IBS וקרוהן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

18/10/2013 | 08:43 | מאת: יוסי

רציתי לשאול : האם תסמונת המעי הרגיז יכולה להיגרם כתוצאה מתקופה ממושכת של לחץ ומתח, או רק מוחמרת בגינן. האם קרוהן מתפרץ כתוצאה ממתח ולחץ? והאם יש קשר בין IBS לקרוהן ( החמרה של IBS יכולה לגרום לקרוהן?) וכן, אם יש אבחנה של IBS ואח"כ מאבחנים קרוהן,האם עדין יש IBS או שלעולם אם יש קרוהן אין כבר אבחנה של IBS? תודה

האם תסמונת המעי הרגיז יכולה להיגרם כתוצאה מתקופה ממושכת של לחץ ומתח -- כן האם קרוהן מתפרץ כתוצאה ממתח ולחץ? -- לא החמרה של IBS יכולה לגרום לקרוהן? -- לא אם יש אבחנה של IBS ואח"כ מאבחנים קרוהן,האם עדין יש IBS -- כן -- תודה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול