פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה

שלום רב, מה עדיף לשתות משקה מאבקת קקאו או מאבקת חרובים באיזה יש יותר יתרונות בריאותיים? אשמח לקבל את דעתך תודה אנה

שלום אנה, לא ממש משנה/קריטי... בחרובים יותר סידן, בקקאו יותר חלבון, הערך הקלורי די דומה. כמו כל מזון מהצומח בו שפע יתרונות, מומלץ לגוון, ולנסות לצרוך כמה שפחות מעובד (למרות שזה כבר מוצר מעובד, יש בתחום הזה הרבה שוני). בקיצור- קראי את תוויות המוצרים לפני הקניה

02/02/2016 | 08:44 | מאת: רחל

שלום. אני סובלת ממיגרנות קשות במשך שנים ובהתקפים כמעט יומיומיים. בשנה האחרונה הורדתי מוצרי חלב וישנה הפחתה במיגרנות. בעקבות כך ביצעתי בדיקה לאי סבילות למזונות והסתבר שאני רגישה גם לחיטה ואגוז קוקה. אני מנסה למצוא מה מהמזונות שאני אוכלת מכיל מרכיב זה על - מנת שאוכל להורידו מהתפריט. הגעתי לשתי אפשרויות או משקה עולש - ציקוריה שייתכן וקרוב במרכיביו או שאגוז הקוקה מצוי בתרופות כמו אקסדרין אותו אני נוטלת לעיתים קרובות מאוד. האם אחד מהפריטים שציינתי מכיל את אגוז הקוקה? באילו עוד מאכלים נמצא הרכיב הזה? אשמח לעזרתכן.

16/02/2016 | 15:10 | מאת:

שלום רחל, האם התכוונת לאגוז קולה או לעלי קוקה? בכל מקרה, משקה עולש אמור להיות מופק אך ורק מעולש, כך שאני לא חושבת שזה יהיה מקור לבעיה ולפי העלון לצרכן של אקסדרין- גם בו החומר לא מצוין, אבל שווה לשאול רוקח.. לא מכירה מוצרי מזון שהרכיב קיים בהם (לא האגוז ולא העלים), אבל כדאי לעשות רשימה של הדברים שאת אוכלת באופן קבוע ולבדוק אחד אחד. מיגרנות קשורות למגוון הבטים בחיינו ויש תחומי טיפול נוספים שכדאי לבדוק, לא תמיד ברפואה הקונבנציונלית. בהצחלה ורק בריאות

26/01/2016 | 19:17 | מאת: רינה

שלום האם בישול במים של ירקות כמו קישוא ,בטטה ,תפ"א, דלעת למשך חצי שעה מאבדים את יעילותם והתועלת התזונתית ? מה דעתך? רינה

27/01/2016 | 13:58 | מאת:

הי רינה, זה בסדר גמור, הם לא מאבדים תועלת תזונתית, רק מעט מאוד ויטמינים או מינרלים מסיסי מים. תבשיל כזה עדיין בריא מאוד ומומלץ. בתאבון

ברשימת האסורים למעוקפי קיבה: סלרי, ארטישוק, מנגו, שזיפים ועוד. על חלקם אני מוותרת לא בלב שלם. האם החשש הוא שהסיבים הבלתי מסיסים יתקעו במעברים?

תשובתה של שני שטיין, דיאטנית מערך הכירורגיה ברמב"ם ועוסקת בתחום הבריאטריה: אכן יש מזונות עתירי סיבים קשים לעיכול שיש להימנע לגמרי מהם לאחר מעקף קיבה אבל הם אפרסמון וציפת פירות הדר בלבד. פירות עם חרצנים קטנים כמו פסיפלורה, גויאבה, סברס, רימון- לסנן את החרצנים. מנגו, סלרי, אבטיח, פטרוזיליה, כוסברה, נענע טריים- כמות קטנה מצות- עד חצי ביום. יש מדינות שמגבילות כמויות של פיטריות, תירס ואננס לכמויות קטנות. כל השאר- אין שום בעיה. לעיתים אנשים שומעים מאחרים הנחיות לא מדויקות ונמנעים לחינם מפירות וירקות שאין סיבה להימנע מהם. בתאבון!

25/01/2016 | 17:41 | מאת: אני

יש לי אח אוטיסט והוא ממש לא אוהב לשנות הרגלים, אז שואלת את עצמי - מה יכול לקרות אם למשל יש לו אי סבילות ללקטוז? הרי הוא שותה משקה חלבי כל יום. האם אדם שמשלשל בעקבות צריכת חלב ושותה חלב כל יום, פשוט ישלשל כל החיים? יום-יום? כנ"ל עם אלרגיה לחלב, או אלרגיות בכלל. מה יכול לקרות למי שכל יום אוכל מזון שגורם לשלשול או לא טוב בשבילו? האם זה מקצר את החיים?

17/02/2016 | 12:14 | מאת:

שלום לך, אני מבינה שאין לו אי סבילות, אבל את שואלת בתאוריה? אצל אנשים שונים, אי סבילות ללקטוז מתבטאת בעוצמות שונות, והסבילות שלהם למוצרי חלב שונים שונה כתלות בכמות, סוג המזון שנאכל, מה עוד נאכל בארוחה עם בכלל ועוד. לא תמיד זה גם בא לידי ביטוי בשלשולים (למשל כאבי בטן, נפיחות ועוד תסמינים גסטרו') ולא תמיד זה מפריע לאדם. אין פה סיכון חיים, ואם האדם מוכן "לשלם את המחיר" ולהמשיך לצרוך מזון שעושה לו כאב בטן כנראה שזה בסדר מבחינתו. אדם שהתסמינים מפריעים לו ביומיום יצמצם או יצרוך בהתאמה למה שמסוגל אלרגיות למזון זה סיפור אחר- כן ישנו סיכון חיים ובמקרים כאלה חובה להמנע מהמזון אליו אלרגים מקווה שעניתי לשאלתך

21/01/2016 | 12:30 | מאת: דפנה

שלום אני מרתיחה ברוקולי במים ל5 דקות והמים נהיים בצבע ירוק . האם בריא לשתות מים אלו ? האם הם מכילים את הויטמינים של הברוקולי?

27/01/2016 | 13:48 | מאת:

שלום דפנה, מניחה שחלק מהפיטוכימיקלים המסיסים במים יוצאים מהברוקולי למי הבישול ולכן הצבע. חלק מתכולת הצבענים (פיטוכימיקלים) בברוקולי ידועים וחלק לא, אך על מה שידוע כיום יש השפעה מיטיבה על הבריאות. לגבי מינונים וסכנות אפשריות אינני יודעת, אך לדעתי באדם בריא אין פה סכנה בריאותית, בתנאי כמובן ששטיפת הירק נעשית כראוי ושלא זוהם בריסיסים עמידים כלשהם..

18/01/2016 | 20:12 | מאת: מיטל

שלום רב, האם אכילת תפוז אחד שלם ביום(לא סחוט)יכול לספק את הכמות הנידרשת של ויטמין C ליום? תודה מראש למענה מיטל

25/01/2016 | 09:58 | מאת:

היי מיטל, הכמות המומלצת של ויטמין C ביום משתנה בין גברים ונשים, לגברים מעל גיל 19 ההמלצה עומדת על 90 מ"ג ליום, לנשים מעל גיל 19 ההמלצה היא 75 מ"ג ליום. כמות הוויטמין C בתפוז תלויה כמובן בגודלו. תפוז בינוני מכיל כ-99 מ"ג ויטמין C. במידה ואת מעוניינת בהערכה תזונתית מדויקת עבורך ממליצה על מפגש עם דיאטנית במסגרת הקהילה לצורך כך.

18/01/2016 | 08:31 | מאת: דנה

שלום, האם חלק של הבטטה שאותה אני מאכסנת במקרר, ונישאר במקרר ליום יומיים מאבד מיעילותו ומיתרונותיו ואין בו יותר תועלת מבחינת הויטמינים שבו? תודה מראש דנה

25/01/2016 | 11:53 | מאת:

הי דנה, זה בסדר גמור לאכול גם יום יומיים אחרי הבישול, הרב נשמר. בתאבון

האם אדם בן 75כולסטרול שהתחיל לאכול בריא וטבעי ,צריך להמשיך לקחת תרופה נגד כולסטרול?

חד משמעית לא. אם התהליך מלווה ברופאו האישי ובדיאטן/ית המנחה אותו וישנו מעקב אחר בדיקות דם לאחר שינוי תזונתי ייתכן ויכול להוריד מינונים או כל שינוי תרופתי אחר, אבל ללא מעקב רפואי והנחיות תזונה מאיש מקצוע מוסמך לא להוריד שום תרופה עצמאית

16/01/2016 | 08:44 | מאת: ללא שם

שלום, אני מאוד אוהבת ירקות והרבה פעמים גם חיים ושלמים. כבר מספר פעמים נאמר לי שזה לא בריא אך בלי הסבר ממשי ובגוגל גם לא מצאתי מידע. רציתי לדעת אם זה באמת לא בריא. בין הדברים שאמרו לי שהם לא בריאים ואני אוכלת: קולורבי לא מקולף קליפות של חציל (לא חי כמובן) כרובית וברוקולי חיים, כולל הגזע קליפה של אבוקדו קליפה של תפוחי אדמה ובטטה החלק הלבן באבטיח קישוא חי דלעת ודלורית לא מבושלות (שוב, כולל הקליפה) כנראה שיש עוד דוגמאות שאני עדיין לא יודעת עליהן או שלא עולות לי לראש כרגע. אשמח לתשובה!

17/01/2016 | 11:36 | מאת:

שלום לך, אמנם בין הדברים שציינת ישנם דרכים פחות נפוצות לאכול ירקות אלו אבל לא מצאתי סיבות בריאותיות למה לא. כמות הסיבים מאוד גבוהה כאוכלים את הקליפות אבל כמובן שזה תלוי מינון. אם אינך סובלת מכאבי בטן/מיוחשי מעיים אחרים, בדיקות הדם תקינות וכך גם בריאותך הכללית, איני מתרשמת שיש בעיה כלשהיא, למרות שאיני יודעת איך שאר התפריט היומי שלך נראה. באופן כללי, אם את מתלבטת תמיד כדאי לגשת לפגישת ייעוץ עם דיאטן/ית לבדיקת התפריט וחסרים אפשריים, ובכל מקרה אני ממליצה לנקות היטב את הפרי/ירק על קליפתו ע" להסיר כמה שיותר ריסוס/לכלוך

היי אני מנסה להימנע כמה שיותר מאוכל מעובד, גם להימנע מחומרים ממותקים או שהוסיפו להם סוכר. אני צריכה להוסיף לתפריט שלי כמה פירות ומיץ פירות נראה לי פתרון טוב לשתות כמה פירות בזמן קצר. בסופר יש מיצים (אשכוליות, תפוזים, רימונים, קלמנטינות) שעל הבקבוק רשום "100% טבעי", ויותר חשוב, ב "מרכיבים" רשום משהו כמו: "מיץ קלמנטינות סחוט מפירות טריים" כלומר אין שום אינדיקציה שיש משהו במרכיבים חוץ מהפרי עצמו. השאלה שלי היא האם אפשר לסמוך על זה ? שבאמת זה הכל פרי ולא הוסיפו שום דבר ?

שלום רונית, שמחה לשמוע שאת מנסה להימנע כמה שיותר מאוכל מעובד, מחומרים ממותקים או שהוסיפו להם סוכר, הבעיה היא שבצריכת מיץ מפירות את צורכת בעיקר סוכר בכמות גבוהה בבת אחת. הסיבים נשארים במכונה ואת "מקבלת" כמות סוכר הנמצאת בכ4-5 פירות לפחות (שווה ערך ל15 כפיות סוכר) ללא היתרונות של סיבים וויטמינים. ממליצה לך לצרוך את הפרי השלם בלבד

15/01/2016 | 09:25 | מאת: מיה

האם לבמיה יש ערכית תזונתיים מועילים? האם יש יתרון לבמיה טרייה על פני במיה שנמכרת במקפיאים בחנויות (כמו הבמיה של סנפרוסט)?

17/01/2016 | 11:39 | מאת:

שלום מיה, כן, לבמיה- כל לכל מזון מן הצומח- שפע יתרונות וערכים תזונתיים מועילים. בבמיה באופן ספציפי כמות סידן יפה וכן ברזל באבץ (בהשוואה לירקות אחרים). שיטת הקפאת הירקות בימנו משמרת מאוד את הערך התזונתי של הירק ולכן אם ההשוואה היא בין במיה "ישנה" שנמצאת זמן רב בשוק לזו המוקפאת דווקא עדיף מוקפאת. אם מדובר בבמיה טריה ההבדל זניח (מלבד המחיר..) בתאבון ולבריאות

15/01/2016 | 00:10 | מאת: מיכל

שלום , מה דעתך על פלפל חריף טרי,האם הוא יכול להזיק ,או שיש לו יתרונות? אשמח לקבל את דעתך מיכל

17/01/2016 | 11:40 | מאת:

הי מיכל, ראי תגובה קודמת שלי לרוני בהמשך הדף

12/01/2016 | 20:15 | מאת: זיוה

שלום קניתי שמן זית של חברה מסוימת שכתוב שהשמן טהור בלתי מזוקק וחומציות עד 1.8% . מנגד קראתי ששמן זית טוב ובריא זה עד חומציות של 0.8% מה הנכון והאם שמן הזית שקניתי הוא לא טוב לבריאות? בתודה

13/01/2016 | 13:36 | מאת:

זיוה שלום, ככל שרמת החומציות נמוכה יותר השמן איכותי יותר. לא הייתי אומרת שמה שקנית "לא טוב" לבריאות אלא "עדיף פחות". קיים "תו איכות" לשמן זית ישראלי, מה שמקל מאוד על דילמות מסוג זה. מצרפת לך קישור http://www.oliveboard.org.il/%D7%AA%D7%95-%D7%94%D7%90%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%AA/

09/01/2016 | 20:05 | מאת: לילי

בת 56 בריאה בדרך כלל פרט להשימוטו מטופלת ומאוזנת נוטלת פיטוסטרולים גאד של טבע עם אומגה 3 להורדת כולסטרול. .בקשתי בדיקות שגרתיות והכל תקין פרט לפיברינוגן קלאוס 415 ,כשהנורמה היא 200-400 . כמו כן PTT=40.5 ,כשהנורמה 21-38 . PT%=93 INR=1.04 PT seconds=12 אין לי מה דעתך האם לפיטוסטרולים עם אומגה 3 יש השפעה על תוצאות בדיקות קרישה, ואם כן כמה זמן להפסיק לנטול אותן לפני הבדיקה הזו דימומים ובעיות קרישיות יתר במשפחה, יש לציין שבעבר PTT ןפירינוגן היו תקינים

שלום לילי, לא ידוע לי (ולא מצאתי) על קשר בין פיטוסטרולים ואומגה 3 לבדיקות הקרישה (ואגב, בעיקר הפיטוסטרולים הם התורמים לירידה בכולסטרול). ממליצה לבדוק עם הרופא המטפל או המטולוג

09/01/2016 | 19:12 | מאת: עדי

האם כבד דג משובט משימורים בריא? כתוב שיש שם 11 גרם אומגה 3. כמוכן האם הרינג כבוש יכול להיות תחליף לאכילת דגים ומקור טוב לאומגה 3?

10/01/2016 | 11:44 | מאת:

שלום עדי, איני יכולה לומר "בריא" על כבד דג שיבוט (לכך התכוונת, אני משערת). לא ממליצה לאוכל באופן קבוע אלא בתדירות רחוקה (אחת לחודש) אם בכלל. יש מקורות נוספים וטובים לאומגה 3 (למשל בדגים אחרים). הרינג, וכל דבר אחר, כדאי מאוד לא בצורה כבושה (המוסיפה המון נתרן), ובאופן כללי הוא אינו מקור טוב לאומגה 3

05/01/2016 | 11:48 | מאת: יורם

שלום רב אני שוקל לעבור לתחליפים צמחוניים של חלב (סויה/שיבולת שועל/אורז וכו). ידוע לי שחלקם מכילים כמות גבוהה מאד של אשלגן וכמו כן כמות חלבון שהיא גדולה יותר מזו של חלב. האם מעבר לתחליפי חלב כנ"ל בכלל אפשרי ומומלץ, נוכח מגבלה על צריכת אשלגן וצריכת חלבון יומית? ואם כן איזה מהתחליפים מומלץ (אורז/שיבולת שועל/סויה וכו). תודה מראש יורם

שלום יורם, לאדם עם מחלת כליות מומלץ מאוד להיות בליווי מקצועי של דיאטן/ית המתמחה בנפרולוגיה (ויש כאלה בהחלט), ע"מ להתאים את התפריט לאדם על סמך מגבלות רפואיות, תוצאות בדיקות דם עדכניות והרגלי חייו. בהשואה ל1/2 כוס חלב רגיל בה יש כ3 גר' חלבון וכ140 מ"ג אשלגן: ב1/2 כוס חלב סויה יש כ3 גר' חלבון וכ140 מ"ג אשלגן (מצאתי גם נתונים המצביעים על ערכים הרבה יותר נמוכים) ב1/2 כוס חלב אורז כ0.2 גר' חלבון וכ30 מ"ג אשלגן ב1/2 כוס חלב שקדים כ0.5 גר' חלבון וכ70 מ"ג אשלגן ב1/2 כוס חלב שיבולת שועל כ0.3 גר' חלבון' ב1/2 כוס אגוזי לוז 0.4 גר' חלבון- לא הצלחתי למצוא ערכים של אשלגן לפי הנתונים הללו (ממקורות שונים, כמובן שאיני יכולה להתחייב על דיוקם) נראה כי לתחליפי החלב דווקא ערכים נמוכים יותר ממנו ברמות החלבון והאשלגן, מלבד חלב הסויה הדומה בהרכבו. אם אינך מלווה עד כה בדיאטן/ית מומחה, ממליצה לך לגשת יחד עם מידע זה ובדיקות הדם האחרונות שלך ולראות כיצד ניתן לשלב בהצלחה ורק בריאות!

04/01/2016 | 09:38 | מאת: אליעזר

שלום, האם גבינות ויוגורט 5% שומן נכללים במסגרת מקורות בריאים לסידן בתזונה מאוזנת, למרות שאינם דלי שומן המומלצים בדרך כלל (או שאני טועה?)? אליעזר

10/01/2016 | 11:49 | מאת:

שלום אליעזר, גבינות עד 5% (עד, משמע בהחלט ניתן פחות) ויוגורט עד 3% יכולים להחשב בהגדרה כמקור דל שומן לסידן

13/01/2016 | 22:04 | מאת: אליעזר

היוגורט שאני מעדיף מזה 10 שנים הוא יוגורט כבשים אך הוא 5%. האם יש בעיה באכילת יוגורט כזה (50 ג' בבוקר ו-50 ג' בערב)? אציין ששומני הדם שלי תקינים (אני מקבל סטטין 10 מ"ג מזה 12 שנים), ואני אדם רזה, למרות גילי הגבוה. אליעזר

21/01/2016 | 08:51 | מאת: אליעזר

שלום, האם יוגורט 5% וגבינה צהובה עם אחוז שומן גבוה מ-5%, שהם טעימים יותר ממקביליהם דלי השומן המומלצים, נחשבים מזיקים? איזה נזק הם גורמים בפועל, בעיקר לאנשים רזים? אליעזר

02/01/2016 | 21:35 | מאת: שחר

אני בן 26. בריא. אין במשפחה רקע של מחלות או שומנים. להלן התוצאות של בדיקות הדם שלי: GLUCOSE = 88 mg/dl CHOLESTEROL = 295.7 mg/dl TRIGLYCERIDES = 276 mg/dl CHOLESTEROL- HDL = 49 mg/dl CHOLESTEROL-LDL calc = 191.4 mg/dl NON-HDL_CHOLESTEROL = 247 mg/dl GOT (AST) = 40 U/L GPT (ALT) = 68 U/L GGT = 80 U/L האם יש לי שומנים?

13/01/2016 | 09:03 | מאת:

שלום שחר, מהבדיקות הנוכחיות עולה כי אכן מדדי השומנים השונים (הכולסטרול והטריגליצרידים) גבוה מטווח הנורמה. ממליצה לך לגשת לרופא משפחה ולדיאטן/ית במקביל ע"מ לטפל בעניין, במקרה כזה ייעוץ דרך האינטרנט אינו אחראי, ושינוי תזונתי דורש תשאול מקיף וליווי לאורך זמן.

31/12/2015 | 14:15 | מאת: דנה

היי, אני בת 23 גובה 1.53 שוקלת 50 ק"ג. רציתי לשאול מהי הכמת קלוריות היומית הממולצת? בנוסף, רציתי להתייעץ בנוגע לתפריט היומיומי שלי שנראה בערך כך: בבוקר אני אוכלת 2 פרוסות לחם קל מחיטה מלאה עם קוטג/חומוס/מעט חמאת בוטנים בצהריים אני אוכלת סלט גדול עם ביצה+2 כפות טחינה/פסטה מחיטה מלאה עם ירקות/אורז עם עדשים/מנה אחרת של פחמימה וחלבון. מידי פעם אני אוכלת פרי לארוחת ביניים. בערב אני אוכלת חביתה עם כפית שמן+ירקות חיים או מבושלים+חצי/רבע אבוקדו או דייסת שיבולת שועל עם כפית דבש ומעט אגוזי מלך. תודה!

13/01/2016 | 09:26 | מאת:

הי דנה, כמות הקלוריות היומית המומלצת שונה מאוד בין אנשים שונים, ויכולה להגיע להבדלים של אפילו אלפי קלוריות (למשל בהשוואת אישה קשישה במשקל נמוך לנער מתבגר עם מסת שריר גבוהה העוסק בפעילות גופנית אינטנסיבית כל יום). בגדול, אפשר לדבר על "כלל אצבע" של כ-30 קל'/ק"ג, אבל יש לזכור שזה מאוד בכלליות, ולא לוקח בחשבון משתנים רבים ומשפיעים. להערכתי התפריט שלך אמנם מגוון ובריא ומכיל מכל קב' המזון אך גם נראה לי מצומצם יחסית, ולא ברור לי מדוע (למשל לחם קל בבוקר במקום רגיל, או באופציה של חביתה עם ירקות ואבוקדו ללא פחמימה בערב). יכול להיות שזה מספיק עבורך אבל אני מניחה שלא... אני לא מכירה אותך באופן אישי (הכוונה להיסטוריה תזונתית ורפואית ועוד פרטים חשובים) ולכן ממליצה לך, אם את רוצה ייעוץ מסודר ומקצועי, להפגש עם איש מקצוע (דיאטן/ית) בהצלחה

29/12/2015 | 12:02 | מאת: עדי

שלום, אחי בן כ- 40. בריא בד"כ. לאחרונה התגלה אצלו יל"ד קל. הוא החל במדידות יומיות ושם לב כי כאשר שותה כוס מיץ סלק, הערכים נעים סביב 130/80, וכאשר אינו שותה, סביב 140/90. האם יש מניעה כי ישתה מדי יום כוס, על מנת שיוכל לדחות התחלת טיפול תרופתי? האם יש נזק בשימוש יומי?

18/01/2016 | 15:23 | מאת:

שלום עדי, הנזק (אם ישנו) בשימוש יומיומי לא נבדק במחקרים לטווח הארוך, ולכן אין לי תשובה על כך. אמנם נעשו מחקרים רבים בנושא, אך לא מספיק ע"מ להמליץ על כך בבטיחות. סביר שישנם מרכיבים רבים באורחות חייו של אחייך שניתן לשפר ובכך בעצם למתן/להןריד את הגורמים ללחץ הדם, מאשר לטפל דרך הסלק (מניעה כטיפול). בכל מקרה, ממליצה שאיש מקצוע ילווה את התהליך רק בריאות

28/12/2015 | 07:54 | מאת: בני

הי בני, לא ברור לא ההקשר לשאלתך. אנא הרחב ע"מ שאוכל לענות

27/12/2015 | 21:39 | מאת: יעל

היי בתוצאות בדיקת הדם שלי רשום שיש לי ממש קצת ויטמין בי12 (מתוך 914 ל145 יש לי 122.80 ) אני צמחונית ובת 14 ואני לא מצליחה לבלוע כדורים מה עלי לאכול כדי שכמות הויטמין תעלה? תןדה על העזרה

28/12/2015 | 10:32 | מאת:

שלום יעל, זוהי באמת תוצאה נמוכה הדורשת טיפול. מקורות לויטמין בתזונה צמחונית הם בעיקר ביצים ומוצרי חלב, ויש גם כדורים למציצה או כאלה שמניחים מתחת ללשון (ולא צריך לבלוע) בגיל הנעורים ישנה חשיבות מרובה לצריכת מגוון מזונות ע"מ שיספקו לך את כל מה שהגוף דורש. תזונה צמחונית בהחלט יכולה לספק זאת, אך כדאי לוודא שאת אכן מקבלת מה שצריך ואין חוסרים אחרים. ויטמין B12 אפשר לבדוק בדם, אבל יש עוד מינרלים או ויטמינים שלא ממש אפשר לבדוק, כמו סידן למשל, ואת זה חשוב לבדוק דרך תשאול של מה שאת אוכלת ע"י דיאטן/ית. ממליצה לך ללכת לייעוץ גם כדי ללמוד מה לשלב בתפריט או במה צריך לתסף חיצונית (כמו כדור למציצה) בהתאם למה שאת אוהבת לאכול וסדר יומך בהצלחה

24/12/2015 | 11:27 | מאת: רוני

מזה מספר חודשים אני אוכל פלפל חריף והגעתי למצב שאני אוכל פלפל חריף ירוק+פלפל צילי אדום שלם עם הגרעינים כל יום. שאלתי היא: 1. האם אין בזה סיכון לאכול כל כך הרבה פלפלים ביום? 2. האם מותר לאכול את הגרעינים או שזה מסוכן? 3. האם זה הגורם ליציאות הרבות? 4. היתכן שכאבי הברכיים שלי האיומים כמעט נעלמו לחלוטין בגלל 2 פלפלים שאני אוכל ביום? 5. האם יכול להיות נזק באכילת כמה פלפלים עם הגרעינים ביום?

13/01/2016 | 16:30 | מאת:

שלום רוני, נראה לי שקצת התמכרת לפלפל חריף :) הגיוני וקורה לרבים... לפלפל חריף יתרונות בריאותיים. בין היתר , בהחלט יכול להיות שהוא מעודד אצלך יציאות, והחומר הפעיל בו (קפסאיצין) מצוי בשימוש ברפואה המערבית כחומר משכך כאבים (במריחה על העור), לא ידוע לי על דרך פומית, אבל אולי זה מסביר משהו לגבי הכאבי ברכיים (או שלא- בהחלט גם אפשרי) הדבר השלילי שמצאתי בהקשר של צריכת יתר הינו עלייה בסיכון לסרטן הקיבה- אך מדובר על מס' רב של פלפלים ליום ואיני יודעת מאיזה סוג (ישנם מינים שונים בדרגת חריפות משתנה, וכיוון שמדובר על מזון טבעי גם בין פלפלים שווים לכאורה רמת החריפות משתנה בהתאם לגורמי גידול רבים) לסיכום- להערכתי 2 פלפלים ליום אינם "צריכת יתר", אבל אולי כדאי למצוא דרכים נוספות להנות מהאוכל בתאבון

24/12/2015 | 09:51 | מאת: אלון

שלום רב, אני בחור בן 40 לא מעשן, גובה 1.81, ושוקל 87 ק"ג. ביצעתי לאחרונה בדיקות דם כלליות שמצאו לי בהם חריגות בסוכר,כולסטרול, ובטריליצידיס. התוצאות היו : GLUCOSE 104.00 MG/DL CHOLESTEROL 203.00 MG/DL HDL-CHOLEST. 38.00 MG/DL NON HDL CHOLEST 165.00 MG/DL TRIGLYCERIDES 303.00 MG/D עד היום הייתי אוכל הרבה שטויות ולא בשעות מסודרות ובמרבה בשתייה ממותקת ואשמח אם תוכלו לעזור לי בהכוונה לתזונה נכונה ולבניית התפריט היומי שלי, מה לאכול ולשתות בכדי לשפר את המצב. המון תודה ויום טוב, אלון

שלום אלון, נשמע שיש הרבה שינויים תזונתיים שאתה יכול לעשות על מנת לשפר את בריאותך, וטוב שאתה מודע ומבקש לעשות שינוי. לא פשוט לעשות שינוי אבל חשוב-הבדיקות דם מראות שיש צורך וחשוב כי אתה "על הסף". כמובן שהשתייה המומלצת היא מים, שילוב מזונות מן הצומח (ירקות,פירות,קטניות, דגנים מלאים וכד') וכמה שפחות מזון שבא באריזות. קשה לתת לך המלצות אישיות, וגם לא ישים. כדאי לך לבחור איש מקצוע שילווה אותך בתהליך השינוי, שאולי נשמע על פניו קל אבל בפועל מאוד קשה לשנות הרגל ודרוש פה מאמץ מצדך ומציאת פתרונות מצד המטפל, מה שיתאים גם להעדפות שלך ואורח החיים כדי שהשינוי יהפוך לקבוע ולא יהיה משהו זמני. מצטערת שלא קבלת פה "רשימה" של טיפים, אבל כדאי להתחיל מלהתרגל לשתות מים בלבד ולהגדיל מזון מן הצומח ע"פ תעשייתי, לא פשוט בתור התחלה. בהצלחה ורק בריאות

22/12/2015 | 11:39 | מאת: חנה

שלום אני קונה לחם רק מחיטה מלאה עם הסמל של האגודה לסוכרת. שמתי לב שבמרכיבים כתוב מכיל שמנים מהצומח בחלקם מוקשים. וכמו כן מצויין שהשומן טראנס פחות מ0.5 .מה זה אומר מבחינת השומנים?

23/12/2015 | 12:20 | מאת:

שלום חנה, טוב שאת מסתכלת על מה שרשום על המוצר ולא רק על הסמל של האגודה לסכרת. "שמנים מהצומח חלקם מוקשים"= יש שומן טראנס במוצר. יחד עם ההצהרה ש"פחות מ0.5" אני מבינה שככל הנראה יש שומן טראנס אך בכמות מועטה. ממליצה למצוא לחם אחר מקמח מלא שלא מכיל שומן מוקשה (ובאופן כללי כמה שפחות רכיבים). יש מספיק לחמים כאלה על המדף

20/12/2015 | 21:16 | מאת: ליאון

בן 27, בריא. (רגיש לחלב).בבדיקת דם במכבי תוצאת ויטמין בי-12 -265. האם נמוך? האם מומלץ לקחת תוספים? אם כן, אילו, איזה מינון ולכמה זמן. בתודה מראש

23/12/2015 | 12:15 | מאת:

שלום ליאון, גם אם הבדיקה עדיין בטווח הנורמה זה עדיין נמוך ונראה שיש צורך בתיסוף. ממליצה לך להפגש עם תזונאי/ת ע"מ לראות איפה יש ויטמין זה בתזונתך ובחירת האופציה המומלצת עבורך לתיסוף מבחינת מינון ומס' פעמים בשבוע. לא אחראי ומקצועי לעשות זאת דרך האתר ולכן מפנה אותך לאיש מקצוע

19/12/2015 | 21:15 | מאת: יעל

שלום, אני בת 34. 1.63 ושוקלת 66, עם השמנה ביטנית מאוד רצינית(מבנה תפוח). ירדתי מאוד לאט בכחמש שנים ממשקל של 99 למצב של היום. אבל הבעיה היא שכבר שנה שאני עולה יורדת עולה יורדת בטווח של 66 כי מאוד קשה לי מבחינת החשקים למתוק. יש לי תנגודת לאינסולין ושחלות פוליציסטיות, ואני לוקחת כדור אחד של גלוקופאג' ביום, אבל למרות זאת החשק למתוק הוא מאוד גדול, ויש לי גם מידי פעם התקפי היפוגליקמיה אם לא אכלתי כל שעתיים ממש. אני חייבת לרדת עוד די הרבה במשקל, ולא מספיק שאהיה במשקל תקין מאחר שאני סובלת מבקע בסרעפת ורפלוקס חמור. אני לוקחת גם נקסיום במינון גבוה, ומנסה להמנע מניתוח לרפלוקס. רציתי בבקשה לברר: אני כבר כ- 6 שנים לוקחת כדור אחד של גלוקופאג ביום. האם כדאי רק לתקופת הדיאטה להעלות את המינון ל 3 כדורים ביום וזה יוכל לעזור לי להתמיד בדיאטה ופחות יהיו לי חשקים למתוק, ושבירות בדיאטה? ובמידה וכן, האם הגוף לא מפתח תלות בגלוקופאג' ובמידה ואהיה ממש רזה(אני עושה בנוסף גם ספורט הרבה) והתנגודת לאינסולין תפתר, האם יהיה פשוט להפסיק עם הכדורים לגמרי או שזה עלול לשגע את הגוף? תודה מראש

20/12/2015 | 09:57 | מאת:

שלום יעל, קודם כל, נהדר לשמוע שירדת לאט שליש ממשקלך ואת מצליחה לשמור על כך. פעמים רבות אנחנו "נתקעים" במשקל אך ייתכן וזהו המשקל בו הגוף מגיע לאיזון וזהו בעצם המשקל המתאים לך. אבל, בגלל שיש בעיות נוספות ברקע שירידה נוספת במשקל יכולה להקל עליהן, ובגלל שהמקרה שלך מורכב (שחלות פוליציסטיות, נתון שמקשה את הירידה במשקל ולכן הצלחתך כל כך משמעותית בעיני), אני חושבת שאת חייבת להפגש עם איש מקצוע- גם דיאטן/ית המתמחה בשחלות פוליציסטיות (ויש כאלה) וגם אנדוקרינולוג, בטח ובטח לפני שאת מעלה מינון תרופתי-מה שאני לחלוטין לא יכולה להמליץ לך דרך האינטרנט. את זקוקה לליווי אנשי מקצוע בעניין, ליווי אישי ומתאים, אנא אל תעשי זאת לבדך. בהצלחה רבה!

18/12/2015 | 12:36 | מאת: יגאל

שלום. ברצוני להוסיף פירות וירקות לתפריט היומי בצורה מוגברת ולכן וברצוני לעשות זאת בעזרת שייקים או מיצים.אני מתלבט האם עדיף לעשות זאת באמצעות ממחה { בלנדר} או מסחטת פירות וירקות קשים. אודה על תשובה הממצה את הנושא. אגב, אני סוכרתי, מאוזן בן 76 תודה.

20/12/2015 | 10:27 | מאת:

שלום יגאל, כסכרתי, הוספת ירקות לתפריט היומי זה דבר מבורך. פירות-פחות. בהחלט ניתן לשלב פירות בתפריט היומי אך חשוב לעשות זאת בעזרת ליווי של דיאטן/ית במרפאת הסכרת (באופן כללי- כסכרתי חשוב מאוד שתפגש עם איש מקצוע באופן קבוע). בלנדר משאיר את הסיבים ולכן עדיף בהרבה על מסחטה, מבחינת איזון סוכר. אבל, איני יודעת אם יש מחלות רקע גסטרואינסטינליות והאם ריבוי סיבים עלול להוות בעיה. באופן כללי, ממליצה להוסיף מזונות בצורתם המלאה ולא כשתייה, בטח ובטח לא פירות- בכוס מיץ נכנסים בקלות 3-5 פירות וזוהי כמו סוכר לא מבוטלת, גם אם הסיבים כלולים. אם אתה מתעקש על שתיית מיץ כלשהו, אמליץ דווקא על "מיץ ירוק" מעלים ירוקים וירקות, ללא פרי, או מקס' פרי אחד (כחלק מהתפריט, לא בנוסף). מעבד לכך, ממליצה כאמור להפגש עם דיאטן/ית סכרת לעשות שינויים בתפריטך לפי רצונך רק בריאות

15/12/2015 | 15:54 | מאת: טליה

אבקש רק לציין בהמשך לשאלתי על שמן קנולה וחמאה כי אבקש לדעת מה עדיף מבחינה בריאותית ולא מטעמי השמנה. תודה

17/12/2015 | 12:35 | מאת:

שלום טליה, השאלה מה עדיף והאם זה משמעותי תלויה בכמויות השמן או החמאה שנמצאות בעוגות/עוגיות, ותדירות האכילה שלהן. אם הכמויות סבירות ואוכלים בתדירות נמוכה (למשל, פרוסת עוגה פעם בשבוע) אז זה ממש לא משנה. באופן כללי, שמן קנולה עדיף על חמאה (מבחינה בריאותית).

15/12/2015 | 15:31 | מאת: טליה

שלום רב, ככלל, מה עדיף לאפיית עוגות ועוגיות שמן קנולה או חמאה? האם ההעפה הזו משמעותית? תודה

17/12/2015 | 12:30 | מאת:

ראי תגובתי לשאלת ההמשך

14/12/2015 | 16:07 | מאת: שירי

שלום רב, אני בעלת תואר ראשון בתזונה קלינית ותואר שני ללא תזה בביוטכנולוגיה Msc ,מעוניינת להמשיך לדוקטורט בתזונה. האם ישנם השלמות אם כן היכן לברר מה הם תנאי הקבלה. תודה רבה למשיבים

17/12/2015 | 13:16 | מאת:

שלום שירי, ממה שאני יודעת בפקולטה לחקלאות של האוני' העברית ניתן לעשות דוקטורט בתזונה, לגבי מקומות נוספים כגון תל חי או אריאל להערכתי אין מסלול כזה אבל אפשר לברר מולם אם משהו השתנה. באוניברסיטת חיפה יש מסלול של תזונה, בריאות והתנהגות בבי"ס לבריאות הציבור וניתן להמשיך לדוקטורט אבל התואר יהיה של בריאות הציבור (לא פחות מעניין וחשוב, אבל אולי לא מה שאת מעוניינת בו) בכל מקרה, 08-9489265 זהו הטל' של מזכירות החוג למדעי התזונה בפקולטה, פרטים לגבי השלמות ומשך זמן יידעו לומר לך לפי הרקע האקדמי שלך בהצלחה!

13/12/2015 | 23:12 | מאת: שני

שלום, אני בת 26. אובחנה אצלי לאחרונה מחלת כליות- IgA Neph. השבוע אני מתחילה טיפול סטרואידי. הומלץ לי על דיאטת דלת חלבון. כבר מספר חודשים שאני נמנעת מגלוטן, ביצים, חלב, אגוזים, שוקולד ועוד. לצערי לא מצליחה להמנע לחלוטין. כל המצב קצת לא ברור...עדיין מתקשה להבין מה מותר ומה אסור. להבנתי גם את הפירות אני צריכה להגביל. אני מעוניינת להפגש עם דיאטן שמבין בתחום מחלות הכליה שיוכל לסייע להתמודד עם הדיאטה ולהבהיר לי יותר מה מותר ומה אסור וכמה.. לאן אני יכולה לפנות? והאם יש ספרות שיכולה לסייע לי? תודה רבה

17/12/2015 | 15:43 | מאת:

שלום שני, בהחלט נראה שיש פה צורך במעקב צמוד של דיאטנית נפרולוגית (=המתמחה במחלות כליה). בנוסף להגבלות האישיות שלך (גלוטן וכד') יש הגבלות הנובעות מהמצב הכלייתי (ומבדיקות הדם- נתון שמשתנה ויש לעקוב אחריו) ודגשים שנובעים מהתחלת הטיפול הסטרואידי. כל זה הופך את התפריט המתאים לך למחושב ומורכב יותר מאשר אדם אחר ולכן התערבות תזונתית של איש מקצוע בהחלט חשובה כאן. את יכולה לגשת דרך הקופה או דרך המרפאה בה את מטופלת, או באופן פרטי. בנתיים, מצאתי את האתר הבא שלדעתי את יכולה למצוא בו עניין וחומר נוסף http://www.klayot.org.il/igan-immuno-globulin-a-nephropathy-%D7%9E%D7%97%D7%9C%D7%AA-%D7%91%D7%A8%D7%92%D7%A8-%D7%94%D7%A0%D7%A4%D7%95%D7%A6%D7%94-%D7%91%D7%99%D7%95%D7%AA%D7%A8-%D7%9E%D7%9E%D7%97%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%9B%D7%9C%D7%99%D7%94- רק בריאות

13/12/2015 | 21:23 | מאת: תומר

אהלן, שמי תומר ואני בא 24, עושה הרבה כושר, לא מעשן ובקושי צורך אלכוהול, *לכאורה* נראה בריא ורזה. כבר המון זמן שאיני מרגיש ככה. אם לא הייתי מתאמן הרבה כבר מזמן הייתי חורג את גבול המשקל התקין. קשה לי להקפיד על ארוחות סדירות, יש לי הרבה חשקים ובולמוסים (ביס ממוצר אחר שמכיל סוכר יכול להיגמר בבילוי של שעה במטבח וחפירה במקרר). אני חושב שאיני יודע מה טוב לי- בשנה האחרונה ניסיתי להוריד כמעט לחלוטין מוצרים מן החי ולהתמקד בתזונה טבעית צמחית, זה עבד לכמה שבועות ואז הכל חזר. בעבר הייתי צורך גבינות, בשר, ביצים והרגשתי מעולה, כיום אני מאמין שעדיף להמעיט אבל לא מצליח להיסגר על עצמי. מוצא את עצמי מבולבל וחסר ביטחון. הפחד הכי גדול שלי הוא שאצור לעצמי נזק בלתי הפיך במערכת הקרדיווסקולרית או במוחעקב אכילה כפייתית. האם יש דרך לחזור לאיזון?

17/12/2015 | 15:54 | מאת:

שלום תומר, לא ציינת גובה ומשקל אלא רק שאתה לא מרגיש בריא ורזה, ורק לכאורה נראה כך. נשמע שהאוכל (מה אוכל וכמה) והדרך בה אתה אוכל מעסיקים ומטרידים אותך מאוד, ונראה שהוא מהווה עבורך צורת ביטוי גם לדברים אחרים, מלבד רעב. הצורך ב"להיות 100%", בין אם זה לשמור כל הזמן על ארוחות סדירות או לאכול רק מזון שנחשב בריא והתנגדות לחשקים פנימים שלנו לפעמים גורם לנו דווקא ההפך-לפרוץ גבולות וללכת לקיצוניות השניה ודבר זה רק מזיק לנו ותורם לתחושת אשמה וכשלון, כשלמעשה דווקא דרך האמצע יותר מתאימה לרובנו. נשמע לי שכדאי לך מאוד לגשת לדיאטן/ית המחתמחה בגישת ה"נון דיאט" או אכילה רגשית, ולקבל הנחיות וליווי נכון שמתאים לך דרך האינטנרט דבר זה בלתי אפשרי... בהצלחה!

שלום הבת שלי בת 3 חולה מורכבת מאוד במצב הכרה מינימאלית ומוזנת דרך גסטרוסטום מזה 3 חודשים. בהתחלה קיבלה פדיאשור. בחודש האחרון עברנו לנוטרן ג'וניור עם סיבים והיו לה עצירויות קשות. עברנו לפני שבועיים לנוטרן בלי סיבים והעצירויות עדיין קיימות. האם יש הבדל בין פדיאשור לנוטרן ג'וניור בלי סיבים ויש סיבה להאמין שהפדיאשור פחות עושה עצירויות? אנו מיואשים מאוד כי העצירויות גורמות לה סבל גדול

שלום גל, מעבירה לך את תשובתה של נועה לייטרר: ראשית, יש להתייחס לאופי העצירות - תדירות? מרקם? זה חשוב כדי לתת פתרון מתאים. שנית, יש להתייחס לתוכנית ההזנה - נפח? אופן המתן? קצב? תוספת נוזלים? אני מאוד ממליצה לפנות לאיש המקצוע שקבע את התוכנית, להציג לו את הבעיות ולקבל ממנו פתרונות - טיפול שלו בתך ראויה וזכאית. באופן כללי, בכל זאת רציתי להתייחס לבעיה שהעלת. לדעתי העצירות אינה קשורה בסוג ההזנה אלא במצב הבסיסי של בתך, ניורולוגית ועם מורכבויות נוספות כפי שציינת. ניתן לטפל באמצעות תרופות ובהחלט חשוב לספק טיפול זה לבתך, על מנת שלא תסבול. בברכה, נועה

12/12/2015 | 20:59 | מאת: לימור

שלום, האם אנשים הרגישים ללקטוז יהיו גם רגישים לפרוביוטיקה שמכילה חיידקי lactobacillus או שאין קשר? תודה.

17/12/2015 | 13:19 | מאת:

שלום לימור לא אמור להיות קשר, כיוון שהלקטוז הוא סוכר החלב ולא חיידקי החלב, אך תוספים רבים כן מכילים לקטוז או עלולים להכיל- לכן יש להסתכל היטב על המוצר ולבדוק מה רשום עליו.

11/12/2015 | 17:59 | מאת: שמעון

שלום רב האם שעועית ירוקה בתנור מותרת לחולי סוכרת?

17/12/2015 | 12:04 | מאת:

כן, גם לא בתנור :) מבחינת ערך תזונתי נחשבת ירק, וב100 גר' יש כ30 קל' וכ7 גר' פחמימה. בתאבון

11/12/2015 | 14:29 | מאת: תמי

שלום! אף פעם לא הייתי אכלנית גדולה במיוחד. עד לפני כשנתיים הייתי חיה בעיקר על ממתקים, שוקולד, ופלים, חטיפים. זה אולי לא היה מזין במיוחד אבל זה היה מספק לי את כמות הקלוריות שאני צריכה. בתקופה האחרונה אני מנסה לאכול קצת יותר בריא, אבל זה אומר שאני לא צורכת מספיק קלוריות. אני גם עושה הרבה ספורט. כרגע אני כ-2 ק"ג מתחת למשקל האופטימאלי שלי (לדעתי - מבחינת BMI אני תקינה). מרבית הקלוריות שלי מגיעות משומנים - אני מוסיפה לכל דבר חמאה ושמנת, אבל זה גם לא מספיק מבחינה קלורית, ואני גם מפחדת להגיע למצב של עודף שומנים בדם. כיצד אפשר להשלים את הגירעון הקלורי מבלי לפגוע בבריאות?

שלום תמי, שמחה לשמוע על השינוי החיובי בחייך :) איני יודעת מה זה "הרבה ספורט" או לפי מה החלטת שאת 2 ק"ג פחות מהמשקל האופטימלי שלך, אבל יש שפע מזון טעים ובריא עם ערך קלורי גבוה יחסית, כמו למשל אבוקדו, אגוזים (ויש כל כך הרבה-ברזיל, מלך, פיסטוק, בוטנים, שקדים, קשיו ועוד ועוד..) וזרעים (למשל חמניה, דלעת, שומשום, פשתן טחון, צ'יה) אותם אפשר להוסיף ישירות למזון או לטחון כממרח ולהעשיר את הסנדוויץ או במקום גבינה מוקרמת (שילוב נהדר של קשיו וגרעיני חמניה טחונים עושה יופי של "הקרמה"), אפשר להוסיף אותם לשייקים על בסיס חלב או חלב סויה יחד עם גלידה ופירות, אפשר גם לקנות ממרחים מוכנים כמו שקדיה, חמאת בוטנים לא ממותקת וכמובן טחינה גלמית (עדיף משומשום מלא) וגם אותם ניתן לצרוך כמו שהם או להוסיף למזון. גם הוספה של שמן זית/שמן אבוקדו לאוכל תתרום קלוריות ועדיפה בהרבה על חמאה או שמנת. כל אלה הם מזונות עשירים יחסית בשומן (זה מה שמעלה את כמות הקלוריות). מזונות נוספים מן הצומח כגון קטניות אמנם אינם מכילים קלוריות כמו קב' השומן אך בהחלט בעלי ערך קלורי לא מבוטל (ומאוד מאוד מזינים ובריאים) ויש הרבה דרכים לשלבם בתזונה (מרקים, קציצות ממרחים...) יש שפע מתכונים ברשת, ממליצה לך לחפש שם בכל מקרה- זהו כיוון בריא ומזין יותר שיכול לעזור לך עם הקלוריות החסרות. אם את דואגת שאינך מקבלת מספיק מרכיבים חשובים או רוצה להעמיק בנושא, ממליצה לך בחום להוועץ עם איש מקצוע (תזונאי/ת) והערה נוספת-אגוזים וזרעים לא קלויים ולא מומלחים, וצ'יה להוסיף רק למזון קר/טמפ' החדר, לא לבשל איתם

05/01/2016 | 22:53 | מאת: תמי

אנסה ליישם כמיטב יכולתי.

11/12/2015 | 13:31 | מאת: אסתר

שלום רב קראתי שלא מומלץ לאכול דג אמנון , האם זה נכון ומדוע?

17/12/2015 | 12:29 | מאת:

שלום אסתר, דג אמנון כדג מים מתוקים נחשב פחות מומלץ מבחינה תזונתית, אך לא הייתי נותנת כותרת של "לא מומלץ" (אלא כאמור-פחות). בימנו יש גם מגדלים המעשירים את מזונו של הדג ואז הרכבו התזונתי משתנה בהתאם. מהנתונים שמצאתי לא נראה ש% השומן בו גבוה כפי שטוענים, אלא בסביבות 2% ל100 גר' טרי. בכל מקרה- דג טרי כדאי לבקש מהקצב לנקות (ואם לא אז עם כפפות ובזהירות) מחשש לחיידקים שנמצאים בזימים או סנפירים של הדג ועלולים לגרום זיהום. אם הדג לטעמך איני מוצאת סיבה לאסור על שילובו בתפריט מידי פעם. בתאבון

10/12/2015 | 15:43 | מאת: האדי אבו עטא

מזה יותר מעשר שהים סבלתי מחוסר בויטין B12, ושעו לי את כל הבדיקות האפשריות לאי ספיקת הויטמין, ומאת אני התייצבתי עם נטילת כדור אחד בכל יומיים. בבדיקת הדם שעשיתי השבוע התגלה שהגעתי לעודף בויטמין B12 שהגיע ל- 990: הרופא אמר לי שאין כל בעיה בעודף הזה אך תפסיק את נטילת הכדורים. בינתיים אינני רגוע מהיא הסיב לעודף שנוצר והאם באמת אין כל נזק ו/או סימפטום בעוף ה-B12,

שלום האדי, ככה"נ הרמות הגבוהות נובעות מלקיחת התוסף בקביעות שנים רבות ולכן הנחיית הרופא בהתאם. אם אתה במעקב רופא המשפחה והוא מכיר אותך ואת עברך וכך ייעץ לא הייתי מודאגת מסיבות אחרות לעודף. אם עדיין אינך רגוע גש אליו שוב. בכל מקרה, אין סימפטומים או רעילות הקשורות לרמות גבוהות של הויטמין. רק בריאות

09/12/2015 | 18:46 | מאת: יעקוב

שלום רב .האם יש המלצות תזונה לפרקינסון ?האם אומגה 3 מותר? תודה

21/02/2016 | 11:05 | מאת:

יעקוב שלום, כמו בכל מצב מחלה אחר, גם במחלת הפרקינסון ישנו צורך בהתאמה אישית של התזונה למטופל לפי התסמינים מהם סובל המטופל וכן לפי שלב המחלה. קיימים כמובן הבדלים בהמלצות בין מצבים של עצירות/ שלשולים, ירידה במשקל וחוסר תיאבון או עלייה במשקל וכן הלאה. בשלבים הראשונים של המחלה ישנה המלצה לצרוך דיאטה ים-תיכונית העשירה בירקות ופירות, צריכת שומן חד-בלתי רווי (אבוקדו, טחינה, שמן זית ועוד) ורב-בלתי רווי (אגוזים ושקדים לדוגמא) ועוד. כיום הנושא של הנחיות תזונתיות למחלת הפרקינסון, וכחלק מהן המלצות לאומגה 3 עדיין נחקרות. ממליצה לפנות לדיאטנית בקהילה לצורך התאמה אישית של התפריט לפי מצב המחלה והתסמינים. בהצלחה.

05/12/2015 | 22:25 | מאת: סוזי

כתוב גם "שמנים ושומנים מהצומח (חלקם מוקשים).

06/12/2015 | 09:56 | מאת:

שלום סוזי, שמנים ושומנים מהצומח חלקם מוקשים=יש נוכחות שומן טראנס במוצר. לפי הנחיות משרד הבריאות מומלץ לצמצם ככל הניתן בשומן מסוג זה, לפיכך, אני ממליצה להעדיף לחם/לחמניות אחרות ללא מרגרינה/שומן טראנס.

05/12/2015 | 22:21 | מאת: סוזי

שלום, על אריזה של לחמניות יש רשימה של רכיבים, ומרגרינה מופיעה שלישית ברשימה. עם זאת, צוין שם שהמוצר מכיל 0.5 גר' שומן טראנס. האם רצוי להימנע מצריכת הלחמניות במקרה של קשישים עם מחלות רקע רבות? תודה.

06/12/2015 | 09:52 | מאת:

ראי תשובתי בהמשך לשאלתך

03/12/2015 | 15:29 | מאת: אור

שאלתי אם האוכל הספציפי הזה שאני מציינת מכיל חמרים שעשויים לגרום לשלשול או יציאה רכה. ללכת לדיאטנית זה אני יודעת לבד, בלי שתמליצו לי, עם כל התודות.

06/12/2015 | 09:51 | מאת:

שלום אור, על פניו לא נראה כי האוכל שציינת גורם יציאות רכות/שלשול. מה שכן, זה נראה כמות אוכל מועטה מידי ולכן ייתכן וחסרים עוד מזונות שאת אוכלת ולא נרשמו. עוד דבר שחשוב לדעת זה האם היציאות השתנו עם המעבר לתזונה זו או שהיו גם קודם, או שהחלו אח"כ, תדירות ונפח יציאות ועוד המון פרטים שיעזרו להבין האם באמת האוכל הוא פה הגורם. לכן רשמתי שנדרש בירור קצת יותר מעמיק, אם העניין באמת מפריע. ייעוץ אינטרנטי אינו מספק במקרה זה.

02/12/2015 | 14:32 | מאת: אור

אני סובלת מיציאות רכות לפעמים שלשול. אני בת 70. ואני אוכלת בבוקר לחם וגבינה עם ריבת סנדפו מעט, כוס קפה עם חלה סויה. בצהרים עוף עם תפוחי אדמה או אורז. כשאני אוכלת אורז היציאות יותר בסדר.ף אבל אם תפוחי אדמה רכות מדי. בערב לחם גבינה וגיל, ובלילה בננה. מה יכול לעשות לי את הרכות הלא מתבקשת הזו? הסנדפפו, החךב סויה הזה, או משהו אחר בכלל? אודה מאד מאד על תשובה, אני לא רואה טוב, וקשה לי לראות מה כתוב על המוצרים. תודה.

שלום אור, יש סיבות רבות ליציאות רכות, לא תמיד תזונתיות לא ציינת מקורות לסיבים תזונתיים בתזונתך (ירקות ופירות, דגנים מלאים, קטניות ועוד), ועוד פרטים כגון שתייה ורמת פעילות. אם הדבר מפריע לך ממליצה להפגש עם דיאטן/ית למס' מפגשים על מנת להבין את העניין יותר לעומק רק בריאות

לאחרונה מצאו במחקר של ארגון הבריאות העולמי, כי אכילה של 50 גרם בשר מעובד על בסיס יומי מעלה סיכון לסרטן המעי הגס, והשאלה היא: אם אני אוכל כמות גדולה של בשר מעובד (7 נקניקיות) יום ואחריו עוד יום, אבל בזה מסתיימת אכילת בשר מעובד למשך של חודש בערך, האם עדיין יש סיכון (למרות שהיומיים האלה באים ברצף יום אחר יום) או שאינו קיים? או זניח?

שלום אילן, אין לשאלתך תשובה חד משמעית, כיוון שגם הקביעה לגבי 50 גר' נערכה לאחר ניתוח נתונים שממנו עלה שהסיכון עלה באופן כללי עם כמות הבשר הנצרכת. ניתוח זה הראה שכל 50 גר' של בשר מעובד הנצרך באופן יומי מעלה את הסיכון לסרטן מעי גס בכ18%. הסיכון עולה עם כמות הבשר הנצרכת, ולא יודעים אם יש רמה בטוחה קיימת. מכאן, מובן שאין תשובה חד משמעית לשאלה, אך ברור כי 7 נקניקיות (מעל 200 גר') אינה דבר שהייתי ממליצה לאף אחד אף פעם (כאמור, אין תשובה לגבי האם קיימת רמה בטוחה). האם עדיין יש סיכון? אינו קיים? זניח? לא יודעת, אבל ממליצה להפחית עד כמה שניתן. מבחינה תזונתית לא רואה יתרונות בצריכת נקניקיות. מקווה שעזרתי ורק בריאות

30/11/2015 | 09:26 | מאת: מישהי

שלום רב, האם ניתן לאכול מרקי אינסטנט קנויים (אבקות קנויות שמוסיפים להן מים ומרתיחים) בזמן שלשול? תודה מראש.

03/12/2015 | 10:31 | מאת:

שלום לך, יש סיבות רבות לשלשול, ובאופן כללי ניתן לשתות מרקים אינסטנט אבל לא הייתי ממליצה. מלבד העובדה שאינם מכילים שום דבר מזין (הרבה חומרים מעובדים וזכר קלוש לירקות), מכילים בדר"כ הרבה מלח שגם יכול לזרז יציאות

29/11/2015 | 14:59 | מאת: שושנה סלומון

אני לוקחת קומדין כבר 14 שנים. האם מותר לי לאכול קינואה אני מבקשת תשובה לאימייל שלי.

03/12/2015 | 10:55 | מאת:

שלום שושנה, אין לי את המייל שלך ולכן עונה כאן. ההנחיות התזונתיות הן לצרוך תפריט מאוזן המכיל כמות קבועה של ויטמין K, ולהימנע משינויים קיצוניים בצריכת המזון. אני מניחה שאת שואלת כיוון שעד כה לא אכלת קינואה ואת מעוניינת לצרף אותה לתזונתך? לפי הנתונים שבידי בקינואה אין ויטמין K ולכן את יכולה לצרף אותה לתפריט רק בריאות

27/11/2015 | 15:37 | מאת: שיר

אני לוקחת כף בנפייבר ביום להסדרת פעילות המעי. כמוכן לוקחת תרופות. מה המרחק בזמן שצריך לקחת את התרופה לבנפייבר. שעה? שעה ןחצי? מה עדיף לקחת את שעה וחצי לפני לקיחת בנפייבר או שעה וחצי אחרי הבנפייבר?

03/12/2015 | 10:34 | מאת:

שעתיים הפרדה

27/11/2015 | 08:32 | מאת: נילי

מהי ההדרכה המומלצת מן הספרות לתזונה לאשה כבת 50 לאחר מיומקטומי ?

03/12/2015 | 11:03 | מאת:

שלום נילי, אין הנחיות תזונה מיוחדות לאחר מיומקטומי. כמובן שיש להתחשב במצב התזונתי לפני הניתוח, מחלות רקע, האם היתה פתיחת בטן או נעשה באמצעות לפרסקופיה ועוד... אם יש ספק- אנא גשי לדיאטן/ית ע"מ לקבל הנחיות מותאמות באופן אישי. רק בריאות

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 304