נגישות
נגישות

פורום קרדיולוגיה - מבוגרים

הפורום יעסוק בשאלות הנוגעות למחלות לב במבוגרים , גורמי הסיכון למחלות לב ומניעתם, מחלות של מסתמי הלב,הפרעות קצב,אי ספיקת לב, מחלות לב בהריון, צינתורי לב , פעילות גופנית ושיקום הלב. למעבר לפורום לחצו כאן.
4351 הודעות
3917 תשובות מומחה

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים

22/07/2019 | 12:56 | מאת: מיכל

שלום ד"ר, בת 46, תסמונת אפלה, מטופלת בלחץ דם גבוהה בקנדור פלוס וויזודיפ ואספרין. נשלחתי לאקו לב, וכתוב שיש דליפה מזערית במסתם טריקוספידלי ופרוזדור שמאלי גבולי בגודלו. האם יש מקום לדאגה? כיצד מטפלים? והאם דפיקות לב מהירות גורמות לדליפה ובעיות חמורות? חוץ מצריבה מה ניתן לעשןת? ולא ממש מתחשק לי בגילי קוצב... הבנתי שזה לא כזה בעייתי דופק מהיר, אם לא מפריע כל כך בחיי יום יום, אבל אולי כן? כיצד מקפידים שלא תחמיר הדליפה? אני כבר שומרת על אורח חיים בריא. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

אין מקום לדאגה הממצאים ממש לא משמעותיים דפיקות לב לא גורמות לדלף ודלף לא לדפיקות לב ואיך הגעת לצריבה וקוצב ? באמת...

22/07/2019 | 11:13 | מאת: אליאן

יש לי תור , לא ברור איפה

תור למה ?

21/07/2019 | 19:42 | מאת: מרי

שלום . אני בת 29 צירפתי את תוצאות בדיקת האקו לב אודה לפיעוח והאם יש סיבה לדאגה.... מה הכוונה של האבחנה increased flow velocity across aortic valve תודה

לקריאה נוספת והעמקה

האקו תקין אין סיבה לדאגה מהירות זרימה מוגברת על מסתם יכולה להיגרם מהיצרות במסתם זה לא המקרה אצלך לכן הכל בסדר

21/07/2019 | 15:28 | מאת: יפה

שלום.איפה מבצעים את הבדיקה והאם חייב להתאשפז לזה תודה

להתאשפז כנראה שלא איפה כמה ולמה - אינני יודע

אני בת 69 ומטופלת בסטטינים . זה כבר כמה שנים שה LPa לא יורד ואפילו עולה ( כרגע הוא על 150) . מה עלי לעשות ?

לקריאה נוספת והעמקה

קשה לי לענות בלי לדעת מהו פרופיל השומנים המלא שלך ומה הטיפול בדיוק שאת נוטלת.

20/07/2019 | 21:27 | מאת: יוסי

שלום ד"ר, אני בן 45. לאחר בירור מקיף עקב תחושות וכאבים בחזה- -לפני 3 שנים מיפוי לב. -לפני מספר חודשים הולטר+אקו לב במאמץ. בדרך גם 2 ביקורים במיון צילום חזה +בדיקות דם לבדיקת אירוע לבבי. כל בדיקות תקינות לחלוטין (בהולטר נמצאו פעימות מוקדמות בודדות ולדברי הרופא זה חסר משמעות). בנוסף בדיקות דם מקיפות הכל תקין לחלוטין. דיאגנוזה הלכה יותר לכיוון של חרדה. היום לאחר תקופה רגועה של מספר חודשים ישבתי ופתאום הרגשתי מעין תנועות/תחושות בלב כאילו מרגישים אותו פועל (הרגשה שזכורה לי ממקרים אחרים) אבל הפעם נמשכה כ 5 - 10 שניות (הערכה סובייקטיבית לחלוטין) והאמת שזה הלחיץ אותי. מיד החלו פעימות לב חזקות ומהירות מאוד ותחושת סחרחורת שמטפסת....זה המשיך למספר דקות ונרגע כשנשארת תחושת חולשה וסחרחורת. לא היו כאבים בחזה. אני יודע שזה בהסתברות גבוהה התקף חרדה, אבל שאלתי היא - מה זה יכול להיות התחושות בלב לפני הדופק המהיר והאם לדעתך נדרש בירור קרדיולוגי נוסף. המון תודה ושבוע טוב

לקריאה נוספת והעמקה

אם הברור הקרדיאלי היה לפני שלושה חודשים - אינני רואה מקום לחזור עליו. אכן נראה שלחרדה יש מקום מרכזי באבחנה.

20/07/2019 | 09:19 | מאת: יוסיפוף

אבקש הבהרות והמלצות להמשך טיפול

לקריאה נוספת והעמקה

לא ניתן היה לפתח את הקובץ שצרפת.

19/07/2019 | 10:56 | מאת: לילך

אשמח להבין מה משמעות הבדיקה.. לאבא שלי בן 74.

לקריאה נוספת והעמקה

אכן שאלה מאד חשובה אבל איך אפשר לענות עליה אם לא צרפת את הבדיקה ???

19/07/2019 | 10:53 | מאת: אדיר

דוקטור שלום אני סובל מחולשה קוצר נשימה בעיקר בבקרים שבא והולך דפיקות לב מהירות בבוקר והרגשה כללית רעה , קושי לעמוד פעימות מוקדמות ולפעמים מרגיש הפסקות בדופק שונות מהפעימות המוקדמות בגדול עייפות , חולשה , דופק מהיר קושי במאמצים וצורך במנוחה מתמדת! אני בן 24 עשיתי את כל הבדיקות של הלב והכל תקין.. מה הסיכוי שזה תסמונת הסינוס החולה? כי באמת אני מרגיש נקודה בלב שהיא הגורם לכל התסמינים שלי כמו מן תחושת צריבה כזו שגם באה והולכת.. היא גורמת למחנק היא גורמת לפעימות המוקדמות ולהפסקות בדופק .. יש מקום לעשות הולטר חוזר? עשיתי אחד לפני שנה והיה לי הרבה פחות תסמינים.. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

סיכוי נמוך מאד שזוהי תסמנת הסינוס החולה. האבחנה בכל מקרה נעשית על פי ההולטר אז אם עברה שנה תחזור על ההולטר ותחזור אלי...

18/07/2019 | 07:21 | מאת: ענבר

שלום,בת 57רוצה לעבור הזרקת בוטוקס במצח, משהו עדין...האםהחומר המוזרק יכול להשפיע על הלב ועל כך שיהיה לי שוב הפרעת קצב. כרגע מצבי תקין מטופלת באספירין וקרדילוק.

לקריאה נוספת והעמקה

הזרקת בוטוקס במצח לא משפיעה על הלב.

17/07/2019 | 22:32 | מאת: יובל

שלום אני נוטלת גלולות מסוג מינס כבר בערך שנה. בערך מהחודש הרביעי לנטילת הגלולות אני חשה בהתקפי דופק מהיר במנוחה. האם יש קשר בין הגלולות לבין הדופק המהיר? בדיקת אקג שעשיתי יצאה תקינה. לא מרגישה חולשות או סחרחורות.. רק דופק מהיר שמופיע כמעט באופן יום יומי... רציתי בנוסף לשאול האם ייתכן שזה קשור לחרדה שחוויתי בעבר? על אף שהייתה מקרה חד פעמי?

לקריאה נוספת והעמקה

חררה בהחלט גורמת לדופק מהיר,אבל חרדה נוכחית לא חרדה בעבר שממנה החלמת גם גלולות יכולות לגרום לעליה בדופק.

בת 60, אבי נפטר מהתקף לב בגיל 49. לחץ הדם שלי תקין. הכולסטרול הרע גבוה מהנורמה והטוב תקין וגבוה,טריגליצרידים תקינים. אחת לשנה יש לי דופק מהיר ומורגש. האם לקיחת אומגה 3 יומיומית יכולה להועיל לתפקוד הלב? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אין לכך שום הוכחה מדעית לכולסטרול רע גבוה יש תרופות אחרות שהוכחו כיעליות במחקרים גדולים

17/07/2019 | 18:53 | מאת: דבורה

שלום דוקטור עשיתי אקו לב- מעקב של vsd שהיה לי כשהייתי קטנה, יש לי גם הפרעות קצב- פעימות מוקדמות. אשמח למענה ולפיענוח תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לצערי הקובץ שצרפת לא ניתן לפתיחה.

17/07/2019 | 11:00 | מאת: נירית

בוקר טוב,אני נעזרת בפורום,שואלת, קוראת, שוב כותבת ונהנת מאוד. רוצה להודות לך ד"ר דני אליאן על המקצועיות,הסבלנות הגדולה שלך ועל עזרתך הגדולה.זה לא מובן מאליו.אותי אתה תמיד מרגיע במתן תשובותיך. תודה רבה לך.מעריכה מאוד.

תודה רבה גם לך !

16/07/2019 | 22:38 | מאת: איתן

אהלן מותר לעשות ריצה אם אני נוטל כנגד חרדות לוריבן 1 מ"ג ממשפחת הבנזודיאפינים וסרנדה 50 מ"ג ליום ממשפחת לוסטרל ssri

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט מותר

שלום, האם חולה סרטן שסובל גם מאי ספיקת לב יכול להשתמש בקנאביס רפואי?

לקריאה נוספת והעמקה

למה לא ? יכול.

16/07/2019 | 16:05 | מאת: ניתן

במרץ 19 עברתי צינתור טיפולי בעורק ה LAD. מאז אני מקבל 2 מדללי דם: אספרין וברלינטה על בסיס יומי. לאחרונה המליץ לי רופא המשפחה על הכדור נגד החרדות SEROXAT. בעלון השימוש מזהירים משימוש ממי שלוקח מדללי דם. ( כמוני) שאלתי: האם יש כאן התנגשות באמת רצינית שאוסרת מבחינת מדללי הדם הלבביים, את השימוש ב SEROXAT? אודה לחו"ד.

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר ליטול סרוקסט עם אספירין וברלינטה.

15/07/2019 | 23:33 | מאת: אלון

שלום, שאלה עקרונית. האם איסכמיה היא פונקציה של מאמץ או דופק? לדוגמה, יש לי כאבי חזה אחרי מאמץ גופני של כשעה במהלכו אני מגיע לדופק 140. לעומת זאת במבחן מאמץ שלקח 10 דקות והגעתי לדופק 170 לא היו כאבי חזה או כאבים הרבה יותר קלים. האם יתכן במצב כזה שהכאבים הם ממקור לבבי?

לקריאה נוספת והעמקה

אסכמיה היא ירידה באספקת דם וחמצן לאיבר מסויים. במאמץ עולה הדופק ועם זה עולה הצורך בחמצן . יתכן שהכאבים אינם ממקור לבבי.

19/07/2019 | 16:21 | מאת: אלון

אחדד את השאלה: כשאני עושה פעילות גופנית של שעה בה הדופק במקסימלי הוא 130 מופיעים לי כאבים בחזה. כשעשיתי בדיקת ארגומטריה (פעילות קצרה של 10 דקות) בה הדופק הגיע ל 170 לא היו לי כאבים או היו כאבים הרבה יותר קלים. האם זה יכול לקרות באם יש מחלה כלילית?

הכל יכול לקרות ברפואה שכידוע איננה מדע מדויק , אבל אם עד דופק 170 אין בעיה אז לא צריכה חהיות בעיה בדופק 130

15/07/2019 | 18:34 | מאת: שירז

שלום, עברתי על הרבה תשובות בנושא בפורום הזה ובפורומים אחרים. רוצה רק לדעת איך זה ייתכן שיש אנשים שפעימה מוקדמת יכולה לשתק/להרוס איכות חיים שלם כי התחושה כל כך חזקה ומפחיד שאחריה יש דופק ממש מהיר.. לבין אנשים שיש להם אלפים ביום ובכלל לא מרגישים בזה? אשמח באמת להבין את הסוגיה הזו.

לקריאה נוספת והעמקה

כשתמצא את התשובה לשאלה שלך - תעדכן גם אותי.

15/07/2019 | 13:04 | מאת: אלדר

שלום רב, אני בן 66 עם פרפור פרוזדורים התקפי כבר 4 שנים בערך לא היה לי פרפור שידוע לי. אני לוקח פרופיקס 300 מג פעמיים ביום טריטייס ונורבסק ללחץ דם וקטריה לדילול דם. רציתי לשאול האם הקרטיה זה מספיק או שיש לעבור למדלל דם מהקבוצות החדשות יותר? ואם כן באיזה מינון מתחילים? אשמח לתשובה ותודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

ההחלטה לגבי אספירין או תרופה חזקה יותר לדלול דם קומדין /NOAC נקבעת על סמך מספר פרמטרים הנקראים CHAD VASC . רופא המשפחה או הקרדיולוג יחשבו את הסיכון שלך ויחליטו האם מספיק אספירין או צריך תרופה מקבוצת ה NOAC .

תודה רבה על התשובה. הייתי אצל הקרדיולוג בקופה שחישב את הפרטמרים ואמר שיש לי 2, שזה לחץ דם גבוהה וגיל 66. הוא אמר שהוא שולח בקשה לקופת חולים ויאשרו לי אליקוויס ואז אפשר להתחיל לקחת. אבל התשובה מהקופת חולים היא שלא מגיעה לו את התרופה הזאת, למרות שהקרדיולוג אמר שצריך והוא שלח את הבקשה. האם יש לך ניסיון עם הדבר ויש מה שניתן לעשות עם זה?. כי התרופה יקרה ללא אישור. תודה ושבת שלום.

הקרדיולוג צודק ה CHAD VASC שלך הוא אכן 2 - גיל ויתר לחץ דם וכן אתה צריך לקחת תרופה ממשפחת ה NOAC - אליקוויס פרדקסה אן קסרלטו.

14/07/2019 | 17:15 | מאת: רותם

שלום אני בן 32 ברקע בריא בכללי בגלל בדיקות לב מקיפות תקינות (אקג אקו מאמץ טרופונין צילום חזה ועוד) ועוד בדיקות אחרות תקינות בגלל חרדות קשות דופק מהיר לחץ בחזה לחץ בראש ועוד הומלץ לי על טיפול של לוסטרל ssri(סרנדה 50 ) ולוריבן ממשפחת הבנזודיאפינים שאלתי איך התרופות האלו אם הלב ? בסדר ? לא בסדר ? פוגעות... בגדול איך הם ?

לקריאה נוספת והעמקה
14/07/2019 | 17:58 | מאת: רותם

שלום כי הבנתי שיש את הקטע אם המקטע qt בssri אקג אחרונים שלי קצב סינוס תקין רק מהירים יצאו אקו דופלר במנוחה תקין מאמץ תקין מה אתה אומר ?

הם בסדר עם הלב , התרופות מאריכות מקטע Q-T ולכן יש לבצע אק"ג ולמדד את מקטע ה Q-T לאחר נטילת התרופה

16/07/2019 | 09:42 | מאת: רותם

שלום תמיד הם מאריכות את המקטע ? מה עושים אם זה יתארך תרופה או משהו? ולמה הם מאריכות ? כי המון אנשים נוטלים תרופות כאלו. אקג שלי תקינים אחרונים

התרופות יכולות להאריך מקטע Q-T ,לא מאריכות אצל כולם. אם ה Q-T מתארך מעל ערך מסוכן יש להפסיק את התרופה.

16/07/2019 | 11:40 | מאת: רותם

שלום מה אומר המקטע הזה qt מבחינת הלב? בינתיים נטלתי רק שתי כדורים זה משפיע? אחרי כמה זמן צריך לעשות אקג? לרוב התרופה הזאת משנה את המקטע אצל אנשים? כי המון לוקחים אותה אני בן 32 בריא בדיקות לב יחסית מקיפות ועוד בדיקות אחרות תקינות שעשיתי לאחרונה..

איך פועלת התרופה , על אלו תעלות בתאים - אני אחסוך ממך , ההשפעה היא מידית אחרי נטילת כדור צריך לעשות אק"ג ובדק את מקטע Q-T . שאלת אם התרופה משנה את המקטע אצל אנשים... אלא אצל מי ?

13/07/2019 | 09:58 | מאת: נופר

שלום ד"ר, אני בת 27 ללא היסטוריה משפחתית לבעיוצ לב. הכולסטרול שלי יחסית גבוה (אני לא מלאה,כנראה הגוף מייצר-וגם לאמא יש..) CHOLESTEROL 266 TRIGLYCERIDES 75 CHOLESTEROL- HDL 91 CHOLESTEROL-LDL 160 NON-HDL_CHOLESTEROL 175 בעבר הצלחתי להוריד מתחת לטווח כאשר אכלתי מסודר מאוד וביצעתי פעילות גופנית. לא נתנו לי שום דבר לכולסטרול נכון לרגע זה. לפני כחודשיים ככל הנראה חוויתי התקף חרדה. לחץ בחזה,קושי בנשימה,דפיקות לב חזקות מאוד,קפיצות שרירים. ביצעו לי א.ק.ג שיצא תקין. לאחר מכן נשלחתי לאקו, מבחן מאמץ והולטר לב. אקו יצא תקין, מאמץ תקין. בהולטר הופיע קטע קצר של nsvt 5 פעימות במהירות 170. מלבד זה כלום, טווח של 54-149 ממוצע 70 ארגומטריה תקינה מטס 10 8 דקות. הרופא רשם לי קרדילוק. מכיוון וזה הפתיע אותי הלכתי לחוו"ד נוספת שם נמסר לי שעקב כל הבדיקות וגם הלחץ שהייתי שרויה בו - הכל בסדר ואין צורך בכדורים. בכל מקרה הלכתי לאקו במאמץ והולטר נוסף. אקו מאמץ יצא תקין לגמרי. בהולטר ( והיה לי יום נורא קשה מבחינה נפשית) יצא תקין עם קטע קצר של סינוס טכיקרדיה בזמן פעילות מאומצת (עליתי 8 קומות ברגל) ואותו רופא שהמליץ אז על כדורים אמר שאין צורך ושהוא ראה את המצב הנפשי וחשב אז שזה ירגיע אותי. השאלה שלי כזו, עדיין יש לי מן מיחושים בחזה,כמו זרמים קטנים רק בצד שמאל, מדי פעם חוסר נעימות וגם כאבים לפעמים(גם בגב). האם בהתחשב בכל הבדיקות אני צריכה להבין שמדובר בחרדה או שיש בדיקות נוספות שעליי לבצע?

לקריאה נוספת והעמקה
13/07/2019 | 12:42 | מאת: נופר

אציין כי בנוסף ביצעתי פעמיים בדיקות דם - כולל במיון ואנזימי לב יצא הכל תקין. ניורולוג, רופא עיניים..הכל יצא תקין.(מלבד הכולסטרול שציינתי מעלה)

אינני סבור שאת צריכה קרדילוק. המיחושים שאת מתארת קשורים לסטרס ולא לבעיה בלב תחזרי לפעילות הגופנית עם דיאטה כדי להוריד את רמות ה LDL מתחת ל 130 לפחות והכל יהיה בסדר.

17/07/2019 | 09:59 | מאת: נופר

תודה על תשובתך. האם לאחר אקו , אקו במאמץ,הולטר (כפי שציינתי מעלה) , צילום חזה ,א.ק.ג - אני יכולה להירגע ולהבין שעשיתי את כל הבדיקות ?

אכן כן

13/07/2019 | 07:05 | מאת: יוסי

אני בן 51 בריא בדרך כלל תוך כדי שינה התעוררתי מכאבים בחזה בצד ימין הזעה במצח כאבי השיניים ושכמות צד ימין.רוצה לציין שזה פעם ראשונה שזה קורה. אשמח לתשובה תודה

אשמח לענות רק מה השאלה ?

ערב טוב ושבת שלום בת 45, ברקע pfo בגודל בינוני נמצא באקראי לאחר בדיקת tcd, לא בוצע אקו לב דרך הוושט לפני כשנה אשפוז בחשד לאירוע מוחי, לא אובחן אירוע מוחי, בבדיקת mri, שינויים שינויים איסכמיין בחומר הלבן שאינן תואמים את גיל הנבדקת, יש לציין שאותם שינויים ניצפו גם לפני כ10 שנים . נתבקשתי ליטול אספירין עקב הממצאים , לאחר כ3 חודשים שהגעתי לביקורת מנהל מחלקת השבץ ביקש שאפסיק ואקח סביב טיסות ממושכות בלבד לפני כחודש ביקורת נוספת וביקש שאפסיק לאלתר במשך שהשנה האחרונה לא קיבלתי תשובה מוחלטת לנושא האספירין וזה גורם לי לאט שקט כרגע אני לוקחת כל יומיים שלושה האם יש אפקטיביות מממ לקחת בצורה הנ''ל? האם pfo מצריך לקחת אספירין ? אשמח לשמוע ממך לגבי זה תודה רבה וערב טוב

לקריאה נוספת והעמקה

שאלה נוספת : האם נטילת אספירין 100 מג פעמיים בשבוע אפקטיבית כמו נטילה יומית ? מי הכתובת שאני צריכה לקבל ממנה תשובה לגבי נטילת אספירין , קרדיולוג או נירולוג בהתחשב בעבודה שיש לי pfo בינוני ובדיקת mri ראש שינויים בחומר הלבן תודה רבה על המענה

אז ככה : אספירין שאיננו נלקח כל יום פחות אפקטיבי ,ככל שמשך הזמן בין כדור לכדור ארוך יותר - האפקטיביות יורדת דבר שני - PFO איננו אינדיקציה לנטילת אספירין, ולכן הכדור עובר לדי הנוירולוג. אם אחרי מה שעברת,אחרי תוצאות ה MRI - הנוירולוג החליט שאין צורך באספירין אז אין צורך ובטח אין טעם לקחת אותו פעם בכמה ימים כדי " להשקיט את המצפון ".

בוקר טוב ושבוע טוב תודה רבה על המענה המהיר אם נירולוג ( מנהל מחלקת שבץ ) החליט שעליי לקחת סביב טיסות ממושכות בלבד, אך בעת שחרור מאשפוז במחלקה נירולוגית ביקשו שאקח כל יום מה עליי לעשות ? אני מרגישה תלויה באוויר. תודה

השאלה אחרונה לבוקר זה לפני טיסה כמה ימים לפני טיסה כדאי לקחת את האספירין וכמה ימים לאחר הנחיתה ?

אין מצב שמנהל מחלקה נוירולוגית ימליץ לא לקחת ובמכתב השחרור יהיה כתוב שכן... אני קצת מסופק על היעילות של אספירין בטיסה בכל מקרה כדי שהאספירין יפעל מידית וכדי להימנע מנטילת אספירין מספר ימים הייתי מסתפק בלעיסת כדור אספירין 300 מ"ג ממש לפני הטיסה. אם את כל כך לא שקטה מה יותר פשוט מלהרים טלפון לנוירולוג לשאול אותו מה בדיוק הוא ממליץ לעשות איך כמה ומתי ולא להישאר באויר..

היי לצערי זה מה שהיה כתוב לי במכתב השחרור לא להפסיק את האספירין ואילו לא ליום אחד לאחר כחודש מהשחרור הגעתי לביקורת אצל מנהל מחלקת שבץ של המחלקה הנירולוגית והוא ביקש להפסיק לקחת את האספירין, ורק סביב טיסות ממושכות לפני כחודש הגעתי לביקורת שוב לאחר שנה אצלו והוא ביקש שאחזור שוב על mri ראש ואקח אספירין סביב הטיסות האם אתה חושב שיש פה מקום לחוות דעת נוספת , אשמח לקבל את עצתך תודה רבה על המענה

חוות דעת נוספת לעולם לא מזיקה, רק לזכר שאם חוות הדעת השניה תהיה שונה מהראשונה.. תזדקקי לחוות דעת שלישית כדי להכריע. נראה לי ממה שכתבת שאת בהחלט יכולה להסתפק באספירין סביב טיסות. אבל אינני נוירולוג.

12/07/2019 | 18:19 | מאת: דבורה

היי בת 24 הריון שבוע 9. הביאו לו נורווסק ל3 שבועות בגלל שניים שלושה מדידות שהיו מעל ה140 על 90 ואז בגלל תלונות חוזרות ונשנות על חולשה הרופאת הריון בסיכון אמרה להפסיק את הנורווסק לשבוע ולראות מה יקרה. מה שקרה זה שהדיאסטולי נהיה נמוך. בין 51 ל 67 והסיסטולי תמיד מעל ה120 לרוב בסביבות ה130 ורק כפעמיים הגיע ל140. האם הפער הגבוה בין הדיאסטולי לסיסטולי אמור להדאיג? ממה שהרופאה אמרה לי זה תסתכלי רק על הסיסטולי... אבל היא לא קרדיולוגית ושואלת שוב כדי להיות רגועה.

לקריאה נוספת והעמקה

תהיי רגועה, מסכים עם הרופאה שלך אפילו שאיננה קרדיולוגית

12/07/2019 | 10:47 | מאת: דוד

דוקטור שלום האם מי שסובל מפעימות מוקדמות בודדות במאמץ ובמהלך מצבי לחץ והתרגשות שמביאות איתן הרבה חרדה צריך להמנע מלטוס שמה זה יקרה באופן ודאי בטיסה ? הבנתי שיש שינויי לחץ במטוס אבל איך זה בדיוק משפיע על הלב אם תוכל להסביר ואולי להרגיע או שעדיף לא לטוס.. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין כל מניעה לטוס עם פעימות מוקדמות. לחץ האויר במטוסים מווסת סה"כ ואנשים טסים עם בעיות לב הרבה יותר מורכבות מפעימה מוקדמת.

11/07/2019 | 19:17 | מאת: ניר

שלום ד"ר, אני כבן 34, יש לי דליפה מינימלית של המסתם ההאאורטלי. אני נמצא במעקב במשך למעלה מ-10 שנים ואין כל שינוי. אני שוקל להתחיל טיפול בקנאביס רפואי בגלל פוסט טראומה, האם קנאביס רפואי למי שסובל מדליפה מינימלית של המסתם האאורטלי יכול להיות מסוכן?

לקריאה נוספת והעמקה

ממש לא.

10/07/2019 | 12:41 | מאת: אור

דוקטור שלום האם כשאומרים שדופק תקין של מבוגר הוא בין 60-100 הכוונה היא שגם במהלך היום שזה כולל בתוכו פעילות בסיסית של הליכה ולפעמים יציאה והליכה בשמש ובתנאי חום לפעמים עדיין אם זה עובר את ה100 זה לא תקין? מה הכוונה בעצם 60-100 ? הכוונה היא במנוחה ללא פעילות (כולל הליכה) ? תודה!!

לקריאה נוספת והעמקה

אם הדופק עולה במאמץ גם כמו הליכה מעל 100 זה אכן נשאר בגדר התקין

09/07/2019 | 19:24 | מאת: אסף

שלום, בן 41. ביצעתי אקו לב במאמץ עקב כאבי חזה בפעילות גופנית. הבדיקה היתה תקינה. רשום כי אני בכושר טוב וללא עדות לאיסכמיה. בנוסף רשום כי קיימות צניחות st עולות של 0.5 ממ שחלפו בהתאוששות כעבור 2 דקות. מה זה אומר והאם זה בסדר?

לקריאה נוספת והעמקה

אציין ממצא נוסף שמצאו באקו במנוחה- עלייה שמאלית מורחבת באפן קל (25 סמר ו 40 ממ)...

הכל בסדר . לצניחות של חצי מ"מ אין משמעות וההגדלה של העליה לא משמעותית

09/07/2019 | 09:42 | מאת: אור

דוקטור שלום אציין שעשיתי את כל הבדיקות ללב וכולן תקינות רק ראו apcs בודדות במאמץ.. שאני קם משכיבה לעמידה אני מרגיש דופק חזק והרגשה איומה לכמה שניות עד שמתאזן .. מה יכולה להיות הבעיה ? אם זו בעיה בכלל..

יש לי הרגשה ששאלת את זה כבר מספר פעמים בעבר. תיגש לרופא המשפחה שלך שירשום את הדופק שלך בשכיבה ואחר כך בעמידה כשאתה מרגיש לא טוב ( דופק ולחץ דם ). אולי אז תהיה לי תשובה.

הופנתי לבדיקת CT לאחר תוצאות גבוליות בארגומטריה , צניחות ST עד 1 מ"מ . מצ"ב מסמך הפיענוח לבדיקת CT. האם יש לתוצאה : Proximal LAD 1-24% איזושהיא משמעות קלינית ? כל שאר העורקים בגדר הנורמה.

לקריאה נוספת והעמקה

אגב שכחתי לציין הגיל שלי 56

1-24% זה אי סדירות בלבד וחסר משמעות קלינית

08/07/2019 | 13:46 | מאת: ניצן

אני בן 66,עברתי צינתור אבחנתי, והקרדיולוג שלח אותי לבדיקת הולטר לב. הנה הפענוח: ******************************** סה"כ שעות הקלטה: 21, הקצב הבסיסי: סינוס. מהירות מינימלית- 51 לדקה, מהירות מקסימלית 120 לדקה, מהירות ממוצעת: 69 לדקה. הפרעות חדריות נצפו PVC'S בכמות קטנה עד 22 פעימות בודדות, הפרעות קצב על חדריות APS'S : בודדים. הפרעות הולכה: אין, סינוס טאקיקרדיה: עד 120 לדקה בשעה 04:18 בלילה. ********************************* בקשתי- להסביר מה אומרים המצאים הר"מ ומה המשמעות הפרקטית?האם עלי לעשות דבר מה? תודה,

לקריאה נוספת והעמקה

כן. להראות את התוצאה לקרדיולוג שלך שיגיד לך שההולטר בסדר.

08/07/2019 | 13:27 | מאת: אלון

שלום, אני בן 24, בריא, ופעיל מאוד ספורטיבית. אני סובל כשלושה שבועות מכאבים חזקים באזור הלב, לא במאמץ. עשיתי אקג ואקו לב שיצאו תקינים לגמרי. האם זה שולל את זה שהכאבים מאזור הלב ואני יכול להיות רגוע ולחזור לאימונים רגילים? נמנעתי מלהתאמן עד עכשיו מחדשה שמקור הבעיה אכן בלב ואימונים עצימים יהוו סיכון. אם לא, אילו עוד בדיקות נדרשות לעשות כדי לשלול בעיה? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

בדיקת לב במאמץ

08/07/2019 | 11:43 | מאת: טלי

שלום, אנ בת 29 ובהריון לקראת סוף חודש שביעי. בשבוע האחרון הופנתי לבדיקת אקו לב לאחר התלוננות על חולשה כללית כאבי ראש וסחרחורות. אני מתעייפת דיי מהר מפעילות שאני מבצעת וישנו קושי בנשימה שהולך ובא במהלך היום המלווה בדפיקות לב. תוצאות הבדיקה שהגיעו הן תקינות אולם בדופלר מצויין: אי ספיקה מטירלית במידה מינימלית אי ספיקה אאורטלית במידה מינימלית אי ספיקה טריקוספידאלית במידה מינימלית בנוכחות סיגנל חלש על הTR לא ניתן להעריך לחץ דם ריאתי. האם יש סיבה להמשך ברור נוסף ?

לקריאה נוספת והעמקה

ממש לא. האקו תקין

שלום ותודה בת 59 . יש לי כאבים בחזה ,קשיי נשימה ,עייפות וכבדות לאחר האוכל. עשיתי אקו לב שיצא תקין מלבד לחץ דם ריאתי מוגבר קל. כמו כן עשיתי גסטרוקופיה קיבה ,וושט, תרסריון תקינים. יש לי גם שריפה וצריבה בגרון וחלל הפה. האם זה קשור ללב? האם לעשות גם אקו לב במאמץ למרות שזה יהיה לי קשה? או לחכות לקרדיולוג ב25/7 . לוקחת בנתיים אמפרדקס 40 מ"ג שבוע ללא הטבה

לקריאה נוספת והעמקה

חכי לקרדיולוג

07/07/2019 | 14:51 | מאת: אסף

שלום דר ' אליאן, בן 41 פעיל ספורטיבית. ביצעתי לפני מספר שבועות אקו לב. הבדיקה היתה תקינה לחלוטין למעט עליה שמאלית מורחבת באופן קל (25 סמר, 40 ממ). לחץ הדם שלי תקין (100 על 70). בחודשים האחרונים יש לי קוצר נשימה קל במנוחה ובמאמץ. מפהק הרבה על מנת להשלים נשימה. כמו כן יש לי סחרחורות ממעבר מישיבה לעמידה. האם יש קשר לעלייה המורחבת? כמו כן אציין שלפני כחצי שנה ביצעתי אקו לב (במסגרת מאמץ) ולא היה ממצא של עלייה מורחבת. אודה להתייחסותך...

לקריאה נוספת והעמקה

אין להערכתי כל קשר לעליה המעט מורחבת.לא תמיד המדידה באקו הינה מדוייקת בכל מקרה הממצא גבולי ולא קשור לתלונות שהזכרת

07/07/2019 | 12:20 | מאת: דפי

רופאת המשפחה ביקשה ממני לעשות בדיקת הולטר לאחר שהתלוננתי על דפיקות לב חזקות במנוחה. מצרפת את התוצאות. אשמח לחוות דעת. בת 34

לקריאה נוספת והעמקה

בבדיקת ההולטר היו מעט פעימות מוקדמות ממקור חדרי ועלייתי. כנראה שזה מה שאת מרגישה . בלב בריא לפעימות מוקדמות בכמות כזו אין משמעות והן אינן מצריכןת טיפול.

שלוםרב לך, לאחר פרפור עליות יחידבחודשינואר,מטופלת בקרדילוק ואספירין. אמורה לעבור טיפול שיניים, עקירת שתיי שיניים.מה עושים עם התרופות? לוקחים כרגיל? אני פוחדתמזריקתההרדמה והשילוב עם הקרדילוק. מה דעתך? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

קרדילוק לוקחים כרגיל, רצוי גם אספירין אלא אם רופא השיניים יבקש להפסיק למספר ימים כדי שלא יהיה דימום.

שלום רב, ברצוני לברר מה עמדת משרד הבריאות ואיגוד הקרדיולוגים בנוגע למחקר שפורסם לאחרונה בכתב העת Neurology שבו נמצא כי נשים עם רמות כולסטרול LDL הנמוך מ-100 מ"ג/ד"ל עלולות להיות בסיכון מוגבר לשבץ מוחי המורגי. הרי ההמלצה כיום שהרמה תהיה המוכה מ- 100 מ"ג/ד"ל . תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

צריך לדייק.המחקר שאת מדברת עליו מצא סכון יותר גבוה לחולים עם רמות LDL מתחת ל 70. לא היה הבדל בין 70-100 לאלו עם LDL מעל 100. מדובר בחולים ללא רקע של ארוע מוחי או התקף לב ולא הספקתי להתעמק במחקר לראות איזה טיפול תרופתי קבלו ,אולי הדימום קשור לטיפול ולאו דוקא לרמה הנמוכה של ה LDL. מחקר מאד מעניין, פרוספקטיבי שאולי כפי שבקשת תהיה לו התיחסות בהמשך של משרד הבריאות והאיגוד הקרדיולוגי.

04/07/2019 | 22:55 | מאת: Big Nog

אהלן ד״ר דני אתה כבר מכיר את הסיפור שלי והשימוש המוגזם בריטלין (7 שנים!). אני כבר מתחיל להבין שזה חזק ממני ושאני חייב עזרה אינטנסיבית של אנשי מקצוע מתחום בריאות הנפש. העניין הוא שהפחד מהאפשרות שגרמתי לעצמי נזק לא מניח לי, אני כל הזמן חושב על זה. מה אם הלב נפגע? שאלה שלא יוצאת לי מהראש. אקו במנוחה לפני 4 חודשים יצא תקין לחלוטין. הולטר לב לפני שבועיים - פעימות מוקדמות נדירות. CT קורונרי לפני שנתיים ו9 חודשים יצא תקין. לחץ דם ודופק במנוחה 60 ו110/70 יחסית לאדם שלא עושה ספורט הכושר הגופני שלי לא רע. אני מסוגל לעלות 14 קומות ברגל ולשחות מתחת למים למרחק של 50 מטרים. אבל זה יותר כוח מתפרץ ולא בהכרח שולל משהו. לדעתך מומלץ לחזור על האקו? מה הסיכויים שהתפתחה טרשת בעורקים הקורונריים מאז הסיטי? אני מעוניין לשלול לגמרי נזק מיוקרדיאלי (לשריר) וטרשת כלילית. מה עלי לעשות? אקו/מבחן מאמץ? מיפוי לב? עוד CT? להזכירך אני בן 27. די, כבר אין לי חיים. אני כל הזמן חושב על הנושא ורוצה להיפטר מהחשש הזה. תודה ד״ר דני

לקריאה נוספת והעמקה

נכון די. מספיק עם הבדיקות הלב

04/07/2019 | 14:40 | מאת: דפנה

שלום ותודה בת 58 עשיתי אקו לב מהממצאים:* לחץ דם ריאתי מוגבר במידה קלה. אי ספיקה טריקוספידלית קלה שאר הבדיקה תקינה 1.מה זה אומר? 2.האם צריכה להמשיך בירור ולעבור אקו לב במאמץ?

לקריאה נוספת והעמקה

זה ממש לא אומר הרבה. לחץ דם ריאתי מוגבר ? כמה ? מה הרקע? בריאה ? יתר לחץ דם ריאתי יש לו מספר סיבות, אין קשר לבדיקת אקו במאמץ

ערב טוב לפני כ10 ימים הרגשתי דקירות בצד שמאל של החזה במנוחה ובתנועה, הדקירות הרגישו כמו מכת חשמל למשך מספר שניות וחלפו וכך במשך מספר ימים ללא שיפור , ביום הרביעי ההרגשה החמירה כולל הקרנה ליד שמאל ולשכמות והזעה מרובה בכפות הרגליים, ניגשתי למיוןנ,אקג בוצע 3:פעמים פעמיים היה תקין ופעם לא, לדברי הרופאה היה זה בגלל טכניקת הבדיקה ,אושפזתי במחלקה פנימית , בוצע סיטי לב עם חומר ניגוד, מצורפת התוצאה, לאחר השחרור לא איבחנו את מקור הכאבים שוחררתי מבית החולים , המצב השתפר למשך 3 ימים חשוב מאתמול יש כאב עמום בחזה שמכיר אותי מתוך שינה למשך מספר שניות וכך לסירוגין במהלך היום הכאב גם מופיע בשכמות , הרגשה זו אינה נעימה , מה עליי לעשות ? יש לציין שלפני כשנה אושפזתי במחלקת נירולוגיה בחשד לאירוע מוחי אך לא אובחן אירוע, בבדיקת tcd התגלה ,pfo גדול, התבקשתי לעבור בדיקת tee אך נירולוג הציע לא לבצע את הבדיקה ולא לקחת אספירין, אני מעוניינת לעשות ספורט אך חוששת מהpfo והכאבים בבית החזה אשמח לשמוע ממך ולהבין את משמעות תוצאות סיטי לב, יש לציין בת 45 , לא מעשנת, 1.68 משקל 65 תודה רבה על המענה ערב טוב

לקריאה נוספת והעמקה

שכחתי לציין שבמהלך האשפוז דופק שנמדד 3 פעמים היה 57 במנוחה והיתה לי תחושה של מחנק וקוצר נשימה

לא מצאתי אף קובץ מצורף לשאלתך אז לא אוכל להתייחס לממצאי ה CT

מצרפת את תוצאות סיטי לב עם חומר ניגוד

מצרפת את תוצאות הבדיקה

ערב טוב שאלה נוספת , האם יתכן שבסיטי לב נמצא pfo קטן ובאקו לב עם הזרקת סליין נמצא pfo, האם חובה לבצע אקו דרך הוושט ? מנהל מחלקת שבץ המליץ שלא ובנוסף ביקש לא לקחת אספירין לחלוטין ובפעם נוספת לקחת רק סביב טיסות , אני מבולבלת מחוסר ההחלטיות, מה עליי לעשות ?

הכוונה לpfo בינוני באקו לב עם הזרקת סלין לעומת סיטי לב שכתבו pfo ,קטן

אם נבדקת ע"י מנהל מחלקת שבץ וקבלת המלצות למה יש " חוסר החלטיות" ?. את ההבדל בגודל ה PFO בין האקו ל CT אינני יכול להסביר.

03/07/2019 | 21:35 | מאת: רומי

שלום בת 37 בריאה בדרך כלל רציתי לדעת אם התוצאות של האקו תקינות או שיש משבו נורטי ומדאיג אני פשוט חצי שנה לאחר לידה ...

לקריאה נוספת והעמקה

לצערי הקובץ שצרפת לא נפתח ואינני יכול להתייחס לתוצאות .

04/07/2019 | 09:19 | מאת: רומי

מנסה שנית

04/07/2019 | 09:23 | מאת: רומי

מנסה שנית תודה

האקו תקין !

03/07/2019 | 13:33 | מאת: אביתר

בחור בן 45 קרוהן. תקופה של 4 שנים לא טובות בהן ירדתי במשקל 15 קילו מ 62 ל 48 על גובה 1.80 BMI=15 לפני שנה ו 3 חודשים אקו לב תקין. צילום חזה תקין לפני שבועיים אין הגדלה של הלב. הרופא הקשיב לריאות תקינות. אין בצקות. אין שיעול. בדיקות דם שגרתיות תקינות המוגלובין 13.5 דומה לעבר אלבומין תקין 4.8 באחרונה מרגיש קצת קוצר נשימה בזמן דיבור כאילו מדבר בזמן הליכה מהירה ואם שר אפילו שיר אחד ממש מתאמץ ומרגיש שקשה לסיים משפט והצלעות כואבות ממאמץ. בזמן הליכה איטית של 10 דקות ב 3 קמש אין יותר קוצר נשימה אבל זה בדופק 85-90 ולא יכול ללכת מהר יותר בגלל פציעה. רציתי לשאול 1. האם התסמינים מתאימים לפגיעה בשריר הלב בגלל התת משקל? 2. האם הגיוני ששריר הלב נפגע מהתת משקל וכבר גורם לקצת קוצר נשימה בדיבור אבל מנגד הצילום חזה תקין ואין הגדלה של הלב? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הכל יכול להיות, אם אתה שואל לגבי תפקוד שריר הלב - צריך לבדוק אותו. בדיקת אקו תגדיר את מצב השריר במנוחה, ואקו במאמץ יגדיר את מצבו במאמץ.

03/07/2019 | 08:31 | מאת: שלומי

גיל 56. הופנתי לביצוע בדיקת א.ק.ג שיצאה תקינה ולמבחן מאמץ עקב כאבים בחזה זה מספר שבועות שלפי הקדיולוג הוגדרו כ"לא ספציפיים" . אין רקע של מחלת לב עד כה ואין הסטוריה של מחלות לב במשפחה. ללא גורמי סיכון למחלות לב מלבד כולסטרול המאוזן מזה שנים באמצעות סימבסטטין 20 מ"ג . בבדיקת המאמץ : לחץ דם במנוחה 120/75 בשיא המאמץ 160/70 . הבדיקה נמשכה 4:45 דקות והופסקה עם הגעה לדופק מטרה . ללא כאבים בחזה במהלך המאמץ ולאחריו וללא קשיי נשימה. תגובה היפרטנסיבית , ללא עדות להפרעות קצב . נצפו צניחות ST עד 1 מ"מ בחיבורים התחתונים ו- V4-V6 אשר נמשכו כשלוש דקות ב- recovery . פציאנט נשאר אתסימי לחלוטין . הקרדיולוג שלך אותי לבדיקת Cardiac CT n מה שמכונה "צינתור וירטואלי" . ממתין לבדיקה ומודאג . שאלותי : 1) האם תוצאות בדיקת המאמץ בהכרח מעידים על איסכמיה , קלה ? חמורה? איזה סיכויי לכך ? 2) האם הממצאים עד כה יכולים להעיד על מצב מסוכן לאירוע לב בזמן הקרוב ?

לקריאה נוספת והעמקה

הממצאים בארגומטריה גבוליים , יכולים להחשיד לקיום אסכמיה בעיקר בגלל שהשינויים נמשכו מספר דקות בהתאוששות. ביצוע CT קןרןנרי הוא רעיון טוב והוא יתן תשובה למצבך.

03/07/2019 | 07:41 | מאת: יוסי

שלום רב, בן 38, סובל מיתר לחץ דם מאוזן עם כדור ואזודיפ קומבו. ביצעתי מבחן מאמץ במסגרת בדיקות ארגומטריה וזה הממצא "צניחות מקטעי ST בחיבורים לטרליים. רציתי לדעת מה זה אומר ומה מומלץ להמשך בירור? בברכה תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

כשיש בארגומטריה צניחות מקטע ST יש לציין מה היה עומק הצניחה במילימטרים, באיזה חיבורים, מה היה כוון הצניחה ( עולה יורד או הוריזונטלי ) באיזה דקה בבדיקה זה הופיע ובאיזו דקה נעלם - בלי כל הנתונים הללו לא ניתן להתייחס !

04/07/2019 | 10:18 | מאת: יוסי

מעלה קובץ עם הפירוט תודה מראש...

לא עלה אף קובץ

דר' שלום, הרופאה במקום העבודה איבחנה איוושה בלב ושלחה אותי לאקו לב. האם יש מה לדאוג ומה המשמעות של "עלי המסתם האורטלי מעובים". אני בן 42,גובה 1.81 מ' ומשקל 100 ק"ג. מצאים: :Findings חדר שמאל: בגודל תקין. אינו מעובה. תפקוד תקין. תפקוד דיאסטולי תקין של חדר שמאל. חדר ימין: במימדים תקינים. התכווצותו תקינה. עליה שמאלית: בגודל תקין. עליה ימנית: בגודל תקין. מסתם מיטרלי: מסתם מיטרלי תקין. מסתם אאורטלי: עלי המסתם האורטלי מעובים. מסתם טריקוספידלי: מבנה ותפקוד המסתם הטריקוספידלי תקין. אין סיגנל TR להערכת לחץ בחדר ימין. לחץ דם ריאתי תקין. תפליט פריקרדיאלי: לא נצפה תפליט פריקרדיאלי. אבחנות: :Diagnosis NORMAL LEFT VENTRICULAR SYSTOLIC FUNCTION ESTIMATED LVEF 60% NORMAL LV FILLING PRESSURE THICKENED AORTIC VALVE NORMAL RV SIZE AND SYSTOLIC FUNCTION Rhythm: Normal sinus rhythm Heart rate: 73 bpm Height: 181 cm Weight: 100 Kg BSA: 2.2 m2 BMI: 30.52 סיבת ההפניה לבדיקה: MURMUR Cardiac Chambers LVEDd (2D) 47 mm (39 -53) IVSd(2D) 10 mm LVESd(2D) 23 mm ( -) LVPWd(2D) 9 mm LVEDV (56 ml-104 ml) LV Mass(2D ASE) 153 g (66-150) LVESV (19 ml-49 ml) LVMass Index 69.7g/ m2 Diastolic Function Mitral Flow MV E Vmax 0.81 m/s MV A Vmax 0.54m/s MV DT 178ms MV E/A 1.50 Tissue Doppler (MV Annulus) MV E' septal 0.09 m/s MV A' septal MV E' lateral 0.12 m/s MV A' lateral MV E/E' lateral 6.80 MV E' average 0.10 m/s MV E/E' average 7.71 MV E/E' Septal 9.39 Right Ventricle TAPSE 25.97 mm (>16mm) RV Tei Index RVS vel 11.97cm/s Left Atrium LA Diameter(2D) 33 mm (27 - 38) LA Area 15.6 cm2 LA Volume, AL4 41 ml LA Vol Index, AL4 18.6 ml/m2 Right Atrium RAs Ant-Post (29 mm-45 mm) RAs Sup-Inf 46 mm RA Area 15.0 cm2 RA Vol. 39 ml RA Vol. Index 17.7 ml/m2 Aorta Aortic root (2D) 22 mm Ascending aorta 30 mm Aortic arch: בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

עיבוי עלי המסתם האאורטלי במידה ותפקוד המסתם תקין - אין לו כרגע שום משמעות. מחייב המשך מעקב באקו בעתיד.

02/07/2019 | 21:59 | מאת: לימור

על מנת לבצע איסוף שתן למטהנפרינים וקטכולאמינים עליי להפסיק ליטול את התרופה קרדילוק שאני לוקחת 5 מ"ג כל בוקר. אמורה להפסיק לגמרי 72 שעות . איך אני אמורה לעשות זאת בהדרגתיות? אני בת 45 .

לקריאה נוספת והעמקה

תלוי מה האינדיקציה לנטילת הקרדילוק. בכל מקרה עדיף לבצע את ההפסקה בהדרגה לרדת כל יומיים במינון עד הפסקה 5 - 2.5 - 1.25

02/07/2019 | 10:32 | מאת: אלון

שלום רב, ביצעתי הולטר לב בשל כאבי חזה וסחרחורות במעבר משכיבה לעמידה. תוצאות הבדיקה: קצב בסיסי: : סינוס קצב מקסימלי: : 103 פעימות בדקה בשעה: 23:04 קצב ממוצע: : 62 פעימות בדקה קצב מינימלי: : 47 פעימות בדקה בשעה: 06:21 הפרעות קצב על חדריות: 2 : :APBs      סיכום קצב סינוס, ממוצע לדקה 62 פעימות על חדריות בודדות האם תקין? האם הדופק לא נמוך מדי?

לקריאה נוספת והעמקה

תקין לא נמוך מדי

01/07/2019 | 17:48 | מאת: אור

שלום דוקטור האם דופק 92 , 96 בעמידה הוא נורמלי ? או שיש מקום להורדת הדופק עם תרופות גיל 24 במנוחה באמצע היום הדופק 72 , 76 האם הדופק גבוה מידי בעמידה? כי קשה לי גם לעמוד הרבה.. אציין כי עשיתי כל הבדיקות ללב וכולן תקינות!

לקריאה נוספת והעמקה

דופק 96 בעמידה הוא גבוה, אם בשאר המצבים הוא תקין ואם עשית את כל הבדיקות והכל תקין בטח שלא הייתי מוריד דופק עם תרופה אלא עם פעילות גופנית.