פורום נפרולוגיה

תחום הנפרולוגיה עוסק באבחון וטיפול במחלות כליה. הפורום עוסק במחלות הכליה השונות, בדרכי טיפול ומניעת התקדמות אי ספיקת כליות, בשיטות לטיפול כלייתי חליפי במקרים של כשל כלייתי, בהפרעות במאזן המלחים בגוף, וכן ביתר לחץ דם. .
2585 הודעות
2392 תשובות מומחה

מנהלי פורום נפרולוגיה

שלום וברכה, אני בת 22 לפני שנה וחצי היה לי פיאלונפריטיס חוזר פעם שניה (הפעם הקודמת הייתה לפני 8 שנים) מאז אני חווה כאבים חוזרים באזור המותן (צד ימין) בצורה של גלים מלווה בדקירות עם הקרנה לבטן תחתונה ומפשעה לפעמים מלווה בצמרמורות, בכל פעם מאז הבדיקה והתרבית תקינה ללא צמיחה, חזרנו על בדיקות us אורולוג הפנה אותי למיפוי כליות בחשד לupj כפי שהבנתי הבדיקה תקינה יש משהו אחת שמטריד אותי מה הכוונה בתפקוד כלייתי כמותי היחס נראה לי לא הגיוני מצרפת את התוצאות, אשמח לשמוע חוות דעת נוספת מה עוד זה יכול להיות הכאב ממש מפריע לי בתפקוד.

לקריאה נוספת והעמקה

אין באפשרותנו לראות בדיקות מצורפות. נא להקליד במדויק.

תודה על המענה המהיר! הנה התוצאות: מיפוי כליות mag 3 תוצאות: ניתן : tc99m mag -3 תפקוד כליתי יחסי כמותי: LT - 8% RT - 42% כליה שמאלית עם פרפוזיה וקליטה יחסית טובים פינוי ספונטני טוב. כליה ימנית עם פאפוזיה וקליטה מעט מופחתים, פינוי ספונטני טוב. לסיכום - ירידה קלה בתפקוד כליה ימנית, שתי הכליות ללא הפרעה בניקוז.

שלום רב עוברת כרגע בדיקות לשלילת לחץ דם שניוני. התקבלו תוצאות הבאות אלדוסטרון 260.00 pmol/L רנין דיירקט 160 uIU/mL אודה להסבר לתוצאות אציין בדיקת כי איסוף שתן לקטכולאמינים תקינה

לקריאה נוספת והעמקה

הבדיקות לא מעלות חשד ליצור יתר של אלדוסטרון כגורם ליתר לחץ הדם.

22/10/2019 | 01:08 | מאת: דנה

שלום רב, בת 35, בעלת משקל יתר וגנטיקה של יתר לחץ דם במשפחה. בעקבות יתר לחץ דם קיבלתי את התרופה טריטייס שגרמה לי לשיעול טורדני ובלתי נסבל. בעקבות זאת התרופה הוחלפה לוקטור, שגם היא (כעבור שבועיים מתחילת נטילתה) גורמת לי לשיעול, אם כי באופן פחות. מדוע שתיהן גורמות לתופעת הלוואי הזו? האם יש תרופות אחרות שיתאימו ולא יגרמו לי לכך?

לקריאה נוספת והעמקה

טריטייס ידועה כתרופה שעשויה לגרום לשיעול טורדני. לאחר הפסקת התרופה תופעת לוואי זו אמורה להעלם. וקטור ידוע כתרופה שלא גורמת לשיעול. יש לחפש סיבה אחרת לשיעול.

21/10/2019 | 21:01 | מאת: מיקי

ד"ר שלום וברכה אני סכרתית בת 48 התחלתי אינסולין לפני כחצי שנה, הרופאה אמרה שיש לי חלבון בשתן... ולא הסבירהמה עליי לעשות עם זה, בדקתי במדיהNEPHROPATHY DIABETIC הערכים של מיקרואלבומין היו כ-700 והבנתי שזה יכול להחמיר, למי לפנות, מה עליי לעשות על מנת למנוע הידרדרות? פוחדת מהמחר.... תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

סבירות גבוה כי מדובר בנפרופטיה סוכרתית אם יש סוכרת ארוכת שנים, נוכחות של פגיעה עינית של סוכרת. נהוג לאזן מיטבית גורמי הידועים כמאיצים את הידרדרות התיפקוד הכליתי באם אינם מאוזנים . מכאן יש צורך באיזון לחץ דם, איזון סוכרת קפדני, הפסקת עישון , טיפול בדיסליפידמיה. כמו כן נהוג לתת טיפול תרופתי (במעכבי ציר מערכת הרנין אנגיוטנסין ) , להמליץ על דיאטה דלת מלח, הורדת משקל ל BMI שפחות מ 25 ופעילות גופנית. יש מקום למעקב מרפאת סוכרת ונפרולוג.

18/10/2019 | 21:36 | מאת: udg

שלום רב אני בן 47 ולאחרונה לפני 3 חודשים עברתי בדיקות דם אחרי תקופה של כמעט למעלה מ 10 שנים שלא עשיתי תודה לאל כל הבדיקות היו בסדר זולת חלבון בשתן (אומנם התוצאה הייתה בגדר הנורמה) התוצאה הייתה באיסוף 24 שע' 84 (המקס' 150 ) נגשתי לבדוק שוב אחרי שבוע עלה ל 104 ואחרי חודש ל 140 על פניו עושה רושם שיש עלייה או לחלופין התזונה שלי לקויה יש לציין גילוי נאות אני בולמי הרבה מאוד שנים וכן אני יודע שיש קשר עברתי CBC מקיף כל השאר מצוין יש חריגה קטנה בספירת חלבון כללי המינימלי 6.6 אצלי 6.4 יתכן ויש קשר? רופאת המשפחה אומרת שזה בסדר אני תוהה?או טועה קראטינין מצוין 0.72 כולל אוראה 0.36 גם בדיקות כבד בסדר בגדול אין רקע תורשתי למרות שאבי עבר דיאליזה אבל לא בגלל תורשה כי אם פגיעה תוך כדי ניתוח מפרצת אורטה כדברי המנתח השאלה שלי האם חלילה החל אצלי תהליך הרס נפרונים ואם חלילה כן האם זה תהליך בלתי הפיך ושעון החול התחיל לפעול? נא לקחת בחשבון את חוסר התזונה בגלל הבולימיה אבל יש למיין שאני מאוד מקפיד להכניס לבטן רק דברים בריאים המון ירקות מעט בשר אדום וסוכר לא נכנס בכלל לכן סוכר אצלי מצוין 92 תוצאה ואפרופו מלח גם אלקטרוליטים שלי מצוין כולל נתרן האם זה פתח לאופטימיות? גם ספירת המגלובין שלי בסדר כולל סידן לסיכום מטבע הדברים ככל הנראה את תגידי לי להיות במעקב אבל מנסיונך בתוך מכלול הנתונים שהצגתי יש לי סיבה טובה להיות בדאגה או שאני בשלבים מתקדמים של היפוכונדריה תודה על הזמן שהקדשת לי

לקריאה נוספת והעמקה

מבחינה כלייתית הבדיקות בסדר. חלבון בשתן יכול להיות עד -50 מג באופן תקין. אםבומין לא אמור להיות בשתן ולכן כדאי לבצע בדיקת שתן ליחס אלבומין לקראטינין. אם היא תקינה אין סיבה לדאגה

16/10/2019 | 21:49 | מאת: חנה

בת 61 עם רקע משפחתי של מחלות לב. עד כה לא היו לי תסמינים בנושא . לפני חודש החל לי לחץ דם סיסטולי גבוה, ודיסטולי תקין.( בערך 140-150/80 ) בדיקת הולטר ל"ד לא מאוזנת ( רוב שעות היממה לחץ הדם היה גבוה).יש לי גם כאבי ראש באופן קבוע. אקו דופלר לב תקין. בדיקות דם תקינות. עדין לא בוצעו בדיקת איסוף שתן ואולטראסאונד עורקי כליות. חייבת לציין שיש לי עומס ומתח יומיומי. יתכן שאם הבדיקות תקינות, הכל נובע ממתח? לפני 13 שנה היה לי סרטן שד. היום בריאה.

לקריאה נוספת והעמקה

עם הגיל יש עליה בלחצי הדם, בעיקר הסיסטולי, ולכן אין זה מפתיע שאובחנת עם יתר לחץ דם. כמובן שיש להשלים בירור להערכת גורמים שניוניים בהתאם לקחיניקה. מתח נפשי יכול להעלות את לחץ הדם ורגיעה להוריד, אך האמנם זה אפשרי? לא בכל המקרים ניתן להרגע מהמתח ולכן יש צורך בטיפול תרופתי. כדאי להעריך את הצורך בשינוי אורח חיים בלבד לעומת התחלת טיפול תרופתי במקביל עם הרופא המטפל

היי אני כחודשיים וחצי אחרי לידה שניה בלידה הראשונה חוברתי לקטטר במשך 3 שבועות בלידה הזאת שבוע מאז מתקשה במתן שתן ללא נשימות או לחיצות על הבטן התחתונה מטופלת בפיזותרפיה כל הבדיקות יצאו תקינות : נוירולוגית, גניקוחוגית, אורטופדית, אולטרסאונד כליות ובדיקת שארית שתן למעט בדיקת אורודינמיקה אובחנה שלפוחית ניפוטונית כיווץ יתר של הספינקטר וemg השתנה דיספונקציונלית התחלתי פבוקסיל לפני כחודש לאחר שהמצב הזה הכניס אותי לדכאון קשה מאוד. כרגע מתה מפחד להשאר ככה או להזדקק לניתוח אשמח לעצה הייתי בביקורת שרפ אצל פרופסור ומומחה באורולוגיה שעל פי חוות דעתו זה כן יעבור עם הזמן

לקריאה נוספת והעמקה

נשמע שעשית את כל הבירור הדרוש וצריך להמתין בסבלנות. האם נבדקת על ידי אורוגיניקולוג?

מי שהפנתה אותי לכל הבדיקות הייתה אורוגניקולוגית והיא גם ביצעה לי את האורודינמיקה אבל היא לא הסכימה להמשיך לייעץ או לתת חווד אם לא אקבע תור נוסף לשרפ ויש אליה תור רק בינואר בנוסף נבדקתי בשרפ ע"י פרופסור פודה מנהל מחלקת אורולוגיה בהדסה והתייעצתי חודש שעבר עם נוירואורולוג פשוט אני לא ניתקלתי בתופעה כל כך ממושכת

16/10/2019 | 10:34 | מאת: מנשה רז

שלום ד"ר, סבתא בת 87 לוקחת כדור לכולסטרול ממשפחת הסטטינים (סימבסטטין) רבות בשנים. א. האם לדעתכם יכול להיות קשר בין הכדור שלוקחת לבין כאבים כרוניים שיש לה גם הרבה שנים, אך בשנה האחרונה התחזק? האם כדי להחליף כדור? יש שממליצים על Q10 האם מועיל השימוש (ראיתי דעות סותרות בנושא)? ב. וכן לגבי כדור ללחץ דם שלוקחת (נורמלול), גם אחרי רבות בשנים? קראתי שבבריטניה כבר מ2006 לא ממליצים על משפחת הכדורים הזאת. יש לציין, שסבתא סובלת מבצקות ברגליים האם בגלל הכדור? האם כדי להחליף את הכדור לכדור יותר מודרני. אם כן לאיזה? המון תודה

לקריאה נוספת והעמקה

כדורים ממשפחת הסטטינים יכולים לגרום לכאבי שרירים. אפשר לשקול ניסיון הפסקה של הכדורים או הפחתת מינון (תלוי המינון שמקבלת) אבל רק לאחר התייעצות עם הרופא המטפל שמכיר את מחלות הרקע והסיבה לטיפול בתרופה זו. לגבי קיו-10, אפשר לנסות לקחת. זה לא מזיק. לא ברור האם יעיל. בנוגע לנורמיטן - נכון שהיום זו לא תרופה ראשונה לטיפול בלחץ דם (בעבר היתה) אבל אם היא מאוזנת חבל להפסיק את התרופה. לא נפוץ שגורמת לבצקות. תרופות קלאסיות יותר שעושות בצקות הן אמלודיפין/ נורווסק/ וזודיפ. יש להקפיד על תזונה דלת מלח שתעזור בהפחתת הבצקות ובאיזון לחצי הדם. אם מדובר בבצקות חדשות, יש להתייעץ עם הרופא המטפל האם יש צורך בבירור הסיבה או בטיפול תרופתי (כגון תרופות ממשפחת המשתנים)

17/10/2019 | 07:45 | מאת: מנשה רז

שלום ד"ר, לגבי התרופה ללחץ דם, הרופא משפחה לא ממליץ על משתנים, כי הם מרוקנים ויטמנים. גם תקופה שהבאתי לה פוסיד (כמעט חודשים) לא היה שינוי משמעותי בבצקת. כדי לבקש שינוי לתרופה מודרנית יותר? המון תודה!

אין הרבה תרופות מודרניות ממשפחת המשתנים. אבל כדאי לוודא שבוצעה הערכה לסיבת הבצקות ולראות האם אפשר לתת תרופה שאינה פוסיד שיכולה גם לעזור לאיזון לחץ הדם וגם להפחתת הבצקות. למשל תרופה כמו דיזותיאזיד (אם נתרן מאפשר) או אלדקטון (בהתאם לתפקוד הכליה ואשלגן).

21/10/2019 | 20:42 | מאת: מנשה רז

שלום ד"ר, לגבי תחליף לסטטינים מה היית ממליצה?

אמי מקבלת תרופה משתנת בשם פוסיד. הדבר גורם לה לריצה בלתי פוסקת לשירותים וגם גורם להורדת מלחים בגוף והדבר גורם לה לבלבול. כשמפסיקים את הפוסיד היא חוזרת לאיתנה אבל היא מתחילה להתמלא בנוזלים. מה עושים על מנת שהפוסיד לא יגרום לה לכך. האם יש תרופות חלופיות?

לקריאה נוספת והעמקה

מטרת התרופות המשתנות היא לאבד נוזלים ומכאן תופעת הלוואי שלהן. לרוב עם הזמן מתרגלים ותופעות הלוואי פוחתות. יתכן ומינון התרופה גבוה עבורה ומספיק חצי כדור למשל כדי להשיג את האפקט המשתן ובמקביל להפחית תופעות לוואי

בת 76 ,הגיעה למיון בעיקבות דימום רציני מטחורים וגילנו על העלייה,סובלת מאיספיקת כליות כרונית,כמה זמן עד שתגיע לדחאליזה אם בכלל

לקריאה נוספת והעמקה

זו לא שאלה שניתן לענות עליה בצורה פשוטה. ההגעה לדיאליזה באהשים עם כליות פוליציסטיות נקבעת לרוב לפי הסיפור המשפחתי (למשל אם בני משפחה הגיעו לדיאליזה סביב גיל 60, סביר שגם היא תגיע סביב גיל זה) אפ תלויה בגורנים נוספים. למשל ככל שיהיו מחלות רקע כגון סכרת, תתכן הגעה לדיאליזהמוקדמת יותר. לחצי דם לא מאוזנים גם כן יזרזו הגעה לדיאליזה כמו אירועים של רעלת היריון או פרמטרים נוספים. ממליצה על מעקב נפרולוגי מסודר

בהמשך לשאלתי ,היא בת 76 עם סכרת ולחץ גם מאוזנים והקרטנין לא עלה במשך 3 שנים ,פשוט היא הגיעה למיון בעיקבות דימום מסבי בצואה ושם אמרו שהקרטנין עלה מ1.2 ל 1.4 האים יתכן שהעלייה נובעת.מהדימום,במשפחתה אף אחד לא חלה בכליות פוליאצטיות,תודה,אני פשוט בחרדה נוראית

בזמן מצבים חריפים תתכן עליה בקראטינין שיורדת בהמשך. ממליצה בשלב זה על מעקב ערכי קראטינין, אין צורך להלחץ כעת

15/10/2019 | 16:06 | מאת: רוני

ד"ר שלום רב, קודם כל תודה רבה על היחס והתשובות המהירות שלכם. יצא לי בבדיקה : UREA- URINE 24H יחס - 13.1 כשהגבולות הם ( 26-43) איסוף שתן 2000, למה יצא ככ נמוך ומה הכוונה. גם כתוב שנבדק פעמיים. אודה מראש על תשובה

לקריאה נוספת והעמקה

האוראה מושפעת בעיקר מהתזונה. אנו משתמשים בקראטינין לבדוק את שלמות האיסוף. אם הקראטינין תקין אין לאוראה הנמוכה משמעות

14/10/2019 | 15:22 | מאת: רוני

שלום, בעבר קיבלתי אקספורג והפסקתי כי זה הלה לי את הקריטנין מ 1.28 ל 1.6 בהדרגה, הוחלפה לי התרופה לנורווסק 5 מ"ג פעמיים ביום הקריטנין היום 1.3 אבל הלחץ דם לא יורד בממוצע 150-160 על 80-90, האם צריך מינון גבוה יותר או תרופה אחרת אבל שלא תשפיע על עליית הקריטנין תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לחץ הדם אינו מאוזן, ויש צורך בתיגבור הטיפול התרופתי. הואיל ובעבר אקספורג׳ היה יעיל, אפשר לשקול להחזיר את התרופה במינון נמוך יותר מבעבר. לחילופין להחליף לתרופה אחרת כגון משתן. פנה לרופא שלך לטיוב הטיפול. ערך לחץ דם ממוצע היהו 130/80 אך משתנה בהתאם לגיל ומחלות הרקע

13/10/2019 | 22:51 | מאת: מייק

1.22 קריטינין גיל75 משקל 68

לקריאה נוספת והעמקה

הנוסחא נמצאת באתר mdrd.com

15/10/2019 | 03:20 | מאת: מייק

לא מצאתי אזי מה התשובה

13/10/2019 | 22:24 | מאת: דניאלה

לפני שבוע עברתי היסטרוקפיה להוצאת מיומה מהרחם , ביומיים האחרונים מרגישה כאב בטן תחתונה לאחר מתן שתן ? האם זה קשור לניתוח? או זה מעיד על דלקת בשתן או אבן בכליות ? מודאגת...

לקריאה נוספת והעמקה

יכול להיות סימן של דלקת בדרכי השתן. בצעי בדיקת שתן לכללית ותרבית והקפידי על שתיה מרובה

11/10/2019 | 12:39 | מאת: דני

שלום רב, בבדיקת דם יצא לי חומצה אורית 7.4. ברצוני לציין כי שתיתי קפה לפני הבדיקה. בנוסף זה היה למחרת צום יום כיפור. אני בן 57 ושנה לאחר כריתת ערמונית גליסון 6. האם זו תוצאה גבוהה? מה יכולה להיות הסיבה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר בערך גבולי ולא מטריד. אם בעבר היה תקין, יכול להיות שצום יום הכיפורים העלה את רמת החומצה האורית בדם (עולה במצבי התייבשות וצום). בשלב זה ממליצה על מעקב בלבד ללא צורך בבדיקות נוספות

11/10/2019 | 06:18 | מאת: חאליד

אני חולה סכרת פליטת דיסק .4/5/1.10 שנים עם תרופות.בתקופה האחרונה התפתח לרגליים.כאבים.בצילום ,ct.הודגם אבן בקוטב תחתון בגודל 8-10מ"מ .כאבי המותן.בצילום us.כליות ימין לשמאל לא רואים אבן.מה זה אומר

לקריאה נוספת והעמקה

לא לגמרי הבנתי את שאלתך אולם נראה שיש אבן בכליה שגם גורמת לתסמינים? במידה ואכן יש כאבים שנובעים מהאבן, ומאפייניה הם כאלה שלא סביר שתעבור לבד (כמו במקרה שלך), יש לפנות לאורולוג כדי להחליט על צורך בהתערבות כירורגית. לא כל האבנים נראות באולטרסאונד, סיטי היא בדיקה רגישה יותר

10/10/2019 | 16:10 | מאת: גידי

מזה כשבוע אני סובל מכאבים חזקים באיזור הכליה השמאלית. בבדיקה שנערכה לי במיון, נצפתה אבן בגודל של 3.5 ממ. האבן כבר יצאה מהכליה ונמצאת במשפך דיסטלי שמאלי. הרופא בקופח המליץ לחכות שתצא מעצמה. כרגע אין תזוזה למרות שאני שותה הרבה. אני כל הזמן על משככי כאבים, למרות שזה לא ממש עוזר. אני לא מעוניין בהתערבות פולשנית אבל חושש שמא יגרם נזק לכליה בגלל חסימה. האם המצב הנל יכול לגרום לנזק ומה האפשרויות הלא פולשניות לזרוז יציאת האבן? האם גם את ממליצה לשבת בבית ולחכות שהאבן תצא ?

לקריאה נוספת והעמקה

אבן בגודל ובמיקום שציינת לרוב תצא עצמונית ולכן אין צורך בהתערבות בשלב ראשוו. שתיה מרובה הינה חשובה וכן טיפול נוגד כאב. במידה והאבו לא יוצאת, אפשר לשקול טיפול תרופתי בתרופה כגון omnic

10/10/2019 | 11:21 | מאת: מאי

שלום, רופא המשפחה שלח אותי למגוון בדיקות על מנת להבין ממה נובע לחץ הדם (גבולי) עשיתי דופלר כליות שיצא תקין, כך גם בדיקות השתן. כלל בדיקות איסוף השתן יצאו תקינות למעט: dopamine- urine 24h צריך עד 400 ויצא לי 435 על מה נל מצביע? הרופא שלי בחופש ואני די בלחץ. תודה מראש על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה
10/10/2019 | 11:22 | מאת: מאי

שכחתי לציין את גילי, בת 33. בטרום סכרת 115

תוצאה מעט מעל לנורמה הינה חסרת משמעות, בעיקר אם שאר הבדיקות תקינות. במקרה שהקליניקה מכוונת, ניתן יהיה לשקול לחזור על הבדיקה אך לרוב בערכים אלו אין סיבה לכך

08/10/2019 | 10:57 | מאת: מאיר כ.

שלום רב, לפני שלושה שבועות החלו לי כאבים בגב התחתון בצד שמאל שבאו והלכו בגלים, בעיקר בלילות. שני רופאי משפחה שהלכתי אליהם בהפרש של מס' ימים אמרו שזה לא נראה כמו בעיה בכליות אלא משהו שקשור לשריר. לקיחת אדוויל הקלו משמעותית על הכאב (גם יותר מארקוקסיה שקיבלתי מהרופא הראשון). שלשום הלכתי שוב לרופא משפחה לאחר שהערבים נמשכו, שהפנה אותי לבדיקות שתן עם התוצאות הבאות: Albumin/creatinine ratio 16.08 שתן-כללי PH (U) 5 Nitrit (U) NEGATIVE Ketone (U) NEGATIVE Glucose (U) NEGATIVE Urobilinogen (U) NORMAL Bilirubin (U) NEGATIVE Protein (U) 11-50 Leucocytes (U) 250 Erythrocytes (U) 10 אציין שביומיים-שלושה האחרונים יש שיפור משמעותי בכאבי גב והם כמעט לא קיימים. האם יש צורך בפנייה נוספת לרופא על סמך התוצאות?

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי לחזור לרופא שהפנה אותך. נוכחות כדוריות דם לבנות ואדומות בשתן מצריכה ביצוע תרבית שתן בשאלה של חיידק. גם אבן בדרכי שתן יכולה לגרום לתמונה דומה. יש לחזור על בדיקת השתן

שלום רב רשמו לי תרופה להורדת לחץ דם בשם דופלקס הכוללת חומר "ואלסרטן" , האם התרופה מסוכנת ולא מומלצת לשימוש? קראתי כתבה שמדובר בחומר מסרטן. אודה להתייחסות בהקדם

לקריאה נוספת והעמקה

התרופה עצמה מאוד יעילה. היה שלב בו נמצא בתהליך יצור התרופה חומר העלול לסרטן בכמויות מזעריות והתרופה הוסרה מהשוק (לא באופן גורף אלא רק צורות מסוימות של התרופה). ככל הידוע לי התרופה הנמכרת היום הינה בטוחה לשימוש.

06/10/2019 | 21:59 | מאת: נעמי

לפני כשבועיים סבלתי מצריבה בשתן. כללית היו 250 כ. לבנות. תרבית שלילית. לציין שאני סובלת מאי ספיקת כליות קלה קריאטינין 1.18 אוראה 53, כתוצאה מדלקת כליות בילדות.עד לפני חצי שנה היייתי במעקב נפרולוגי והרופא יצא לגמלאות.טופלץח בפורדנטין ללא הטבה. בדיקת תרבית חוזרת שלילית. לפתע בעת מתן שתן יצא לי דם טרי עם דושי דם. זה במשך יומיים 3 שעות בבוקר בלבד. נסעתי למיון בילינסון. הומלץ על טפול בצפרודקס. בדיקת שתן אז חלבון 100 כ. לבנות500 אדומות 250.לאחר האנטיביוטיקה הטבה כשמידי פעם אני מרגישה צריבה. תרביות חוזרות שליליות ושתן לכללית ב.מ.פ. האם עלי לגשת לנפרולוג או לאורולוג. מה עלולה להיות הסיבה לדמום (אין לי רחם ושחלות מגיל 42 עקב ציסטה שפירה בשחלות.היום אני בת 80 במצב טוב.מסרתי שתן לציטולוגיה והזמנתי תור לאולטרה סאונד. האם יתכן והימום הוא מהכליות? או חלילה ממאירות.

לקריאה נוספת והעמקה

ממליצה על הערכת אורולוג עם תשובת האולטרסאונד. יכול להיות דימום משני לדלקות אבל צריך לשלול סיבות אחרות. למרות שעברת כריתת רחם ושחלות, במידה ויש זיהומים חוזרים ללא הסבר על ידי האורולוג, ממליצה על הערכת רופא נשים. יובש בנרתיק הנובע מירידה בהפרשת הורמונים או צניחת איברים יכולים להסביר דלקות חוזרות

06/10/2019 | 11:37 | מאת: ורדה

שאלתי בשאלה הקודמת בקשר לערכי לחץ דם במעקב שעשיתי שמתי לב שיש הבדל בערכים בין הבקר (בבקר תקין )לערב ( עליה ) אני לוקחת את הטריטרייס 5 מג בערב ( בסביבות שבע ) מתי יותר נכון לקחת אותו.? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

התרופה בעלת משך פעילות של יממה ולכן פחות חשוב באיזו שעה של היום לוקחים אותה ויותר ההקפדה עם נטילת התרופה בשעה קבועה. אם לחצי הדם גבוהם יותר בערב, כדאי לנסות להקדים את נטילת התרופה - למשל לבדוק האם לקיחת התרופה בשעה שש מונעת את עליות לחץ הדם. לעיתים התרופה לא מספיקה להשפיע 24 שעות ובמקרים כאלה יש מקום לשקול לחלק אותה לפעמיים ביום

אני בת 62 - מגיל 40 מטופלת ביתר לחץ דם . בשנים האחרונות גם סכרת סוג 2 - מאוזנת 6.3 מטופלת בטיטרייס 5 מ,ג מדידות לחץ דם בבית - הערכים של הנמוך - 75-85 הערכים של הגבוה 135-150 דופק -60-70 האם צריך לברר בקשר לערכי לחץ הדם ? בדיקות שיגרתיות - דם ושתן - הכל בטווח הנורמל

לקריאה נוספת והעמקה

עם הגיל לחץ הדם הסיסטולי - הגבוה - עולה ואילו הדיאסטולי - הנמוך - יורד. במקרה שלך נראה שלחץ הדם לא מאוזן במידה מספיקה, ויש לשאוף להורדת לחץ הדם הסיסטולי לערכים סביב 130 במדידות ביתיות. את מטופלת בתרופה אחת בלבד במינון לא מכסימלי. במידה ואת מקפידה על תזונה (בעיקר דלת מלח), פעילות גופנית ואינך מעשנת, ממליצה להוסיף טיפול תרופתי. התוספת תלויה במחלות הרקע ובבדיקות הדם. ניתן גם להעזר בתרופת משלב שתשלב טריטייס עם תרופה נוספת וכך לא תצטרכי לקחת הרבה תרופות

03/10/2019 | 17:10 | מאת: גדי

שלום רב רקע כללי: בן 42 בריא בד"כ, קיימת אנמיה קלה.וידוע על אבן קטנה מאוד באחת הכליות לוקח תוסף של אשלגן ציטראט בשל חוסר. בבדיקות דם האחרונות בטווח של מעל 3 שנים ערכי האוריאה בדם נעים בין 40 לבין 47 בבדיקה האחרונה. בדיקת שתן כללי תקינה קריטינין - 0.88 ערכי פרטין וברזל תקינים. 1.האם הערכים הגבוהים של האוריאה נובעים מתזונה עודפת של חלבון? או שישנם סיבות אחרות לתוצאה החריגה? 2. האם ערכים אלו לטווח הארוך יכולים לגרום לבעית כליה בעתיד? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אם אין ממצאים אחרים שמעידים על בעיה כלייתית, סביר שהאוראה המוגברת מבטאת מצב של התייבשות יחסית (האם אתה בצום לפני ביצוע הבדיקות? ) או אכילה ביתר של חלבונים, מהם נוצרת האוראה. אכילה של תזונה עתירת חלבון אינה מומלצת במחלות אבנים בלי קשר לערכי האוראה. האוראה היא מרקר בלבד, ולא אמורה לגרום לפגיעה כלייתית בפני עצמה

03/10/2019 | 14:54 | מאת: עמוס

בס"ד שלום רב. אני בן 46 ויש לי אבנים בשתי הכליות. האם יש בעיה לצום בכיפור? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

מצבי צום גורמים לירידה בכמות השתן, עליה בריכוז החומרים המרכיבים את האבנים ובהחלט לגרום להווצרות אבנים. ממליצה לשתות בשילומים במהלך הצום

02/10/2019 | 21:04 | מאת: עוז

אבי בן 81 סובל מהיפונתרמיה ומטופל בכדורי מלח. ברצונינו להתייעץ עם רופא מומחה בתחום, האם זה נחשב לפנימית? איזה סוג דוקטור/פרופסור עלי לחפש?

לקריאה נוספת והעמקה

בגיל הזה ממליצה על הערכה של גריאטר, שיוכל לתת מענה למכלול הבעיות ולנסות לטייב את הטיפול התרופתי

29/09/2019 | 07:30 | מאת: דנה

שבוע הבא יש לי היסטרוופיה ניתוחית להוצאת שרירן מהרחם , בקיצור ביומים האחרונים החלו לי כאבי מותן צד שמאל ואני חוששת שזה דלכת בדרכי שתן ואני לא יכולה לעשות בדיקת שתן כי אני במחזור , והמחזור נגמר שבוע הבא בדיוק ביום שאני צריכה לעבור היסטרוקופיה ניתוחית ושאלתי היא מה עושים? מה להיכנס כך להיסטרוקופיה בלי לדעת אם יש דלקת או לא ? והאם זה מסוכן לעשות היסטרוקופיה ניתוחית והיה ויש דלקת בדרכי שתן

לקריאה נוספת והעמקה

אם יש זיהום בדרכי שתן כדאי לטפל בו לפני ההיסטרוסקופיה. נכון שבעייתי לתת דגימת שתן בעת וסת אבל אפשר לשלוח בדיקת שתן לתרבית. אם יש סימפטומים ותהיה צמיחה של חיידק הרי שכדאי לטפל. נסי לקחת את הדגימה בדרך הסטרילית ביותר שתוכלי

27/09/2019 | 01:00 | מאת: ליאור

שלום. רציתי לדעת. מה אומרת בדיקה LEUCOCYTES U STRIP בשתן עומד על 75. תרבית יצאה שלילית. סובלת מצריבות. רופא משפחה טוען שאין המצאות דלקת. אבל קראתי ורשום שהתוצאה כזו מעידה על דלקת. הא זה נכון?? מאוד מודאגת שלא מטופלת אשמח למענה בהקדם תודה

לקריאה נוספת והעמקה

במצבי דלקת אנו מצפים לכמות רבה יותר של לויקוציטים בשתן. התוצאה אצלך לא משכנעת לכיוון דלקת בדרכי שתן, בעיקר לנוכח תרבית שלילית. ממליצה להבדק על ידי רופא נשים. לעיתים דלקת נרתיקית יכולה לתת תסמינים זהים וממצאים דומים בבדיקת השתו

26/09/2019 | 19:40 | מאת: שרון

שלום אני בת 35 ללא מחלות רקע בבדיקת שתן עלה כי יש חלבון ערך 41.85 אציין כי לאמי מחלת כליות כרונית ומטופלת בדיאליזה האם מדובר בערך חריג באופן משמעותי והאם לחזור על הבדיקה ? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

ראי תשובות לשאלות הנוספות

26/09/2019 | 19:40 | מאת: שרון

שלום אני בת 35 ללא מחלות רקע בבדיקת שתן עלה כי יש חלבון ערך 41.85 אציין כי לאמי מחלת כליות כרונית ומטופלת בדיאליזה האם מדובר בערך חריג באופן משמעותי והאם לחזור על הבדיקה ? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר בהפרשת אלבומין מעל לנורמה והשאלה היא מה היו הערכים הקודמים. האם מדובר בממצא חדש? זה אמנם ערך לא תקין אך הוא אינו מבהיל ואין צורך להלחץ. בעיקר לנוכח הסיפור המשפחתי של מחלת כליות, ממליצה על מעקב נפרולוג.

