לרופא ייעוץ

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

23/10/2013 | 10:21 | מאת: שירה

לרופא שלום רב! אני בת 23 אני עם חשד למחלת קרוהן ואני נוטלת בודזון עקב הקאות וכאבי בטן כמו כן אני נוטלת בודזון במינון של 12 מג ליום בנוסף לזה הטיפול הוא ממושך יהיה מכיוון שאני תלויה בבודזון ואם אני יורדת במינון אני מקיאה. ולכן אני כרגע ממשיכה ליטול את התרופה לתקופה מאד ממושכת יש לי שאלה עכשיו אני סובלת מדלקות אוזניים חוזרות ונישנות ואני מיועדת לניתוח כמו כן האם יש קשר להופעת הדלקות החוזרות באוזניים לבין זה שאני נוטלת בודזון? תודה רבה נב אני לא יכולה להפסיק את הטיפול אם במידה ויש קשר בין הדברים כי ברגע שאני יורדת במינון אני מקיאה ויש לי עוד שאלה למה שאני יורדת במינון של הבודזון אני מקיאה? תודה רבה נב אתמול קיבלתי זריקת אביטרן וזה עזר לי בשילוב עם הבודזון וכרגע אני לוקחת קולוטאל ובודזון במשולב.

אני עם חשד למחלת קרוהן -- חשד בלבד? ואני נוטלת בודזון עקב הקאות וכאבי בטן -- עדיין חשד וכבר מטופלת בסטרואידים? כמו כן אני נוטלת בודזון במינון של 12 מג ליום -- זה מינון מעט חריג בנוסף לזה הטיפול הוא ממושך -- זאת לא תרופה לטיפול ממושך מכיוון שאני תלויה בבודזון ואם אני יורדת במינון אני מקיאה -- תראי שירה, אם האבחנה מבוססת (ולא רק "חשד" כפי שאת מגדירה - את זקוקה לטיפול בתרופות לדיכוי מערכת חיסונית - אימורן או פורינתול. ולכן אני כרגע ממשיכה ליטול את התרופה לתקופה מאד ממושכת -- תועלת גדולה לא צפויה מטיפול ממושך, לעומת זאת, נזק מצטבר - בהחלט כן יש לי שאלה עכשיו אני סובלת מדלקות אוזניים חוזרות ונישנות ואני מיועדת לניתוח כמו כן האם יש קשר להופעת הדלקות החוזרות באוזניים לבין זה שאני נוטלת בודזון? -- יתכן. כדאי לבדוק רמות של נוגדן דם בשם IgA (לעתים נמוך בחולי קרוה'ן ויכול להיות קשור לדלקת אוזניים) אני לא יכולה להפסיק את הטיפול אם במידה ויש קשר בין הדברים כי ברגע שאני יורדת במינון אני מקיאה -- לא לגמרי ברור לי למה אך בכל מקרה בודיזון הוא אינו טיפול לטווח ארוך. ויש לי עוד שאלה למה שאני יורדת במינון של הבודזון אני מקיאה? -- לא לגמרי ברור לי אתמול קיבלתי זריקת אביטרן -- זאת תרופה גרועה עבור חולי קרוה'ן - יוצרת אשליה של "עזרה" וכעבור מס' ימים מלבה את האש של דלקת מעי וזה עזר לי בשילוב עם הבודזון -- שילוב לא טוב וכרגע אני לוקחת קולוטאל ובודזון במשולב -- שירה, תגשי למרפאה של אחת הרופאים שמתמצעים בתחום של מחלת מעי דלקתית. צריך לשנות משהו בטיפול שאת מקבלת, את לא יכולה להמשיך כך.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול