טיפול לייזר במלסמה

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

26/11/2015 | 17:19 | מאת: נטשה

וסובלת ממלסמה בעקבות שימוש בגלולת הריון מסוג יאז, מאז שלקחתי אותה( 3 שנים) אני נאבקת בפגמנטציה באמצעות נוסחות קליגמן, לצערי ללא שיפור.. כמובן שהפסקתי ליטול את הגלולה או כל גלולה למניעת הריון ושאני משתמשת בקרם הגנה וכובע בכל חשיפה לשמש. אני מבררת את לגבי טיפול לייזר כמענה לבעייתי. מה ידוע לך על טיפול כזה? מה יעילותו? מה הסיכונים? והאם קיים מכשיר ספציפי המומלץ למלסמה? מה שמו?

אין הסכמה לגבי טפול בלייזר מסוימים או IPL למלזמה. בשנים האחרונות עם התפתחות הלייזרים ומכשירי ה- IPL יש עליה בתומכים בטפולים אלו למלזמה שאינה מגיבה לחומרים מבהירים בלבד. קודם כל צריך לזכור שגם אם נעשה טפול ב- IPL (אור מרוכז) או בלייזר חובה לצרף אליו טפול בהידרוקינון או חומר מבהיר אחר. ולגבי עצם הטפול במלזמה ב - IPL או לייזרים: לייזרים או מכשירי IPL מסוגלים לפרק הפיגמנט ולהביא לשיפור גדולאך חשוב לזכור שלחולי מלזמה יש נטיה ליצור מוגבר של פיגמנט ואם לא יטופל עודף היצור על ידי חומרים מעכבי יצור מלנין (דוגמת הידרוקינון) הבעיה תחזור.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור