אוטיזם: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

הילדים שלכם שותים משקאות דיאטטיים? כדאי שתקראו

הורים, מתי לאחרונה בדקתם את רשימת המרכיבים של המשקאות והמאכלים שילדיכם צורכים? האקדמיה האמריקנית לרפואת ילדים יצאה לאחרונה בהצהרה שחשוב שתכירו יותר ויותר ילדים שותים כיום משקאות דיאטטיים וברשתות השיווק אנו נתקלים לא פעם במוצרי מזון המכילים ממתיקים מלאכותיים, כמו דגני בוקר, עוגיות וכד'. הורים לא תמיד מודעים לרשימת המרכיבים שעל האריזה, ומשפטים כמו "ללא סוכר" משכנעים אותם להעדיף את המוצרים האלה עבור ילדיהם, מתוך רצון לשמור על בריאותם ולהפחית סוכר בתזונתם.  אבל, האם חשבתם פעם מהו תחליף הסוכר שמצוי במזונות אלה ומהי ההשפעה הבריאותית של הממתיקים המלאכותיים שיש בכל משקאות הדיאט? האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים פרסמה בחודש שעבר הצהרה ב-Pediatrics, כתב העת הרשמי של האגודה האמריקאית לרופאי ילדים, לגבי הבטיחות ארוכת הטווח של צריכת ממתיקים מלאכותיים על ידי ילדים ובני נוער. בהצהרה נמסר כי אין עדויות מספקות אודות הבטיחות ארוכת הטווח של...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לאוטיזם

לקויות למידה - תמונת המחשה
לקויות למידה כ 15% מהילדים סובלים מבעיות קשב וריכוז. אבחון נכון יסייע לילד להתגבר על הקשיים המתלווים...
התפתחות הילד - תמונת המחשה
התפתחות הילד ארגז החול, הלחצנים במעלית של הקניון, פינת החי או אפילו המקרר הביתי - הכירו את המקומות ה...
תסמונת רט - תמונת המחשה
תסמונת רט הפרעה בתחום התקשורת בטווח האוטיסטי (Autistic Syndrome Disorder - ASD) מוגדרת לפי DSM כל...
אבחון גנטי טרום השרשה - תמונת המחשה
אבחון גנטי טרום השרשה "חוסר רגישות מולדת לכאב", היא תסמונת המונעת ממי שסובל ממנה לחוש כל תחושה גופנית של כאב,...
לקות שמיעה מלאה - תמונת המחשה
לקות שמיעה מלאה ארגון הבריאות העולמי: איבוד שמיעה שאינו מטופל הוא בעל משמעויות כספיות גבוהות יותר מעלות...
ירידה בשמיעה - תמונת המחשה
ירידה בשמיעה דלקת של האוזן התיכונה שכיחה יותר בקרב ילדים, בהשוואה למבוגרים: מהם הגורמים לדלקת? מהם ה...
ללמוד עוד על אוטיזם
מדברים על אוטיזם-תמונה

לקראת יום המודעות לאוטיזם, המצוין מדי שנה ב-2 לאפריל - כל...

מאת: ד"ר אלה...
02/04/2019
חצבת: למה הורים לא מחסנים?-תמונה

לא רק בדיסנילנד: גם בישראל פורצות לפרקים מחלות שכמעט שכחנו...

מאת: יאנה...
04/02/2015
אוטיזם: הפרעות שינה של ילדים-תמונה

שכיחות הפרעות השינה בקרב ילדים אוטיסטים גבוהה במיוחד. הדבר...

מאת: פרופ'...
16/02/2012
אוטיזם: המשמעות של אבחון מאוחר-תמונה

אבחון לקות התקשורת, או בשמה האחר "אוטיזם", נמצא במגמת עלייה...

מאת: ד"ר אפשטיין...
24/02/2019
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לאוטיזם?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

אוטיזם: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

היי בהריון בשבוע 16, בסקירת מערכות שבוצעה השבוע נמצא right aortic arch אני ממש מודאגת הבנתי על כל מיני בעיות שעלולות להיות כמו טבעת וסקולרית ,תסמונת די ג'ורג' ועוד. אני אמא לילד אוטיסט שצריך את עזרתי . מה הסיכון מול הסיכוי לבעיה והאם כדאי לבצע הפלה

שלום, קשת אאורטה ימנית הינו ממצא לא נדיר בבדיקות אקו לב בהריון כמו גם בבדיקות שגרתיות, כאשר ממצא זה אינו מלווה במומים אחרים (גם לבביים וגם אחרים) אנו מתייחסים אל זה כממצא מבודד, כלומר שההתייחסות הכוללת הינה רק לקשת אאורטה. כממצ א מבודד, הקשת הימנית בד"כ הינה ממצא שפיר שברב המקרים אינו יוצר בעיה אולם ישנם מצבים בהם מיקום הקשת הימנית בשילוב של דוקטוס שלא נסגר או מלפורמציה עורקית אחרת(דיברטיקולום) יוצר קשת סביב האאורטה(אבי העורקים)והוושט, הדבר בא לידי ביטוי בד"כ בתינוקות בנשימה רעשנית ,סטרידור,שיעול,דלקות ריאה וכדומה. בילדים יותר גדולים בד"כ בבעיות בליעה למינהן. שיעול לסרוגין אינו ממצא נפוץ במצב של טבעת הנגרמת מקשת ימנית. יחד עם זאת הבירור של עורקים הממוקמים בצורה לא תקינה באבי העורקים אינו יכול להתבצע רק באקו לב ולכן דורש בירור יותר מקיף. לגבי השכיחות עם מומים נוספים.... נכון הוא כשיש מומים גנטיים מסויימים, השכיחות של קשת ימנית הוא יותר גבוה, אולם בת'כלס רק כ 90-95 אחוז מכל העוברים עם קשת ימנית בריאים בכל אספקט אחר (Peng R, et al. Prenat Diagn. 2017 ) קשת ימנית לכשעצמה בד'כ אינה ממצא מגביל. כדאי מאד לבצע בדיקה גנטית.וכמובן אקו לב עובר. בברכה, ד'ר דן הדס קרדיולוג ילדים

ד"ר תודה רבה על תשובתך. רציתי לשאול במידה ולא יימצא ממצא נוסף ,כל העניין שכתבת שיכול להיות מקשת ימנית לדוג' שנוצרת קשת ואז יכולות להיות בעיות נשימה או בליעה בהמשך..זה לא בעייתי? זה לא פוגע בבריאות הילד? בליעה נשימה ,זה לא סיכון מלכתחילה ?

ועוד שאלה אוכל להגיע אליך להתייעצות פרטי או דרך הקופה על נושא זה?

קשיי נשימה או קשיי האכלה הם אכן בעיה שעלולה להיווצר אולם סיכוייה נמוכים והיא ניתנת לפתרון ניתוחי. למרות שאנו רוצים רק את הכי טוב לילדינו....לא תמיד אפשר לנבא איך דברים יתקדמו...

לגבי ייעוץ בנושאי עוברים, ד''ר ברעם וד'ר גורדין קופילוב הם הכתובת.... בהצלחה

ביצעתי מי שפיר וצ'יפ גנטי רגיל, הם יש צורך במשהו מעבר לכך בכדי לשלול תסמונת די ג'ורג'?

חשוב להתייעץ עם גנטיקאים

אני מתאוששת מהתקף פסיכוטי שעשה שמות ביכולות הקוגניטיביות שלי. ברגש ובתפקודים בסיסיים. קל וחומר גבוהים. אני יודעת שלא אוכל לחזור לאדם שהייתי לפני ההתקפים אך הייתי מעוניינת להעלות כמה שיותר את רמת התפקוד שלי. כיוון שברור לי שכל התקף נוטע הרס במח ,חשוב לי לברר האם במחלות פסיכיאטריות ונוירולוגיות לרבות פסיכוזה סכיזופרניה אוטיזם ושבץ מוחי ישנן מעבר לתרופות ולטיפולים קוגניטיביים ולא פולשניים למיניהם שבאים לעבוד עם מה שנשאר- טיפולים *פולשניים*שיכולים להביא להטבה במצב ולהעלאת התפקוד הבסיסי. האם השתלה של תאי גזע עשויה לעזור. ואם כן למי פונים כדי להתחיל בתהליך? החיים כך אינם חיים ולא ברור לי מדוע עד היום מלבד המשחק הסיזיפי בתרופות למיניהן לא נמצאה פרוצדורה שיכולה להוביל לשינוי משמעותי במחלה? האם נגזר על מי שחווה מחלה כזו לבלות את שארית חייו כמוגבל? מוכנה ללכת מאוד רחוק וכמה שצריך כדי להוביל לשינוי במצב הכללי שלי ולא יודעת למי לפנות מלבד פסיכיאטרים שלא יודעים לתת תשובה אחרת מ-פשוט לחיות עם זה. אשמח לכל פיסת מידע שתוכל לקדם אותי

כמי שגם עבר מצב פסיכוטי ואכן אני עדיין מוגבל בהרבה מוגבלויות אף שכבר עבר כמעט שנה מאז שיצאתי לחלוטין מכל הפסיכוזה והשאריות שלה, אך עם התרופות המתאימות אפשר להתגבר על הכל כמעט בלי ניתוחים מיותרים שיכולים בחלק מהמקרים רק להזיק, אלא שזה לוקח בדרך כלל הרבה זמן עד שמתגברים על ההגבלות בעזרת התרופות, ואין מה לעשות- דרוש הרבה סבלנות, והחצי שנה הראשונה אחרי המצב הפסיכוטי היא הכי קשה, ובחלק מהמקרים אפילו שנה ואפילו שנתיים, שלפי הידוע לי אחרי שנתיים עם הכדורים מגיעים לרמיסיה מלאה, כלומר להחלמה לגמרי מהקשיים עד שבחלק מהמקרים אפשר לשקול את הגמילה מהכדורים, אך בכל המקרים לפי הידוע לי (והדוקטור מן הסתם יפרט יותר) דרושה לפחות חצי שנה בשביל להגיע להחלמה. ואחרי שחצי שנה זו עוברת, (וכפי שכתבתי-לפעמים יותר)- אפשר כבר לראות את הפירות הטובים שמתחילים לגדול כתוצאה מהכדורים המתאימים. כך שמה שכתבת ש״אני יודעת שלא אוכל לחזור להיות האדם שהייתי לפני ההתקפים” זה לא מחייב. אמנם במחלה כמו סכיזופרניה זה לכל החיים אבל בהחלט אפשר בעזרת הכדורים להתגבר גם על זה. נסיים באיחול מעומק הלב (וכמי שחווה את זה גם על עצמו אני מאחל זאת באמת) שתרגישי טוב תמיד ושתתגברי על מה שחוללה הפסיכוזה ודומיה לכל השלכותיה.

שלום לשניכם תשובתו של מני כנה ונכונה. לנסות לקבל טיפול קסם כאן ועכשיו זה לא מציאותי בטח לא ניתוח עם תאי גזע כזה או אחר שנשמע כמו מדע בדיוני. המפתח נמצא אצל הפסיכיאיאטרים אך גם אצלך! לא להרים ידים ולנסות לחזור לתיפקוד על פי ההמלצות- לא משהו מלחיץ ומאתגר מידי! בהצלחה!

שלום, בני בן 4 חודשים נולד עם היקף ראש של 35. בבדיקה בגיל חודש הוא היה 36.6, בחודשיים 38.5, בשלושה חודשים 40.2 ובארבעה חודשים 42.2 (כששבוע וקצת לפני גיל 4 חודשים הוא היה 41.5) אחות טיפת חלב אומרת שהוא עולה באחוזונים וזה סימן לבעיה. היקף הראש שלי הוא 54.4 ושל בעלי 59.7 מבחינת גובה הוא גם עלה באחוזונים (אבל פחות משמעותית-מאחוזון 45 לאחוזון 70 בערך) עשינו אולטרסאונד מוח בגיל חודשיים בגלל cmv מולד ויצא תקין לחלוטין. יש לי שתי שאלות: 1. האם זה נורמלי שהיקף הראש יעלה כך באחוזונים? האם זה בגלל היקף הראש הגדול של בעלי? (או שהוא היה אמור להיוולד כבר עם היקף ראש גדול?) 2. ראיתי בכמה מקומות שעליה בהיקף הראש באחוזונים מהווה אינדיקציה לאוטיזם. האם יש ממה לחשוש?

שלום, 1. היקף הראש של תינוק עולה בממוצע בשלושת החודשים הראשונים לחיים ב-2 ס"מ כל חודש (כלומר 6 ס"מ עד גיל 3 חודשים), בשלושת החודשים הבאים ב-1 ס"מ בחודש, ובמחצית השניה לחיים ב-0.5 ס"מ בחודש. כך שהיקף הראש של בנך בלידה היה באחוזון 50 ועלה 7 ס"מ עד גיל 4 חודשים - הכי נורמלי שיכול להיות. לצערי, עקומות הממוחשבות של טיפת חלב ושל חלק מבתי החולים וקופות החולים הן בעייתיות, ומלחיצות לשווא גם צוות רפואי וגם הורים. 2. אני ממליצה בחום לא ללמוד על אוטיזם מהאינטרנט. בבקשה, בברכה

תודה רבה על התשובה המפורטת!

ד"ר נכבד! לאחר סגירת ASD גדול עי מתקן אמפלצר {מטריה} לפני 15 שנים הופיעו פרפורים ורפרופים די מוקדם בתדירות של 3-4 פעמים בשנה מטופל בכדורים שאלתי היא האם ניתן לבצע צריבה בנוכחות ההתקן שיש בחור בין העליות בתודה מראש

שאלה טובה. אבלציה לפרפור פרוזדורים מתבצעת בעיקר (או רק) בעליה השמאלית ויש צורך לעבור מעליה ימנית לשם. בד"כ זה מתבצע ע"י דקירה במחיצה בין העליות. במידה וקיים מתקן במחיצה כגון אחרי דגירת ASD ישנה בעיה טכנית. יש גישות, לא קל, אבל בידיים מנוסות ניתן לנסות לעבור לצד שמאל.

אז אפשר להבין מתשובתך אדוני> שעדיף ניתוח כי הבנתי שיש סיכון רב בצריבה

1. לא דיברנו על סיכונים בכלל. דיברנו על מורכבות. 2. על איזה ניתוח מדברים?

דר נכבד: מצטער על חוסר ההבנה שלי אני מתכוון על ניתוח מבוך MAZE האם זה מקובל כאשר האופציות האחרות פחות יעילות בתודה על סבלנותך

אפשר לעשות גם ניתוח

פורומים בנושא אוטיזם
פורום קרדיולוגיה - מבוגרים
ד"ר דני אליאן יענה על שאלות הגולשים בנושאים הקשורים למחלות לב במבוגרים,...
פורום קרדיולוגיה וצנתורים
ד"ר ארתור קרנר ישיב על שאלות הגולשים בנושאים הנוגעים למחלת לב כלילית, גו...
פורום ניתוחי לב
מנהלי הפורום ישיבו על שאלות הגולשים בכל הנוגע לתחום כירורגית לב: ניתוחי...