אבנים בכיס המרה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

30/10/2013 | 08:48 | מאת: אייל

שלום רב, בערבות כאבים בצד ימין של הבטן העליונה, אובחנתי בבדיקת אולטראסאונד שבעל אבנים בכיס המרה. מה המשך האיבחון ? להבנתי , עלי לעבור בדיקת MRCP לשלילת חסימתית וזיהום הכבד גם אם לא אובחן באולטראסאונד , כן ? וכן לערוך בדיקות שם לשלילת בעיות כבד ? מה עלי לבדוק ספיציפית בבדיקת הדם וכן האם מומלץ להתחיל טיפול אנטיביוטי ? לגבי ניתוח הלפרוסקופית להוצאת האבנים, מהם התסמינים האופיניים בתקופה הקצרה לאחר הניתוח ומהם התסמינים האופיניים ארוכי הטווח ? תודה.

קודם כל צריך להבין אם הכאב בבטן הוא התקפי והאם הוא נובע מהאבנים בכיס מרה ולצורך כך יש להיוועץ בגסטרואנטרולוג. במידה והכאב לא קשור לאבני המרה לא צריך לנתח . כמובן יש לבדוק תפקודי כבד ואם תקינים לא צריך הדמייה נוספת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול