פצעים

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

18/01/2016 | 07:17 | מאת: שרון

שלום, עקב פצעים בפנים ובאזורים אחרים בגוף רופאי עור נתנו לי משחות כגון בטא קורטן G , משחה דומה בשם דיפרוגנטה, אפלומיצין וכ"ו (לא בבת אחת כל פעם כשיש משהו רושמים משחה מהסוג הנ"ל). בכל מקום רואים אזהרות גדולות משימוש במישחות כאלו (במיוחד בפנים) עקב הסטרואידים (קורטיזונים) שבהן ובכל זאת שלו המשחות שרופאי עור רושמים ומנחים להשתמש. אם כך אודה אם אשפר לקבל הבהרה לנושא זה שכן זה נורא מטריד מנותנים לך משהו שיכול לעשות נזק בלתי הפיך ומסוכן ומצד שני זה ניתן ע"י רופא אמור ליהיות המומחה בתחום ומטתו לרפא ולא להסב נזק - האם הרופאים פשוט רושמים משהו שיעזור בטווח הקצר כדי אולי "להפטר" מהמטופל ללא כל חשיבה קדימה על ההשלכות של זה אח"כ? אם עדיף להמנע מהי התחלופה להן שלא תזיק מצד אחד אבל כן תעזור מצד שני

משחות קורטיזוניות (בבטהקורן G דיפרוגנטה יש קורטיזון חזק ובאפלומיצין יש קורטיזון חלש) יכולות לעשות תופעות לואי שונות במריחה שלהן. ספיגה סיסטמית של הסטרואיד - הסיכון קטן ביותר (אלא אם משתמשים בכמויות גדולות של קורטיזונים חזקים לאורך זמן). שנויים מקומיים ממריחה מקומית - הסכון הינו ממריחה מתמשכת של קורטיזונים, בעיקר חזקים, על אזורי עור עדין. עור דק ואטרופי, יצירת נימים מרובים, הצמחת שיער או יצירת פסי מתיחה ועוד. עם זאת יש צורך בשמוש מתמשך , בדרך כלל מעל מספר שבועות , בצורה מתמשכת ובדרך כלל מקורטיזונים חזקים. כאמור הסיכון גבוה יותר באזורי עור פנים או כור עדין בקפלים.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור