כתמי שמש כתוצאה מחשיפה לא מבוקרת לשמש

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

08/07/2015 | 11:18 | מאת: גלית

שלום רב! שמי גלית ולפני כ10 שנים לקחתי רואקוטן לטיפול באקנה. בעקבות חשיפה לא מבוקרת לשמש, כוויות והתקלפויות רבות נוצרו לי בכתפיים והמחשוף כתמי שמש דמויי נמשים. הדבר כמובן מפריע לי מאוד מבחינה אסטטית. האם ניתן להסירם? והאם לאחר ההסרה הם עתידים לחזור שוב? תודה.

הרושם שמדובר בהופעת נמשים (FRECKLES) או כתמי שמש (SOLAR LENTIGINES). הופעתם קשורה לחשיפה לשמש (לא קשורה לנטילת הרואקוטן). ודאי שניתם להסירם על ידי טפול באור מרוכז (IPL) או לייזר . בדרך כלל לאחר הסרה הם אינם חוזרים אך עם הזמן עלולים להופיע חדשים.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור