קארבדילול: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

אי ספיקת לב ולחץ דם

מה עושים כשהטיפול התרופתי לאי ספיקת לב אינו מצליח להוריד את ערכי לחץ דם? אמא שלי בת 83 סובלת מאי ספיקת לב ולחץ דם גבוה. היא מקבלת דימיטון ופוזיד לאי ספיקת לב שזה אמור להוריד לה גם את לחץ דם, אבל הלחץ דם שלה למרות הכל מאד גבוה אפילו שהיא לוקחת בנוסף לדימיטון ולפוזיד גם כדורים נגד לחץ דם. הרופאה שלה אמרה לה שהיא צריכה להפסיק כדור אחד של לחץ דם שזה עזר לה בעבר ולהגביר עם דימיטון פעמים ביום כדור וחצי אבל עדיין הלחץ דם גבוה. אנא עזור לי בבקשה אני לא יודעת מה לעשות..~~תשובה:~;רותי שלום, התרופות שאימך מקבלת (דימיטון ופוסיד) אכן יעילות גם לנושא האי ספיקת לב וגם להורדת ערכי לחץ דם. אני מבינה שבנוסף היא מקבלת תרופות נוספות , אותן לא ציינת. יתר לחץ דם היא מחלה שמתאפיינת בתנודות. בהחלט ייתכן מצב בו לחץ הדם היה יציב תחת תרופות מסוימות, ומשלב מסוים ואילך הוא אינו...
ללמוד עוד על קארבדילול
אי ספיקת לב ולחץ דם-תמונה

מה עושים כשהטיפול התרופתי לאי ספיקת לב אינו מצליח להוריד את...

מאת: מערכת zap...
03/02/2015
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לקארבדילול?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

קארבדילול: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רב בת 87 ברקע מחלת איס"ק לב דרגה 3 , על רקע אי ספיקת מסתם מיטרלי (מחשבה לביצוע MITRAL CLIP) כמו כן אי ספיקת כליות כרונית עם ערכי קריאטינין 3 מג%, ואנמיה של 10.5 גר% על רקע המחלה הכלייתית. GFR=17 מטופלת :בוקר :פרוקור 200 מג פוסיד 40 מג , דימיטון 6.25 מג, אלקויס 2.5 מג. ערב : פוסיד 40 מג, דימיטון 6.25 מג , אלקויס-2.5 מג. כמו כן ברזל דרך הפה, וויטמין D3 -בימים לסרוגין תוך מעקב PTH. לחצי דם נשמרים בגבולות 130/55 , דופק 55 , חמצן 97% , משקל יציב 57-58 קג. לציין חולשה ועייפות קשה בעיקר בבקרים. שתן נותנת כרגיל, ושומרת על תזונה מאוזנת ללא מלח ועם חלבונים כ 50 גרם ביממה. שאלתי 1.האם ניתן לשנות את זמני נטילת הכדורים על מנת להפחית העייפות והחולשה של הבוקר? 2. מוצר קו אנזים Q10 שמשפר תפקוד לב באיס"ק לב ושיפור מצב כליות האם מומלץ במצבי ובגילי ואם כן אז באיזה מינון? 60 מג? 100 מ"ג? 3. אני במעקב קרדיולוגי קבוע מה ההשלכות והניסיון בביצוע MITRAL CLIP בגילי והסכנה בביצוע הטיפול לגרום להחמרת מצב הכליות. (חומר ניגוד) 4. מה לחץ דם הרצוי בגילי? ומה גבול החמצן שסביר לגילי (מודדת באוקסימטר קבוע) לתשובתכם אודה

ברכה שלום, אנסה להיות ממוקד בתשובה לשאלותיך: 1. מכיוון שרוב התרופות ניטלות פעמיים ביממה, לא סביר ששינוי מועד התרופות ישפיע על חולשת הבוקר. 2. Q10 טוב בעיקר לרוקח ואין כל עדות מחקרית שמשפר תוצאים קליניים באי ספיקת הלב. 3. השתלת מיטרקליפ מבוצעת ללא מתן חומר ניגוד, והסבירות לנזק נוסף לכליות נמוכה מאד. ההתאמה למיטרקליפ צריכה להתבצע על ידי הצוות המבצע על סמך התאמה אנטומית של המסתם והבנת מנגנון הדליפה המיטרלית. 4. לחץ הדם בנוכחות אי ספיקה מיטרלית צריך להיות מאוזן. לחצי הדם שלך מאפשרים טיפול במעכבי ACE או ARB, למרות שתרופות אלה מעלות מעט את ערכי הקראטינין. תודה על פנייתך לפורום

שלום רב בת 87 ברקע מחלת איס"ק לב דרגה 3 , על רקע אי ספיקת מסתם מיטרלי (מחשבה לביצוע MITRAL CLIP) כמו כן אי ספיקת כליות כרונית עם ערכי קריאטינין 3 מג%, ואנמיה של 10.5 גר% על רקע המחלה הכלייתית. GFR=17 מטופלת :בוקר :פרוקור 200 מג פוסיד 40 מג , דימיטון 6.25 מג, אלקויס 2.5 מג. ערב : פוסיד 40 מג, דימיטון 6.25 מג , אלקויס-2.5 מג. כמו כן ברזל דרך הפה, וויטמין D3 -בימים לסרוגין תוך מעקב PTH. לחצי דם נשמרים בגבולות 130/55 , דופק 55 , חמצן 97% , משקל יציב 57-58 קג. לציין חולשה ועייפות קשה בעיקר בבקרים. שתן נותנת כרגיל, ושומרת על תזונה מאוזנת ללא מלח ועם חלבונים כ 50 גרם ביממה. שאלתי 1.האם ניתן לשנות את זמני נטילת הכדורים על מנת להפחית העייפות והחולשה של הבוקר? 2. מוצר קו אנזים Q10 שמשפר תפקוד לב באיס"ק לב ושיפור מצב כליות האם מומלץ במצבי ובגילי ואם כן אז באיזה מינון? 60 מג? 100 מ"ג? 3. אני במעקב קרדיולוגי קבוע מה ההשלכות והניסיון בביצוע MITRAL CLIP בגילי והסכנה בביצוע הטיפול לגרום להחמרת מצב הכליות. (חומר ניגוד) 4. מה לחץ דם הרצוי בגילי? ומה גבול החמצן שסביר לגילי (מודדת באוקסימטר קבוע) לתשובתכם אודה

מספור לי מספר שאלה 1. אנני בטוחה שהכדורים אחראיים ל"חולשת הבוקר". החולשה יכולה לנבוע מסיבות רבות בניהן הפרעות קצב, אי ספיקת הלב, צניחת לחץ הדם בשינוי מנח גוף (מכונה אורטוסטאטיזם), מחלות רקע אחרות. גם הפרעות מלחים, חסרים תזונתיים (למשל חסר ברזל ואולי גם חסר ב Q coenzyme 10), הפרעות בתפקוד בלוטת התריס עלולים לגרום לעייפות. האנמיה גם היא יכולה לתרום לעייפות. תיקון אנמיה באמצעות תרופות על מנת להעלות את רמת המוגלובין ל 11.5-12 יכול לעזור. את הדימיטון יש ליטול מדי 12 שעות לערך. את הפוסיד לפחות 4 שעות לפני השינה, ואפשר במרווח של 4 שעות ממנה קודמת. 2. קואנזים Q10הוא תוסף מזון בעל פעילות נוגדת חמצון, ואפקט לא מוכח חד משמעית על תפקוד הלב באי ספיקת לב. במחקר מבוקר שבו נמצא כי שיפר תחלואה ותמותה במטופלים עם אי ספיקת לב המינון שניתן היה 300 מ"ג ליממה (נלקח 100 מ"ג שלוש פעמים ביום). אין מידע על התאמת מינון באי ספיקת כליות 3. אין לי אפשרות לענות על שאלה זו. אינני מכירה אותך או את הניסיון של המרכז שבו אולי תעברי את הפרוצדורה.. ככל שהמרכז/הרופא המבצע יותר מנוסה % הסיבוכים בדרך כלל יורד. לדעתי כמות חומר הניגוד הניתנת בפרוצדורה היא קטנה ועל כן הסכנה להחמרת אי ספיקת כליות (בעקבות מתן יוד) קטנה . 4. הגורם המגביל בטיפול בלחץ דם הוא הלחץ הדיאסטולי (הנמוך) . מומלץ שלא ירד מתחת ל 55 (במדידות במרפאה). מדידות לחץ דם ביתיות הן בדרך כלל נמוכות יותר מהנמדד במרפאה ונהוג לאפשר מדידות של עד 50 מ"מ כסיפת ל"ד דיאסטולי. סטורציית חמצן של מעל ל 95% במנוחה, וכל עוד אינה יורדת מתחת ל90% במאמץ יכולה להחשב כ"סבירה"

תודה רבה על תשובתך המקצועית

אבי לקח בטעות 2 מנות של דימיטון רציתי לדעת עם זה מסוכן ? ומה עושים?

עוקבים אחרי הדופק ולחץ הדם

שלום אני בן 27, ולפני כמה ימים (משישי עד שני) הגעתי למצב שאני כמעט לא משתין במהלך היום. בבוקר תמיד, אבל במשך היום כמעט ולא. כמעט בוודאות שפחות מ400-500 מ"ל ביממה. גם הדופק היה קצת מהיר (70-80 לדקה). עכשיו אני מבין שזה כנראה היה כתוצאה משילוב לא נכון של תרופות. לקחתי דפלפט, ליריקה, נורבסק, קרבדילול - כשאשר הסיבה שאני לוקח את כולם זה למזער תופעות לוואי של ריטלין. לחץ הדם שלי תקין לגמרי גם בלי תרופות - 105/65 בממוצע. פשוט עם ריטלין הוא מזנק לאזור ה130/85 ואף יותר מזה אם אני על מינון בינוני-גבוה. הפסקתי את הדפלפט והליריקה, מחשש שזה היה הגורם לאגירת הנוזלים. יום למחרת חזרתי להשתין כמו שצריך וגם הדופק חזר ל60 בממוצע. כעת אני עדיין עם נורבסק (המינון ירד מ5 ל2.5 מ"ג), קרבדילול 3.125 מ"ג פעמיים ביום ודילטיאזם 120 מ"ג. האם תמיד אוליגוריה היא סימן לבעיה בריאותית חמורה ו\או בלתי הפיכה? אני מאוד מאוד חושש. תודה מראש על התשובה.

תפוקת השתן באנשים בריאים (שאינם סובלים מאי סיפקת כליות מתקדמת או אי ספיקת לב משמעותית) היא ביטוי למאזן נוזלים (כמה נכנס (כולל גם במזון) וכמה יוצא). היא ביטוי לעבודה תקינה של הכליה, ליכולת לשמר מים במצבי התייבשות ולהפטר מעודפים במצבי ריוויון. ממליצה לך להיבדק על ידי רופא מטפל שיחליט האם יש מקום לבצע ברור נוסף. אין לקחת תרופות ללא הנחיה רפואית. דופק 70-80 זה דופק תקין.