פילונידל סינוס

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

30/07/2009 | 23:27 | מאת: דנה

שלום! לפני כחודש חליתי במחלה פילונידל סינוס. הצטברה לי מוגלה באיזור עצם הזנב, והכירורג ביצע לי ניקוז של המורסה. הוא המליץ על ניתוח, ואני בינתיים מתלבטת, ומחכה לייעוץ מרופא שמטפל בשיטת הניקוב.. (של ד"ר גיפס). התור שלי הוא ב 30/8. כרגע, האזור כבר בכלל לא כואב לי, אני מרגישה כרגיל, ממש כמו לפני שהיה לי את זה. אך קיים שם באיזור עדיין חור. הרופא אמר שהוא ייסתם.. שאלתי היא האם אני יכולה בינתיים להתרחץ בבריכה העירונית או ללכת לים? או שמומלץ בינתיים לשמור על המקום כמה שיותר נקי? *ועוד שאלה - אם כעת המצב בסדר גמור, לא עדיף לחכות עם הניתוח רק בפעם הבאה שהפצע יחזור? כי אולי זה כלל לא יקרה? תודה!

03/08/2009 | 06:56 | מאת:

כדאי ללכת לבריכה רק לאחר שההפרשה תפסיק- לא בגלל בעיה בפצע אלא לטובת הוחצים האחרים... לדעתי ניתוח הוא הפתרון הטוב עבורך

05/08/2009 | 00:15 | מאת: דנה

קודם כל, תודה! פשוט המצב כיום הוא שכבר בערך חודש אין לי יותר הפרשה.. והאזור נקי לגמרי.. כך שלא נראה לי שזה אמור להפריע לאנשים אחרים.. ושמעת על שיטת הניקוב? מה דעתך עליה?