פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה

שלום רב, אימי בת 76 והיא ירדה מאוד במשקל עד שזה מדאיכ אותי בטירוף אך עושה רושם שהרופאים לא כל כך מעניין אותם.הייתה בשנת 2008 48 קילו ומאז ועד בשנת 2014 הייתה 33.5 קילו.מקבלת אינשור ותוספות של חברת הדסה ובשקילה מלפני שבוע וחצי נמצמא 28.4 קילו. אמורה לעבור מחר בדיקת ERCP וצריכה להיות בצום של 7 שעות לפני הבדיקה.מה ניתן לתת לה כדי שלא תרגיש רעב. מנסיון של הבדיקה הקודמת היא ממש הייתה זועקת מרעב ועוד מתלוננת על אולקוס והייתי אובד עצות ועוד שגם אחרי הבדיקה נאמר לנו כי עליה להתאשפז בגלל שהבדיקה גרמה לדלקת בלבלב ושוב הייתה שעות ללא אוכל. אני פשוט משתגע ממצבה.

שלום ישראל, בהחלט מתסכל מאוד. האם אמך נמצאת בטיפול קבוע של דיאטן/ית? אם לא, מומלץ מאוד! זה יעזור גם לה וגם לך יש מרכזים רפואיים בהם ניתן לשתות תה גם פחות מ7 שעות לפני הבדיקה וניתן להמתיק אותו-ממליצה מאוד להוועץ בצוות הרפואי ולבדוק האם מותר כיוון שזה יכול להקל מאוד על תחושת הרעב. מעבר לכך ביום ובארוחה אחרונה לפני הבדיקה מומלץ לאכול ארוחה גדולה עם מזון עשיר ומשביע ככל הניתן (כמות שומן גבוהה) רק בריאות

21/06/2016 | 20:53 | מאת: חולה

לדטגמא: 100 גרם כוסמת כ 360 קלוריות 100 גרם כוסמת מבושלת 85 קלוריות מה זה 100 גרם כוסמת מבושלת? האם זה מה שיוצא מבישול של 100 גרם כוסמת? אחרת לא ברור כי כוסמת מבושלת כוללת הרבה מים, וזה לפי שיטת הבישול. אני לא מייבשת אזי יש ממש הרבה מים בכוסמת המבושלת שלי.

שלום לך, בכוסמת מבושלת יש מים מהבישול ולכן 100 גר' כוסמת מבושלת אינם שווים קלורית ל100 גר' כוסמת יבשה אלא הרבה פחות, בגלל משקל המים. 100 גר' מבושלת הינם בערך כ5 כפות, ניתן לבדוק את הכמות במדויק במשקל מטבח רגיל

20/06/2016 | 10:39 | מאת: צ'

סובל ממחסור בויטמין בי 12 נמצא בגבול התחתון של הנורמה 225 . התחלתי לקחת תוסך בכדורי מליצה של 1000 ביום אבל רק פעמיים בשבוע- להפתעתי אחרי חודש לא רק שהתוצאות השתפרו אלא ירדו . עד כמה הספיגה של התוסף בגוף טובה ומהירה ? האם זה אומר שאני חייב זריקות ? התוסף שאני לוקח הוא ויטמין B12 מתילקובלאמין למציצה של סולגאר . שאלנה נוספת היא לקשר בין חומצה פולית לויטמין בי 12 . כי לאחרונה גם שם יש ירידה בכמות החומצה הפולית מה שלא היה בעבר .

26/06/2016 | 09:51 | מאת:

שלום לך, איני יודעת האם גם שינית את תזונתך בזמן האחרון ומה היו בדיקות הדם לאורך השנים, אבל בכל מקרה נראה שיש צורך להעלות תדירות של התוסף (הספיגה מאוד נמוכה יחסית), הייתי ממליצה לפחות 6-5 בשבוע ל3 חודשים הקרובים ולבדוק שוב לגבי החומצה הפולית- האם יש חוסר או רק ירידה? יכול להיות שהירידה אינה משמעותית ולא אמורה להיות קשורה לB12 ממליצה לפנות לרופא המטפל /דיאטנית להמשך מעקב

16/06/2016 | 06:16 | מאת: לינוי

בת 22, עברתי קלונסקופיה וגרסטוסקופי יצא תקין לא היה לי דם אז. עשיתי בדיקת פרוקטוז יצא חיובי מאוד. אני סובלת מכאבי בטן בלילה שמעירים אותי מהשינה . נאמר לי שזה מהפרוקטוז הרופאת משפחה אמרה. עכשיו ביום שבועות אכלתי מוצרי חלב (אני יודעת שאני רגישה כזה בלי בדיקה) היו לי כאבי בטן מטורפים גם בקיבה לא ישנתי בבוקר היה לי שלשול (בניגוב היה קצת דם, אולי זה טחורים פנמיים) כל דאטנית אומרת לי לאכול משהו אחר. היום שוב כאבי בטן מטורפים ,גם בלילה גזים והרגש כאילו יש שלשול. אכלתי יום לפני כרוב ,ודבש סירופ דבש בגלל השעול. א. מה מותר לי לאכול?כי אני משקל38. ב. האם אחרי אכילת פרוקטוז יש כאבי בטן חזקים או לקטוז האם זה מפריע לישון בלילה ? יש לי מלא גזים בלילה. האם הדם בשלשול בניגוב ,זה יכול להיות מאלרגיה או טחורים פנמיים? גם שיוצא מלא גזים ,שורף לי בטוסיק ממש אבל גם שיש לפעמיים צואה. אודה לתשובה

26/06/2016 | 12:30 | מאת:

שלום לינוי, קודם כל, אני חושבת שכדאי מאוד שתגשי לדיאטן/ית המתמחה בגסטרואנטרולוגיה ע"מ שתהיה מי שתלווה אותך ותמנע את הבלבול ולשאלותייך: א. איני יודעת מה גובהך אך אם את בגובה ממוצע 38 ק"ג הינו משקל נמוך מאוד וכמובן שאת חייבת לאכול, מה לאכול? זה כבר תלוי ברגישויות שלך. למשל, אם את יודעת שמוצרי חלב עושים לך כאבי בטן כדאי יהיה להמנע מהם ב. בהחלט ייתכן כדאי לבדוק גם את עניין הטחורים/דם בצואה. דרוש פה ברור רפואי ואנא אל תזניחי זאת. שימי לב! גם אם מוצרי חלב עושים לך כאבי בטן/גזים אין זה אומר שאת צריכה להמנע לגמרי, כיוון שזה יכול להיות תלוי כמות, הרכב ארוחה, או מוצר (לרב גבינות קשות/יוגורט מציקים פחות מחלב נוזלי למשל) ושווה לערוך ברור מקיף עם דיאטן/ית לליווי בתקופה בה את בודקת מה המזונות שעושם לך טוב ומה פחות רק בריאות ובהצלחה

09/06/2016 | 10:13 | מאת: יןסף

אני צורך חלבון סויה,מעין כדורים עגולים,שנמכרים בבתי טבע.איזה עיבוד עוברת הסויה,כמה חלבןן יש בה,וכמה שומן?והאם כדאי לצרוך אותה? תודה יוסף

שלום יוסף, את הערכים המדויקים של המוצר ניתן לראות על האריזה- בדר"כ סביב 50 גר' חלבון ל100 גר' ומעט מאוד שומן (0-1 גר' ל100 גר'). התהליך הוא מיצוי של השמן ואקסטרוזיה (שיחול) ש"מנפח" את המוצר. האם כדאי לצרוך? כמו כל מוצר מעובד אני ממליצה שפחות.. הערכים התזונתיים אמנם טובים וזהו יופי של מקור לחלבון, אך עדיף לצרוך מוצרי סויה פחות מעובדים (פולי סויה, למשל) או קטניות אחרות בתור מקור לחלבון. מידי פעם אני לא רואה עם זה שום בעיה. בתאבון

07/06/2016 | 20:52 | מאת: אתי

מבקשת לדעת ממה כדאי להמנע כעט שאני נלחמת נגד החיידק הנל ביחוד לחם חלב דברי חלב וטופו בתודה ובברכה אתי

03/07/2016 | 12:17 | מאת:

שלום אתי, לדברי מוריה דמארי ודנה בירנברג דיאטניות הגסטרו' והכירורגיה ברמב"ם אין צורך להמנע ממזונות אלו והטיפול שאת מקבלת אמור לטפל בחיידק בריאות שלמה

07/06/2016 | 14:40 | מאת: נורית הולדר

האם יכול להיות קשר בין אכילת מוצרי חלב ועצירות

09/06/2016 | 09:39 | מאת:

בהחלט, אבל, ישנם גורמים רבים ונוספים העלולים לגרום לעצירות, בהם שתיית מים לא מספקת, מיעוט פעילות גופנית, טיפול תרופתי, מזון עני בסיבים או לחילופין מזון עשיר סיבים ללא שתיית מים מתאימה ועוד, כך שקשה להגיד אם זו הסיבה.

07/06/2016 | 11:57 | מאת: מ

כמה ענבים זה מנת פרי ?

ב100 גר' ענבים כ70 קל' ו18 גר' פחמימה (סדר גודל של מנת פרי). זה בערך אשכול קטן עם כ16 ענבים (הערכה מאוד גסה, שכן ענבים באים בגדלים שונים)

06/06/2016 | 22:33 | מאת: שיר

שלום רציתי לדעת, במידה ואני חותכת ירקות ערב לפני ורוצה לאכול את הסלט יום למחרת. האם הירקות מאבדים את הערכים התזונתיים שבהם? תודה

09/06/2016 | 09:44 | מאת:

שלום שיר חלקית, כן. אם זו הדרך היחידה בה את צורכת את הסלט כמובן שזה עדיף על לא בכלל

06/06/2016 | 12:12 | מאת: שואלת

שלום, האם בדיקת קצב חילוף חומרים הנל בשימוש בימינו ועשויה לסייע לצורך יעוץ תזונתי להרזיה ועד כמה היא באמת יעילה ונחוצה לתהליך? במיוחד אצל אנשים עם עודף משקל תודה:)

09/06/2016 | 09:58 | מאת:

שלום לך, ישנה אפשרות של בדיקה זו וחלק מהדיאטנים מפנים אליה. האם זה נחוץ? קשה לי לענות על כך... מצד אחד, זה מספק נתון חשוב מאוד שיכול לעזור ולתמוך בתהליך הירידה במשקל, ועוזר להתאים את כמות הקלוריות הנחוצה למען כך, ולספק הסבר רציונלי (שלפעמים אנחנו זקוקים לו מאוד). מצד שני, לפעמים יכול לגרום לשאננות (אם התוצאה גבוהה) או לייאוש (אם נמוך..) ובכך לפגוע במוטיבציה של המטופל לערוך שינויים באורח החיים החשובים לבריאות באופן כללי (וזה בלי קשר לRMR) כגון הקפדה על פעילות גופנית קבועה וצריכת מזון נבונה ובריאה.

06/06/2016 | 07:44 | מאת: דניאל

שלום רב, אמי נוטלת תרופות לפרפור פרוזדורים: ריטמקס, קרדילוק, אליקוויס ובנוסף כדור אנלפריל ללחץ דם. אמי נהגה לקחת (ובינתיים הפסיקה) תוספי תזונה כגון: עשב חיטה, ספירולינה, שייק ירוק. גוג'י ברי, לפעמים כמה טיפות “אורגנול”. כמו כן גם מגנזיום, קלציום, ויט סי ומולטיויטמין. מה דעתכם? האם מותר לאמי להמשיך עם תוספי התזונה? תודה רבה

שלום דניאל, מבוגרים רבים מקבלים לעיתים קרובות תרופות רבות, וכדאי לוודא מידי פעם עם הרופא המטפל האם כולן נחוצות. איני יודעת מי המליץ לה על תוספים אלו ולמה, ולא על כולם ידועה אינטרקציה עם טיפול תרופתי. גוג'י ברי אינו מתאים לנוטלים טיפול ללחץ דם, ואורגנול לא עם עם נוגדי קרישה (אליקוויס) לגבי היתר- איני יודעת מה יש בשייק, ומה האינטרקציה של עשב חיטה וספירולינה עם התרופות שהיא לוקחת בנוגע לויטמינים/מינרלים-אם יש חוסר מאובחן והוראה רפואית יש לקחת לפי הנחיה, אם לא-לא. ממליצה להוועץ שוב ברופא מטפל ולקבוע פגישה אישית עם דיאטן/ית בהקדם ע"מ "לעשות סדר" בתוספים רק בריאות

05/06/2016 | 00:15 | מאת: רז

שלום רב אני נמצא במוסד שבו אנחנו מקבלים מזון קייטרינג. באחד מן הימים יצא לי לבקר במקרר ובמקפיא שלהם ולהפתעתי גיליתי שמוצרי הבשר,הדגים והעופות פגי תוקף כבר חודשיים(למוצרים יש תוקף של שנה ואני מתכוון שהמזון בן שנה וחודשיים) ההנהלה מתגוננת ואומרת שמאחר שמוצרים בהקפאה עד לשימוש אין הדבר בעייתי מבחינה בריאותית. כמו כן חלק מהמוצרים מופשרים בטמפרטורת החדר במשך יום-יומיים בתוך סירים.לפעמים הם מוסיפים מים לפעמים לא.מה שמדאיג אותי שחלק ממקרי החולי במוסד קשורים ישירות למזון שאנחנו מקבלים. הוא הפציר בי להריח את בשר והעופות כדי להראות לי שהם לא מסריחים. אשמח אם תוכלו להרחיב בנושא הן בנוגע לסיכונים בריאותיים והן בנוגע לערך תזונתי. המון תודה

שלום רז, מה שאתה מספר חמור מאוד וטוב ששמת לב לעניין, גם אחסנה ושימוש מעבר לתוקף וגם ההפשרה אינם לפי נהלי הבריאות ויכולים להוות סכנה לבריאות השוהים במוסד. אם ניסת לפנות להנהלה אך לא קבלת מענה מספק ממליצה לך מאוד לפנות לשירות המזון הארצי המפקח בדיוק על עניין זה בהצלחה ורק בריאות טלפון: 08-6241010 פקס: 02-5655969 מייל: [email protected]

הקצה העליון של רמה תקינה ב frettin זה 250 לי יש 300 310 האם זה יכול לגום לנזק? קצת רקע לפני שנתיים יצא לי בבדיקות סכרת סוג 2 לאחר שינוי תזונתי הצלחתי לאזן פחות או יותר הסוכר 5.9 H1C ו 109 גולוקוז כחלק מהשינוי התזונתי אני אוכל 6 פעמים בשבוע קטניות ייתכן וזאת הסיבה?

שלום לך, בנוגע לפריטין-יש לפנות לרופא המשפחה. יש מס' סיבות לעליית פריטין ולכן יש (אולי) צורך בברור נוסף. טוב לשמוע על השינוי התזונתי (מקווה שבליווי תזונאי/ת) אך לא הקטניות הן הסיבה לפריטין הגבוה, ממליצה להמשיך איתן וכאמור לפנות לרופא משפחה בעניין תוצאות הבדיקה. רק בריאות

שלום, לאילו מן המוצרים הבאים אינדקס/עומס גליקמי גבוה מחברו: 1. לחמית חיטה מלאה. 2. לחמית סובין. 3. לחמית שיפון. אבקש מאוד גם לכתוב את האינדקס המדויק לכל אחד מהסוגים. בתודה רבה!

שלום רפי, אינדקס גליקמי לא נבדק על המוצרים הנ"ל ואני מניחה שכולם די דומים. מלבד זאת, אין לכך הרבה חשיבות כיוון שכל אדם מגיב אחרת לפחמימות כאלו או אחרות, וכמובן יש תלות משמעותית במה נאכל לפני/אחרי, מתי, כמות והרכב. לפיכך, השימוש באינדקס גליקמי אולי נחמד בתאוריה אבל בפועל זה לא מאוד ישים, בדרך כלל.

היי חברים, שאלה אם אפשר. אני מבשל שבעלת שועל ואוכל את זה במהלך יומיים מטעמי נוחות, בזה שאני אוכל את אותה שבעולת שועל שבשלתי גם לאחר יום, יום וחצי ואפילו יומיים זה גורם לאותם מנות של לאחר 24-48 אחרי הבישול לאבד חלק מהערכים התזונתיים? או שאפשר להמשיך לאכל ככה את שבעולת השועל המבושלת שלי ללא חשש של איבוד ערכים תזונתיים? רצוי לציין שאחרי שאני מבשל את שבעולת שועל והיא מתקררת מאחסן אותה במקרר. תודה!

אם נשמר במקרר אני לא רואה בעיה (מבחינת קלקול), מבחינת ערכים תזונתיים גם אין בעיה

28/05/2016 | 16:57 | מאת: אורי

שלום רב, אני רוצה לשלב בתפריט שלי שיבולת שועל, אך ניסיתי לבשל אותה והיא לא טעימה לי כדייסה. הוספתי את השיבולת שועל לבלילה של חביתה, הכנתי את החביתה כרגיל עם השיבולת ויצא מצוין. לפני שאני מאמץ אותה כתוספת קבועה מדי יום לחביתה, רציתי לשאול האם השיבולת מאבדת מערכה התזונתי ברגע שאני מטגן אותה על המחבת? או שהטיגון, כמו גם הבישול לא פוגע בערכה התזונתי. תודה רבה רבה על אדיבותכם והעזרה, אורי

אין בעיה, תאכל ותהנה.

23/05/2016 | 09:25 | מאת: הילה

שלום, אני מאוד אוהבת אגוז ברזיל וצרכתי אותו ברמות מאוד גבוהות, לא כל יום אבל בערך פעמיים בשבוע (לפחות 20 יחידות כל יום - לא לאורך היום). היום גיליתי שהם עשירים בסלניום ולא מומלצים בלבד, עכשיו אני שבוע 18 פעם אחרונה שצרכתי אותם במינון גבוה כל כך היה התחילת ההריון - שבוע 3 או 4 בערך בכמויות מאוד גבוהות. האם יש סיכונים לעובר? אני ממש לחוצה ואודה לתשובתכם בהקדם

הי הילה, קודם כל לא להלחץ :) הרעילות המתוארת היא בדר"כ תסמינים של נשירת שיער, אובדן ציפורניים, רמות סלניום גבוהות בדם, שלשול, עייפות, ועוד, אבל לא מצאתי מחקרים המדברים על נשים הרות וצריכה עודפת של סלניום. בהתחשב בגיל ההריון הצעיר שציינת בזמן האכילה והמשך הריון תקין עד כה אני לא חושבת שיש סיבה לדאגה, אבל את יכולה להוועץ עם הרופא המטפל או באחד המרכזים הטרטולוגיים (טלפון במרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי של משרד הבריאות: 02-5082825) באופן כללי הכמות המומלצת של סלניום בהריון הינה 60 מק"ג ליום כאשר הגבול העליון נקבע כ400 מק"ג. תכולת הסלניום משתנה מאוד בין אגוזי הברזיל (אמנם לפי אתר הUDSA -משרד החלקאות האמריקני- יש באגוז אחד 96 מק"ג אבל לדעתי ערך זה אינו יכול להיות מוחלט כיוון שישנה תלות גם במצע הגידול של האגוז), בגדול ההערכות הן 80-100 מק"ג לאגוז, ולפיכך 20 יחידות הן הרבה מעבר למומלץ. בקיצור- את יכולה להמשיך לאכול אגוזי ברגיל בכמות של עד 4 ליום ולא נראה לי שיש סיבה לדאגה רק בריאות והריון קל

שלום רב, אחותי מטיילת במזרח ובאפריקה מזה 9 חודשים, היא עלתה במשקל בערך 12 ק"ג (עלתה 20 ק"ג וירדה 8 ק"ג), כנראה עקב תזונה לקויה וחוסר בפ"ג (ניזונה בעיקר מאורז לבן בחודשים הראשונים ועכשיו התחילה להקפיד על אכילת חלבונים וירקות בנוסף). היא טוענת שיש לה נפיחויות מוזרות ברגליים ובידיים בעיקר, באופן קבוע (נראה כמו בצקת ויש הבדל בין היום לבין הלילה). כשהיא לובשת סנדלים היא מתלוננת שלפעמים הן מאוד לוחצות לה על כפות הרגליים, מה שלא היה עד לפני כמה חודשים. חייבת לציין שהיא לא אוכלת הרבה (לא יותר ממה שהיא אכלה בארץ) לפי מה שהיא מציינת ולפי מה שחבריה מציינים. היא פשוט הייתה עושה ספורט 4 פעמים בשבוע ובכל מקרה לי נראה לא הגיוני שהיא תעלה 20 קילו ב-9 חודשים ותתנפח. האם מדובר בבעיה תזונתית? או שאם היא עכשיו מקפידה לאכול כמו שצריך אז כנראה מדובר במשהו רפואי? זה ככה כבר כמה חודשים ויש לה עבר של בעיות כליה- יש לה כליה אחת שלא מתפקדת, היא עברה ניתוח בילדותה עקב חיבור לא נכון של הכליה. מאז הניתוח לא נראו אצלה בעיות כליה, אך ורק דלקות חוזרות בשלפוחית השתן. אני לא מצליחה להבין למה היא סובלת מהנפיחויות האלו ולמה היא עלתה כל כך הרבה במשקל אם היא אוכל כמו שהיא תמיד אכלה? היא לא אוכלת שטויות, היא מעולם לא הייתה כזאת. אשמח לעזרה! תודה רבה, עידן

הי עידן, עד שהגעתי לעניין הרפואי ההשערה שלי היא אכן עלייה במשקל עקב חוסר פעילות גופנית סדירה ובעיקר שינוי מזון (כמויות, סוג, סדר יום), דבר שקורה להרבה מטיילות ומטיילים. גם אם היא מציינת שלהרגשתה היא לא אוכלת הרבה ייתכן והמזון מכיל הרבה קלוריות עקב צורות בישול שונות (ובדר"כ מזון קנוי יהיה עשיר יותר בקלוריות ממזון ביתי) ויכול להיות שהיא גם לא כל כך שמה לב כי יש דברים מעניינים אחרים כרגע בחייה.. עניין הבצקות אמנם נשמע תמוה אך בהחלט ייתכן שהמזון עני עד כדי כך בחלבון שזו התוצאה, ויכול להיות שגם כשהיא מנסה להקפיד עכשיו זה לא מספיק, שהמזון עדיין חסר ברכיבי תזונה מסוימים. השוני בין מדינות שונות יכול להיות גדול מאוד מבחינה תזונתית, אם כי ברב מדינות המזרח ואפריקה יש מקור טוב לחלבון (קטניות) וירקות בשפע (לפחות במזרח). עם הרקע הרפואי שציינת העניין מסובך יותר. אני מקווה שלא חלה החמרה בתפקוד הכלייה אך ללא בדיקת רופא ובדיקות דם לא ניתן לדעת זאת. ממליצה לגשת למרכז רפואי קרוב על מנת לבדוק את העניין, מקווה שיש אחד כזה קרוב אליה. רק בריאות

21/05/2016 | 23:55 | מאת: טלי

הי, החלטתי לנסות עשרה ימים ללא סוכר לבן וללא גלוטן. אם כך, איך אפשר להמתיק את הקפה? האם מותר להשתמש בסוכרלוז או שזה בעצם כמו סוכר? ואם זה בעייתי איך כן ניתן להמתיק? תודה רבה

הי טלי, סוכרלוז הינו ממתיק מלאכותי ולא סוכר לבן כך שעומד בקריטריונים של "ללא סוכר לבן וללא גלוטן" אבל אני לא בטוחה שלכך את מכוונת (אם כי איני יודעת מדוע החלטת בנסיון זה) אין דרך המתקה אשר אינה ממתיק או סוכר. אפשר לנסות להפחית בהדרגה את הכמות ולדחות את הנסיון עד שתתרגלי או לא להמתיק כלל ולנסות להתרגל לטעם... בהצלחה

20/05/2016 | 22:20 | מאת: רינה

שלום, כמה סוכר יש בכף של סילאן ללא סוכר מאחר והסילאן מופק מתמרים? תודה לתשובה רינה

22/05/2016 | 12:15 | מאת:

שלום רינה סילאן הוא סוכר ולכן בכף סילאן יש כמות פחמימה דומה לסוכר- כ15 גר' . "סילאן ללא סוכר" זו קצת עבודה בעיניים, משום שנכון שלא הוסיפו עוד סוכר, אבל גם כך המוצר מכיל סוכר פשוט בלבד, וממש אין צורך להוסיף עוד... רק בריאות

20/05/2016 | 16:18 | מאת: שירי

בבדיקת הדם שלי כדוריות הדם האדומות והלבנות בגבול הנמוך של הנורמה. הפריטין וה b12 שלי תקינים. התזונה שלי ברובה צמחונית מטעמי בריאות ואני אוכלת לפעמים דגים וביצים. הרופאה שלי אמרה שאני לא צריכה לשנות דבר בתזונה כי הפריטין וה b12 תקינים, ולכן אין לי מחסור בברזל, וגם כדוריות הדם האדומות שלי היו נמוכות לפני מס' שנים בבדיקה הקודמת. האם זה נכון ?

22/05/2016 | 12:30 | מאת:

הי שירי, איני מכירה אותך והרופאה המטפלת בוודאי מכירה אותך טוב ממני, ועל פניו נשמע שהיא צודקת. איני יודעת מה הערכים של הפריטין והB12 ויכול להיות שגם הם נמוכים בטווח (טווח המעבדה של חלק מקופות החולים לגבי B12 מכיל ערכים נמוכים יחסית הנחשבים מבחינתם טווח תקין). כל עוד המצב יציב אני לא רואה סיבה לדאגה

19/05/2016 | 21:59 | מאת: יעל

שלום רב. שאלת אחסון הכננו מרק על בסיס שמן זיית, גריסי פנינה והמון ירקות... המרק בושל בשעה 11. נישאר בחוץ כדי שהסיר יתקרר.. ויתעכבנו וחזרנו רק ב 21. בערב. האם המרק אכיל? או שיש סכנה לקלקול קיבה,?

22/05/2016 | 12:35 | מאת:

שלום יעל, אם המרק שהה 10 שעות מחוץ למקרר סביר מאוד שכבר החלו תהליכי קלקול, אך קשה לי לדעת האם הוא אכיל, גם מאוד תלוי בתנאים שהיו בבית...אני בדר"כ מעדיפה להחמיר ולזרוק, אך איני יכולה להגיד לך בוודאות במקרה זה.

שלום, אני בן 32, בריא, מתאמן כ3-4 פעמים בשבוע כולל כפיפות בטן (כ100 בכל אימון). אחוזי השומן שלי נמוכים וכן הBMI. יש לי בעיה שמלווה אותי מזה זמן רב ולא הצלחתי להבין איפה היא מתחילה. ישנם ימים (מועטים) שהבטן שטוחה, וברוב שאר הימים הבטן נפוחה. כמה פרטים: אני משתדל מאוד לאכול מאוזן ולא לאכול דברים שעלולים לנפח את הבטן (כגון מצליבים / הרבה חלב / בצקים שונים / מאפים וכו'). כמו כן אני אוכל כמות ממוצעת ביום. ככל הידוע לי אין לי רגישות ללקטוז / גלוטן / ירקות ממשפחת הסולניים, אך לאחותי יש צליאק. ניסיתי בשיטת הניסוי והטעיה להימנע מחלב ולחמים אך לא קיבלתי תוצאות ברורות - ז"א לא מצאתי קשר ישיר בין הנפיחות למאכלים. ממה זה יכול לנבוע? והאם יש דרכים אחרות לבדוק ממה הבטן מתנפחת?

הי רועי, ממליצה לך לגשת לדיאטן/ית ע"מ שיהיה אפשר להבין ולטפל יותר טוב במה שמציק לך. כדאי לגשת עם יומן אכילה בו תרשום כל מה שאתה אוכל ושותה+ציון האם הבטן נפוחה. אם יש דיאטן/ית גסטרו' בקופה זה עדיף אך לא חובה. איני יודעת כמה זמן נמנעת מחלב (ייתכן וזה לא היה מספיק זמן) ואם יש לך צליאק או רגישות לגלוטן המנעות מלחמים אינה מספיקה אלא יש צורך בהמנעות מכל מקורות הגלוטן בתזונה (גם פסטות, מאפים, דגני בוקר, חטיפי אנרגיה, רטבים מסוימים ועוד ועוד - פירוט ניתן למצוא באתר של עמותת הצליאק בישראל) ממלימה לך בנוסף לעשות בדיקת דם לצליאק (לבקש מרופא/ת המשפחה) רק בריאות

מה זה לחם קל?.מה עושה אותו לקל יותר מלחם רגיל? תודה רום

שלום רום, לחם קל הוא לחם המכיל 2/3 קלוריות מלחם רגיל. לפי הגדרות משרד הבריאות: "הכינוי "מופחת קלוריות" - כאשר הושגה הפחתה ב- 1/3 מהערך הקלורי בהשוואה למוצר הדומה, ניתן לכנות מוצר כ"מופחת קלוריות". ניתן גם לסמן מוצרים אלו בכינויים "קל" ו-"קלה" או במילים שקילות להם למשל "לייט"." http://www.health.gov.il/Subjects/FoodAndNutrition/Nutrition/Adequate_nutrition/Pages/labeling.aspx הוסבת סיבים תזונתיים בדר"כ מאפשרת ערכים אלו. הסיבים סופחים מים וכך קבלנו לחם באותו משקל אך עם פחות קלוריות.

17/05/2016 | 00:40 | מאת: אדם

אהלן, אני סבלתי מתסמונת המעי הרגיש ונמנעתי ממאכלים מסויימים לתקופה של שלושה - ארבעה חודשים במסגרת טיפול מסויים. עכשיו שקיבלתי אישור להחזיר את האוכל הרגיל שלי אז אכלתי ארוחה עם אורז מלא (שנמנעתי לגמרי מאורז) ובאותו יום שלשלתי המון(לא שלשול של מעי עצבני אלא שלשול של אוכל לא טוב). אני משער שזה בגלל שהבטן לא רגילה לזה. יש דרך או שיטה מסויימת להחזיר אוכל לתפריט לאחר שלושה - ארבעה חודשים שנמנעתי מהם? תודה רבה

שלום אדם, אני לא יודעת אצל מי אתה מטופל ומה הרקע הנוסף בהיסטוריה התזונתית שלך ולכן רק יכולה לומר שיכול להיות שחזרת לאורז בכמות שאינה מתאימה לך, אבל גם יכול להיות שהמזון היה מקולקל או שאכלת יותר מידי בבת אחת. אולי כדאי להחזיר מזונות בהדרגה, גם מבחינת סוגי מזונות וגם כמותית (כל יום מעט ומסוג מזון אחד). כאמור, אינני מכירה אותך ואלו המלצות כלליות בלבד, כדאי להוועץ במטפל/ת שלך, וכמובן ממליצה לגשת לאיש מקצוע אם עד כה לא עשית זאת. רק בריאות

16/05/2016 | 10:35 | מאת: יוני

שלום רב ותודה מראש על התשובה והזמן. אני מרים משקולות וכשאני אוכל בשר 2-3 בשבוע זה בדרך כלל עוף או הודו טחון, מבחינת תקציבית זה הרבה יותר זול ומשתלם לי, השאלה היא האם בכלל כמות החלבון שמופיע שם באריזה ל 100 גרם שהוא 18 גרם חלבון, הוא באמת נספג בגוף ותורם לבנית שריר או שזה סוג חלבון ברמה נמוכה בגלל שזה בשר טחון, קפוא ועם חומרים משמרים וכולה? יודע שזה לא בריא אבל אוכל רק 100 גרם 2-3 בשבוע, וחוץ מהבשר טחון התזונה שלי מאוד טובה ובריאה, וגם עושה ניקוי גוף כל כמה חודשים :)

הי יוני, אני מבינה את עניין התקציב אך עניין הבריאות חשוב יותר. יש מקורות חלבון נוספים וטובים יותר מאשר בשר טחון- כגון דגים, ביצים ומוצרי חלב וגם מהצומח (סייטן, טופו ושאר מוצרי הסויה, קטניות). ניקוי גוף לא יעזור פה. אם אתה כבר קונה בשר טחון אז בבקשה לבקש מהקצב בשר -רזה- טחון. בבשר איכותי בדר"כ יש מעל 25 גר' חלבון ל100 גר', והערכים שאתה רואה (18 גר' חלבון) זה בעיקר בגלל כמות השומן הגבוהה בבשר טחון מוכן, שבאה על חשבון החלבון. ולשאלתך- זה לא שהוא לא נספג, אלא שיחד איתו נכנסים לגוף שלך דברים לא רצויים אחרים כגון כמות שומן רווי גבוהה, נתרן, וכמובן חומרי שימור מזיקים. ממליצה לך לגוון את מקורות החלבון ולהמעיט ככל הניתן בבשר טחון, וכמובן להפגש ען דיאטן/ית- נשמע שאכפת לך מעצמך ואתה בהחלט יכול להתרם מכך רק בריאות ובהצלחה

13/05/2016 | 21:13 | מאת: דור

היי, אני לא יודע אם אני הגעתי לפורום הנכון. אז ככה:אני בן 22, לפני כשנתיים נרשמתי לחדר כושר, שקלתי באותה תקופה 70 וקצת (משקל לגיטימי לגובה שלי - 1.75). מן הסתם רציתי לעלות במשקל והייתי צריך לאכול הרבה. בהתחלה לא הייתי מצליח לאכול כוס של אורז מבושל, או לצורך העניין יותר מ3-4 משולשי פיצה או יותר מכמה פרוסות לחם ביום. (בסוף זה הגיע למצב של 12 פרוסות לא כולל שאר הדברים). בכל אופן, עליתי 15 ק"ג ל85 במטרה לפתח שרירים והיום כשנתיים אחרי חזרתי למשקל שלי, הפסקתי עם החדר כושר ואני שוקל בסביבות ה72, אני בריא בסה"כ אבל אני פשוט רעב בלי הפסקה, אני יכול לאכול ולאכול ולאכול ואני לא ארגיש שובע. אני חושב שזה קשור לזה שלעליתי ל85 ק"ג, שהקיבה שלי התרחבה והיום, אפילו שאני שוקל פחות, היא "מבקשת" עוד. זה המצב..

15/05/2016 | 13:19 | מאת:

הי דור, אתה מתאר מצב מורכב והרבה פרטים חסרים לי. האם אתה רעב ומונע מעצמך לאכול או שאוכל כמה שמתחשק ועדיין ירדת חזרה ל72? מה סיבת הפניה? רצון להפסיק את הרעב המוגבר? בכל מקרה, בגלל שחסרים פרטים ויש צורך בברור יותר מעמיק מהפורום אני ממליצה לך מאוד (כמובן אם הדבר חשוב לך, לי נראה שזה מספיק חשוב) לגשת לדיאטן/ית ולערוך ברור מקיף יותר, כך תוכל לקבל גם מענה לשאלות ונסיון לפתור את מה שמציק רק בריאות ובהצלחה

15/05/2016 | 17:00 | מאת: דור

היי, אני לא מונע מעצמי אני פשוט יכול לאכול בלי הפסקה וזה נראה לי מוזר.

13/05/2016 | 14:59 | מאת: דיאנה

מה גודל מנת חלבון (בשר, עוף או דג) שמומלצת לאדם מבוגר ליום? יש שאומרים שמנה ממוצעת לאדם מבוגר צריכה להיות 250-200 גרם ליום, ואילו אחרים אומרים שמנה למבוגר צריכה להיות 300-250 גרם ליום.

שלום דיאנה אין "מנת חלבון" מומלצת אלא כמות חלבון מומלצת לאדם ביום (0.8 גר' לק"ג לאדם בריא במשקל תקין-אנחנו אוכלים בדר"כ הרבה מעבר). נוסף על כך, מקור לחלבון לא חייב להיות בשר/עוף/דגים אלא גם קטניות/ביצים/מוצרי חלב.

13/05/2016 | 14:49 | מאת: דיאנה

מה גודל מנת חלבון (בשר, עוף או דג) שמומלצת לאדם מבוגר ליום? יש שאומרים שמנה ממוצעת לאדם מבוגר צריכה להיות 250-200 גרם ליום, ואילו אחרים אומרים שמנה למבוגר צריכה להיות 300-250 גרם ליום.

היי דיאנה, מבחינת כמות החלבון ביום, ההסתכלות שלנו היא באופן כללי על היום כולו ולא על ארוחה ספציפית. כמובן שגם הכמות משתנה לפי סוג המזון מאחר וכל סוג מזון חלבוני מכיל חלבון בכמות שונה. (מנה של דג לא שווה בגודלה למנה של עוף - המכילות אותה כמות חלבון). כמובן שאנו גם מתייחסים למחלות הרקע של האדם ולעתים עלינו להגביל את כמות המנה החלבונית הבשרית ליום - מאוד תלוי מצב. במידה ויש ספק לגבי כמות החלבון הנצרכת ביום, ניתן תמיד לגשת לייעוץ אצל דיאטנית קלינית שתוכל לבחון את סך התפריט וכמובן להתחשב ברקע הרפואי. בהצלחה!

12/05/2016 | 17:19 | מאת: לילך

שלום רב, חזרתי מארה"ב שם רוב הקמח מולבן כלומר החיטה עוברת תהליך כימי של הלבנה באמצעות כלורין. ברצוני לדעת האם גם הקמח שבארץ מיוצר מחיטה העוברת תהליך כזה.תודה רבה.

שלום לילך, לא ידוע לי על כך אך על מנת לקבל מידע וודאי כדאי לברר בחברות הקמח הגדולות כגון אוסם או סוגת

11/05/2016 | 17:36 | מאת: קובי מדינה

האם פלפל ירוק בהיר הוא פלפל בשל? אם לא, האם יש חסרונות תזונתיים לאכילתו?

15/05/2016 | 13:15 | מאת:

אכן בשל וראוי לאכילה

10/05/2016 | 11:16 | מאת: שרון

רופא הגסטרו אמר לי לאכול דיאטה דלת שומן. איזה בשר נחשב דל שומן. והאם סטייק פרגית על האש מתאים להגדרת 'דל שומן'?

חזה עוף/הודו נחשבים דלי שומן וגם חלקים רבים של בשר בקר, אם מורידים את השומן הנגלה לעין (למשל כתף, סינטה, פילה, שייטל וייסבראטן, אווזית ועוד) מצרפת 2 מקורות למידע נוסף על בשר בקר http://www.meat.org.il/cgi-webaxy/sal/sal.pl?lang=he&ID=765442_meat&act=show&dbid=pages&dataid=info_meathlt_meathlt-06-7 http://www.meat.org.il/cgi-webaxy/sal/sal.pl?lang=he&ID=765442_meat&act=show&dbid=pages&dataid=info_meathlt_mthlt06-20 פרגית אינה נחשבת דלת שומן, כיוון שערכי שומן סביב 10-15% באופן כללי "על האש" הינה צורת בישול פחות מומלצת, ואם הרופא המליץ דיאטה דלת שומן ממליצה לא לאכול בשר בקר בקביעות וכן להתייעץ עם דיאטנית להבהרת הנחיות רק בריאות

06/05/2016 | 17:33 | מאת: יוני

במסגרת תוכנית הפיתוח גוף שלי הייתי שותה עד עכשיו אבקת גיינר שכוללת חלבון ופחמימה. לאחרונה הבנתי שהפחמימה שם מורכבת כולה מגלוקוז טהור שזהו פחמימה פשוטה עם אינדקס גליקמי גבוה מאד. לכן אני מעוניין להחליף את הגיינר באבקה המכילה חלבון בלבד ואת הפחמימה שבגיינר בפחמימה מורכבת עם אינדקס גליקמי נמוך. מצאתי שקמח תירס עונה על הקריטריונים האלה. מבחינת טעם, טעמתי קמח מעורבב עם מים וצירפתי לזה שוקולית ו2 כפיות סוכר ויצא בסדר גמור. השאלה האם זה בריא ובסדר לצרוך קמח ככה כמו שהוא לא אפוי (מעורבב עם מים ואבקת חלבון) ? אני מעוניין לצרוך כ-3 כוסות כאלה ביום. האם זה בסדר או מסוכן? ואם זה מסוכן, באיזה דרך יהיה אפשר לצרוך את הפחמימה הזו במצב של אבקה? כי אני לא מעוניין בלחמים או במזון שלם כי יותר קשה לצרוך כמויות גבוהות של אוכל ככה. אולי חימום במיקרוגל של הקמח ישפיע על הבקטריות שעל הקמח כמו תנור רגיל? תודה מראש!!!

09/05/2016 | 13:52 | מאת:

הי יוני, יש סיבה מדוע הפחמימה בגיינר היא גלוקוז ולא פחמימה מורכבת, ואני לא חושבת שצריך להחליף את הגיינר. לקמח תירס לא מבושל ייקח זמן רב להתעכל וגם עלול לגרום כאבי בטן ושאר תופעות גסטרו'. באופן כללי אני לא חושבת שהגיינר הוא דבר רצוי ואתה יכול להכין לעצמך שייק בריאות ממריכבים שאתה יודע בדיוק מהם ללא חשש לזיהומים (כמו בגיינר). ממליצה לך לפנות לדיאטן/ית ספורט או לפורום תזונת ספורט למידע נוסף בהצלחה

06/05/2016 | 11:51 | מאת: רון

שלום רב דר, אני בן 27, ובשנים האחרונות תמיד היה לי חוסר בויטמין B12, נטלתי טבליות לזמן מסויים והכל הסתדר. לאחרונה היו התעלפויות, תחושת ריחוף וסחרחורות-שוב חוסר בויטמין הנל, הומלצה סדרת טיפולים של 12 זריקות בשישה שבועות, והמשך של זריקה אחת כל חודש. אינני טבעוני או צמחוני ואני אוכל נכון ( לדעתי) שאלתי היא- ממה נובעת בעיית הספיגה? האם זה לכל החיים? מה ההשלכות של הפסקת הזריקות ? האם אני צריך להיות מודאג מעוד דברים? תודה רבה ושבת שלום!

09/05/2016 | 13:49 | מאת:

שלום רון, קודם כל, אני לא ד"ר. יכול להיות שאתה לא אוכל נכון (ואת זה צריך לבדוק יחד עם איש מקצוע-דיאטן/ית קליני) ובעיות ספיגה של B12 היא דבר לא נדיר (תהליך ספיגתו בגוף מורכב, ומושפע גם מגנטיקה ותרופות שונות, בין היתר). אם יש לך חשש בעניין הזה אתה יכול לפנות לגסטרואנטרולוג סביר שתצטרך לקבל B12 חיצוני (בזריקות/כדורים) במהלך החיים ואם לא כמותו תרד עד לרמה מסוכנת ושוב תחוש ברע (כמו עכשיו) ולכן מומלץ להקפיד על נטילה קבועה ובדיקה מידי שנה, אני לא חושבת שיש לך מה להיות מודאג מדברים נוספים אך כמובן שתמיד ניתן להפגש עם דיאטן/ית ולראות אם את אוכל תפריט מאוזן ונכון עבורך. רק בריאות

04/05/2016 | 22:42 | מאת: יותם

שלום, רציתי לדעת האם אפיית ירקות בתנור(טוסטר אובן, טמפרטורה באזור 170 מעלות, זמן של שעה בערך) פוגע בערך התזונתי שלהם? אני אופה ירקות כמו בצל לבן, דלעת, קישואים סלק קולורבי וקישוא. אם יש פגיעה, איך אתן ממליצות להכין ירקות אלו בצורה שלא תפגע? אכילתם חיים לא טעימה לי. תודה.

05/05/2016 | 12:21 | מאת:

הי יותם, חלק קטן מהויטמינים נפגע בתהליך החימום אך זה זניח. עדיף לאכול ירקות כך מאשר לא בכלל

05/05/2016 | 17:33 | מאת: יותם

מה הדרך הכי מומלצת לבישול ירקות מבחינה בריאותית? האם כשאומרים שצריך לאכול 7 מנות פירות וירקות ביום, זה כולל גם ירקות מבושלים, או רק ירקות טריים? תודה.

בטח שמותר, רק לקחת בחשבון שמיץ גזר גדול מכיל לפחות 5 גזרים גדולים, כמעט 500 קלוריות ומעל 100 גר' פחמימה- שווה ערך לארוחה עשירה ומספקת (המכילה מנה עיקרית+תוספת+קינוח קטן), ובכפיות סוכר: 23 כפיות

אני נוהגת לקנות פילה סלמון מעושן (מוכן לאכילה). הערך הקלורי הרשום על האריזה הוא 188 קלוריות ל-100 גרם. משקל הדג הוא כ-100 גרם, אך לאחר שאני מסירה את העור מהדג, משקל הדג הוא כ-85 גרם. האם החישוב הקלורי צריך להיות לפי 100 גרם (משקל הדג עם העור) או לפי 85 גרם (משקל הדג לאחר הסרת העור)?

אנא ראי תשובתי בהמשך העמוד

02/05/2016 | 20:39 | מאת: אהובה

שלום! אובחן אצל בתי, בת 36 נגיף האפשטיין-בר. סובלת בעיקר מחולשה, עייפות וכאב בגרון. זכור לי מהעבר שיש תחליף מזון שמומלץ בתקופת המחלה כאשר יש קושי לאכול. האם הכוונה לתחליף בשם gevral powder , או שיש תחליפים נוספים/אחרים יעילים וחדשים יותר? תודה!

שלום אהובה, איני מכירה את התוסף הנ"ל אך ניתן לנסות העשרות נוספות הקיימות בשוק כגון אנשור (חברת אבוט), נוטרן (חברת מגה פארם) ושלל מוצרי חברת הדסה רק בריאות

01/05/2016 | 16:38 | מאת: עכג

את מלוא פוטנציאל הגדילה שלו ?

שלום לך, לא בטוחה שהשאלה אמורה להענות ע"י דיאטנית, אך מצרפת את תשובתה של נעה לייטרר דיאטנית מח' ילדים ברמב"ם: אין משהו מוחלט, אבל יש נוסחאות לניבוי גובה לפי גובה ההורים. למשל: http://www.camoni.co.il/index.php?idr=400&p=211600 זה מתייחס לפוטנציאל הגנטי אבל כמובן יש טווח, ויש ארועי חיים משפיעים (הריון, תזונה, מחלות, תאונות).

29/04/2016 | 23:49 | מאת: דורית

שלום, האם סילאן ללא תוספת סוכר ,יכול להזיק לאנשים עם סוכר גבולי? תודה לתשובה דורית

01/05/2016 | 09:30 | מאת:

היי דורית, באופן כללי סילאן ללא תוספת סוכר אינו מזיק. עם זאת, חשוב לזכור שסילאן הוא דבש תמרים, כלומר, יש להתייחס אליו כמו דבש או כמו סוכר. כמובן שהכל תלוי במינון- כמה סילאן אוכלים, עם אילו מזונות אחרים משלבים אותו באותה הארוחה וכן הלאה. במידה ואת מעוניינת ללמוד יותר כיצד ניתן לשמור על סוכר מאוזן בדם אני ממליצה בחום לגשת לייעוץ של דיאטנית מוסמכת במסגרת קופת החולים או בכל מסגרת אחרת. בהצלחה!

29/04/2016 | 17:51 | מאת: מיה

שלום בגלל הפסח קניתי במקרה דייסת כוסמת כדאי לשבוע ואכן חצי כוס עם מים ומעט חלב השביעה אותי. אני נוהגת לאכול מידי פעם שיבולת שועל גסה ושאלתי היא מכיוון שהדייסה לתינוקות טעימה לי האם כדאי לאכול כל יום (אחרי הפסח) חצי כוס דייסת שיבולת שועל/קינוא/כוסמת לתינוקות עם מעט חלב ומים? יש שם רשימת ויטמינים ארוכה...האם זה בריא למבוגרים גם? חצי כוס דייסה יבשה+מים ומעט חלב והאם כמות זאת כל יום משמינה? תודה וחג שמח

שלום מיה, לא רואה בזה בעיה (למרות שגם לא צורך מיוחד).. כוונתי- לא הייתי ממליצה במיוחד לקנות דווקא דייסה של תינוקות אך אם זה טעים לך ומשביע אז לא רואה עם זה בעיה תזונתית. משמין או לא? מניחה שכמות הקלוריות סבירה בהחלט ובתור ארוחת בוקר זה בסדר גמור

29/04/2016 | 16:30 | מאת: חן

שלום אני נוהגת לאכול אגוזי מלך קלופים בגלל שאני רזה ואני קונה אותם בסופר באריזה סגורה. איך אני יכולה לדעת באם הם טריים למרות שהתוקף שלהם הוא בערך מעל חצי שנה? האם יש סימנים מיוחדים שעלי לשים לב אליהם?

שלום חן אגוז מלך טריים יהיו בדר"כ עם צבע, צורה וטעם אופיינים-ובתור צרכנית קבועה אני מניחה שאת כבר יכולה להבדיל אם הטעם מעט מעופש או טרי, אם האגוז אינו "יבש" ואם צבעו חום/זהוב ואין עליו כתמים לבנים או שחורים או באופן כללי צבע לא אופייני בגדול, עדיף לקנות עם הקליפה (ולפצח לבד בבית) ולשמור במקפיא. זה לא מבטיח שהם יהיו טריים (שכן זה תלוי בכמה זמן עבר ואיך נשמרו עד שקנית אותם) אבל זוהי נקודת פתיחה טובה יותר רק בריאות

02/05/2016 | 14:47 | מאת: חן

תודה שמתי לב שהאגוזים שבשקית יש עליהם בליטות לבנות ובשקית פירורים לבנים. האם זה סימן לאי טריות.?

28/04/2016 | 17:43 | מאת: יאיר

האם האדם הוא אוכל כל? או צמחוני? שאלה נוספת האם זה בריא לאכול כל יום בשר בקר? או שזה לא בריא? הקיבה של האדם בנויה לעכל בשר? אשמח לדעת.

שלום יאיר, בעקרון האדם הוא "אוכל כל" (אומניבור) אך בתקופות שונות לאורך ההיסטוריה ובאזורים שונים ע"פ כדוה"א בני אדם אכלו ואוכלים באופן מגוון מאוד. בתקופה הארוכה ביותר בני האדם היו "לקטים-ציידים" משמע בשר היה חלק מתזונתם, אם כי איני יודעת עד כמה עיקרי (תלוי בגורמים רבים, מניחה שהיה גורם משתנה כתלות בעונה, אזור מחיה, אקלים ועוד...). בקיצור-האדם הוא אוכל כל ומערכת העיכול שלנו מעכלת מזון מן החי לשלאלתך הנוספת: בשר בקר בהחלט אינו מומלץ באופן יומי, ויש בצריכה גבוהה סכנות בריאותיות או הגברת הסיכון למחלות מסוימות. אם אוכלים בשר בקר, חשוב להקפיד על איכותו ולבחור נתח רזה יחסית (עד 5% שומן לאחר הסרת השומן הנגלה לעין)-ויש כאלה לא מעט רק בריאות

25/04/2016 | 09:59 | מאת: שחר

אובחנתי כחולת גסטריטיס ואולי כיב. לא נעשתה בדיקה אנדוסקופית אלא רק לפי סימנים. האם יש תזונה מתאימה לזירוז ההחלמה? יש לציין שכאשר הרגשתי טוב ואכלתי כנראה דברים לא מתאימים חלה שוב החמרה. מקריאה באינטרנט אני רואה דעות חלוקות בנושא. אשמח להבהרות.

