השמנה בעקבות נוגדי דכאון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

10/08/2015 | 10:50 | מאת: אורי

שלום, אני בן 30, שומר על המשקל מזה שנים באמצעות שיטת הנקודות של שומרי משקל, אוכל תזונה נכונה ובריאה ומתאמן 3 פעמים בשבוע. טופלתי כשנה בלוסטרל. במהלך השנה הזו עליתי 20(!) קילוגרם וזאת - באמת - ללא כל שינוי בתזונה או בפעילות הגופנית. בחצי שנה האחרונה אני "נקי" מהלוסטרל ועדיין, שומר וממשיך פעילות גופנית ופשוט לא מצליח לרדת במשקל! לשמחתי העליה נעצרה אבל לא מצליח לרדת וזה מאד מתסכל. האם יש לכם רעיון כלשהו?

10/08/2015 | 14:15 | מאת:

שלום אורי, מבינה את התסכול שלך...יכול להיות שיש קצת חריגות או חוסר הבנה שגורם לתפריט שלך להיות "עשיר" מידי, או שהפעילות הגופנית כבר אינה מספקת. כדי להבין מה הגורם (וגם אם אין גורם, אלא פשוט יש צורך בשינוי), חושבת שטיפול תזונתי אישי יעזור פה. כך, אפשר להתאים לך תפריט שיתאים לסדר היום וההרגלים שלך ויעזור לך להגיע למטרה. נראה לי שללא ליווי יהיה קשה לעשות זאת.. בהצלחה

10/08/2015 | 14:24 | מאת: אורי

האם את מכירה מישהו שזו ממש ההתמחות שלו? כי זה מרגיש שמשהו "נדפק" במערכת המטבולית... אני לא עובד על עצמי.. אין כל שינוי בתזונה ואני אוכל מאד מסודר ובריא )24 נקודות ליום אם את מכירה את שומרי משקל הישן(. זה מאד מאד מתסכל. מתחיל לחשוב שאין תקנה..

10/08/2015 | 14:31 | מאת:

אנדוקרינולוג בודק את את רמות ההורמונים בגוף ובודק אם הקונצרט לא מתוזמר היטב. באופן כללי כדאי שתעשה בדיקות דם כלליות (שווה לבדוק גם את תפקוד בלוטת התריס) אבל זה לא במקום אלא במקביל/בהמשך לליווי תזונתי