דוחן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/08/2015 | 12:24 | מאת: חיה

הי אני נוהגת לאכול דוחן כמנה בצהריים. אני מבשלת כוס דוחן עם מים ויוצא לי כמאין דיסה שאני אוהבת את המרקם. לא מוסיפה כלום מעבר למים. שאלתי היא- בהשוואה לדגנים אחרים שמתי לב שכשאני בולעת את הדיסה הזאת אז יש לי מאין צריבה בגרון האם הדוחן מכיל משהו שגורם לצריבה? האם עלי להשרות את הדוחן טרם הבישול ולסנן את המים? תודה

09/08/2015 | 12:23 | מאת:

שלום חיה. טרם שמעתי על צריבה מדוחן. על פנוי אין סיבה לצריבה אך מאידך התנסותך אינה נעימה. את יכולה להשרות לפני הבישול (זה לא חובה בבישול דוחן), ויכול להיות שהמרקם (שאת אוהבת) ישתנה. נסי ותראי אם זה ישפיע