Pfo/asd מה זה אומר????

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

09/10/2018 | 13:48 | מאת: אור

היי, נאמר לי כי לבתי שנולדה יש vsd והסבירו לי כי למעשה קיים חור בלב. במכתב סיכום לפני תיאור ה- vsd וסוגו כתוב pfo/ asd. האם זה אומר שיש עוד בעיות חוץ מה vsd? כי לא הוסבר לי על כך כלום.. אם אכן זו בעיה נוספת אשמח להסבר.

אור שלום, ASD/PFO פירושו שיש פתח בין העליות . הפתח הוא קטן ווכל הנראה אינו משמעותי וסיכוייו להסגר בגיל שנתיים גבוהים מאד. פתח באיזור זה קיים אצל כל עובר והוא אחראי לחלק לא מבוטל של זרימה תקינה בתקופה העוברית. אין קשר בינו ובין ה VSD

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים