עודף נתרן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/08/2015 | 20:45 | מאת: רועי

שלום, אני אוכל במהלך היום מוצרי מזון אשר מכילים כמות גדולה יחסית של נתרן, ויש לי עודף בנתרן לפי בדיקות שעשיתי. שמעתי שפרט למעבר למאכלים דלי נתרן, גם הזעה אינטנסיבית (שנגרמת למשל מפעילות ספורטיבית) גורמת לירידה בכמות הנתרן בגוף. האם זה אכן כך?

09/08/2015 | 18:49 | מאת:

רועי שלום, עודף נתרן בדם, או היפרנתרמיה, לרוב לא נגרם בגלל מזון. נדיר מאוד להגיע למצב שכזה. הגוף יודע וחייב לאזן את עצמו, היות ורמות נתרן תקינות חשובות ביותר לתפקודים שונים. בדרך כלל עודף מלח במזון, אצל אלו הרגישים לנתרן, ישפיע על עליה בלחץ הדם. היפרנתרמיה כן יכולה להיגרם להיגרם עקב התייבשות, או מצבים רפואיים. כאשר המצב אינו זמני עקב התייבשות, יש לגשת להיבדק כדי לדעת מה מקור הבעיה ולטפל בה. בהתאם יהיה הפתרון. באשר להזעה - אכן מאבדים מלח בהזעה, ולכן אחרי מאמץ קיצוני, או פעילות בתנאי חום קשים, לא מספיק לשתות, וחשוב מאוד להשלים גם נתרן. אבל, אם ההיפרנתרמיה כבר נגרמה בגלל התייבשות, יש בכך סיכון רב למכת חום.