26/09/2019 | 19:40 | מאת: שרון

שלום אני בת 35 ללא מחלות רקע בבדיקת שתן עלה כי יש חלבון ערך 41.85 אציין כי לאמי מחלת כליות כרונית ומטופלת בדיאליזה האם מדובר בערך חריג באופן משמעותי והאם לחזור על הבדיקה ? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

הפרשת החלבון צריכה להיות מתוקננת לקראטינין כדי להבין כמה חלבון את מפרישה ביממה. עד 150 מ״ג ליממה נחשב תקין. עם זאת, חשוב גם לדעת האם מדובר באלבומין או חלבון אחר. באופן תקין לא אמורה להיות הפרשה של אלבומין. ולכן - תבדקי לא רק מהו החלבון אלא מה הייס של החלבון לקראטינין, האם נשלחה בדיקת שתן לאלבומין והאם בבדיקת השתן לכללית יש ממצאים חריגים אחרים

27/09/2019 | 09:41 | מאת: שרון

תודה היחס שרשמתי 41.8 הוא היחס של אלבומין קריטאנין

25/09/2019 | 13:38 | מאת: אורי

גיל 53 רזה. מודד בד"כ לחץ דם ביד ימין ( יד ימין היא היד הדומיננטית שלי ). אבל יש לי כרגע פציעה ביד. 1. האם אפשר למדוד ביד שמאל? 2. האם ביד שמאל בד"כ לחץ הדם נמוך יותר או גבוה יותר מאשר בימין ובכמה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

ההבדלים בין הידיים משתנים מאדם לאדם. בעת אבחנת יתר לחץ דם יש לבדוק לחץ דם בשתי הידיים, ולהמשיך ולמדוד ביד בה הערכים גבוהים יותר. לעיתים אין הבדל כלל.

24/09/2019 | 20:07 | מאת: דנה

שלום, אני בת 38, לאחרונה היה ספק לגבי יתר לחץ דם, התבקשתי למדוד בבית. כשאר אני מודדת בישיבה כאשר היד שמוטה מטה ערכי לחץ הדם (התחתון) גבוהים משמעותי. בהשוואה למדידה כשאר אני מרימה את הזרוע באויר. פער של 10 בערך.. 85 לעומת 95 הגיוני???? איך אמורים למדוד??

לקריאה נוספת והעמקה

היד צריכה להיות בגובה הלב ונתמכת בעת המדידה. כלומר יש להניח אותה על שולחן

שלום אני בן 48. ידוע כ 20 שנה על מעט אריתרוציטים בשתן. בדיקת CT בטן לפני שנתיים תקינה US בטן היה תקין כמה פעמים נפרולוג לפני 8 שנים העריך זאת כ THIN BASEMENT MEMBRANE DISEASE ואמרו לי לשים לב אם מתפתח משהו כי עלול להיות גם משהו חריךף יותר. בשנה האחרונה ירדתי קצת במשקל מ 60 שהייתי תמיד ל 57 ק"ג על גובה 1.80. ללא הסבר. בוצעו בשנה האחרונה כל 3 חודשים בדיקות דם שהיו תקינות. צילום חזה לפני 4 חודשים תקין. קולונוסקופיה תקינה. אק"ג תקין. באחרונה גם לעתים חולשה ולחץ דם קצת נמוך 95-60 ( בעבר היה 120-70 ). ובעמידה מדי פעם דיזינס ומודד לחץ דם 85-60 בעמידה! בדיקת רופא לפני 3 חודשים תקינה. אק"ג תקין. בוצעו השבוע שוב בדיקות דם. לאורך זמן האלבומין שלי היה בערך 4.7 והגלובולין היה בערך 3 או 3.3 כשסה"כ TOTAL PROTEIN כ 8 ***בבדיקה שבוצעה אתמול האלבומין עלה ל 4.9 אבל הגלובולין צנח ל 2.2 ( רק לפני חודשיים הוא היה 3.3 ). ***היחס בין אלבומין לגלובולין הוא 4.9/2.2= 2.2! כשבעבר עמד לאורך השנים על כ 1.3-1.4 . מעבר לכך יתר בדיקות המעבדה תקינות, ספירה תקינה, CRP תקין בקצה הנמוך אלקטרוליטים תקינים, תפקודי כבד וכליות תקינים TOTAL PROTEIN 7.1 AST ALT GGT בקצה התחתון של הנורמה ALK = 80 LDH=218 די דומה לעבר BILIRUBIN= 1.1 דומה לעבר CPK=52 CALCIUM= 9.5 בדיקת שתן תקינה פרט לקצת אריתרוציטים קריאטניין תקין 0.7 חומצה אורית 6.3 סוכר 85 UREA 21.6 האם שינוי היחס בין אלבומין לגלובולין ל 2.2 מעיד על חלילה בעיה בכליות? כיוון אחר? האם נדרש עוד בירור או שאפשר לחכות כמה חודשים ולחזור על זה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לאור הירידה במשקל ממליצה גם על אולטרסאונד בטן אם לא בוצע. בכל מקרה לא נראה בשלב זה שיש קשר למחלת הכליות

24/09/2019 | 16:45 | מאת: יפית

שלום דר לפני שבוע עשיתי בדיקת קראטנין הערך היה 1.01 היום נעשו בדיקות בגלל אנדוקרנולוג ה אוריאה יצאה 53 קראטנין 1.12 האם צריך להדאיג ומה אומר הפרשי הערכים תודה על תשובתך

יתכנו שינויים בין בדיקות שהינם תקינים, אולי בגלל שלא שתית מים לפני הבדיקה, בגלל שינויים באוכל או בפעילות הגופנית לפני הבדיקה או פשוט בגלל שונות במעבדה. ההבדל המתואר סביר רק חשוב לראות שמגנת העליה בקראטינין לא ממשיכה

24/09/2019 | 09:39 | מאת: נטלי

שלום, ביצעתי סיטי גבי בשל כאבי גב חזקים ויש לי בקעי דיסק. בלי קשר אובחן מבנה אובלי בקוטר כ 2.2 ס"מ אינפריאורית לאדרנל שמאל ורושם שבצמוד לאדרנל לא ברור האם נובע אדנומה? והסתיידויות דפניות אחדות באאורטה בטנית. מה זה אומר? איזה בירור אני צריכה לעשות? מודאגת

לקריאה נוספת והעמקה

הממצא באדרנל - אינסידתלומה - ממצא מקרי שהודגם ״בטעות״. לרוב חסר משמעות אך יש לבדוק האם מפריש הורמונים מסוימים. הרופא המטפל יפנה אותך לבדיקות הדרושות. ההסתיידויות באורטה מעידות על טרשת עורקים. יש לבדוק האם יש יתר לחץ דם, כולסטרול מוגבר, סכרת. האם משקל הגוף תקין. עישון? כל אלה גורמי סיכון לטרשת עורקים אשר יש לטפל בהם.

25/09/2019 | 08:17 | מאת: נטלי

תודה על התגובה. לגבי טרשת עורקים. אתמול נבדק לי לחץ דם היה לי דווקא נמוך, אין לי בעיות סוכר, לא מעשנת שוקלת 80 קג לגובה 1.68, לא עישנתי בחיים כולסטרול יש מעט בסביבות 200. האם זה קשור לDVT שעברתי לפני 25 שנה ברגל שמאל. אבל עשו לי בדיקות רבות זה היה קשור לאחר ניתוח גב ולקיחת גלולות לא משהו תורשתי. אני ממש מודאגת

לא נראה שהממצאים קשורים ל dvt. על פי התיאור מדובר בממצאים קלים בלבד ולכן בשלב זה ממליצה על מעקב בלבד

שלום האם יש מניעה להשתמש בתרופות טבעיות להרגעה כגון רסקיו או רגיעון יחד עם כדור אנלדקס להורדת לחץ דם תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר להשתמש בתרופות אלו

24/09/2019 | 00:41 | מאת: שגיא

דר' הילה שלום, אני בן 43 ,גובה 1.81 מ' ומשקל 102 ק"ג. אודה לך על חוות דעתך לפענוח תוצאות ה-U.S. תודה כבד בגודל 19 ס"מ מוגדל מרקם שומני לבלב בגודל ומרקם תקין כיס מרה בגודל תקין עם פוליפ בדופן חיצוני 5 מ"מ דרכי מרה לא מורחבים טחול בגודל ומרקם תקין אאורטה אין הדגמה אופטימלית רטרופריטונאום אין הדגמה אופטימלית כליה ימנית-בגודל תקין פנרכימה שמורה לא הודגמה הרחבה של מערכת מאספת לא הודגמו תהליכים לא הודגמו אבנים כליה שמאלית-בגודל תקין פנרכימה שמורה לא הודגמה הרחבה של מערכת מאספת ציסטת קורטיקליות עד 11 מ"מ לא הודגמו אבנים שלפוחית השתן:בקיבולת רגילה,דפנותיה חלקים הודגמו סילונים. שארית השתן:10.31 סמ"ק בלוטת הערמונית:מוגדלת -36.17 סמ"ק לסיכום:כמתואר

לקריאה נוספת והעמקה

נוכחות של מספר ציסטות בכליה השמאלית מעידה על מחלת כליות כלשהי. חשוב לבדוק תפקוד כלייתי בבדיקת דם (קראטינין כחלק מכימיה מלאה), וכן בדיקת שתן לכללית וליחס אלבומין/קראטינין. אם לחץ הדם תקין ובדיקות הדם והשתן תקינות, אין צורך בהמשך בירור אלא מעקב בלבד. בנוגע לממצאים בכבד - כבד שומני יכול לבוא כחלק מתסמונת מטבולית של השמנת יתר, יתר שומנים בדם, קדם סכרת ועוד. פנה לרופא המטפל עם ממצאי הבדיקה להמשך הערכה

שלום רב, בת 50 בעבר: לאחר כל לידה לחץ דם גבוה עם טיפול לחודש לפני 10 שנים למשך שנתיים טיפול בטריטייס והפסקה בעקבות ירידה במשקל והולטר תקיןן. לפני חודש ביקור אצל רופא משפחה . 3 מדידות ברצף .ממוצע 145.90 החליט לתת וקטור . 4 ימים אחרי ולמשך 3 שבועות כאבי ראש מתחילים מהצוואר לכיוון המצח והעיניים . בבוקר קל יותר וככל שחולף היום מתגבר . תחושת צואר תפוס וכאבי עיניים (זה החלק הכי מעיק ) מתאים לכאבי ראש תעוקתי שלא היה בעבר . הכאבים נסבלים ולכן לוקחת דקסמול + רק אחת לכמה ימים כשממש כואב או לפני משהו ממש חשוב . ברקע אחת לכמה חודשים מיגרנה מסוג אאורה קלה יחסית (דקסמול + עושה עבודה טובה ) והשאלה : האם נראה שזה יותר בכיוון של צירוף מקרים ?(התחלת טיפול בכדור וכאבי הראש ?) או שזה יותר בכיוון של תופעות לוואי וכדור לא מתאים ? אני לא יודעת מה לעשות מכאן כיוון שלתחושתי זה הולך להיות מסע של ניסוי וטעיה . יש לציין שעד ללקיחת הכדורים הרגשתי מצוין במשך שנים רבות . מה עושים מכאן ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

זו לא תופעת לוואי קלאסית של התרופה אבל תרופות שונות יכולות להשפיע באופן שונה על אנשים. הסמיכות בין התסמינים להתחלת התרופה דווקא כן מרמזת לכך. ולכן ממליצה לפנות לרופא לניסיון החלפת התרופה. אם לא יעזור, תדעי לחפש כיוונים אחרים לכאב הראש

22/09/2019 | 20:19 | מאת: אתי

שלום, בת 62. לאחרונה צבע השתן שלי שקוף כמו מים ובהיר מאוד. ברקע (שנים רבות)דלקת כרונית של השלפוחית (שלפוחית כאובה). האם יש מקום לברור הסיבות לגוון השתן?

לקריאה נוספת והעמקה

האם השתן קצפי? האם את נותנת שתן בכמויות רבות מאוד? אם התשובה לשתי השאלות הללו שלילית, לא רואה סיבה לבדוק את הסיבה. אם התשובה לאחת השאלות חיובית או שיש שינוי נוסף במראה - פני לרופא

22/09/2019 | 19:54 | מאת: יפית

שלום דר בעקבות חוסר בי12הומלץ ליטל טבליה ליום מתחת ללשון האם תיתכן הפרעה על תפקוד הכליות הקראטנין אצלי 1.01 שנובע מהתרופה וולסטראן ברצוני לדעת שאין השפעה על תפקוד הכליות תודה רבה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

לא ידועה השפעה של ויטמין בי 12 לרעה על הכליות. ניתן ליטול את הויטמין ללא חשש

21/09/2019 | 19:25 | מאת: נחמן

שלום רב! אשמח לדעת האם קיימות תופעות ליווי של פמיד על שריר הלב.האם פמיד רק עלול להשפיע על קצב שריר הלב או עלול לגרום גם לקרדיומיופתיה.? תודה רבה, דינה

לקריאה נוספת והעמקה

התרופה עשויה לגרום להפרעות מלחים ובמנגנון זה לעיתים להפרעות קצב . לקרדיומיופטיה מישנית לפרעות קצב . PAMID בפני עצמה היא לא תרופה טוקסית ללב.

22/09/2019 | 16:23 | מאת: נחמן

שלום,דוקטור!אני מצטער ,אבל לא הבנתי האם פמיד כן עלול לגרום לקרדיומיופתיה משנית? תודה וסליחה. נחמן

לא

18/09/2019 | 21:01 | מאת: יפית

האם הורדת לחץ דם אגרסיבית יכולה לפגוע בכליות על פי מחקר ספרינט תודה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

על פי המחקר לא היה הבדל בקצב התקדמות מחלת כליות כרונית בין הקבוצות. כן היו יותר מקרים של פגיעה כלייתית חדה בקבוצת הטיפול האינטנסיבי, אך במרבית המקרים הוגדרה כקלה עם חזרה מהירה של תפקודי הכליות. בקבוצת המטופלים עם מחלת כליות כרונית כן נצפה יתרון מבחינת סיבוכים קרדיווסקולרים בקבוצת הטיפול האינטנסיבי

שלום דוקטור. לאחר עווית כילייתית ו CT שהדגים מספר אבנים קטנות בגביעים, נשלחתי לבירור מטבולי ובאיסוף שתן התקבלו התוצאות הבאות: איסוף שני Creatinine (U) g/24h 1 Calcium (U)mg/24 hr 57.8 Magnesium (U)mg/24hr 67.7 Urine Volume 3400.0 mL איסוף ראשון Uric Acid (U)mg/ 24hr 543 Citrate (U)mg/24h 270 Urine Volume 3000.0 mL הערכים של הציטראט והמגנזיום יצאו נמוכים מהנורמה ושאלתי היא האם את ממליצה על טיפול למניעת היווצרות אבנים בעקבות ערכים אלה ומה המשמעות של ערכי ציטראט ומגנזיום נמוכים. תודה והמשך יום נעים, רונאל

לקריאה נוספת והעמקה

ציטראט ומגנזיום אמורים לעכב יצור של אבנים, ומכאן שרמה נמוכה שלהם לא מעכבת את היצירה ולמעשה מעודדת זאת. ניתן להעלות את רמת הציטראט באמצעות שתיית מיץ לימון בכמויות גדולות יחסית או נטילת תוספי ציטראט (הקיימים כטבליות). לרוב לפני התחלת טיפול לא מסתפקים באיסוף שתן אחד אלא 2 כדי לוודא את אמינות האיסוף

16/09/2019 | 21:13 | מאת: היי

שלום אני בן 20 כשנתיים יש בועות באסלה במתן שתן ולעיתים קצף שהוא מרוכז הייתי אצל הרופא משפחה ביצעתי מספר בדיקות שכולם תקינות למעט (חלבון 10 שנעלם בבדיקה החוזרת) הייתי גם בבירור אורולוגי עקב דם בשתן ועקב טיפטוף סופי בשתן שגם נאמר שהכול תקין ,רציתי לשאול עם יש צורך בהמשך בירור או שמה הסתיימה הבדיקה

לקריאה נוספת והעמקה

אם לאחר ברור נרחב לא נמצאה בעיה סביר להניח שהכל תקין

16/09/2019 | 17:39 | מאת: יוני

ד"ר שלום רב עברתי לפני כשבוע ריסוק וקבלתי מרשם לתרופה "קסטרול XL 10 מ"ג ונראה לי שזה גורם לי לסחרורות חולשה ומתן שתן בזרימה חזקה האם זה חובה לקחת את הכדור הזה למשך שבועים על אף שגמרתי לפלוט אבנים תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

הכדור עלול לגרום לירידת לחץ דם. אם הריסוק היה של אבן חוסמת לעיתים יש שיתון יתר (מהאזור שהיה חסום והשתחרר) מה שעלול לגרום להתאבדות אובדן מלחים. מומלץ שתלך להיבדק כולל בדיקת לחץ דם גם בעמידה ובדיקות דם. מומלץ להיוועץ עם האורולוג שטיפל בך או אם פורום אורולוגי. עד אז לא לקחת קסטרל או להקטין מינון

16/09/2019 | 12:59 | מאת: עמית

מושתל כליה עשיתי איסוף שתן ל 24 שעות והתוצאה היתה PROTEIN- URINE 24h 376.2 mg/24h האם זה מראה הדרדרות לכליה כל הפעמים שעשיתי בעבר היה בסביבות ה 200 הנפח של השתן היה 3.3 ליטר האם יש טיפול או משהו שניתן לעשות

לקריאה נוספת והעמקה

לא נתת פרטים ולכן אוכל לענות רק בכלליות. כמובן שעליך להיוועץ בנפרולוג המטפל שיוכל לענות באופן ספציפי. בהנחה שהפרוטאינוריה קצת עלתה התיפקוד הכלייתי עוד תקין הרי שיתכן ששינוי באורחות החיים וטיפול בגורמים שאנו יודעים שמאיצים את התקדמות מחלת הכליה תאט או תעצור את התקדמות המחלה. יש לשלול שאין הישנות של המחלה המקורית או מחלה חריפה חדשה. אין תחליף לשיחה עם נפרולוג מטפל.

16/09/2019 | 20:30 | מאת: עמית

היית מאמינה לי אם אני יגיד לך שלא הבנתי כלום מהתשובה שלך

כוונתי הייתה שבלי עוד מידע עליך אי אפשר לענות לשאלה ברצינות. מציעה לך לקבוע פגישה עם נפרולוג מטפל.

15/09/2019 | 22:40 | מאת: דוד כהן

שלום רב בבדיקת אולטראסואנד רשום "בכליה השמאלית הודגמו ציסטות פרהפלביות מרובות בגודל עד כ 19 - מ"מ, הודגם מוקד היפראקואי קורטיקלי זעיר כ 4 -מ"מ, יתכן AML" רציתי לשאול מספר שאלות: 1- האם יש משמעות לעובדה שרק בכליה השמאלית יש ציסטות מרובות? 2-האם בבדיקת CT יתן לבדוק את הציסטות המרובות שגודלן עד 19 ממ? 3-האם ייתכן שזוהי מחלה גנטית של ציסטות בכליה שפוגעת רב בכליה אחת?

לקריאה נוספת והעמקה

1+3. יש מחלות שגורמות לשינויים מבניים בכליה (אחת) שיש להם ככל הנראה קשר לנטייה גנטית. אם לא הודגמו בגילאים מוקדמים פחות סביר. 2. סי טי רגיש יותר ולכן טוב יותר לאבחן נגעים קטנים (מ 10 ממ).

שלום רב מה הפירוש של "הודגם בכבד מוקד היפראקואי בגודל כ 7*11 -מ"מ, מקורו אינו ברור"? האם זה גדול מספיק כדי לעקוב אחרי זה ב CT? מה הפירוש של היפראקואי? מה הפירוש של מקורו אינו ברור? האם זה נקרא היפראקואי?או היפואקואי? בחיפוש באינטרנט אני רואה את המילה היפואקואי ולא את המילה היפראקואי האם זהו ממצא מדאיג או שרוב הסיכויים שזה ממצא למעקב בלבד?

לקריאה נוספת והעמקה

נא להפנות את השאלה לפורום המתאים.

15/09/2019 | 20:28 | מאת: חלי

שלום מצ"ב תוצאות בדיקות איסוף שתן לבדיקת סידן עליי לציין שאני סוכרתית סוג 1 בת 56 אודה על תשובתכם

לקריאה נוספת והעמקה

אין באפשרותנו לראות מסמכים מצורפים