פורום קרדיולוגיה - מבוגרים

הפורום יעסוק בשאלות הנוגעות למחלות לב במבוגרים , גורמי הסיכון למחלות לב ומניעתם, מחלות של מסתמי הלב,הפרעות קצב,אי ספיקת לב, מחלות לב בהריון, צינתורי לב , פעילות גופנית ושיקום הלב. למעבר לפורום לחצו כאן.
3667 הודעות
3235 תשובות מומחה

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים

12/11/2018 | 13:18 | מאת: יהודית

שלום רב, בת 56 ברקע צנתור וסטנס ב M1 נוטלת כדורים לדילול דם לחץ דם וכולסטרול באופן כרוני לאחרונה עלה חשד לעמילואיד נשלחתי לבדיקת אקו לב לשם בירור זה אשמח לשמוע דעתך בעניין האקו להלן התוצאות: חללים חדרים ואאורטה תקינים לא הודגם תפליט פריקרדיאלי לא נצפו בדופלר זרימות פתולוגיות. תפקוד סיסטולי תקין- הערכת 60%-60% LVEF ׁתקין). קיימת היפרטרופיה קנצנטרית קלהקלה איזור הספטום עם החזר מוגבר יותר משאר הדפנות אם כי המראה אינו SPECKLED. אין עיבוי של המחיצה הבינפרוזדורית. מה אומרות תוצאות אלה ? כמובן שאתייעץ עם הרופא אך התור רחוק. האם הממצאים נראים אבחנתיים לעמילואיד? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

הממצאים באקו שתיארת אינם אופיניים לעמילואידוזיס של הלב

13/11/2018 | 11:29 | מאת: יהודית

המון תודה לך!

12/11/2018 | 11:32 | מאת: אריק

שלום, אשמח לדעת מה משעות המונחים הבאים בבדיקת אקו לב IVS-D,LPW-D,LA AREA,RA AREA תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שטח פרוזדור ימין,שטח פרוזדור שמאל,רוחב הדופן האחורית של חדר שמאל,רוחב המחיצה הבין חדרית

09/11/2018 | 14:27 | מאת: ארי

שלום, הנני משתמש בתרופות הבאות: אספירין, אפיאנט, ליפיטור ואנלדקס. זרעי צ'ה ופשתן, שום, אבוקדו וג'נגר. קראתי שהתרופות אלו משפיעות על דילול הדם. רציתי לדעת האם מותר לצרוך את המזון הנ"ל יחד עם תרופות אלו ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מותר.

09/11/2018 | 11:48 | מאת: בחורה

שלום בת 30 לפני חודש גילו אצלו בבדיקת אקו אי ספיקה קלה במסתם מיטרלי ובמסתם אורטלי ( הייתי שבועיים אחרי לידה הבדיקה בוצעה בגלל שילדתי תינוקת עם היצרות במסתם ראיתי) אין לי שום תלונות או בעיות מבחינה פיזית השבוע הבא רוצה להרכיב התקן רחמי טבעת אצל רופא הנשים שמעתי שבטיפול חדריה צריך לקבל טיפול אינטביוטיקה האם אני צריכה לקחת לפני ואחרי הרכבת ההתקן תוך רחמי? אשמח לדעת תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין צורך במקרה שלך בטיפול אנטיביוטי מונע !

09/11/2018 | 09:18 | מאת: גונן

שלום רב, בן 41. מזה מספר חודשים יש לי לחץ בחזה שמחמיר בזמן ולאחר ריצה. לפעמים הלחץ נשאר מספר ימים לאחר ביצוע הפעילות הגופנית. ביצעתי אקו לב ו אקו לב במאמץ. לא נמצא דבר. האם יש ממה לחשוש? האם כדאי לבצע בדיקות נוספות? ממה זה יכול להיות?

לקריאה נוספת והעמקה

זה יכול להיות כאב ממקור של שריר ,כאב שקשור ללב בדרך כלל לא נמשך ימים ברציפות.

ערב טוב אני בת 52 ב'ה אישה בריאה לפעמים יש לי הרגשה של חולשה בלב והמצב מחליש אותי לפעמים דקירות בלב וועד לציין כשאני ישנה על צד שמאל אני מרגישה כאב או יותר נכון שהלב מפסיק לפעום ואני ישר נשקבת על הגב ולטקח מספר שניות לחזור לעצמי מה עלי לעשות תודה מראש נטלי

לקריאה נוספת והעמקה

אם התופעות מאד מפריעות לך, למרות שהם לא נשמעות לי מדאיגות ,גשי להיבדק.

שלום אני בן 40 עברתי אוטם בגיל 37 ג' עורקים עברתי שתי צנתורים ואחד נשאר סתום 100 אחוז בצד ימין אני מרגיש בדרך כלל מצויין אני עושה פעילות גופנית של ריצה עד עשר קילומטר הכל נעשה בהדרגה לאחרונה כשבוע החל לי דופק חזק לא מהיר וסחרחורות בעיקר כשאני עומד זה התחיל לי כשלקחתי ארקוקסיה לכאבים בקרסול אני לא יודע אם זה הגורם הדופק מפריע לי ומדאיג אותי הדופק שלי עומד על 48 אמרו לי שזה בגלל הפעילות שאני עושה רץ כעשרים וחמש קילומטר בשבוע מה עלי לעשות

לקריאה נוספת והעמקה

להפסיק את ארקוקסיה ולראות איך אתה מרגיש. אם אתה רץ 25 ק"מ בשבוע ומרגיש טוב בריצה - נראה לי שמצבך טוב !

הפסקתי ואני מרגיש יותר טוב ואני שמח לשמוע שאני במצב טוב ורציתי לדעת מה דעתך על זה שבבית חולים קפלן אמרו שיש לי עורך ימיני rca סתום 100 ורצו לעשות לי מעקפים ואילו בתל השומר הפורפסור שגב טען שהעורק פתוח מאה אחוז כך הוא הבחין בנצטור השני מה הנכון בענייעוד רציתי לדעת איזה בדיקות עלי לעשות כדי שאוכל להפסיק את הכדורים על פי הסכמת הורפאים את כדורי הכולסטרול והלחץ דם אמרו לי להפסיק כי הכל תקני

לא מפסיקים כדורים באינטרנט, כדאי שרופא יראה אותך ויחליט.

פער לא מובן בין התוצאות לדברי הקרדיולוג על פיהן. הקרדיולוג אמר שהכל בסדר ואפילו שכושרי משתפר, בעוד שכתוב כל כך הרבה לא בסדר. מה מצבי??? בן 73, בריא, ללא תרופות, פעיל גופנית ומנטלית. * אקו-דופלר: אאורטה עולה 32,פרוזדור שמאלי D-2 33, קוטר חדר שמאלי בסיסטולה 24, קוטר שמאלי בדיאסטולה 38, עובי מחיצה בין חדרית 11, עובי דופן אחורית 9. תפקוד סיסטולי כללי ואזורי של חדר שמאל תקין ותקין, LVWMI 22/22, מקטע פליטה חדר שמאל 55-64, תפקוד כולל חדר שמאל תקין, חדר ימין תפקוד תקין, סיכום: תפקוד תקין של חדרי הלב. אי ספיקה מיטרלית קלה. אי ספיקה אאורטלית קלה. לחץ ריאתי עד 32 ממ כספית. אאוסטכיאן וולב. * ארגומטריה: במנוחה: קצב לב 72, לחץ דם 130/80, דופק מקסימלי מצופה 148. במהלך המבחן BRUCE: 8 דקות שלב 3. קצב לב 138. לחץ דם בשיא 180/80. % מהדופק המקסימלי 93.2. הפרעות קצב במאמץ / התאוששות - נצפו. ללא צניחת ST. אקג להתחלתי תוך דקה. המלצה לפעילות גופנית. סיכום: הדופק שהושג 138, % מהמקסימלי 93.2, הבדיקה ארכה 8 דקות. פעימה חדרית מוקדמת. ללא שינוי אקג. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

מצבך טוב, איפהבדיוק ראית הרבה " לא בסדר" ? גם האקו טוב וכך גם הארגומטריה.

08/11/2018 | 13:37 | מאת: דני

ד"ר, תודה. הקביעות הבאות הן שמטרידות אותי. באקו: "אי ספיקה מיטרלית קלה". "אי ספיקה אאורטלית קלה". אאוסטכיאן וולב". בארגומטריה: ""הפרעות קצב נצפו". "פעימה חדרית מוקדמת".

אי ספיקה קלה של שני המסתמים לא צריכה להטרידך, זה ממצא אקו קרדיוגרפי שכיח ואין לו משמעות. אאוסטכיאן וולב זה שם של מסתם בלב שלרב לא רואים אותו באקו ולכן צויין שכנראה כן נצפה אבל אין בזה פתולוגיה. לפעימה מוקדמת בלב בריא ועם ארגומטריה תקינה - גם כן אין שום משמעות

04/11/2018 | 23:55 | מאת: ישראל

הנני בן 70 ומתאמן במכון כושר בקביעות. עקב אירוע מוחי ובדיקות לסיבותיו , התגלה אצלי מום מולד - חור בלב. הלה טופל בעזרת התקן מיטריה. במקביל התגלה כי יש לי אאורטה העולה 45מ"מ, שורש 41מ"מ ללא נוזל פריקרדיאלי . שאלתי היא : האם בעיקבות מימצאים אלו , קיימת מגבלת דופק באימון? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אאורטה מורחבת בערכים שתיארת איננה הוראת נגד מוחלטת למאמצים, ניתן לבצע מאמצים אירוביים לא בדרגת עצימות גבוהה, יש להימנע מהרמת משקלות כבדים.

08/11/2018 | 14:23 | מאת: ישראל

סליחה , שאלתי התייחסה למידת הדופק במאמץ אירובי. לא ברור לי מהי עצימות גבוהה שאליה אל לי להגיע.130 , 140 , כמה? תודה

דופק 130

08/11/2018 | 20:30 | מאת: ישראל

תודה רבה

04/11/2018 | 23:36 | מאת: שואלת

ד"ר שלום, בת 29. באופן כללי סובלת מסינוס טכיקרדיה. כל בדיקות המעבדה ,אקו לב במאמץ, אקו לב, הולטר לב וארגומטריה תקינות מלפני שנתיים תקינות. בביומיים האחרונים יש לי כאב בצד ימין בחזה שמתחזק בנשימה עמוקה . האם ייתכן שזה מסוכן וקשור ללב? לחץ דם 125/80 ודופק 82 במדידה במכשיר לחץ דם ביתי יש לציין שכשאני יושבת מכופפת הכאב מחמיר

לקריאה נוספת והעמקה

הכאב לא נשמע קשור ללב אלא יותר לכאב ממקור שריר - שלד

04/11/2018 | 19:00 | מאת: ארי

שלום, שלום, בוצע לי צנתור והכנסת סטנט בעורק LAD. אשמח להבין מה משמעות המושגים הבאים בדוח צנתור: 1) עורק PROX LAD: משמעות המונח Segment morphology - Normal. 2) עורק PROX LAD: משמעות המונח Timi Flow - 2 ו - Timi Flow after - 3. 3) עורק LCX: משמעות המונח Lesion morphology - dominant. 4) מחלה חד כילית. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

1.מבנה העורק תקין 2.זרימת הדם בעורק נמדדת במושג שנקרא TIMI . זרימה תקינה זה TIMI 3 זרימה מופחתת 2 3.עורק עוקף דומיננטי הוא עורק שנותן ענף שנקרא PDA 4.מחלה של עורק אחד

03/11/2018 | 19:42 | מאת: אבי

אם הלב מפסיק לפעום לפתע, המוח שולח מין שוק (זרם) חשמלי ללב על מנת שיחזור לפעום? קיים דבר כזה? סוג של דפיברילטור טבעי במוח? ו2 שאלות נוספות- עד כמה זמן ניתן להחיות אדם מהרגע שהלב שלו הפסיק לפעום לפני שהוא מת סופית? ומה הם הנזקים הצפויים לאדם שליבו הפסיק לפעום אך חזר לחיים לאחר מתן שוק חשמלי? תודה, אבי

לקריאה נוספת והעמקה

לא מוכר לי דפיברילטור מוחי ששולח שוק ללב במקרה של דום לב, עם זאת הלב מקבל עיצבוב גם מהמוח וקצב הלב מושפע מגירויים המגיעים מהמוח. ברגע שהלב מפסיק לפעום עורדת זרימת דם וחמצן לכל אברי הגוף,החשוב שבהם הוא המוח ותוך 4-5 דקות מתחיל להיווצר במוח נזק לתאים שהוא בלתי הפיך . אין מדד זמן מדוייק שלאחריו אסור לנסות להחיות ומאחר ולא תמיד יש מי שצופה ברגע ההתמוטטות יש תמיד לנסות ולהתחיל בהחייאה. מידת הנזק לכל איבר ואיבר בגוף אחרי דום לב תלויה במשך הזמן שאותו איבר לא קבל דם וחמצן. ככל ששוק חשמלי ניתן מוקדם יותר,ככל שהלב חוזר לפעולה מהר יותר - הנזק קטן יותר.

הנזק הוא בלתי הפיך או שקיים סיכוי לשיקום כמו לאחר שבץ מוחי?

תמיד יש סיכוי לשיקום חלקי

לפני מספר שנים אובחנה אצלי הפרעת LBBBC. יש לציין שאיני מקבל כל טיפול להפרעה זו. האם זו הפרעת הולכה וגם קצב? אני עתיד לטוס לחו'ל . בשאלון של חברות הביטוח מופיעה השאלה לגבי מחלת לב ו הפרעת קצב. ידוע לי שזאת הפרעת הולכה האם לציין שיש לי הפרעת קצב? אשמח אם אקבל הסבר ממצה לגבי השלכות ההפרעה בדרכי הטיפול בתודה.

לקריאה נוספת והעמקה

ראשית אין דבר כזה LBBBC אולי התכוונת ל CLBBB שזה חסם מלא בצרור ההולכה השמאלי. זוהי הפרעת הולכה ולא הפרעת קצב. לא מצריכה טיפול אלא המשך מעקב .מקווה שזה הסבר ממצה .

שלום בן 36,עשיתי הולטר ל"ד ובתוצאות היה רשום : Normal BP Mild systolic & diastolic dippers. מה המשמעות של 'dippers' בהקשר המשפט ? תודה אבי

לקריאה נוספת והעמקה

האמת ? לא יודע. אולי שינויים קלים גם בערכים הסיסטוליים וגם בדיאסטוליים.

30/10/2018 | 22:38 | מאת: אבי

שלום רב דוקטור ברצוני לשאול שני שאלות הראשונה היא האם יש איזה דרך לנבות דום לב כי מהמידע שיש לי היום רופאים יכולים בקלות לעשות כמה בדיקות מקיפות ולקבוע האם ישנו סיכוי שתעבור התקף לב בשנים הקרובות ולהבטיח לך שקט האם יש באפשרותי ( אני בחור צעיר ) לעשות מספר בדיקות שישללו כל אפשרות של דום לב בשנים הקרובות?והשאלה השנייה היא היום קוצבי הלב מאד קטנים לא מזיקים ועובדים מצוין מדוע לא מספקים אחד לכל אדם ממוצע מהאוכלוסייה הרי זה אחד הדברים היחידים שיכולים להציל אדם מדום לב שזו המחלה שהורגת הכי הרבה בעולם !

לקריאה נוספת והעמקה

עשית קצת מיש מש עם כל הנתונים שכתבת.. אין בדיקה שיכולה לנבא דום לב. יש בדיקות שיכולות לבדק את תפקוד הלב ( אקו דופלר ) ,את זרימת הדם בעורקי הלב ( בדיקות מאמץ ) ואת מערכת החשמל ( אק"ג או הולטר ) קוצב לב קטן וגדול לא מונע דום לב מכל סיבה אלא רק כשאין דופק, יש מכשירים כמו קוצב שנותנים מכת חשמל כשיש הפרעת קצב שיכולה לגרום לדום לב גם הקוצב וגם הדפיברילטור,קטנים ככל שיהיו מוחדרים לגוף,לתוך הלב - הם גוף זר - וברור שיש לזה סיכונים. הרעיון לחלק לאוכלוסיה קוצבים קטנים - לא כל כך מוצלח.

30/10/2018 | 18:29 | מאת: איריס

שלום, אבי סובל מ-HCM ועבר לאחרונה ניתוח. מכיוון שיש להפרעה בסיס גנטי, עשיתי בדיקת אקו לב לפני כ-6 שנים (אני בת 26) שיצאה תקינה. האם עליי להיות במעקב נוסף, או שתוצאות הבדיקה החד פעמית מספקות? תודה, איריס

לקריאה נוספת והעמקה

הייתי חוזר על בדיקת האקו ,בכל זאת עברו שש שנים והבדיקה לא חודרנית לא כואבת ויש לה בהחלט חשיבות !

29/10/2018 | 22:20 | מאת: רון

שלום רופא מחמשה חודשים ואני מרגישה דופק חזק בבטן בהתחלה הייה בבטן עליונה במרכז הבטן דופק שנראה בעין ומרגישה אותי מבלי לשים יד אחר כך התחלתי להרגיש אותו מנר יותר בבדיקת לחץ דם ודופק יוצא תקין תמיד אבל אני מרגישה אותו מהר לא מצליחה לשון על הבטן בלילה תמיד רמה מהזעה דפיקות לב חזקות חזקות מרגישה אותם כמו זרם בכל הגוף או כמו משהו קופץ פעם בבטן פעם בגב פעם ברגל ביד כאילו יש מישהו שפןעט בי מבפנים או הרשגה דל כדור פועם שמסתובב לי בבטן מה זהיכול להיות מאוד מפחדת

לקריאה נוספת והעמקה

זה יכול להיות אי סדירות בדופק,צריך לתעד את מה שאת מרגישה ברישום אק"ג ( או בבדיקת הולטר דופק ) וכך אפשר יהיה לחשוב גם על טיפול מתאים

01/11/2018 | 22:06 | מאת: רון

עברתי אקו לב הכל תקין גם עברתי אולטרסאונד לאאורטה גם קבלתי תשובה היום שהכל תקין בבדיקת סיטי הראשונה שעברתי הממצא היה ״עכירות שומן פריטוניאלי״ ביום שני יש לי עוד סיטי עם חומר ניגוד להשלמת בירור מה זה עכירות שומן פריטוניאךי לא הבנתי האם זה קשור לדופק וההתכוציות שאני מרגישה

שומן פריטונאלי זה שומן בחלל הבטן ואין לזה כל קשר לדופק.

הפריטונאום הוא בבטן ואני רופא קרדיולוג ,שומן פריטונאלי בכל מקרה לא קשור לדופק וגם לא להתכוצויות

09/11/2018 | 00:21 | מאת: רון

תודה רבה על המענה רופא אני ביצעתי סיטי עם ח.נ לבירור ״עכירות שומן פריטוניאלי״ שזה לפי מה שהבנתי מרופא כירוג שזה יכול להיות תהליך דלקתי באחד האיברים בבטן ומיין שלפעמים מרגישים דופק באיזור שיש בו דלתק אני מחכה לתשובה בהרבה לחץ כי אני ממש מפחדת מהתזוזות וההתכוציות והדופק שאני מרגישה בבטן במיוחד או בגב וכשאני שוכבת על המד מרגישה את הדופק ממש בגב או בחזה רופא קרדילוג שבדק אותי ציין שאולי זה מצב סטרס או חרדה

29/10/2018 | 16:00 | מאת: נתי

היי שלום רב דוקטור. עקב מחלת פברי שממנה אני סובל אני עושה בדיקות מעקב שנתיות כגון: אקו, א.ק.ג, בדיקת עיניים, שמיעה וכו'... הייתי שמח שתעזור לי לפענח את תוצאות בדיקות האקו האחרונה שביצעתי לפני כמה ימים. התוצאות הם: Aortic Root 37 Ascending Aorta 25 Left artium 42 Right ventricle 32 End Diastole 50 End Systole 31 Ventricle Septum 9 Posterior Wall 8 Diastolic function E=96 cm/sec A= 39 CM/sec E/A 2.4 E'=26cm/sec E/E'=3.7 כמו כן מצויין ש: מסתם מיטרלי: אי ספיקה מינימלית טריקוספידלי: אי ספיקה מינימלית מסתם אאורטלי: תקין מסתם פולמנורי: אי ספיקה מינימלית סיום: NORMAL LEFT VENTRICULAR SIZE AND SYSTOLIC FUNCTION NORMAL RIGHT VENTRICULAR SIZE AND SYSTOLIC FUNCTION MILD LEFT ATRIAL DILATATION MINIMAL TRICUSPID REGURGITATION, TIG = 23mmHg תודה רבה דוקטור מעריך את זמנך.

לקריאה נוספת והעמקה

בדיקה סה"כ תקינה, יש הרחבה קלה של העליה השמאלית - ממצא חסר משמעות כרגע.

29/10/2018 | 11:57 | מאת: טובה

שלום דוקטור. אבא שלי בן 83 וכ3 שנים אחרי שבץ מוחי, באישפוז התגלה שאבא זקוק לקוצב לב אך הוא מתנגד לביצוע ההליך. כחלק מבדיקות מעקב הוא עשה הולטר לב ואלו התוצאות: קצב לב בסיסי -קצב סינוס מהירות מינימאלית 40 מהירות מקסימאלית 80 מהירות ממוצעת 49 ניצפו סה"כ: 88 APCS 2 קיטעיNONSUSTAINES ATRIAL TACHYCARDIA בני 3 פעימות ומהירות 129 לדקה. ניצפו קטעי sinus bradycardia במהירות של 35 פעימות לדקה. נצפו הפרעות קצב על חדריות כמפורט לעייל. האם הבדיקה תקינה?

לקריאה נוספת והעמקה

תקינה היא לא,דופק 35 הוא דופק מאד נמוך,אם הוא בזמן שינה זה פחות נורא אבל אם הוא במצב עירנות וגורם לחולשה או להתעלפות - צודק כנראה מי שהחליט על קוצב.

דר. אליאן שלום. אימי בת 70 מטופלת באנטיביוטיקה פורטום בעקבות זיהום שקיבלה לאחר ניתוח ראש של חיידקים : קלבסיאלה, פסאודונומוס ופרובידנסיה - כולם רגישים לפורטום. היא כבר 18 יום עם האנטיביוקה וצריכה לסיים 6 שבועות. פצע הניתוח נראה טוב ומשתפר. היא מחוברת בפיק ליין. באופן כללי היא סובלת מלחץ דם גבוה אבל מאז הניתוח זה נהיה גבוה מאד. בשבוע האחרון זה נע בין 200 ל 219 והיא מקבלת ספריי איזוקט. רופא מחלקה במרכז השיקום המליץ על וקטור בבוקר 160 מ"ג ווקטור 80 בערב. עד עכשיו לקחה רק 80 מ"ג בבקרים. אולם היום בבוקר שוב לחץ דם 212 אז ישר קיבלה ספרי.. האם הלחץ דם מהפורטום? בבית החולים היה רשום על האריזה פורטום אולם בשיקום זו אריזה אחרת שהם מכינים או מעבירים מאריזה גדולה. האם יש לכך חשיבות? מה דעתך בבקשה בנוגע ללחץ דם? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

אינני סבור שרק האנטיביטויקה אחראית לערכים כל כך גבוהים של לחץ הדם, הייתי מאמץ את המלצת הרופא ומגביר את מינון הווקטור

אני סובל מאבים עמומים בצד השמאלי של החזה מזה תקופה ארוכה, הם מלווים אותו הרבה פעמים בשעות היום, שמתי לב שהם מתחזקים עחרי פעילות גופנית ואחרי אכילה. לפני כמה שנים אמרו לי בעקבות אנדוסקופיה שיש לי בקע סרעפתי. האם קשר בין אכילה לכאבים מעיד על בעיה לבבית או בעיה במערכת העיכול העליונה?

לקריאה נוספת והעמקה

יכול להיות גם וגם. בקע סרעפתי יכול לגרום כאבים אחרי אכל אבל כאב שמתחזק אחרי פעילות גופנית יכול להיות ממקור ללבי. צריך לבדק אותך ,לשמע בפרוט את התלונות ואז להחליט איזה ברור צריך לעשות -לבבי,מערכת עיכול או אולי שניהם.

28/10/2018 | 21:17 | מאת: Big Nog

היה לי ברור שתזכור אותי. תודה שאני אחד הגולשים המוזרים שנתקלת בהם (אם לא הכי). אז א’ תודה לך על התשובה. ב’ אני רק רוצה לוודא שהבנתי אותך נכון - אתה לא ממליץ לי על וראפמיל/דילטיאזם נטו מתוך העיקרון הפשוט שלפיו שאין להתאים תרופות לגולשים דרך הפורום (ובצדק, בייחוד כשמדובר בoff-label use) או שכוונתך בעצם להזהיר מפני השילוב הספציפי של ריטלין וחוסמי תעלות סידן כדילטיאזם/וראפמיל?

לקריאה נוספת והעמקה

אין להתאים תרופות....

27/10/2018 | 07:04 | מאת: שבתאי

לפני 6 חודשים עברתי צנתור. היו לי שתי הצרויות, שטופלו בסטנטים. קיבלתי סט של כדורים (כולסטרול, קרישה, לחץ דם), ומעוניין להפטר מהם. האם שינוי אורח חיים יכול לאפשר הפסקת נטילת כדורים לאחר התקף לב? האם קיימות בדיקות, שמאפשרות מעקב אחר מצב כלי הדם/טרשת העורקים?

לקריאה נוספת והעמקה
27/10/2018 | 17:25 | מאת: Big Nog

לפני קבלת תשובה מהרופא הייתי מציע שתציין בדיוק אילו תרופות אתה נוטל ומה המינון. כמו גם אילו תסמינים חווית עד לפני הצנתור (במידה והיו) וערכי לחץ הדם. לעניות דעתי, אך ורק אם לחץ הדם שלך נמוך מ115/75 כשאתה על תרופות במינון נמוך ניתן לנסות לשמר את זה ללא שימוש בתרופות ולהישאר במעקב. אבל שוב, תלוי באיזו תרופה מדובר, מאחר ותרופות ליתר לחץ דם מקבוצות שונות משמשות בעיקר גם למניעת החמרה וטיפול במחלות לב, ולא רק להורדת לחץ דם. אותו הדבר לגבי הכולסטרול ומדללי הדם - אם בבדיקות שעשית התגלו רמות גבוהות במידה משמעותית, חד משמעית אין אפשרות להפסיק עם התרופות. בכל אופן, אם הגעת לחסימת עורקים שהצריכה צנתור המשמעות היא שאתה לוקה במחלת לב כלילית ולכן אם ברצונך להאריך ימים תמשיך עם התרופות, ולדעתי לכל היותר תוכל לרדת במינון (בהמלצת קרדיולוג כמובן) אך לא להפסיק אותן. בהצלחה ובריאות!

שמחתי לקרא שיש לי "עוזרים " בפורום המייעצים בעילום שם... הדברים שנכתבו הם במקרה זה בהחלט נכונים ובגדול אוסיף שלאחר צינתור טיפולי ישנה כנראה אינדיקציה ברורה לכל כדור שאתה מקבל כולל דילול דם הורדת כולסטרול ועוד. שינוי אורח חיים הוא בהחלט חשוב אבל הוא לא מהווה תחליף לטיפול תרופתי. במידה וקיימות תופעות לוואי מהכדורים ניתן להיוועץ בקרדיולוג מה לעשות.

26/10/2018 | 21:21 | מאת: רות

האם ניתן להשתמש במכשיר בי קיו לייזר כשיש קוצב לב?

לקריאה נוספת והעמקה

אינני מכיר את כל סגולות המכשיר ומה השפעתו על פעילות של קוצב. אם הוא מופעל בגוף הרחק מרזור הקוצב לא צריכה להיות בעיה אבל בכל מקרה ממליץ להיוועץ עם היצרן.

26/10/2018 | 18:01 | מאת: הריון

שלום רב, ילדתי לפני שלושה שבועות במהלך ההריון סבלתי מטכיקרדיה דופק 112 במנוחה, לפעמים הגיע גם ל120-130 ובלידה אפילו הגיע ל 170 טופלתי בכדורים להורדת דופק רק בלידה עצמה, אקג במהלך ההריון היה תקין. מאז הלידה החל לחץ דם גבוה למשך שבוע שהתייצב קצת, והדופק  הסתדר אבל נהיה נמוך מידי! פתאום הוא נע בין 60-70 ואפילו במדידות לפעמים יורד 56-59 אני פוחדת שזה לא תקין ובגלל כל ההריון והדופק שהיה מהיר נהייתה בעיה בלב שגורמת לקצב לב איטי מידי. האם יש סיבה לדאוג? להתחיל לעשות שוב בדיקות?

לקריאה נוספת והעמקה

היום בבוקר הדופק אפילו ירד ל53 אבל לאחר שעמדתי הוא עלה. מאז הלידה אני גם עייפה כל היום האם יש סיבה לדאוג? לחוצה מאוד...

אינני רואה מקום לדאגה, השינויים שתארת בדופק הינם פיזיולוגיים ובטח שלא גרמו נזק ללב. אם הדופק נשאר מאד נמוך בסביבוןת 50-60 כדאי בכל זאת שתבדקי ע"י קרדיולוג שיעריך אם יש מקום לבדיקות כמו אקו דופלר והולטר דופק.

26/10/2018 | 00:29 | מאת: אלינור

שלום בבדיקת הולטר התקבלו התוצאות הבאות הפרעות קצב חדריות סה"כ vpbs 10547 כמה דחוף ללכת לרופא? השאר נראה תקין

לקריאה נוספת והעמקה

הדחיפות תלויה לא רק בכמות ה VPBS ( כמות גדולה ) אלא גם ברקע . גיל ? מחלת לב ברקע? סיבת ההולטר ?

26/10/2018 | 10:31 | מאת: אלינור

תודה. סיבת ההולטר הייתה כמה אירועים של דפיקות.לב מהירות ותחושה כללית לא טובה. לא היו איבודי הכרה אני בת 43. אין מחלת לב ידועה. יש היסטוריה משפחתית

עם ככה אין דחיפות לרוץ לקרדיולוג, הרגשת הדפיקות לב,אם היתה לך גם בזמן שהיית מחוברת להולטר , נובעת מהפעימות המוקדמות,אם הן מאד מפריעות לך ניתן לטפל בהן עם תרופה.

24/10/2018 | 13:47 | מאת: יעקב

ד״ר שלום רב אני בן 27, מתמודד למעלה משש שנים עם התמכרות לריטלין, כולל ניסיונות גמילה במכונים שונים שלא ממש הצליחו. היום אני עדיין נוטל מינונים גבוהים (בערך 80-100 מ״ג ליום) שזה קצת יותר ממה שמותר לי מבחינה רפואית (אני 183 ס״מ שוקל 77 קילו והמינון המירבי הוא מ״ג לכל ק״ג) אבל הרבה פחות ממה שהייתי רגיל ליטול בעבר. הייתי רגיל לפי שניים מזה. הסיבה שהתחלתי להילחם בזה הייתה חשיפה למידע באינטרנט בנוגע לפוטנציאל של ה״תרופה״ לגרום לנזקים קרדיו-וסקולריים דומים לאלו של קוקאין וממריצים אחרים, במיוחד אם משתמשים בה לרעה ובמינונים גדולים. אני אמנם לא מסניף אלא בולע, אבל כשמדובר במינונים כאלו גבוהים אני מניח שזה עלול להזיק בכל צורת צריכה שהיא. לצערי הרב השלמתי עם זה שייתכן שלא אצליח להפסיק לחלוטין, אבל יחד עם זאת, אני לא רוצה להרוס לעצמי את הבריאות והחיים כבר בגיל כזה ולכן חושב על דרכים יעילות למנוע/לצמצם נזקים ככל האפשר. האם תרופה כמו וראפמיל יכולה להועיל בהפחתת העומס על הלב? האם היא עדיפה על דילטיאזם (למרות שדילטיאזם מרחיב עורקים טוב יותר, עצם הקירבה שלו לדיהיידרופירידינים ביחס לוראפמיל גורם לי לחשוב שאולי הוא עדיף פחות)? או שמא הסיכוי לנזקים גדול יותר עם וראפמיל? יש לציין שבלי ריטלין אין לי לחץ דם גבוה (113/69 בבדיקה אתמול) ובדיקת אקו-לב בינואר יצאה תקינה. אני מצטער על האריכות וממש מודה לך על העזרה.

לקריאה נוספת והעמקה

משום מה יש לי הרגשה של DEJA VU - שכבר שאלתי אותי אותן שאלות באותו נושא. אני לא ממליץ על טיפול לא בוראפאמיל ולא בדילטיאזם ולא באף תרופה אחרת שניתנת כביכול לאי ספיקת לב על בסיס של מניעה. במקום לחשוב שהתרופות שציינת יורידו עומס מהלב תחשוב איך להוריד את מינון הריטלין.

24/10/2018 | 10:42 | מאת: שי

שלום דוקטור יש לי שאלה קצת עמוקה ואשמח לדעת את דעתך אני בחור צעיר בן 27 בריא עכשיו לפעמים אני מעשן לפעמים שותה ולפעמים מתרגש כמו הרבה אנשים אני מודד המון פעמים דופק ולפעמים הדופק משתנה אם אני רגוע הדופק בדרך כלל בסביבות ה70 אם אני שותה או מעשן או לפעמים ללא סיבה מיוחד קצב הלב משתנה עולה ל90 100 לפעמים יותר עכשיו מדדתי להמון אנשים דופק ואני רואה שלהרבה אנשים הדופק משתנה המון פעמים השאלה שלי היא האם שהדופק משתנה כתוצאה מהתרגשות או כל סיבה אחרת האם באיזה שהוא מקום זה מזיק ללב אני יודע שאם בדיקות תקינות בדרך כלל לא מייחסים לזה חשיבות גדולה אך אני מדבר על תמונה רחבה יותר ולא על סיכון מיידי האם כל פעם שדופק עולה עקב סיבה אפילו אם זה לכמה דקות האם זה מזיק האם יכול לגרום נזק מיידי האם יכול לגרום נזק ארוך טווח ? האם אדם בריא יכול להבטיח לעצמו שלא יקבל דום לב לעולם כתוצאה מהעליות שנגרמותמהמוןסיבות(קופאין,סיגריות,ספורט,התרגשות) אשמח לתשובה מנומקת כי אני ממש מתעניין בנושא תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

כל מה שציינת אכן יכל לגרום לשינויים בדופק,כל השינויים הם פיזיולוגיים,לא מסוכנים ולא גורמים להתקף לב או דום לב. מדידות מיותרות של הדופק לך ולאחרים כן יכולים לגרום נזק... !

23/10/2018 | 22:46 | מאת: שחר

יצא לי בבדיקת דם risk factor for myocardial inf 5.4 רציתי לדעת מה זה אומר בנוסף יצא לי crp wide renge 9.04

לקריאה נוספת והעמקה

לא מכיר בדיקת דם שבודקת סיכון לאוטם במספרים CRP גם כן יש לו ערכים ,לא ברור לי מה היה הערך בבדיקה שקבלת והאם הוא חורג מערכי הנורמה. CRP הוא בעיקרון מדד לדלקת אבל מאד לא ספציפי כי הוא עולה בהרבה מצבים.

23/10/2018 | 22:41 | מאת: איל

לאבי בן 68 קיימת אי ספיקת לב לאחרונה ביצע אקו לב על מנת לבדוק תפקוד חדר שמאלי. 2 דברים משמעותיים לא ברורים לי 1. לגבי התמט נשימתי משמעותי בנבוב 2. שאין עדות לפעילות מכנית בעליה השמאלית. אם כך איך הדם זורם חזרה לגוף?? אשמח להסבר .

לקריאה נוספת והעמקה
24/10/2018 | 08:32 | מאת: איל

מנסה לצרף שוב את קובץ הבדיקת האקו לב. השאלה היא מה משמעות וריד נבוב תחתון עם תמט נשימתי משמעותי (לחץ ריאתי תקין ) ומה המשמעות של חוסר פעילות מכנית של העליה השמאלית תודה

לא ראיתי את תשובת האקו אבל ברמת העיקרון הוריד הנבוב התחתון מבטא את הלחץ בפרוזדור ימין ,כשהוא מורחב או כשהוא לא משתנה בנשימה זה יכול להעיד על לחץ מוגבר. באשר לפעילות של העליה השמאלית - צריך לראות מה בדיוק נכתב בדו"ח הבדיקה,אין מצב שהעליה לא מתפקדת .

23/10/2018 | 20:26 | מאת: מיה

שלום דר , בזמן שלימדתי ילד שיעור פרטי השתמשתי בידיים וחשתי חולשה שאני לא מצליחה לשלוט בידיים כמו שצריך והחולשה המשיכה כל היום ביד שמאל וגם קצת ברגל באותו צד לא נפלו לי דברים מהיד אבל חשתי שאיני שולטת ביד שמאל כמו יד ימין ושהיא כבדה למיטב זכרוני זאת לא פעם ראשונה שיש לי חולשה ביד הזו . האם יכול להיות שזה תסמין התחלתי למחלת ה als ? ניוון שרירים !? היום בעת החליכה הקגשתי את היד כבדה וקצת עקצוצים בשני אצבעות בנוסף אני מרגישה שאני מתאמצת לסגור את האצבעות ביד הכבדה , הנני בת 27 . אתמול הרמתי את בני ביד שמאל וביד ימין הרמתי כמה חפצים האם יום למחרת עלולה להיווצר כבדות ביד ? יש לציין שאני כחודשיים שרויה במתח נפשי .האם זה מצביע על התחלת als ?

לקריאה נוספת והעמקה

מיה ,להזכירך אנחנו בפורום קרדיולוגי לא נוירולוגי ואינני ממומחה בסימנים מוקדמים של ALS .סורי.

21/10/2018 | 17:46 | מאת: אליהו כהן

האם לקיחת סופרלס שילוב צמחים לפעילות סדירה של אלטמן, במשך חמישה חודשים, יכולה להיות הגורם לעליה של INR לערך 4.1 בבדיקה שקיעת דם מהיום. עלי לציין שבדיקות דם קודמות שעשיתי במשך התקופה הנ ל הראו ערכים INR בין 2.0-2.5.

לקריאה נוספת והעמקה

אינני מכיר סופרלס ולא יודע מה זה "פעילות סדירה של אלטמן " , אם מדובר בצמח ירוק בהחלט יכולה להיות לו השפעה על רמת ה INR

21/10/2018 | 17:09 | מאת: נטלי

שלום, בת 35, תמיד סבלתי מדופק גבוה בסביבות 90-110 במנוחה. ללא בעייה קרדיולוגית משום סוג. שלש שנים אחרונות נטלתי פרולול 10מג X 3פעמים ביום. לפני שבועיים החלפתי את הפרולול ביוזמתי לנורמלול 25מג X 2 פעמים ביום. החלפתי משום שרופא ריאות ייעץ לי להפסיק או להחליף פרולול עקב הפרעות נשימה {ללא מחלת ריאות, ריאות תקינות} ונופרלול הוא סלקטיבי ופחות משפיע על נשימה, וגם כי הפרולול כבר לא ממש הוריד לי את הדופק. שאלתי היא כזו, האם מבחינת מינונים זה נשמע תואם את כמות הפרולול שהיתי לוקחת? 30מג פרולול - וכעת 50מג נורמלול. אגב, הנורמלול אכן מוריד לי את הדופק ל 75-90במנוחה. שאלה נוספת, האם הנורמלול מתאים במצב כזה של דופק גבוה שאינו נובע ממחלה / הפרעת קצב? יש לי תור לקרדיולוג רק בעוד שבועיים, ומאוד חשוב לי לדעת אודה לך מאוד על דעתך

לקריאה נוספת והעמקה

50 מ"ג נורמלול מקבילים לכמות יותר גדולה משלושים מ"ג פרולול אבל אם הדופק נשמר לך בערכים של 70-80 בלי ירידה בלחץ הדם - המינון הוא בסדר. נורמלול כמו פרולול וכמו קרדילוק מתאימים למצב כמו שתארת

21/10/2018 | 11:58 | מאת: ECG

לאחר היפוך קצב שהצליח. תוצאות א.ק.ג ראשון: sinus rhytm T abnormality in high lateral leads prolonged qt מה המשמעות של שורת התוצאות השנייה? מודה מראש, דברת

לקריאה נוספת והעמקה

מקטע Q-T הוא קטע באק"ג שכשהוא מוארך מעל הנורמה הוא יכול לגרום להפרעות קצב מסוכנות. השאלה כמה מוארך היה הקטע באק"ג.

20/10/2018 | 20:10 | מאת: שולמית

בת 60 לאחרונה כואבת לי יד שמאל, זה בא והולך,מה דעתך על זה?תודה

דעתי שאם זה מפריע לך זה שווה בדיקה.

20/10/2018 | 16:46 | מאת: אברהם

שלום, בן 66, נוטל טריטייס 2.5 מג פעם ביום (מעל 10 שנים)וגלוקומין פעם ביום .לחץ דם תקין .מזה כשנתיים אני רוכב פעם בשבוע(בשבת) כ 35 קמ באופניים ובמהלך השבוע לא עושה פעילות ספורטיבית. כשאני מודד דופק במנוחה הדופק הוא 88 . האם זה תקין ? והאם אני יכול להמשיך פעילות זו באופניים ללא חשש?

לקריאה נוספת והעמקה

הדופק תקין, מעט גבוה, דופק כזה הוא בטח לא סיבה בגללה אסור לך להמשיך ברכיבה על אופניים.

ד"ר שלום, רקע, אני בן 60 לא מעשן, ללא סוכרת או HTN. בשל תעוקה צונתרתי ב 8/4/2015 נמצאה הצרות קריטית ב LAD דיסטלי, הצרות 70% ב M2 ו 70% ב RCA. עברתי DES*2 ל LAD ו DES ל M2, זומנתי לצנתור נוסף ב 15/4/2015 ועברתי DES ל RCA. מאז לוקח קולפידוגרל וסטטור 40 אחת ליום בצהריים ו2 כדורי נקסיום 40 בבוקר ובערב עקב ריפלוקס שלא נרגע לרגע!!!. בהליכות יש לי תעוקה בעיקר כשאני הולך אחרי ארוחות, בבוקר על כיבה ריקה אין לי תעוקות. בבדיקות ארגומטריה הכל תקין. שאלתי: האם אני חייב לקחת קולפידוגרל וסטטור 40 כל חיי?

לקריאה נוספת והעמקה

כל חייך אינני יודע, ברור שכרגע את זקוק לשתי התרופות !

20/10/2018 | 03:25 | מאת: קובי

שלום שמי קובי ואני בן 48 לאחרונה יש לי כאבים בחזה שמאל וכשאני נותן שתן ממש שורף.סובל מצרבות לעיתים תכופות .האם זה קשור ללב?

לקריאה נוספת והעמקה

כאבים בחזה שמאל יכולים להיות גם קשורים ללב, צריבה בשתן קשורה מן הסתם לכליות וצרבת - לקיבה .

18/10/2018 | 21:33 | מאת: אילנה

רשום בפיענוח: גלי q צרים אינפריוריים-סבירות נמוכה לאוטם ישן מה זה אומר? האם עברתי איזה ארוע? בהשוואה לבדיקה חוזרת מ 2015 אין שינוי

גלי Q צרים בחיבורים האינפריוריים אינם ביטוי לארוע ( אוטם ישן ) הם ביטוי לרב לכוון הולכת החשמל ( הציר החשמלי )

18/10/2018 | 16:04 | מאת: אבי

שלום רב, אבי עבר אירוע מוחי, אבחנו אותו כחולה באנדוריטיס וכי יש אבצס על מסתם תותב שהחליפו לו לפני 13 שנה. רצו לנתח שוב להחלפת המסתם אך בגלל המצב החמור שהיה בו בשילוב עם זיהום MRSA החליטו על טיפול שמרני באנטיביוטיקה לשישה שבועות. כעת תרבית לזיהוי MRSA חזרה שלילית. יתכן MSSA. אנחנו לקראת TEE ורציתי לדעת האם יש סיכוי שהאבצס שהיה על המסתם יתרפא בזכות האנטיביוטיקה ולא תידרש עוד פעילות כירורגית תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אבצס בדרך כלל דורש התערבות כירורגית כי אנטיביוטיקה מתקשה להגיע לחידק, יש מצבים שאין אפשרות לנתח ומנסים טיול אנטיביוטי לוריד.

קיבל רוצפין לוריד במשך 6 שבועות. Crp ירד ל 0. תרבית חזרה שלילית . האם עדיין יש סיכוי לקיום האבצס?

סיכוי יש, טיפול אנטיביוטי מאסיבי בחיידק לפי רגישות אמור להוריד את הסיכוי אבל בטח שלא לגמרי בעיקר מאחר ומדובר באבצס.

וגם במקרה כזה יהיה חייב ניתוח לב פתוח?

אם הזיהום ממשיך והאנטיסיוטיקה לא עוזרת הפתרון הוא כירורגי בלבד

נלקחו 3 תרביות 2 חזרו שליליות ובשלישית ונמצא Staph. aureus-נבדק ל Methycillin Sensitive Staph.aureus (MSSA)

17/10/2018 | 22:42 | מאת: אורי

שלום רב, שנתיים אחרי החלפת מסתם מיטרלי למכני, אין דליפה אבל עדיין הפרוזדור השמאלי מורחב וגם קצת חדר שמאל 57/38 , פרוזדור שמאל 46/23, התכווצות תקינה, EF 60%, הכל תקין ועדיין הלב לא חוזר למימדים נורמלים, יש לציין שהחדר ירד קצת אחרי הניתוח אבל לא יותר מידי. הקרדיולוג אומר שכנראה ככה זה מבנה הלב שלי ואין לו תשובה חד משמעית לגבי זה כי לפי האקו הכל תקין. רציתי לשאול בבקשה מה דעתך והאם זה לא מסוכן לחיות עם רוחב דיאסטולי של 57 מ"מ? יש לציין שאני עושה ספורט בעצימות גבוהה 3 פעמים בשבוע האם זה קשור?

לקריאה נוספת והעמקה

לא תמיד ממדי חדר שמאל חוזרים לנורמה אחרי MVR הרבה תלוי מה היה מצב החדר לפני הניתוח . ניתן לחיות בהחלט עם חדר של 57 מ"מ, תלוי מה התפקוד שלו.

17/10/2018 | 18:57 | מאת: AlexMor

שלום רב וערב טוב. אשתי עם היסטוריה של לימפומה אודצ'קין. אנחנו היום שנתיים אחרי הטיפול האחרון. בביקורת האחרונה אצל האונקולוגית שלה, אשתי העלתה שלעיתים לאחר מאמץ או לחץ היא מרגישה סוג של קוצר נשימה וכשמנסה לנשום עמוק מרגישה דקירה מתחת לחזה השמאלי. האונקולוגית שלה הפנתה אותה לאקו לב. התוצאות הן כאלו: ללא היפוטרופיה. עליה שמאלית תקינה. חדר ימין גודל והתכווצות תקינים. מסתם מיטראלי- אי ספיקה טריויאלית. מסתם אאורטלי תקין. מסתם טריקוספידלי - אי ספיקה טריויאלית בתוספת RAP הלחץ הריאתי הסיסטולי המוערך הינו סה"כ 21 ממ"כ. אאורטה העולה אינה מורחבת. קרום הלב נוזל פריקרדיאלי בכמות מינימלית. וריד נבוב תחתון IVC לא מורחב עם תמט נשימתי תקין. סיכום: Vizualli Estimated Ejection Fraction (LVEF) - 60% Good LV function. No hemodynamically sinificant valvular waz found. מצ"ב תמונה של הבדיקה

לקריאה נוספת והעמקה

הדו"ח יפה, רק מה אתה שואל ? בדיקת האקו סה"כ תקינה.

18/10/2018 | 13:41 | מאת: AlexMor

האם הכל בסדר ומה המשמעות של החסימות האלו שכתובות שם. אגב לשם השוואה, בבדיקה הקודמת (לפני 3 שנים בערך) היה RAP של 17. מה משמעות מגמת העלייה. ואגב תודה רבה על התשובה המהירה

הכל בסדר צר לי אבל אין שום חסימות בתוצאות הבדיקה RAP הוא לחץ בעורק הריאה - גם 17 תקין וגם 21 תקין מאד - אין שום מגמת עליה הבדיקה טובה !

שלום רב, אני בן 56 עם שני סטנטים. בעקבות תלונה על כאבי לסת במאמץ, ביצעתי מיפוי לב טליום ספקט. תוצאות: אנפריורי - פגם מילוי קטן - הפיך אנפרואפיקלי - פגם מילוי בינוני - הפיך חלקי פוסטרובזלי - פגם מילוי קטן - הפיך סיכום: איסכמיה קלה בפיזור RCA עם צלקת בדופן האינפרואפיקלית (יתכן בפיזור של LAD המקיף את החוד). הפרפורזיה שלאר הדפנות תקינה. מה זה אומר? אני חי אורח חיים בריא ופעיל (משחק כדורסל ורוכב אופניים) - לעצור? להבהל? התור שלי לקרדיולוג הוא בעוד שבועיים וחצי ואני מעט חרד...

לקריאה נוספת והעמקה

המיפוי לא תקין ומצביע על קיומה של אסכמיה בכמות לא גדולה , צריך יעוץ של קרדיולוג ויכל לחכות את השבועיים הבאים .עד הביקורת לא הייתי משחק כדורסל או רוכב על אופניים.

שלום רב .. שמי אורלי ואני קרוב ל10 שנים סובלת מחרדות ומהיפוכונדריה על בסיס יומיומי שעתי אם אפשר לומר. לא נכנס כרגע לאם טיפלתי או לא כי זה יצריך שיח של שעות .. אבל בגדול בחודש האחרון יש לי הרבה פעימות מוקדמות והן גורמות לי לחנק ולבהלה מטורפת שגוררות אחריהן רעידות בגוף וזטרס שמא זה יקרה שוב... ממש תחושה של חנק שגורם לי להשתעל לכמה שניות וממש לא לנשום. להרגיש שאני עומדת למות כל שנייה. האם זה טבעי? כי אני שומעת על תחושה שהלב מפסיק לפעום לרגע אבל לא שמעתי על תחושת חנק. אשמח לדעת איך זה עובד הדבר הזה? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

פעימות מוקדמות יכולות בהחלט לגרם להרגשה של צורך להשתעל, לעיתים גם להרגשה של חנק למספר שניות. בגדול הטיפול צריך להיות לא בפעימה המוקדמת אלא בסיבה - החרדה. וזה מעגל קסמים.

העניין הוא שכל מקום שאני קוראת בו על פעימות מוקדמות או שואלת .. אנשים לא מבינים על איזה חנק אני מדברת ... והחנק אצלי הוא הדבר המיידי שקורה תוך כדי התופעה הזו שהלב קופץ בה. וחלק מאנשים אמרו שבשלב מאוחר יותר צריכים להתחיל ליטול כדור כזה או אחר. חלק אמרו שזה ץקף אותם כמה כאלו רצוף ואותי תקפו שתי פעימות רצופות וזה היה נראה לי נצח .. האפ באמת אין סיכון ממשי מזה או שמא אין סיכון שיתפתחו מזה דברים ממשיים. ואיל אני באמת יודעת שזה זה .. אם כל מי שמדבר על זה לא מבין על איזה חנק אני מדברת

הנקודה החשובה היא שפעימות מוקדמות אינן מסוכנות.זה שפעימה מוקדמת יכולה לגרום צורך להשתעל או הרגשה של חנק או כל תופעה אחרת - זה מאד אינדיבידואלי ואני מציע להתעניין כמה שפחות איך זה אצל האחרים.

15/10/2018 | 02:32 | מאת: אני

שלום רב, עקב אירוע פרפור פרוזדורים (ראו במיון כי הרגשתי רע) קבלתי eliquis 5 mg 2 כדורים ביום. אחרי כחודש ה ck 535 . לפני זה לא היו בעיות. זה קשור ל eliquis ? בימים האחרונים עשיתי הליכות יותר חזקות מהרגיל. אני לוקח קצת יותר ליפיטור מקודם והל"ד עלה אזי לוקח אנלדקס 5מג ליום במקום 2.5 כמו ב 10 שנים האחרונים. הבדיקה היחידה שלא טובה היא בלוטת המגן- עכשיו 5.6- זה קורה לפעמים אני על אלטרוקסין כבר 20 שנה. אמרו לי להפסיק את הליפיטור

לקריאה נוספת והעמקה

ה CPK המוגבר קשור כנראה לליפיטור ולא לאליקוויס.

14/10/2018 | 23:42 | מאת: דור

שלום, אבי בן 88, עם אלצהיימר במצב מתקדם, מקבל 100 מ"ג אספירין ע"ב יומי (בין השאר). לפני למעלה מ-30 שנה אירוע בודד של אנגינה פקטוריס. לחץ דם, טריגליצרידים וכולסטרול תקינים. רופא המשפחה שלו אומר שבשל גילו והאירוע הנ"ל מעברו, אין היכן לרדת במינון. מנגד, הקרדיולוג של דודתי טוען כי מינון כה גבוה באדם מבוגר, על אחת כמה וכמה דמנטי, שנוטה לפול (והוא אכן נופל לפחות פעם בשבוע), שם אותו בסיכון גבוה לדימום מוחי - סיכון גדול מהסיכון לשבץ או להתקף לב בהעדר האספירין. האם ניתן להפסיק נטילת האספירין (או לרדת למינון של 75 מ"ג פעם ביומיים)? האם לאור הנ"ל ישנו סיכוי סביר שקרדיולוג, בהערכה בלתי-אמצעית מסודרת, יפסיק את האספירין?

לקריאה נוספת והעמקה

על אירוע בודד לפני שלושים שנה באיש מבוגר בין 88 הייתי שוקל בהחלט להפסיק את האספירין לגמרי ( רק אם באמת מדובר בארוע לפני 30 שנה ומאז לא עבר לא ארוע לבבי,לא צונתר וכו... )

בעל עבר של פריקרדיטיס כרוני אגרסיבי. שנתיים של שקט יחסי בשל טיפול בתרופה ביולוגי. בזמן האחרון סימפטומים חוזרים. לאור הרקע בפריקרדיטיס. אשמח לדעת מה אומרת הבדיקה : LEFT VENTRICULAR FUNCTION - NORMAL (EF 60-70%) RIGHT VENTRICULAR SYST. FUNCTION - BORDERLINE MITRAL REGURGITATION - MINIMAL NO EVIDENCE OF VEGETATIONS

לקריאה נוספת והעמקה

אי ספיקה מינימלית של המסתם המיטרלי - ממצא לא משמעותי התכווצות חדר ימין מוגדרת גבולית . לא מצויין נוזל בחלל הפריקארד שזה ממצא אופייני לפריקרדיטיס.

תודה רבה. מה המשמעות "התכווצות חדר ימין מוגדרת גבולית" האם יש דברים שצריך לתת דגש / בדיקות שכדאי לבצע ע"מ לשלול דברים נוספים ?

מי שפיענח את הבדיקה התרשם שההתכווצות של חדר ימין "לא לגמרי תקינה " - הוא הגדיר את ההתכווצות גבולית, לא הייתי מתרגש יותר מדי מה עוד שאין צורך ולא ניתן משהו לעשות פרט לחזור בעתיד על האקו ולהסתכל שוב בעיקר על ההתכווצות של חדר ימין.

12/10/2018 | 21:41 | מאת: איילה

התחלתי לקח ת טרטטקס 2.5מיליגרם.והחלץ הדיאסטולי נמוך בחצי מהסיסטולי 134/64האם יש משמעות רפואית לכך?

לא ממש.

11/10/2018 | 15:12 | מאת: אילנית

אני מודה לך מאד על התשובה ועל המהירות בה ענית לי. דבר אחד לא הבנתי - כשאחליף את האוסמואדלט בכדור אחד, האם לקחת את הכדור האחר בבוקר ואת הנורמיטן בערב? (כך הציעה לי רופאת המשפחה). או להמשיך לקחת את שניהם יחד בבוקר, כמו עד כה. היתר ברור לי. . ושוב תודה רבה. זהו.. אילנית

לקריאה נוספת והעמקה

תלוי בכדור, כעקרון אני מעדיף נורמיטן בבוקר ואת הכדור היותר משמעותי להורדת לחץ הדם בערב.

11/10/2018 | 08:22 | מאת: אילנית

כלומר אם אחליף את האוסמואדלט לכדור אחר, אני לא אצטרך לקחת את הנורמיטן ? או להמשיך לקחת נורמיטן? (את הנורמיטן אני לוקחת כבר שנים בגלל "דפיקות לב" , אם כי הדופק עצמו תמיד היה נמוך, (52-57) ורק לאחרונה הוא לפעמים 70 + מההתחלה לקחתי עם האוסמואדלט עם נורמיטן. . . להמשיך לקחת נורמיטן גם אם אחליף את האוסמואדלט בכדור אחר ? ושוב מודה לך מאד. אילנית

לקריאה נוספת והעמקה

הנורמיטן בהחלט ישאר,במקום האוסמו אדלט - כדור אחר ללחץ דם.