לייזר

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

02/09/2015 | 15:45 | מאת: גל

האם לייזר (שזה בעצם קרן אור) וטיפול פוטודינמי הם אותו הדבר או שמדובר ששני דברים שונים ? אם שונים למה מיועד כל סוג ואם יש חפיפות מי עדיף - מה היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם על פני השני?

טפול בלייזר וטפול פוטודינמי הינם טפולים שונים לחלוטין. טיפול פוטודינמי (PDT) בעור הינו טפול בו מתבצע ריגוש של פוטוסנסיטייזר בעור (חומר רגיש לקרינה באורך גל מסוים), בדרך כלל פורפירין, באמצעות אור נראה בנוכחות חמצן. התהליך הפוטודינמי יוצר מולקולות חמצן ראקטיביות שגורמות להרס תאים ברקמת המטרה. בטפולים בעור בדרך כלל מורחים ALA או METVIX על פני העור. אלו נספגים וברקמת המטרה הופכים לחומר שיכול לעבור רגוש מקרינה ולהרס רקמה בצורה סלקטיבית תוך פגיעה מנינימלית ברקמה בריאה. השמוש העיקרי בעור הינו לטפול ב BOWENS DISEASE, ב- SUPERFICIAL BCC ובקרטוזות סולריות. לייזר הוא התקן הפולט אור קוהרנטי, מונוכרומטי (בתחום צר של אורכי גל ( ומקביל (בעל פיזור נמוך). לייזר יכול לאדות רקמה בה הוא פוגע . ישנם לייזרים דוגמת CO2 LASER הפוגעים ברקמה וגורמים להרס שלה (בשמוש בעור לטפול ביבלות) . לייזרים אחרים פועלים באורכי גל המתאימים לפיגמנט או לכלי דם ומשמשים בהתאמה לטפול בנגעים פיגמנטרים או בנגעים של כלי דם.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור