פורום נפרולוגיה

תחום הנפרולוגיה עוסק באבחון וטיפול במחלות כליה. הפורום עוסק במחלות הכליה השונות, בדרכי טיפול ומניעת התקדמות אי ספיקת כליות, בשיטות לטיפול כלייתי חליפי במקרים של כשל כלייתי, בהפרעות במאזן המלחים בגוף, וכן ביתר לחץ דם. .
2101 הודעות
1906 תשובות מומחה

מנהלי פורום נפרולוגיה

15/12/2018 | 08:49 | מאת: אורי

בן 48. בריא. משקל מאוזן. לפני כחצי שנה שמתי לב שיש לי דופק גבוה יחסית (לא היה בעבר), סביב 100 פעימות בדקה במנוחה. במדידות התגלה גם שיש לי גם לחץ דם גבוה - ממוצע של 94 על 140. לאחר בדיקות הולטר, כלייה, אולטרסאונד וכו' שהיו תקינים, הוחלט שאתחיל לקחת חצי כדור (25 מג) דיזותיאזיד, בכל בוקר. לאחר כחודשיים בערך אכן נרשמה ירידה בערכים לאיזור 82 על 125, והדופק ירד לאיזור ה 75 פעימות בדקה. כיום, אחרי חצי שנה שאני לוקח את התרופה, הערכים עלו והם סביב 90 על 135 והדופק בממוצע הוא 92. הנתונים לסיכום: לפני חצי שנה - דופק 100, לחץ דם 94 על 135. מתחיל לקחת חצי כדור דיזותיאזיד בעצת קרדיולוג לאחר בדיקות אקג, תפקוד כליות, אולטרסאונד וכו' שיצאו תקינות. לפני 3-4 חודשים - דופק 75, לחץ דם 82 על 125. כיום - דופק 92, לחץ דם 92 על 135. כלומר ערכי הדופק ולחץ הדם חזרו להיות גבוהים. השאלות שלי: א. האם כדאי לשקול לעלות מחצי כדור דיוזתיאזיד לכדור שלם (כלומר מ 25 מ"ג ל 50 מ"ג ביום). ב. אולי כדאי לשלב עם כדור אחר (למשל נורמלול) כדי להוריד קצת את הדופק? ג. האם יש צורך בבדיקות נוספות? מבחינת ההרגשה שלי אני מרגיש בריא יחסית.

14/12/2018 | 15:26 | מאת: נועה

שלום רב. אני סובלת מאי ספיקת כליות חלקית בעקבות פגיעה כלייתית של כימותרפיה שניתנה לי כנערה. מאז היו שתי הריונות ולידות אשר החמירו מעט את המצב ( לידה אחרונה לפני 6 שנים), אך מאז התייצב על קריאטנין 1.4-1.3 וחלבון בשתן 400-600. לפני כ5 חודשים התחלתי אימוני ריצה והיום רצה מרחק של 6.5 ק"מ פעמיים בשבוע עם תכנון לעלות עוד את המרחק בהדרגה. בבדיקות הדם האחרונות הייתה קפיצה משמעותית בכמות החלבון בשתן 1100. קריאטנין ללא שינוי. האם יש קשר בין הריצה להחמרה במצב? האם בכלל מומלץ שאעסוק בספורט שכזה? תודה מראש על התשובה

13/12/2018 | 19:15 | מאת: אייל

שלום אני בן 48. מזה כ 20 שנה יש לי אריתרוציטים בשתן. בשתן ראשון על הבוקר בבית לפעמים יש לפעמים אין ובשתן שני יש תמיד בכמות נמוכה. לשמחתי מעולם לא היה לי שתן עם דם גלוי בעין. אצל אבא שלי יש תמונה דומה. US דרכי שתן לאורך השנים תקין כולל לפני שנה. CT בטן תקין לפני חצי שנה. תפקודי כליות לאורך כל השנים תקינים תוצאה מהיום קריאטינין 0.84 ( הנורמה 0.7-1.2 ) UREA 20 ( הנורמה 10-50 ). אמרו לי לאורך השנים שכנראה מדובר במשהו משפחתי חסר משמעות עם אריתרוציטים בשתן אבל שקיים סיכון מסוים שזה יתפתח ל IGA NEPHROPATHY נבדקו היום גם אימונוגלובולינים iga = 418 ( הנורמה 70-370 ). igg =1474 תקין igm= 140 תקין בבדיקות IGA בעבר היו תוצאות שנעו בין 320 עד 370 , מעולם לא היה 418. ספירת הדם תקינה יתר הכימיה ואלקטרוליטים תקינים אבקש לשאול 1. האם העובדה שה IGA עלה מהווה סימן שאולי אני מפתח IGA NEPHROPATHY? האם זה דורש המשך בירור ואיזה? 2. בבדיקת השתן מהיום התמונה תקינה לחלוטין וכרגיל אריתרוציטים כ 25. עם זאת הופיע גם squamous epithelial cells = FEW האם יש לזה משמעות? 3. אני לוקח כל יום פמוטידין 40-60 מג ( גסטרו ) לצרבות. כתוב שלחולי כליה יש להפחית מינון. האם יש בעיה עם תרופה זאת? ( אני לא מסתדר בלעדיה.. ) תודה רבה!!!

13/12/2018 | 10:01 | מאת: ליאת

האם מותר לקחת דיסקטיל פורטה פעמים ביום על קראו עין סביב ה 2 ?

לקריאה נוספת והעמקה

התשובה משתנה בהתאם לערך ה GFR התלוי בין היתר בקראטינין וגיל. אם גילך סביב 40, הרי שה GFR הינו 30. מתחת לערך של 30 צריך להפחית את המינון בחצי, כלומר ליטול רק כדור אחד ליום. רספרים עלול לגרום לעליה ברמת האשלגן ולעליה בקראטינין, חלקה "לא אמיתי" אלא טכנית, וחלקה בשל השפעה אמיתית על התפקוד הכלייתי. זו אינה תרופת בחירה במטופלים עם אי ספיקת כליות משמעותית אולם יש זיהומים שיגיבו רק לתרופה זו ואז אין ברירה

12/12/2018 | 18:35 | מאת: שי ואיין

אני נוטל כדורים בשם דופלקס 5/80 ליתר לחץ דם. הופיע מאמר חדש כי כי הכדור הנ"ל גורם למסרטן. האם עליי להמשיך וליטול הכדורים או שעליי להחליפם? עד עכשיו הייתי מאוזן עם הכדור הזה! מה עליי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

ראשית להרגע. אצל יצרן ספציפי, רק בחלק מהאצוות, נמצא חומר שעלול להיות מסוכן בחשיפה ממושכת. החברה התריעה על כך מייד ומשרד הבריאות הורה כאמצעי זהירות (עד שיבדקו כל האצוות של היצרן הספציפי) לא לשווק כרגע יותר דופלקס אלא להמירו לאותה תרופה של יצרן אחר, עם שם מסחרי אחר (למשל EXFORGE 5/80 במקרה שלך). אם יהיה מחסור בבית המרקחת יחליפו לך (זמנית) את חלק ממרכיבי התרופה וזאת על מנת להמשיך ולטפל בך כיאות. לא להילחץ. אנא פנה לרופא המשפחה

12/12/2018 | 10:02 | מאת: גרשון

אני בחרתי בתזונה קטוגנית הסוכר ירד מ6.4 ל4.9 a1c לחץ הדם התחילו סחרחורות הורדתי פמיד משקל ירד מ118 ל100 גאוט יציב עים כדור אלוריל ביום לחץ דם 130/90 מה כדאי לבדוק בכליות מה דעתכם על הדיאטה הזו בכלל תודה כבר יותר מחצי שנה

לקריאה נוספת והעמקה

דיאטה קטוגנית היא דיאטה שיש בה הפחתה משמעותית של כמות הפחמימות ובמקומן עולה צריכת השומנים. זו אינה דיאטה מאוזנת, היא עלולה לגרום לחמצת, עליה בכולסטרול, אוסטיאופורוזיס והיוצרות אבני כליה. היא עלולה לגרום לחסרים תזונתיים. חלק מהדיאטות המכונות "קטוגניות" הן למעשה דיאטות עתירות חלבון . דיאטה עתירת חלבון, ואפילו קצרת טווח גורמת לעלייה בקצב הסינון הכלייתי. לאורך זמן עומס יתר זה עלול לגרום לנזק כלייתי. אני מסייגת מדיאטות כאילו.בטח לאורך זמן. לא הייתי ממליצה להמשיך בה. בכל מקרה ממליצה על ליווי של דיאטן/דיאטנית. מומלץ לבצע בדיקות כלליות רחבות שיכללו בין היתר פרופיל שומנים, תיפקודי כליה,מלחים בדם,כימות אלבומינוריה בבדיקת שתן.

12/12/2018 | 09:51 | מאת: גרשון

האם להמשיך או למה להחליף החליפו לי ללוטן 100 ניראה לי מוזר

לקריאה נוספת והעמקה

דווח בעולם כי בחלק מהאצוות של התרופות VECTOR, VECTOR PLUS, DUPLEX בכל המינונים והשילובים שיוצרו על ידי יצרן מסוים נמצא חומר מסרטן בכמות חריגה. אחת האצוות המזוהמות הגיעה לישראל. כאמצעי זהירות הוחלט בשלב ראשון על הפסקת הפצת כל תכשירים הללו שיוצרו על ידי יצרן ספציפי, המרתן ליצרן אחר או לתרופה אחרת. כנראה שיש בבית המרקחת מחסור של המקבילה EXFORGE ועל כן הוחלט לתת לך תרופה אחרת. לציין כי DUPLEX היא תרופת משלב המכילה 2 תרופות (ולסרטאן ואמלודיפין). כעת קיבלת המלצה לתרופה בודדת . אולי העלו לך מינון. יש להיוועץ עם רופא המשפחה. בהצלחה

שלום, האם המשמעות של הגידול השפיר בכליה , הנגע, היא שבעתיד, בכל מקרה יגדל ויהווה סכנה? האם יש דרך להסירו בכדי למנוע התפתחותו בעתיד? האם יש דרך למנוע גדילתו והיווצרות חדשים ונוספים? האם יש משמעות במקרה שכזה לגודל כליה שונה? הכליה הימנית נמדדה 9.1 לעומת השמאלית שבה אין נגע, 9.7 סמ

לקריאה נוספת והעמקה

המושג נגע אורגני לא אומר דבר. הוא לא מאבחן בין ממצא שפיר לממאיר. אני מניחה שנמצא בבדיקת באולטרסאונד. חשוב להמשיך את הברור בסי טי עם חומר ניגוד שיכול לאפיין את אופי הנגע. אם ממאיר (למשל קרצינומה של הכליה) יש להסירו. אם שפיר מומלץ לבצע מעקב תקופתי. למה להיכנס לניתוח על סיבוכיו אם לא צריך? גורמי סיכון לקרצינומה של הכליה הם עישון, השמנה, יתר לחץ דם כגורמים שניתן לטפל בהם.

תודה על תשובתך. ההגדרה המלאה היתה ״נגע אקוגני קורטיקלי 0.9 סמ, מתאים ל AML האם ניתן לדעת בוודאות שעסקינן בגידול שפיר? שאלתי באשר לעתיד גידולים שפירים שכאלה בכליה, האם תתחייב שיגדלו ים השנים וידרשו הסרת כליה? תודה גדולה

ל- AML יש מראה אופייני. מרבית הגידולים מסוג AML לא גורמים לתסמינים. לא מתחייב שיגדל עם השנים והסבירות להגיע לכריתת כליה על רקע זה נמוכה ביותר.

תודה גדולה! האם את ממליצה, בכל מקרה, לבצע סיטי בכדי לדייק שמדובר בגידול שפיר?

כן. אם האבחנה בוצעה בUS מומלץ לאשש אותה בסיטי (או MRI). מעקב גדילה אפשר לבצע בUS.

09/12/2018 | 18:08 | מאת: יובל

שלום רב, אני בן 34 ובד"כ בריא ללא מחלות/בעיות מיוחדות. לאחרונה עשיתי בדיקת שתן ובה יש מספר ממצאים החורגים מטווח תקין: PROTEIN- U STRIP: 30 mg/dl RBC calc. - U STRIP: 10 /µl LEUCOCYTES - U STRIP: 250 /µl שאר הערכים תקינים אך עדיין לא התקבלו תוצאות תרבית שתן. מהי משמעות התוצאות והאם יש מקום לדאגה? נקודות נוספות: בבדיקת דם התברר מחסור בוויטמין D, מחסור בחומצה פולית וכדוריות דם מעט גדולות מטווח תקין. בנוסף, בזמן מתן שתן אני חש מעט צריבה. אודה לתשובתכם

לקריאה נוספת והעמקה

צריבה במתן שתן בשילוב הממצאים בשתן מכוונים לזיהום בדרכי השתן. מניחה שתשובת התרבית תכוון לטיפול המתאים בהתאם לחיידק שיצמח. אם לא תהיה צמיחה בתרבית, יהיה צורך לבדוק מחלות המועברות במגע מיני. בנוגע לשאר הבדיקות החריגות - חוסר בחומצה פולית מסביר את הכדוריות המוגדלות

09/12/2018 | 16:55 | מאת: גלית

מאובחנת בלופוס ללא תסמינים קליניים מטופלת בפלקווניל בת 44, יכולה לתרום לאבא בן 71? סוג הדם שלי הוא A פלוס של אבא שלי O.

לקריאה נוספת והעמקה

שאלה לא פשוטה. אני לא הייתי ממליצה לתרום בשל החשש שלופוס יגרום בעתיד לפגיעה כלייתית, אבל התשובה לא חד משמעית. ממליצה להוועץ תחילה עם הראומטולוג המכיר אותך. במידה ומבחינתו המחלה שקטה לחלוטין ואינו חושש מהתפתחות נפריטיס (דלקת בכליה), ניתן יהיה להפנות את השאלה לנפרולוג השתלות.

בן 55 לפני 7 חודשים עברתי ניתוח לכריתת חלקית של הכליה וזאת בעקבות חשד RCC ב- MRI . הניתוח עבר ללא סיבוכים ואני במעקב אצל אורולוג ורופא משפחה . לא היה צורך בעוד טיפולים לאחר הניתוח מאחר והפתולוגיה הראתה שלב 1 . לפני 3 חודשים עברתי בדיקות דם למעקב וגם לפני יומיים עברתי . לפי תוצאות בדיקות הדם נראה שיש מגמה של ירידה בתפקודי הכליות . אציין שאני אדם שלא עושה הרבה פעילות גופנית , סובל מכולסטרול גבוה ומטופל ב-4 חודשים האחרונים בסימבסטטין 10 מ"ג (הוחלף לפני 4 חודשים מאחר ולפיטור 10 מ"ג cpk היה מעל 500 ). אין לי מושג אם השינוי בתפקוד הכליות נובע מהחלפת התרופה . כמו כן מטופל בלוסטרל כבר שנים רבות . ויוטירוקס 25 מק"ג לתת פעילות . bmi תקין בן 55 . לחץ דם תקין במדידות בשנים האחרונות עם נטייה מעטה ללחץ דם נמוך . סובל משלפוחית נוירוגנית מאז פגיעה בעמוד שדרה גבי / מותני לפני מספר שנים . מאז נאלץ להשתין כל 30 דקות בערך ולפעמים פחות כ- 80-100 סיסי כל פעם . יש דחיפות ותכיפות במתן שתן לאחר הפגיעה בעמוד שדרה שהייתה לפני מספר שנים . תרופות אורולוגיות שנוסו לפני שנים הופסקו עקב ת"ל . ערמונית מעט מוגדלת . לפני 3חודשים לאחר ניתוח עברתי אם.אר.איי אין ממצא חריג שדורש בירור . כמו כן עברתי גם א.ס לפני 4 חודשים- פענוח : מצב לאחר כריתת כליה ' שארית השתן לאחר ההתרוקנות בנפח כ 32 סמ"ק . .בלוטת הערמונית מוגדלת, במשקל כ 46 גר'. סובל מעייפות , מצבי רוח ( מטופל בגראס ר') עקב הפגיעה בעצבים הפריפרים בעמוד שדרה גבי יש חולשה ניכרת ברגל ואימפוטנציה . שתיתי מים לפני ב"ד . תוצאות ב"ד : גלוקוז בטווח הנורמה . אוריאה : 42 , לפני 3 חודשים היה 32 . קראטינין : 1.15 , לפני 3 חודשים היה 0.97 ולפני חצי שנה היה 0.85 . EGFR : עכשיו 70 , לפני 3 חודשים היה 85 ולפני חצי שנה ( חודש אחרי ניתוח הכליה ) היה 96 . אין גלוקוז או חלבון בשתן ! כל שאר בדיקות הדם בגבול הנורמה . כל תוצאות הקשורות בכליה במשך השנים האחרונות היו תקינות כולל תרבית המוגלובין , אלקטרוליטים חלבון וזרחן תקינים בדם . האם הירידה בתפקודי הכליה הפיכה ? בדרך כלל אני שותה 2 ליטר ליום , אבל היו ימים ששתית פחות והשתן היה צבע צהוב כהה עד חום ( מרוכז ) , אני מקווה שזה לא הגורם . מה דעתך ומה עלי לעשות ? מהמודאג :)

לקריאה נוספת והעמקה

חשוב לי גם לציין שבשש שנים האחרונות עברתי אם אר איי לפחות 10 פעמים עם חומר ניגוד (גדולניום) לצורך איבחון ומעקב ובנוסף גם פעמיים סי טי עם חומר ניגוד . כל הבדיקות הנ"ל בוצעו כאשר הקראטינין היה בטווח הנורמה .

הסיבה להחמרת התפקוד הכלייתי אינה ברורה. אין ממצאים בבדיקת השתן (חלבון,דם, כדוריות דם לבנות) ואתה מעיד שלחץ הדם מאוזן. לאחר כריתת כליה אובד "נפח תפקודי" ואם הנפח הזה הוא מספיק משמעותי עלולה להיות החמרה בתפקוד הכלייתי . הכליה הנותרת מפתחת מנגנון קומפנסציה (פיצוי) המשפר את התפקוד הכלייתי בשבועות לאחר הכריתה. לא תמיד התפקוד חוזר למה שהיה טרם הניתוח. אצלך לוח הזמנים מראה החמרה חודשים אחרי הניתוח , בעוד שמייד לאחר הניתוח להבנתי התפקוד הכלייתי לא הוחמר. ככל הנראה נפח הכליה שהוסר היה קטן ותיפקוד הכליות טוב. ההחמרה גם אינה קשורה בבדיקות ההדמיה שעברת. יוד עלול לגרום לאי ספיקת כליות במטופלים באוכלוסיות סיכון שאתה לא נמנה עליהן, וגדווליניום לא גורם לאי ספיקת כליות אלא עלול לגרום למחלה אחרת במטופלים עם אי ספיקת כליות מתקדמת. לא ציינת אם תת פעילות בלוטת התריס מאוזנת. חוסר איזון עלול להחמיר את התפקוד הכלייתי. לפני 4 חודשים לא הייתה אצירת שתן למרות פרוסטטה מוגדלת ושלפוחית נורוגנית. אצירת שתן יכולה להיות סיבה לאי ספיקת כליות וההחמרה הכלייתית חלה לאחר ביצוע ה US. ממליצה לך לחזור על הערכת שארית שתן (בבדיקת אולטרסאונד) , להיבדק על ידי רופא מטפל (לחץ דם גם ) ולבצע בדיקות דם – כולל מלחים בדם (נתרן, אשלגן, מגנזיום, קלציום) תפקודי כליה,כבד, תיפקודי בלוטת התריס, אלבומין, ספירת דם, כימות חלבון בשתן (יחס חלבון לקראטינין ואלבומין לקראטינין בדגימת שתן) , סטיק שתן ובדיקת שתן למיקרוסקופ. תוצאות הבדיקות יכוונו המשך ברור ו/או טיפול. אם אתה במקרה נוטל כדורים לשיכוך כאבים (מסוג NSAIDS - כגון אדביל) מומלץ להפסיקם שכן הם עלולים לגרום/להחמיר אי ספיקת כליות. בהצלחה

תודה על תשובתך המהירה . אכן החלק שהוסר מהכליה היה קטן יחסית וגם באולטרה סאונד נכתב שהכליות בגודל תקין . אני לא נוטל תרופות לשיכוך כאבים מהסוג שציינת . מבחינת בלוטת התריס אני מאוזן כבר שנים TSH 2.2 . תפקודי כבד תקינים . , יחס חלבון לקראטינין תקין ( 0) . אלבומין Bבסרום 3.8 תקין . אצירת שתן , אם אני מבין נכון , זה מצב שיש לחץ בשלפוחית אבל לא יוצא כלום . מצב כזה היה לי כאשר עברתי בדיקת אורודינמיקה לפני 4 שנים אחרי שחזרתי הביתה חשתי לחץ במשך שעה שעתיים של סבל וחוסר אונים לאט לאט התחילו לצאת טיפות עד שזה הסתדר תוך מספר שעתיים שלוש. תוצאות בדיקת שתן ( לא איסוף שתן )תקינות : Nitrit (U) NEGATIVE Ketone (U) NEGATIVE Glucose (U) NEGATIVE Urobilinogen (U) NORMAL Bilirubin (U) NEGATIVE Protein (U) NEGATIVE Leucocytes (U) NEGATIVE Erythrocytes (U) 10 10 יחידות: cell/µl 0 אני בהחלט אבצע את הבדיקות שהמלצת . האם מומלץ לבקר רופא נפרולוג או אורולוג או רופא משפחה ? האם להערתך המצב הפיך ? אני לא תמיד שותה מספיק והיו ימים שכנראה הייתי מיובש ( שתן כהה )וגם סבלתי קצת מעצירות . שחכתי לציין שאני סובל גם מקולייטיס IBD וב-MRI היה חשד שיש פיסטולה בין המעי הדק לגס וגם הצרות 30 ס"מ מהרקטום . האם זה קשור ( זה ממצא שידוע עליו כבר שנים ). תודה ושבוע טוב

נראה שיש מכלול של בעיות. כדאי לגשת לבדיקת נפרולוג להערכה מקיפה. קודם לכן לשלול מרכיב של חסימה כפי שהמליצה ד"ר סוטנדורף. חשוב להקפיד על שתיית מים מספקת, לרוב לפחות 2 ליטר ליום. גם כעת כשלא חם.

06/12/2018 | 17:40 | מאת: לביאה שטיין

שלום ד"ר! אשמח לייעוץ ראשוני לפני שרואה רופא משפחה.. נשלחתי לבדיקת איסוף שתן לשלילת מיאלומה. זו התשובה. למיטב הבנתי הבדיקה תקינה, אבל יש הערה.. קצת לחוצה..אשמח לדעתך. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

איני רואה את התשובה.

06/12/2018 | 20:59 | מאת: לביאה שטיין

צרפתי קובץ... אעתיק לפה: פירוט תוצאות הבדיקה ששמה שם הבדיקהBENCE-JONES PROTEINS תוצאהNot Detected הערות לבדיקות BENCE-JONES PROTEINS נמצאו עקבות אלבומין 0.05 g/l מגלה חלבון מעל

ממליצה לכמת (מלשון כמות) את הפרשת האלבומין בשתן באופן ישיר. הכי זמין ונוח הוא יחס אלבומין לקראטינין בדגימת שתן.

בדיקת תפקוד כבד alt 71 ast62 בבדיקת שתן 24 שעות פרוטאין 601!!!! אמי מודאג תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אכן כמות החלבון בשתן אינה תקינה. אך לא ניתן לשער במה מדובר ללא פרטים קליניים. מה מחלות הרקע שלך, מצב תזונתי, תרופות, האם אתה סכרתי למשל. חשוב גם לדעת מה היו הבדיקות הקודמות והאם יש ממצאים נוספים בשתן (למשל האם יש כדוריות דם אדומות). באם מדובר בממצא חדש, פנה לרופא המשפחה כדי שיפנה אותך להמשך בירור.

05/12/2018 | 17:16 | מאת: NOT_FOUND

שלום, לפני כשבועיים וחצי עברתי ביופסיית כליה בעקבות בצקות שהחלו להופיע לי בגוף חלבון גבוה בשתן (8.6 ליממה) ואלבומין נמוך בדם (1.5) ואובחנתי ב- Minimal Change Desease מזה כשבועיים אני נוטל פרדניזון 80 מ״ג ליום ומזה כשבוע קלקסן פעמיים ביום האם זה הגיוני שעבר שבועיים מתחילת הטיפול ורמת החלבון והאלבומין נותרו ללא שינוי? האם אין צורך בשינוי מרשם? משהו נוסף לפני כיומיים התחלתי ליטול גם פוסיד על מנת לגרום לבצקות להרגע ולהורדה במשקל אבל אני לא באמת מרגיש הבדל בתדירות הצורך שלי במתן שתן (נוטל 40 מ״ג ביום) האם לוקח זמן עד שהפוסיד משפיע על מתן שתן? או שפשוט המינון נמוך מדי??

לקריאה נוספת והעמקה

ב- minimal change disease אכן ניתן לראות שיפור מהיר מאוד, לעיתים תוך ימים מהתחלת סטרואידים, אולם במקרים רבים השיפור הינו איטי בהרבה ונמשך שבועות ואף חודשים. קשה לצפות כיצד כל אחד יגיב ובאיזו מהירות. מציעה להתאזר בסבלנות, חוסר תגובה כעבור שבועיים זה סביר בהחלט ואין מקום לשנות את הגישה הטיפולית בשלב זה. בנוגע למתן השתן - מינון הפוסיד ההתחלתי הינו 40 מ"ג אך במידה ולא מספיק ניתן לעלות בהדרגה במינון עד לאפקט טיפולי. לעיתים הפוסיד אינו מספק ואז מוסיפים תרופות נוספות שהינן בעלות שפעה משתנת, אך פועלות במנגנונים אחרים. כדאי להתייעץ עם הנפרולוג שלך בנוגע לעליה במינון. בינתיים תוכל לעזור להפחתת הבצקות באמצעות הקפדה על תזונה דלת נתרן - להמנע ממזון מוכן, נקניקים, גבינות קשות ומלוחות וכו'. בהצלחה והחלמה מהירה.

06/12/2018 | 21:12 | מאת: NOT_FOUND

תודה על תשובתך המפורטת, ברשותך מספר שאלות נוספות: התחלתי לשים לב שנוזלים יוצאים לי מאיזור הבטן סביב הטבור (איזור הזרקת הקלקסן משני צדדי הטבור לרוחבו) בהתחלה זה היה כמו מעין טיפות אבל ביומיים האחרונים זה ממש מגיע למצב שהחולצה שלי נרטבת בכל פעם שאני במצב ישיבה האם הגיוני שהקלקסן המוזרק פשוט בורח החוצה או שמה הבצקות כל כך חמורות שהנוזלים פשוט מחפשים לצאת? לאחר אישפוזי בבית החולים בטפסי השחרור ראיתי כי אני סובל מרגישות ליוד, (חשוב לי לציין אני בן 28 ללא מחלות רקע קודמות או אישפוזים לא נוטל תרופות ולא ביצעתי שום ניתוח או בדיקת CT אף פעם בחיי בדרך כלל בריא זהו האישפוז הראשון שלי) כאשר שאלתי את הרופאים והאחיות כיצד הגיעו לאבחנה הזו שאני סובל מרגישות ליוד היות ולא בדקו את זה עליי בכלל אף פעם ושאני בעצמי לא מודע למצב נתקלתי בתשובות לא מספקות ולאמחד משמעיות כגון ״אם זה רשום זה כנראה נכון״ ו- ״ לא היו רושמים את זה סתם״. השאלה שלי היא האם באמת יכולים להגיע לאבחנה כזו לגבי רגישות ליוד מבלי לבדוק את זה על הגוף שלי פיזית? האם לקחת את הנתון הזה ברצינות? איך אדע מה רמת הרגישות שלי ומה הם האיסורים שלי מבחינת צריכת מזון? אסור לי לאכול יותר דגים ואצות או פירות ים? היות שאף רופא לא באמת לקח את העניין ברצינות ובא להסביר לי מאיפה נובעת ההבחנה הנ״ל. על פי מה נקבע משך זמן חזרתי לפעילות מלאה (שגרת חיים רגילה כגון עבודה) בכל פעם ששאלתי את הרופאים הם דחו אותי עם תשובה בלתי מספקת של ״אל תחשוב על זה כרגע״ בכל זאת דורשים ממני תשובות לגבי מתי אני חוזר ואיני יודע מה לענות. המון תודה מראש על כל העזרה!

בנוגע לרגישות ליוד - כדאי לשאול את רופא המשפחה האם ידוע לו מנין האבחנה. באשר לשאר השאלות: אכן במצבים של עודף נוזלים יתכנו גם נוזלים בשכבה התת עורית ואז "נזילת מים" בעת דקירות. כיום ישנן תרופות אחרות שניתן לתת לדילול דם במקום קלקסן ולכן כדאי להביא זאת לתשומת לב הנפרולוג שלך שישקול האם יש מקום להחליף את הטיפול. גם אני לצערי לא אוכל לומר לך מתי תחזור לעבודה. כל עוד אין תגובה לטיפול, לא ניתן להעריך זאת. מניחה שכל עוד תהיה תחת מינון גבוה של סטרואידים תתקשה בעבודה סדירה בין היתר בשל תופעות הלוואי.

03/12/2018 | 21:29 | מאת: בלומית

שלום רב יש לי בן בן 18.5 התגייס לפני שבוע. בבדיקות לפני גיוס התגלה דם בשתן לכן איננו קרבי. סובל מ microhmaturia. השבוע בגיוס קיבל זריקות שמתגייסים מקבלים ובבוקר יצא שתן כהה מאד עד צבע שחור. מה עלינו לעשות? האם יש קשר בין החיסונים שקמקבלים בצבא לבין השתן השחור? או שזה המשך הענין עם הדם בשתן אשמח לעזרה מה עלינו לעשות. לבקש הפנייה למיון . בינתיים יש שפור בשתן חוזר להיות רגיל. אין כאבים. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

במטופלים עם מיקרוהמטוריה יתכנו אירועים של "מאקרוהמטוריה" כלומר דם הנראה בשתן בעין (ולא רק במיקרוסקופ). זה יכול להיות חלק ממחלת הכליות הגורמת למיקרוהמטוריה או מסיבות אחרות. גורמים שונים יכולים לגרום לאירועים של מאקרוהמטוריה בחולים עם מיקרוהמטוריה, המופיעה לעיתים רבות סביב מחלת חום. יתכן שהחיסון גרם לכך. לעיתים, אם מלווה בכאבים, נובע מאבנים בדרכי השתן (אם כי את מציינת שלא היו כאבים). בכל מקרה כעת צבע השתן חזר לתקין ולכן איני רואה סיבה לפנות למיון. כדאי שיפנה למרפאה שם יפנו אותו לבדיקות דם ושתן, וכן לבדיקת אולטרסאונד כליות. עם הבדיקות יש להגיע להערכת נפרולוג ואורולוג צבאי. עליו להביא איתו את כל הבירור שעבר בעבר (אין מעבר ישיר של מידע בין המערכת האזרחית של קופת חולים למערכת הצבאית אלא אם הגיש את כל המסמכים קודם לכן לעדכון תיקו הרפואי)

03/12/2018 | 18:44 | מאת: חיים 62

שלום אני מושתל כליה 14 שנה. הל"ד שלי היה שנים בין הערכים 130,140 ל - 80,90 . בשבועות האחרונים הערכים השתנו מסיבה לא ברורה ועברו ל 160,170 ל - 40,50. אני מבין שזה נחשב לל"ד גבוה שדורש טיפול נוסף לנורבסק שאני לוקח קבוע. אודה אם אפשר לקבל הסבר על משמעות "המרחק" הרב שבין הערך הסיסטולי לדיאסטולי במדידת ל"ד , ובמקרה שלי מה הפרוש של ירידת הערך הדיאסטולי ל סביבות 40. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

עם השנים ה- pulse pressure שמבטא את ה"מרחק" בין לחץ הדם הדיאסטולי לסיסטולי אכן גדל. זה נובע מקשיחות של העורקים שמתרחשת עם העליה בגיל, מה שמשפיע על זרימת הדם בעורקים המרכזיים. בדרך כלל השינוי הינו הדרגתי ולא חד. האמנם לפני מספר שבועות לחץ הדם הדיאסטולי היה 80 וכעת צנח ל- 40? או שה- 80 מבטא מדידות לפני זמן רב? אם מדובר בשינוי חד, תפנה להעררכה אצל הרופא המטפל. בנוגע לעליית לחץ הדם הסיסטולי - גורמים רבים יכולים לגרום לעליה. בין היתר צריכת נתרן עודפת (מטופלים עם אי ספיקת כליות רגישים לכך באופן מיוחד), ירידה בתפקוד הכליה המושתלת או הצרות בעורק הכליה, עליה ברמת ציקלוספורין/פרוגרף שאתה מקבל למניעת דחיה ועוד ועוד. הערכים הללו אכן דורשים טיפול אם כי יהיה קושי בטיפול מחשש להורדת הלחץ הדיאסטולי בצורה מוגזמת. כדאי שתפנה לנפרולוג המטפל להמשך בירור וטיפול.

03/12/2018 | 13:26 | מאת: גילה

עשיתי URINE CULTURE -ותרבית שתן והתוצאה היתה KLEB/PNEUMONIA כתוב טיפול אנטיביוטי AMPICILLIN- עמיד קראתי שאלו שחולים במחלה הזו יש להם סיכוי גדול למות - זה באמת ככה? אני מאד מודאגת

לקריאה נוספת והעמקה
03/12/2018 | 13:31 | מאת: גילה

עשיתי תרבית שתן והתוצאה : בתרבית צמחו מעל ל 100,000 KLEB. PNEUMONIA כתוב הטיפול באנטיביוטיקה AMPICILIN -עמיד קראתי שמישחולה במחלה הזאת סופו למות ממנה האם זה נכון!

אין סיבה למות מדלקת פשוטה בדרכי השתן, בטח באנשים בריאים ברקע. תגשי לרופא המשפחה על מנת לקבל טיפול אנטיביוטי מתאים. דרך אגב, לא בכל מצב של צמיחת חיידק בדרכי השתן מטפלים, אלא רק אם יש תסמינים או במצבים נוספים.

03/12/2018 | 12:12 | מאת: אורי

שלום רב! בבדיקת שתן רגילה קיבלתי תוצאה Criatinine U Sample 44.5 mg/dl. האם זה תקין? מהם הערכים התקינים? (microalbumin/creat לא ניתן לחישוב) תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

מה שחשוב זה ערך המיקרואלבומין microalbumin. העובדה שאינו ניתן לחישוב משמעותה שאין לך חלבון בשתן וזה מצוין.

02/12/2018 | 21:54 | מאת: ליאת

תודה

שינוים ברמות הסוכר

לקריאה נוספת והעמקה

אלה כאמור יכולים לגרום לאירועי בלבול אם את מגיעה לערכים חריגים מאוד. צריך לטייב את הטיפול בסכרת שהוא מוגבל לנוכח אי ספיקת הכליות המתקדמת (תרופות רבות לסכרת אינן מאושרות לשימוש ב- GFR נמוך מ- 30). יש לפנות לרופא המטפל ובמידה וללא הצלחה באיזון סכרת, לשקול הפניה למרפאת סכרת בהקדם.

01/12/2018 | 17:51 | מאת: ליאת

מה שלא הבהרתי שכאשר הגעתי למיון שעדין לא ידעתי שיש אבן חוסמת ערכי קראטנין היו כמעט 4 וכנראה לפחות הסתובבתי ככה כמה שבועות האם יש לזה השפעה ? שאלה שנייה האם החוסר ריכוז יכול לנבוע מההרדמה בגיל 51 ?

לקריאה נוספת והעמקה

ככל שמשך הפגיעה בכליות מתארך, הנזק השאריתי גדול יותר. ולכן סביר להניח שהתקופה בה היית עם חסימה השאירה את חותמה ומכאן העליה בקראטינין. אבל - עליה בקראטינין מ- 2 ל- 2.29 לא מסבירה את התלונות שלך! ולכן צריך לבדוק גורמים אחרים. הרדמה יכולה לגרום לשינויים נוירולוגים אבל לא הייתי מצפה לכך באישה בת 51 אלא בקשישים יותר.

אני סובל ממה שנקרא Tennis Elbow, האם בתור מושתל כליה( 15 שנה) ניתן לעבור טיפול כזה, אני בן 52 ועוסק בספורט מזה 40 שנה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין לי תשובה טובה בשבילך. באופן אישי אין לי ניסיון עם הפרוצדורה וכדאי להתייעץ עם האורטופד המטפל. ניסיון לחפש בספרות האם יש ניסיון עם הפרוצדורה בחולי כליות לא העלה דבר. להערכתי עיקר הבעיה בפרוצדורה נובע מחשש לזיהומים בעת ההזרקה. בטח במדוכאי חיסון. כדאי לשאול את האורטופד מה אחוז הזיהומים בפרוצדורה ועם תשובתו לגשת לנפרולוג ההשתלות שלך. בהצלחה והחלמה מהירה

30/11/2018 | 15:09 | מאת: ליאת

שוב בהמשך להתכתבותינו. שנתיים וחצי עם אי ספיקת כליות כרונית ( כתוצאה מעודף סידן) לפני כחודש עקב אבן חוסמת שגרמה להידרונפרוזיס ולחסימה מלאה של השופכן ובעקבות זה הגעתי לאישפוז עם קראטנין 3.6 ( כנראה הסתובבתי עם האבן החוסמת כחודש) בתוך 5 ימים עשיתי 2 הרדמות כלליות בראשונה להכנסת סטנד וההרדמה היתה קצרה והתאוששתי מהר והמרדים הבין שערכי הבסיס סביב ה 2. אבל עקב כאבים בלתי נסבלים בגלל הסטנד עברתי אחרי 3 ימים ניתוח להוצאת אבנים בליזר וגם שם הסברתי למרדים שהקראטנין שלי הוא באזור ה 2 אבל כנראה שהוא הבין שהאי ספיקה רק בגלל האבן החוסמת ועשה לי הרדמה כנראה הרבה יותר חזקה שאומנם אחרי שעה וחצי התעוררתי אבל שוב שקעתי והתאוששתי רק ב 12 בלילה שהניתוח התחיל ב 4. מאז שמתי לב חוץ מהלחצי דם שעלו לי שיש לי רגעים שאני מאבדת את הריכוז או פתאום לא זוכרת דברים. יש לי חוסר תאבון ובחילות די קשות. אני מרגישה עיפות רבה. וגם בגלל שיש לי סכרת הרבה שנים יש לי תנודות קיצוניות בסוכר. הקראטנין שלי כרגע 2.27 ואני עוברת גם טיפול ביולוגי עקב סרקדואויס. השאלה שלי ואני כמובן לא מאשימה אף אחד. יכול להיות שאני מהחרדה לא הסברתי את עצמי מספיק טוב או שהם לא הבינו. האם הרדמה כללית בעצם הרדמה רגילה שעושים למי שיש אי ספיקה כרונית . האם יכולה להביא לרעילות והחמרה במצב הכליות כפי שאני מרגישה עכשיו או אין קשר. באמת באותו ערב הרופא הקטנין לי את המינון של האנטביוטיקה וניסה להשיג את בעלי דחוף ולא הצליחו. האם זאת הסיבה שאני מרגישה כל כך גרוע והאם זה נזק הפיך או לא.