תשובה של דנה רדלי בירנברג, דיאטנית המערך הכירורגי ברמבם: יש צורך בבירור גסטרו, ורק לאחריו תהיה החלטה רפואית. יש צורך לברר האם יש דלקת ובאיזו דרגה? האם קיים כיב? נוכחות חיידק ה. פילורי? לפי ההבחנה ניתן טיפול תרופתי כמו נוגדי חומצה, טיפול משולש במידה ומדובר בה. פילורי מההבט של אורח חיים + תזונה יש מספר דגשים כמו אכילה איטית ומסודרת, ארוחות קטנות מפוזרות ע"פ היום, הימנעות מעישון, הימנעות ממוגזים, מזונות מתובלים/חומציים/מטוגנים/קפאין ואלכוהול, כמו כן כדאי לשלב יוגורט ביו עשיר בפרוביוטיקה - וכמובן שתלוי גם בתסמינים שאת חשה כגון צרבת/נפיחות וכו' רק בריאות!

23/04/2016 | 08:15 | מאת: דיאנה

אני צורכת באופן קבוע פילה סלמון מעושן, שבדר"כ מגיע באריזה של 100 גרם. לפני שאני אוכלת, אני מורידה את העור ומשקלו של פילה הסלמון שנשאר הוא כ- 85 גרם. ערכו הקלורי של פילה הסלמון הוא 188 קלוריות ל-100 גרם. האם החישוב הקלורי צריך להיות לפי 100 גרם (שזה המשקל של פילה הסלמון כפי שקניתי אותו עם העור) או שהחישוב צריך להיות בהתאם למשקלו של הסלמון כפני שאני אוכלת אותו (כ-85 גרם לאחר הסרת העור)?

שלום דיאנה, אם את אוכלת רק 85 גר החישוב צריך להיות לפי משקל זה-160 קלוריות. בכל מקרה, מאוד לא ממליצה לצרוך סלמון מעושן (או כל מזון מעושן) על בסיס קבוע. רק בריאות

מדוע לא מומלץ לצרוך מזון מעושן?

22/04/2016 | 10:52 | מאת: שיר

באיזה מאכלים ניתן להשיג את החומצה האמינית הנל בכמות גדולה??

01/05/2016 | 14:12 | מאת:

מצרפת טבלה מצוינת המפרטת מגוון עשיר של מזונות עשירים בטריפטופן בסדר יורד http://nutritiondata.self.com/foods-000079000000000000000-1.html? ועוד מקור יותר מצומצם https://www.healthaliciousness.com/articles/high-tryptophan-foods.php

כן. יש אנשים שמרגישים שזה "מכביד" על העיכול ומעדיפים להרחיק שתייה מאכילה אך אם זה לא המצב אצלך ולא נעשו ניתוחים המערבים את מערכת העיכול אז אין שום בעיה

20/04/2016 | 10:22 | מאת: אנונימית

היי, אני בת 17 ורציתי להתחיל לשים יותר דגש לכמות הסידן/פחמימות/שומן שיש במזונות שאני אוכלת. רציתי לשאול איזה כמות נחשבת להרבה יחסית? סתם למשל,מוצרים שהפחמימות בהם הן יותר מ8 אז לא ככ מומלץ כי זה המון. מה נחשב הרבה בישביל פחמימות?שומנים?מהי כמות סידן הנחשבת לגבוהה במוצרים? תודה

שלום לך, וכל הכבוד שאת רוצה לשים לב למה שאת אוכלת, אבל השאלה לך קצת קשה למענה חד משמעי... כי, למשל, באבוקדו יש הרבה שומן, אבל זהו שומן מעולה ומלבד זאת הוא עשיר ברכיבי תזונה מאוד חשובים ובריאים. פחמימות נדרשות לנו ובכמות גבוהה יחסית ובטח לא נבטל כל מזון שהוא מעל 8 גר' פחמימה! סידן יש במגוון מזונות, ומה שהכי נפוץ בדר"כ זה מוצרי חלב, אך גם ללא מוצרי חלב כלל ניתן להגיע לכמות סידן הדרישה ליום. וכל אלה היו רק דוגמאות.. כוונתי היא שאין "המון" או "אסור", וגם מזון עשיר בפחמימות או שומן שבדר"כ משווק לנו כ"אסור" זה ממש ממש לא נכון, ובטח אין לאיסורים הללו מקום בתפריט מאוזן שמכיל את כל אבות המזון חשוב מאוד שתאכלי מכל קבוצות המזון ותספקי לגוף שלך את כל הדרישות לגילך ולמשקלך, ולכן אני חושבת שזה חשוב מאוד שתיוועצי עם דיאטן/ית, לא חייב להיות משהו ארוך טווח אבל שלפחות תקבלי כלים ותדעי איך לאכול נכון ובריא בהצלחה!

20/04/2016 | 09:50 | מאת: ליאור

שלום לכם, המליצו לי לשתות כל בוקר על כיבה ריקה חצי כפית סודה לשתיה (ביקרבונט) עם כוס מים. בעיקר בשביל פעילות אנטי סרטנית. האם זה תקין וטוב ?

לצערי יש הרבה המצאות בתחום האונקולוגיה עם הרבה קונים. לא ידוע לי ולא ברור לי מי המליץ, לא מכירה מחקרים שנעשו בנושא, וסביר שאם זה היה נכון כבר היה ידוע לכל רופאי ומטופלי האונקולוגיה. לצערי זה לא המקרה

20/04/2016 | 07:35 | מאת: טל

אבחנו אצלי גסטריטיס/קיב קיבה. כאשר אני אוכלת הכאב מתגבר כך שאני פוחדת לאכול. הרופא אמר שמאוד חשוב לאכול כדי לא להחמיר את המצב. אשמח להמלצות תזונתיות מתאימות.

שלום טל, גסטריטיס וכיב קיבה הם אכן מצבים לא נעימים. כמובן שלא מומלץ להימנע מאכילה, כן מומלץ לבצע בחירות מזון נבונות שלא יחמירו את הכאבים. באופן כללי מדובר על מצב שבו ישנה יתר חומציות בקיבה אשר גורמת לכיב או דלקת. המזונות מהם מומלץ להימנע הם מזון שומני ומטוגן, מזונות מתובלים וחריפים, שוקולד, משקאות המכילים קפאין, מנטה. אני ממליצה בחום לגשת לדיאטנית מוסמכת(בקופת החולים או בכל מסגרת אחרת) אשר תוכל לתת ייעוץ תזונתי הולם (הן מבחינת בחירות מזון והן מבחינה התנהגותית) על מנת לתת מענה מספק לבעיה. החלמה מהירה!

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 304