלום רב! שלשום בלילה התפתלתי מכאבים באיזור עצם הזנב.. הזמנו רופא הביתה, שנתן כמה תרופות.. אתמול הלכתי לכירורג, והוא אמר שמדובר בפילונידל סינוס, ושהמוגלה עכשיו צריכה לצאת, והיום הייתי אצלו בשנית, והוא עשה לי חתך כדי שהמוגלה תצא מהר יותר. הוא אמר שהוא ממליץ בקרוב לנתח, על מנת שהמקרה לא יחזור על עצמו. יחד עם זאת הוא הוסיף, שגם אחרי שעושים ניתוח, יש סיכוי שהתופעה תחזור, אמנם סיכוי נמוך יותר, אך קיים. שאלתי היא למה בכל זאת לעשות את הניתוח, עם כל הסיכונים הכרוכים בו, ובמיוחד אחרי שקראתי כאן בפורום כירורגיה על הרבה מקרים שאנשים נותחו, והפצע עדיין לא עבר, והוא חוזר ונשנה, והם נותחו אפילו פעמיים או 3 פעמים. אם הניתוח לא באמת יעיל, מדוע כן כדאי לעשות אותו? ואם אני אעשה את הניתוח, מה הסיכוי שזה יחזור שנית? והאם כדאי לחכות עם הניתוח רק בפעם הבאה שפילונידל סינוס יחזור אצלי, אם בכלל זה יקרה (קיים סיכוי כזה?) או שכדאי עכשיו, אחרי פעם 1, כי הסיכוי שזה יחזור שוב אחרי הניתוח יקטן? תודה מראש, דנה

03/07/2009 | 11:39 | מאת:

מהתאור שלך אני למד כי עברת ניקוז של מורסה פילונידאלית. לאחר החלמתה מומלץ לכרות את מקטע העור הנגוע באיזור חייץ העכוזים שכן ללא טיפול כירורגי זה הסיכוי לחזרת המורסה גבוה. כריתת הנגע(בצורה נכונה) מפחיתה מאוד את שיעור החזרה אם כי קיים אחוז, לא גבוה, לחזרה.

03/07/2009 | 15:39 | מאת: דנה

קודם כל, תודה על תשובתך. הבנתי שקיימות שתי שיטות לניתוח - אחת להשאיר את המקום פתוח, והשניה לתפור. אתה יכול בבקשה לפרט עליהן קצת יותר, יתרונות וחסרונות? קראתי באינטרנט שיש אופציה גם לביצוע הניתוח בלייזר, איך השיטה הזאת עובדת? תודה רבה! דנה