לקריאה נוספת והעמקה

מבחינת המרדים לא היה הבדל בין קראטינין 2 כרוני לקראטינין 2 עקב חסימה ואני מאמינה שהוא לקח בחשבון את הירידה בתפקוד כלייתי. עם זאת, אנשים שונים מגיבים אחרת לתרופות שונות ולכן כנראה לקח לך יותר זמן להתאושש, גם בהתייחס לתפקוד הכלייתי. כל הרדמה כללית טומנת בחובה סיכון להחמרה בתפקוד כלייתי למטופלים עם מחלת כליות כרונית בבסיס. בכל מקרה ההבדל בין קראטינין 2 ל 2.27 יכול להיות קשור גם בחסימה הכרונית שהייתה בגלל האבן או כחלק מהתקדמות מחלת הכליות. ההבדל בתפקוד הכליות לפני ואחרי לא מסביר את התלונות שלך. אלה תלונות "אורמיות" המופיעות בערכי קראטינין גבוהים בהרבה, ולכן צריך לחפש סיבות אחרות לתלונות אלו כגון עליה חוזרת בערכי הסידן, תרופות חדשות שהתחלת, אירועים של ירידת סוכר קיצנוית או עליה קיצונית ועוד.

התוצאות הם כך : סיבת הפניה : בירור. הכליות בממדים ובמנח תקינים. היחס בין הקליפה והסינוס שמור. הכליה הימנית קטנה בקוטר אורכי 5.8 ס"מ, סימני איבוד חלקי של הפרנכימה. הכליה השמאלית בקוטר אורכי 10.5 ס"מ, הרחבה קלה של מערכת מאספת תוך כלייתית. אין עדות להסתיידות פתולוגיות. כיס השתן ללא פתולוגיה גסה, הודגם במילוי חלקי. לאחר התרוקנות: נמדדה שארית שתן קטנה של 1 סמ"ק. אודה על פענוח של תוצאות האולטרסאונד ועל מה הן מעידות ? יש לציין שהבדיקה בוצעה בלחיצות חזקות עם מכשיר האולטרסאונד עד כאב.

לקריאה נוספת והעמקה

האולטרסאונד מדגים שלמעשה יש לך כליה אחת קטנה וככל הנראה לא מתפקדת (ימין) שנים רבות וכליה שמאלית מתפקדת. יש גודש קל במערכת המאספת משמאל, מה שיכול להיות חלק ממום מולד. האם סבלת מרפלוקס בילדות? זיהומים חוזרים בדרכי השתן? לא ברורה לי הסיבה לביצוע האולטרסאונד והאם מדובר בממצאים חדשי או ישנים. אם ישנים, יש צורך במעקב נפרולוגי. אם הממצאים חדשים, כדאי גם לעבור הערכת אורולוג.

27/11/2018 | 10:50 | מאת: שלומי

שלום רב. האם התרופות האלה (למטרת שיכוך כאב עצבי) מותרות לשימוש לאחר תרומת כליה? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שימוש בתרופה מותר במינון זה אפילו באי ספיקת כליות מתקדמת

שלום רב, בבדיקת השתן שערכתי התוצאות היו 300 מג. אשמח להמלצות להורדת החלבון, ממה להימנע באכילה וחוות דעת כללית על הנושא. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ראשית מחלות הרקע וטיפול תרופתי אם קיים חשובים. האם יש יתר לחץ דם? סוכרת? השמנה?.האם יש אי ספיקת כליות? האם ידוע על חלבון בשתן מהעבר? לא ברור לי מה הבדיקה שבה אובחן החלבון הגבוה. האם באיסוף שתן 24 שעות או בסטיק שתן. אם בסטיק שתן הרי שיש לבצע איסוף שתן 24 שעות לחלבון ו קראטינין , לשלוח משקע שתן (שתן למיקרוסקופ) , בדיקות דם שיכללו תיפקודי כליה, אלבומין, פרופיל שומנים יחד עם תיפקודי כבד , תיפקודי בלוטת התריס, ספירת דם. עם התוצאות להגיע לנפרולוג. אמצעים כללים לשפר פרוטאינןריה הם לאכול דיאטה דלת מלח, לאזן לחץ דם, להוריד במשקל אם BMI מעל 25, לאזן היטב סוכרת אם יש לשקול טיפול תרופתי במעכבי מערכת הרנין אנגיוטנסין. שאר ברור לפי תוצאות הבדיקה. דיאטה דלת חלבון מומלצת רק באי ספיקת כליות משמעותית . דיאטה הדלה בחלבון מין החי יתכן ויש לה אפקט מטיב על הכליה .

23/11/2018 | 10:10 | מאת: נטלי

שלום אני בת 34 סבלתי בעבר מדלקות בשתן..לאחרונה 3 חודשים ברציפות שאני עם אי קולי בשתן ללא הטבה ניסו לתת לי מספר סוגים של אנטיביוטיקה ללא הצלחה או הטבה...כל פעם התסמינים חוזרים..התרבית יוצאת חיובית נראה תמיד שיש דם ..ליקוציטים גבוהים וניטריטים..בתקופה האחרונה מעבר לתחושה הלא נעימה ולכאבים האיומים אני סובלת מחולשה קיצונית וקושי בנשימה כל הזמן עייפה ..סובלת מכאבי תופת במתן שתן ..כאבי ראש בחילות..הייתי אצל אורולוגית שאמה שאני צריכה לעשות ציסטוסקופיה אבל היא לא יכולה לעשות לי כל עוד אני עם חיידק אבל בינתיים זה לא עובר ואני סובלת מאוד..ועוד םרט חשוב אני מנסה להיכנס להריון במעקב זקיקים..אשמח למענה בהקדם אשמח לקבל ייעוץ לאן לפנות

לקריאה נוספת והעמקה

אם נבדקת על ידי אורולוגית אני מניחה שכבר בוצעה הדמיה של הכליות ודרכי השתן על מנת לשלול הפרעה מבנית, מצב של רפלוקס הגורם לחזרת השתן, אבנים או ציסטות - כל אלה גורמים היכולים לגרום לדלקות חוזרות. במידה ורופא הנשים לא בדק אותך בהקשר זה, כדאי לבדוק גם איתו האם יש גורם שיכול להסביר זאת. במידה והדלקות מופיעות לאחר יחסי מין, חשוב להקפיד על מתן שתן לאחר קיום היחסים,שמירה על הגיינת המקום וניתן להעזר בתכשירים כגון חמוציות. במקרים שכלום לא עוזר, ממליצים על טיפול אנטיביוטי מניעתי, היכול להיות לאחר יחסי מין או יומיומי. חשוב במיוחד לטפל בבעיה לפני כניסה להיריון שכן דלקות בדרכי השתן יכולות לגרום לסיבוכים בהיריון ולידה מוקדמת.

אנגיומיוליפומה בכליה השמאלית בגודל0.5 ס״מ aml , לאיזה רופא אני צריכה לקבוע לצורך מעקב ואיזה בדיקות צריך לעשות

לקריאה נוספת והעמקה

הבדיקות נקבעות כתלות בגיל ובמספר הנגעים וגודלם. ממליצה על הערכת אורולוג.

21/11/2018 | 16:00 | מאת: קרטנין גבוה 05.09

בקיקת סיטי כליות תקין אין סכרת בת 73 אם לחץ דם מאוזן אין חלבון ב שתן

לקריאה נוספת והעמקה

השאלה אינה ברור.

לאחרונה חוויתי כאבים חזקים שאי אפשר לעמוד על הרגליים רק שכיבה ומנוחה עזרו לי במשך כמה ימים, עשיתי בדיקת דם בדיקת US כליות וגם בדיקת שתן, היו תוצאות חריגות אך אין אבחנה, אני רוצה לדעת מה יש לי התוצאות: באימונולוגיה יצא 2.2 CRP בשתן יצא אלבומין קריטאנין בשתן יצא 188 שהנורמה זה מ0-30. בנוסף יצא ב Leucocytes 500 שזה גם חריג וב Erythrocytes יצא 25 שזה גם חריג מה השלב הבא? מה יש לי ?

לקריאה נוספת והעמקה

קצת קשה להבין את אופי הכאב המדויק ולאן הקרין. כאב "חזק" שמשווים אותו בעוצמתו לצירי לידה יכול להיות ביטוי של עווית כליה וזו אחת המחלות השכיחות שגורמות לכאב הקשור בכליות . אם הבנתי נכון US כליות לא הדגים הפרעה בניקוז הכליות או אבנים. לעיתים אבנים יוצאות עצמונית וההדמיה מפספסת אותן על כן, או שאינן נראות הUS. בדיקה רגישה בהרבה לאבחנה היא סי טי פרוטוקול אבנים שיכולה להדגים אבנים שלא נראו באולטרסאונד. ממליצה לך (אם אינך בהריון) לשקול ביחד עם הרופא המטפל הפנייתך לCT פרוטוקול אבנים, לבצע תרבית שתן. יש לחזור על בדיקות השתן בעוד מספר שבועות. בהצלחה

תודה על התגובה המהירה אני מאוד מעריכה את זה כי עדיין כוס לי במתן שתן תרבית השתן יצאה שלילית ו אולטרסאונד כליות יצא תקין זה מה שמוזר והכאב התחיל מבטן ועבר חזק לכיוון הכליות והקרין לגב כאבים חזקים יכול להיות שלא גילו כלום לבקש מרופא משפחה הפנייה לסיטי?

אין צורך לבקש הפניה לסיטי. אנחנו משתדלים להמנע מבדיקות הכוללות קרינה מרובה במידה ולא חייבים. ממליצה לחזור לרופא המשפחה על מנת שינסה לאפיין את הכאב ובהתאם להמשיך לברר. האם דרושה הערכת רופא נשים למשל?

20/11/2018 | 09:52 | מאת: אבי

שלום.אצל בני בן ה 30 העוסק בפעילות גופנית.הופיע לחץ דם משני מטורף(200 על 130)קיבל בתחילה רמפריל שהוריד את הסיסטולי ל130 ולאחר שהרמפריל הוחלף לאמלו עלה ל 140 .עובר כעת סדרת בדיקות ארוכה.בבדיקת מיפוי כליות.התקבלה תשובה זו:המטופל קיבל חומר הזרקה 12mCi של Tc99m DTPA סיבת הפניה:בדיקת תפקוד וניקוז כליות.המשך בירור יתר לחץ דם. ממצאים:הכליות בגודל תקין עם פרפוזיה.ריכוז והפרשה טובים. תפקוד יחסי של הכליות:הכליה השמאלית 54% והכליה הימנית תורמת 46%. סיכום:ירידה קלה בתפקוד היחסי של הכליה הימנית.פרט לכך המיפוי תקין. אבקש התיחסותכם לבדיקה ואיך מתקדמים בבירור סיבת הופעת לחץ הדם הפתאומית. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

במצב תקין כל כליה תורמת כ 50% מסך התפקוד הכלייתי. הבדל של עד 5% בין הכליות נחשב תקין. זה אומר שכליה אחת יכולה לתרום 45% וכליה שניה 55% מסך התפקוד הכלייתי . מכאן ברור שהמיפוי תקין. בהערת אגב המיפוי נותן מידע רק על תפקוד הכלייתי היחסי אבל לא על התפקוד הכלייתי הכולל. זה אומר שיכול להיות מצב של ירידה בתפקוד (שתי) הכליות עם מיפוי תקין. תפקוד הכליות מוערך בבדיקות דם ושתן. לאחר אבחנה של יתר לחץ דם מבוצעת הערכת מצב לדרגת הנזק שלחץ הדם גרם (נקרא בירור לפגיעת אברי מטרה), ובמטופלים מסוימים (בניהם בנך כפי שכתבת עובר סידרת בדיקות) נעשה בירור לשלול מחלה שגרמה ליתר לחץ הדם (המכונה לחץ דם שניוני). יתר לחץ דם שניוני עלול להגרם על ידי ממחלות כליות, מחלות כלי דם, מחלות אנדוקריניות ועוד. במרבית המאובחנים עם יתר לחץ דם לא מניתן להצביע על גורם אחד ברור ליתר לחץ דם (מכונה יתר לחץ דם ראשוני) . בהצלחה

19/11/2018 | 21:56 | מאת: שימוש בreneel

אני מטופל לRCC עם 2/3 כליה ימנית בלבד. קריאטנין בסביבות 2 וערך eGFR של 32%. שאלתי היא האם בטוח ומועיל להשתמש בתרופה הצימחית reneel של חברת Heel בכמות של 2 כדורים ליום. אני במעקב של נפרולוג אך אין לי דרך לתקשר איתו והמעקב הבא בעוד 3 חודשים נא לשלוח תשובה גם למייל שלי

לא מצאתי מידע בספרות רפואית אמינה על תוסף התזונה הנ"ל. אני הייתי נמנעת משימוש בו שכן ככל הנראה לא עוזר למחלת כליות ואולי אף עלול להזיק. בכל מקרה ממליצה להמתין עד פגישתך עם הנפרולוג המטפל. בהצלחה

19/11/2018 | 20:33 | מאת: מהנדס

שלום רב היום עשיתי בדיקת דם ויצאו תוצאות קריאטנין 1.06 ובדיקת uric asid 2.7. מה זה אומר? האם הקיראטנין תקין? אני יודע שגבוה זאת בעיה. תודה על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

רוב המעבדות נותנות ערכי יחוס של המעבדה. עקרונית הבדיקה תקינה. אם ערכי הקראטינין בעבר היו נמוכים משמעותית ( לפחות 0.3 מ"ג/דל נמוכים יותר) הרי שהדבר אומר דרשני ומחייב המשך ברור.

20/11/2018 | 06:18 | מאת: מהנדס

תודה רבה על התשובה ומה לגבי בדיקת uric asid? זה מתחת לנורמה. יש עם זה בעיה? צריך ברור נוסף? יום טוב המהנדס

בדרך כלל הגדרה של היפואוריצמיה (זאת אומרת חומצה אורית נמוכה) מוגדרת כחומצה אוירת של מתחת ל2מ"ג/דל . ההגדרה היא די שרירותית. הערך הנמוך בפני עצמו לא גורם לתסמינים זאת אומרת אין ביטויי חסר. היפואוריצמיה יכולה לנבוע מתרופות במונעות יצור של חומצה אורית (למשל אלוריל), מפגיעה משמעותית בכבד (שכנראה אין לך), ממחלות תורשתיות שונות בהן יש בעיה ביצור או עליה בהפרשתו בשתן. למרבית המחלות יש עוד ביטויים מעבדתיים או קליניים ואני מניחה שאינך סובל מהן.

19/11/2018 | 15:23 | מאת: מוטרד

שלום בבדיקת שתן הrbc מופיע עם ערך 10 ניגשתי לבדיקה עקב צריבה קלה בעת מתן שתן מה משמעות התוצאה?

לקריאה נוספת והעמקה

מקלון או סטיק שתן נותן הערכה של כמות ההמוגלובין בשתן. הסטיק אינו מדויק מושפע מגורמים נוספים, ויכול לתת תוצאה שיקרית. נוכחות "כדוריות אדומות בסטיק" אינה הוכחה לנוכחות דם בשתן. מומלץ לחזור על הבדיקה, כולל גם תרבית שתן . אם התרבית שלילית, ועדין יש בסטיק שתן לכאורה כדוריות אדומות יש לאמת נוכחותן בדגימת שתן למיקרוסקופ. החלטה על המשך ברור תלויה בגיל המטופל, מחלות רקע, ותסמינים נוספים.

19/11/2018 | 11:00 | מאת: שרון

דר. אורית שלום בני בן 13 נרשם לחדר כושר בו עושים פעילות מאומצת. הוא רזה שוקל 46 וגובה 164. יצא CPK 800 וקריאטנין 0.86. לאחר הפסקה של חודשיים מהפעילות בחדר הכושר יצא 293 CPK וקריאטנין 0.79 אולם הפעם יצא זרחן 5.6. אולטרסאונד כליות מלפני שבוע תקין. האם יש צורך בייעוץ נפרולוג- קבעו לנו לעוד 3 חודשים אם זה בסדר? מה לעשות בנוגע לחדר כושר ? הוא לא יכול להתאמן ? לכולם זה עולה כך לאחר אימון? תודה לך!

לקריאה נוספת והעמקה

ערכי הזרחן בילדים נוטים להיות גבוהים יותר במבוגרים אך ערכי הייחוס במעבדות בדרך כלל מתייחסות למבוגרים. מציעה לך להפנות את השאלה לפורום נפרולוגית ילדים.

19/11/2018 | 01:52 | מאת: פיני שוב

לד"ר אורית בן בסט: איך את עושה את זה? וגם רואים שאת ממש משתדלת לתת את ההסבר הכי מפורט מתוך הכללים של זמן ושל חוסר נתונים לפעמים. איזו השקעה! את באמת תותחית. כל הכבוד לך בעליל כבוד!

שלום רב, בבדיקות דם האחרונות יש ירידה גדולה בערך הקריאטנין. ב-8/2018- 0.62 וב10/2018- ירד ל-0.51. האם מלמד על בעיה בכליה? אציין שבינהם עברתי טיפול משולש של חיידק ההליקובקטר שכלל אנטיביוטיקה ומעכב חומצה. האם יתכן שיש קשר? האם אפשר לצפות שהערך יעלה מעט או שיש בעיה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ערכי הקראטינין תקינים. לא כל כך ברור לי מה היו ערכי הקראטינין שמהם "ירדת". אם כוונתך לירידה מ0.6 הרי שירידה של 0.1 מג/דל אינה ירידה משמעותית ויכולה להיות בטווח התנודתיות הטיבעית או טווח הטעות של המעבדה. כעקרון ערכי קראטינין נמוכים קשורים במסת שריר ירודה, יכולים להצביע על תת תזונה/דיאטה צמחונית. ירידה בערכי קראטינין אופיינית להריון תקין. יש תרופות שמעקבות את הפרשת הקראטינין בשתן ובכך יכולות לגרום לעליה לכאורה של הקראטינין בדם, ולירידתו לאחר הפסקת הטיפול התרופתי. התרופות שבהן משתמשים ברוב פרוטוקולי הטיפול בהליקובקטר פילורי בדרך כלל לא עושות זאת.

18/11/2018 | 16:55 | מאת: פיני

שלום! יש לי לעשות בדיקת איסוף שתן 24 שעות לחלבון בשתן. אני מבקש לדעת האם האיסוף האחרון שעושים אותו למחרת בבוקר, אפשרי לעשות אותו ב- 5:00 בבוקר. (עקב נסיעה מוקדמת). האם כל עוד אני מקפיד על 12 שעות בצום והולך לישון (למיטה לפחות) בסביבות חצות, האם זה מספיק טוב? הרבה תודות

לקריאה נוספת והעמקה

תלוי בשעת התחלת האיסוף. במידה והתחלת בשעה 6 בבוקר, אז ההבדל של השעה סביר. אם התחלת בשעה 9 בבוקר - ההבדל יהיה משמעותי יותר.

19/11/2018 | 01:48 | מאת: פיני

הבנתי. אני מודה לך על הזרירות בתשובתך. ביום של האיסוף אכן אשתדל להתחיל (השתן השני) מקסימום ב- 6:00, אם אפשר יהיה לפני, מה טוב. שוב תודה

18/11/2018 | 16:44 | מאת: אלון

שלום,קיבלתי גם את תוצאת האוקסלט (לקח איזה שבוע עד לתוצאות). OXALATE- URINE 24h 0.34 mmol/24h 0.08 סמן - ערך תקין 0.34 0.49 OXALATE-URINE SAMPLE 0.17 mmol/l האם תקין? נשאר לי עוד איסוף אחד עם איזה חומר מיוחד שלא היה במרפאה שלי. אם גם זה תקין...אז אני כבר אובד עצות. כי הבדיקות הקודמות היו תקינות לפי מה שאמרת...אז אין לי שום הסבר למה אני מייצר בגיל 32 כבר 4 אבנים בשתי תקופות שונות.ובשתי הכליות. (לפני שנתיים וחצי וגם לפני חודשיים). יש לך אולי השערה לזה? אני שותה בין 10-15 כוסות מים ביום ולפי האיסופים מוציא 2 ליטר שתן ביום. אז מה יכולה להיות הסיבה? תודה על העזרה.

לקריאה נוספת והעמקה

רמת האוקסלאט נחשבת תקינה. אחזור על דברי ד"ר סוטנדורף שיש לבצע את האיסופים פעמיים למרות חוסר הנוחות. באיסוף אחד אפשר לפספס. חשוב לדעת מה יש בבדיקת שתן לכללית - חשובה מידת חומציות השתן למשל - וכן ביצוע משקע שתן לחיפוש אחר קריסטלים מסוימים. כמובן שמניחה שבבדיקות הדם לא היתה בעיה (למשל רמות סידן היו תקינות? הורמון PTH?). לא בכל המקרים מוצאים את הסיבה לאבנים גם לאחר חקירה אינטנסיבית ובמקרים אלו ממליצים על הנחיות תזונתיות מותאמות להפחתת הסיכון לאבנים. במידה ויהיה אירוע נוסף, מומלץ לשלוח את האבן עצמה לאנליזה על מנת לזהות מהם מרכיביה.

שלום, שמי ירון ואני בן 31. לפני כמה חודשים בבדיקה שגרתית אצל רופא התגלה חשד ליתר לחץ דם. ידוע שיש לי את תסמונת החלוק הלבן ולכן הרופא החליט לחבר לי במקום הולטר לחץ דם. התוצאות לא היו טובות ויצא ממוצע של 144 בסיסטולי. דיאסטולי תקין. באותה תקופה (באותו שבוע) הרגשתי לא הכי טוב מבחינה נפשית וחשבתי שזה השפיע. עשו לי בדיקת עיניים, אקו לב, בדיקות חלבונים בשתן, אולטראסאונד כלייה והכל יצא תקין. הרופא רצה לתת לי כדורים לאיזון לחץ דם ואני לא הסכמתי מבלי שאעשה שינוי ואראה איך זה משפיע. באותו זמן קניתי מכשיר לחץ דם ביתי והמדידות היו 122-135. יש לציין שהתאמנתי אז 3 פעמים בשבוע כח, פעם פעמיים בשבוע אירובי ואוכל יחסית בסדר. החלטתי לעשות שינוי קיצוני. העליתי אירובי ל4 פעמים בשבוע עם מרחקים יותר ארוכים. בתזונה גיליתי במה חטאתי (אכלתי הרבה חמוצים, זיתים ובולגרית) והתחלתי לאכול יותר ירקות ופירות. היום, לאחר חודשיים מאז השינוי, הלחץ דם הוא 105-125. בקרוב יש לי בדיקה חוזרת של ההולטר. השאלות שלי: 1) איך מודדים נכון לחץ דם עם הולטר? לפי מה שקראתי, במדידה רגילה בבית צריך לנוח כמה דקות לפני, לשבת על כסא עם תמיכה לגב, להניח את היד על השולחן כך שהשרוול בגובה הלב. איך כל זה קורה בהולטר? כאשר עשיתי ניסוי ובדקתי בישיבה על ספא בלי תמיכה של היד כך שהיא לצד הגוף, יוצא לי גבוה באיזור ה130 כאשר באותו זמן מדידה נכונה עם היד על השרוול יצאה 110. נראה כי השוני נובע מהיד שלא נתמכת ומגובה היד כמול הלב. בנוסף, איך יבוא לידי ביטוי מנוחה לפני מדידה? מה אני אמור לעשות כאשר השרוול מתנפח ואני עומד? אני דיי מבולבל בנושא. לא רוצה שיקרה מצב שכל הבדיקות בבית מצוינות וההולטר לא תקין בגלל משהו שעשיתי לא נכון. 2) האם עניין נפשי כלשהו יכול להשפיע על לחץ דם לתקופה ארוכה? תודה, ירון

לקריאה נוספת והעמקה

אכן בהולטר אתה מתנהג "כרגיל" ולא מתיישב בעת מדידות. אתה צודק שיש הבדל בין המדידות מסיבה זו אך הדברים נלקחים בחשבון. מאמינה שאם נצפתה ירידה משמעותית במדידות הביתיות לאחר שינוי תזונתי + תיגבור פעילות אירובית, גם ההולטר יראה את השינוי. גורמים רבים משפיעים על לחץ הדם, וסטרס נפשי הוא אחד מהם.

תודה על התשובה. אם כך, כאשר השרוול מתנפח ואני יושב, עומד או בתזוזה, מה עלי לעשות? לחפש מקום לשבת? להשאר באותה פוזיציה ולא לזוז? (עמידה-לעמודולא לזוז, שכיבה-להשאר באותו עמדה ולא לזוז). תודה

18/11/2018 | 09:19 | מאת: דניאל

שלום רב, בן 32 עם קריטיאנין 1.5 בדם לוקח סרוקסט (פארוטין)כבר מעל 15 שנה . האם התרופה שלעצמה גורמת לירידה או ירידה נוספת בתפקודי הכליות (לאדם שסובל מאי ספיקת כליות).

לקריאה נוספת והעמקה

התרופה נחשבת בטוחה מבחינה זו ולא גורמת לירידה בתפקוד כלייתי

18/11/2018 | 09:09 | מאת: ליאת

אני לוקחת את התרופה הנל עקב גסטריטיס כרוני ובחילות קשות. האם יש בעיה עם מינון של 40 מג ביום בערכי קראטנין 2 ?

לקריאה נוספת והעמקה

לפי הוראות היצרן, אין צורך בהתאמת מינון התרופה לתפקוד כלייתי אם כי באי ספיקת כליות קשה (המוגדרת לרוב כ- GFR מתחת ל- 30 מ"ל לדקה) הטיפול אינו מומלץ משום שלא נבדק. בפועל יש מטופלים רבים עם פגיעה משמעותית בתפקוד כלייתי המטופלים בתרופה. לציין שתרופות ממשפחת ה PPI - מעכבי משאבת הפרוטון - אשר נקסיום נמנה עימן - נחשבות כתרופות היכולות לגרום לפגיעה כלייתי חריפה בשל יצירת תגובה דלקתית בכליה או לפגיעה כלייתית כרונית. לכן שימוש ממושך בהן אינו מומלץ אלא אם באמת יש צורך קליני אמיתי. במקרה שלך נראה שאין ברירה אלא להשתמש בתרופה. במידה והסימפטומים יחלפו, ניתן יהיה לשקול הפסקה הדרגתית. בהצלחה והחלמה מהירה.

שלום, אני בן 70 וקבלתי את תוצאות בדיקת השתן (לא איסוף) הבאות: MICROALBUMIN -9.11 CREATNINE - 115.7 7.88 -MICROALBUMIN/CREAT האם תקין? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

הערכים שהתקבלו הינם בערכי הנורמה.

תודה רבה!!

16/11/2018 | 14:25 | מאת: אנה

לפני כחודשיים עשיתי mriעם חומר גדוליניום בגלל כאבי ראש,הבדיקה יצא תקינה..שבוע לאחר הבדיקה היו לי כאבי גב..עשיתי בדיקת שתן כללית ותרבית..בתרבית לא מצאו לי חיידק אך בכללית מצאו לי 250 ליקוציטים ו50 חלבון..לאחר כחודש עשיתי שוב שתן כללי ויצא בידיוק אותה תוצאה.. לפי מה שקראתי חלבון בשתן זה מצב לא תקין..אני ממש מפחדת.. השאלה שלי האם בגלל הגדוליניום יכול להיות שהכליות שלי ניפגעו? והאם רמה של חלבון 50 מצביע על מחלת כלייה?איזה בדיקות ניתן לעשות? יש לי תור לרופא כליות רק עוד שבועיים ואני ממש לחוצה.. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

פגיעה כלייתית משנית לגדולינום הינה נדירה. סביר יותר שבדיקת השתן לא היתה תקינה עוד לפני הבדיקה, אך רק אחריה נלקחה הבדיקה. כמובן אלא אם יש בדיקה תקינה קודם לכן. כדאי בינתיים לבצע כימות של כמות החלבון המופרש - איסוף שתן 24 שעות לקראטינין, אלבומין וחלבון. כמו כן לבצע בדיקת שתן למשקע. למדוד לחץ דם אצל רופא המשפחה. לוודא שיש בדיקות דם רחבות כולל ספירת דם, תפקוד כליות, אלקטרוליטים (פרופיל מורחב, כולל סידן, זרחן), אנזימי כבד, אלבומין, רמת גלובולינים ועוד.

21/11/2018 | 15:18 | מאת: אנה

תודה רבה על התשובה המהירה.שמתי לב שגם בפברואר היה לי חלבון 10 בשתן וגם ליקוציטים 250..עכשיו החלבון 50!!תפקוד כליות שלי תקין וגם החלבון בדם תקין..הרופא משפחה הביא לי לעשות אולטראסאונט כליות (יש לי תור רק עוד שבועיים)ואיסןף שתן 24 שעות ..אני כגע במחזור ולכן לא ניתן לעשות איסוף..השאלה שלי כמה הזמן אחרי המחזור מומלץ לעשות איסוף שתן? והאם יש מצב שמדובר בדלק כליות אם יש חלבון למרות שהתרבית תקינה? קראתי גם שמחלות ממאירות גורמות לחלבון בשתן..אוף אני ממש מפחדת..נניח והאיסוף שתן תקין..איך אני באמת יכולה לדעת אם אין בעיה בריאותית אחרת שגורמת לחלבון בשתן.. תודה רבה

לנשום ולהרגע. סטיק שתן אינו אמין ואינו הוכחה לכך שיש חלבון בשתן. אין דחיפות בברור שהומלץ לך על ידי דר קלוק בן בסט.לשאלתך מומלץ להמתין מספר ימים מתום המחזור.

22/11/2018 | 09:55 | מאת: אנה

הבדיקה לחלבון שעשיתי זה בבדיקת שתן כללית ולא סטיק..בגלל זה אני ממש בלחץ..

סטיק ושתן לכללית זה אותו דבר

26/11/2018 | 08:09 | מאת: אנה

זהו עשיתי את בדיקת איסוף 24(עדיןן אין תשובות)..יצא לי איסוף 2800..לפי מה שקראתי תקין ניחשב עד 2000..רוצה לציין שאני שותה כ2 ליטר נוזלים שזה כולל תה ונס קפה..האם זה תקין כמות כזאת של שתן? כמו כן שמתי לב שהרופא משפחה הביא לי רק הפנייה לבירור חלבון באיסוף ולא גם לאלבומין וקריאטנין כמו שהמלצתם.. האם יש צורך לעשות איסוף נוסף כדאי לברר את שאר הדברים.. תודה רבה

בבדיקת דם רמת האשלגן 5.7 האם מעיד על בעיה בכליות? חייבת לציין שאוכלת בין 2-3 בננות ורימון כל יום.לא שותה מספיק. כמו כן היתה אינדיקציה לדלקת כליות לפני שנה בהודו. נתנו לי אנטיביוטיקה .והכאבים חלפו. באולטרהסאונד כשחזרתי לא נראה מאומה.

לקריאה נוספת והעמקה

אם הקראטינין תקין בדם , ואינך נוטלת תרופות מסוימות המעכבות את הפרשת האשלגן בשתן סביר יותר שהבדיקה היא שגויה. סיבות לבדיקה שגויה הן המוליזה (פירוק של כדוריות דם במבחנה כתוצאה מהליכים טכנים בלקיחת הדם או עד הגעה למעבדה). יש לחזור על הבדיקה

יש לי כבר יומיים כאבים בצד ימין בבטן המקרין לגב כאבים במתן שתן אני סובלת מלחץ דם גבוה ואבנים בכיס מרה ועשיתי לאחרונה us כליות ושתן השאלה שלי: האם זה הכליות? הכאבים מתחילים להתגבר והעליתי את בשתיית מים שלי ככה שאם זה אבנים שיצאו מה לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

אבני כליה יכולים לגרום לכאב הקורן לגב/מפשעה. גם אבני כיס מרה יכולים לגרום לכאב הקורן לגב. ממליצה לך ללכת בדחיפות למוקד רפואה דחופה לצורך הדמיה דחופה ובדיקת רופא.

15/11/2018 | 17:36 | מאת: אלון

שלום. המשכתי את איסוף השתן והתקבלו התוצאות הבאות. (נשאר לי עוד איסוף אחד). OSMOLALITY- URINE 472 m0sm/k 50 סמן - ערך תקין 472 1200 CITRATE-U SAMPLE 194 mg/L CITRATE- URINE 24h 388 mg/24h 290 סמן - ערך תקין 388 1150 נפח : 2 ליטר שתן קראתי שאמור להיות 300 ציטראט לכל ליטר שתן ולכן תוצאה של 388 ל2 ליטר היא מאוד נמוכה. האם זה נכון? האם כדאי לקחת קיי-ציטק (אשלגן צטראט) כדי להעלות את זה? והאם זה מה שגורם לי לאבנים? (פעם שנייה אחרי אירוע שהיה לפני שנתיים).

לקריאה נוספת והעמקה

הגדרת היפוציטראטוריה אינה אחידה אך בדרך כלל נהוג להגדיר כהפרשה הפחותה מ320 מ"ג ליממה. על כן ההפרשה שלך בשתן אינה מוגדרת כתת-הפרשה. ביצרני אבני (קלציום) שואפים לתקן את רמות הציטאט לנורמה כחלק מטיפול מונע . לקיחת טיפול תרופתי מחייבת מעקב אחר חומציות השתן (שכן אם הטיפול גורם להבססת השתן ברמה מופרזת עלולים להיווצר גבישי קלציום-פוספור). התכשירים מכילים אשלגן במטופלים בסיכון לפתח היפרקלמיה (אי ספיקת כליות, מטופלים המשתמשים בתרופות שמעכבות הפרשת אשלגן בשתן) יש לבצע מעקב אחר רמות האשלגן בדם. שים לב שכשמבוצע ברור לאבנים נהוג לחזור על אסופי השתן לפחות! פעמיים. אני הייתי מתחילה בשינוי הרגלי תזונה. תזונה צמחונית קשורה בעליה הפרשת הציטראט בשתן, בעוד שדיאטה עתירת חלבון מין החי קשורה בירידה בהפרשתו.

בסביבות 160 על 95

אם המדידות הן עקביות יש לתגבר את הטיפול בלחץ הדם.

בנוסף לשאלה על הזינט. קראטנין באזור ה2 עקב תקופה ממושכת של עודף סידן. לפני שבועיים הגעתי למיון עם כאבים בחזה חולשה בחילות הקראטנין עלה ל 3.96 אישפזו אותי וקיבלתי אינפוזיה ואחרי יומיים ירד שוב ל 2. בבדיקת סיטי הידרונפרוזיס חסימה מלאה של אבן בשופכן השמאלי. בגלל שלא היו לי את הכאבים הקלאסים של אבן כנראה שלפחות חודש שלם הסתובבתי ככה. שבוע אחרי ריסוק אבנים בליזר הקראונין ירד שוב ל 2.05 אוראה 77. אבל אני ממשיכה להרגיש חוסר ריכוז . הפרעות בזיכרון לתווך קצר בחילות קשות . מדדי דלקת גבוהים שקיעת דם חמישים. Cpr 1.57. האם יש לזה קשר לזה שכנראה הסתובבתי בגלל האבן החוסמת עם ערכי קראטנין גבוהים ? למה גם אחרי שערכי הקראטינין חזרו ל 2 אני עדין מרגישה בחילות וירידה בתפקוד הקוגנטיבי

לקריאה נוספת והעמקה

בחילות ותסמינים נורולוגים (כולל גם הפרעות קוגניטיביות) יכולים להיות תסמינים של אי ספיקת כליות מתקדמת מאד (EGFR 15 ומטה). במטופלים עם ירידה כה משמעותית בתיפקוד הכלייתי תסמינים אילו יכולים להוות סיבה להתחלת טיפול כלייתי חליפי/דיאליזה. עם קראטינין 2 אני מניחה שה EGFR שלך גבוהה יותר. ממליצה לחפש סיבה אחרת – אולי הקלציום שוב עלה? אולי קיבלת משככי כאבים נרקוטים שיכולים לגרום לתופעות לוואי אילו. בהצלחה

בשתי בדיקות דם אחרונות שעשיתי לאחרונה במרווח של מספר חודשים התגלו ערכים החורגים מהגבול העליון של קריאטנין (0.99 מג/דל (לעומת 0.95 הגבוה העליון), וחומצת שתן (6.2 מג/דל לעומת 6.0 הגבול העליון). בשתי הפעמים שתיתי בכוונה המון מים בשעות האחרונות לפני הבדיקה. שאר תוצאות הבדיקה תקינות לחלוטין. האם רצוי לעשות בירור נוסף לגבי תפקוד הכליות? האם זה מעיד על אי ספיקת כליות העלולה להחמיר עם הזמן?

לקריאה נוספת והעמקה

מדידת רמת הקראטינין בלבד אינה נותנת הערכה טובה של התפקוד הכלייתי והיא יכולה להטעות. על כן משתמשים בנוסחה מתמטית המשערכת את קצב הסינון הגלומרולארי ומכלילה תוצאת בדיקת קריאטינין בדם, את הגיל, המין והגזע. מציעה לך ראשית להסתכל על ה eGFR שניתן על ידי מרבית המעבדות . אפשר גם למצוא מחשבון אינטרנטי (רצוי מחשבון CKD EPI ). אם יש חריגה המשך ברור מומלץ.