נגישות
נגישות

רירית רחם מעובה ונטילת הורמונים

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

27/01/2019 | 20:43 | מאת: ריקה

אני בת 68 ונוטלת הורמונים מאז הפסקת הוסת בשנים האחרונות אני נוטלת אויאנה פעם ביומיים בשנה האחרונה עובי רירית הרחם הוא 9 מ"מ -בשלוש בדיקות אולטרסאונד. הרופאה לקחה ביופסיה והתוצאות בסדר גמור אני מעונינת להמשיך עם ההורמונים השאלה היא אם ההורמונים גורמים לרירית להתעבות והאם ישנה סכנה בהמשך נטילתם

לקריאה נוספת והעמקה

ריקה שלום, הורמונים בהחלט יכולים לגרום לעיבוי רירית הרחם. נטילה ממושכת של הורמונים אף נחשבת כגורם סיכון להתפתחות גידולים ברחם אם כי הסיכון הוא נמוך. אם את חייבת להמשיך בטיפול לטובת איכות חייך, עלייך להמשיך להיות במעקב כדי לזהות שינויים לא סבירים בעובי רירית הרחם. רפואה שלמה

מנהלי פורום האשה והרחם