בת 17 איחור מעל חודש במחזור

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

06/12/2018 | 17:00 | מאת: אנונימית

היי.. אני בת 17 ובדרך כלל יש לי מחזור די קשה עם המון כאבים ודם. הוא לא לגמרי סדיר אבל לא ממש בהבדלים גדולים אני לא מקיימת יחסי מין, הפעם האחרונה שקבלתי מחזור היתה ב18.10 ועכשיו כבר ה5.12 ועוד לא קבלתי.. אני די דואגת.. בנוסף, מחודש שמיני בערך התזונה שלי השתנתה ואני מודעת לכך שאני לא אוכלת הרבה וכמובן שצריכה לשנות את זה אני יודעת שיש קשר בין זה לבין איחור מחזור.. רציתי לדעת מה אני עושה במצב כזה? ואיך אני גורמת למחזור להגיע והאם ההפרש הזה הוא בכלל תקין ונורמלי ואין לי מה לדאוג?

היי, עם סיפור רקע של מחזורים לא סדירים כמו שאת מתארת עלולים להיות פערים חריגים בין הוסתות מדי פעם. להערכתי אין לך מה לדאוג. רצוי שרופא נשים או אנדוקרינולוג יפנה אותך לבדיקת הורמונים. רק אם הפערים הם חריגים (למעלה מ-3 חודשים) כדאי לפעול כדי לזרז את הגעת הוסת. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם