פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
20/04/2016 | 00:45 | מאת: מ

הייתי תמיד מאוד רזה.עברתי גיל 50.הבנתי שאחרי גיל 40 רצוי לא להיות כה רזה.אך מה אני יכולה לעשות? הייתי היום בביקור אצל רופאת המשפחה והיא טוענת שאין לי כלל שכבת שומן ואני חסרת אנרגיה.שוקלת 61 קילו עם גובה 179.המליצה לי אנשיר פלוס,רק שהיא חשבה שזה עולה 3 ש"ח... קראתי פה בעבר שאם המשקל קבוע לא כדאי לקחת תוספת.אומנם היה מדובר בגיל 24. אני אישית לא מאמינה שאוכל להוסיף אפילו קילו. האם חובה להשמין בגילי?בריאה בד"כ,לא עושה שום ספורט...

27/04/2016 | 11:00 | מאת:

שלום לך, משקלך אכן נמוך יחסית לגילך (וגם באופן כללי, BMI 19) וזה אינו מצב רצוי בגיל מבוגר, אך כיוון שאת מציינת כי תמיד היית מאוד רזה אני לא בטוחה שצריך "לכפות" עלייה במשקל. כדאי גם לבדוק את הגובה שוב, עם השנים הגובה יורד וייתכן והBMI המחושב אינו נכון. האם את אכן חסרת אנרגיה? האם תת משקל הוא למרות אכילה תקינה ומספקת עבורך (הכוונה האם אינך מונעת מעצמך מזון ע"מ להשאר במשקל זה)? סביר כי במשקל נמוך את גם לא אוכלת כל כך הרבה, וייתכן כי אינך מספקת לגוף את כל צרכיו (סידן, למשל). ממליצה לך מאוד לגשת לדיאטן/ית עם בדיקות דם אחרונות ורישום אכילה, ויחד תוכלו להבין כיצד והאם ניתן להוסיף לתפריטך מזונות מסוימים ובמקביל האם צריך להעלות במשקל. דרך האתר קשה מאוד לייעץ בנושא כזה, ודרושה פגישה מקצועית יותר (והערת בניים, בהקשר אורח חיים בריא- כדאי לנסות ולשלב פעילות גופנית כלשהי אחרי אישור רפואי) בהצלחה!

16/04/2016 | 09:37 | מאת: מאיה

רציתי לדעת אם אני סופרת קלוריות נכון כי לפי הקלוריות שלי אני מגיעה ל5000 מה שלאהגיוני.. בבוקר קמתי שתיתי שוקו (300 קלוריות) בהמשך סוכריות גומי(300 קל) שתיתי אייס קפה גדול(500) שייק אוראו עם שוקולדים(600 השוקולדים ו300 הוניל) ירקות ברוטב (300) דג(300) בשר טחון(300) תפוח אדמה(300) ירקות אנטיפסטי(300) רוטב רסק עגבניות(300) בירה(300) שוקולד לבן חפיסה 600.. האם אני מגזימה בכמות הקלורית? כי אני מרזה ואני רוצה לשמור על משקל.

17/04/2016 | 15:48 | מאת:

שלום מאיה, אמנם לא ציינת כמויות ואופן הכנה אך לא נראה לי שאת סופרת נכון, משום שחלק מהחישובים "מוגזמים" מידי- לדוגמה: כוס שוקו היא בערך 170 קל, וזאת כשמדובר על שוקו קנוי. שוקו ביתי על בסיס מים וללא סוכר יכול להגיע גם לפחות מ50 קל, רסק עגבניות (ל100 גר') נע בין 40 ל100 קל', ותפוח אדמה אפוי בגודל בינוני הוא כ150 קל'. בלי קשר, ניכר כי כמות הסוכר בתפריטך היא הרבה מעבר לרצוי, ובהחלט יש מה לשפר בתפריט (כמובן רק אם ברצונך לצרוך תפריט בריא ומזין יותר) את זה ממליצה לעשות עם דיאטן/ית בהקדם בהצלחה

14/04/2016 | 15:01 | מאת: דבורה

שלום, האם חולי סוכרת יכולים להשתמש בסוכר קוקוס? האם זה בעייתי גם מבחינת השומן שבו? תודה.

17/04/2016 | 16:09 | מאת:

שלום דבורה, לפי איגוד הסוכרת האמריקאי יש להתייחס לסוכר הקוקוס בדומה לסוכר רגיל (משמע: ניתן להשתמש כחלק מחישוב הפחמימות היומי ובמסגרת תפריט מתאים למטופל כפי שניתן ע"י הדרכת דיאטן/ית). אין בו כעמט שומן ולכן אין פה בעיה, מה שכן מצוין כי יש לשים לב למרכיבים כיוון שלפעמים מערבבים סוכר קוקוס עם סוכר דקלים

10/04/2016 | 21:19 | מאת: שואלת

שלום רב.לא יודעת האם צריך לשאול את זה כאן אבל אשאל.אנח אוכלת בריא.שנים שמרתי על גזרה ולא הרגשתי שחסר לי משהו.בשנים אחרונות פתאום התחלתי להרגיש התקפי תשוקה למתוק.התקפים קשים.ברגע ששמתי בפה סוכריה אחת-זהו,אני אוכלת 10 כאלה עד שנרגעת.אחרי זה מצב רוח ירוד ממש עד דמעות אפילו.שאלה למה זה קורה לי.מה אפשר לעשות?אודה מאוד אם תוכלו לכוון אותי

17/04/2016 | 16:21 | מאת:

הי לך, קשה לענות על שאלה כזו כיוון שאיני מכירה אותך, וייתכן בהחלט שמעורב פה גורם רגשי, ולא רק הורמונלי (שגם ייתכן). ממליצה לך לפנות לרופא/ת משפחה לבדיקות כלליות (כמובן שתסבירי סיבת פניה) וכמו כן לגשת לדיאטנית. יש תחום שנקרא "נון דיאט" (NON DIET) שאולי יכול להתאים לך יותר, כי אני לא בטוחה שהבעיה היא תזונתית נטו (הכוונה שלא נראה לי שזה רק בגלל שאת פתאום אוכלת לא נכון ולכן יש "נפילות" פתאום) קראי על זה ותחליטי מה מתאים לך, מה שבטוח זה שכדאי מאוד לגשת להתייעצות עם דיאטן/ית בנושא בהצלחה, מקווה שעזרתי

10/04/2016 | 15:29 | מאת: vered

שלום רב, אני בשבוע 20, נעשו לי בדיקות דם עקב תלונה שלי של חולשה כבדות עייפות קושי בנשימה.. ונמצא לי המוגלובין 10 מעכשיו הרופא אמרה לי לקחת כדור פריפול פעמיים ביום. כמו כן יש לציין שבאמת בתקופת ההריון אני ממעיטה בבשר כי פשוט זה לא טעים לי כרגע.. אמרו לי שכדאי לי כל יום לפני השינה לאכול 10שקדים וזה יעזור לי מאוד.. האם יש אמת בדבר? איך יש לאכול אותם בדרך הטובה ביותר? האם יש עוד משהו קטן שאפשר להוסיף לתפריט היומי שיעזור?

17/04/2016 | 16:30 | מאת:

הי ורד, ב10 שקדים (שבאמת מאוד בריאים) יש פחות מ0.4 מ"ג ברזל, מעט מאוד... את בהחלט יכולה להמשיך לאכול אותם אבל את ההמוגלובין אני בספק אם יעלו. מצרפת לך רשימה אחת (מתוך הרבה) שיש לגבי מזונות עשירים בברזל http://www.netogreen.co.il/pages217.aspx תראי מה מתוכם יכול להתווסף לתפריט שלך וכמובן הקשיבי להנחיית הרופא בהצלחה

04/04/2016 | 12:39 | מאת: חן

שלום רב ברכיבים של גבינת שמנת בזיליקום %5 של גד רשום שמכיל כמיצב עמילן האם זה מעלה סוכר.

כדאי לבדוק מה כמות הפחמימות למנה הנצרכת וכך לדעת האם להחשיב בספירת הפחמימות. אם הכמות קטנה מ5 גר' סביר שלא יקפיץ סוכר. כמובן תלוי מה עוד נאכל בארוחה.. בכל מקרה, מומלץ להוועץ עם דיאטן/ית סכרת ולראות כיצד ניתן לשלב מזונות חדשים בתפריט מאוזן רק בריאות

04/04/2016 | 10:39 | מאת: ליאת

שלום, האם דג סול קפוא נחשב כדג בריא? תודה ליאת

17/04/2016 | 16:53 | מאת:

בעיקרון דג סול נחשב "רזה" יחסית (60 קלוריות בפילה של 70 גר') והוא "רזה" יחסית בויטמין ומינרלים (כולל אומגה 3) מלבד ויטמין D- יחסית מכיל כמות יפה. כדאי לגוון בצריכת הדגים ובאופן כללי אני נוטה פחות להמליץ על מזון שמגיע קפוא (גם בדגים) וכדאי לקנות ממקור אמין בתאבון

03/04/2016 | 07:30 | מאת: שרון

שלום רב, אני בשבוע 17 להיריון בת 28 וחצי. במהלך ההיריון עד כה הייתה לי פעמיים דלקת בדרכי השתן ונאלצתי לקחת אנטיביוטיקה. כעת כמניעה אני אוכלת 30 גרם חמוציות ביום, רציתי לשאול האם זו כמות תקינה? יש לציין כי מדובר בחמוציות ללא סוכר שנקנו בחנות תבלינים. תודה, שרון

17/04/2016 | 17:14 | מאת:

שלום שרון, קודם כל, אני מקווה שאת שותה מספיק ולא מתאפקת ותמיד הולכת לשרותים כשצריך. חמוציות לא ממש הוכחו כמניעה יעילה (גם לא מיץ) ואין המלצה לכמות או לצורת לקיחה (תוסף/מיץ/פרי עצמו). הכמות שאת לוקחת מקבילה לפרי וחצי ביום (קחי את זה בחשבון אם את מקפידה על מנות פרי/סוכר). יש תוסף שנקרא D מאנוז שאני יודעת שעוזר לחלק מהנשים (שוב, לא מוכח) וכמובן שכדאי להוועץ ברופא מטפל/ייעוץ טרטולוגי לוודא שמותר בהריון

02/04/2016 | 10:16 | מאת: חן

שלום האם אפשרי לאכול מידי פעם פרוסת גבינה צהובה 27% לשומרים דיאטת סוכרת.

כן

30/03/2016 | 17:57 | מאת: מרק

האם יש יתרונות בריאותיים באכילת שעורה,גריסי פנינה,מה הם תודה מרק

17/04/2016 | 17:18 | מאת:

שלום מרק, כמו כל מוצר מן הצומח יש תמיד יתרונות באכילתם. בכל אחד מגוון ויטמינים ומינרלים וסיבים תזונתיים, בהחלט מומלץ לגוון מידי פעם את מנת הפחמימה עם גריסים או שעורה. בתאבון

29/03/2016 | 13:01 | מאת: אסי

היי ראיתי שבלחם בראשית שאני אוכל יש 13.2 גרם חלבון ל-100 גרם. האם הגיוני שתהיה כמות חלבון כזו גדולה בלחם ואם כן איך? תודה

30/03/2016 | 12:18 | מאת:

כן, זה הגיוני, אם כי הרבה יחסית ללחמים אחרים. תלוי במרכיבי הלחם (סוג החיטה ומה עוד מכניסים למוצר). לשאלות ספציפיות ממליצה לפנות ליצרן עצמו (מהאתר: טלפון : 054-7364062)

29/03/2016 | 10:48 | מאת: רפי

עקב קדם סוכרת והיפרליפידמיה עלי לבצע פעילות גופנית בשילוב דיאטה. אני נוהג ללכת ארבע פעמים בשבוע כארבעים דקות, בשעות הערב/לילה. האם עדיף לבצע את ההליכה לאחר ארוחת הערב או לפניה?

שלום רפי, תלוי מאוד ברמות הסוכר ובכמות הפחמימות הנאכלות בארוחה. ממליצה לגשת לדיאטנית מומחית בסכרת ע"מ לדעת כיצד להתאים את התפריט שלך לפעילות הגופנית

28/03/2016 | 11:59 | מאת: הדר

שלום רב, כאשר בני היה בן שנה וחצי עבר המוליזה בעקבות חשיפה לפולים. היום הוא בן 3 והייתי רוצה להעשיר את התזונה שלו בזרעי צ'יה, האם בטוח עבורו? והאם נכון שמעבר למניעת אכילת פולים עליי למנוע ממנו אכילת חומוס וטחינה? תודה מראש

הדר שלום! המגבלה התזונתית היחידה נוגעת לפול (על כל צורותיו). אין שום בעיה באכילת מזונות אחרים. כן חשוב לוודא שאין פול בתוך מזון אחר (למשל במסעדות). לדוגמא, מקובל להכין בחומוסיות חומוס עם טחינה ופול. במקומות כאלה רצוי לנקוט זהירות. בברכה, נועה

27/03/2016 | 14:45 | מאת: עדו

שלום, אני בת 30, בריאה בד"כ. אוכלת בצורה מאוד בררנית (נרתעת ממרקמים וריחות, מאז ומעולם..) ורציתי לברר האם יש לי צורך להוסיף משהו לתפריט או שסה"כ התזונה שלי מספקת: מלפפונים, עגבניות, פטריות, חסה, קולורבי, ברוקולי, כרובית, חצילים, קישואים, שעועית ירוקה וצהובה (לעיתים רחוקות) שמן זית, אבוקדו שעועית לבנה (~פעם בשבוע) סלמון, טונה משומרת פילה בקר (1-2 בחודש) נוטלת ויטמינים: D , ברזל עם חומצה פולית ו- B12 (פעמיים בשבוע). תודה רבה, עדן

שלום עדן, על פניו כמות הירקות יפה ומשביעת רצון אך לא ברור לי מה את אוכלת בשאר ימות השבוע כארוחה עיקרית (אם לא שעועית לבנה/סלמון/טונה), ואיני יודעת אם שכחת לציין או שאינך אוכלת פחמימות מורכבות מסוגים שונים (כגון לחם, פסטה, אורז וכו'...) גם פירות לא מצוינים כלל. כדי להעריך נכונה ולענות על שאלתך באופן מספיק יש לקבל עוד פרטים רבים (מלבד מה שרשמת, כמו למשל בדיקות מעבדה, היסטוריית משקל ועוד) ממליצה לך לפנות לאיש מקצוע (תזונאי/ת)כדי לברר את העניין לעומק

28/03/2016 | 13:58 | מאת: עדן

הי שירה, תפריט יומי כולל הרבה ירקות מגוונים, אבוקדו שלם / כף שמן זית ולעיתים שניהם, 2 קופסאות טונה (במרבית הפעמים) / 300-400 גרם סלמון / 300-400 גרם פילה בקר, שעועית לבנה מבושלת (כפעם בשבוע או שבועיים.. פחות אוהבת).מקור הסידן מבחינתי הוא כרוב,כרובית,קולורבי וברוקולי. אני לא אוהבת טחינה / מוצרי חלב. פחמימות מורכבות ופירות אני לא אוכלת.ניסיתי את כל סוגי הפחמימות המורכבות והן גורמות לי לתחושת עייפות וכבדות. פירות אני לא אוהבת, נרתעת מטעמים מתוקים. (גם את הקפה שותה מר מאוד). יש לי ערכי ברזל וB12 נמוכים, אך אני נוטלת ויטמינים. היתר תקין. זה מספיק? תודה, עדן

26/03/2016 | 22:52 | מאת: עמית

האם מותר (או יותר נכון לא פוגע או מומלץ) לאכול פעם בשבוע מנת בשר אנטריקוט 300 גרם על האש , מנקה אותו ולרוב לא אוכל את השומן . מבחינת כולסטרול / שומנים לאדם בריא שלא עוסק בפעילות גופנית גבוהה.

השאלה אינה רק מבחינת כולסטרול או שומן (כי זה גם תלוי במה עוד אתה אוכל בשבוע ושאר פרמטרים כמו גם גנטיקה), כי בשר אדום אינו מומלץ לצריכה באופן קבוע וההמלצות הן להפחית עד כמה שניתן ולא יותר מ300 גר' לשבוע. מה שעוד כדאי לשנות זה אופן הבישול- על האש אינו מומלץ כלל (בגלל תהליך העישון) בקיצור, מומלץ להפחית הרגל זה

23/03/2016 | 10:36 | מאת: רחל

האם ניתן לאכול את פטריית השיטאקי מיובשת/טרייה לאחר מספר ימים של כבישה/החמצה במלח, כלומר ללא בישול?

שלום רחל, זהו אינו פורום בישול אך ממה שאני יודעת צריך לבשל את פטריות השיאטקי. אולי כדאי שתשאלי בפורום מתאים יותר לתשובה מקצועית :) בתאבון

28/03/2016 | 14:41 | מאת: רחל

לא ברור לי למה הנושא-האם מבחינת התזונה הקונבנציונאלית אפשר/מומלץ מבחינה רפואית לאכול פיטריות מוחמצות אך לא מבושלות- לא קשור לפורום תזונת האדם. מה גם שפיטריית השיטאקי נחשבת לפי גישות מסויימות לבעלת כוח מחזק חיסון ומרפא. השאלה שלי מקבילה לכל שאלה אחרת שהיתה יכולה להשאל בנוגע למצב המזון-במצב טבעי/נא או מבושל כמו אם נכון/מומלץ מבחינה רפואית לאכול תפוחי-אדמה או ברוקולי שאינם מבושלים.

21/03/2016 | 20:00 | מאת: עוז

על אריזות של ירקות עליים כמו תרד, כתוב« שטופים וראויים לאכילה» האם ידועה לכן משמעות המונחים האלה? עד כמה הם נקיים וראויים לאכילה? איך הם נשטפו?במה? תודה עוז

לפי חברת מזון מובילה איתה דיברתי השטיפה נעשית בתהליך מבוקר של מים וכלור, וייבוש במכונת ייבוש. לדבריהם, הפיקוח נעשה בכל שלבי הייצור משלב השדה. בעקרון, הם מוכנים לאכילה ללא שטיפה נוספת. אם יש מוצר ספציפי אותו אתה צורך ממליצה לפנות ישירות לחברה/יצרן

20/03/2016 | 22:14 | מאת: מוטי

עכב תוצאות בדיקת דם עם ערכי כולסטרול גבוהים החלטתי להתחיל לאכול בריא יותר אך מסכרן אותי לדעת כשאני בודק מוצר ובגבו כתוב פחות מ 2.5 כולסטרול מה עליי להבין מזה יש כולסטרול או אין מאיזה ערך כולסטרול כדאי לא לגעת בכלל ?

28/03/2016 | 11:20 | מאת:

כל הכבוד על ההחלטה לאכול בריא יותר, אך ממליצה מאוד לגשת גם לטיפול פרטני ומקצועי ע"י דיאטני/ת. "פחות מ2.5 מ"ג כולסטרול"=מזון עם כמות כולסטרול נמוכה מאוד ומתאים בתזונה דלת כלוסטרול א ב ל שומן רווי ושומן טראנס משפיע על רמות הכולסטרול בדם יותר מבכולסטרול עצמו הנמצא במזון, ויש להסתכל גם הערכים הללו. יש מזונות רבים שאין עליהם "סימון תזונתי" כמו בשר למשל, או מאפים, בהם יש גם תכולת שומן רווי/טראנס לא מבוטלת, וצריך גם לקחת עובדה זו בחשבון ולהכיר את המקורות החשובים האלה לצריכת שומן עודף. מלבד זאת, יש גם חשיבות למה כן אוכלים, לא רק מה לא, כמו הוספת סיבים תזונתיים לתפריט דרך ירקות וקטניות, למשל. פעילות גופנית והפסקת עישון חשובים ביותר גם הם בקיצור, ההנחיות אינן רק לגבי כולסטרול, ולכן ההמלצה מתחילת תשובתי עומדת בעינה - גש לאיש מקצוע, הבריאות בידך

20/03/2016 | 10:47 | מאת: לירון

מה ההגדרה של ציון כימי של חלב? ציון כימי? ולהלן השאלה : הציון הכימי של החלב : 1. גבוה מזה של ביצה 2. נמוך מזה של ביצה 3. סך כמות החומצות האמיניות החיוניות במזון 4. כמות החומצה האמינית המגבילה בחלבון תשובה אחת נכונה מהי? תודה לירון

27/03/2016 | 09:08 | מאת:

היי לירון, ציו כימי, או chemical score, מתייחס לתכולה של חומצות האמינו החיוניות במזון חלבוני המבוטא כאחוז של אותה חומצת האמינו בהשוואה למזון הייחוס, שהוא לרוב חלבון ביצה. חומצת האמינו שנמצאת באחוזים הנמוכים ביותר היא חומצת האמינו המגבילה, זהו למעשה ה-Chemical Score. בהצלחה!

19/03/2016 | 10:31 | מאת: איילת

שלום, אני טבעונית ומאז הטבעונות אני רק עולה ולא מצליחה לרדת במשקל. מאד מתמידה בתפריט שלי! אשמח שתעיינו בתפריט ותאמרו לי את דעתכן- קימה- תה צמחים ללא סוכר+פרי. בוקר- 2 פרוסות לחם כוסמין מלא ללא סוכר+גבינת שקדים או ממרח שקדים (אם מתוק אז מוסיפה עד כפית מייפל או סילאן טבעי.) ביניים-2-3 תותים. צהריים-כוס קטנייה מבושלת +ירקות מבושלים+ חצי כוס דגן מבושל+ תמר אחד. ביניים-פרי טרי+ תמר אחד. ארוחת ערב-חציל בתנור/תפו"א גדול/בטטה גדולה/דלעת עם 2 כפות טחינה גולמית.

27/03/2016 | 08:53 | מאת:

היי איילת, לעתים אכן ישנה עלייה במשקל במעבר לתזונה טבעונית, כתוצאה מהגברת הצריכה של שומנים כמו טחינה, ופחמימות, על חשבון החלבונים מהחי שמפחיתים. חסרים מספר פרטים שלא ציינת על מנת שניתן יהיה לעשות הערכה תזונתית מלאה ולומר האם התזונה מספקת או לא. לדוגמא - גיל, האם היו ניסיונות קודמים לירידה במשקל, מה המשקל והגובה שלך כעת ועוד ועוד. לכן, ממליצה בחום לגשת לדיאטנית על מנת לעבור הערכה תזונתית מלאה. לאחר הערכה שכזו תוכלי לקבל המלצות לשיפור/ שינוי התפריט במידת הצורך. בהצלחה!

14/03/2016 | 11:36 | מאת: שי דינה

בעקבות ערכים דל b12 הומלץ לי עי רופאת נמשפחה על 15 זריקות של b12 ביצעתי אותן בימלואן ולאחר מכן חזרתי על הבדיקה שמראה עכשיו ערכים גבוהים מאוד של 1611. הדאלה שלי האים יגרם לי נזק כל שהו ומה עלי לעשות להורדת הערכים לנורמה. תודה מראוש

16/03/2016 | 13:12 | מאת:

לא ידוע לי על רעילות של B12 (וגם לא מצאתי בחיפוש מדעי), כעת כדאי לא להמשיך לקחת תיסוף B12 משום סוג והערכים ירדו עם הזמן. כדאי לגשת לרופאה בכל מקרה ולשמוע את חוות דעתה

13/03/2016 | 20:11 | מאת: יהודית

אינני מרגישה לא טוב כשלושה שבועות, עדיין לא גילו מה הבעיה, אתמול גיליתי שבמים טעמים צף עובש ואני כבר שותה אותו כשלושה שבועות. כל הבקבוקים באותו מצב והם סגורים. אני מחפשת מעבדה לבדיקת המוצר אך לא מצאתי כי הם מבצעים רק לחברות. חייבת לברר אם המצב הבריאותי שלי עקב השתיה הזאת שלא יהיה לי נזק בלתי הפיך. אני עם סחרחורות וכאבי ראש, בקיצור לא מתפקדת. אלרגית לפניצילין, שתיתי בערך 4 בקבוקים כאלה של 1 1/2 ליטר, מה עושים ? עצה דחוף בבקשה.

שלום יהודית, לצערי פורום זה אינו המקום לשאול שאלה חשובה כגון שאלתך, ולדעתי את צריכה לפנות קודם כל לרופא המשפחה ולספר לו את זה, וכן להתקשר לחברה ממנה קנית את המוצר ולהתלונן בעניין. לא חושבת שמוגזם יהיה גם ליצור קשר עם משרד הבריאות ולדווח על כך, כיוון שמדובר בסיכון בריאותי המקיף את כל אוכלוסיית הצרכנים של המוצר המסוים. בעיקרון, מיקרוביולוג, ויותר מדויק מיקוביולוג (מומחה לפטריות) יכול לענות על שאלותייך בנושא הנזקים. רק בריאות ושתי מים

14/03/2016 | 12:57 | מאת: יהודית

תודה על המענה המהיר. אני מטופלת אצל רופא מה-25/2/2016. פניתי למשרד הבריאות הם מודעים למצב ויצאו בהודעה לציבור בויינט. את תוצאות הבדיקה הם לא מוכנים לתת לי. אינני מוצאת מעבדה שעושה בדיקות לאנשים פרטיים על מנת לדעת איזה עובש יש בבקבוקים כי יש לי עוד 4 נגועים בבית. אני רוצה לדעת אם לא יהיו השלכות לטווח רחוק בגלל המוצר הפגום הזה.ואם לא נגרם לי נזק בלתתי הפיך. לחברה אין מה לפנות כי הם לא יודו בפניי. במידת הצורך אצטרך לתבוע אותם. בבקשה תעזרו לי לגבי מעבדה פרטית כדי לדעת כמה נזק עלול להיות לאחר שתיה של 6 ליטר משקה נגוע. למי לפנות? אני מיואשת מאד

13/03/2016 | 17:33 | מאת: לירון

מהי כמות החלבון היומית המקסימלית המופיעה באיגוד הבריאות?

שלום לירון, לא ברור לי מהו איגוד הבריאות, אנא הסבר את כוונתך

14/03/2016 | 11:27 | מאת: לירון

נשאלת השאלה מהי כמות החלבון היומית המקסימלית המופיעה באיגודי הבריאות? 1. 100 גרם 2. 100 קלוריות 3. 1.2 גרם לקג ליום 4. אין הגבלת חלבון. תשובה אחת נכונה אולי הכוונה לארגון הבריאות העולמי ולפי דעתי התשובה שאין הגבלת חלבון אשמח לדעת את דעתכם תודה לירון

13/03/2016 | 11:30 | מאת: ליאור

כתקופה ארוכה שאני סובל ממעי רגיז בנעקב אצל תזונאית בביקור האחרון בקשה מימני להוריד לגמרי משקאות מתוקים קולה וכד בנוסף קפה ותה כפית סוכר אחת עד פעמיים ביום לגבי שייקים שחכתי לשאול אותה במידה ואני מכין בבלנדר שייק למשל בננה ותות וקרח או שילובים כאלו זה נחשב כשתיה מתוקה? אני יודע שיש בזה סוכר קצת נתונים בן 25 משקל 66 גובה 1.65 כמו שציינתי סובל ממעי רגיז נפיחות וכאבי בטו אשמח לתשובה

16/03/2016 | 13:01 | מאת:

שלום ליאור, התשובה ככה"נ אצל הדיאטנית המטפלת: להלן תשובתה של מוריה דמארי, דיאטנית במכון גסטרואנטרולוגיה ברמב"ם: השאלה אם הדיאטנית הנחתה לפי FODMAP או לא... אם לפי FODMAP יש ירקות ופירות שמותר ואז אפשר גם להכין מהם מיצים/שייקים בכמות מוגדרת (כחצי כוס). אם הנחתה בהקשר למשהו אחר או באופן כללי צריך לברר איתה בדיוק למה התכוונה ולמה ביקשה להוריד- אולי ניסתה להוריד משקאות תעשייתים? אולי מוגזים? אולי ככלל משקאות עם סוכר ואז התשובה בהתאם. בהצלחה, מוריה.

13/03/2016 | 03:32 | מאת: אורי

היי לאחר שתיית מיים מרובה של כ 4.5-5 ליטר מיים ליום לא כולל קפה ויוגורט במשך שנה שלמה האם אפשרי לרדת ל3ליטר ביום באופן פתאומי או שצריך לעשות זאת בהדרגה בשביל לא לפגוע במאזם המלחים?אני אדם בריא בן 30

14/03/2016 | 09:17 | מאת:

שלום אורי, לא ברור לי מדוע לשתות כל כך הרבה מים והצורך להוריד כמות. אם השתן צלול והכל בסדר ככה"נ אתה שותה מספיק. הצורך בנוזלים משתנה מאוד כתלות במזג האויר ובפעילות שלנו, כך שבוודאי יכול להיות הבדל בין כמויות שתיה בימים מסוימים ללא כל פגיעה בגוף, כל עוד זה מותאם למצב

11/03/2016 | 03:20 | מאת: מורן

היי. שמי מורן. אני הייתי רוצה לדעת למה קורה לי מה שקורה. אני בעייתית באוכל. וישלי עבר לא פשוט של ירידה דרסטית במשקל עקב מצב בריאותי. אני לא אוכלת הרבה. אני אוכלת ארוחת צהריים מלאה וארוחת ערב. אני כמעט בכלל לא אוכלת בבקרים ולפעמים מנשנשת אחהצ. הבעיה היא שאני נשארת או אפילו עולה במשקל. אני מאוד שלמה עם הגוף שלי אבל אני מרגישה כבדה מאוד. אני בת 20 וכמעט כל חיי הייתי עד 50 קילו. היום אני שוקלת 58 ולא נעים לי. אני הפסקתי לעשות ספורט. וגם כשעשיתי הליכות של 4 קמ 3 פעמים בשבוע, הרשתי לעצמי לאכול שטויות ולא ירדתי בכלל במשקל. מה אני עושה לא נכון? מה יקרה אם אני אתחיל לאכול ארוחות בוקר מלאות? ולמה אני עולה או נשארת במשקל כשאני אוכלת כלכך מעט? תודה.

14/03/2016 | 09:23 | מאת:

הי מורן, נשמע שיש מורכבות רבה בקשר שלך עם המזון, ויש דברים רבים להתחשב בהם. ממה שאת מספרת קשה להבין ולענות לך בצורה מקצועית מספיק, ואני חושבת שכדאי מאוד שתפני לעזרה מקצועית (דיאטן/ית) ע"מ לקבל מענה לשאלותייך וליווי מתאים. בהצלחה רבה

10/03/2016 | 23:40 | מאת: איילת

שלום,רוצה להכין לתינוק בן תשעה חודשים מעדנים בריאים בבית. האם יש בעיה בהוספת קורנפלור ? מדובר בקורנפלור אורגני.100 אחוז עמילן תירס ללא תוספות, האם מזיק? בנוסף- האם יש בעיה בהוספת קמח טפיוקה?

איילת שלום! אין שום מניעה ברכיבים שציינת. בברכה, נועה

10/03/2016 | 05:36 | מאת: אבי

היי תודה על התשובה רק עוד שאלה קטנה ב3 חודשים האחרונים. אני אוכל בערך 2400 קלוריות ליום אך תפריט דל פחמימות (לא בגלל סיבה בריאותית ) סך כול הפחמימות שאני אוכל מסתכם ב 3 פרוסות לחם ו5 כפיות דבש זהו האם כעת אוכל לחזור לתפריט רגיל וקפוץ ישר ל10 פרוסות לחם ליום או הרבה פאסטה? או שישלהעלות בהדרגה בגלל חשש לתסמונת הזנה מחדש?

14/03/2016 | 09:32 | מאת:

כמעט בכל מזון יש כמות מסומית של פחמימות כך שאני לא בטוחה שאכן התפריט היה כה דל פחמימות כפי שאתה חושב, ושוב, אין חשש מתסמונת הזנה מחדש אם אתה אוכל בתקופה אחרונה כ2400 קל' ליום

08/03/2016 | 23:27 | מאת: ניר

היי רציתי לדעת, למי שיש קירישיות יתר, צריך להימנע מויטמין k? או להפחית? הבנתי שהוא מסייע לקרישה של הדם ובכלל האם יש דברים תודה

28/03/2016 | 09:43 | מאת:

ויטמין K חיוני לתהליך התקין של קרישת הדם, האם נוטלים מדללי דם?

08/03/2016 | 21:33 | מאת: לינור

שלום רב, לאחרונה, לאחר שאני אוכלת ירקות (חיים בעיקר) הבטן שלי מתנפחת בצורה קיצונית. אני מנסה להתמיד באורח חיים בריא וכחלק מכך מקפידה לאכול הרבה ירקות שגם תורמים לשובע (אני בתהליך של ירידה במשקל) אבל מאוד מתוסכלת מהנפיחות הזו בבטן. מה אפשר לעשות?

שלום לינור, נהדר שאת משלבת ירקות בתזונתך, אבל ייתכן שהגזמת קצת בכמויות.. כדאי להעלות את כמות הסיבים בהדרגה בתפריט ולתת למערכת העיכול להסתגל לשינוי, ויכול להיות ש"קפצת" מהר מידי והכמות מוגזמת עבורך. בנוסף, אולי הוספת עוד מזון עשיר בסיבים כחלק מהשינוי התזונתי (דגנים מלאים או קטניות), אשר עוד יותר עלול לגרום לנפיחות. נסי להוריד מעט מן הכמות לעת עתה, לפזר את הירקות לאורך כל היום, ללעוס היטב, לחכות עם השתייה (להפריד מהארוחה) והעדיפי שרב צריכת הירקות תגיע מהצורה המבושלת. בהצלחה ואל ייאוש

08/03/2016 | 18:40 | מאת: רחלי

שלום, עקב מחסור גדול בויטמין D , הומלץ לי ע"י הרופא ליטול 10 מ"ל של ויטמין D3 פעם בחודש (כלומר את כל הבקבוקון בבת אחת). רציתי להתייעץ האם הדבר נכון, או שכדאי ליטול 10 טיפות כל יום? הרופא הסביר לי שמבחינת ספיגת הויטמין עדיף לקחת פעם בחודש, אך חשוב לי לקבל חוות דעת נוספת. תודה, רחלי

שלום רחלי, השיטה של נטילה פעם בחודש מאוד מקובלת, מהטעם הפשוט שאז לא שוכחים ויש יותר הצלחה לטיפול. הויטמין נאגר בגוף ברקמת ומשתחרר לאורך החודש כולו. ישנם מקרים נדירים בלבד שאינו משתחרר טוב מרקמת השומן כאשר יש עודף משקל מאוד גדול, ואז נטילהיומית עדיפה.

07/03/2016 | 11:01 | מאת: מישהי

מתעניינת בחומצות אמיניות מהחי לעומת מהצומח מבחינת הספיגה של הגוף ובייצור חומצות אמיניות עי" הגוף בזמן שהוא מקבל תוסף חומצות אמיניות? תודה

שלום לך, כחומצה אמינית בודדת אין הבדל האם המקור הוא צמחי או מן החי. יכול להיות שהתבלבלת עם ערך ביולוגי של חלבון, אבל הכוונה היא לחלבון שלם ולא לחומצות האמינו (המרכיבות אותו) הגוף מווסת את ספיגת החלבון לפי צרכיו ולכן קשה לי לומר האם סופג/לא סופג כאשר מקבל גם תוספת חיצונית, הספיגה משתנה בהתאם לצורך (וכמובן לא רק זה אלא עוד פרמטרים נוספים)

09/03/2016 | 15:51 | מאת: מישהי

התכוונתי לחומצות אמיניות, המרכיבות את החלבון.יש תוסף של חומצות אמיניות, אז רציתי לדעת אם כשלוקחים אותו, הגוף מייצר פחות או שיכולת הייצור שלו עלולה להיפגע.

06/03/2016 | 22:59 | מאת: נופי

שלום, אני בת 28, סטודנטית (ישיבה מרובה), עוסקת בספורט לפחות 10 שעות בשבוע (אירובי וכוח). קיבלתי היום תוצאות של בדיקות דם, ובהשוואה ל2014 ו-2012 שמתי לב לעלייה בערכי השומנים בדם: הכולסטרול עלה מ150 ל190 הטריגליצרידים מ-135 ל-155 LDL מ-47 ל-93 HDL מ-51 ל-66 יש לציין שבחודשים האחרונים הפחתתי משמעותית בצריכת בשר ועוף וכן במוצרי חלב. בין היתר אני נוטלת כדורי אומגה 3, מורינגה וספרולינה, ואוכלת לפחות חצי אבוקדו ביום. אשמח לעצתך המלומדת

09/03/2016 | 15:05 | מאת:

הי נופי, הכולסטרול הכללי אמנם עלה וקרוב לטווח התחתון של הרצוי (200) אבל כמובן שחלק מזה זה בגלל שהHDL (הכולסטרול "הטוב") עלה. ערך של 66 הוא מעולה, וגם היחס בין הLDL לHDL הוא טוב מאוד, לכן לא חושבת שיש מה לדאוג בעניין. הטריגלרידים עלו וכעת גבוליים, וייתכן כי עם הפחתה במוצרי בשר וחלב כמות החלבון ירדה בתפריטך בעוד כמות הפחמימות עלתה- מה שמשפיע על עליית הטריגלצרידים אני חושבת שלאור השינוי בתפריטך כדאי שתוועצי עם דיאטן/ית ע"מ להתאים לך תפריט גם ללא מוצרי חלב ובשר בהצלחה

10/03/2016 | 18:00 | מאת: שיר

כשאני לקחתי גלולות הפרופיל השומנים עלה...

06/03/2016 | 17:35 | מאת: אורן

שלום רב, אני בן 27 אשר מרגיש טוב בדרך כלל ואני מתעניין בכמה תוספי תזונה אשמח לתשובות. 1. ויטמין סי- האם כדאי לקחת ממקור חיצוני? אני מודע ליתרונות שלו אך מהן החסרונות? ומה המגבלות? 2. אומגה 3- אני סטודנט, ידוע שאומגה 3 תורמת לריכוז ( וברור שישנם עוד יתרונות) אם לקחת אז איזה? ממקור צמחי? שמן דגים? כמה מ"ג? תופעות לוואי? תודה רבה :-)

הי אורן, לא הוכחה תועלת חד משמעית עבור התוספים הללו, ממליצה לך לצרוך אותם מן המזון. ויטמין C קל מאוד להשיג אם אתה צורך ירקות ופירות, אומגה 3 נמצאת בדגי מים עמוקים (בדר"כ, אבל בארץ יש גם מגוון דגים אחרים בעלי תכולה גבוהה של אומגה 3 ושווה לבדוק עם ארגון מגדלי הדגים), אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, צ'יה.

05/03/2016 | 19:19 | מאת: יוני

אני בן 30 בבריא בכללי לאחר תקופה שסבלתי מהפרעות אכילה וצרכתי כ1500 קלוריות ביום בעיקר גבינות רכות ויוגורטים ללא פחמימות כלל הרזתי 15 קילו כעט ב3 חודש האחרונים אניצןרך כ2300 -2400 קלוריות כבר ללא יוגורטים קציצות פירות טחינה ביצים העלתי 4קילו אך מעטמאוד פחמימות רק 2פרוסות לחם ביום ואזה5כפיות דבש.האם אני יכול עכשיו להתחיל לאכול רגיל לחם בשר הרבה פחמימות מבלי לחשוש מתסמונת הזנה מחדש האם אני יכול ישר לרפוץ ל3000קלוריות ליום

09/03/2016 | 10:59 | מאת:

הי יוני, אם בתקופה אחרונה צרכת כ2400 קל' אין חשש מלהעלות את הצריכה עוד ל3000 קל', אבל גם נראה לי שכדאי מאוד שתפגש עם דיאטן/ית מתחום הפרעות האכילה, לעזור לך עם התפריט הנוכחי ובכלל :) בהצלחה ורק בריאות

01/03/2016 | 11:56 | מאת: לוטוס

13/03/2016 | 16:13 | מאת:

שלום רב אינני יודעת לומר, אבל מצרפת את תגובת שרות המזון של משרד הבריאות בנושא: "ישנם שני סוגי תרכובות ארסן במזון, ארסן אורגני וארסן אנאורגני. הארסן האנאורגני הוא המקושר על פי המידע המדעי להשפעות בריאותיות. מבלי לראות את תוצאות הנתונים שהתקבלו, סביר להניח כי התוצאות מתייחסות לסה"כ הארסן במוצרים כלומר ארסן אורגני וארסן אי אורגני יחד. התקן האירופאי המגדיר רמות ארסן אי אורגני למוצרי אורז מסויימים הינו תקן חדש שנכנס לתוקף בינואר 2016. וועדת הקודקס אלימנטריוס למזהמים במזון, בה ישראל חברה מן המניין, המליצה (לאחרונה-ההמלצה היתה בשנה שעברה) על רמת מקסימום של 0.2 מ"ג/ק"ג לאורז מקולף. שירות מזון ארצי במשרד הבריאות קבע ופרסם קווים מנחים לכמות מירבית של מתכות כבדות במזון, המתייחסים גם לרמות מקסימום של ארסן אנאורגני וסה"כ ארסן בקטגוריות מזון שונות, הנחיות אלה עודכנו בשנת 2009 ובימים אלה מבוצעת הערכה מחודשת של הרמות המותרות במזון בישראל לכלל המתכות הכבדות כולל ארסן. עם עדכון ההנחיות בנושא הן יפורסמו באתר שירות מזון ארצי. אורז מיובא לישראל, שכן אין מגדלים אורז בארץ, הן כחומר גלם לתעשיית המזון והן כמוצר מוגמר, מוצרי מזון המיובאים לישראל נבדקים ונדגמים באופן אקראי למזהמים שונים כולל מתכות כבדות וזאת טרם כניסתם לארץ".

שלום אני בדיאטה של שומרי משקל. לפי שומרי משקל כדאי להמעיט במתוקים ובשומנים. למשל 2-3 נקודות ליום של משהו "מפנק". אם אני אוכל למשל גלידה (שמנת) חצי כוס פעמיים ביום או אפילו 3 או אוכל מנה כזאת וגם עוד משהו מתוק או כמה דברים של מתוקים או חטיפים בטווח הנקודות שיש לי... האם זה פוגע בקצב הירידה במשקל? אפשרי לאכול למשל גם 4 קוביות שוקולד וגם מעדן מתוק למשל? דרך אגב ראיתי כתבה של דיאטנית באנטרנט שכתבה על "דיאטת גלידות" שמותר בדיאטה לאכול 3 מנות גלידה ביום... אם לא מומלץ, מה מומלץ לאכול בתור ארוחות ביניים חוץ מפירות? אשמח לתשובה מקצועית!

שלום לך חן, קצב הירידה במשקל תלוי בעוד גורמים נוספים, מלבד מה שאת אוכלת, ובאופן כללי אני לא בעד דיאטות... (בדרך, הן גורמות רק השמנה...) שינוי אורח חיים- בוודאי, הגבלה ואיסורים-פחות, ובאופן כללי מאוד חשוב לשלב שומן בתזונה, בעיקר ממקור צמחי כגון אבוקדו ואגוזים. בגדול, אם את בטווח הנקודות שנתנו לך ככה"נ זה בסדר גמור. שורת שוקולד, מעדן מתוק, או 1/2 כוס גלידה הנם "מתוקים" בהחלט קטנים בגדלם ובערכם הקלורי, ולטעמי חשוב מאוד לשלב אותם (ואפילו בכמויות גדולות יותר לפעמים), בכל תזונה מאוזנת. כיוון שגישתי אינה בהלימה עם הדרך של שומרי משקל, ואיני יודעת אם גישה זו מתאימה לך כעת, אולי כדאי שתתיעצי עם אחת מהדיאטניות העובדות במקום, והן יוכלו לספק לך מענה יותר קונקרטי. בהצלחה רבה

29/02/2016 | 19:10 | מאת: עדי

היי, אני בת 40, בריאה לחלוטין, מתאמנת אימוני כוח עצימים בחדר הכושר- שלוש פעמים בשבוע, בנוסף אימון ריצה אחד בשבוע ואימון טניס אחד בשבוע. אני ניזונה בעיקר מירקות, גבינות עד 5%, ביצים ודגים.מאחר ואני מאוד אוהבת ביצים, אני מעוניינת לדעת כמה ביצים ביום אני יכולה לאכול? (כאמור שום בעיות כולסטרול למיניהן, או הסטוריה משפחתית). אם זה היה תלוי בי הייתי אוכלת 2 ואפילו 3. ואם יש מגבלהף האם האכילה של החלבון בלבד יכולה לשנות משהו?! תודה רבה, עדי

09/03/2016 | 11:14 | מאת:

שלום עדי בעיקרון אדם בריא ללא גורמי סיכון לאכול 5-6 ביצים לשבוע ללא חשש לעלייה בסיכון קרדיווסקולרי, ואין המלצה מסוימת לכמה ביצים בבת אחת ליום. החלק ה"בעייתי" הוא החלמון (במרכאות, כי כיום ההבנה שהקשר בין כמות הכולסטרול בחלמון הביצה אינו לאו דווקא ישיר לכולסטרול בדם) ולכן ממליצה לך, אם מתחשקת לך חביתה גדולה למשל, לשים יותר חלבונים. ומשהו נוסף וחשוב ביותר: ביצה, כמזון שמקורו מן החי, עלולה להכיל זיהומים רבים ובאחרונה מתגלים יותר ויותר כאלה בביצים הנמכרות לנו. קנייה ממקור ידוע ומורשה ובאריזה סגורה, ובדיקה שמופיע עליהן שם המשווק, חותמת, תאריך תפוגה היא חשובה ביותר, וכמובן שיש להקפיד גם על בישול מלא של הביצה, ולא לשטוף ביצים טריות. בקיצור- לא רק כולסטרול עומד על הפרק, ותמיד כדאי לגוון את המזון ולדאוג לבטיחות מזון עד כמה שניתן בתאבון

29/02/2016 | 15:34 | מאת: לוטוס

שלום.האם אורז בר מכיל ארסן בכמות כלשהי?

09/03/2016 | 14:50 | מאת:

אורז בר אמנם אינו אורז, אבל ככה"נ כן כי שיטת הגידול דומה לאורז ולכן אני משערת שכן, אך אין לי נתונים בעניין. ואם כן, כמה? גם אין לדעת, כיוון שהכמות משתנה מאוד כתלות בכמות הארסן במים ובקרקע בה גדל וגם באופן הבישול (שטיפת האורז ובישולו עם הרבה מים). בתחקיר שנעשה בישראל (http://www.rambam-medicine.org.il/category/rice-investigation) לא נבדק אורז בר אבל ממליצה לעיין כי התוצאות מעניינות מאוד רק בריאות

29/02/2016 | 08:32 | מאת: עינב

שלום וברכה, אני רואה המלצות סותרות ברחבי האינטרנט, האם מומלץ או לא לשתות מים חמים עם לימון בבוקר. מצד אחד קראתי שזה יכול להועיל למערכת העיכול, מצד שני קראתי על הסכנות שיש בחומציות של המשקה על בטן ריקה והנזק לשיניים. אשמח לקבל חוות דעת מקצועית בעניין תודה

שלום עינב רחבי האינטרנט זה באמת לא המקום למצוא מידע קוהרנטי בדר"כ... בשתיית מזון חומצי אכן יש נזק לאמייל השן, ואם כבר שותים כדאי עם קש או במהירות (שלא ישהה הרבה זמן בחלל הפה) בנוגע למערכת העיכול- לא ידוע על הטבה בשתיית מים חמים עם לימון על הבוקר אבל אני מכירה את ההמלצות האלה, שלא באות בדרך כלל מאנשי התזונה הקונבנציונלית.

27/02/2016 | 15:30 | מאת: אבי

היי לאחר תקופה של כמה חודשים שהייתי בתת תזונה וירדתי משמעותית במשקל בחודשיים האחרונים אכלתי בערך כ 2300 קלוריות ליום ועליתי בערך 3 קילו.עכשיו אתמול יצא מצב שאכלתי רק 2 ארוחות ששניהם ביחד סך הכול 1000 קלוריות האם היום אני יכול לחזור לתפריט הרגיל של 2300קלוריות או שאני בסיכון לתסמונת הזנה מחדש?

07/03/2016 | 13:15 | מאת:

אבי שלום, ראשית כל, ממליצה לפנות לדיאטנית בקהילה על מנת לוודא שהתפריט שאתה צורך הינו מספק עבורך, לא רק קלורית, אלא גם מבחינת כמויות החלבון, השומן, הויטמינים והמינרלים. לגבי תסמונת ההזנה מחדש - הסיכון לתסמונת זו קיים לאחר מספר ימים של אכילה מועטה ביותר או צום. במידה וביום אחד צרכת פחות קלוריות אך טרם לכן הקפדת על צריכה קלורית מספקת אל לך לחשוש מתסמונת ההזנה מחדש. כפי שציינתי בתחילה - ממליצה על פנייה לדיאטנית בקהילה לצורך התאמת תזונה ומעקב. בהצלחה!

22/02/2016 | 19:30 | מאת: מילי

היי, אני 3 חודשים אחרי לידה חמישית, בדכ במשקל תקין ומעט נמוך מהרגיל, בהריון עליתי 10 קג. אני לא מניקה, מתעמלת פעמיים בשבוע לא אינטנסיבי והולכת כל יום כ20 דק רגוע. אוכלת מעט מאד כ500 קלוריות ביום, ולשאלתי: היום במשקל 49 קג על 1.66 ורוצה לדעת האם המשקל תקין או לא מכיוון שקיבלתי המון תגובות שאני נראית רזה מידי ואני לא רעבה ולא רוצה לאכול סתם, אשמח לדעתכם, בתודה רבה

09/03/2016 | 10:52 | מאת:

הי מילי, המשקל בהחלט מתחת לטווח המוגדר תקין, ו500 קלוריות ליום הנם מעט מידי על מנת לקיים את גופך לאורך זמן, ולא מספיק ע"מ לספק את כל תכולת המינרלים והויטמינים הנחוצים לך ליום. אני חושבת שכדאי מאוד שתעלי את התצרוכת היומית שלך בהקדם, ואם את רוצה עזרה בשיפור התפריט ובהתאמתו לאורח החיים והעדפותייך ממליצה בחום לפנות לאיש מקצוע (דיאטן/ית)

האם אין בעיה בזה שהגחנון עטוף בניילון ומתחמם בסיר כול הלילה ?

כן, בהחלט יש בעיה. יש להסיר את הניילון לפני החימום ובאופן כללי כדאי גם להמעיט בצריכת ג'חנון

19/02/2016 | 14:20 | מאת: ELI LEVI

שלום בני בן ה 15 רזה מאוד . הוא מתוסכל מזה ורוצה מאוד לעלות את מסת הגוף שלו. לאחרונה ביקש ממני להתחיל לצרוך אבקת חלבון גיינר . האם זה נכון לו? האם הוא לא צעיר מדי?הדעות שקראתי באינטרנט הן חיוביות אבל נראה כאילו שמי שכותב אותן גם זה שמוכר אותן..

22/02/2016 | 11:17 | מאת:

שלום אלי הגברת הצריכה תגדיל את מסת הגוף, ואפשר לעשות זאת דרך המזון ודרך תוספים כגון גיינרים. באופן אישי, אני ממליצה בדר"כ על הגברת הצריכה דרך המזון-יותר בטוח ובריא. איני יודעת האם מה שרשום על הגיינר אכן נמצא בתוכו והאם נבדק (אישור משרד הבריאות משמע כי אפשר למכור את המצויין על האריזה, אבל לא אומר שמה שמצויין על האריזה אכן נמצא גם בפנים), התוסף בדר"כ יקר מהמזון עצמו וברב המקרים מיותר. אם יש צורך באמצעים חיצוניים מרוכזים יש תוספי מזון/אבקות העשרה של חברות רפואיות כגון הדסה, אבוט וניאופארם שלהם מוצרים רבים בתחום והם בטוחים ומאושרים. אפשר גם בבית להכין שייקים שמכילים מס' רב של קלוריות ומכילים את כל אבות המזון- על בסיס חלב/חלב סויה+פירות+טחינה גלמית/אבוקדו/אגוזים קצוצים ויש לך יופי של "גיינר" להמלצות יותר ספציפיות ומותאמות לבנך, אנא פנו לדיאטן/ית שתתאים תפריט מאוזן ומתאים עבורו. בהצלחה

17/02/2016 | 15:16 | מאת: מיכל בר

האם אפשר לאכול 3 פיתות ביום כוס קפה ו2 פירות ולרדת במשקל?

22/02/2016 | 08:33 | מאת:

מיכל שלום, ירידה במשקל אינה רק יצירת גירעון קלורי, אלא עלינו גם להקפיד על בחירות מזון בריאות, של מזונות מגוונים ומזינים על מנת לאפשר ירידה במשקל בצורה בריאה ללא יצירת חסרים תזונתיים. אם התזונה שלך מתבססת אך ורק על פריטי המזון שציינת- נשמע לי מאוד דל, ממליצה לגשת לדיאטנית בקהילה לצורך התאמת תפריט מאוזן ובריא לירידה במשקל. בהצלחה!

15/02/2016 | 06:07 | מאת: שיר

בת 38. הורמונאלית הכל תקין. משקל 70 גובה 1.6 הפסקתי לעשן וגלולות לפני שנה. ומאז אני רק עולה במשקל. אני נמצאת בדרכים כל היום. עשיתי יומן אכילה אני אוכלת בסביבות 1000 קלוריות ביום. בעיקר סלט גדול לאורך היום ועוד 2 פרוסות לחם קל עם משהו. שותה 7 כוסות נס קפה ביום ללא סוכר עם מעט חלב. עושה 3 פעמים בשבוע פעילות מאומצת ולמרות כל זאת אני רק עולה במשקל. 10 קג בשנה האחרונה .מה הסיבה לכך לדעתך?האם זה הקפה?אולי זה שאני אוכלת מעט מידי ליום הגוף בסטרס?ואם אני אוכל יותר כמה זמן לוקח לגוף לצאת מהסטרס?האם יכולה להיות סיבה נוספת?אשמח שתאירי את עניי... אני מיואשת...

