פורום נפרולוגיה

תחום הנפרולוגיה עוסק באבחון וטיפול במחלות כליה. הפורום עוסק במחלות הכליה השונות, בדרכי טיפול ומניעת התקדמות אי ספיקת כליות, בשיטות לטיפול כלייתי חליפי במקרים של כשל כלייתי, בהפרעות במאזן המלחים בגוף, וכן ביתר לחץ דם. .
2212 הודעות
2018 תשובות מומחה

מנהלי פורום נפרולוגיה

18/02/2019 | 16:49 | מאת: עודד

היי, מאובחן בסרקואידוזיס מזה כשנתיים., ללא טיפול כאשר כל הסממנים תקינים. לאחרונה בדיקות איסוף שתן בהפרש של כמה חודשים אינן תקינות: calcium/urine 380 calcium/urine 407 מהו הנזק היכול להיגרם לכליות במצב מתמשך עם נתונים כאלה? האם סטרואידים שנותנים למטופלי סרקואידוזיס יכולים לעזור ללא נזק? תודה

בן 34, עם כליות פוליציסטיות(משפחתי!), לא באי ספיקה- הבדיקות עדיין תקינות!-האם הכנה לקולונוסקופיה יכולה לכלול את כל המרוקנים הרגילים? כולל השתיה של היממה האחרונה?

17/02/2019 | 17:19 | מאת: אלון

שלום, אני בן 44 סובל מבעיה של אבני יציקה חוזרות באגן הכליה השמאלית שלי. בנוסף, אני סובל מבעיה של IC (interstitial cystitis) בשלפוחית השתן שלי שגורמת לי תכיפות גבוהה במתן שתן. רופא נפרולוג המליץ לי ליטול באופן קבוע 6 כדורי אלקסולב ביום. הכדורים גורמים לי להגברה משמעותית של התכיפות בשתן שקשה לי לעמוד בה. ניסיתי בעבר כדורים נוספים (קיי ציטק, אלוריל) שגרמו לי לתופעה דומה. אני מרגיש שאני נמצא במלכוד כי בלי טיפול תרופתי אני אאלץ לעבור ניתוחים חוזרים שיכולים לסכן את הכליה שלי. מה ניתן לעשות ?

לקריאה נוספת והעמקה

תעשה ניסיון להתחיל את הכדורים בהדרגה - תתחיל 2 כדורים ליום, כעבור שבוע תעלה ל- 4 וכעבור שבוע נוסף ל- 6. יתכן שהעליה ההדרגתית במינון תביא לשיפור בתסמינים.

17/02/2019 | 14:32 | מאת: יהודית

שלום רב, ברקע עמילועידוזיס עם פגיעה כלייתית . מטופלת בולקייד עם תוצאות טובות מאוד ושרשראות קלות שחזרו לנורמה אחרי שישה מחזורים ברוך השם! היום נשלחתי להערכה אצל נפרולוג מכיוון שהשתן עדיין מוקצף ויש הפרשת אלבומין רבה באיסוף 3150 לליטר מאתיים. אולם הערכים של האלבומין והקריאטינין יציבים בדם .. Bun _ נע בין 18.5 ל 20 כאשר הנורמה היא בין 6_20 יחס אלבומין גלובלין 1.78 כאשר הטווח הוא 1.20_2.60 אלבומין תמיד בטווח הנורמה כולל באלקטרופוזה ובדם קריאטינין 6.2 כאשר הנורמה היא 0.70_1.20 קלציום, פוטסיום וסודיום תקין פרוטאין טוטאל _ 6.2 כאשר הטווח הוא 6.6_8.7 תפקודי כבד: got תקין gat תקין בילירובין טוטאל 0.20 כאשר הטווח 0.30_1.20 אלקליין פוספאט תקין וגם פוספאטה בסיסית Ggt עולה והיום 343 שהטווח הוא 8_61 ומיקרוגלובלין b2 נמצא 2.40 שהטווח הוא 0.80_2.20 אולטרסאונד כליות תקין. האם הערכים האלה ( שרובם יציבים מעידים על החמרה בכליות? מאוד פוחדת מדיאליזה.... מקווה שתשפכי אור על מצבי ניתן לטיפול, עצירה? ושאלה נוספת האם אופייני לggt לעלות בהדרגה בתסמונת נפרוטית? האם העלייה אופיינית בטיפולים מהסוג ולקייד וסטרוואידים. תודה מראש יהודית

לקריאה נוספת והעמקה

ערך קראטינין מעל 6 דורש הכנה לקראת טיפולי דיאליזה. ההחלטה על טיפול תלויה בגורמים נוספים מעבר לערך הקראטינין עצמו, אך בהחלט יש להחליט על דרך הטיפול בדיאליזה המתאימה לך - דיאליזה צפקית מול המודיאליזה - ולהתכונן בהתאם. בנוגע ל- GGT - יכול להיות מוגבר כחלק מהמחלה או משנית לטיפול. העובדה שרמת השרשראות הקלות התנרמלה אכן משמחת, אך כפי שידוע לך לא ברור כמה מהפגיעה הינה הפיכה ויתכן שלמרות הירידה בשרשראות לא תראי ירידה בקראטינין.

17/02/2019 | 21:10 | מאת: יהודית

היי נראה לי שלא הבנת אותי נכון אול סירבלתי ובלבלתי קצת.. הקריאטנין שלי 0.62 כלומר מתחת לטווח הנורמה ולא למעלה. הטווחים של קופת חולים האם מתאים לדיאליזה?????😶 התחשב בכל המדדים מההודעה הקודמת והקראטינין 0.62 תודה

17/02/2019 | 09:43 | מאת: אילנה

באיסוף שתן עם חומר משמר לבדיקת ציטראט ואוקסלט נאמר לי שאסור לעשות פעילות גופנית האם אפשר לאסוף תוך תורנות מיון מאומצת האם זה יכול לשבש את התוצאות בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

תורנות מיון היא לא זמן נוח לבצע איסוף שתן מדויק. עדיף לבחור יום חופשי לבצע את הבדיקה. לא מכירה את ההנחיה שציינת.

16/02/2019 | 14:54 | מאת: דולפי

כיצד ובאיזה אמצעים אפשר לקחת דגימת שתן מאדם סיעודי המרותק למיטה או לכסא גלגלים

לקריאה נוספת והעמקה

תלוי למה נועדה הבדיקה, מין הנבדק ודרגת שיתוף הפעולה שניתן לקבל. האופציה הקיצונית ביותר היא להכניס לצורך הלקיחה קטטר שתן. נא להיוועץ ברופא המשפחה/צוות טיפולי בית של קופת חולים.

15/02/2019 | 08:13 | מאת: יוסי

שלום ד״ר, רציתי לדעת האם ועד איזו מידה ניתן להשאר בשלב 4 מבלי לדרדר את המצב? פגיעה בכליות עקב סוכרת. בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

ראה שאלה נוספת

15/02/2019 | 07:38 | מאת: יוסי

שלום ד״ר, אשמח לדעת האם ניתן להימנע מכניסה לשלב 5? עד כמה זה אפשרי לדחות את רוע הגזגה? בתודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

לצערי לא ניתן להמנע אך ניתן לדחות את ההחמרה. מחלת כליה על רקע סכרת הינה מחלה שיכולה להתקדם במהירות יחסית. אין לה טיפול ספציפי (אם כי יש היום מספר מחקרים קליניים לחיפוש תרופות העשויות להאט את ההדרדרות) אך חשוב מאוד הטיפול במספר גורמים: - איזון הסכרת - חשוב ביותר. - תזונה דלת נתרן שתעזור לשליטה על מאזן הנוזלים בגוף ואיזון לחצי דם. - תזונה מוגבלת בחלבון - הגבלה ל- 0.8 גרם לק"ג. - איזון לחצי דם. - טיפול בכולסטרול גבוה. יש מספר תרופות שעשויות לעזור ולהאט את ההדרדרות כגון תרופות ממשפחת מעכבי האנזים המעכב, אם כי לעיתים בשלב זה של מחלת הכליות לא ניתן לתת אותן מסיבות שונות. תרופות אחרות שנמצאו כמאטות את ההדרדרות גם כן לא ניתנות בשלב 4. חשוב מאוד להמנע ממצבים הגורמים לפגיעה כלייתית חריפה כגון מצבי התייבשות, תרופות היכולות לפגוע בכליות ועוד.

15/02/2019 | 13:52 | מאת: יוסי

כרגע הערכים מיוצבים ומאוזנים. התחלנו דיאטת דלת חלבונים. האם יש אינדיקציה כמה זמן ניתן להישאר במצב 4? שוב תודה!

16/02/2019 | 08:57 | מאת: יוסי

ממש מתנצל, אבל אם אפשר עוד שאלה קטנה... לגבי התפריט המומלץ... כמה מים רצוי לשתות? האם להימנע מקפה? מה אפשר לאכול במקום חלבון? האם יש ירקות לא מומלצים? שוב תודה רבה וסליחה על ריבוי השאלות.

אם אין אלבומינוריה משמעותית או שמצליחים להוריד אותה משמעותית עם טיפול תרופתי , דיאטה ואיזון גורמי הסיכון ניתן להאט את קצב ההתדרדרות. יותר לא אוכל לחזות.אם אין בעיה של היפרקלמיה (= אשלגן מוגבר) אין ירקות ספציפיים שיש להימנע מהם. אין צורך להתנזר מקפה. ממליצה להיוועץ בדיאטנ/ית המתמחה באי ספיקת כליות.

14/02/2019 | 22:10 | מאת: אוסי

שלום, אני בת 39 בהריון חודש תשיעי אני סובלת כבר כחודשיים בערך מכאבים בצד ימין מתחת לחזה ובנוסף יש לי חלבון בשתן (באיסוף שתן של 24 שעות יצא 458 יש לי תור בעוד כשבועיים לנפרולוג כי שללו רעלת הריון וזה מתחבר לכאבים בצד רציתי לדעת עם איזה בדיקות מראש מומלץ להגיע אליו ? אני בלחץ מטורף ממש חוששת האם נראה לך שמדובר במשהו מסוכן? הלחץ דם תקין במידה וזה קשור

לקריאה נוספת והעמקה

באנשים בריאים, הפרשת חלבון תקינה נחשבת כפחות מ- 150 מ"ג ליממה. בהיריון יש עליה בהפרשת החלבון באופן פיזיולוגי (בין היתר בשל עליה בקצב הסינון הגלומרולרי ושינוי בתכונת ממברנת הכליה) ולכן רק ערך מעל 300 מ"ג נחשב לא תקין. לעיתים נראה עליה נוספת בעליית החלבון לקראת הלידה, שתחלוף לאחר מכן. חשוב לבדוק שלא מלווה בתסמינים נוספים של רעלת היריון כגון יתר לחץ דם (שאין לך). כמובן שהפרשת חלבון בשתן יכולה לבטא גם מחלת כליה ולכן דרושה הערכת הנפרולוג. כדאי להגיע אליו עם בדיקת דם עדכנית לתפקודי כליות ואלקטרוליטים, ספירת דם, אנזימי כבד, רמת חומצה אורית, אלבומין בדם, שתן לכללית ומשקע, איסוף שתן 24 שעות לחלבון ולאלבומין (ובמקביל קראטינין). כדאי לעשות גם אולטרסאונד בטן בגלל הכאבים. בהתאם לחשד הקליני ותשובות בדיקות אלה הנפרולוג יחליט האם יש צורך בבירור נוסף מעבר.

14/02/2019 | 19:22 | מאת: נעמה

לאחרונה היו לי כאבים בזמן שאני ישנה על הגב באזור הכליות עשו לי בדיקת אולטראסונד ויצא לי הכליות בגודל שווה ותקין . אין עדות בכליות לגושים סולידיים, אבנים או הידרונפרוזיס . בכליה שמאלית מוקד אקוגני 0.4 ס"מ, חשוד לAML שלפוחית השתן בקיבולת טובה, מתרוקנת עד תום . מה זה AML . יש לציין שאני בת 49 וגובה 1.55 משקל 50 קילו ונראה לי 4 ס"מ זה ממש גדול ואף פעם לא היה לי את זה (עשיתי בדיקה לפני חצי שנה) האם עליי לעבור MRI ? יש לציין שגם לראשונה יצא לי מעט פרוטין בשתן 10.0 mg/dL Protein ברקע שלי יש לציין יש FMF אודה לעצתכם

לקריאה נוספת והעמקה
14/02/2019 | 19:50 | מאת: משה

כתבת 0.4 ס"מ . 0.4 ס"מ זה בסך כול 4 מ"מ ולא 4 ס"מ . לעצם העניין ,לרוב מדובר על גידול שפיר ויש צורך במעקב . לרוב אין סימפטומים כאשר מדובר בגידול קטן כמו שלך . רק mri או סיטי מסוגלים לתאר את אופי הגידול ולקבוע אם יש חשד לממאירות . אם את מודאגת ,תבקשי mri כיוון כליות או סי טי . הרבה בריאות ,מקווה שהנפרולוגיות לא יכעסו עלי . ד.א פורום מצויין .

אנגיומיוליפומה (AML ) הוא גידול שפיר של הכליה שלרוב מתגלה כממצא אקראי. נדיר מאד שיהפוך לגידול ממאיר. הוא לא מסביר את הסימפטומים שלך. גודל של 4 מ"מ לא נחשב גדול ויש צורך במעקב בלבד. בנוגע לחלבון - מדובר בערך שהוא שתחום הנורמה. עם זאת, כדאי לחזור על הבדיקה עוד כ- 3 חודשים. FMF יכול לבוא באסוציאציה עם מספר מחלות כליה ולכן יש צורך במעקב.

14/02/2019 | 16:07 | מאת: Big Nog

שלום אני בן 27, ולפני כמה ימים (משישי עד שני) הגעתי למצב שאני כמעט לא משתין במהלך היום. בבוקר תמיד, אבל במשך היום כמעט ולא. כמעט בוודאות שפחות מ400-500 מ"ל ביממה. גם הדופק היה קצת מהיר (70-80 לדקה). עכשיו אני מבין שזה כנראה היה כתוצאה משילוב לא נכון של תרופות. לקחתי דפלפט, ליריקה, נורבסק, קרבדילול - כשאשר הסיבה שאני לוקח את כולם זה למזער תופעות לוואי של ריטלין. לחץ הדם שלי תקין לגמרי גם בלי תרופות - 105/65 בממוצע. פשוט עם ריטלין הוא מזנק לאזור ה130/85 ואף יותר מזה אם אני על מינון בינוני-גבוה. הפסקתי את הדפלפט והליריקה, מחשש שזה היה הגורם לאגירת הנוזלים. יום למחרת חזרתי להשתין כמו שצריך וגם הדופק חזר ל60 בממוצע. כעת אני עדיין עם נורבסק (המינון ירד מ5 ל2.5 מ"ג), קרבדילול 3.125 מ"ג פעמיים ביום ודילטיאזם 120 מ"ג. האם תמיד אוליגוריה היא סימן לבעיה בריאותית חמורה ו\או בלתי הפיכה? אני מאוד מאוד חושש. תודה מראש על התשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

תפוקת השתן באנשים בריאים (שאינם סובלים מאי סיפקת כליות מתקדמת או אי ספיקת לב משמעותית) היא ביטוי למאזן נוזלים (כמה נכנס (כולל גם במזון) וכמה יוצא). היא ביטוי לעבודה תקינה של הכליה, ליכולת לשמר מים במצבי התייבשות ולהפטר מעודפים במצבי ריוויון. ממליצה לך להיבדק על ידי רופא מטפל שיחליט האם יש מקום לבצע ברור נוסף. אין לקחת תרופות ללא הנחיה רפואית. דופק 70-80 זה דופק תקין.

14/02/2019 | 10:35 | מאת: ליאת

יש לי נתרופתיה מסכרת. רופא נתן לי גבפנטין 100 מג 3 פעמים ביום. Gfr בסביבות 26 . האם 300 מג ליום זה תקין עם אי ספיקה של הכליה כרונית כ שנתיים

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר לתת עד עד 700 מ"ג בEGFR שנע בין 15-29.

14/02/2019 | 01:10 | מאת: LISA

אימי בת 80 . ללא מחלות רקע פרט לשומנים בדם שנמצאים בנורמה תחת סטטין . אינזימי כבד בגבול העליון של הנורמה . בשנים האחרונות אי שליטה על השתן גם ביום ובלילה( תכיפות ודחיפות - קמה 5 פעמים בלילה !) שהוחמרה מאוד בחודשים האחרונים . בגלל מחסום הבושה לא טיפלה עד שלחצתי עליה שהיא חייבת לעבור בירור בהקדם . רופא המשפחה הפנה אותה לבדיקות דם ושתן ( צרפתי את התוצאות ) וגם א.ס כליות ודרכי שתן ( התור נקבע לעוד שבועיים ) . להבנתי , לפי הבדיקות ( דם ו)שתן יש עדות לנוכחות דם בשתן שעלול להיגרם ע"י אבנים , דלקת ( בבדיקת תרבית אין חיידקים ) , מחלת כליות ועוד ו.....אני דואג . לי היה ארסיסי בכליה . אשמח לדעתך והאם אני צריך לפנות אתה גם לנפרולוג / אורולוג / אורתופד ע"ש ? האם יש צורך באיסוף שתן 24ש ?

לקריאה נוספת והעמקה
14/02/2019 | 01:17 | מאת: LISA

צרפתי בהודעה הקודמת 4 מסמכים של בדיקות דם ושתן ומשום מה אני לא רואה אותם בפורום ??!! RBC CALC U STRIP ...... 30 PROTEIN U STRIP ........10

14/02/2019 | 01:57 | מאת: lisa

שכחתי לציין שאימי סובלת מאוסטיאופורוזיס קשה ומטופלת בפרוליה 4 שנים .

ראשית לנשום. בריחת שתן שכיחה בנשים לאחר לידות והיחלשות ריצפת אגן. אנחנו לא יכולות לראות קבצים מצורפים. סטיק שתן הוא לא אמין לכמת חלבון. מומלץ לבצע בדיקות דם כלליות, לשלוח שתן ליחס חלבון וקראטנין (בשלב ראשון שכן איסוף יכול להיות קשה לביצוע טכני באישה מבוגרת), ושתן לבדיקת מיקרוסקופ. אם אין הבדיקות הראשוניות הן תקינות הייתי ממשיכה בייעוץ של אורוגניקולוג.

שלום, מזה תקופה של כ-4 חודשים הנני סובל מכאבי בטן כמעט יום יומיים, שמוקלים לעיתים לאחר יציאות. בנוסף לכך ב-3 החודשים האחרונים לוקח לי הרבה זמן עד להוצאת השתן (לפעמים 10 דקות ויותר), ישנם צריבות בעת מתן השתן, וגם כאבי בטן בסיומו. בבדיקת שתן שנערכה לפני כחודשיים לא עלה שום דבר (דם בשתן, חלבון וכו'), ובנוסף לא נמצא חיידק בתרבית (וגם בדיקות דם תקינות לחלוטין). מה יכולה להיות הבעיה? האם יכול להיות שמדובר באבנים או בבעיה אחרת בכליות? כרגע הופניתי לרופא גסטרו להמשך טיפול, אך האם זהו הכיוון הנכון?

לקריאה נוספת והעמקה

לא כתבת בן כמה אתה. סביר לבחון כמה אפיקים אפשריים לתלונותיך עד לאבחנה (גסטרואנטרולוג). ממליצה גם שאורולוג יבדוק אותך (פרוסטטה) ולבצע הדמיית כליות ודרכי שתן כולל גם הערכת שארית שתן לאחר התרוקנות .

קודם כל תודה רבה. לשאלתך אני בן 31, לא לוקח תרופות באופן קבוע, וסך הכל בריא בדרך כלל. ביצעתי סיטי בטן ואגן שלשום, האם אקבל שם גם את ההדמייה עליה דיברת?

כן סי טי בטן ואגן עונה להגדרה של הדמיה.

13/02/2019 | 11:06 | מאת: אבי

רציתי לדעת האם צריך הכנה למיפוי כליות למושתל כליה והאם מיפוי יכול להזיק לכליות

לקריאה נוספת והעמקה

במיפוי כליות לא ניתנים חומרים "נפרוטוקסים "(= רעילים לכליות). ניתן חומר רדיואקטיבי (הפולט קרינה). הקרינה היא מזערית ודועכת במהירות. היא אינה מסוכנת לנבדק או לאנשים הנמצאים בסביבתו. רק לנשים בהריון הבדיקה אינה מומלצת , ומומלץ להן להימנע ממגע צמוד גופני (עם נבדק) ביממה שלאחר הזרקת חומר הניגוד.

12/02/2019 | 23:57 | מאת: סרול

מה ההמלצות החשובות למניעת הדרדרות ? האם להגביל חלבון , קופאין , גבינות כמו יוגורט שעשיר בזרחן . לפעמים אני סובל מעצירות ולכן משתמש כל יומים במגנזיום ציט^ ,האם מספר יציאות רכות עד דלילות ביום עלולות לסכן ? האם אורך חיים יושבני מזיק לכליות? האם עישון גראס מידי יום מזיק ? איזה תןספים מומלצים ? תודה לד"ר הילה ואורית

לקריאה נוספת והעמקה

מניעת הידרדרות היא בעיקר שמירה על אורח חיים בריא - הימנעות מעישון שכן עישון (טבק) מאיץ הידרדרות של מחלת כליות (כמו גם מחלות לב/כלי דם ועוד), דיאטה ים תיכונית (ממועטת באוכל מעובד ומה שמכונה "FAST FOOD"), איזון יתר לחץ דם, סוכרת, דיסליפידמיה אם קיימים, שמירה על BMI של מתחת ל25, פעילות גופנית סדירה. מומלץ להימנע תרופות מסוג NSAIDS שנמכרות ללא מרשם רופא . מגנזיום ציאטרט לא מסוכן בדרגת CKD I.

שלום רב במעקב עקב ערכי קריטינין עולים בוצעה בדיקת איסוף שתן של 24 שעות. כתוב שכמות החלבון ב-24 שעות לא ניתנת לחישוב? האם יש בעיה טכנית וצריך לחזור על הבדיקה? מצרפת את התוצאות. כמו כן מה זה קריאטינין פקטור והאם הוא תקין? אודה מאוד על התשובה . PROTEIN- URINE 24h לא ניתן לחישוב PROTEIN- U SAMPLE < 4 MICROALBUMIN- U 24h לא ניתן לחישוב MICROALBUMIN-U SAMP < 3 CREATININE CLEARANCE 116.5 ml/min FACTOR CREATININE 1.73 BENCE-JONES PROTEINS Not Detected

לקריאה נוספת והעמקה

לא ניתן להערכה/לא ניתן לחישוב משמעו שהבדיקה שלילית זאת אומרת תקינה

12/02/2019 | 14:04 | מאת: חיים

עשיתי בדיקת שתן איסוף 24 למיקרואלבומין עשיתי בדיקת שתן 24 איסוף מיקרואלבומין ולא הבנתי את התוצאה אשמח להסבר?ברקע סכרת נעורים כ-20 שנה בן 33.האים אני יכול להיות רגוע עם הבדיקה הזאת מבחינת התוצאה ואמינות לגבי הכליות מבחינה בריאותית?איזה בדיקה הכי טובה ואיכותית שאני יכול לעשות על מנת להיות בראש שקט לגבי הכליות? 7> MICROALBUMIN-U SAMP MICROALBUMIN- U 24h לא ניתן לחישוב תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

משמעות "לא ניתן לחישוב" הינה שלא נמצא אלבומין בשתן. הבדיקה תקינה. עם זאת, מחלת כליות יכולה להתפתח עם השנים ולכן חשוב לבצע בדיקת מעקב של רמת אלבומין בשתן אחת לשנה. כמו כן חשוב איזון הסכרת, מעקב אחר ערכי לחץ דם, המנעות מעישון ושמירה על אורח חיים בריא.

13/02/2019 | 19:58 | מאת: חיים

1.מה לגבי המספר 7 בבדיקה? 2.כשרשמת אלבומין התכוונת למיקרואלבומין או זה משהוא אחר? 3.במרשם של הבדיקה רשום בדיקת שתן איסוף 24 קריאטנין/מיקרואלבומין למה בתוצאה של הבדיקה לא רשום הקריאטנין? 4.אני גם לוקח אנאלדס 20מ"ג שלא לקחתי הרבה זמן האים זה לא מוזר שהבדיקה טובה למרות שלא לקחתי את התרופה תקופה? 5.אים אני מאוזן מבחינת לחץ הדם בלי הכדור למה לי כחולה לקחת את הכדור האים זה משתלם לקחת את הכדור?הרי אים המטרה היא איזון לחץ הדם אז מה הטעם לקחת? 6.האים כחולה סכרת 20 שנה בן 33 האים הבדיקה הזאת מספיקה? האים אני יכול להיות בראש שקט? 7.שמעתי על בדיקה שנקראת GFR מה זה אומר ואיך עושים אותה ומה מבקשים מהרופא כדי לבצע אותה? 8.איזה פרוצדורה מבחינת תזונה או אחר יכולים להעמיס על הכליות כסכרתי או מומלץ להימנע מה את ממליצה? אשמח אים תעני לי על כול השאלות. תודה מראש חיים.

יש 2 דרכים לכמות (מלשון כמות) אלבומין בשתן: על ידי דגימת שתן שמחשבת את היחס בין אלבומין לקראטינין או על ידי איסוף שתן. על מנת לוודא איסוף נכון שולחים פעמים רבות קראטינין . כשמדווחים על תשובת איסוף נהוג לכתוב את כמות הקראטינין באיסוף ואת כמות האלבומין באיסוף (בנפרד) . אנלדקס ניתן כטיפול ללחץ דם או על מנת להוריד את הפרשת האלבומין בשתן והתרופה מגנה על הכלייה מנזק. איני יודעת מדוע ניתן לך האנלדקס – האם עקב אלבומינוריה שהייתה או עקב יתר לחץ דם. אלבומינוריה יכולה לעבור רגרסיה אם אינה חמורה (סביב 30 מ"ג ליממה, ולא יותר מ 300 מ"ג) אם הסוכרת מאוזנת היטב וכך גם לחץ הדם. ערכי המטרה באיזון לחץ דם במטופלים צעירים כמוך הם חמורים יותר מלאוכלוסיה הכללית. ממליצה לך לתאם הפסקת טיפול רק עם רופא מטפל שמכיר אותך.

12/02/2019 | 11:54 | מאת: ירין

שלום רב רציתי לדעת האם אנטיביוטיקה מסוג אוגמנטין 875 מיליגרם במינון של 2 כדורים ליום במשך שבוע ימים יכולה לפגוע בכליה

לקריאה נוספת והעמקה

לרוב התרופה בטוחה ואין מניעה משימוש בה. כמו כל תרופה היא יכולה לגרום לתגובה דלקתית בכליה, אך אין לצפות למי זה יקרה ומתי.

12/02/2019 | 11:30 | מאת: שמעון

אחי מועמד לתרום לי כליה. בבדיקת אלבומין קריאטינין נמצא אצלו 3 מ"ג אלבומין. האם ממצא כזה מאפשר לו לתרום כליה?

לקריאה נוספת והעמקה
12/02/2019 | 16:35 | מאת: שמעון

אציין שכל שאר הבדיקות יצאו תקינות

לא נראה שזה ישלול תרומה. כמובן שכדאי לחזור על הבדיקה לוודא שאכן זהו הערך ולא גבוה יותר.

13/02/2019 | 13:27 | מאת: שמעון

תודה רבה על התשובה

12/02/2019 | 09:44 | מאת: חבצלת

שלום רב,אשה בת 77 עם בעיות קשות בתפקודי כליות ,צריכה לעשות דיאליזה אך אינה מוכנה לעשות. אושפזה בבית חולים עכב קושי נשימתי נמצא כי יש מים בריאות ונתנו לה פוסיד.אחרי יממה לא עוזר וכן בגלל בעיות בכליות נותנת שתן פעם ביום ובפעם בלילה וכך גם עם הפוסיד שאמור לשתן.השאלה האם מותר לה בכלל פוסיד במצבה? ומה אפשר לעשות חוץ מדיאליזה להוצאת הנוזלים ושיפור הנשימה? תןדה

לקריאה נוספת והעמקה

הנשימה חשובה יותר מהכליות ולכן אם מתקשה לנשום בגלל מים, אין ברירה אלא לתת תרופות משתנות שיכולות להחמיר את התפקוד הכלייתי (ולגרום לעליית קראטינין). אם הפוסיד לא עוזר אפשר לנסות מינון גבוה יותר או להוסיף תרופה נוספת שתעזור לעבודת הפוסיד, אך אם היא נותנת שתן רק פעמיים ביום ויש נוזלים בריאות, לא נראה שיש ברירה אלא להתחיל דיאליזות. במידה והיא מסרבת, יכול להיות שתגיע למצב של הנשמה מלאכותית, מצב מסוכן שכדאי להמנע ממנו באמצעות דיאליזה. במידה ומסרבת לכל טיפול פולשני, וסובלת ממצוקה נשימתית, אפשר לתת מעט מורפיום להקלה על הנשימה אך צריך להבין את משמעות טיפול זה שיכול להביא להדרדרות נוספת ועד למוות.

12/02/2019 | 01:14 | מאת: ירון

בן 50+ נשלחתי ע"י אורולוג ונפרולוג לאיסוף שתן אחרי ניתוח סיסטה קטנה בכליה שהייתה חשודה כ אר סיסי אשר הוסרה וגם ירידה בתפקוד הכליות egfr 71 לפני חודשיים ועכשיו 85..... יתכן כי הורדתי חלבונים ...? תוצאות איסוף שתן24 ש : קראטינין 24 ש 1.5 . אוריאה קלירנס 50 ( נמוך מנורמה) אוריאה 24 ש 27 . נפח שתן 3.7 ליטר כנראה באופן מיוחד שתיתי הרבה יותר מהנורמה בגלל שבאותו יום עברתי א.ס כליות ודרכי שתן (יצא תקין , רט לאבן זעירה שלא מהווה הפרעה והאורולוג לא התייחס) ונאלצתי לשתות יותר . מוזר שצבע השתן באיסוף היה צהוב לרות התכולההגבוהה. bmi בתחום הנורמה . עכב נכות ברגליים , נמצא הרבה במיטה וישן הרבה (מסת שריר נמוכה ??) . במקביל לאיסוף שתן נלקח דם מהווריד : אוריאה 43 .פרוטאין טוטאל 7.2 . ל"ד בדרך כלל 90 /130 - 125/86 . כשאני בסטרס יש ל"ד גבוה יתר 139/ 98 a1c 5.2 . סוכר 97 . אלקטרול' תקין . המוגלובין 13.2 . כימיה בשתן : יחס אלבומין קראטינין 0 . פרואטין קראטינין 50 . תרבית שלילית . kappa flc 33 !!!!! למבדה 21 . היחס בינהם 1.6 . שתן כללי תקין . האם יש לי מחלת כליות ? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

בערכי ה- GFR שלך (מעל 60), לצורך הגדרת מחלת כליות כרונית יש צורך בפרמטר חריג נוסף פרט לערך ה- GFR עצמו. לא בטוחה שהניתוח שלך מהווה קריטריון שכזה וזה תלוי במידת הכריתה. אם נכרתה ציסטה קטנה בלבד לעומת אם נכרת חלק משמעותי יותר מהכליה. בכל מקרה שאר הבדיקות נראות תקינות וזה מה שחשוב.

11/02/2019 | 15:31 | מאת: אבי

האם מותר לשתות אלכוהול בלילה של לפני בדיקת כליות

לקריאה נוספת והעמקה

כן. אין מניעה.

11/02/2019 | 11:59 | מאת: אלון

שלום, אני בן 44. עברתי שני ניתוחים לריסוק אבנים. האחד לפני כשלוש שנים לריסוק אבן קטנה בשופכן שמאל והשני ניתוח PCNL לפני שנה ושלושה חודשים לריסוק אבן יציקה גדולה באגן כליה שמאל. הרכב האבן היה בעיקר חומצה אורית וקצת סידן. בבדיקת ct שעשיתי לפני מספר ימים נמצאה שוב אבן יציקה באגן כליה שמאל בגודל כ- 2.5 ס"מ. רציתי לשאול מה יהיה הטיפול העדיף הפעם לריסוק האבן - PCNL או אורטוסקופיה, וכן איך למנוע את יצירת האבן הבאה עד כמה שניתן.

לקריאה נוספת והעמקה

בנוגע לטיפול הכירורגי ממליצה לפנות לפורום אורולוגיה. מניעת יצירת אבנים נוספות - חשוב להקפיד על שתיה מרובה של 2.5-3 ליטר ליום, זה נכון לכל סוגי האבנים. להפחית את כמות החלבון בתזונה וכמות המלח (נתרן). כדאי להוועץ בנושא התזונתי עם דיאטן נפרולוגי, שגם ידריך אותך להפחתת מזונות העתירים בפורינים המעלים חומצה אורית. במקרים בהם הטיפול התזונתי לא מספיק ניתן לקחת תרופות - תרופות המפחיתות את רמת החומצה האורית (כגון אלוריל) או תרופות המפחיתות את הפרשת הסידן בשתן (כגון תיאזיד). ההחלטה על טיפול תרופתי נקבעת בהתאם לשאר מחלות הרקע ובדיקות הדם.

בת 30, ברקע דלקות חוזרות בדרכי השתן. כליה אחת מתפקדת פחות מהשניה לפי המיפוי. (ביחד 100%) לפני כחודש התגלו בכליות ציסטות באחת - ציסטה פשוטה, בשניה ציסטה מורכבת בנוסף לאחרונה כל כמה זמן מופיע פלונפריטיס. מטפלת בזינט. מה ניתן לעשות כדי למנוע את הדלקת הבאה? פרט חשוב: מתכננת הריון, הופניתי לMRI ע״י אורולוג אך הבדיקה לא אושרה. הרופא אמר שלא כדאי לבצע CT, אלא בעת כניסה להריון אתחיל טיפול מונע. אשמח לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי לבדוק עם רופא הנשים האם יש סיבה מבחינתו לזיהומים חוזרים. לשים לב גם האם יש קשר בין מועד ההופעה של הזיהומים לווסת / קיום יחסים. אם לא, אני מניחה שהאורולוג ביצע בירור ולא מצא גורם ולכן במצבים כאלה באמת ממליצים על טיפול אנטיביוטי מונע. חשוב מאוד למנוע פיאלונפריטיס בהיריון שיכול להביא לצירים מוקדמים.

היי, בעקבות תסמיני IBS אני מעוניין לצרוך תמצית זרעי אשכוליות של חב' אלטמן. 20 טיפות, שלוש פעמים ביום. התמצית מכילה 8% כוהל. בעקבות חשד ל-IGA Nephropathy (מתבטא בפרוטינוריה ומיקרו-המטוריה) הנפרולוג הנחה אותי שלא לצרוך אלכוהול. לציין שתפקודי הכליות שלי תקינים. אודה אם תוכלו לומר לי האם הנ"ל בטוח לכליות (אינו נפרוטוקסי). אני משער שהכמות שציינתי זניחה אבל רציתי לוודא זאת. תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

בסקירת ספרות מהירה אין מידע רפואי מבוסס על יעילות של grapefruit seed extract. לא מצאתי דיווח על נפרוטוקסיות אך הספרות היא דלה. עולה שעלולה להיות אינטראקציה עם תרופות מסוימות. אני הייתי נמנעת מלקחת.

10/02/2019 | 08:29 | מאת: ליה

בוקר טוב, עשיתי US בכליה הימנית הודגמה ציסטה פשוטה בגודל 3.7 ס"מ, וציסטות פשוטות זעירות. ובכליה שמאלית מספר ציסטות פשוטות, הגדולה ביניהן 2.7 ס"מ. כל השאר תקין. האם זה משהו מסוכן?

לקריאה נוספת והעמקה

לא כתבת נתונים חשובים על מנת להתיחס לממצאים. בת כמה את? למה הופנית לUS? האם יש מחלת כליות במשפחה? יש לך ציסטות מרובות פשוטות שהן בפני עצמן לא מסוכנות. ריבויין קשור לעיתים במחלות ציסטיות של הכליה. אם את מתחת לגיל 50 ואינך במעקב נפרולוגי יש מקום ללכת להיבדק.

10/02/2019 | 11:15 | מאת: ליה

תודה על התשובה. אני בת 39. במעקב אצל אורולוג עקב בעיה של שארית שתן. תפקוד כליה תקין. אין בעיה של מחלת כליות. במעקב כבר שנים, וזו פעם ראשונה שראו ממצא כזה. האם מספיק ללכת לאורולוג שאצלו אני מטופלת? תודה רבה.

זה קצת משונה שצצו להן ציסטות שלא נראו כלל בהדמיות קודמות של השנים האחרונות. הייתי מוודאת כי קיבלת תוצאת בדיקה שמשויכת אליך ואם אכן לכאורה שלך חוזרת על הבדיקה. אפשר להתחיל אצל האורולוג שיחווה גם את דעתו. בואי עם הדמיות קודמות.

בן 50. סובל מעצירות קשה מילדות ללא כל ממצא פתולוגי. עברתי ניתוח לתיקון פרופלס כנראה כתוצאה מהעצירות. כדי שהפרולפס לא יחזור, על מנת להתרוקן מבצע חוקן מי ברז פעמיים בשבוע כ3 ליטר בכל פעם. החוקן מרוקן אותי מצוין. האם מסוכן לכליותי? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

חוקן מים אינו מסוכן לכליות (זה בניגוד ל FLEET ENEMA - המכיל זרחן ועלול לפגוע בכליות)

09/02/2019 | 13:46 | מאת: ליאן

דר'שלום ותודה מראש, אני מעל גיל 60 בריאה ללא מחלות ולא נוגעת בכדורים . חליתי לפני כמה זמן בהצטננות שפעת, שיעול חריף ונוראי הלכתי לרופא אחרי שבועיים לערך בלית ברירה, אמר שיש לי דלקת בדרכי הנשימה (סובלת ככה נאמר לי בזמנו מ-copd ) ברונכיט כרוני. נתן לי אוגמנטין לשבוע. הכדורים גמרו אותי חזק לי ממש, אמנם השיעול כמעט עבר לחלוטין גם הנזלת עדיין מרגישה רע הלכתי למדוד לחץ דם (שנים לא מדדתי) שהראה 148/85 כי הרגשתי חולשה, סחרחורת כאבי ראש ועיניים. האם זה ממש גבוה ויכול לרדת אחרי שאבריא לגמרי או שאצטרך חלילה כדורים שלא רוצה להתחיל עם זה. כל חיי היה לי לחץ דם נמוך ממש. תודה על תשובתך, ליאן

לקריאה נוספת והעמקה

ממליצה לא להתרגש ממדידה בודדת. תחזרי על המדידות - לפחות 3 פעמים בשבוע הקרוב - ואם אכן לחצי הדם מעל 130/80 תעדכני את הרופא המטפל. גם אם יהיו מוגברים אין זה אומר שתצטרכי מעכשיו טיפול ויכול בהחלט להיות שלאחר שתבריאי הכל יחלוף. החלמה מהירה!

08/02/2019 | 14:10 | מאת: תרופה ללחץ דם

קיבלתי תרופה ללחץ דם בשם אמלו האם ניתן לקחת פעמים ביום את התרופה? בבוקר 5מג ובערב 5מג האם זה בסדר ? או שיכול לעשות נזק

לקריאה נוספת והעמקה

מינון יומי של 10 מ"ג אמלודיפין הוא מקובל. אפשר לקחת אמלודיפין 2 פעמים ביום.

08/02/2019 | 13:49 | מאת: פני

התוצאה יצאה 0 מה זה אומר

תקין אין אלבומין בשתן

07/02/2019 | 16:41 | מאת: עדי

בבדיקת אולטרסאונד לילדה בת 4.5 נמצא כי הכליות בגודל תקין עם אקוגניות מוגברת והסתיידויות קטנות מרובות בפירמידות. בסיכום נרשם כליות אקוגניות במראה המתאים למודלרי נפרוקלצינוזיס. הרופא שלה בחופשה כרגע ואשמח להבהרה בנושא

לקריאה נוספת והעמקה

נפרוקלצינוזיס הן הסתיידויות ברקמת הכליה. להמשך הסברים נא להיוועץ בפורום נפרולוגית ילדים

07/02/2019 | 14:04 | מאת: יפעת

אני מושתלת כליה עם קראטנין 1.4 ועברתי סי טי צוואר עם הזרקת חומר ניגוד הוזרקו 70 סמ"ק של OMNIPAQUE האם זה נחשב להרבה חומר ניגוד? לפני הבדיקה קיבלתי 2 שקיות של נוזלים וגם אחרי הבדיקה הבנתי שהחומר ניגוד מסוכן לכליה האם זה יכול לעשות נזק? וכמה זמן לאחר הבדיקה צריך לבצע בדיקות דם ? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

70 סמק נחשבים כמעט חומר ניגוד. קיבלת הכנת נוזלים כך שהסיכון לפגיעה כלייתית יורד משמעותית. מומלץ לבצע בדיקות דם כ48 שעות אחרי מתן חומר הניגוד. ברב המקרים אם יש פגיע. כלייתית היא קלה וחולפת בתוך מספר ימים.

האם אנטביוטיקה מוקסיפן 500 מג משפיע על תפקוד הכליות. הקראטנין שלי 1.6. והאם שתית מים מוגברת יותר יכולה לעזור.אגב רופא השניים נתן לי את האנטיביוטיקה בגלל דלקת בשן.תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מוקסיפן אינה תרופה נפרוטןקסית משמע אינה רעילה לכליה. היא (כמו כמעט כל תרופה) יכולה לגרום לפגיעה במנגנון אלרגי . זו תגובה שאין לחזות אותה ופחות שכיחה בטיפול קצר מועד.

06/02/2019 | 10:42 | מאת: תופעות לואי מכדור לחץ דם

ברצוני לשאול האם יתכן בחילות מלקיחת כדור אמלו 5 וכדור אנלדקס עד היום לקחתי כל בוקר אנלדקס 10 מג ולא היו לי תופעות לואי כיון שלחץ דם לא מאוזן בזמן האחרון הוסיפו לי בצהרים אמלו 5 מג ובערב עוד אנלדקס 10 מג לוקחת כבר 3 שבועות ויש לי הרגשת בחילה האם זה מהכדור שנוסף?? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יתכן אך נדיר. הייתי מחפשת סיבה אחרת. מומלץ לאחר העלאת מינון אנלדקס לחזור על תיפקודי כליה ואשלגן.

שלום רב! בבדיקת מעקב שגרתי us בטן בגלל מחלת tcc לפני 14 שנה הנה שינויים שלא הופיעו מקודם לא ב-ct ולא ב-us. הכליה השמאלית בגודל 12.1 ס"מ, אין עדות לאבנים או הידרופרונזיס. הכליה הימנית בגודל 11 ס"מ אין לשלול מערכת מאספת כפולה ופרינכימה דלה באספקט לטרלי של קורטקס של הקוטב התחתון. אגן אקסטרה רנאלי בקוטב התחתון כ7.7 מ"מ. שלפוחית השתן עם קבולת טובה ודופנות סדירים שארית שתן כ-20.3 cc. אין עדות למיימת. היות ובנוסף לסרטן שלפוחית השתן בעבר סבלתי גם מסרקומה של הרקמות הרכות ולפני פחות בשלוש שנים שנים עברתי הקרנות בגלל פלסמציטומה בגב חוליה 9d בגילי עם הסיפור שלי כל דבר חשוב לטפל כמה שאפשר מהר. תודה למשיבות בברכה מ.

לקריאה נוספת והעמקה

RCC נהוג לנתח. זהו חלק מהטיפול. הכליה הימנית נראית קטנה יותר עם פרנכימה דלה. מכאן אני מניחה שעברת כריתה חלקית של הכליה והאזור שמדווח עם פרנכימה דלה הוא האיזור המנותח. אגן אקסטרה-רנלי הוא וריאנט אנטומי שלא מתפתח פתאום. נולדים איתו.

כנראה ניסוח השאלה לא היתה ברורה. עברתי ניתוח בשלפוחית השתן וטופלתי ב-bcg אחר כך, כל הבדיקות שעשיתי מאז פרט הבדיקה האחרונה הראו כליות בגודל שווה וגם התאור אגן אקסטרה רנאלי מופיע פעם ראשונה. לכן זה מדאיג אותי האם אין זה משהו חדש או משני. תודה וברכה מ

מומלץ לחזור על הדמיה ולבקש השוואה לבדיקות קודמות. במכון ההדמיה עצמו.

05/02/2019 | 11:14 | מאת: חצית כדור אמלו לחצי

ברצוני לשאול האם אפשר לחצות כדור אמלו לחצי מ5 ל2.5 ולקחת מיד את הכדור עד היום לקחתי אנלדקס בבוקר ובצהרים אמלו האם ניתן לשנות ולקחת בבוקר את אמלו ובצהרים אנלדקס האם זה משנה לגוף

לקריאה נוספת והעמקה

אם יש פס על הכדור שמסמן את קו האמצע ניתן לחצות אותו. זמן ההשפעה של אמלודיפין הוא לפחות 24 שעות כך שלא משנה מתי נלקח. אפשר ליטול את את שני הכדורים ביחד.

שלום בן 45. בדר"כ לחץ דם תקין/גבולי (לא מטופל בתרופות) מטופל מזה כשבוע וחצי בפרדינזון עקב ליקוי שמיעה פתאומי. המינון התחיל מכמה ימים של 60 מ"ג ליום, לאחר מכן ירידה של כמה ימים על 40 מ"ג, וכעת אני בשלב של ה- 20 מ"ג ליום. אני סובל משלל תופעות, ואיני יודע אם ומה קשור לתרופה, ואם יש צורך בבירור/בדיקה. בעיות בשינה (העברתי גם לילות ללא שינה כמעט) בלילה וביום. תחושה של חוסר אוויר, לחץ בראש, מתח. וכן במדידות לחץ דם, ראיתי שלחצי הדם שלי גבוהים, מדדתי במספר הזדמנויות, ערכים של הסיסטולי נעים בין 135-165 , ושל הדיאסטולי 93-100. האם לחצי הדם הללו מסוכנים? (אני מודה שזה תורם לי לעוד לחץ וחשש מאירוע חלילה) האם זה קשור לתרופה? היא יכולה להעלות לחצי דם לרמות כאלו? והאם זה צפוי להסתדר מיד לאחר סיום הטיפול בפרדניזון (אני מסיים בעוד 5 ימים) אם לא, האם ממתח זה יכול לקרות או שיש משהו אחר? הלחץ בראש (לפעמים גם כאב ראש) קשורים ללחץ דם הגבוה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

פרדניזון גורם לאגירת מלח ומים , ועלול לגרום לעליית לחץ דם במנגנון כזה. יש לו גם תופעות לוואי אחרות - הוא יכול לגרום לשינויי מצב רוח, אגיטציה, הפרעה בשינה. ממליצה לך להעביר את הלקיחה לבוקר (אם אינך לוקח את התרופה בבוקר), לשמור באדיקות כעת על דיאטה דלת מלח ולפנות לרופא המטפל בשאלת טיפול קצר מועד במשתנים . אם לא סבלת לפי הטיפול מיתר לחץ דם לאחר הפסקתו אתה אמור שוב להתאזן ללא צורך בתרופות.

04/02/2019 | 00:04 | מאת: דפנה

שלום רב, אבי בן 80 חולה סכרת עם ילד קיבל את התוצאות הבאות: Microalbu u samp 292.78 mg/l Creatinie urine sample 93.4 mg/dL M.album/cre at ratio 313.57 האם הבדיקות תקינות? הרופאה אמרה שכל הבדיקות תקינות אבל אני רואה שהבדיקה האחרונה גדולה פי 10 מהנורמה תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
04/02/2019 | 18:54 | מאת: דפנה

אציין כי לפני כ6 חודשים ערך ה Microablu היה 200 והm.albu/cre היה 150 הבדיקות לא היו איסוף שתן אלא דגימה אחת

לאביך יש אלבומינוריה שהחמירה יתכן מישנית לפגיעה כלייתית של סוכרת. י

רציתי לדעת האם מושתל כליה יכול לבצע בדיקת סי טי עם הזרקת חומר ניגוד והאם יכול להגרם לכליה נזק בגלל זה

לקריאה נוספת והעמקה

חומר ניגוד עלול לגרום פגיעה כלייתית חריפה ביחוד במטופלים עם ירידה בתיפקוד הכלייתי . ממליצה לך להיוועץ בנפורלוג המטפל. אם הוא סבור שאתה בקבוצת סיכון הוא ימליץ בוודאי על טיפול מונע (עיקרו מתן נוזלים לתוך הוריד סביב מתן חומר הניגוד - לפני ואחרי ). בהצלחה.

02/02/2019 | 21:46 | מאת: רוני

האם תיתכן עליה ב urea וקריטינין בדם עקב שינוי תרופות לחץ דם מולסרטן לאוקסר 50 מ"ג. הקריטינין עלה מעט מ 1.42 ל1.49 .. האוראה עלה מעט יותר ועבר את גבול התקינות במעט. האם שינוי זה יכול לנבוע מלקיחת אנטיביוטיקה וסטרואידים כ 10 ימים ?

לקריאה נוספת והעמקה

העליה בקראטינין היא מינורית. היא עדין יכולה להיות בטווח התנודתיות של בדיקות מעבדה. צריך לחזור על הבדיקה. כעת רק ברמת העקרון אם בשינוי התרופה גם העלו את המינון הרי שיתכן ועליית הקראטינין תהייה מיוחסת לתגבור המינון. מינון מקסימאלי של ואלסרטן הוא 320 מ"ג ליממה, בעוד שמינון אוקסר מקסימאלי ליממה הוא 150 מ"ג. ברמת העיקרון יש אנטיביוטיקות (כמו ציפרוקסין) שמתחרות עם הפרשת קראטינין בשתן ובכך מעלות את הקראטינין בדם . סטרואידים מעלים אוראה בדם.

31/01/2019 | 13:16 | מאת: עמית

שלום. רציתי לדעת האם בבדיקת השתן עליי להיות בצום במהלך כל ה24 שעות למעט מים או שיש הסבר אחר..אשמח לתשובה בעיניין.

לקריאה נוספת והעמקה

אין שום התוויה לצום בזמן איסוף שתן. תאכל ותשתה כרגיל. אם הנחו אותך אחרת\, יתכן שמדובר בבדיקה יחודית ואז יש לפנות לקבלת הנחיות מהמעבדה.

שלום אני סובלת מזה 10 ימים מכאב שלא עוזב בצד שמול מותן לקיוון הגב בקרוב לצלעות הייתי בבדיקת דם ושתן אן שום ממצא לאיפקציה או אבנים בכליה,קבלתי טיפול עם מחט יבשה לשריר באזור עדין לא מראה שיפור אך אדע אם זה סקנת חיים,או עצב עצם,תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא ברור לי מהו טיפול עם מחט יבשה. בכל מקרה אם עולה חשד לאבני כליה כדאי להתחיל בבדיקת אולטרסאונד כליות ודרכי שתן, ואם בבדיקה זו ללא ממצא והכאב נמשך, לשקול ביצוע סיטי בפרוטוקול אבנים. כאבים של אבנים בכליות לרוב יהיו התקפיים, כואבים מאוד. בכל מקרה חשוב בשלב זה להקפיד על שתיה מרובה שיכולה לעזור במידה ואכן מדובר באבן.

30/01/2019 | 21:12 | מאת: שיר

שלום דר אני מושתלת כליה זה שנה ועקב נטילת סטרואידים צמחו לי שיערות שקודם לא היו האם אני יכולה לבצע טיפול בלייזר להסרת שיער כולל בטן

לקריאה נוספת והעמקה

לא ידוע לי על בעיה בביצוע הסרת שיער, מדובר בפרוצדורה שטחית (על פני העור ותת עור). חשוב לבצעה אותה במקום מוסמך על מנת שלא יתפתחו זיהומים משניים.

30/01/2019 | 16:59 | מאת: אליעזר

שלום עשיתי היום בדיקת שתן וקיבלתי את התוצאה הנ"ל. תוצאה נוספת של מיקרואלבומין / קריאטינין היתה 26.32. מה זה אומר? איזה בדיקות נוספות אני צריך לעשות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

נוכחות מיקרואלבומין בשתן מעיד על סימנים ראשונים של פגיעה כלייתית ומהווה סימן למחלות קרדיווסקולריות (לב וכלי דם). זה יכול להופיע למשל משנית ליתר לחץ דם לא מאוזן ובמקרה כזה מחייב איזון מיטבי יותר. חשוב להכיר את הרקע הרפואי שלך ולא ניתן להמליץ על בדיקות נוספות סתם כך. תפנה חזרה לרופא שהפנה לביצוע הבדיקה כדי שישקול האם יש צורך בהמשך בירור או שמדובר בממצא שהוא ידוע.

29/01/2019 | 20:39 | מאת: יהודית

שלום רב בת 56 ברקע עמילואידוזיס al עם פגיעה כלייתית. קצתצרקע: בדרכ בריאה לאחר צינטור והכנסת סטנט נוטלת כדורים לדילול דם וכולסורול באופן כרוני ( מצב יציב). לאחר ביופסיית כילייה נמצא עמילואיד. מה שהוביל לביופסיה היה רמה 3.5 גרם חלבון בשתן שלא העה ברור מה מקורו ולכן נשלחנו למח עצם שם לא נמצא כלום ולעמילואיד בכילייה. מאז ספטמבר החל טיפול ולקייד ודקסה וערכי השרשראות הקלות חזרו לנורמה כולל היחס למדה קאפה שחזר לנורמה ( יש לציין שמלכתחילה הערכים לא היו גבוהים למדה הייתה 70) . בכל אופן טיפול כימי וסטרואידי שהועילו והורידו את גורם הפגיעה. מה שהובהר לי כי הפגיעה הכלייתית שכבר נגרמה היא בתלי הפיכה אוקיי..זה ברור... אבל בנתיים רמת איסוף השתן עלתה ל 7 גר חלבון בשתן.. כלומר במשך הטיפול עלה... השאלה שלי היא: האם עצירה של שרשראות קלות לא הייתה אמורה להפסיק לגרום לגרמים של החלבון לעלות? זה לא אמור היה להישאר בטותו מצב? והדבר השני שמאוד לא ברור לי וחשובצלי להבין.... שבשך כל ארבעת החודשים בטיפול לשרשראות הקלות ביצעתי ספירת דםאחת לשבוע באופן עקבי שם האלבומין בסרום אלבומין באימנופיקציסייה והקריאטנין בדם יציבים ושמורים. הקריאטינין בנורמה והאלבומין משחק לפה ולפהנאבל נע בתוך טווח הנורמה. בנוסףbun תקין, אוראה תקין, זרחן אשלגן סידן תקין. איך אפשר להסביר את זה? האם זה מצב אקוטי של הכילייה? אין טיפולים תרופתיים להורדת החלבון מהשתן? המטרה היא להיממנע מהגעה לדיאליזה כי גם ככה הטיפול בעמילואיד יורכב וקשה. תודה מראש. אשמח לתשובתכם.

לקריאה נוספת והעמקה

אכן יכול להיות שחלה החמרה בהפרשת החלבון למרות טיפול. עדיין אין זה מוריד מחשיבות הטיפול בעמילוידוזיס, שכן סביר שללא טיפול ההתקדמות היתה מהירה בהרבה. הפחתת הפרשת החלבון, פרט לטיפול בעמילוידוזיס, באמצעות תזונה דלת נתרן ותרופות ממשפחת מעכבי ציר הרנין-אנגיוטנסין (כדוגמת טריטייס / אנלפריל וכו')

28/01/2019 | 12:02 | מאת: איתן

שלום.קראתי מחקר שאומר שסודה לשתיה יכולה להוריד קראטנין או לשמור שלא יעלה. האם ידוע לכם . אני בן 73 קראטנין 1.6 gfr 46.6לחץ דם מאוזן לוקח לוסדקס 50 מג פלוס 25 מג.וכדורים להורדת כולסטרול.האם לדעתך סודה לשתיה יכול לעזור.תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

סודה לשתיה הינה בסיס היכול לסתור חומצה. במצב של אי ספיקת כליות כרונית יתכן מצב של חמצת, כלומר עודף חומצה בגוף, הנובע מקושי של הכליה בפינוי החומצה הנוצרת בגוף. עבודות מראות ששמירה על מאזן חומציות תקין יכול לעכב את התפתחות מחלת הכליות. ממליצה לך לבצע בדיקת דם לגזים, ועל פיה ניתן יהיה להחליט האם יש צורך בנטילת הבסיס. חשוב לציין שהבדיקה נעשית רק במסגרת בית חולים ולא בקופת חולים.

26/01/2019 | 18:37 | מאת: אביטל

רציתי לברר-אתמול עשיתי mri ולא ביקשו בדיקות דם לתפקודי כליות. ועכשיו אני בלחץ. מהם התסמינים אם יש בעיות באמת בכליות ואחרי mri והזרקת החומר?

לקריאה נוספת והעמקה

לאחרונה גופים מנחים אמריקאים שינו את ההנחיות והותר שימוש של תכשירי גדוליניום מסוימים באי ספיקת כליות מתקדמת עד סופנית. הממלצה אומרת כי אין אפילו צורך לבדוק קראטינין טרם הבדיקה שכן השימוש מותר בלי קשר לתיפקוד הכלייתי. אני מניחה שבדיקת ה MRI שלך בוצעה עם אחד מהתכשירים הללו.

27/01/2019 | 18:43 | מאת: אביטל

אכן בוצע עם חומר ניגוד. הבנתי שבבתי חולים כן דורשים את הבדיקת דם הזאת. ראיתי שעשיתי בדיקת דם באוגוסט. הקרטנין בסדר. אאורה- 15. האם זה בסדר או שיכול להשתנות משמעותית מאז?

סביר להניח שאם הקראטינין היה תקין באוגוסט, ולא קרה משהו דרמטי מאז, שהוא תקין גם עכשיו. איני רואה סיבה לדאגה בנושא זה.

28/01/2019 | 19:50 | מאת: אביטל

מה יכול להיות דרמטי למשל? אשמח להסבר מכיוון שאני בלחץ...

הכוונה בדרמטי היתה לאירוע משמעותי שגרם לאי ספיקת כליות. לא ברור לי למה את חושבת שפיתחת אי ספיקת כליות. בכל מקרה, אם את כל כך בלחץ, הכי פשוט יהיה לבצע בדיקת דם פשוטה לתפקודי כליות ולא תצטרכי עוד להיות במתח.

29/01/2019 | 19:54 | מאת: אביטל

כי אם יש משו אז עכשיו אחרי לא יודעת אם ככ משנה... אם היה בעיה אז איך היא אמורה להיות מורגשת?

26/01/2019 | 13:04 | מאת: יעקב

שלום אני בן 50 עד לפני כחודש הקריאטנין שלךי היה דיי יציב באזור ה 1.73 לחץ הדם היה בממוצע 170/115 ללא אפשרות להוריד אותו גם לא עם תרופות השתמשתי ב 4 כדורים ליום במהלך החודש האחרון עברתי לדיאטה על בסיס פירות וירקות ללא חלבונים ופחממות. לאחר כשלושה שבועות נבדקתי חלק מהערכים מראים שיפור אך הקיראטין קפץ ל2.11 . השאלה שלי היא מדוע והאם זה הפיך?

לקריאה נוספת והעמקה

שינוי הדיאטה לא מסביר את העליה בקראטינין. מומלץ לחזור על הבדיקה בהקדם , ןאם אכן העליה אמיתית להתחיל ברור שיכלול US כליות כולל הערכת שארית שתן לאחר התרוקנות, בדיקת משקע שתן, כימות הפרשת החלבון ב 24 שעות.

28/01/2019 | 13:44 | מאת: יעקב

תודה על תשובתך המהירה קיבלתי תוצאות של בדיקה חוזרת של הקקיאטנין התוצאה ירדה ל1.86. עדיין גבוהה יותר מהתוצאות האחרונות (1.73) מעבר לבדיקות שהמלצת יש עוד משהוא שאפשר לעשות?

סיבות שונות יכולות לגרום לעליית קראטינין זמנית אך החשוב שירד כמעט לערך המקורי. תמשיך לשמור על תזונה נכונה ובריאה, מוגבלת בחלבון. שמירה על לחצי דם מאוזנים הינה חשובה ביותר לשמירה על התפקוד הכלייתי לאורך זמן. כמובן שבמידה ואתה מעשן, הפסקת עישון הינה חיונית. מניחה שאתה נמצא במעקב נפרולוגי שהינו חיוני לאיזון כל גורמי הסיכון היכולים להחמיר את התפקוד הכלייתי ולמעקב אחר סיבוכי אי ספיקת כליות. איני רואה צורך בשלב זה בבדיקות מעבר לאלה שבוצעו.

29/01/2019 | 07:57 | מאת: יעקב

תודה רבה על זמנך ותשובותייך :)

שלום דוקטור להלן תוצאות הבדיקה אשמח לדעתך לגביי הערכים : נפח המיכל של הבדיקה 1000 normetaneph u24h: 350 metanephrine u24h: 129 epinephrine u24h: 11.13 norepi-urine u24h: 56.60 dopamamine-urine 24h : 341.68 vma-urine 24h : 5.68 hiaa5- urine 24h : 3.4 cortisol-u free 24h : 1044.7 tsh : 1.98 t4-free: 14.1 cortisol-blood: 735 בעניין התוצאה של הקורטיזול ה1044.7 ליד רשום בהערה שים לב שינוי בשיטה החדשה וזה מתייחס לנפח 1000 ולגביי ה- cortisol blood שהתוצאה 735 רשום בהערות למטה 193-772-morning afternoon- 55-497 הבדיקות שעשיתי זה בגלל לחץ דם גבוה פתאומי שיש לי לפעמים במנוחה, סינוס טכיקרדיה סחרורות לחץ בראש וכו" איך הבדיקות ? מה זה אומר בכללי לפי הערכים שציינתי? לגבי ההורמונים. תודה גדולה מראש על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

כדי לענות לך אנא ציין את ערכי הייחוס של המעבדה כמו גם את היחידות בהן בוטאו התוצאות.