בקשר לביתי בת ה 16

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

21/05/2009 | 13:10 | מאת: אילנה

שלום רב הבת שלי בת 16 לפני יומיים היא התלוננה על כאבים בעצם הזנב היא התביישה להראות לי ורק היום היא הראתה לי . במיקום של הטוסיק בחלק העליון ממש על עצם הזנב הופיע לה מן בליטה קטנה .הבליטה נראת כמו עקיצה והיא נמצאת ממש בחיבור של הטוסיק ועצם הזנב היא אומרת שכואב לה שהיא ישנה על הגב או יושבת בתנוחה כל שהיא. שמתי לה משחה אלוורה. וגם בייבי פסטה .והיא גם שתתה אופטלגין .והרגישה יותר טוב אבל אם היא נוגעת כואב לה. על הבליטה נראה שיש ראש כמו בחצקון בגודל ראש סיכה [אולי מוגלטי]. מה זה יכול להיות היא לא רוצה לבוא איתי לרופא כי היא מתביישת. האם זו יכולה להיות שערה הפוכה . ואם כן האם הטיפול הוא כירורגי ומה זה אומר . קראתי שצריך לפתוח את המקום ולנקות אותו אבל לא לסגור אותו וההחלמה לוקחת הרבה זמן האם אין טיפול אנטיביוטי .? ואיך אני גורמת לה לבוא איתי לרופא. תודה רבה .

23/05/2009 | 09:17 | מאת:

יצכן ומדובר בזיהום בציסטה פילונידאלית, ממצא שאינו נדיר ונובע מבעיה בזקיקי שיער באזור. זהו מצב הקיים מלידה אך מגיע לכדי הסתמנות קלינית בגיל מבוגר יותר. רצוי שבתך תבדק ע"י כירורג למען ישקול את הטיפול המתאים.