מחלת קרוהן וחוסר בB12

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

25/10/2013 | 09:13 | מאת: מורן

האם יש קשר בין חוסר בB12 למחלקת הקרוהן? יש לי חוסר חמור שעומד על 115 והרופא המליץ לי לקחת זריקות. האם עדיף לקחת כדורים? האם הזריקות או הכדורים גורמים לתופעות אצל מאובחני קרוהן? תודה מראש, מורן

שלום מורן, האם יש קשר בין חוסר בB12 למחלקת הקרוהן? -- כן: ויטמין B12 נספג במעי דק סופי; זה בדיוק החלק שמעורב בדלקת במרבית חולי קרוה'ן - ואם הוא מודלק - הוא לא מתפקד ולא סופג ויטמין B12. כך נוצר החסר. יש לי חוסר חמור שעומד על 115 והרופא המליץ לי לקחת זריקות. האם עדיף לקחת כדורים? -- אפשר כדורי מציצה - ויטמין B12 בכדורים אלה נספג ישירות מחלל הפה ואינו זקוק למעי דק סופי לצורך ספיגה האם הזריקות או הכדורים גורמים לתופעות אצל מאובחני קרוהן? -- לא אמורים לגרום לתופעות לואי

27/10/2013 | 08:25 | מאת: מורן

ד"ר שלום, רציתי לדעת אם הטיפול בכדורי מציצה אפקטיבי כמו הזריקות? הרופא משפחה שלי טען שאני חייבת זריקות אחרת אתמוטט (כי רמת הB12 מאוד נמוכה) שמעתי שהזריקות ממש כואבות. אם ניתן לקחת כדורי מציצה כמה לקחת בכל יום?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול