גידול ציסטי באזור הדאודנום

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

30/05/2009 | 20:40 | מאת: אבי

אני גבר בן 35 בריא לפני כשבועיים סבלתי מחום גבוה מלווה בכאבי בטן חריפים בבדיקות אולטרסונד, CT,ו MRI מדובר בגידול בגודל כ 6 ס"מ באזור הדאודנום מבחוץ. (בדיקת גסטרוסקופיה תקינה) הגידול נראה עגול בעל שוליים סדירים ומוקף בקפסולה. הומלץ לנתח בעוד כחודש כדי להתרחק מהדלקת. מה הסבירות שמדובר בגידול לא שפיר

01/06/2009 | 10:59 | מאת:

אינני מבין מדוע הומלץ לך על ניתוח וללא שהושלם הבירור. 1. קיימת אבחנה מבדלת לתהליך שאתה מתאר. 2. לאור הסיפור על מחלתך החריפה הייתי ממליץ על דיקור הציסטה תחת EUS ובדיקת פרמטרים בנוזל הציסטה בכדי לדייק באבחנה. למשל רמת העמילז בנוזל, רמת CEA ואופי הנוזל 3. במידה ומדובר באמת בגידול!!! ציסטי באזור ראש הלבלב הרי שבגודל כזה מומלץ לכרות אותו בכול מקרה. 4. במידה ומדובר בתהליך תגובתי לדלקת- פסיודוציסטה- אין צורך בניתוח אלא במעקב ובמקרה הצורך בניקוז לקיבה או לתרסריון.