מלסמה

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

01/12/2015 | 21:04 | מאת: נטעלי

שלום ותודה מראש על העזרה! אני בת 29, וסובלת ממלסמה בעקבות שימוש בגלולת הריון מסוג יאז, מאז שלקחתי אותה( 3 שנים) אני נאבקת בפגמנטציה באמצעות נוסחות קליגמן במינונים שונים שלצערו לא יצרו שיפור בפיגמנטציה והרעו את המרקם של העור. כמובן שהפסקתי ליטול את הגלולה או כל גלולה למניעת הריון ,אני משתמשת בקרם הגנה וכובע בכל חשיפה לשמש ואני מורידה שיער באיזור השפ בפינצטה ולא בשעווה. לאחר שנואשתי מהמשחות אני מבררת לגבי טיפול לייזר כמענה לבעייתי. היו רופאים שטענו שטיפול לייזר אינו עוזר למלסמה ומאידך קראתי שקיימת הבחנה בין שני סוגי מלזמות-מלסמה מהסוג האפידרמלי או מהסוג המעורב, אשר אינן מגיבים תמיד לטיפולי לייזר, ולעתים הם עלולים אף לגרום ליתר-פיגמנטציה שאחרי דלקת (PIH), לכן טיפול זה לא יומלץ. לעומת זאת, יש ראיות לכך שמלסמה מהסוג הדרמלי עשויה אכן להגיב טוב יותר לטיפול לייזר. כן, אני שוקלת לעשות הסבה וללמוד רפואת עור אחרי שנברתי בעניין כל כך הרבה.. אבל צחוק בצד, הכתמים העקשנים על פני מאוד משפיעים על מצב רוחי. מה ידוע לך על טיפול לייזר למלסמה? מה יעילותו? מה הסיכונים? והאם קיים מכשיר ספציפי המומלץ למלסמה? מה שמו?

א ידוע לי על כך שמלזמה דרמלית מגיבה לטפול לייזר טוב יותר ממלזמה אפידרמלית. אין הסכמה לגבי טפול בלייזר מסוימים או IPL למלזמה. בשנים האחרונות עם התפתחות הלייזרים ומכשירי ה- IPL יש עליה בתומכים בטפולים אלו למלזמה שאינה מגיבה לחומרים מבהירים בלבד. קודם כל צריך לזכור שגם אם נעשה טפול ב- IPL (אור מרוכז) או בלייזר חובה לצרף אליו טפול בהידרוקינון או חומר מבהיר אחר. ולגבי עצם הטפול במלזמה ב - IPL או לייזרים: לייזרים או מכשירי IPL מסוגלים לפרק הפיגמנט ולהביא לשיפור גדול אך חשוב לזכור שלחולי מלזמה יש נטיה ליצור מוגבר של פיגמנט ואם לא יטופל עודף היצור על ידי חומרים מעכבי יצור מלנין (דוגמת הידרוקינון) הבעיה תחזור. יש מכשירי לייזר ו- IPL שונים המשמשים לטפול במלזמה. אני מציעה לך לפנות לרופא עור מומחה העוסק בטפולים אלו ליעוץ. ד"ר אינס ורנר

לא ידוע לי על כך שמלזמה דרמלית מגיבה לטפול לייזר טוב יותר ממלזמה אפידרמלית. אין הסכמה לגבי טפול בלייזר מסוימים או IPL למלזמה. בשנים האחרונות עם התפתחות הלייזרים ומכשירי ה- IPL יש עליה בתומכים בטפולים אלו למלזמה שאינה מגיבה לחומרים מבהירים בלבד. קודם כל צריך לזכור שגם אם נעשה טפול ב- IPL (אור מרוכז) או בלייזר חובה לצרף אליו טפול בהידרוקינון או חומר מבהיר אחר. ולגבי עצם הטפול במלזמה ב - IPL או לייזרים: לייזרים או מכשירי IPL מסוגלים לפרק הפיגמנט ולהביא לשיפור גדול אך חשוב לזכור שלחולי מלזמה יש נטיה ליצור מוגבר של פיגמנט ואם לא יטופל עודף היצור על ידי חומרים מעכבי יצור מלנין (דוגמת הידרוקינון) הבעיה תחזור. יש מכשירי לייזר ו- IPL שונים המשמשים לטפול במלזמה. אני מציעה לך לפנות לרופא עור מומחה העוסק בטפולים אלו ליעוץ. ד"ר אינס ורנר

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור