שאלה לגביי בדיקות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

22/10/2013 | 07:03 | מאת: שי

שלום רב קיבלתי הפנייה לבדיקת ct אנטרוגרפיה שאני קצת חושש לעבור קראתי שהבדיקה כרוכה בבליעת יוד ובנוסף על הקרינה הרבה. שאלתי היא האם אפשר להחליף בדיקה זאת בבדיקת MRI למעי הדק (כמובן שזה באופן פרטי כי הקופה לא מאפשרת). הבנתי שב MRI אין קרינה. אני חושש לבצע בדיקות פולשניות כגון גסטרוסקופיה קולנוסקופיה מודה על התשובה בהקדם

אכן אפשר לעשות MRI למעי הדק במקופ הקרינה בסיטי . אבל גם ב MRI צריך לשתות חומר ניגוד וגם להזריק

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול