מגנזיום ציטראט

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/08/2015 | 11:45 | מאת: מאיר

האם מגנזיום ציטראט מצפה את דפנות המעי בשכבה דקה שגורמת שחלק מחומרי התזונה לא יספגו? איזה מגנזיום מומלץ לקחת אחרי פעילות גופנית?

08/08/2015 | 07:18 | מאת:

התשובה באדיבות הדיאטנית של מכון וינגייט המטפלת בספורטאים של הנבחרת האולימפית - גב' איילת ויינשטיין מגנזיום ציטרט הינו מגנזיום שקשור לחומצה ציטריט ולכן איכות הספיגה שלו במעי גבוהה בהשוואה למגנזיום אסקורבט או מגנזיום סולפאט אבל יש לדעת כי נוכחות החומצה הציטריט גורמת גם להגברת ההפרשה של המגנזיום בשתן הספיגה שלו בדומה לכל המינראלים מתחרה בספיגה של מינראלים אחרים כגון: ברזל, סידן, אבץ. לכן קיימת הפרעה בספיגה הנובעת מתחרות על אתרי ספיגה ואין לה קשר ביצירת שיכבה מונעת ספיגה איילת במהלך פעילות גופנית בשל הגברת פעילות השרירים והגדלת ניצול פחמימות כמקור אנרגיה עולה הדרישה למגנזיום ולכן ספורטאים רבים עלולים ליסבול ממחסור במגנזיום הדרך המיטבית להשלמת מגנזיום בעזרת שילוב של ירק עלי ירוק ואצות- במאכלים בסלטים ובשייקים ירוקים השלמה בעזרת תוסף לא תלויה שעת ביצוע הפעילות- והיא השלמה מצטברת הערה: רצוי להשתמש בתוספים המבוססים על מגנזיום גליצינאט או מגנזיום אוקסיד ( מגניום UP/ מגנוקס) תופעות לואי של מגנזיום- שילשול ולכן יש להעלות מינון תוסף בהדרגה על לקבלת המינון המבוקש. איילת