פורום קרדיולוגיה - מבוגרים

הפורום יעסוק בשאלות הנוגעות למחלות לב במבוגרים , גורמי הסיכון למחלות לב ומניעתם, מחלות של מסתמי הלב,הפרעות קצב,אי ספיקת לב, מחלות לב בהריון, צינתורי לב , פעילות גופנית ושיקום הלב. למעבר לפורום לחצו כאן.
4006 הודעות
3567 תשובות מומחה

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים

18/03/2019 | 21:42 | מאת: אור

קודם כל שאלתי פה הרבה שאלות ועזרת לי נורא בכולן , האם אפשר להגיע אליך איכשהו ?

18/03/2019 | 23:14 | מאת: משה

מצטרף לשאלה דוקטור אליאן הגדול איך מגיעים אליך לבירור קרדיאלי מקיף ??

18/03/2019 | 14:44 | מאת: אלי

שלום האם לחץ דם ולב אפשר לקשר את שניהם לאותו תחום ? זה מרכיב אחד תשני ? אפשר לקטרג את זה בקרדיולוגיה לב ולחץ דם ? האם גם לחץ גם גבוה נמוך זה דברים שקשורים ללב ?

18/03/2019 | 11:30 | מאת: אליאב

שלום היום בבוקר למשך דקה היה לי משהו ממש מוזר הלב דפק בחולשה כזה והרגשתי כאילו הוא עומד ליפול או להיעצר תחושה שאין לי הסבר כאילו הולך לקרות לו משהו,מן הרגשה מוזרה הייתי אובד עצות.. דבר שלא היה לי אף פעם אני בן 29,בלי קשר בימים האחרונים אני על המיטה חום איזה משהו ויראלי יש לי לא יודע אם לקשר את זה אחד לשני מה זה ??????יכול ליהות....בלי קשר בחודשים האחרונים יצא לי לעשות הרבה אקג שהיו סינוס טכיקרדיה אם מעל 100 פעימות לדקה

שלום דוקטור באחת התשובות שלך פה באתר ראיתי שרשמת שפעימות מוקדמות יכולות ליצור מעגלים חשמליים שגורמים לדופק מהיר .. אם היה ארוע של הרגשה מוזרה בלב (חשמלית) סחרחורת ואחר כך דופק מהיר לדקה בערך .. 1.זה יכול לקרות מפעימות מוקדמות? 2.מה הסיכוי שזה vt למרות שרשמת שזה לא אופייני ללב בריא.. (כל הבדיקות תקינות) 3.מה זה לעזאזל כבר יכול להיות אם לא אלה? עד שאקליט את זה אני לא יכול לחיות בפחד הזה והחוסר וודאות!

17/03/2019 | 22:02 | מאת: צ’רלי בן שבת

שלום רב ביצעתי הולטר 24 שעות ובתוצאה נצפו כ-2494 פעימות חדריות מוקדמות ממקור אחד וכ-156 בממוצע לשעה נצפו גם כ-2 APBS קצב סינוס ממתין לאקו לב במאמץ מה הטיפול במקרה כזה ?

17/03/2019 | 21:40 | מאת: ניר

שלום כול היום הדופק שלי נע בין 116-130 סינוס טכיקרדיה בדקתי יכול ליהות שהחום גוף גורם לזה ? אני בן 25 בריא כול הבדיקות בסדר אבל הדופק ממש לא יורד אובד עצות דופק הממוצע שלי הוא 80 עכשיו כנראה בגלל שיש לי משהו ויראלי... כנראה החום גוף מעלה דופק? מה הקשר לחום גוף ודופק שהוא ככה גבוה אם יש קשר בכלל ?

17/03/2019 | 21:44 | מאת: ניר

שלום שוב חום גוף מדדתי 39.6

17/03/2019 | 20:04 | מאת: עופר

היי דוקטור קיבלתי את ממצאי הבדיקה ולא הבנתי את הכתוב שם אודה לתגובה שלך והאם כדאי לגשת לקרדיולוג. צורף כקובץ להודעה

17/03/2019 | 19:25 | מאת: לירוי

היי לאחרונה יש לי כאבי ראש ממש חזקים וכול פעם הדופק שלי מטפס למעל 100 אציין שהדופק סדיר האם כאבי ראש מעלים דופק למהיר ?

לקריאה נוספת והעמקה

כל כאב גם כאב ראש יכול להעלות את הדופק

17/03/2019 | 19:21 | מאת: יעקב

שלום בימים האחרונים אני חולה חוף גוף קור צמרומורות חום לא 40 וכאלו 37.7 משהו כול הגוף כואב הדופק שלי ממש מהיר מדדתי אם האצבע ובעוד דרך 116-128 יכול ליהות שכול זה הלב מגיב לגוף וזה בעצם לא בעיה? הדופק שעות ככה לא יורד גם שאני שוכב על המיטה עשיתי אקג שהיה תקין ....כי לאחרונה נבדקתי אצל רופא משפחה לפני מה שחוויתי היום בשבוע שעבר נבדקתי והכול היה תקין מה זה יכול ליהות???

לקריאה נוספת והעמקה

בזמן דלקת ובעיקר כשיש חום גם הדופק יכול לעלות

שוב שלום כול היום הדופק לא יורד לי מדדתי במשך שעות!!! הוא 116-128 מה עושים... הוא יכול פתאום לקבל תאוצה ולהגיע לגבהים ממש גבוהים שיעשו לי בעיות???? לא מסוכן? אציין שאני אם חום 39.2 מה עושים האם זה קשור ?

17/03/2019 | 18:52 | מאת: יותם

שלום רב פרופסור אליאן הגדול רציתי להבין משהו במידה ולאדם כלשהו יש דופק ממש מהיר שנמדד והתגלה כסינוס טכיקרדיה בהנחה שנשלל תריסיות בדיקות דם ועוד דברים אחרים ששוללים בעיית לב או הפרעת קצב . נניח הדופק במנוחה הזה הוא 130-170 לצורך הדוגמא גם שזה ממש מהיר ונמצא כקצב סינוס זה נחשב תקין ?? בכול זאת שזה מהירות כזאת ? באותו רגע שהבן אדם נניח עשה בדיקה ונמצא תקין אך מהיר זה בסדר כי זה סינוס ?

לקריאה נוספת והעמקה

טקיקרדיה - המונח הלטיני לדופק לב מהיר (טכי - מהיר; קרדיה - לב). כאשר דופק מהיר איננו נובע מעלייה טבעית של הדופק כתגובה למאמץ או למצב דחק יתכן שמדובר בהפרעה בקצב . דופק 130 סדיר יכול להיות סינו טקיקרדיה דופק 170 הוא קרוב לודאי טקיקרדיה שלא ממקור הסינוס

שלום האם אקמול דקסמול ותרופות מהמשפחה הזהאת בדרך כלל מעלים דופק ? יכולים? או שפחות... אפילו במידה שהלב בסדר...

לקריאה נוספת והעמקה

התרופות שהזכרת ממש לא מעלות דופק

17/03/2019 | 18:20 | מאת: מני

שלום רב מזה כשעה ומשהו היום היה לי דופק 133 במנוחה מדדתי , אציין שממש לאחרונה עשיתי ספירת דם אקג צלח תריסיות ועוד ועוד והיה והכל היה תקין באותו רגע שחשתי את זה הרגשתי גם חלש בכול הגוף בלי שום קשר ללב גוף קצת בחום קצת קור אולי משהו ויראלי האם דופק כזה באותו רגע יכול לטפס לגבהים וממש ולעשות נזק ?

לקריאה נוספת והעמקה

דופק 133 לא עושה נזק

17/03/2019 | 11:03 | מאת: אור

שלום 1.האם אירועי VT קצרים שמתרחשים אחת לכמה חודשים עם תסמינים של סחרחורת ודפיקות לב במנוחה מסוכנים? 2.האם זה מצריך טיפול כלשהו? 3.האם מסוכן לעשות פעילות גופנית מאומצת שגורמת לפעימות מוקדמות במאמץ שברקע חשד לVT?

לקריאה נוספת והעמקה

VT או טקיקרדיה חדרית יכול להיות העייתי עם יש מחלת לב ברקע בלי לדעת עליך כלום בלי להבין איזה VT זה ( כמה פעימות ,באיזה קצב ) - לא ניתן להשיב

17/03/2019 | 12:44 | מאת: אור

אני חושד שיש לי זה עוד לא נתפס .. זה אחת לכמה חודשים תחושה כאילו משהו מתעסק לי בלב אחר כך סחרחורת ילאחר מכן דופק מהיר.. האם בעקבות החשד להפסיק פעילות גופנית? או שאין קשר? כל הבדיקות שלי תקינות מלבד פעימות מוקדמות במאמץ.. גיל 24

מאד רצוי לנסות ולתעד את הפרעת הקצב.ישנן מספר אופציות. אם עשית אקו והוא תקין ואם עכשיו יש רק פעימות מוקדמות לא צריך להפסיק פעילות גופנית

17/03/2019 | 15:40 | מאת: אור

קרה לי מקרה כזה לפני חצי שנה , והיום היה לי שוב יש מכשירים שאני אוכל לשים על עצמי לזמן ככ ארוך?

17/03/2019 | 16:28 | מאת: אור

האם זה נראה הגיוני לארוע vt התסמינים שאני מתאר? מה זה כבר יכול להיות אם לא זה? כרגע אני אחרי המקרה אני ממש פוחד מהמקרה הבא .. מה אתה מציע? אני בסיכון כרגע בכלל? , יש טעם ללכת לבית חולים? תודה..

17/03/2019 | 17:45 | מאת: אור

סליחה על הריבוי שאלןת אני פשוט ממש מודאג היה לי תחושה שהלב מתהפך ואחר כך סחרחורת ואחר כך דופק מהיר.. האם הסחרחורת לא אמורה להגיע כשהדופק מהיר? למה היא הגיעה לפני הדפיקות לב? יש לזה הסבר פיזיולוגי?

VT לא אופייני ללב בריא צריך לתעד את הפרעת הקצב, ישנם מכשירים הנקראים לופ ריקורדר שאפשר ללכת איתם חודשים לסחרחורת יש מספר סיבות ואם היא מופיעה חד משמעית לפני התחלת דפיקות הלב סיבתה אחרת.

17/03/2019 | 10:30 | מאת: סיגל

שלום רב, בת 30. סובלת מדיזינס מתמשך. נשלחתי לעשות בדיקת הולטר לב בגלל הדיסינס ובגלל הרגשה של דופק מהיר(בבדיקה הוא לרוב על 98). התשובות של הבדיקה הן: הפרעות קצב על חדריות apc's: 3 apc's בודדים במשך הבדיקה. הפרעות הולכה: נצפו פאוזות עם מרווח R-R מקסימלי עד 1.66 שניות. מתאים לחסם עליתי חדרי מדרגה שניה מטיפוס וונקבך, לדוגמא שעה 5:10. אשמח לדעת מה זה אומר ומה עלי לעשות מכאן?

לקריאה נוספת והעמקה

זה אומר שהכל פיזיולוגי ולא ממש חריג וזה גם לא הסיבה לדיזינס

17/03/2019 | 12:37 | מאת: סיגל

סליחה על הבורות, אבל מה כוונתך בזה שהכל פיזיולוגי?

שמרווח R-R שקורה בעיקר בשעה חמש ( וגם בשעות אחרות ) הוא דבר פיזיולוגי

17/03/2019 | 09:54 | מאת: אור

שלום רב אני בן 24 סובל מפעימות מוקדמות בעיקר במאמץ APCS בודדות 3 פעימות מוקדמות חדריות ביממה בהולטר ואקו לב תקין , לאחרונה חווה לעתים סחרחורת פעם בכמה חודשים היום היה לי תחושה כמו בפעימה המוקדמת מבחינת התחושה בלב , סחרחורת ולאחר מכן דופק מהיר לדקה בערך כל זה קרה בישיבה. *האם פעימה מוקדמות יכולה לגרום לכל התסמינים האלה? מה יכולה להיות הסיבה לדעתך? האם זה מסוכן? אני יכול להמשיך את השגרה ? אני ממש דואג ו3 קרדיולוגים אמרו לי שיש לי בסך הכל פעימות מוקדמות אבל הארועים האלה פשוט לא נורמליים והם נדירים אמנם אבל משהו לא תקין ואין לי מושג מה לעשות..

לקריאה נוספת והעמקה

פעימות מוקדמות יכולות לגרום להרגשה כללית רעה בעיקר אצל אנשים צעירים ובעיקר אצל מי שנלחץ מהר. אם שלושה קרדיולוגים אמרו לך שהכל בסדר אז צריך להמשיך בחיים כרגיל עם הפעימות המוקדמות

שלום דוקטור האם שפעת שהיא אם חום ובלי חום ועוד סוגים של שפעות יכולות מעלות דופק ? לאחרונה לא הרגשתי הכי טוב והיה באותו היום דופק 100-112 אק"ג סינוס טקיקרדיה האם השפעת גורמת לדופק,מואץ ?

לקריאה נוספת והעמקה

שפעת כמו כל דלקת או זיהום יכולים לעלות דופק

16/03/2019 | 02:29 | מאת: אביב

שלום אם אני סובל מפעימות מוקדמות ומתחיל עבודה במשמרות לילה אחת ליומיים 24 שעות משמרת עם 4 שעות שינה זה שם אותי בסיכון כלשהו?

סיכון לחוסר שינה.

15/03/2019 | 22:16 | מאת: אדיר

שלום רב סובל מפעימות מוקדמות שמופיעות במאמץ בודדות פרוזדוריות. אני יודע ששחרור של הורמונים גורם להם להופיע במאמץ פעם לא היה לי בכלל במאמץ , עכשיו כבר כמעט חצי שנה שזה מגיע במאמץ בודדות הדבר העיקרי שחשוב לי זה להשמר שלא יחמיר.. 1.מה גורם להחמרה למצב של הפרעות קצב יותר מורכבות וממה אפשר להמנע כדי שלא יחמיר? 2.האם פעימות מוקדמות שמופיעות במאמץ תמיד יגיעו למצב של החמרה ברגישות שלהן עם הזמן? 3.זה יכול לעבור לבד? תודה רבה!:)

לקריאה נוספת והעמקה

1.אין גורם ספציפי שגורם להחמרה. אין גם ממה להימנע 2.ממש לא 3.יכול לעבור לבד

15/03/2019 | 21:11 | מאת: Linorz

אני רוצה לשאול שאלה בקשר זה תאונת עבודה שהעברתי לפני 3 שנים דלת מחסן נסגרה לי על האצבע השלישית בגליל המרוחק בקצה האצבע לאחר חצי שנה תתחילו כאבים של ונימול גם בידיים וגם ברגליים ואז אני מטופל עם המון כדורים ליריקה ריקושט + אלטרול עשיתי בדיקת דם בסופיה אמרו לי שיש פגיעה בסיבים האם זה קשור זה לתאונה עבודה ומה אפשר לעשות כדי לטפל כמו-כן לפני התאונה הייתי אדם בריא לחלוטין זה עוד סבלתי משום מחלה עשיתי מיפוי עצמות ואמרו לי שיש קליטה מוגברת ביד מה זה אמור להביע תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

התבלבלת בפורום אנחנו בפורום קרדיולוגיה ! לב.

15/03/2019 | 01:49 | מאת: אליאב

שלום עשיתי אק"ג שהיה סינוס טכיקרדיה Bpm 119 שהראתי לקרדיולוג מסויים. הוא אמר שהתרשים קצב לב מואץ ושינוי st לא ספציפים אמר שהקצב סינוס תקין. הוא אמר לי ברוג המקרים אין להתייחס לשינוי st לא ספציפים באק"ג. כי זה לא מסוכן ותופעה שקוראת הרבה, מה זה בכלל שינוי st לא ספציפים ? ומדוע ברוב המקרים אין להתייחס.....

לקריאה נוספת והעמקה

אין להתייחס כי זה לא ספציפי וזה לא ספציפי כי השינויים הללו חסרי משמעות ומתלוים לדופק מואץ.

15/03/2019 | 00:38 | מאת: אילן

שלום דופק המנוחה שלי לרוב הוא סביב 82-88 לפעמים מטפס גם יותר..... האם זה גנטי ? בגלל עודף משקל? יש לי עודף 15 ק"ג או סיבה אחרת ? אני בן 31 בריא לרוב.. בדיקות דם תריסיות אקג ועוד ועוד תקין. והאם הדופק הזה נחשב נורמה לדעתך ? כי ידוע שקצב תקין הוא 60-100

לקריאה נוספת והעמקה

אכן זה בטווח של הנורמה אבל מעט גבוה למנוחה - קרוב לודאי בגלל המשקל העודף

14/03/2019 | 19:33 | מאת: יעל ברוך יודע

ערב טוב, אני לוקחת 400 מג פרוקור במשך חודש אני אחרי הרחבת מסתם מטראלי בבלון וכנראה לפני אבלציה. הלב עבר לסינוס וממשיכה עם הפרוקור שאלתי: האם פרוקור יכול לייצר שיעול טורדני ? תודה רבה יעל ברוך יושע. .

לקריאה נוספת והעמקה

שיעול טורדני איננו תופעת הלוואי הכי מוכרת של פרוקור ( ויש לו הרבה תופעות לואי ) אבל אם השיעול התחיל אחרי נטילת הפרוקור בהחלט יכול להיות קשר.

שלום האם בן אדם יכול לחטוף לקבל לחוות - אירוע לבבי מסויים אוטם או איזשהי בעיה בלב וליהות איתה לאורך זמן רב כלל בי להרגיש ? קיים דבר כזה ?

לקריאה נוספת והעמקה

לא יודע מה זה לאורך זמן רב, יש מצבים שמתרחש התקף לב והאדם לא מרגיש אותו. התקף לב בהגדרה הוא חסימה של עורק בלב שהכאב ממנה נמשך תקופה מסויימת שתלויה בהרבה גורמים.

14/03/2019 | 14:52 | מאת: ליעוז

שלום רב פרופסור רציתי להבין נקודה שמעניינת אותי אומרים שפעילות גופנית היא טובה לגוף האדם אני לא חולק על זה כאחד שעשה עושה ספורט בעבר הווה ויעשה בעתיד ..השאלה שלי אליך ידוע שלחץ דם גבוה במנוחה ובכללי הוא לא בריא, אבל בעת פעילות גופנית כמו ריצה הלחץ דם עולה מן הסתם לערכים גבוהים מאוד אז איך זה משתלב ? אם זה שמצד אחד לחץ דם גבוה לא טוב ובריצה הוא עולה !! הייתי שמח להסבר לגביי השילוב הזה.

לקריאה נוספת והעמקה

לחץ דם גבוה במנוחה הוא לחץ דם ממשוך שעושה נזקים שונים כמו מקשיח את דופן העורקים, מרחיב את הלב ועוד.. בזמן מאמץ זוהי תגובה פיזיולוגית של הגוף, לזמן מוגבל ולכן גם לא מזיקה

שלום, אני בן 40 הפסקתי לעשן לפני 5 חודשים, בעקבות מיחושים קלים בחזה וביד שמאל נשלחתי לעשות בדיקת מאמץ, אשמח לדעת מה אומרות התוצאות. לפני בדיקה - דופק 93, לחץ דם ד״א 80, סיס 130 שיא המאמץ - דופק 162, לחץ דם ד״א 70, סיס 160 המבחן נמשך 7:13 דקות הנבדק הגיע למאמץ של mets 8.60 הגיע ל - 90% מן הדופק הצפוי לגילו. המבחן הופסק: דופק מטרה סיכום: כושר בינוני באקג במנוחה שינויים דיפוזיים ב st-t עם התגברות שינוים במאמץ תגובת לחץ דם תקינה ללא תלונות לבביות מבחן מאמץ לא פסקני. תודה רבה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

לא מבין מה זה שינויים דיפוזיים. בארגומטריה לא תקינה מופיעים שינויים במקטע ה ST - צניחות. צריך לראות את הבדיקה כדי להבין

14/03/2019 | 11:38 | מאת: ים

שלום אני בן 29 ומזה כתקופה חש מן תעוקה,כבדות בחזה אציין שזה לא כואב או משהו כה אלא אי נוחות, עשיתי בדיקות דם,תרסיות,צילום חזה,אק"ג הולטר אקו במאמץ בקיצור את מירב הבדיקות כולל מפגש אם קרדיולוג שעבר על כול החומר, ולא נמצא משהו שמעיד מרמז על תקועת חזה או משהו שקשור ללב .. אז מה זה יכול ליהות ? כול הבדיקות תקינות ואני עדיין חש את זה מה זה להערכתך לאור ניסיונך הרב כקרדיולוג ?

לקריאה נוספת והעמקה

לאור נסיוני , מה שתארת לא נשמע ממקור קרדיאלי . מה כן ? קשה לקבע רק על סמך התלונות ובטח שקשה מבלי לשמע ולבדק אותך

13/03/2019 | 19:55 | מאת: כפיר

שלום דוקטור האם ההורמונים פרולקטין וקורטיזול שהם גבוהים בסביבות 1100 נניח הם הורמונים שיכולים לעלות תדופק למהיר ?

לקריאה נוספת והעמקה

אכן כן

13/03/2019 | 09:24 | מאת: יעקב

מנסיונך - האם מתפתחת אצל רוב האנשים סבילות להשפעה על הורדת לחץ דם? במידה וכן, האם מדובר בהיחלשות מסוימת או שהאפקט פשוט נוטה להיעלם? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לא ידוע לי שמתפתחת ירידה בהשפעת התרופה על לחץ הדם

13/03/2019 | 00:07 | מאת: יעל אלמוג

מצורף תרשום א ק ג מהיום הנני בת 58 אודה עבור הסבר מה המשמעות של Non specific depolarization abnormality in leads ומה עלי לעשות להמשך בירור תודה יעל

לקריאה נוספת והעמקה

האק"ג סה"כ תקין ,שינויי דפולריזציה בלתי ספציפיים זה שם מפוצץ אבל בסוף האק"ג תקין וזה מה שחשוב

שלום ד"ר. אני בת 29, עושה ספורט כ3 פעמים בשבוע, מעשנת. בחצי השנה האחרונה התחלתי לחוות קוצר נשימה, צרבות, לעתים כאבים בחזה המלווים בכאבים בחולשה ביד שמאל. הכאבים נעלמים לאחר כמה שניות/דקות. בנוסף, לעתים אני מרגישה, בעת קימה ממצד ישיבה או שכיבה, תחושת סחרחורת וחולשה כאילו אני עומדת להתעלף. בחודש האחרון התחיל משהו חדש- בעת מנוחה, אני מרגישה פתאום דופק ממש חזק, פעם אחת בלבד (כלומר פעימה אחת חזקה) ולאחר מכן חוזר לנורמל. זה מלווה בגל חום ותחושת חולשה. אני חוזרת לשגרה לאחר מכן. נבדקתי בחצי השנה האחרונה בתפקודי ריאות שיצאו תקינים, רנטגן חזה שיצא תקין וסיטי חזה שיצא תקין. בדיקה שגרתית בסטטוסקופ אצל רופאת המשפחה לא חשה בסימנים חריגים הן בלב והן בריאות. בדיקות דם תקינות. נמצא נפיחות קלה בוושט. כרגע הופניתי לגסטרואנטרולוג על ידי רופא אא"ג עקב חשש שמדובר ברפלוקס היות ונשללו דברים אחרים (יש לי עבר ברפלוקס ואולקוס, יחד עם זאת, מעולם הסימנים לא היו עד כדי כך, תמיד היה מדובר בצרבות ובחילות). אני מתחילה לחשוש אולי מדובר בבעיה לבבית? על אף שהצילום יצאו בסדר? התור לגסטרואנטרולוג הוא רק בסוף חודש אפריל... ביקשתי מהרופאה האם יש משהו נוסף שיתכן וזה קשור אליו וניתן לעשות בינתיים והיא אמרה לי שלא... אני מאוד מתוסכלת... הכושר הגופני שלי ירד משמעותית (אני מתחילה להרגיש לא טוב במאמץ רב מדי ואף מרגיש הרגשת חנק), ההרגשה הכללית שלי לא טובה, מצב הרוח שלי עגמומי... האם יש לך המלצה שאותה אוכל לבקש מהרופאה? הדופק הזה מטריד אותי.

לקריאה נוספת והעמקה

המלצה - להיבדק גם עי קרדיולוג להבין מה זה הדופק שאת מרגישה

שלום רב אשמח לחוות דעתך לגביי התרשים דוקטור צירפתי מקווה הקובץ אכן תומך

לקריאה נוספת והעמקה

לצערי,להבדיל מתרשימים אחרים, לא הצלחתי לפתח את הקובץ שלך

12/03/2019 | 19:43 | מאת: עוצם

1. האם מוקדי הגיבוי AV node וHis הם אותם מוקדים שהופכים רגישים ומשחררים את הפעימות המוקדמות ? 2.או שנוצרים מוקדים אחרים כתוצאה ממצבים מסויימים? תודה מראש!

במערכת ההולכה יש סדר וקודם מגיב ה SA NODE ,כשהוא חולה מגיב ה AV NODE ואז HIS ועוד.. יכול להתעורר גם מוקד אחר בפרוזדור או בחדר

12/03/2019 | 19:25 | מאת: עוצם

שלום , מוקדים פרוזדוריים וצומתיים הופכים לרגישים בין היתר כתוצאה משחרור אדרנלין מבלוטות האדרנל ומגירוי סימפתטי מוגבר. שאלתי היא כזו: 1.לכולם יש גירויים סימפטתיים ולכולם משתחרר אדרנלין למה אצל חלק המוקדים הופכים רגישים ואצל חלק לא? 2.יש דרך במקום לקחת כדורים אולי להפחית את הרגישות של אותם מוקדים וככה להגדיל את סף הרגישות שלהם?

לקריאה נוספת והעמקה

1. למה אצל חלק מהאנשים מתפתח אלצהיימר ואצל חלק לא, למה אצל חלק מופיע סרטן ואצל חלק לא .. 2.אין דרך

12/03/2019 | 17:46 | מאת: אוראל

שלום רב דוקטור דן אליאן כשיש בעיה כתעוקה בחזה או כאב לב או סוג תלונות מהסוג הזה . תמיד שחשתי והופנתי לבדיקות תמיד יש תצילום חזה ורשום ללא תת"ג תסנין תפליט גודש איך זה מתקשר הצילום הזה ללב תעוקה? ומה שרוצים לראות בו ?בהקשר של הרגשת כאב בחזה תעוקה וכאלו? מה רוצים לשלול מה זה אומר שלושת המילים האלו והבדיקה הזאת ואיך זה מתקשר לממצאים כמו לב חזה הרגשה תודה מראש על המענה

לקריאה נוספת והעמקה

לצלום חזה אין קשר לתעוקה ( שזה סימפטום ) כשיש כאבים בחזה עושים גם צלום חזה לשלול דברים שיכולים לגרום לכאב בחזה כמו דלקת ריאות, חזה אויר, וכו...

12/03/2019 | 15:03 | מאת: ינון

שלום דוקטור ידוע שפעילות גופנית אני מדבר על פעילות גופנית בכללי שהיא טובה,ובפרט על ריצה אירובית סיבולת לב ריאה אומרים שזה טוב להכול. אבל איך בקטע של השרירים זה טוב ? הרי הcpk עולה אחרי מאמץ גופני וידוע שערך גבוה של cpk בדם זה לא טוב בגוף... אז בקטע של שרירים זה לא טוב? הפעילות הגופנית פוגעת בהם? הרי cpk הערך עולה הרבה אחרי מאמץ גופני אשמח לתשובה....

לקריאה נוספת והעמקה

CPK משתחרר מהשריר ובמידה והפעילות הגופנית איננה קיצונית גם עליית ה CPK מתונה. שחרור CPK לדם לא בהכרח מצביע על נזק משמעותי לשריר בטח שלא לשרירי השלד. ומי אמר ש CPK גבוה לא טוב לגוף? רמות מאד מאד מאד גבוהות של CPK מסוכנות ,בעיקר לכליות אבל לא ה CPK שמשתחרר אחרי פעילות אירובית .

שוב שלום ואיך בידיוק פעילות אירובית שמשפרת סיבולת לב ריאה יכולה לשפר שרירים אם בכלל? כי רמת הcpk אחרי פעילות גופנית (ריצה) עולה ממש בדם ושיש cpk גבוה בדם זה אומר שזה לא טוב

12/03/2019 | 15:17 | מאת: ינון

שלום רב תודה על התשובה !!

12/03/2019 | 14:08 | מאת: פולי נום

אני בן 72 ועברתי החלפת מסתם אורטאלי לביולוגי לפני 12 שנה. סובל מצרבת מס' פעמים בחודש. מוקד הלחץ משתנה מעט מפעם לפעם. כיצד אדע להבדיל בין צרבת לחשד להתקף לב המחייב הגעה למיון ?

לקריאה נוספת והעמקה

לא בטוח שתדע. צרבת יכולה להיות לעיתים ממקור קרדיאלי, גם סוג של תעוקת חזה וגם חלילה בזמן התקף לב. להתקף לב סימנים נוספים - משך הזמן שהצרבת לא נפסקת, הזעה קוצר נשימה ,הקרנה של הכאב ועוד.

שלום . במידה ובאמצע בדיקת מאמץ נצפו עליות סט בדופן תחתון ולאחר מכן הופיעו או וינקיבך או cavb , ולאחר כ3 דק העליות ירדו והאקג חזר לנורמה. לחצי הדם עמדו על 100 סיטולים והחולה הרגיש מעט אי נוחות בחזה. שאלתי היא מה הדבר הנכון לעשות לאחר תוצאות אלו ? ובמידה והתקבלה הפנייה למיון , מה המטרה במיון ? לבדיקה נוספת כלשהי ?

לקריאה נוספת והעמקה

מיון.אישפוז.צינתור. חד וחלק

12/03/2019 | 01:08 | מאת: בתיה

בת 68. נתגלה באקראי lbbb חדש בא.ק.ג. הובהלתי למיון ושם שללו התקף לב - טרופונין היה שלילי. CRP היה תקין. ביקרתי אצל קרדיולוג ולאחר שעזבתי נזכרתי שהעיר דבר-מה בהקשר לחסם ההולכה שלא ממש קלטתי ושכחתי לשאול. זה היה בעניין היות ה-lbbb 'מסוג מסוים', כלומר אינו מלווה בתסמינים של QRS או QS או משהו דומה, ובכך הוא פחות חמור. ייתכן שאני 'מקשקשת' לשווא שכן כאמור לא הבנתי אל נכון את הנאמר. רק נאחזתי ב'לא חמור'. אשמח אם תוכל לשפוך אור בנדון. ועוד משהו: לצורך המשך בירור נתבקשתי לבצע אקו לב במאמץ או מיפוי לב. מה מבין השניים יעיל יותר במקרה של lbbb, ובהינתן הקרינה במיפוי או הזרקת חומר ניגוד (?) האם לא כדאי להימנע? ואחרון: מה הנזק שנגרם ע"י ה-lbbb ? האם ועד כמה הוא עלול להחמיר עם הזמן? והעיקר - האם ייתכן גם שייעלם? תודה וברכה חמה בתיה

לקריאה נוספת והעמקה

נתחיל מהסוף - להיעלם לא יעלם .זוהי הפרעה חשמלית ,החשמל בלב עובר בשני צרורות ימני ושמאלי ובשמאלי אצלך ישנה בעיה. כדי לחפש מה הסיבה יש לבצע גם אקו במנוחה וגם בדיקה במאמץ - במקרה זה עדיף מיפוי לב עם חומר הקרוי דיפירידמול. ועם הבדיקות הללו תחזרי לקרדיולוג ותהיי יותר קשובה למה שהוא מסביר...

שלום בת 37 בגיאה בדרך כלל בילדות חליתי בלוקמיה אני שלושה חודשים לאחר לידה קיסרית ילד שני במשך כל חיי מאז שהבראתי אני עושה אקו לב וכל פעם יצא תקין כולל בדיקה אחרונה שנעשתה בספטמבר האחרון שלושה חודשים לפני לידה. מצורף תוצאות בדיקה מהחודש האחרון לאחר הלידה התוצאות אינו תואמות שום תוצאה שהייתה לפני כבר עשרים שנה.. האם אני חולה קשה? האם אני הולכת למות ? בכוונה שואלת כך כי אני אמא לשני ילדים קטנים בני פחות משנתיים ואני מאוד מפחדת וחוששת בתודה, מראש רוני בתודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לא חולה קשה ולא הולכת למות, האקו בכל זאת לא תקין - ישנה ירידה קלה בתפקוד חדר שמאל שמצריכה ברור . ממליץ שתיבדקי ע"י קרדיולוג .

תודה רבה על המענה דוקטור האם יכול להיות שינוי כזה קיצוני מאקו לב שנעשה לפני חצי שנה שהיה תקין לגמרי?! תודה רבה

השינוי איננו כזה קיצוני, יש שינוי, יש ירידה קלה בתפקוד חדר שמאל לעומת תפקוד תקין בבדיקה קודמת. צריך לחפש קשר להריון וללידה .

שלום רב לקראת ניתוח מעקפים האם כדאי להוציא וריד מהרגל בשיטה הפתוחה - זה אומנם נותן וריד שלם עם המעטפת שיכול לתפקד יותר טוב, אבל קשה אסתטית/צליעה/כאבים לעומת הוצאה בשיטה זעיר פולשנית שפחות פוגעת ברגל אבל אולי נותנת ורי פחות "מתפקד"? בתודה מראש, מיכל

לקריאה נוספת והעמקה

1.אני מצנתר לא מנתח לב 2.לא חושב שניתנת לחולה האפשרות לבחור בין שיטה פתוחה לשיטה זעיר פולשנית אבל אם כן - כדאי להתייעץ עם המנתח.

שלום האם שהלב תקין לחץ דם תקין בלוטת תריס תקינה הורמונים מסויימים יכולים? גורמים לעליית דופק מהיר ? לחץ דם ? סחרחורת לא סיבובית? כי אני בזמן האחרון במנוחה נתקף בדופק מהיר פתאומי אני בן 33 , עשיתי הרבה בדיקות שהיו תקינות מה עושים? קרדיולוג גם ראה תאנזמה שלי אמר שהכול בסדר למרות שאני עדיין חש מה שאני חש

לקריאה נוספת והעמקה

הורמונים יכולים בהחלט לגרום הן לעליה בלחץ דם והן לעליה בדופק. תלוי כמובן איזה הורמונים.

11/03/2019 | 15:10 | מאת: אדיר

שלום דוקטור ,כידוע פעימה פרוזדורית מוקדמות גורמת לדפולריזציה שמגיעה לSA Node וגורמת לו להתאפס .. שאלתי היא 1.מה קורה במצב שהגירוי המוקדם לא מגיע למרכז הקיצוב הדומיננטי sa node ? 2.האם יכול להיות מצב כזה בכלל שלא יהיה איפוס? 3.אם כן מה הסיבות ולמה זה גורם? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

1.לא קורה מצב כזה 2.אם ה SA NODE חולה 3.סיבה - SA NODE חולה 4. אם לא יהיה מקור אחר ליצירת פעימה - דום לב

12/03/2019 | 12:36 | מאת: אדיר

לגבי תשובה 4 , אם הsa node חולה יש את הדיכוי הגובר ברגע שהוא לא יצליח להתאפס עכב החולי שלו יתחיל קיצוב מה AV node ?

אחרי ה AV NODE על מה תשאל . HIS ? ואחרי זה ?

12/03/2019 | 16:57 | מאת: אדיר

חחח לא הבנתי למה הגעת ישר למצב הסופי פשוט תודה רבה על הסבלנות:)

11/03/2019 | 13:21 | מאת: אסתר

שלום רב, אמי בת 75 סובלת מפרפור פרוזדורים ולחץ דם גבוה מזה מספר שנים, כל כמה זמן יש לה התקף. היא מטופלת בטרייטיס פעמיים ביום 5 מ"ג כל כדור, טמבוקור 100 מ"ג פעמיים ביום, רבע כדור נורמיטן ומלפני חודשיים במקום אספירין, היא נוטלת לכדור אליקייוס 5 מג פעמיים ביום. היא נוטלת גם קבוע סידן , ויטמין בי 12 וויטמין די. בשנה האחרונה קרו לה 2 מקרים, כאשר ע"י מינון נוסף של הכדורים מסתדר לבד. בחודשיים האחרונים קרו מקרים רבים שאמי קמה באמצע הלילה עם דופק מהיר ולחץ דם גבוה, השבוע 3 פעמים כל יום, כל פעם היא לקחה מינון נוסף של טמבוקור וטרייטיס וזה חזר לסינוס. לא ידוע ממה זה האם זה משהו שהוא שכיח בקרב אנשים עם בעיה בדופק סדיר ולחץ דם לסבול מהתקפים כאלו לעתים קרובות? שכן זה נורא מפחיד שזה קורה, וכשזה קורה היא נוטלת מייד את הכדורים שלה. אם זה לא שכיח- כיצד בדרך כלל מטפלים? ע"י הגדלת המינון בהוראת רופא? או שיכול להיות שהאליקוויס לא מתאים לה? או שהאליקוויס לא פועל טוב עם תוספי מזון? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אליקוויס לא קשור להופעת הפרפור , זו תרופה מדללת דם שמונעת יצירת קרישי דם כשיש פרפור. עם על הטיפול שהזכרת יש לה הרבה ארועים של פרפור יש לשנות את הטיפול בהוראת קרדיולוג

11/03/2019 | 12:43 | מאת: אדיר

שלום דוקטור אנחמו מכירים בן 24 פעימות הולטר:3 חדריות ביממה אקו לב : תקין מאמץ: APCS בודדות אתמול חוויתי התקפת פעימות מוקדמות שנמשכה בערך שעה במנוחה להערכתי בגלל שלא שתיתי מספיק 1.יכול להיות? יש מצב שזה מופיע רק כשקשה לגוף וזה מנגנון ״הגנה״ / ״חיזוק״ ? 2.חוויתי מצב כזה לפני כמה חודשים שפתאום זה בא לכמה שעות במנוחה וכמובן מה שהיה לי אתמול אני תמיד מתלבט מה לעשות במצבים האלה האם להשיג רופא או פשוט לסבול איתן בשקט? מה אתה מציע? פוחד שזה יגיע למצב שזה תמיד יהיה

לקריאה נוספת והעמקה

1.יכול להיות 2.אם הלב בריא וזה רק פעימות מוקדמות - ניתן "לסבול בשקט"

11/03/2019 | 08:32 | מאת: simon

עברתי צינתור לפני 10 חדשים שני סטנטים אלרגיה מפלויקס וכאבי ראש מברילנטה . שינו לאפייאנט וכל הזמן צרבות כי אני מאובחן GERD נקסיום 40 לא עוזר . מאז הצינתור אבדתי 10 קג סיטי בטן תקין רוצים קולונוסקופיה יש כאבים בצצד ימין. אני בן 76.

לקריאה נוספת והעמקה

מה השאלה ? יש ארבע תרופות שצריך לשלב שתיים אחרי צינתור עם תומך אספירין או פלביקס עם אפיינט או ברלינטה אלו האופציות

11/03/2019 | 08:31 | מאת: Big Nog

איזו תרופה נוטה *פחות* להאיץ דופק, נורבסק במינון 5 מ"ג או וזודיפ 10 מ"ג? אני רואה שאין בכלל מחקרים בנושא של וזודיפ וטיפול/מניעת ואזוספאזם קורונרי (פרינצמטל) או כול סוג אחר של תעוקת חזה. הוא אכן לא יעיל למצבים הללו? שאלה אחרונה: מדוע פלודיפין (פנדיל) כבר לא משווקת בארץ? מדוע בהתחלה קרדיולוגים השתמשו בה אבל בהמשך הופסק השימוש? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

1. אותו דבר 2.זה שאין מחקר לא אומר שהוא לא יעיל 3.אינני יודע

שלום, ב בדיקת הולטר במאמץ יצא חשד לאיסכמיה האם יש צורך במיפוי לב בדיק? אני קיבלתי חומר ניגוד כשעשיתי mri בעקבות פריקת כתף לפני כחודשיים והרגשתי ממש לא טוב היה לי קוצר נשימה ועיניים נפוחות ודומעות.. מה דעתך? אשמח לתובה מהירה שכן הוזמנתי לבדיקה ביום שלישי 13/03/19 תודה רבה.פאני מדם שרם תז 69224806

לקריאה נוספת והעמקה

סתם שאלה - למה כתבת את מספר תז שלך ? זה יתרום לתשובה ? חומר ניגוד שניתן ב MRI איננו אותו חומר כמו במיפוי לב הולטר היא בדיקה להפרעות קצב ונכון שניתן לעיתים לקבל בה גם ממצאים שמחשידים לקיום אסכמיה ( צניחות במקטע ST ) .כדאי שקרדיולוג יעבר על ההולטר ויחליט אם צריך באמת להתקדם למיפוי לב כדי לשלול אסכמיה

10/03/2019 | 13:38 | מאת: עומרי

שלום, שמי עומרי בן 36, בשבוע האחרון התחלתי להרגיש מן קפיצות בלב, החסרה של פעימה. אני מתאמן באופן סדיר בין 3-4 פעמים בשבוע, לפני כשנה ביצעתי בדיקות מאמץ והבדיקות היו תקינות. אשמח לייעוץ מה כדאי לעשות במקרה כזה?

לקריאה נוספת והעמקה

לחכות ולראות אם זה חולף, אם לא לעשות שוב אק"ג או הולטר לראות אם מדובר רק בפעימות מוקדמות ואז להתקדם.

שלום רב, ד'ר בן 60, MVP מסוים, מטופל ליתר לחץ דם, יתר שומני דם,ובטמבוקור, כי לפני מספר שנים הופיע רפרוף פרוזדורים,על רקע אשלגן נמוך מ3.2 מצב השיניים לא טוב, עששת. יש כ 4-5 מקומות בהן נותר שורש בתוך החיך, אחרי שהשן עצמה התפוררה מעששת, לאחרונה נשברה עוד שן חולה, חשבתי להתחיל בטיפולי עקירה להוציא את השורשים שנותרו, יש לי תופעה של פעימות מוקדמות,יש זמנים שישנו 'שקט' מהן, ויש ימים של טירדה קשה מהפעימות האלה, אני חושש שהן יופיעו או יחמירו במהלך הטיפולי שיניים, לצורך הטיפול בשיניים, האם יש מקום עדיף יותר על פני מקום אחר? כלומר, אפשר לבצעאת ה טיפול בקופת חולים, או בבית חולים? מה עדיף? ולמה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

עדיף לעשות את הטיפול ולטפל בשיניים כי גם לזה יש השפעה שלילית על הלב פעימות מוקדמות אינן בעיה ולא מצריכות לבצע את הטיפול בבי"ח או במעבדה מיוחדת.

09/03/2019 | 16:26 | מאת: אלוני

שלום למה הבדיקות של הלב תמיד רחוקות נניח שצריך אקו לב, ארגומטריה , הולטר ועוד בדיקות זה יכול לקחת הרבה זמן, נניח שאותו אדם חש שלא בטוב עבר בדיקות בסיסיות ואז הופנה לבדיקה כזו או אחרת.. זה לב!זה לא מסוכן שתור נניח בעוד חודש וכאלו עוד שלושה שבועות זה לא מצריך מענה מיידי דוקטור ??

לקריאה נוספת והעמקה

אכן מצריך. אבל מה ניתן לעשות כשאין כח אדם,אין משאבים,אין כסף - ובדיקות ( גם לב ) לוקחות יותר מדי זמן...