כתמים על הפנים

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

05/05/2015 | 15:31 | מאת: אלינור

שלום לד"ר, אני בת 40, סובלת מאקנה קלה לפני מחזור(כנראה עקב ה-PCO), לא נוטלת גלולות וללא הריונות. לפני כמה ימים הופיעו לי פתאום כתמים חומים על שתי הלחיים בחלק העליון עם תחושת יובש ועקצוץ כמו לאחר כוויה. לא נחשפתי לשמש לפני כן. הבדל הפיגמנטציה נראה בבירור. הרופא טען שזאת כלשונו - דלקת בלוטות החלב - ורשם לי משחת יומובט, אקנמיצין פלוס ואמר לי למרוח גם קרם לחות עם ויטמין E. קראתי את העלונים ואני די חוששת. שאלותיי: 1. האם אין סכנה למרוח קורטיזון על הפנים, לא רחוק מהעיניים? 2. איך להשתמש בשני התכשירים (המשחה והתמיסה) - מה למרוח קודם וכמה זמן לחכות בין לבין? 3. בעלון של האקנהמיצין כתוב שאסור להיחשף לשמש. איזה קרם הגנה למרוח לפני היציאה החוצה? 4. לגבי קרם הלחות - להמשיך למרוח או שהוא עלול להחמיר את המצב? 5. מה לעשות עם הפיגמנטציה? זה מאוד מפריע לי אסתטית. מודה לך מראש.

אין סכנה בקורס קורטיזוני קצר לפנים. לא ברורה לי האבחנה. דלקות עור בדרך כלל הינן אדומות ( לא חומות) ומגרדות. יתכן ויש לך דלקת עם פיגמנטציה שלאחר דלקת. אולי תתחילי עם היומובט לבד (באקנה מיצין פלוס יש חומצה רתינואית ואם את סובלת מתחושת עקצוץ הוא יכול להחמירה). למניעת החמרת הפיגמנטציה חשוב להשתמש בקרם הגנה לשמש.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור