לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

30/08/2015 | 17:11 | מאת: יאנה

שלום .. בעלי בן 25 עבר ניתוח קיב קיבה (תיקון פרופורציות קיבה ) עברו שלושה שבועות מאז הניתוח ברצוני לדעת מה מותר לו לאכול מיפירות וירקות וועד לחמים תבלינים תודה רבה מחכה לתשובה

10/09/2015 | 10:47 | מאת:

שלום יאנה, זוהי תשובתה של דנה בירנברג מהחטיבה הכירורגית ברמב"ם. בעיקרון, אם עבר את הניתוח הכיב אינו פעיל ולכן יכול לחזור לאכול בהדרגה (תחילה להמעיט בטיגון, מזון חריף, חומצי)- תזונה רגילה לפי סבילותו האישית. חשוב להיות קשוב לתחושות ואם ישנם סימפטומים מומלץ להתנהל באופן הדומה לכיב פעיל: ארוחות קטנות ותכופות, לעיסה מספקת של המזון, המנעות ממזון מטוגן ועתיר שומן, חריף/מתובל וחומצי (הדרים, חמוצים,עגבניות), מומלץ להמנע מקפאין, אלכוהול, שתייה מוגזת ועישון