פורום קרדיולוגיה - מבוגרים

הפורום יעסוק בשאלות הנוגעות למחלות לב במבוגרים , גורמי הסיכון למחלות לב ומניעתם, מחלות של מסתמי הלב,הפרעות קצב,אי ספיקת לב, מחלות לב בהריון, צינתורי לב , פעילות גופנית ושיקום הלב. למעבר לפורום לחצו כאן.
3803 הודעות
3369 תשובות מומחה

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים

22/01/2019 | 09:51 | מאת: טל

שלום דוקטור.סובל מהפרעות קצב מהירות. לוקח כדור קרדילוק ליום. לאחרונה בעת נשימה ארוכה מרגיש את הדופק בגרון. מה זה? האם זה מסוכן?

22/01/2019 | 09:23 | מאת: שאלה

היי בשנים האחרונות אני סובלת מדופק מהיר מאוד במאמץ הליכה פעילות גופנית או התאמצות קלה..הדופק מיד עולהמעל100 ואני מרגישה אי נוחות. כשאני במנוחה הדופק תקין ואפילו 60 על מה זה יכול להעיד? עשיתי בדיקות ולא מצאו משהו חריג האם אפשר לקחת כדורים מידי פעם לדופק כשאני מרגישה שהוא מהיר או שאם לוקחים חייב כל יום? תודה

20/01/2019 | 19:48 | מאת: מושיקו

דוקטור שלום זה שפעילות גופנית בריא זה ידוע אבל שאלתי אליך זה לא מסוכן שיש דופק גבוה בעת פעילות גופנית ? הרי בעת פעילות גופנית הדופק עולה,אני לא מדבר על דופק שעובר את דופק המטרה.. בכללי שמתחיל לעלות הדופק אני מתכוון... ואיך בידיוק זה שיש דופק מהיר במאמץ תורם לדופק במנוחה ? איך זה בידיוק עוזר ללב ולא פוגע בו..

עלית דופק במאמץ היא תהליך פיזיולוגי תקין ובטח שלא תופעה מסוכנת .הפעילות הגופנית בכלל ולאו דוקא העליה בדופק הם שתורמים לשיפור הבריאותי.

20/01/2019 | 19:18 | מאת: דנה

שלום רב בהולטר נרשם לי סה"כ vpbs 507 מה זה אומר האם יש בעיה כל שהיא תודה מראש על תשובתך

זה אומר שלאורך התקופה שהיית מחובר להולטר היו 507 פעימות מוקדמות ממקור חדרי. מה זה באמת אומר תלוי בגילך,במצב הלב,בסיבה לביצוע ההולטר ועוד..

שלום, בן 30. לאחרונה עברתי אירוע שני של פרפור עליות (עליו כתבתי פה לפני שבוע) ולאחר האשפוז הונחיתי ליטול פרדקסה 150 פעמיים ביום (סה"כ 300) למשך חודש ובנוסף קרדילוק. שמתי לב שבאופן מובהק כשעה וחצי-שעתיים לאחר נטילת הפרדקסה מופיעים אצלי כאבים חריפים מאד במותן ימין שלוקח להם כמה שעות טובות לחלוף לחלוטין (עד שאני נוטל את הכדור הנוסף כמובן). ממה נובע הדבר? האם זה מסוכן והאם ניתן ליטול כדור אחר שלא יגרום לכאבים הללו? תודה רבה עדי

צריך כמובן לבדק מה סיבת הכאב, כאב במותן יכול להצביע על בעיה בכליה הפרדקסה כדור שמדלל את הדם... צריך לבדק שאין קשר בין הדברים. ישנם שני כדורים " מקבילים לפרדקסה" האליקוויס והקסרלטו. החלפה כמובן אך ורק בהוראת הרופא שמכיר אותך

20/01/2019 | 15:59 | מאת: י.ל

שלום רב, בן 35. נישלחתי לאקו לב לבירור אוושה. מצ״ב הדוח ומספר שאלות: חדרים ועליות בגודל תקין. התכווצויות החדר הימני והשמאלי תקינים. המסתם האאורטלי בעל 3 עלים. פתיחת המסתם תקינה. (Mitral valve prolapse (A2,P2 צניחה קלה של המסתם הטריקוספידלי שורש האאורטה והאאורטה העולה ברוחב תקין. המחיצה הבין עלייתית ללא פגם. לא ניצפא נוזל פריקרדיאלי. דופלר: אי ספיקה מיטרלית קלה+ שני סילונים Regurgit: 0.2 cm אי ספיקה טריקוספידלית מינימלית Regurgit: 21 mmHg PAP 21 + RA = 26 mmHg ההענות הדיאסטולית של החדר השמאלי תקינה שאלות: 1. אשמח לחוות דעת . האם יש מקום לדאגה? 2. מה ההבדל בין אי ספיקה קלה לבין אי ספיקה קלה+ ולבין אי ספיקה מזערית? 3. מה המשמעות של שני סילונים? 4. האם אני יכול להמשיך לעסוק בפעילות גופנית מאומצת ( משקולות, דופק גבוה)? 5. מה הסיכוי שזה יחמיר בעתיד? כל כמה זמן צריך להיות במעקב? לתשובתכם אודה

לקריאה נוספת והעמקה

1.לא 2.מזערית זה כמעט כלום , אי ספיקה קלה זה קל , וקל + זה בין קל לבינוני 3.אין משמעות,זה ממצא אנטומי,חשוב יותר חומרת הדלף 4.כן ,אבל בלי הגזמה במאמצים 5.סיכוי קיים, בינתיים ביקורת אקו וקרדיולוג פעם בשנה

20/01/2019 | 09:02 | מאת: פורת

שלום רב בבדיקת אקו במאמץ התקבלו התוצאות הבאות : הרחבה בינונית של האורטה [ שורש 4.4 ס"מ , אאורטה העולה 4.5 ס"מ ] בן 62 ללא התקף לב , ל.ד מאוזן ,משקל 90 ק"ג , פעיל. שאלה :איזה בדיקות נוספות מומלץ לבצע לודא דיוק של התוצאה הנ"ל ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אקו הינה בדיקה מדויקת להעריך קוטר של האאורטה. בדיקה יותר רגישה זו בדיקת CT אבל היא כרוחה בקרינה ולעיתים גם בהזרקת חומר ניגוד.

לחץ דם נמוך מהרגיל - 95/60. לרוב לחד 115/75. בדיקות דם תקינות כולל בלוטת התריס. ממה זה יכול לנבוע? בשבוע האחרון התחלתי אוגמנטין בגלל סינוסיטיס שמקורו בריפלוקס שיש לי (לטענת אאא). לוקח תרופות - נקסיום, מיקרופרין, ליפיטור (היסטוריה משפחתית של לב). אקג תקין. ממה זה נובע והאם נדרש לעשות משהו בנושא? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

ממה שתארת לא מצאתי סיבה ללחץ דם קצת נמוך. ממה זה נובע אין לי מושג, זה לא כל כך נמוך שמצריך לעשות משהו דרמטי. תשתה יותר בתקופה הקרובה ותעקב אחרי לחץ הדם.

19/01/2019 | 14:10 | מאת: שרה

שלום, אני בן 68. לפני 3 חדשים עברתי אבלציה מורכבת עקב רפרוף פרוזדורים, ועקב הצלחתה הורידו לי את תרופת המולטג, שקיבלתי קודם לכן נגד הרפרופים. הולטר תקין מלפני חודש. לפני שנתיים עברתי צינתור עקב התקף לב+4 סטנטים. מטופל בתרופות המקובלות ומדלל הדם ונגד סכרת ולחץ דם:קרדיולוק, טריטייס, גלוקומין, אליקוויז,. האם מותרת לי טיסה וטיול שטח כספארי וטבע ליעד רחוק ,לשבוע ימים? האם מותרים חיסונים נגד מלריה וכאלה? אודה לתשובתך. אני אמור לנסוע עם בני משפחה. מה דעתך??

לקריאה נוספת והעמקה

בגדול אינני רואה סיבה שלא, תלוי כמובן מה מידת המאמץ שאתה אמור לבצע בטיולי השטח. אישור לכל הדברים האלה כדאי מן הסתם לקבל מרופא שמכיר אותך ובדק אותך.

שלום דוקטור אני יודע שיש הרבה בדיקות שאפשר לעשות ללב, אבל הבדיקה הידועה והראשונה שעושים זה אק"ג,אני יודע שהבדיקה קצרה, עד כמה הבדיקה נותנת תמונת מצב ללב ? , מה אפשר להסיק ממנה ? מה היא מאתרת ?

לקריאה נוספת והעמקה

בדיקת אק"ג נכונה לרגע שעושים אותה. האק"ג יכול להראות הפרעות בקצב הלב , סמנים שמצביעים על עובי הדפנות, וגם סמנים של התקף לב אם יש התקף לב. זו בהחלט בדיקה בסיסית שלא משקפת את מצבו של הנבדק - יכולה להיות היצרות קשה באחד העורקים והאק"ג במנוחה יהיה תקין. ועוד...

18/01/2019 | 11:12 | מאת: מדלן

שלום ד"ר, רציתי בבקשה לשאול, אבי עשה צינתור לפני 4 חודשים שמו לו סטנט. האם יכול לבצע בדיקת ארגומטריה? יש לו עדין כאבים בחזה. מה ניתן לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

ניתן לבצע ארגומטריה ארבעה חודשים אחרי צינתור. אם יש לו עדיין כאבים כדאי שידבר עם מי שצינתר אותו כדי שינחה אותו מה לעשות ומה ואיך לבדוק.

17/01/2019 | 19:11 | מאת: מיכל

בבדיקת אקו לב-מיסתם מיטרלי- אי ספיקה מיטרלי- טריוויאלית. מסתם טריקוספידלי- אי ספיקה טריקוספידלית קלה. השאר תקין האבחנות: normal lv functio left ventricle. Cood rv function right ventricle Mild tricuspid valve regurtation מה זה אומר? יש לי תור לקרדיולוגיה רק בעוד חודש האם הדבר חמור? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

האקו תקין, אין שום דחיפות

16/01/2019 | 11:18 | מאת: sgba

בן 72 נוטל נאובלוק ותרופות נוספות לטיפול בלחץ דם לא מאוזן . בעלון התרופה מזהירים מפני "דופק אטי מאוד". מה נחשב כדופק אטי מאוד? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

דופק איטי הוא דופק מתחת ל 60. דופק איטי מאד הוא דופק נמוך שמלווה בתחושות של חולשה וסחרחורת לרב מדובר בדופק מתחת ל 50

16/01/2019 | 02:17 | מאת: דור

שלום, בשנים האחרונות עברתי 3 אירועים של פרפור עליות. בכל פעם מערים לי פרוקור ובמהלך האשפוז נוצרת אצלי פקקת בוריד השטחי שאליו מעורה הפרוקור שמאד מכאיבה לי ואני תמיד מבקש להחליף את הוריד ליד השנייה, כשזה נהיה בלתי נסבל (בפעם הראשונה לא הבנתי מה זה ולאחר האשפוז פניתי לקופ"ח ונערך לי US שאישר את קיום הפקקת). האם מדובר בתופעה נורמלית בעת עירוי פרוקור? בדר"כ לוקח לרופאים ולאחיות זמן להאמין לי שיש לי פקקת בוריד (אני מתלונן על קשיון וכאבים בזרוע) משום שבהתחלה אין קשיון ונפיחות של הוריד. האם תופעה שאמורה לחייב סיום מתן הפרוקור בעירוי?

לקריאה נוספת והעמקה

צריך למצא וריד בקוטר טוב, לעשות את העירוי כמו שצריך ואז ניתן לתת את הפרוקור מבלי שתגרם פקקת

פיענוח תשובת פט

לקריאה נוספת והעמקה

מצטער נראה לי שטעית בפורום. אנחנו פורום קרדיולוגיה שעוסק במחלות לב.

15/01/2019 | 08:07 | מאת: ליהי

בוקר טוב ד״ר, בת 28 סובלת מטכיקרדיה מאז ההריון מטופלת בפרולול בין 5-15 מ״ג ביום. רציתי לשאול- האם לקחת את הכדור הזה לטווח ארוך של שנים יכול להזיק לגוף או ללב (הרי זה משפיע על הלב)? ושאלה שניה איך אני אדע אם אוכל להפסיק את הכדור ו טכיקרדיה היא זמנית? ניסיתי להפסיק והרגשתי רע..הדופק קצת עלה מצד שני ניסיתי להפסיק רק ליום יומיים ולא נתתי לזה כמה ימים. תודה מראש יום טוב

לקריאה נוספת והעמקה

פרולול לא מזיק ללב גם לא בטווח הרחוק.אם את רוצה לדעת אם ניתן להפסיק את הכדור תנסי להפסיק אותו ליותר ממספר ימים ותראי איך את מרגישה

13/01/2019 | 21:14 | מאת: מיכאל

שלום,אני בגיל 77. 1. נא לאמר לי אם יש בעיה באקו לב שעשיתי. נכתב: פרוזדור שמאלי מורחב במידה קלה שאר חללי הלב בגודל תקין.התכווצותו הגלובלית של חדר שמאל תקינה.פתיחה תקינה של המסתמים. מסתם אאורטלי בעל שלושה עלים. בדופלר ציבעוני:לא ניתן להעריך לחץ ריאתי. תפקוד דיאסטולי ירוד של חדר שמאל דרגה 1. 2. האם הלב שלי יכול לגרום לבצקות ברגליים בגלל אי ספיקת לב? האם יש לי אי ספיקת לב?

לקריאה נוספת והעמקה

לפי האקו אין לך אי ספיקת לב , מצב הלב שלך לא גורם לבצקת ברגליים, הממצאים באקו קלים וקשורים לגילך.

שלום רב, בן 30. לאחרונה לקיתי בפרפור פרוזדורים בשנית ככל הנראה על רקע דום נשימה בשינה (הקודם היה לפני שנתיים על רקע הרעלת אלכוהול). מאחר והייתי מנוסה מעט עם הטיפול ועם האופציות, כבר במיון ביקשתי שייערך לי היפוך חשמלי במקום טיפול בפרוקור ואשפוז בפנימית. למיטב הבנתי, הטיפול החשמלי הינו בטוח יותר, ודאי יותר ומהיר יותר - ומבחינתי היה מקצר את ימי האשפוז בהם אני סובל מאד בשל בעיית השינה שלי (מעבר לחשיפה לזיהומים במהלך השהות בביה"ח והסיכונים הטמונים בפרפור עצמו). סורבתי וטופלתי בפרוקור (450+1200) - ונאמר לי ע"י הרופא בפנימית שהם נכונים להשאיר אותי באשפוז אפילו שבועיים אם ידרש, ולהמשיך לערות פרוקור ולא לחשמל בשום שלב ושאין לי מה לעשות בנידון. מעיון ברחבי הרשת, קראתי גם רופאים שטוענים שטיפול הבחירה הינו היפוך חשמלי ומאוד מסוייגים מנסיון להיפוך תרופתי כטיפול קו ראשון - אך איני יודע האם זה עדיין המצב בישראל. אשמח לדעתך וידיעותיך - 1. האם טיפול הבחירה בATFIB הינו פרוקור ולא היפוך חשמלי? 2. האם היתה לי אופציה לסרב לטיפול בפרוקור ולדרוש היפוך חשמלי? 3. מהן הנחיות משרד הבריאות בעניין? תודה רבה עדי

לקריאה נוספת והעמקה

ההנחיות אומרות שטיפול בפרפור פרוזדורים חדש יעשה קודם כל עם תרופה ורק במקרים של חוסר יציבות המודינמית הטיפול הראשוני יהיה היפוך קצב חשמלי. לסרב לפרוקור אתה יכול תמיד אבל להכריח מישהו לעשות לך היפוך חשמלי - זה לא.

12/01/2019 | 21:14 | מאת: מירית

שלום רב, בת 32. בחודשים האחרונים פתאום יש לי דופק מהיר לכמה דקות. יש לי לפעמים חרדות ואני לא יודעת אם הדופק המהיר הוא כתוצאה מהחרדה או משהו אחר. הייתי אצל קרדיולוג והוא המליץ על בדיקת אקו לב והולטר ל24 שעות. השאלה שלי היא- אם במהלך ההולטר יש לי דופק מהיר פתאום כתוצאה מהתקף חרדה, ההולטר יכול לזהות שזוהי לא בעיה לבבית אלא תוצאה מהתקף חרדה? אני פשוט חוששת שלא יוכלו "לזהות" אם זה בעיה או חרדה. ולכן חוששת לעשות את בדיקת ההולטר. אשמח לתשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

הולטר יודע לזהות רק את רישום האק"ג, כשיש דופק מהיר הוא לא יודע אם את בחרדה או בזמן ריצה למשל. את לכן צריכה לציין מה הרגשת כשהיה לך דופק מהיר וכך אפשר יהיה בהולטר לקשור בין הדברים.

12/01/2019 | 20:04 | מאת: א

שלום. אני חייל בן 19. עקב חלבון גבוה בדם, כאבי חזה שמופיעים לפעמים במאמץ ותופעה של חולשה המופיעה יום יומיים אחרי אימון ונמשכת יום יומיים, הופניתי לאקו לב. הכל היה בסדר, חוץ מ trace של דליפה במסתם המיטרלי וminimal דליפה במסתם הטריקוספידיאלי. הבנתי שזה לא משמעותי, אך רציתי לדעת מדוע בכל זאת זה מופיע בגילי, והאם זה מסביר את התסמינים. אציין שלפני כמה שנים גם עברתי בירור של מבחן מאמץ שיצא תקין ואקו לב עקב כאבי חזה במאמץ. האקו אז היה בסדר חוץ מאוושה סיסטולית פונקציונלית. למה היא נעלמה? בנוסף, האם החולשה יכולה להיות בגלל הפרעת קצב? האם דרוש לכך הולטר לב? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
12/01/2019 | 20:11 | מאת: א

לחץ דם ריאתי היה נורמלי, אך הרופא ציין שהיה 24. האם מדאיג?

אלו ממצאים חסרי חשיבות שלא קשורים לגיל ובטח שלא לסימפטומים שתיארת.

12/01/2019 | 10:23 | מאת: אריק

שלום, רציתי להבין מה ההבל בין בדיקת מיפוי לב לCT לב לטובת איתור מחלה כלילית. אשמח להתייחסותך לחסרונות (גם קרינה) ויתרונות של כל בדיקה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ct או צינתור וירטואלי מדגים את עורקי הלב במישרין.במידה והבדיקה תקינה הרגישות של הבדיקה כמעט 100% . הבדיקה כרוחה בקרינת רנטגן לא קטנה ובהזרקת חומר ניגוד. מיפוי היא בדיקה פונקציונלית עם הזרקה של חומר רדיו אקטיבי בכמות קטנה ,היא לא מדגימה את עורקי הלב, אלא מראה אם יש בעיה בזרימת הדם לשריר הלב במאמץ ועל פי זה ניתן להעריך אם יש סתימה בעורק. כמות הקרינה מאד קטנה הרבה פחות מ CT אבל רגישות הבדיקה קטנה יותר מ CT - סביב 85%

שלום, מה הבדיקה המומלצת לאיתור חסימות בעורקים? בסופו של יום שתי הבדיקות מגיעות לאותה התוצאה.נכון?

אין בדיקה אחת מומלצת . הסברתי מה ההבדל בין הבדיקות. כל מקרה צריך להשקל לגופו, לכל בדיקה יתרונות וחסרונות.

שלום רב, המצב הוא כזה- אני בת 32, מצב בריאותי תקין.במשפחה גם. הייתי עושה המון ספורט-הליכות וכרגע הפסקתי וגם עליתי 5 קילו בחודשים בחצי שנה אחרונה. רציתי לשאול לגבי כאבים בחזה/לב בצד שמאל במנוחה ובלילה. לעיתים אני מרגישה שם כאבים ושנה שעברה גם שהופיעו אך בבוקר צהריים ובדקה אותי אחות, א.ק.ג והכל תקין. נבדקתי כ- 3 פעמים בערך בשנתיים האחרונות. הכל תקין. אך שמתי לב למצצא חדש וקצת מדאיג- אני מזה כשבועיים מרגישה כאבים בחזה, וזה קורה בזמן שינה בלבד ב-2 בלילה בדיוק! וזה קורה כמעט בכל לילה. הכאב גורם לי להתעורר, לקום, לעמוד קצת ואף להתחיל ללכת בבית על מנת שהכאב יחלוף. הכאב הוא לא עוצמתי במיוחד אבל כואב. רמה 6 שעד 10 זה הכי הרבה מכאיב. זה מדאיג אותי היות וזה קורה כל לילה כפי שציינתי.. לעיתים עובר לאחר רבע שעה ושלשום נמשך חצי שעה ולפני שלשום נמשך לסירוגין .. כאב 10 דק רבע שעה חזרתי לישון ושוב התחיל בעודי שוכבת במיטה ומנסה לישון. לא דקירות, כאב קבוע, לוחץ בבית החזה צד שמאל. הייתי רוצה לשאול האם יכול להיות שזה נובע משינה לא טובה? אני בדר"כ ישנה על הבטן ולפעמים על הצד. אז כשמתחיל כאב שוכבת על הגב- לא עוזר. שאלות נוספות חשובות מאוד- אני משתמשת על בסיס קבוע בתכשיר לשיער "הרגיין" קצף לגברים, כמו מינוקסי לנשירה והתקרחות שהוא מכיל מינוקסידיל מעל 10 שנים האם יש קשר? פניתי לרופא עור שלא ידע לענות לי על זה. במידה והינך מכיר. אציין שביצעתי בדיקות דם כלליות והכל תקין. בבדיקת הורמונים רק התגלה הורמון גברי גבוה שגורם לנשירה שאין קשר לכאבי החזה לדעתי. דבר שלישי- אני משתמשת קבוע באבקת קולגן בערך 10 גרם ליום.. בקר/דגים, מידי יום שותה עם מיץ לוקחת כבר 3 חודשים לעור ולציפורניים בכל יום.. חשבתי אולי יש קשר לכאבי החזה בלילה, הרי הקולגן הזה זה בעצם עור באבקה אולי אני למעשה גורמת לעצמי נזק אולי זה יכול לעלות כולסטרול אולי זה מקור הבעיה לכאב בחזה? בנוסף לוקחת כדור ברזל ליום כי הברזל קצת נמוך אצלי אבל תקין. תודה, אני אשמח לתשובה מפורטת האם יש קשר לתוספים שאני לוקחת או מהניתן לעשות האם לחשוש שהמצב אכן חמור?

לקריאה נוספת והעמקה

שאלה ארוכה - תשובה קצרה. אין לי מושג בתוספים הללו, היות ואלו לא תרופות מצילות חיים פשוט תפסיקי תוסף לתקופה מסוימת ותראי אם התופעה המוזרה נעלמת.

11/01/2019 | 11:44 | מאת: חיים עטון

בצעתי את הבדיקה צינתור וירטואלי, ברצוני רק לדעת האם הכל בסדר.

לקריאה נוספת והעמקה

בגדול - בסדר. אין חסימות משמעותיות בעורקי הלב. באחד העורקים, העורק הקדמי היורד יש התחלה של טרשת עורקים עם היצרות עד 25% בלבד.

10/01/2019 | 20:52 | מאת: ליאת

מה המשמעות של השטחת גלי t כפי שנמצא בשתי בדיקות אקג שעברתי בהפרש של שבוע זו מזו אליהן הופניתי עקב לחצים בחזה קושי נשימתי תחושת שיתוק בכתף וחולשה כללית ? בת 39 בריאה בדכ וללא היסטוריה רפואית בעניין הלב כמו כן אין במשפחה היסטוריה של מחלות לב

לקריאה נוספת והעמקה

השטחת גלי T הינו לרב ממצא בלתי ספציפי באק"ג אבל כמובן יש להתייחס אליו בהקשר לעוד פרמטרים - תלונות הנבדק ,בדיקות דם ( אנזימי לב ) ועוד..

10/01/2019 | 19:38 | מאת: גולדה

האם הרגשת חום בעורף ובצואר יכולה להיות תסמין של התקף לב?

לקריאה נוספת והעמקה

הכל יכול להיות אבל חום בעורף ובצוואר זה ממש לא הממצא המאפיין התקף לב

08/01/2019 | 17:44 | מאת: פורת

שלום. בן 62 גובה 184 משקל 90 ק"ג סובל מכולסטרול ,ל.ד שהיה מאוזן ,הרחבה של האורטה .ללא התקף לב וכד' . שאלה : לטיפול בל.ד נטלתי פעמים ביום אנלדקס 15 מ"ג ולחץ הדם היה מאוזן - 130/80. עקב בדיקת אקו והרחבה של האורטה החליפו לי את האנלדקס באוקסאאר 50 פעם ביום, בשלב זה ל.ד אינו מאוזן 145/85-90 שאלה :האם האוקסאאר ידוע כמונע או עוזר במניעת התרחבות האורטה? תוך כמה זמן האוקסאאר אמור לאזן את ל.ד ?

לקריאה נוספת והעמקה

אין תרופה ספציפית שמונעת הרחבה של האאורטה. כן חשוב לאזן את לחץ הדם, עם כל תרופה, גם אוקסר טוב, גם תרופה ממשפחת חוסמי ביתא כמו קרדילוק טובה, החשוב הוא שלחץ הדם יהיה מאוזן.

שלום, אני רפלקסולוגית, בקורס מד"א שאני עוברת נאמר לנו שבצקות הרגלים מראים לנו שישנה בעיה בחדר ימין בלב. ברצוני לדעת ולהבין אם אני יכולה לעשות עיסוי ברגלים כדי "להמיס" את הבצקות שיש למטופלת שלי כבת 75. האם הדבר יכול להשפיע על הלב לרעה ?

לקריאה נוספת והעמקה

לבצקת ברגליים הרבה סיבות, רק אחת מהם הינה אי ספיקה של הלב . מבלי להכיר את המטופלת שלך לא אוכל להגיד לך אם ניתן לעסות את רגליה .

07/01/2019 | 15:42 | מאת: נדב

שלום רב בן 44 בריא ,רזה,בכושר. לפני כחודש דלקת גרון (STERP A ׂ) שטופל באנטיביוטיקה מאותו יום סובל מדופק מהיר מעל 100אפילו מגיע ל 120 במצב עמידה והליכה . בשכיבה וישיבה יורד לסביבות 60-70. ללא סחרחורות. ללא לחץ או חרדה.

לקריאה נוספת והעמקה

מה השאלה ?

06/01/2019 | 19:25 | מאת: רחל

שלום. בת 66. לאחר אקו לב' נמצאה הסתיידות בחלקה האחורי של טבעת מסתם מיטראלי. מסתם אאורטלי בעל 3 עלים. לחץ ריאתי מוגבר במידה קלה. אי מספיקה מיטראלית בינונית אשמח לדעת מה אומרות התוצאות תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שיש לך סיד בשני מסתמים בלב , המסתם המיטרלי דולף במידה בינונית , הלחץ הריאתי מוגבר במידה קלה. מה כל זה אומר ? צריך לדעת מה גילך ,מה הרקע הקרדיאלי ,זה בטח לא על רגל אחת באינטרנט

05/01/2019 | 17:10 | מאת: רותי

מה זה אומר. האם אני צריכה להמשיך לביקורת יותר מקיפה.

לקריאה נוספת והעמקה

זה אומר שיש הרבה סיד בטבעת המסתם . לא כתבת אפילו באיזה מסתם ואני מנחש שזה המסתם המיטרלי. אין לזה "ביקורת יותר מקיפה" . מעקב באקו דופלר אחרי תפקוד המסתם

03/01/2019 | 18:37 | מאת: אושר

שלום רב, אשמח לקבל פעינוח לא.ק.ג האם הוא תקין במידה ולא מה הבעיה ומה ההמשך במידה ולא תקין ערב טוב , תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

קשה לפענח אק"ג מבלי לראות את התרשים

03/01/2019 | 16:39 | מאת: רקפת

אני נוטלת קולכיצין מזה 4 חודשים לטיפול בפריקרדיטיס. מאז שהתחלתי עם התרופה התחלתי לסבול מבחילות וסחרחורות ולעיתים כאבי בטן אבל לסירוגין. בשבועיים האחרונים המצב החמיר. יש לי כאבים ברום הבטן, מתחת לחזה ובבטן התחתונה, בעיקר בישיבה או שכיבה. הרופא אמר לי להפסיק את התרןפה לשבוע ולראות מה קורה.. אני בהפסקה כבר5 ימים והשיפור קל ביותר. אני אמורה לחזןר ליטול אותה ביום א וממש חוששת לעשןת זאת. האם ייתכן שהתרופה עשתה לי נזק גסטרולוגי? הרופא טוען שאם הפסקתי לקחת ןזה לא עבר לחלוטין, אז אין קשר לתרופה . האמנם???

לקריאה נוספת והעמקה

לקולכיצין אכן תופעות לואי במערכת העיכול אבל כנראה לא נגרם נזק בטח לא בלתי הפיך. מה המינון שקבלת? צריך לנסות לחזור למינון המקסימלי הנסבל לרב כדור ביום

03/01/2019 | 16:38 | מאת: אנונימי

שלום דוקטור. הופנתי לMRI בשל עבר של פריקארדיטיס לפני כשנתיים. כיום בריא עוסק סספורט באופן יומיומי בן 23. בתוצאות בדיקת הMRI לפני כשבועיים נכתב כי מודגמת האדרה מאוחרת של הפריקרד ללא נוזל פריקרדיאלי והפריקרד לא מעובה. רציתי לשאול האם ההאדרה המאוחרת של הפריקרד זה נתון תקין או שיש איזו פגיעה בפריקרד?

לקריאה נוספת והעמקה

האדרה מאוחרת זה לא ממצא תקין, מצביע שהיה בעבר משהו בפריקרד. יותר חשוב שריר הלב - המיוקרד ,אם הוא תקין אז הכל טוב.

רגע משפחתי של אבא שנפטר בגיל צעיר ענייני לב וקריש ואירוע שהסתיים במוות. אני בתהליך הרזיה עם היסטוריית השמנה וכיום נתונים טובים של כולסטרול וטריגליצרידים בדם. עשיתי בשנת 2017 לפני כשנתיים בדיקת אקו לב - תקינה שתי בדיקות ארגומטריה במאמץ בשנת 2018 ..תקינות לא עשיתי אקו לב לאחר מאמץ ...הבנתי שרק קרדיולוג מפנה לבדיקה זו שכוללת גם את אבחון הבל במנוחה, גם את מבחן המאמץ ובמיוחד את החלק האחרון של בדיקת הלב לאחר המאמץ. האם קרדיולוג יפנה אותי לבדיקה כזו לבקשתי? מה יתרונותיה על פני כל הבדיקות שכבר ביצעתי והאם היא נחוצה לי. אני מעוניין לעשות. כמו כן הבנתי שיש בדיקת אוטרה סאונד של עורקי הצוואר גם היא לבחינת הסתיידות-כשלים באיזור זה. אותה שאלה להפניה לבדיקה זו.. ויתרונותיה והאם קרדיולוג יפנה אליה. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

השלמת נתונים ... יש לי נטיה גנטית לקרישיות יתר בדם פקטור 6– האם בה גורם סיכון נוסף עבורי מעבר לשמירה על אורח חיים בריא וספורטיבי ותזונה מיטבית וכדורים לאיזון לחץ דם ושומנים שאני נוטל בשגרה.. האם יד המלצה לבקש מהקרדיולוג בדיקות נוספות ...האם הולטר לב רלוונטי לענייננו? צנטור וירטואלי. ? בדיקה אחרת? בהנחה שאין מגבלה כספית לעניין

בגיל 50 עם הסטוריה של מחלת לב במשפחה הייתי בודק פרופיל שומנים מלא, עושה בדיקת לב במאמץ - בדיקת אקו במאמץ עדיפה על ארגומטריה. צינתור וירטואלי הוא תמיד אופציה כשיש סבירות גבוהה שהבדיקה תהיה תקינה. דופלר עורקי צוואר גם כן בדיקה טובה אבל לא הכרחית בשלב זה.

03/01/2019 | 12:20 | מאת: חיים

אקו לב תקין הולטר 24 שעות הראה 3 פעימות מוקדמות חדריות בודדות אקג תקין , גיל 24 לגבי הכמות והצורה אין לי את המידע כי לא בצעתי בדיקת מאמץ עדיין , הדופק במאמץ סדיר רוב הזמן פשוט מידי כמה פעימות פתאום יש את ההפסקה הזו וחוזר על עצמו ככל שהדופק נשאר גבוה בעיקר בזמן ההתאוששות הראשונית , אומר לך משהו ? אציין שמגיע לדופק 150 בריצה קלה האם תקין? ושאלה נוספת אפשר לדעת למה פעימות מוקדמות שנעלמות במאמץ עדיפות על פעימות מוקדמות שמופיעות במאמץ?

לקריאה נוספת והעמקה

תגובת הדופק במאמץ מצביעה כנראה על כושר גופני ירוד, לא יותר. העלמות של פעימה מוקדמת במאמץ היא תהליך פיזיולוגי - כשהדופק עולה הוא מתגבר על המוקד שיוצר את הפעימה המוקדמת וזה תקין. הופעה של פעימות מוקדמות דווקא במאמץ הינה מסיבות אחרות.

02/01/2019 | 15:50 | מאת: סמדר

שלום ד"ר אליאן אתמול חוויתי טרום עילפון, חולשה רבה מאוד ולחץ דם גבוה - 207/102. נשלחתי למוקד רפואה דחופה. שם גם הופיע כאב ראש חזק בצד ימין. ניסו שם לייצב את לחץ הדם שלי. הצליחו חלקית, אבל הוא נותר גבוה, ונשלחתי למיון. רופא המיון טוען שאין כל רקע אורגני ללחץ הדם הגבוה שלי ולחוסר היציבות. שוחררת עם לחץ דם סביר של 166/90, ואני מרגישה מאוד לא טוב. חלשה מאוד ומתנשמת אחרי פעולות קצרות. אשמח לדעתך על האקג שעברתי. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

איכן האק"ג ?

02/01/2019 | 17:55 | מאת: סמדר

העליתי קובץ..לא ברור לי מה קרה לו בדרך. מצרפת ברשותך קישורים לתמונות שלוש בדיקות אקג שנערכו לי אתמול. אםאתה לא רוצה קישורים, אשמח להנחיה מה לעשות. תודה רבה. http://www.up2me.co.il/v.php?file=28303250.jpg http://www.up2me.co.il/v.php?file=6387215.jpg http://www.up2me.co.il/v.php?file=83705066.jpg

הצלחתי לפתוח את הקובץ הראשון ששלחת ( שלושת הקישורים לא נפתחים ) - תרשים האק"ג תקין.

10/01/2019 | 10:56 | מאת: סמדר

תודה ד"ר אליאן

01/01/2019 | 15:56 | מאת: רובין

בן 72 , 181/96. מסתם דו-עלי, אאורטה הגיעה במשך 12 שנה מ 48 -ל 50. מסתם אאורטלי מסויד ומוצר, אי ספיקה קשה. מקטע פליטה 55- 64, מסתם 0.8 סמר, מפל ממוצע 54. מרגיש מצויין ללא שינויים במשך השנים- הולך כל יום 4 קמ אינטנסיבית בקצב 6 קמש. האם מחייב ניתוח בהקדם או אפשר להמשיך עד סימפטומים?. בהתחשב לסיכון מול סיכוי לרבות אורך חיים קצר של מסתם אורטלי מהחי. תודה

מסתם דו עלי עם דלף קשה ואאורטה 50 - הייתי שוקל כבר לנתח ,אין מה לחכות ניתן רק להפסיד.

01/01/2019 | 14:12 | מאת: דינה

שלום רב! אני בת 56.עשיתי הולטר לב ובו: קצב סינוס המהירות המינימלית בדקה 46.המהירות המקסימלית 101.המהירות הממוצעת 65. הפרעות קצב חדריות APC'S 4 בודדים במשך דקה.נצפו APB'S TRIPLET במהירות עד 130 לדוגמה בשעה 2.02. בשעות הלילה והבוקר נצפו קטעי סינוס ברדיקרדיה במהירות מינימלית של 46 לדקה. הייתי רוצה לדעת,האם יש טיפול למצב כזה או אין כאן מה לעשות. חשוב לציין שאני כרגע סובלת מכאבים בחזה. כבר מספר שנים אני מתלוננת על הכאבים בחזה ועל הדופק לא סדיר.אך עשו ממני צחוק ונאמר לי שאני בריאה מבחינה הלבבית. באפריל עשו אקו לב במאמץ,בספטמבר מיפוי.לפני כשנה עשיתי הולטר של 48 שנה...הכל היה תקין... אודה לך מאוד על ההמלצות. בברכה, דינה

לקריאה נוספת והעמקה

אם כל הבדיקות בסדר ובהולטר יש רק ירידה של הדופק עד 46 ( אני מנחש שזה קורה בלילה ) אז באמת אין מה לעשות כי אין בעיה.

בן 77. סובל מלחץ דם גבוה. מקבל תרופות בהתאם. סובל מאוד מנטייה להתעלפות (מספר התעלפויות בעבר) בזמן שינויי מצב משכיבה/כריעה לעמידה וישיבה. שאלתי היא: האם שימוש במחולל חמצן עשוי להעלים או לצמצם את התופעה? תודה. זאב.

לקריאה נוספת והעמקה

ממש לא. צריך לעבר על התרופות שאתה נוטל שם יכולה להיות הסיבה ,ישנן תרופות שתופעת הלוואי שלהן הינה ירידה חדה בלחץ הדם בשינויי תנוחה !

התרופות שאני נוטל הם: 1. בבוקר: קרדיולוק 5 מ"ג, אנדלקס 10 מ"ג, דיסוטיאזיד 12.5 מ"ג 2. לפני השינה: כנ"ל + וזודיפ 10 מ"ג. האם תרופות אלה או חלקן עלולות לגרום את התופעות עליהן אני מתלונן? תודה, זאב

לא מאד אופייני לאף אחת מהתרופות הנ"ל, הדיזותיאזיד שהוא כדור משתן יכול להשפיע. אינך מקבל איזה שהיא תרופה לערמונית מוגדלת ?

כן. אני מקבל DUODART 0.4 mg פעם אחת ביום. האורולוג שלי טוען שהשפעת הכדור הזה על לחץ הדם זניחה כי פעולתו מתרכזת בערמונית בלבד. לגבי התרופה המשתנת, האם מומלץ להפסיקה או להקטין את המינון? אשמח לשמוע את דעתך. תודה, זאב.

המינון של הכדור המשתן (דיזותיאזיד) נמוך יחסית וקשה להקטין לרבע כדור, תנסה לקחת אותו לסירוגין יום כן יום לא.

תודה רבה. זאב

שלום. עקב סחרחורות וחוסר איזון ניגשתי לרופא משפחה. יש לי דופק נמוך 46. הבנתי שאמור להיות את זה רק למי שעושה ספורט(אני לא) או למי שיש בעיות בקצב הלב. עשיתי אקג ויצא תקין. האם עליי לדאוג ולעשות דברים נוספים או שיש אנשים שחיים כך? אשנח למענה. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

דופק 46 במנוחה הוא נמוך וחריג ומחייב ברור. רצוי שתבדקי ע"י קרדיולוג שיערוך לך מספר בדיקות כמו אקו הולטר ובדיקת מאמץ לראות מהי תגובת הדופק למאמץ.

והאם דופק 46 שלא במנוחה זה נורמלי?

לא.

האם ישנם מזונות הגורמים לקצב לב מואץ? מהם?

לקריאה נוספת והעמקה

מזונות לא ממש משקאות שמכילים קפאין יכולים לגרום להאצה בדופק

30/12/2018 | 20:09 | מאת: חיים

תודה רבה על התשובה ! בהמשך לשאלתי אני רוצה בבקשה לדעת אם הפעימות מתגברות במאמץ זה מסוכן יותר ? כי כל פעם במאמץ או לאחריו או בהתרגשות מגיעה אצלי התחושה הזו. התשובה שלך היתה שאוכל להמשיך באופן רגיל ובשגרה מלאה אך חשוב לי לדעת שאני באמת יכול לעשות מאמץ למרות שהוא גורם לפעימות ולגירוי הזה להגיע.. משער שזה בגלל העלייה של האדרנלין יש לי מבחן ליחידה שדורשת ריצת 2000 ומבחני כושר ומאמץ בגלל זה מתעכב על הנושא תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

לא זוכר מה היתה שאלתך הקודמת ומה היתה תשובתי בכל מקרה פעימות מוקדמות שנעלמות במאמץ עדיפות על פעימות מוקדמות שמופיעות במאמץ משמעות הפעימות המוקדמות במאמץ תלוי בכמותן צורתן ובעיקר האם הלב ברקע בריא.

03/01/2019 | 01:53 | מאת: חיים

אקו לב תקין הולטר 24 שעות הראה 3 פעימות מוקדמות חדריות בודדות אקג תקין , גיל 24 לגבי הכמות והצורה אין לי את המידע כי לא בצעתי בדיקת מאמץ עדיין , הדופק במאמץ סדיר רוב הזמן פשוט מידי כמה פעימות פתאום יש את ההפסקה הזו וחוזר על עצמו ככל שהדופק נשאר גבוה בעיקר בזמן ההתאוששות הראשונית , אומר לך משהו ? אציין שמגיע לדופק 150 בריצה קלה האם תקין? ושאלה נוספת אפשר לדעת למה פעימות מוקדמות שנעלמות במאמץ עדיפות על פעימות מוקדמות שמופיעות במאמץ?

לא מיצינו את נושא הפעימות המוקדמות ?

29/12/2018 | 16:11 | מאת: מנסה להבין

שלום רב יש פעימות לב מרובות ברצף כבר יותר מ 24 שעות. זה גם מםעימה אחת התגבר להרבה פעימות. האם זה מסוכן?

לקריאה נוספת והעמקה

פעימות מוקדמות לרב אינן מסוכנות אבל כמובן שזה תלוי בגיל, ברקע הקרדיאלי,בתפקוד הלב ועוד...

28/12/2018 | 21:36 | מאת: עדנה

בעקבות פרפורי פרוזדורים ניתן טיפול לוויסות הדופק. כרגע הדופק נמוך 40-50. האם זה נמוך מדי ומסוכן?

לקריאה נוספת והעמקה

זה נמוך אבל לא מסוכן אם אין סימפטומים נלווים של חולשה או סחרחורת. רצוי לשמור על דופק מינימלי סביב 55-60 ולא לרדת ל40.

28/12/2018 | 18:00 | מאת: נעמה

שלום. בעלי בן 48. לפני 8 שנים נפצע ברגליים ובצוואר ולכן כבר 8 שנים ממעט ללכת. הולך לאט 1-2 דקות עד הרכב. עומד מעט. רוב היום יושב. כמו כן לא מפעיל את השרירים בזרועות באופן משמעותי מרים לכל היותר 1 קילו. המשקל שלו תקין. 62 קילו גובה 1.82 השומנים בדם LDL=75 כולסטרול כללי 150 טריגליצרידים 170 סוכר 82 HDL = 36 לחץ דם 115-60 אק"ג תקין ארגומטריה לפני 10 שנים תקינה לפני הפציעה אקו לב לפני שנה תקין. רציתי לשאול את דעתכם עד כמה העובדה שהוא לא עושה כושר גופני ודופק הלב שלו לא מגיע לדופק אירובי פרט למצבים חריגים, מסכנת את הלב שלו ומעלה את הסיכון שהוא יחווה חלילה אירוע כל שהוא בלב או במוח. האם זה מעלה את הסיכון פי כמה ומהותי מאוד? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

להיעדר פעילות גופנית יש השפעה לא טובה גם על הלב כמו שפעילות גופנית מייטיבה עם הלב. ברור שלא ניתן להעריך במדוייק בכמה הסיכון יותר גדול - אבל אם שאר הפרמטרים שמשפיעים יהיו תקינים ( משקל לחץ דם סוכר כולסטרול.. ) הסיכון יהיה נמוך.

28/12/2018 | 14:21 | מאת: אייל

שלום גיל 51 באחרונה קצת עייפות ותשישות. בדיקות דם תקינות. אשמח לדעתך המקצועית. 1. אם חלילה מתפתחת איזה שהיא פגיעה בשריר הלב או ירידה בתפקוד הלב כמו באי ספיקת לב/ קרדיומיופתיה וכו' האם הדופק במאמץ אמור להיות גבוה יותר מאשר קודם לכן במצב הבריא או נמוך יותר? 2. אני עושה כל יום הליכה ברגל והדופק כבר שנים בערך 100 בזמן ההליכה. גם עכשיו הוא בערך 100 בזמן הליכה באותה מהירות. האם העובדה שהדופק לא גבוה יותר על אותה רמת מאמץ היא סימן טוב ופחות סיכוי שיש איזה פגיעה בלב מסתמים וכו'? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

1.יכול להיות גבוה יותר אבל זה ממש סימן שולי. 2.הדופק 100 במאמץ הוא בסדר , אם היתה פגיעה משמעותית בתפקוד הלב או באחד המסתמים יכול היה להיות דופק יותר גבוה אבל פגיעה בלב לא נעשית על פי רמת הדופק במאמץ.

27/12/2018 | 17:34 | מאת: מירי

אני בת 66. בעקבות טיפול כימותרפי שקבלתי בעבר עלי לבצע בדיקת אקו לב כל שנתיים. אודה לקבלת התייחסותך האם יש בעיה במממצאים האחרונים : אאורטה עולה 30 ממ סינוסים אאורטלים 29 ממ' פרוזדור שמאלי 38 שטח פרוזדור שמאלי 21 סמ"ר רוחב חדר שמאלי בזמן סיסטולה 25 ממ רוחב חדר שמאלי בזמן דיאסטולה 44 ממ עובי המחיצה הבין חדריות 10 ממ עובי דופן אחורית 10 ממ המסתם המיטרלי - תקין המסתם האאורטלי - תלת עלי, תקין מסתם טריקוספידלי-דלף מזערי סיכום: אאורטה עולה תקינה שורש וקשת אורטה תקינים חדר שמאלי בגודל ותפקוד סיסטולי גלובלי תקין 65% LVEF הפרעה דיאסטולית דרגה 1 חדר ימני בגודל ותפקוד תקין מסתם מיטרלי תקין אנטומית מסתם אורטלי תלת עלי תקין מסטם טריקוספידלי עם דליפה מזערית מסתם פולמונלי הודגם תקין פרוזדור שמאלי מוגדל קל מחיצה בין פרוזדורים תקינה וללא מעבר וריד נביב תחתון אינו מורחב. עובר קולפס בנשימה. לחץ ריאתי מוערך 24 מ"מ כספית לא הודגם נוזל פריקרדיאלי תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לפי בדיקת האקו הכל בסדר !

27/12/2018 | 12:43 | מאת: חנהמ

בהמשך לתשובתך: אם כך, מה הבעיה? יש טיפול? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין בעיה ואין טיפול. נקודה.

27/12/2018 | 11:31 | מאת: שגיא

שלום פניתי אליכם בפורום בעבר בשל ירידת משקל חדה ( עקב קרוהן ) BMI=15.5 וזה גרם לחולשה ותשישות. לפני 10 חודשים אקו לב תקין. באחרונה יותר חולשה ודיזינס. בדיקות דם תקינות אק"ג תקין לחץ דם תקין 115-65. יש פעם בכמה ימים תחושה של קצת דיזינס שחלילה עלול להתעלף. רציתי לשאול . 1. במידה וחלילה הלב יתחיל לפתח קרדיומיופתיה או אי ספיקת לב עקב המצב התזונתי והתת משקל האם הטיפול לכך יהיה ממילא רק לשפר את התזונה ולעלות במשקל? או שיש חשיבות לבדוק כי אם חלילה מתפתח משהו כזה אז צריך עוד צעדים בשביל להציל את הלב? 2. אם ממילא הטיפול הוא רק לעלות במשקל האם יש טעם לעשות שוב אקו לב לאחר 10 חודשים או שרוב הסיכוי שאין צורך אם אני עכשיו בתהליך של עליית משקל ושיפור התזונה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אין דרכים למנע פגיעה בלב, צריך לקבל טיפול למחלת המעי ולעלות במשקל. בכל פעם שיעלה חשד לפגיעה בלב ניתן לברר את זה בבדיקת אקו חוזרת.

26/12/2018 | 20:19 | מאת: פרפור פרוזדורים

מהם השיקולים להשתלת קוצב לב במיקרה של פרפור פרוזדורים

לקריאה נוספת והעמקה

קוצב לב איננו טיפו לפרפור פרוזדורים. יש מצבים שטיפול תרופתי בפרפור מצריך "הגנה "של קוצב כשהדופק יורד יותר מדי עם התרופה או במקרה אחר כשתרופות לא עוזרות ורוצים לנתק את מעבר החשמל בין הפרוזדור לחדר כדי שלא יהיה פרפור ואז צריך להשתיל קוצב לב.