פורום קרדיולוגיה - מבוגרים

הפורום יעסוק בשאלות הנוגעות למחלות לב במבוגרים , גורמי הסיכון למחלות לב ומניעתם, מחלות של מסתמי הלב,הפרעות קצב,אי ספיקת לב, מחלות לב בהריון, צינתורי לב , פעילות גופנית ושיקום הלב. למעבר לפורום לחצו כאן.
3483 הודעות
3053 תשובות מומחה

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים

שלום בן 64 בריא ללא מחלות רקע. לא מעשן . עושה הליכה 5 פעמים בשבוע 50 דקות כל פעם. ל.ד 130\80.משתדל לשמור על דיאטה דל שומנים אוכל הרבה ירקות ופירות. בבדיקות דם חוזרות סוכר בסביבות 98. טרגליצרידים 100. כולסטרול כללי 235. הרע 160. הטוב 52 לא נוטל תרופות . אמי סבלה מסכרת ויתר שומנים בדם.רציתי לברר האם יש צורך בנטילת סטטינים מאחר ויש חלוקי דעות גם בקרב הקרדיולוגים לדעת רופא המשפחה אין צורך בטיפול תרופתי להמשיך בדיאטה וספורט. אשמח לשמוע את דעתך המקצועית.

צהריים טובים. שמי אסף אמויאל ואמי אמורה לעבור השתלת קוצב לב בקרוב. אמי בת 75 ועסקה שנים בשחייה.לאחרונה הופיעה לה לחץ דם גבוה והפיתרון שהומלץ לה היה השתלת קוצב. שאלתי היא:האם כדאי לקבל חוות דעת של קרדיולוג שהוא רופא ספורט,שמא ניתן באמצעות אימון גופני מבוקר ומתוכנן לשפר את פעילות הלב ובכך למנוע מהלך בלתי הפיך כהשתלה?מובן שאין אני רואה בתשובתך יעוץ רפואי ספציפי לבעיה אלה חוות דעת כללית בלבד. ההשתלה נקבעה למחר,אשמח למענה מוקדם. תודה ויום טוב.

לקריאה נוספת והעמקה

מימי לא שמעתי על אינדקציה של השתלת קוצב לב בגלל יתר לחץ דם , אני בטוח שיש טעות בידך והאינדיקציה קשורה לדופק ולא ללחץ הדם של אמא.

תודה על התגובה המהירה.אכן,כרגע אמי עידכנה אותי בנאמר לה:מדובר בדופק מאוד נמוך שלדבריה גרם לגוף להלחם בתופעה בדרך של העלאת לחץ הדם לערכים שחייבו אשפוז.לדבריה הפתרון שהוצא הוא קוצב שיעלה הדופק לערכים נורמלים.לדבריה גילו שכלי הדם שלה נקיים דבר שייתר צינתור.ברצוני ברשותך,לשאול שנית:האם כדאי להתייעץ עם קרדיולוג בעל אוריינטציה לספורט,לבחינת האפשרות של פיתרון הבעיה באמצעות פעילות גופנית מבוקרת ומתוכננת?זאת כדי למנוע מהלך בלתי הפיך של השתלת קוצב.תודה רבה

אני רוצה לעשות ניתוח בהרדמה כללית (ניתוח לא חובה אבל משפר את אכות החיים) כחלק מהבדיקות מדדו לי לחץ דם ודופק ומסתבר שיש לי דופק מהיר ולחץ דם קצת גבוה (מדדו לי כמה פעמים). לפי מה שהבנתי הדופק מאוד מהיר ולחץ הדם גבולי. אני צריכה לראות קרדיולוג שיאשר לי הרדמה כללית... יש לי שאלה תאורטית.. נניח וכשימדדו לי לחץ דם ודופק פעם הבאה- אם אעצור את הנשימה שלי לכמה זמן... הדופק נעצר? ואז ייראה כאילו יש לי דופק יותר נמוך לדקה? סתם מעניין אותי..

לקריאה נוספת והעמקה

הפסקת נשימה לא עוצרת את הדופק אבל יכולה בשלב ראשון להאיט אותו.
כמו שכתבת, השאלה לכמה זמן, עצירת דופק להרבה מאד זמן... מן הסתם עוצרת הכל, גם את הדופק.

עזרה בהבנת בדיקת מיפוי לב.אני בן 60.בדיקת מאמץ צניחות st בv6-v4 avf3 2. ירידה קלה בפרפוזיה קיר תחתון.פרפוזיה לשאר קירות הלב תקינה

לקריאה נוספת והעמקה

המיפוי מצביע על קיום אסכמיה לא גדולה ( ירידה באספקת דם-חמצן) לדופן התחתונה של החדר השמאלי.

מה זה אומר אסכמיה לא גדולה לדופן התחתונה של החדר השמאלי.האם צריך להמשיך בברור רפואי .מה הסיכון ומה צריך להיות הטיפול

אף פעם לא הבנתי את האנשים שמבקשים יעוץ לטיפול באינטרנט ! אין מצב שאמליץ על טיפול בלי לראות אותך,לבדוק,אותך ,ולדעת עליך יותר משתי השורות שבשאלה.
בתימצות - המיפוי מראה שבמאמץ חלק קטן משריר הלב לא מקבל דם .
מה הסיבה , מה עושים עם זה - זה חייב להיות ביעוץ מסודר.
כמובן שניתן להבין שמאחר וכמות האסכמיה איננה גדולה לא מדובר במשהו דרמטי המחייב ברור מהיום למחר.

שלום, היום הייתי במיון מאחר ונפלתי אחרי שקיבלתי סחרחורת. אין שברים למזלי רק כאבים ונפיחות. בתוך חלק מהבדיקות בוצע גם אק"ג והמכתב שחרור כתבו: סינוס 77, היפוך גלי T ב-ווו, ללא שינוי st. ללא הארכה של qt. אשמח להסבר על תוצאות הבדיקה. בת 35 אוטוטו

לקריאה נוספת והעמקה

האק"ג סה"כ תקין ואין בו הסבר לסחרחורת

האם חודשיים אחרי ניתוח מעקפים והחלפת מסתם ניתן לטוס לחו"ל?

אם אתה מרגיש טוב ,במצב טוב והניתוח מוצלח - בהחלט כן

תודה רבה

אני ב52 פעיל גופנית.למעלה משנתיים אני סובל מנימול בפנים .תחושה לא נעימה בחזה.כאבי ראש.נמול ביד שמאל וברגל שמאל.תופעות אלו באות וחולפות אחת לשבועיים.עשיתי mri מח נמצא תקין .אקו במאמץ נתגלו צניחות stקלות והקרדיולוג אמר שזה תקין.עורקי צוואר תקין .בדיקות דם תקינות.ct מותן גילה בלטים בעמוד השדרה.יחד עם התופעות יש כאב אוזניים לא ברור. לפני שבועיים ניגשתי למיון כצעד של ייאוש ושוב לא גילו דבר.כולל בדיקת ניורולוג. האם יש ממה לחדוש.

לקריאה נוספת והעמקה

לחשוש זה תמיד טוב, גם לבדוק, עשית הרבה בדיקות ועדיין לא נמצא הסבר לתופעה - אז החשש מוצדק.

שלום, הריון תאומים שבוע 19 אחרי ivf. בסקירה ו א.ס נוסף אותר מום לב מורכב av-canal וחשד להטרוטקסיה. גם הרופא אמר שהכבד והכיבה נמצאים הפוכים, הכבד במקום הכיבה והכיבה במקום הכבד. מה זה אומר?? האם זאת בעיה קשה?? הרופא אמר שיש סיכוי שהעובר לא ישרוד בבטן או לא ישרוד בחיים כי זה יעבור הרבה ניתוחים. כשהייתי בשבוע 12 עשיתי צילום שיניים האם יכול שזה השפיע על העובר??? אני מאוד מבולבלת ולא יודעת מה לעשות, ומה שיותר קשה שהם תאומים, האם יש סיכוי שהפלה או אם העובר לא שרד בבטן ישפיע על השני?? מקווה שתסביר לי הכל. בשבוע הזה יש לי אקו לב

לקריאה נוספת והעמקה

אכן מום לב מורכב באחד העוברים - עלייך להתייעץ עם קרדיולוג ילדים המתמחה במומי לב בילדים ,ויפה שעה אחת קודם !

תודה על כל התשובות ביצעתי מיפוי לב במאמץ בן 43 חולה סכרת כל המיפוי יצאה תקין .למעט לפי מה שכתוב הודגמו משקעי סידן בדופן העורקים lab.סיכום מיפוי הממצאים מצביעים על טרשת כליליתלא חסימתית משמעותית לגיל הנבדק באחוזון 75 % פראפוזיה מיקרודיאלית תקינה מה אומר ומה מומלץ לעשות תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מומלץ לבדק פרופיל שומנים, לעשות דופלר של עורקי צוואר, ואז להחליט אם יש טרשת משמעותית שמחייבת טיפול מונע בסטטין ( תרופה לכולסטרול ) או אספירין

שלום דוקטור בת 33 בריאה בד"כ הופנתי למספר בדיקות בעקבות פלפיטציות. בכולם תמיד יצא(אק"ג הולטר ואקו מאמץ)צניחות st 3ממ אופקיות והיפוך t.בעקבות כך עשיתי את הצינתור הוירטואלי שהיה תקין לחלוטין. השאלה שלי היא איך להמשיך מכאן?הרופא אומר שזהו הכל בסדר.אבל עדיין רוב הבדיקות הראו שלא...

לקריאה נוספת והעמקה

הצינתור הוירטואלי הראה שהעורקים תקינים
אם יש לך עדיין דפיקות לב צריך לעשות בדיקות בכוון הזה - הולטר,אקו ,לנסות לתעד הפרעת קצב בזמן שאת מרגישה דפיקות לב - ולהחליט על טיפול אם צריך.

שלום ד"ר, אני בחור בן 33, גובהי 1.75 ומשקלי 85. מעשן סיגריה אחת/שתיים ליום. בריא בדרך כלל. בחודש וחצי האחרון אני מרגיש תחושת שריפה/צריבה חזקה במרכז הבטן וכן תחושה דומה המתלווה לה לאורך יד שמאל. אציין כי התחושות מופיעות במנוחה ללא קשר למאמץ פיזי. אוסיף כי לפני מספר חודשים עברתי בדיקת גסטרוסקופיה שנמצאה תקינה בשל תחשות נפיחות שהטרידה אותי. האם תחושות הצריבה שאני חווה בבטן וביד יכולות להצביע על בעיה לבבית או שמא ייתכן ומדובר בבעיה אחרת שאינה קשורה בלב? והאם בדיקת אק"ג יכולה לשלול בעיה חמורה בלב? בתודה מראש, רונן.

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט יכולה להיות גם בעיה לבבית, אם כי בגילך הסבירות איננה גדולה, אבל מצריך בדיקה. אק"ג במנוחה איננו מדד טוב לשלול בעיה לבבית שתסביר את תלונותיך. אם עושים ברור צריך לעשות אותו כמו שצריך.תבדק ע"י קרדיולוג והוא יחליט איזה ברור,אם בכלל,אתה צריך.

שלום, אבא שלי בן 70, עבר ניתוח לב פתוח לפני כשנה וארבעה חודשים, מיד לאחר הניתוח וחודשים לאחר מכן חש בחוסר תאבון, ולאחר מכן התיאבון השתפר לו במקצת לאחר שהפסיק כדור נוגד דיכאון שאותו קיבל עקב דכדוך, אך לצערי לפני כחודשיים חוסר התאבון חזר שוב, מה עליו לעשות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לפנות לרופא המשפחה ,חוסר תיאבון יכול להיות סימן לחזרה של הדכאון / דכדוך.

17/06/2018 | מאת: פנינה

מה זה inferior nonspecific repolarization abnormality? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

רפולריזציה היא שלב במחזור של התכווצות הלב ( שלב ההרפיה ) , אינפריור - בחיבורים בדופן התחתונה של החדר השמאלי, לא ספציפי זה לא ספציפי - הממצאים ללא משמעות בשורה התחתונה.

תודה!!

שלום רב, בת 50 שלשום ביצעתי בהפתעה ניתוח קל יחסית, של אבצס, בהרדמה מלאה עקב כך עברתי בדיקת ekg. בבדיקה מופיעות ההערות הבאות : Sinus tachycardia -הדופק היה 102 Non specific T Wave abnormality Abnormal rhytm Ekg יש לציין שהבדיקה בוצעה מיד לאחר שנמסר לי שאני אמורה לעבור ניתוח ,היתי עם כאבים עקב האבצס ובחרדה. יש לציין שעקב הרגשה כללית לא טובה לפני כחמישה חודשים ביציתי הרבה בדיקות כולל הולטר לב 24 שעות ואקו לב והתוצאות היו תקינות לחלוטין. התחחלתי שימוש בציפרלקס 10 מ"ג לפני כחודש וחצי . האם ייתכן שתחושת החרדה או הציפרלקס גרמו לסטיה באקג. אני מאוד מודאגת . יש לציין שההורים שלי לא סובלים מבעיות לב . תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

הדופק באק"ג היה מהיר פרט לכך לא היו הפרעות אחרות, דופק מהיר יכול בהחלט להיות משני לחרדה כאב או לשניהם גם יחד

תודה רבה על המענה המהיר , אבל לא נמצאה גם הפרעה בגל T - T wave abnormality תודה ושבוע טוב!

לא נמצאה הפרעה בגל T - כלומר הכל בסדר.

דוקטור שלום ,מתנצלת וממש לא נעים שאני פונה מחדש אבל רשום Non Specific T wave abnormality ולפי הבנתי כן נמצא משהו לא מוגדר בגלי T. האם זה נכון ? תודה רבה וסליחה

הממצא הוא " לא ספציפי " כלומר איננו פתולוגי,איננו בעייתי . נקודה.

תודה רבה

16/06/2018 | מאת: דודו

עברתי לפני חודשיים צנתור הרחבת סטנט באאורטה עברתי כבר פעם אחת צנתור בעבר עם השתלת סטנט כרגע רק הורחב רציתי לברר האם אני יכול להרים משקל? לדוגמה שישיית מים? יש הגבלה כלשהי? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

עם חלפו חודשיים - ניתן להרים משאות כבדים כמובן רק לא להגזים במשקל.

שלום בת 43, לחץ דם תקין, ועושה פעילות ספורט מאוזנת לאחרונה חשה בדופק לב מואץ וממש מתחת לשד שמאל האם קשור לבלוטת התריס ? האם קשור להורמונים וגיל מעבר מוקדם? אודה לתשובה ראשונית בהחלט

לקריאה נוספת והעמקה

תשובה ראשונית - יש מצבים שדופק מואף אכן קשור להפרעה בפעילות בלוטת התריס כמו גם לשינויים הורמונליים המלוים את תחילת גיל המעבר

שלום רב ותודה על כל התשובות.כתבתי שהייתי שבוע שעבר בבית חולים בגלל שריפה ביד שמאל בדיק אקג תקין טרופנין עד 14 יצא 16 נשלחתי הביתה אם המלצה לאקו לב במאמץ לאחר שבוע מאתמול בבוקר עוד פעם הרגשת שריפה ביד שמאל באזור קטן .ביצעתי אקו לב במאמץ יצא תקין ברוך השם יכול להיות שהרגשה של השריפה באזור קטן ביד שמאל קדורה לזה שאני חולה סכרת אולי נרופתיה בכלל כי הבנתי שעם חלילה זה מהלב זה לא נמשך יומים ברציפות תודה

לקריאה נוספת והעמקה

זה בהחלט לא נשמע קשור ללב, ואם האקו במאמץ תקין על אחת כמה וכמה.

13/06/2018 | מאת: חסוי

שלום :-) לאחר כחודש וחצי של נטילת פרולול, חצי כדור, 3 פעמים ביום בעקבות היפרתירואידיזם, קיבלתי הנחיה מהאנדוקרינולוג שלי להפסיק את הכדור. נאמר לי להפחית את השימוש במשך שלושה ימים לשני חצאי כדורים - בבוקר ובערב, ו-3 ימים נוספים חצי כדור אחד בצהריים וזהו. רציתי לשאול האם זו היא המלצה סבירה לדעתך, והאם להפסקת הכדור יהיו השפעות עליי. אני כבר ביום הראשון של חצי הכדור האחד. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

המלצה סבירה בהחלט. לרדת בהדרגה במינון ולהפסיק.

שלום רב, תודה על תשובתך המהירה. השאילה האם אפשר ואיך משפרים הפרעה דיאסטולית דרגה שניה. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

הפרעה דיאסטולית דרגה שניה היא הפרעה ביכולת ההרפיה של חדר שמאל שכתוצאה ממנה הלחץ בחדר עולה , עולה אחורנית לחץ בריאה מה שגורם לקוצר נשימה בעיקר במאמץ. הטיפול אם יש קוצר נשימה הוא בכדור משתן, אין משהו ספציפי שניתן לעשות או לשפר.

בדיקה אקו-דופלר - קרדיוגרפיה, 11/06/18: 65% LVEF, חדר שמאל תקין בגודל ובתפקוד סיסטולי, עיבוי סיגמואידלי קל של המחיצה הבין חדרית, עובי שאר הדפנות תקין, פרוזדור שמאל מורחב קל, חללי הלב מימין תקינים, לא הודגם SOL בחללי הלב, שורש אאורטה ברוחב תקין, אאורטה העולה מורחבת מעט, מסתם אאורטלי תלת עלי נפתח היטב, אי ספיקה מיטרלית מינימלית, טריקוספידלית קלה, אאורטלית מינימלית עד קלה, ללא יתר לחץ ראתי, לחץ ראתי נמדד 27+JVP. גל A גדול מ-E בזרימה מיטרלית מעיד על הפרעה בתפקוד הדיאסטולי דרגה שניה, לא הודגם תפליט פריקרדיאלי, ווריד נבוב תחתון תקין.

לקריאה נוספת והעמקה

זו תשובת האקו,מה השאלה ?

ערב טוב מה הסיבוכים שיכולים להיות שלאחר החלפת מסתם מיטראלי בבן אדם צעיר שהוא בריא לחלוטין ? האם החלפת מסתם מיטרלי יכולה לגרום להפרעות בקצב הלב ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לאחר החלפת מסתם לא אמורים להיות סיבוכים מעצם ההחלפה אבל ניתוח לב פתוח יכולים כמובן להיות בו סיבוכים מסיבוכים שונים.

שלום רופא הקרדיולג שלח אותי למיפוי לב התורים רחוקים לעומת זאת אקו לב במאמץ תורים זמינים העם זו כמעט אותו בדיקה תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אכן הבדיקות דומות אבל לא זהות, אם אתה בריא ללא מחלות רקע, יכול לעשות מאמץ, אין לך עודף משקל משמעותי שיכול לגרום לבעיה טכנית בבדיקת אקו - תוכל לבצע אקו במאמץ במקום המיפוי.

אמי בת 75 נוטלת תרופות לל"ד .טרום סכרת(נוטלת גלוקומין 850 מ"ג). פעילה ונמרצת בד"כ. בחודש האחרון התחילה להרגיש קוצר נשימה במנוחה במיטה ולאחר מכן דפיקות לב לא שגרתיות. בכל בוקר בשיגרת יומה מבצעת אמי הליכה קצבית למרחק 2-3 ק"מ .לאחרונה התחילה להרגיש עייפות ונשימה כבדה כבר במחצית הדרך. הופנתה לבדיקת אקו-לב . בשבוע שעבר .להלן הממצאים : 1. חדר שמאל אינו מורחב .דפנותיו בעובי תקין. התכווצותו הגלובלית מופחתת במידה קלה עד בינונית בשל היפוקניזיה ניכרת ספטלית ואינפרו-ספטלית, התכווצות שמורה אך לא ערה של יתר הדפנות. 2. מקטע פליטה מוערך כ-40% ומחושב לפי סימפסון 42%. 3. הפרעה דיאסטולית דרגה II . 4. לחץ מילוי מוגבר E/E 28 5. פרוזדור שמאלי מורחב במידה קלה. חללי הלב הימניים תקינים 23mm . מסתמים נפתחים היטב. 6. אי ספיקה מיטרלית עד בינונית 4mm vena contracta אי ספיקה טריקוספידלית מינימלית.IVC אינו מורחב. תמט נשימתי תקין. 7. לחץ ריאתי סיסטולי מוערך בגבול העליון של הנורמה 34mm HG=RAP5+29 SPAP 8. הוגדם נוזל פריקרדיאלי בכמות מיזערית /פיזיולוגית. הביקור של אמי אצל הקרדיולוג נקבע רק לעוד חודש וחצי. ואמי מאוד רוצה להבין מה עובר עליה מבחינה רפואית בבקשה אם תוכל להסביר לנו את הממצאים משמעותם ומידם החומרה של מצב הלב שלה. תודה רבה. קלילה.

לקריאה נוספת והעמקה

בדיקת אקו לא תקינה. ישנה פגיעה בתפקוד החדר השמאלי, אזור בגודל בינוני שעבר כנראה אוטם ( התקף לב ), תפקוד לא תקין של אחד המסתמים שדולף בחומרה בינונית, כתוצאה מכל זה עולה הלחץ בלב השמאלי מה שגורם לאמא להתעייף במאמץ,להיות קצרת נשימה ואולי גם לדפיקות לב. קרדיולוג צריך לראות אותה לבצע מספר בדיקות משלימות ולהתחיל טיפול תרופתי.

בוקר טוב לד"ר, תודה רבה על התייחסותך המהירה. האם טיפול תרופתי מתאים ישפר את המצב ויחזיר את אמא לחיים פעילים שלה ? האם הטיפול התרופתי מקטין את הסיכוי להתקף לב בעתיד ? תודה רבה קלילה

טיפול תרופתי איננו מחזיר את המצב למצב תקין , הנזק לשריר הלב לא ניתן לריפוי בתרופות אבל בהחלט ניתן לחזור לחיים פעילים . טיפול תרופתי בהחלט יכול להקטין סיכוי להתקף בעתיד.

08/06/2018 | מאת: אהוד

שלום, בן 23 אני חולה בדלקת מפרקים אוטואימונית (ספונדילוארתופתיה). בעבר, בגילאי 18-20 הייתי מתאמן באימוני כוח ומרים משקלים יחסית כבדים. ידוע לי שקרדיולוגים לא בעד אימוני כוח בעיקר בגלל העובדה שכאשר מרימים משקולות מדובר במאמץ איזומטרי וזה גורם לעלייה חדה בלחץ הדם, מה שיוצר עומס על הלב, וגם הבנתי כי לעיתים באימוני כוח בעומס גבוה, מתרחשת היפרטרופיה של חדר שמאל בלב. שאלותיי: 1. לאחרונה, חשבתי שאולי כדאי לי לחזור להתאמן עם משקולות משום שאולי זה עשוי לעזור לי לדלקת מפרקים, אז רציתי לשאול: לפני שנה היו לי פעימות מוקדמות מרובות, בהולטר 800 לשעה, אך לאחרונה זה ירד מאוד. כמובן שלפני כל תכנית אימונים אפנה לקרדיולוג לייעוץ, אך רציתי לשאול באופן כללי אם זה אפשרי לחזור להתאמן באימוני כוח תוך כדי מעקב של אקו לב במאמץ כל חצי שנה? 2. האם כל אדם שייתאמץ לאורך זמן וירים משקל כבד ייפתח היפרטרופיה של חדר שמאל בלב? 3. בעבר כאשר הייתי מתאמן באימוני כוח, בימים של המאמץ הרגשתי צורך לקחת המון נשימות עמוקות באותו יום, האם זה מעיד על כך שהעמסתי על הלב בצורה לא חיובית? (גם כיום יש ימים שאני מרגיש צורך לקחת נשימות עמוקות בלי שהתאמצתי באותו יום, אך התופעה הזאת הופיעה אצלי מאז שהתחלתי עם אימוני כוח בגיל 18). תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

1.אפשרי לחזור לאימוני כח, בלי להגזים
2.ככל שירים משקלות כבדים יותר וככל שמשך הזמן יהיה ארוך יותר - יגבר הסיכוי להיווצרות היפרטרופיה של שריר הלב.
3.הנשימות אינן מעידות על עומס לא חיובי.

תודה על התשובה בקשר לשריפה ביד וכאב המום שהייתי בבית חולים טרופנין יצא קצת גבוה הנורמל עד 14 יצא 16 אקג היה תקין האם רמה קצת יותר גבוה בבדיקת טרפומנין לא מחשידה למשהו איך כדאי להמשיך ואלי כדאי לחזור לבית חולים לעשות אותה שוב תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ראשית - טרופונין ולא טרופומנין.
נהוג לבדוק שתי בדיקות טרופונין בהבדל של מספר שעות כדי לשלול בעיה כלילית.
לעיתים מתקבל ערך שהוא בגבול האפור ולכן חשובה בדיקה נוספת, וגם אז יש להסתמך על הסימפטומים ועל תרשימי האק"ג .
אם שוחררת כנראה שהכל נראה בסדר ולא נשמע לי הגיוני עכשיו לחזור לחדר המיון.

שלום העם אקו דופלר יכול להראות על היצרות עורקים תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ממש לא. אקו דופלר מראה רק מבנה ותפקוד הלב, מבנה ותפקוד המסתמים, הערכה של לחצים בלב ובריאות.
בדיקת מאמץ כולל אקו במאמץ יכולה באופן עקיף להצביע על קיום היצרות בעורק בלב

בת 36.היום עברתי בדיקת אקו לב במאמץ מאחר ואני סובלת מטכיקרדיה. נמדד דופק במנוחה 115. קצב לב מקסימלי במאמץ 162 (88% ממטרה- מה זה אומר?) ממצאים במנוחה: השטחה וכיפוף של העלה קידמי של המסתם המיטרלי. אי ספיקה מיטרלית בינונית, אקצנטרית אחורית. אי ספיקה טריקוספידלית מינימלית. תפליט פריקרדיאלי מינימלי. במאמץ: היפרקנזיה של כל הסגמנטים שהודגמו. ללא עדות לאיסכמיה. מה כל אלו אומרים? מה ההשלכות? האם זקוקה לטיפול תרופתי? האם המצב יכול להחמיר ולהיות מסוכן? ואם אפשרי לעשות כושר גופני או עדיף שלא? תודה, יעל.

לקריאה נוספת והעמקה

דופק מטרה הוא 220 פחות הגיל. בבדיקת מאמץ צריך להגיע ל 90% מדופק המטרה כדי שהבדיקה תהיה אבחנתית
ישנה דליפה של אחד המסתמים,המסתם המיטרלי ,משנית למבנה ותפקוד לא תקינים של אחד העלים.
מידת הדליפה הינה בינונית ( יש דרגות - קל בינוני קשה , כשהדליפה קשה יש צורך להתערב במסתם )
אין בעיה בזרימת דם בעורקים ( אין אסכמיה )
ניתן לעשות כשר גופני
יש להיות במעקב של קרדיולוג, מעקב אקו בינתיים פעם בשנה.

תודה רבה לך על המענה המהיר. שאלה נוספת- האם יש טיפול שמפחית את הסימפטומים (דופק מואץ, סחרחורות, קשיי נשימה ועייפות)? ישנם ימים שאני לא מתפקדת.

בגדול שיפור הכושר הגופני יכול להפחית חלק גדול מהסימפטומים שציינת. אם זה לא מספיק ניתן לעיתים להתחיל טיפול תרופתי למשל תרופה להאטת הדופק.

07/06/2018 | מאת: אלה

שלום, בת 55, נוטלת לוסארטן בבוקר ונורמלול בערב עקב יתר לחץ דם. יש לי בסוף החודש בדיקה אקו לב במאמץ. איך אמורים להתנהג עם התרופות? הבדיקה בשעה-6 בערב. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

את הנורמלול יש להפסיק בהדרגה לפני הבדיקה . אינני יודע מה מינון הנורמיטן שאת נוטלת אבל בעיקרון 24 שעות לפני הבדיקה לא לקחת נורמיטן,יומיים קודם - חצי מינון.

בת 67.עשיתי ארגומטריה והפסיקו אחרי 6 דקות במקום 8 דקות וההסבר היה שהגעתי לדופק המטרה שלי. האם להגיע מהר לדופק מטרה זה טוב או ההפך? קצב לב מנוחה85,בשיא המאמץ154.לח"ד-130/70 ובשיא 165/80.קצב סינוס icrbbb. זמן התאוששות4 דקות.בשלב הסופי-METS7. לא נוטלת תרופות מלבד אלטרוקסין. תודה

בבדיקת מאמץ המטרה הינה להגיע ל"דופק מטרה " הנקבע לפי הגיל. באנשים בריאים ככל שמשך הזמן בבדיקה שלוקח להגיע לדופק המטרה הינו ארוך יותר - הנבדק בכושר גופני טוב יותר. מי שבכושר לקוי - יגיע במאמץ קטן יותר לדופק המטרה. בסוף מה שבעיקר חשוב בבדיקת המאמץ איננו תוך כמה דקות הושג הדופק אלא מה היו הממצאים במהלך המאמץ.

בן 69, בריא בדר"כ, אבחנה שקיבלתי בבדיקת אקג: ECG WITHIN NORMAL LIMITS SPORADIC APBs אבקש לדעת מה משמעות האבחנה

האק"ג פוענח כתקין, היו בו פעימות מוקדמות ממקור הפרוזדורים ( APBS ) , ממצא לרב חסר חשיבות.

שלום בן 43 חולה סכרת נעורים אתמול הרגשתי שריפה ביד שמאל ניגשתי למיון אקג תקין בדיקת דם טרפומטין עד 14 יצא 16 הרופא כתב טרפומטין שלילי איך כדאי להמשיך איזה בדיקה מומלצת לחולה סכרת נעורים ולא מאוזנת לערכה יותר טובה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מה זה גגגגגגגגגגגגגגגגגגגג ?
לא הבנתי מה אתה שואל.
אם הטרופונין היה שלילי והאק"ג תקין - סבירות נמוכה שמה שהרגשת ביד היה ארוע שקשור ללב.
אין בדיקה ספציפית שמתאימה עכשיו, הכל תלוי במה שאתה מרגיש ומה שהמליצו לך בשחרור מחדר המיון.

06/06/2018 | מאת: simon

לחר צינתור בשני עורקים ניתן לי טיפול באפייאנט 10 מג בגלל תובה אלרגית לפלויקס. אני סובל מרפלוקס והייתה לי צרבת איומה.טופלתי ב40 מג קונטרולוק פעמיים ביום לשבוע וכעת אני לוקח 20 מג כל בוקר על קיבה ריקה ואאפפיאנט עם ארוחת הבוקר. יש חשש שפעילות האנטי קואגולנט לא פעיל?

לקריאה נוספת והעמקה

אין חשש , ניתן לשלב אפיינט וקונטרולוג.

שלום, בן 35 בריא בדר"כ מעשן,,, ידוע שמומלץ כמעט לכל אדם לעסוק בפעילות גופנית מסויימת, שאלה: האם לבן אדם מעשן עדיף להתאמן בספורט, או שעדיף למעשן לא להתאמן? נצא מנקודת הנחה שהוא לא יפסיק לעשן, עדין יותר טוב לעשן ולעסוק בספורט או למי שמעשן לא כדאי לאמץ את הלב?

עדיף לעסוק בפעילות גופנית ולא לעשן, למי שמעשן ולא יכול להפסיק עדיף כמובן שיעשה גם פעילות גופנית . כדאי מאד לאמץ את הלב בפעילות גופנית מבוקרת ואת הסיגריות לזרוק לפח !

שלום רב ! עברתי לפני 11 שנה החלפת מסתם אורטלי ביאולוגי,לפני נקוי שיניים אני לוקח 4 כדורי אנטיביוטיקה מוקסיפן ,האם אפשר להקטין את המינון ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לצערי לא , המינון המקובל הינו 2 גרם מוקסיפן.

שלום רב, אבא שלי (72), נוטל קלופידוג'ל במינון 75 גרם. לאחרונה נוצרה לו בעיה של גיד תפוס בכף היד, ונשקלת האפשרות לניתוח כדי לשחררו. עליו להפסיק את נטילת התרופה למשך שבוע לפני הניתוח. השאלה שלי היא : מהם הסיכונים שיש לקחת בחשבון, במידה והוא מפסיק את נטילת התרופה קלופידוג'ל למשך שבוע ? בתודה ובברכה, מיכאל.

04/06/2018 | מאת: מיכאל מרום

תיקון : שם התרופה הוא Clopidogrel.

אם תומר לי מה האינדיקציה שבגללה אבא נוטל קלופידוגרל ( פלביקס ) אומר לך מה הסיכון בהפסקתו לפני ניתוח

אבא שלי לוקח את התרופה לשם דילול הדם, שכן יש לו מחלת לב כלילית, לאחר שהיה לו בעבר התקף לב. כמו כן, הוא סובל מאי ספיקת לב (EF~35%). בתודה, מיכאל.

ניתוחים רבים מבוצעים כיום על אספירין או פלביקס. כל הפסקה של מדלל דם אצל חולה קרדיאלי כרוחה בסיכון מסוים. מומלץ להתיעץ עם הרופא המנתח אם ניתן לבצע את הניתוח ללא הפסקת פלביקס.במידה ולא ניתן בגלל סכנה של דימום ניתן להפסיק את הכדור 5-7 ימים לפני הניתוח עם סיכון קטן מאד להתרחשות ארוע לבבי בתקופה זו.

03/06/2018 | מאת: שרה

שלום וברכה. אימי בת 80 ללא מחלות רקע מיוחדות. נוטלת תרופות ליל"ד לא משמעותי. וקצת לכולסטרול. בשבועיים אחרונים אבא שלי מספר שהיא תשושה עייפה מאד ישנה המון. לאחרונה אכן התאמצה מאד באירוח אנשים בביתה. אך השינה המרובה מאד לא משפרת מצבה. בדיקות תקינות. אקג. דם. ברזל ויטמינים. רופאה אומרת אין כלום. היא לא בדיכאון. קראתי שלפעמים חודש טרם התקף לב יש תשישות רבה. מה ניתן לעשות במצב כזה? לחכות לקוות שלא יבוא התקף לב..או שיש מה לעשות? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

עד כמה שזה לא נשמע טוב אין ולא צריך כרגע לעשות כלום. אני לא מכיר את התופעה שחודש לפני התקף לב יש תשישות רבה ובטח לא כל מי שתשוש צפוי להתקף לב תוך חודש. אם התשישות נמשכת כן אפשר לבדק כוון של לב , שרופא יבדק את אמא, תעשה אק"ג ואם צריך גם אקו במנוחה

תודה ד"ר על תשובתך המהירה לשאלה הקודמת. באיזו דרך אני יכול לוודא מה הכיוון של הטרשת שגילו אצלי? האם רק דרך CT לב נוסף? אני רוצה לוודא שאני אכן מטפל בטרשת עם הסטטינים ושאני לא לוקח אותם לשווא ובסוף יתגלה שהסיבה לטרשת היא אחרת. האם יש דרך אחת לבדוק את זה? ואם אין, למה קופות החולים לא מאפשרות את הבדיקה? שוב תודה רבה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

עם רמות שומנים כפי שתארת וממצאים ב CT קורונרי ברור שיש לך טרשת עורקים ושיש מקום לטפל בכולסטרול ולא לחפש דברים אחרים שאינם קשורים. הדרך למעקב היא קלינית - איך שאתה מרגיש במאמץ, ובבדיקות מאמץ כמו אקו או מיפוי לב במאמץ.

שלום דוקטור אליאן. קראתי מאמרים והנה אחד מהם: https://academic.oup.com/qjmed/article/95/6/397/1559536 אתמצת: אין התאמה בין רמות ה LDL בדם לבין קצב התפתחות טרשת עורקים. אני בן 50 ויש לי טריגליצרידים נמוכים 35 ו LDL בסביבות ערכים של 25 וכולסטרול כולל של 194. פעיל גופנית ולא מעשן. החלטתי על דעת עצמי לבצע CT לב וגיליתי שיש לי חסימה של 50 אחוז בעורק אחד ו 30 אחוז באחר. מעבר לעניין הגנטי, האם ישנה סיבה אחרת שיכולה לגרום לטרשת להיות אצלי במצב כזה? הרי הערכים של הכולסטרול שלי ממש לא גבוהים. האם לקחת סטטינים לא יעזור לי כי יתכן והסיבה האמיתית לטרשת שלי היא אחרת? תודה מראש על התשובה!

לקריאה נוספת והעמקה

מחייבים לכתוב 20 תווים אז הנה כתבתי 20 תווים

אם ה LDL 125 - על אחת כמה וכמה !!!

יש המון מאמרים המוכיחים את הקשר הישיר בין LDL וטרשת עורקים. הבסיסל טרשת עורקים זה השומנים אבל יש עוד מרכיבים כמו דלקת ועוד.. מוזר לי LDL של 25 עם טוטל כולסטרול 194 ??? אם ב CT יש כבר עדות לטרשת יש בהחלט לשקול בחיוב טיפול בסטטין ( אלא אם כן ה LDL כל כך נמוך 25)

היי יש לי שאלה יש ליצניחה של המסתם המיטרלי לפני שנתיים בערך עשיתי בדיקת אקו לב ונרשם לי בתוצאות שיש לי צניחה קלה של המסתם המיטרלי .. אני כמעט שנתיים פלוס עם הרגשה שחסר לי אוויר ... כאילו שאני לוקח נשימה מרגיש שלא נשמתי מספיק זה בא בהתקפים יש ימים שלא מרגיש שום דבר ויש ימים שיש לי קוצר נשימה אני רוכב אופניים במהלך פעילות גופנית לא מרגיש שיש לי קוצר נשימה קמו במצב מנוחה כאילו במצב מנוחה זה מפריע לי יותר ... אני כולי בן 23 עם משקל תקין ואין לי מחלות רקע בכלל מה אפשר לעשות עם קוצר הנשימה ?? הי אני הבנתי זה יכול להיות מתניחת המסתם

לקריאה נוספת והעמקה

ציינת צניחה של המסתם אבל לא ציינת מהי חומרת אי ספיקת המסתם המיטרלי ( אם קיימת בכלל ). הצניחה כשלעצמה איננה קשורה לקוצר הנשימה ורק דליפה משמעותית של המסתם יכולה להסביר קוצר נשימה . "חוסר האויר" שתיארת לא נשמע לי קשור לבעיה במסתם.

כפי שנכתב בתוצאות בדיקת האקו שיש צנייחה קלה של העלה. קדמי של המסתם המיטרלי עם דליפה קלה אבל בקשר לקוצר הנשימה זה מעולם לא. היה לי רק כאשר התחלתי להרגיש קוצר נשימה הלכתי ועשיתי את הבדיקה וידעתי שיש לי צניחה. בצסתם ...

דלף קל של מסתם מיטרלי עם תפקוד תקין של חדר שמאל ועם לחץ ריאתי תקין ( כמה היה הלחץ בעורק הריאה בבדיקה שלך? ) - לא עושה קוצר נשימה

מקטע פליטה נמדד של חדר שמאל : 65 וחדר במבנה תקין

לחץ ריאתי תקין מפל לחצים סיסטולי 25 ממ״כ

אכן לחץ ריאתי תקין ומקטע פליטה תקין

ציינת צניחה של המסתם אבל לא ציינת מהי חומרת אי ספיקת המסתם המיטרלי ( אם קיימת בכלל ). הצניחה כשלעצמה איננה קשורה לקוצר הנשימה ורק דליפה משמעותית של המסתם יכולה להסביר קוצר נשימה . "חוסר האויר" שתיארת לא נשמע לי קשור לבעיה במסתם.

02/06/2018 | מאת: שירי

שלום, לפני כחודש התחלצי בפעילות גופנית שבעיקר כוללת הליכה ופילאטיס. אני בעודף משקל (נמצאת בתהחיך ירידה) ג:157 סמ ,משקל: 80 בת 45,בריאה בדכ. בשבוע האחרון הוספתי להליכה ריצה איטית לסירוגין . אך מהר מאוד אני מרגישה ממש חום ושריפה בחזה ונאלצת להפסיק את הריצה. ואז גם התחושה עוברת. אשמח לדעתך :ממה נובעת התחושה,עם מי צריך להתייעץ כדי שבכל זאת אוכל לרוץ.האם יש בדיקות שכדאי לעשות וכו..תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט כדאי לבדק לפני שמתחילים פעילות גופנית ובעיקר אם התחלת הפעילות מלווה בסימפטומים חדשים כמו שריפה בחזה במאמץ. מציע שתפני לרופא המשפחה שיפנה אותך לבדיקת לב במאמץ ( ארגומטריה )

דוקטור שלום, אמי בת ה74 סובלת מאירועי דופק מהיר ופרפור פרוזדורים (ללא תופעות נוספות) אחת לחצי שנה בערך. בפעם הראשונה שהגענו לבית החולים הוסדר הדופק כמובן וקבלה אליקוויס 5 מג בוקר וערב כדי למנוע קריש דם. לאחר תקופה החלו דימומים מהנרתיק וגם הבנו שאין תרופה נוגדת לאליקוויס במידה ונגרם שטף דם בגוף. התייעצנו עם הקרדיולוג וזה החליף את התרופה לפרדקסה. שלטענתו יש נוגד חתקופה זו. לאחר ברור עם רופא המשפחה, נאמר לנו שפרדקסה ואליקוויס הן מאותה משפחה וגם לפרדקסה אין נוגד. 3 שאלות בבקשה: 1. האם זה נכון שלפרדקסה אין נוגד? 2. במידה וזה נכון, איזה מדלל דם נכון לקחת? 3. איך אדע אם המדלל דם יעשה דימומים פנימיים ? אנחנו דיי אובדות עצות בכל העניין הזה. אודה למענה.

לקריאה נוספת והעמקה

1. לא נכון ! לפרדקסה יש אנטי דוט
2.כאמור זה לא נכון שאין אנטי דוט
3.כל מדלל דם יכול לעשות דימומים בכל מקום, מה שגלוי - נראה בעין ,מה שלא גלוי ,לפי מיקום הדימום ולפי האיבר יהיו סימפטומים מחשידים בהתאם.

01/06/2018 | מאת: מירב

שלום אני בת 38 ובאקו לב גילו לי באקראי אי ספיקה ניטרלית מזערית אי ספיקה פולמונלית מזערית ואי ספיקה טריקוספידלית מזערית האם בעתיד זה יכול להתפתח לאי ספיקת לב והחלפת המסתמים או שזה ממצא שכיח בהחלט ללא שום סכנות אני לא מרגישה שום דבר חריג

ממצא שכיח, מזערי זה חסר משמעות בשלב זה. לגבי העתיד - אם אין מחלה של המסתם עצמו ( ואין לפי תוצאות האקו ) אין סיבה שהדליפות יחמירו

01/06/2018 | מאת: שירן

שלום רב, אבי בן ה70 לאחר צנתור ראשון בחייו בזמן הצנתור הפרופסור אמר לאבי בגלל קושי לחזור דרך הוריד שהעורק הראשי לא טוב כלל ויש עורק נוסף שאותו צריך לפתוח גם כן , בנוסף אמר שצריך לעשות מעקפים ולא צנתור , אבי חשש ממעקפים ולכן סירב והוחלט לעשות צנתור אחד ובעוד חודש אחד נוסף ,אך בעורק הראשי הפרופ׳ אמר שהוא לא יכול לגעת. להלן התוצאות שרשם הפרופ׳ : מהלך הפעולה : רדיאלי ימני עורק כלילי שמאלי ראשי : אי סדירויות עורק שמאלי קדמי יורד : קריבני 70% אמצעי 70% דיאגונלי 80% עורק עוקף : אמצעי 90% עורק כלילי ימני : אמצעי 80% PDA 70% מהלך הפעולה האנגיופלסטית : החולה סירב ל CABG שהוצע כאופציה הנבחרת . לאור סרובו נפתח העורק העוקף עם בלון ובהמשך עם תומך. הפעולה הושלמה עם בלון מסוג NC. המלצות: PCI לRCA בעוד חודש פלביקס לשנה מעקב קרדיולוג אבא נוטל תרופות באופן קבוע אספירין קרטיה כדור ביום אחרי אוכל , סטטור לוקח בלילה , קיבל מהקרדיולוג לפני הצנתור cardiloc ולאחר הצנתור קיבל פלאביקס , האם זה בסדר לקחת את השילוב של כולם במהלך היום ? אפשר בבקשה לקבל אבחנה נוספת והנחיות להמשך פעולה , האם עדיף ניתוח מעקפים בגילו או להמשיך בצנתור נוסף , אודה לך על היתייחסותך בהקדם , תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שילוב הכדורים הוא בסדר , אין עם זה בעיה
אתה שואל עכשיו לגבי ניתוח מעקפים. זה קצת מאוחר מדי אחרי שהוחלט לטפל בעורקים בצינתור ובוצע כבר טיפול בעורק העוקף
אם ככה צריך להשלים את הטיפול בכל העורקים
לא ראיתי את דיסק הצינתור לכן לא אוכל לחוות את דעתי במדויק,ישנה על פי מה שכתבת היצרות גם בעורק הקדמי היורד LAD שכנראה צריכה התערבות ואתה כותב שאבא מוזמן לפתיחה של העורק הימני RCA... צריך לברר את הנקודה הספציפית הזו.

תודה על הסתייחסותך.מה לגבי העורק הראשי בו הרופא טוען שלא יכול לגעת,האם ניתן לפתוח בצנתור? במידה והחלטנו לפתוח בצנתור עורק אחד מאוחר מידי למעקפים? עוד שאלה בבקשה , לאחר הסתכלות בתוצאות אוכל פירוט באילו עורקים צריך לתת טיפול ואיזה טיפול עדיף,תודה שוב על התייחסותך

בעורק הראשי על פי הדו"ח אין היצרות שמצריכה טיפול. אם התחלתם טיפול בדרך של צינתור צריך להשלים את המלאכה ולפתוח את שני העורקים שלא טופלו LAD RCA

31/05/2018 | מאת: שרון

שלום , האם אפשר לקחת אספירין עם כדור ברזל וחומצה פולית ?

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר !

30/05/2018 | מאת: מירי

התשובה שקיבלתי בהולטר לב היא: קצב סינוס APB בודד VPBS בודדים כולל COUPLETS. אשמח לשמוע חוות דעת. תודה.

במהלך הבדיקה נרשמו פעימות מוקדמות בודדות - אחת ממקור הפרוזדורים וכמה ממקור החדרים. כמות לא משמעותית .

שלום שאלה עבור אישה בת 65, הסובלת מכאבי פרקים/ברכיים. בנוסף נוטלת מדללי דם ותרופות להפרעת קצב במינון נמוך. האם ניתן להוסיף לה מגה-גלופלקס? האם יש סתירה למדללים/תרופות לקצב? תודה!

ניתן להשתמש במגה גלופלקס גם בחולי לב בתנאי שהם מאמינים שזה באמת עוזר..

תודה!

28/05/2018 | מאת: הולטר לב

שלום עשיתי הולטר של 24 שעות וכתוב לי זה הפרעות קצב חדריות נצפה בודד הפרעות קצב על חדריות נצפה סה"כ 7 בודדים למשך הבדיקה הפרעות הולכה לא נצפו שינויים משמעותים לא נצפו אשמח לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

התשובה היא שבהולטר היו מעט מאד פעימות מוקדמות - ממצא חסר חשיבות.

התשובה היא שבהולטר נרשמו מעט מאד פעימות מוקדמות - ממצא חסר חשיבות .

29/05/2018 | מאת: הולטר לב

תודה רבה על התשובה המהירה

שלום לך בהמשך לשאלה ששאלתי לפני כמה ימים, לאחר בדיקה של הולטר לגבי הפרעת קצב ופעימות מוקדמות , שאלתי אותך ואמרת שכדאי ללכת לקרדיולוג, הייתי אצל קרדיולוג אתמול הוא טוען שאני לא צריכה טיפול כמו קרדילוג מפני שזה מוריד את לחץ הדם והדופק ועלול להיות לי סחסחורות, בדרך כלל יש לי דופק סביר ולא מהיר ממוצע 72 , הוא טוען שאין מה לעשות ועליי ללמוד לחיות עם זה ולהתעלם מזה ואמר שזה לא מסוכן מה שאני מרגישה (הכוונה לפעימות המוקדמות) התופעה הזאת מלווה אותי כל היום וזה ממש מתסכל , האם באמת עליי להתעלם מזה וזה במת יחלוף מעצמו? יש לציין שאני מאז ומתמיד סובלת מחרדות והייתי מטופלת אצל פסיכולוג, האם יש לעבור שוב בדיקה לשלול עוד דברים שאולי פספסו או פשוט לזרום ולסמוך על הרופא, מפני שלא יכול להיות שאני אמשיך להרגיש ויגידו לי שזה כלום!!!!! מה היית מציע לי ?????? אני מודאגת תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אני מסכים עם הקרדיולוג שבדק אותך ועדיף שתלמדי לחיות עם פעימות מוקדמות שכאמור אין להן משמעות והן לא מסוכנות. אם את מוטרדת ומאד חרדה הייתי מכוון את הטיפול לשם ולא להתעסק עם הפעימות המוקדמות.

28/05/2018 | מאת: מורי

אנוכי בן66 לפני כשנה וחצי עברתי מעקפים (3) כמו כן סוכרתי מטופל בתקופות כדלקמן: בוקר קרדיולג 2.5 : צהריים מיקרופירין 100 ופורסיגה 10 מג ערב ריפגליניד 20 וסטטין 20מג לחץ דם נמוך יחסית סביב 110/60 דופק בין 50/60 ופחות , חש עייפות וחוסר רצון לפעילות פיזית ( לא אופייני לי) השאלה: האם העייפות נובעת מהקרדיולוג או מהשילוב התרופתי, ומה ניתן לעשות ( מקבל גם ויטמין d לתשובתך אודה מורי

לקריאה נוספת והעמקה

העייפות בהחלט יכולה להיות משנית לקרדילוק ולדופק הנמוך שהוא גורם. מה ניתן לעשות ? להתייעץ עם הקרדיולוג שלך ,לא מקובל לשנות טיפול תרופתי באינטרנט .

קיבלתי תוצאות של אקו לב . מצויין שכמות הנוזל הפריקרדיאלי בכמות מינימלית. מה ההשלכות למה זה גורם. יש לי כאבים בחזה האם יש קשר בין הדברים.

אם זה מרגיע אותך יש לי את זה במשך 10 שנים וכל עוד הכמות לא גדלה לא עושים עם זה כלום

צודקת לילך - כמות מינימלית של נוזל בחלל הפריקרד הינו ממצא פיזיולוגי תקין ואין לו קשר לכאב בחזה.