הי שיר, 2 דברים משמעותיים (הפסקת עישון וגלולות) שהרבה פעמים משפיעים על המשקל מסיבות שונות התרחשו לפני שנה בחייך, ומאז את מציינת עלייה ניכרת במשקל. 1000 קל' ליום נשמע לי מעט מידי (יכול להיות שהיומן שעשית אינו מדוייק כל כך? האם עשית אותו וחישבת קלוריות עם ליווי מקצועי?) ואם זו אכן הכמות שאת אוכלת בהחלט ייתכן שמפריע לירידה במשקל, אבל לא מסביר את ההשמנה עד כה. האם כך אכלת גם לפני שנה? את מציינת אורח חיים יושבני יחסית (בדרכים), ככה שאין פעילות גופנית במהלך היום אלא מרוכזת ל3 שעות בלבד בשבוע, מה שיכול להיות לא מספיק. יש פה יותר מידי גורמים במשוואה הזו, יותר מכפי שאפשר לפתור דרך האתר...מציעה לך בחום לקבוע פגישה עם דיאטן/ית ע"מ לראות מה יכול לעזור לך, וללות אותך בדרך בהצלחה ורק בריאות!

16/02/2016 | 17:25 | מאת: שיר

אני מודה שמדובר במצב מוזר.... אך בכל זאת ...בהנחה והגורם הוא אכילה מוגבלת של 1000 קלוריות ליום תוך כדי פעילות 3 פעמים בשבוע. האם תזונה מאוזנת של 1500 קלוריות עפי תפריט מדיאטנית תוציא אותי מהסטרס שהגוף מצוי בו ואתחיל לרדת? ותוך כמה זמן הגוף יכול לצאת מסטרס כזה.. אני מניחה שבתחילה אעלה במשקל בגלל תוספת הקלוריות.. נכון? מה יגרום לירידה במשקל במצב הנ"ל?אשמח אם תסבירי לי את העניין

14/02/2016 | 23:52 | מאת: דרור יחזקאל

אומרים שגלוטן אינו בריא מהסיבה שהוא מגן על עצמו בעזרת רעלים שהוא משחרר המונעים מאיתנו לעכל אותו, ושהוא גם עלול להוות בעיות גזים במערכת העיכול. אפילו אומרים ששליש מהאוכלוסיה סובלים מרגישות כלשהיא לגלוטן ואינם מודיעים לכך... ציטוט מעניין שראיתי: ''החיטה מייצרת למעלה מ-23,000 חלבונים שונים, שכל אחד מהם יכול לגרום לתגובה דלקתית שעלולה לפגוע בבריאותינו. אחד מאותם חלבונים הוא wheat germ agglutinin (WGA), שהוא למעשה רעל צמחי, הנמצא בעיקר בזרע ובקליפה של החיטה, ונושא עימו חלבונים רבים הנמצאים במערכת העיכול, בדרכו אל מערכת הדם.'' ולשאלה הפשוטה שלי אחרי כל זה: האל ביולוגית אנחנו בנוים לאכול גלוטן? יש אמת בנאמר ?

שלום דרור, קשה לענות על השאלה האם אנחנו בנוים לאכול גלוטן- בפועל, אנחנו אוכלים גלוטן לפחות ב10000 שנים האחרונות ועד כה לא נמצא לכך השפעה שלילית. "אומרים" ו"ציטוט שראיתי" אינו מקור מידע מוסמך. נכון לכרגע, רב הראיות אינן רואות בעיה בצריכת גלוטן. כמובן שחולי צליאק -וכאן ישנה מחלה ספציפית שלא יהיה נכון להשליך ממנה על הכלל-צריכים להמנע מגלוטן.

09/02/2016 | 15:18 | מאת: לינור

שלום רב יש לי מחסור בחלבון יש לי בעית תת ספיגה אני חולת קרוהן. איזו אבקת חלבון כשרה אני יכולה לקנות? האבקה הזו שונה מהאבקה שקונים הספורטאים? בעבר השתמשתי באבקת פרו אג אך היא איננה כשרה

הי לינור, כחולת קרוהן כדאי מאוד שתקבלי ייעוץ מתאים מדיאטן/ית המתמחה בנושא. אני מכירה את האבקות של חברת הדסה (http://www.hadassa.co.il/) אך יש כמובן עוד חברות המשווקות אבקות חלבון כשרות (חיפוש קצר בגוגל העלה מס' לינקים) מציעה לך קודם כל לפנות לדיאטן/ית המתמחה בנושא ע"מ לראות איך אפשר לשפר את התפריט אם בכלל, ומתי וכמה להוסיף אבקת חלבון אם צריך. בהצלחה ורק בריאות

08/02/2016 | 19:25 | מאת: רונית

שלום רב כמה קלוריות וסידן יש בפרוסה אחת של גבינה צהובה 22% ? האם החומר המשמר בגבינה מסוג זה יכול להזיק? תודה לתשובה רונית

שלום רונית, בפרוסת גבינה צהובה 22% יש כ70-80 קלוריות וכ200 מ"ג סידן. אני לא יודעת איזו גבנ"צ את צורכת והאם יש בה חומר משמר (יש כיום גם ללא חומר משמר), אבל בעיקרון בכמויות סבירות החומר המשמר אינו אמור להזיק. כמובן, תמיד כדאי להעדיף מזון כמה שפחות מעובד, מה שאני לא יכולה להגיד על גבינה צהובה, אבל מידי פעם זה בסדר גמור רק בריאות

06/02/2016 | 02:06 | מאת: איילת

היי, הכנתי מרק כתומים עם עדשים בתוספת קרם קוקוס. המרק מאד מאד בריא ואפילו מאה אחוז אורגני א ב ל רק בסיום הבישול ראיתי שקרם הקוקוס מכיל כמות קלוריות גבוה מאד. בכל 100 מל יש 180 קלוריות ואני שמתי 450 מל , כלומר 81,000 קלוריות וזה בלי כוס העדשים שהוספתי למרק, מעט שמן זית שאיתו טיגנתי והירקות הכתומים. ממש מבאס לזרוק אבל לא יכולה לאפשר לעצמי לצרוך כמות כזו של קלוריות. יש אפשרות להנות מהמרק מבלי להשמין? אם לדוגמא אשתמש איתו רק כרוטב על אורז למשל ואוכל את העדשים והירקות כרגיל זה יהיה בסדר? אם כן- עד כמה כפות רוטב לשים? תודה מראש!

שלום איילת, קודם כל, תשמחי לשמוע שקצת טעית בחישוב: ב450 מל' קרם קוקוס יש 810 קלוריות, לא 81,000. יחד עם העדשים ושמן הזית אני מעריכה שבכל סיר המרק יש כ1500 קלוריות. משערת שיש כ6 מנות מרק בכל הסיר ולפיכך מנת מרק משביעה ומזינה תהיה בערך 250 קלוריות (ואם יש 8 מנות- פחות מ200 קל' למנה), ממש לא הרבה, וממש אפשרי לשלב בתפריט. לא צריך להלחץ אם המזון מכיל כמות קלוריות גבוהה משתכננו או שאנחנו חושבים שאנחנו "צריכים". סביר שתחושי שבעה יותר ממרק כזה מאשר מרק ירקות דליל ובהתאם תאכלי פחות בארוחה או בארוחה הבאה. הקשיבי לגוף וסמכי עליו שיודע מתי רעב וכמה צריך, ובעיקר תהני מהמרק הטעים שהכנת. בתאבון

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 304