אי ספיקת כליות עם אי ספיקת לב

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

06/10/2018 | 10:34 | מאת: ברכה

שלום רב בת 87 ברקע מחלת איס"ק לב דרגה 3 , על רקע אי ספיקת מסתם מיטרלי (מחשבה לביצוע MITRAL CLIP) כמו כן אי ספיקת כליות כרונית עם ערכי קריאטינין 3 מג%, ואנמיה של 10.5 גר% על רקע המחלה הכלייתית. GFR=17 מטופלת :בוקר :פרוקור 200 מג פוסיד 40 מג , דימיטון 6.25 מג, אלקויס 2.5 מג. ערב : פוסיד 40 מג, דימיטון 6.25 מג , אלקויס-2.5 מג. כמו כן ברזל דרך הפה, וויטמין D3 -בימים לסרוגין תוך מעקב PTH. לחצי דם נשמרים בגבולות 130/55 , דופק 55 , חמצן 97% , משקל יציב 57-58 קג. לציין חולשה ועייפות קשה בעיקר בבקרים. שתן נותנת כרגיל, ושומרת על תזונה מאוזנת ללא מלח ועם חלבונים כ 50 גרם ביממה. שאלתי 1.האם ניתן לשנות את זמני נטילת הכדורים על מנת להפחית העייפות והחולשה של הבוקר? 2. מוצר קו אנזים Q10 שמשפר תפקוד לב באיס"ק לב ושיפור מצב כליות האם מומלץ במצבי ובגילי ואם כן אז באיזה מינון? 60 מג? 100 מ"ג? 3. אני במעקב קרדיולוגי קבוע מה ההשלכות והניסיון בביצוע MITRAL CLIP בגילי והסכנה בביצוע הטיפול לגרום להחמרת מצב הכליות. (חומר ניגוד) 4. מה לחץ דם הרצוי בגילי? ומה גבול החמצן שסביר לגילי (מודדת באוקסימטר קבוע) לתשובתכם אודה

מספור לי מספר שאלה 1. אנני בטוחה שהכדורים אחראיים ל"חולשת הבוקר". החולשה יכולה לנבוע מסיבות רבות בניהן הפרעות קצב, אי ספיקת הלב, צניחת לחץ הדם בשינוי מנח גוף (מכונה אורטוסטאטיזם), מחלות רקע אחרות. גם הפרעות מלחים, חסרים תזונתיים (למשל חסר ברזל ואולי גם חסר ב Q coenzyme 10), הפרעות בתפקוד בלוטת התריס עלולים לגרום לעייפות. האנמיה גם היא יכולה לתרום לעייפות. תיקון אנמיה באמצעות תרופות על מנת להעלות את רמת המוגלובין ל 11.5-12 יכול לעזור. את הדימיטון יש ליטול מדי 12 שעות לערך. את הפוסיד לפחות 4 שעות לפני השינה, ואפשר במרווח של 4 שעות ממנה קודמת. 2. קואנזים Q10הוא תוסף מזון בעל פעילות נוגדת חמצון, ואפקט לא מוכח חד משמעית על תפקוד הלב באי ספיקת לב. במחקר מבוקר שבו נמצא כי שיפר תחלואה ותמותה במטופלים עם אי ספיקת לב המינון שניתן היה 300 מ"ג ליממה (נלקח 100 מ"ג שלוש פעמים ביום). אין מידע על התאמת מינון באי ספיקת כליות 3. אין לי אפשרות לענות על שאלה זו. אינני מכירה אותך או את הניסיון של המרכז שבו אולי תעברי את הפרוצדורה.. ככל שהמרכז/הרופא המבצע יותר מנוסה % הסיבוכים בדרך כלל יורד. לדעתי כמות חומר הניגוד הניתנת בפרוצדורה היא קטנה ועל כן הסכנה להחמרת אי ספיקת כליות (בעקבות מתן יוד) קטנה . 4. הגורם המגביל בטיפול בלחץ דם הוא הלחץ הדיאסטולי (הנמוך) . מומלץ שלא ירד מתחת ל 55 (במדידות במרפאה). מדידות לחץ דם ביתיות הן בדרך כלל נמוכות יותר מהנמדד במרפאה ונהוג לאפשר מדידות של עד 50 מ"מ כסיפת ל"ד דיאסטולי. סטורציית חמצן של מעל ל 95% במנוחה, וכל עוד אינה יורדת מתחת ל90% במאמץ יכולה להחשב כ"סבירה"

08/10/2018 | 07:57 | מאת: ברכה

תודה רבה על תשובתך המקצועית

מנהלי פורום נפרולוגיה